|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() Ten mój asparan forte to niby sam magnez i potas, nie mam już opakowania, ale na www doz-u zerkłam i nic więcej tam nie wyszczególniono jeśłi o skłąd chodzi. Coś czuję, że jutro sobie to łyknę z ciekawości. Tylko kurczę można z 6 czy 9 tabletek na dzień, ale ja w ciąży nie wiem ile powinnam haha.. wiecznie jakiś znak zapytania ![]() No, ale jak napisałaś, że nie przedawkuje się tego za prędko nawet będąc w stanie błogosławionym to zawsze można te kilka tabletek połknąć. Ja z tabletkami dodatkowymi mam o tyle pod górę, że nie poleca się wszystkiego na raz, a ja muszę brać lek na tarczycę i na epilepsję i trzeba czytać jak łykać by nie było interakcji złych
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że to troszkę skomplikowane kiedy się bierze inne leki. Ale spróbuj jutro sobie wziąć ten magnez + potas 3 x dziennie, zobaczymy, czy troszkę napięcie zejdzie.
Pierwsze lepsze źródło: http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...-w-magnez.aspx |
|
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
bry
ja mag z witb6 łykam już od dłuższego czasu łącznie z owszem foliowym a po # jeszcze acard. Mniej boli mnie podczas @, i nie mam skurczy. Powiedzcie mi czy chwilowo zamiast folika mogę łykać prenatal? Folik mi się skończył i wczoraj w aptece nie mieli samego kwasu f a w domu mam jeszcze suplement z ciąży. Wiem kobity, że panikuję i dlatego tu o wszystkim pisze, bo dacie mi z liscia przez potylicę i ustawicie do pionu a połówek to by mi zaraz mówił, że co z tego że mam meno on i tak mnie kocha...bla, bla, bla. Miłe to bardzo ale średnio pocieszjace... Szejda - świetny prezent dostałaś. gratki! aaa I krecha, @ brak, cyce bolą. miłego
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-31 o 08:21 |
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam czytać w końcu musiałam na 2 dni to rozłożyć bo było w sumie tych stron do nadrobienia 13 eh szalejecie
![]() Widzę że łada grupka testujących nam się uzbierała na nadzielę i fajnie no to teraz pozostaje czekac na same II będę mocno trzymać kciuki kochane Mokka śliczna ta Twoja fasolka i jaka już duża Ja już po tej całej rozmowie o pracę we wtorek była rozmowa z psychologiem czy posiada się odpowiednie predyspozycje do wykonywania tego zawodu a wczoraj test z angielkiego czy włada się biegle językiem i test z ustaw. Wszytsko było ustnie oczywiście. No i tradycyjnie jak się nie odezwą w przeciągu tygodnia to znaczy że się człowiek nie dostał. Także pozostaje czekać a Wt trzymajcie mocno kciuki kochane W ogóle tyle napisałyście że nie wiadomo co odpisać której z Was |
|
|
|
#935 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#936 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, chociaz obudzilam sie w zlym humorze i sama nie wiem czemu
juz wymyslam o co sie poklucic/ przyczepic do TŻ, głupia Nie wiem o co konkretnie pytasz Objawy, testy?Cytat:
![]() Ja też pare miesiecy temu nauczyłam się pić wode, ale teraz to normalnie nie ma szans... I też najbardziej lubie soczki które do jutra kupuje mi mamusia ale od jutra to chyba woda z sokiem malinowym bo po przeprowadzce bedzie marny fundusz ![]() Cytat:
Pomógł odrazuCytat:
Cytat:
![]() Ja bym zmieniła prenatal na coś z magnezem bo to troche bez sensu płacić a i tak musisz dokupywać cos jeszcze. Cytat:
![]() Jesli Ci to przeszkadza z innymi lekami to bierz magnez 2 razy dziennie i zobacz czy jest poprawa ![]() Cytat:
![]() a ta jedna krecha wcale mi tu nie pasuje ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
ALe Cie przzetestowali do tej pracy mam nadzieje że ją dostaniesz i nie na marne się tyle wymęczyłaś Co do odkurzacza to ja też bez niego nie potrafie żyć ale jednocześnie nienawidze odkurzać no i to ze nie lubie nie znaczy ze nie odkurzam...a kupilismy odkurzacz miesiąc temu i już sie zepsół, niby odkurza ale słabo bo jakaś sprezyna sie zepsola |
|||||||
|
|
|
#937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedy idziesz do gina?Cytat:
![]() U mnie nadal @ brak Ale nie czuje się na ciąże,piersi mnie wogóle nie bolą.Wyskoczyła mi opryszczka a to się robi chyba raczej przed @ jak organizm jest osłabiony.A i bóle na @ całkiem przeszły narazie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-31 o 08:40 |
||||
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
do gina zapiszę się w pn i mam nadz. na wizytę jeszcze w przyszłym tyg. o ile oczywiście @ nie zawita. Zastanawiam się jeszcze na betą, bo dziwne u mnie takie opóźnienie ale to dopiero w pn
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
A zdarzały ci się wcześniej take opóznienia?Idz na bete.Ja też pójde w poniedziałek.A w czwartek gin.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-31 o 08:55 |
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie 29 dc i nic. Ale chyba już wiem, co to znaczy rozpulchniona szyjka
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
Gardło boli mnie coraz bardziej
Już od poniedziałku się z nim męczę... Polećcie mi coś dobrego na gardziołko (nie obleśnego w smaku ) Ja nie mogłabym pracować z moją teściową, w sumie z moimi rodzicami (zwłaszcza tatą) też nie. Nerwowo bym nie dała rady. Dlatego też z nimi nie mieszkamy. Wczoraj robiłam malinki w słoikach, dziś muszę je zagotować. Wyszło ich 25!! Byłam wczoraj u mamy i depilator leżał na wierzchu. Spojrzałam na moje giczołki, że zarośnięte... na depilator. No i zdobyłam się na odwagę. Bolało, ale dałam radę. Mam teraz spokój na 2 tyg- a póżniej powtórka z rozrywki
|
#944 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ps. podeslij jeden słoik ...
|
|
#945 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Cytat:
![]() Hej, colorblue, jak samopoczucie? ![]() Cytat:
Trzymam kciuki! Cytat:
33 dc, ała,ała, ała
|
|||
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
No zobaczymy
niby wszędzie piszą, że szyjka może tak samo wyglądać na fasolę i na @, ale u mnie tak chyba nie było. W ogóle tam ciasno jakoś jest. Z drugiej strony po Castagnusie i Clo mój cykl może dopiero teraz wygląda jak powinien i to dzięki nim inaczej to wygląda w środku ... Ale jeszcze jedno jest ciekawe - zwykle podczas ten teges coś tam mnie pobolewa, no przy endo to normalne. A wczoraj, mimo, że @ się zbliża nic a nic niby ciaśniej ale jakby więcej miejsca hehehe
|
#947 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hej U Nas za oknem typowo barowa pogoda-pada,szaro,buro i ponuro...,w nocy burza była. A ja dziś mam wolne ale jakoś szczególnie to się nie wyspałam,muszę ogarnąć pokój,wykąpać się i jadę z siorą na zakupy,chociaż nie wiem czy tych porządków nie przełoże na jutro bo się nie wyrobię... Luna- mój Tż też ma czasami takie akcje: " muszę sobie poukładać na narzędzia" no ale fakt... Tż-ty mają swój świat![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam tam jakby ciaśniej i wiem, że to nie przez cast. Trzymam za Ciebie kciuki zwłaszcza, że wiedzę u Ciebie pozytywne nastawienie do tego cyklu
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pogoda git, ale nastrój do du.y Niby pt, ale mnie chyba przeziębienie łapie ![]() Dziewczyny, myslę, że szykuje się u Nas jakieś Babyboom! Tak mi jakoś w głowie coś podpowiada MarudexuS
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem laski, mimo tego wszystkiego ja w ogóle nie jestem nakręcona. I spodziewam się @ jak nigdy.
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
Lunao niestety miałam w rodzinie dwa przykłady rwy kulszowej w ciąży, moja siostra bardzo się męczyła bywało tak że jak ją mały kopną to upadała bo jej na nerw naciskało i traciła chwilę siłę w nodze. Ale to już było w wyższej ciąży. Bratowa też miała ale ona nie miała aż tak gwałtownych ataków, ją bolało ale ona ogólnie miała problemy tuż przed urodzeniem a później jeszcze porodem. Ale wybacz nie chcę cię straszyć chcę powiedzieć że w ciąży to raczej dość często spotykane zjawisko. A co do kłótni to nie martw Lunao się ja też często tak mam że tylko szukam pretekstu aby się doczepić oczywiście to wychodzi zupełnie nieświadomie, nie jesteś głupia tak po prostu mamy. Wczoraj jakaś taka przybita byłam wieczorem bo Tż długo nie wracał z pracy chociaż miał wcześniej wrócić i czekałam na niego okazało się że musiał jechać na swoją prywatną robotę oczywiście zapomniał mi o tym powiedzieć a ja jak głupia siedziałam i czekałam na niego dopiero jak zadzwoniłam okazało się że już czekają na tramwaj i w międzyczasie sobie piwko popija z bratem i kumplem z roboty trochę się zdenerwowałam bo przecież mógł zadzwonić ale oczywiście zapomniał nie ma czasu na nic łącznie ze mną tylko się przytuli i już śpi. Kurczę rozumiem to bo naprawdę ciężko pracuje ale gdzie tu czas dla mnie![]() No dobra ale dość ględzenia jedziemy do Polski ![]() Heh pogoda dziś masakra deszczowo
|
#954 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tż jeszcze śpi, więc nawet lepiej... może mi przejdą nerwy zanim wstanie. Bo jak nie, to pewnie na nim się wyładuję![]() A co do @... no to nie planuję w najbliższym czasie ![]() Cytat:
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam
![]() ojjjjjjjjojjjjjojjj dziewczyny ale sie rozpisałyście ... ale to dobrze dobrze tylko za mało wieści o lokatorach no robcie tesciory i prosze o dobre wiesci Napisze ogolnie do wszystkich bo tyle tego ze zapomniałam co komu chciałam napisac ale mam jeszcze caly dzien by nadrobic zaległosci nim przez weekend wpadne w kolejne ...wiec DZIEWCZYNY POKI NIE MA @ TO JEST NADZIEJA
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak śnią się zmarli to chyba nie jest dobry znak?Przepraszam za to pytanie tutaj,ale może któraś wie.Sniło mi się dziś że poszłam na tą bete i była pozytywna i pierwsza osoba której o tym powiedziałam była moja zmarła od 10 lat babcia.Nie wiemco o tym myśleć,kiedy właśnie słyszałam że jak snia się zmarlito zły znak
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-31 o 10:09 |
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie pozatym po staremu .... śluzu dalej brak ale czuje takie jakby naoliwienie ale juz sie tym zupełnie nie przejmuje ....zreszta dodaly mi otuchy wasze wpisy za ktore bardzo bardzo raz jeszcze dziekuje
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Babcia - Jeśli śni siękomuś nieżyjąca już babcia wtedy często jest to sen ostrzegawczy Należy zwrócic uwagę na zagrożenia i wziąć pod uwagę wskazówki wypowiadane przez staruszkę Badać - Należy się spodziewać czegoś ciekawego Być badanym - oznacza że można wzbudzić niesłuszne podejrzenia Badania naukowe - oznacza wielkie osiągnięcie w pracy lub nauce Ciąża - kiedy ją zauważysz - znak to że nadejdą nowiny WIec moze ktos nam to teraz zinterpretuje :P Tylko mnie sie wydaje ze jestesmy tak nakrecone na zafasolkowanie ze i sny mamy przekłamane ooo jak sie zrymowało
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cierpliwość nie jest moją mocną stroną .Też się z chłopem już zdążyłam pokłócić...
|
|
#960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

i w zasadzie tak jak kwas foliowy nie ma szans zaszkodzić i się go nie "przedawkuje"

Kurcze, jeszcze tyle mam czekać?
Dobrzez, że przy czytaniu drugiego zakumałam że to wciąż to samo

Pomógł odrazu

Już od poniedziałku się z nim męczę... Polećcie mi coś dobrego na gardziołko (nie obleśnego w smaku