|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
mnie tylko cytrusowe wchodza, ale tydzien temu sobie wkrecilam ze leki mi sie na grejfprucie nie przyswajaja
![]() ![]()
![]() |
#662 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
i wzajemnie
![]() ja też uciekam ![]()
#664 |
Zakorzenienie
|
a ja piję meliskę
![]() mam kota zabójcę ![]() ![]()
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Mam test na płeć dziecka
![]() Wyszło mi, że będziemy mieć dziewczynkę ![]() http://noworodek.pl/index.php?sm=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze. ja nie mam na nic.
dzis rano dwie kanapeczki z serem i pomidorem (konkubent przypilnowal), garsc zelkow, talerz pomidorowki z miesem ze skrzydelka i teraz 5 plastrow ananasa... cale menu. czego mi nie przyniesie, to mi smierdzi... Alfa, masz kota-obronce ![]()
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Konto usunięte
|
Ja u Pani obstawiam dziewczynkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaale naszła mnie ochota na pomidorówkę jak napisałaś..... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Konto usunięte
|
A u Moni chłopca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36221025]A u Moni chłopca
![]() a nie dziewczynkę....? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
oj sroki, sroki
![]() ![]() zeby jej/mu tylko nic nie bylo po gaciowych przygodach matki...
![]() |
#675 |
Konto usunięte
|
Nic Torresce nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36221233]Nic Torresce nie będzie
![]() ![]() ![]() ![]() dobra... chlop sie zorientowal ze za dlugo siedze. przenosze sie na podczytywanie ![]()
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Pisałam, pisałam i dupa blada, bo skasowałam pięknie wszystko. No. Perse czekam na foto tatuażu. (jak się nie załapię jutro to obiecaj że wkleisz potem jeszcze). Dziwne to z tym nadciśnieniem (a jakie miałaś). Ja z Julkiem miałam w normie, ale puchłam bardzo, na jednej z wizyt powiedziałam lekarzowi, że puchnę itp. kazał tylko zdjąć buta i rękę pokazać. Jak zobaczył to się przeraził i zaraz na usg zabrał, przepisał listę badań do zrobienia (a byłam u niego w przychodni po zwolnienie tylko). I w badaniach wyszło mi coś nie tak, że skierował mnie do szpitala na obserwację - w szpitalu olali i byłam niecałą dobę tam. Stwierdzili, że wszystko jest ok. Dlatego lubię mojego lekarza. to zapamiętałam ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Co mi się przypomniało Dasti mi rehabilitantka mówiła, że takie silenie się do siadu nie ma z tym wiele wspólnego. Dzieci siadają z leżenia na brzuchu. Odradzała takie sadzanie, bo jak dziecko się przyzwyczai to będzie chciało tak robić. Ale wiem, że ciężko nie pomóc trochę jak dziecko się wyrywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Konto usunięte
|
Inutil, na pewno uda Ci się zobaczyć zdjęcie.
Ja też puchłam. Najwyższe zanotowane ciśnienie miałam 160/100, ale nie wiadomo, jakie było nienotowane. Pocieszające jest to, że w kolejnej ciąży nie musi się powtórzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36218443]Jestem z siebie dumna i z tatuażu zadowolona. Czułam, że muszę go zrobić i teraz jestem jakaś taka spokojna. W pewien sposób zamknęłam jakiś rozdział. [/QUOTE] Ciesze się! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to rzeczywiśce nie duzo!! |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Lucy powodzenia w żłobku
wróciłam z basenu, jestem wymęczona. zrobiłam sobie maseczkę i oglądam sex w wielkim mieście.
#681 |
Wtajemniczenie
|
Paniczko - u nas Ok. Daria jutro 5 raz idzie do żłobka, coraz lepiej. Mamy 1szego ząbka i uskuteczniamy siedzenie. Pełza jak oszalała.
Melka też dobrze. Perse - Dzielna kobieto - jutro wpadnę zobaczyć tatuaż ale nie usuwaj do wieczora zdjęcia ![]() Byłam z koleżanką po fachu na piwku ![]() Ważę 57 kg ![]() Alfa - moja Daria w wieku 3 miesięcy, zjadała ok 80-120 ml mleka modyfikowanego, co 3 godziny.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka ![]() Aniołek ![]() Daria ![]() Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-08-30 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Konto usunięte
|
Jeszcze Was doczytałam:
Measiu, ja to bym chyba na tej kartce z 3 rzeczami, których robienie sprawia mi przyjemność napisała: jedzenie mlecznej czekolady, jedzenie gorzkiej czekolady, jedzenie czekolady z orzechami ![]() Dasti masz rację z tym endometrium. Ja się po porodzie tak cieszyłam, że mam bezbolesne i lejące się @. A teraz wróciły normalne. I tak sobie wydedukowałam, że dopiero teraz mi się odbudowała w środku macica i podczas @ dopiero teraz reaguje normalnie. Więc jeszcze wolę poczekać, bo gdzie ten zarodek miałby się zagnieździć... Jeszcze Wam powiem, że o ile nie dziwi mnie już straż osiedlowa (babcie w oknach), tak dzisiaj spotkałam straż cmentarną ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36221938]Inutil, na pewno uda Ci się zobaczyć zdjęcie.[/QUOTE]
oby, z tym puchnięciem to różnie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36222502] Jeszcze Wam powiem, że o ile nie dziwi mnie już straż osiedlowa (babcie w oknach), tak dzisiaj spotkałam straż cmentarną ![]() ![]() ![]() nie wiem czy śmiać się czy płakać ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- hahaha, mi wyszło na 57% dziewczynka 43% chłopak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Konto usunięte
|
Ja muszę już tak o tym myśleć, bo inaczej bym zwariowała, gdybym codziennie na cmentarzu płakała.
Raz trafiłam na mszę na cmentarzu :O Powiem szczerze, że byłam bardzo zaskoczona. |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | ||
Zakorzenienie
|
ano po stresie
![]() ![]() ![]() Mikołaj od ząbkowania ma zapalenie gardła i ucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zdawałam technika usług kosmetycznych ![]() Cytat:
![]() ![]() perse cieszę się, że zrobiłaś to co podpowiadało Ci serce ![]() kiedy wstawisz zdjęcie żebym też mogła zobaczyć ?? lucy dużo sił dla was ![]() widzę, że impreza a ja nic na to konto nie postawiłam.... ups nadrabiam
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tej pory w kościele (ale innych) byłam w Boże narodzenie, w Niedzielę Wielkanocną i raz w tym konkretnym jakoś jeszcze w okresie Wielkanocnym jak wysoko w drugiej ciąży byłam, no teraz drugi raz na chrzest będę...
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Super, że wyjazd się udał ![]() Trzymam za Was kciuki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36218443] Jest OK, imię jest alfabetem pisanym napisane. [/QUOTE] Cieszę się, że jesteś zadowolona ![]() Fiol mi wyszła dziewczynka na 62% ![]() ![]()
#688 |
Zakorzenienie
|
Natalia, gratuluję zdanego egzaminu
![]() Perse, czekam na zdjęcie tatoo ![]() Amilcia, co tak chudniesz? szkiletorem niedługo będziesz ![]() Alfa, z czego podyplomówkę robisz? ![]() Zeberko, cieszę się, że wyjazd do Cz-wy udany ![]() Berbie, serial czy wersje kinowa oglądałaś? ja mogłabym te wariatki oglądać przez 24h ![]() Agatka, byłaś u tego fryzjera? Pani, chłop z prezentu zadowolony?(jeśli pisałaś, to wybacz. mogłam nie doczytać ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- dzięki za kciuki. przydadzą się ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- dzisiaj rano szukałam czegoś w necie i trafiłam na forum dla rodziców. pośród różnych ciekawych wątków, były też wątki o #, żałobie, stracie dziecka. oczywiście zaczęłam czytać. Wstrząsające historie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36222502]Jeszcze Was doczytałam:
Measiu, ja to bym chyba na tej kartce z 3 rzeczami, których robienie sprawia mi przyjemność napisała: jedzenie mlecznej czekolady, jedzenie gorzkiej czekolady, jedzenie czekolady z orzechami ![]() ja tez zaczynalam od takich 5-cio minutowek, dodatkowo dopisywalam pod spodem te najgorsz momenty i z czym one sie laczyly ja do kosciola chodzilam po poonieniach z ty, ze trafilam do anglikanskiego. za kazdym razem jak ryczlam i wychodzilam do przedsionka ktos ze mna wychodzil. nie pozwolili mi byc razem. po mszy ktos ze mna siedial dotad dokad sie nie uspooilam. pomogli mi tez duzo z pogrzebem. dwie godziny po pierwszej rozmowie byl u mnie pan z zakladu pogrzebowego i jedna z pomocnic ksiedza. potrzebwali ode mnie tylko daty, godziny kiedy chce pogrzeb, jak ma wygladac - czy msza, czy modlitwa - i nazwisko lekarza prowadzacego. reszte sami zalatwili. zabrali tez Malenstwo z domu i w dniu pogrzebu czekala trumienka na nas w wiklinowym koszyczku z bualym przescieradelkiem. jestem im wdzieczna, ze potraktowali Malenstwo jak normalnego czlowieka Ja poronilam w 9 tygodniu, Maluch mial 6 cm, ale to nie przeszkadzalo, byl dla mnie moim dzieckiem drugi dzien z rzedu Potomek domaga sie sniadania o 4 rano. wczoraj zarzyczyl sobie tost a dzis parowki :I
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2012-08-31 o 05:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Konto usunięte
|
Hej,
Ja mam już drugi dzień (chyba z rzędu, ale nie jestem pewna) okropny sen. Nie pamiętam dokładnie, o czym był wczorajszy, ale dzisiaj śniło mi się, że byłam na jakimś marszu, manifestacji i była tam taka grupka kilkuosobowa, która skandowała hasła o zabronieniu in vitro i oddawaniu dzieci do adopcji. Ja byłam wściekła, wykrzyczałam jednej babce w twarz, że co z takimi osobami jak ja, przecież straciłam dziecko w 7 miesiącu ciąży... A ona się tylko głupio uśmiechała. To była taka wściekłość, bezsilność, aż rzuciłam gdzieś jakimś plastikowym krzesłem. TŻ mnie uspokoił i odeszliśmy stamtąd. Okropny sen... Ten wczorajszy był w podobnym stylu, nie dokładnie te same wydarzenia, ale też czułam w nim wyraźnie swoją rozpacz. A tak to wstałam, zjadłam śniadanie, TŻ wyprawiony, zaraz się zbieram za sprzątanie, choć nie mam na to ochoty :/ I potem dżob, kolejny dzień muszę być wcześniej ![]() Wstałam i z "zadowoleniem" spojrzałam na rękę. Piszę w cudzysłowie, bo to nie jest taka prawdziwa radość, same wiecie. Mam nadzieję, że nigdy nie nadejdzie taki dzień, że pożałuję. Czytałam wczoraj o oddawaniu organów, ale na szczęście po roku w razie czego można. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.