|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że będziemy testować podobnie, ja mam dzisiaj 7dc
|
|
|
|
|
#903 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#904 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że tż zrobił to badanie,ale musiałaś mieć niespodzianke To życze owocnych przytulanek w tym cyklu![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny![]() chcialabym, zebty u mnie wyskoczylo tak jak u Luny plany, planiki, a tutaj takie slodkie pomieszanie planow![]() wlasnie!! mokka dzidzia!!!!!! chyba mam jakies problemy zoladkowe, bo od owulki mam zgage;/ i to juz nie pierwszy miesiac tak jest, bo w zeszlym bylo to samo
|
||
|
|
|
#906 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
CZesc!
Mokka, cudownie, ze wszystko dobrze!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Ca-125 moze tez wyjsc podwyzszony w ciazy (!) oraz podczas okresu, a takze przy raku jajnika lub okreznicy (ale to musi byc juz zwykle gigantyczny wynik ponad norme). Cytat:
Tak, ciaza najlepsza na endometrioze, ale trzeba najpierw w nia zajsc!!!! .... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Już myślalam że tyle stron doszło od wczoraj... atu okazało sie ze to jakies błędy wizazu dobrze ze akurat sie nie logowalam bo oszczedzilam sobie nerwow ![]() Cytat:
tak miedzy 11 a 13 września życzę Ci braku alkoholu na tym wieczorze! ![]() jest ktoś może jeszcze podobny terminowo? ![]() Cytat:
ojjjj jak mnie to denerwowaloMokka_83 jaka piękna fasolka!!! Bardzo Ci gratuluję Cytat:
jednak sie nie udalo niestety i teraz w tym 4 podejsciu moze sie uda...
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na bóle teraz nic nie biorę, od laparo aż tak nie boli. Kiedyś brałam apo-naproxen albo ketonal i tylko one mi pomagały. No i u mnie @ powinna być za 3 dni, ale na razie nic a nic nie boli. Zresztą zwykle u mnie boli dopiero w 1 dzień @.
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!To znowu ja
Chwilowo jestem do Waszje dyspozycji hehe Miałam jechać dziś z TŻ do niego, ale okazuje się, że będzie miał fuchę u kolegi, a do jego rodzinki wpada rodzinka, więc uznałam, że nie ma to większego sensu i zostałam w domu by nie siedzieć tam przyszłym teściom na łbie gdy wpada teściowej siostra z mężem no i aby się nie nudzić.. ![]() Witam wszystkie nowe Aleście naskrobały stronic, ma-ka-bra !!! Mokka ale ładne wyraźne zdjęcie(!), zazdroszczę Śliczna kruszynka! Moje zdjęcie dopiero pierwsze to i takie słabiusie.. Może po części kwestia USG, ale czegoż oczekiwać gdy był to najpewniej począteczek 5 tyg. po zapłodnieniu Już się nie mogę doczekać 5 Września, trochę cykor, ale głównie ciekawość jak się ma moje maleństwo ![]() Gorzej, że neurolog wczoraj uznała, że nie ma sensu by mnie przyjmowała na hop (to była jej pierwsza od dłuższego czasu wizyta w moim mieście i pierwsza możliwość powiedzieć o ciąży, a przy epilepsji ponoć nie ma co czekać..) skoro mam termin za tydz. No i ok, tylko to również 5 -go mam do niej wizytę. U niej na 17:10, a 17:55 ginekolog. Sale w jednym niewielkim budynku, ale wiadomo jak to jest.. mam obawy, że wszystko się poprzesuwa i będę miała problem.. Uznałam, że w razie "w" idę do ginekologa, a do neurolog wejdę ostatnia
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się czujesz?Cytat:
Szejda, Skierka,teorema,santom,Anteria,pszczoua,vanessa hejoooo
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam witam;D |
|
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
No jasne, że jestem, nie planowałam zbiec na stałe hehe
Samopoczucie w porządku, w sumie bez zmian. Nad kibelkiem nie wiszę, odloty na zasadzie lekkiego absmaku mam tylko chwilami, tak jakby np. zapachy lekko na mnie oddziaływały, że mam uczucie jak gdyby mnie lekko trzymano za gardło czy jakby mi coś w gardełku siedziało, ale nie trwa to za długo ani nie jest za silne, więc nie narzekam Nadal siusiam niewielkimi partiami,( i trzeba mnie zbić, bo za mało piję!![]() Porozmawiam z ginekologiem, może niech on oceni Bynajmniej te tabletki moja ciocia lub siostra na bóle brzuszka w kolorowe dni stosowały, a ja kiedyś użyłam i nie widziałam różnicy, więc jestem sceptyczna co do tych tabletek
|
#913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochanie ja testuję w niedziele ale za tydzień czyli 09.09 ![]() także nie będę w tym zacnym gronie ale będę mocno 3mać kciuki za każdą z Was!!!![]() Cytat:
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-30 o 19:54 |
||
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Tak czy siak trzymam kciuki za Ciebie równieżKurde burza do nas idzie super. Wiecie co? nic jeszcze nie wypiłam i raczej nie wypije dzisiaj a pije normalnie jak na mega kacu. Ciągle mi się chce pić. Wypiłam już końcówkę napoju,kubek herbaty gorącej i 2 kubki zimnej i suszyyyyyyy mnieee
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
Mi gin kazał od 15 dnia cyklu zacząć brać, więc nie sądzę żeby to było coś strasznego że ty bierzesz od 16
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za Ciebie i wszystkie z NAS
|
|
#917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
vanessa dokladnie
we wczesniejszym cyklu mialam zgage, a tez jej nigdy nie mialam i juz wkreta na maksa teraz wiem, ze sie cos po prostu z zoladkiem moim dzieje;/ hmmm... ten cykl jakis dziwny jest... tak jakos .... no inaczej... chyba sie przyzwyczailam, ze na tescie zawsze jedna krecha i juz mnie to nie rusza... z gory ta jedna kreche zakladam ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
wiec dzis mialam mily poranek z tesciowa(pracujemy razemide siiiiikuuuuuu
|
|
|
|
|
#919 |
|
Rozeznanie
|
Santom- a mieszkasz z teściową?
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Mnie dziewczyny zaczął bardzo brzuch boleć ok 19 godziny aż no-spę wzięłam, bo między okresami pomaga zazwyczaj. Ale to jakby macica i jajowody mnie nawalały. Zastanawiam się czy to nie po tym duphastonie...
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
lady a broń Cie Panie Boże;D;D;D nigdy w zyciu, przenigdy;D;D;D klotnie bylyby codziennie
mieszkamy 15 km od siebie wiec kawalek i juz sie zaczela zalic, ze od kad sie przeprowadzilismy juz prawie do nich nie przyjezdzamy aleeeee.... jak z nia pracuje przez 4-5 dni w tyg to nie mam ochoty juz na kontakty poza pracowe odpoczywamy od siebie
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#922 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.. o dziwo zawitałam tu wieczorem, bo.. własnie mnie szlag trafił
Tak wogole dziewczyny zapomniałam wam napisać że od paru dni boli mnie koniec kości ogonowej, to chyba rwa kluszowa raz promieniuje do lewego raz do prawego posladka i to tak ze nie moge chodzić z tego co czytalam na necie to chyba normalne bo macica się rozpycha, ała jak to boli ![]() Dobra kłade się na leżąco bo jak do was pisze to mnie napierpapier Cytat:
![]() Cytat:
dość że zrobił badania, to jeszcze po kryjomu, nie panikował nie narzekał, no jestem pod wrażeniem!! Super prezent ![]() Dla nas staraczek/mamuś takie specyficzne prezenty mają najwieksze znaczenie ale dla kogos innego mogą być dziwne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu poszłabym przede wszystkim do neurologa zeby wiedzieć co i jak zazywać, a gin to bardziej dla przyjemnosci ![]() Cytat:
uczucie kaca też opisywałam w jakims 4tc
|
||||||
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
no zdecydowanie co za duzo to nie zdrowo
szkoda tylko, ze ja do mojej mamci nie moge uciec tak z dnia na dzien ale juz za 2 tyg bede sie z nia widziala jestem najmlodsza z rodzenstwa, u starszych sie nie zapowiada na potomstwo w najblizszym czasie, mimo ze roznica miedzy nami jest duza, wiec najwieksza nadzieja jestem
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Luna to jak to u Ciebie było z tą ciążą, bo nie doczytałam?
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Powróciłam i szczena mi opada 10 stron do nadrobienia dobra lecę czytać
|
|
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też najbardziej lubię soki, tylko kasa kasaaaa.. jak się szuka roboty i żyje niemalże na maminym garnuszku, a mama nie ma w zwyczaju takich 'rarytasków' to lipa straszna i trzeba żyć jak jest..a więc bez większych ilości soczku niestety. A szkoda, bo to i smaczne i zdrowe nawet jeśli sok nie jest w 100% naturalny. Bo lepszy taki sok niż wypić przez całą dobę tyle co kot napłakał ![]() Szejda Twój facet to fajny facet, gratuluję chłopa
|
|
#927 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, jeszcze tyle mam czekać?A kiecka w sumie taka zwykla, jak to lubię mówić "kołodomowa":rolleyes : Na szerokich ramiaczkach. Dość dopasowana od góry do wysokości 10cm pod biustem, a potem już jest taka rozkloszowana. Tzn, jakbym się obracała to majty by mi było widac W musztardowo białe pasy A, no i z 99 zl była przeceniona na 24,90![]() Cytat:
Dobrzez, że przy czytaniu drugiego zakumałam że to wciąż to samo![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że wczoraj smsowałam z koleżanka, która napisała mi że okres jej się 4 dni spoźnia ale 4 testy które zrobiła wyszły negatywne. i na piątek zapisała się do gina, bo pomyślała że coś jej się nawyprawiało z cyklem. Na co ja jej odpisała żeby biegiem leciała na betę a nie się zastanawiała. Pojechala wczoraj wieczorem, po 2 godzinach miała wynik i co? 3 tydzień ciąży Chyba tam oszaleli wczoraj z mężem z radości![]() Aha, Kochane dziękuję Wam wszystkim za kciuki oraz za ochy i achy nad naszym Maleństwem Jesteście niezastąpionymi ciotkami
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-30 o 22:48 |
|||
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No-spę wolno ale ona troszkę na coś innego, na ból, twardnienie jest z niedoborów. Inna rzecz, że brzuch się sam z siebie troszkę zmienia i napina co przygotowuje się, dzidziuś rośnie |
|
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam akurat w domu Asparan forte - też magnez a potasem. Jednak mam obawy czy brać. Mam problem z łysieniem androgenowym i mam w domu Vitapil z biotyną - w składzie praktycznie to co w suplementach zalecanych w czasie ciąży i postanowiłam zapytać czy się jeszcze nadaje - jednak gdy zapytałam na stronie DOZ czy związku z tym mogę to stosować w ciąży to odpowiedź była krótka i nieco, w moim odbiorze, kąśliwa, zero uzasadnienia, a jedynie mniej więcej : "droga pani to nie jest suplement przeznaczony dla kobiet w ciąży." Przez to mam cykora, a mój ginekolog zapewne podsunąłby mi ulotkę z suplementem dla ciężarnych jak wówczas gdy chciałam pogadać o wit. A, którą z miłą chęcią bym przebadała w swoim organizmie skoro i niedobór i nadmiar są szkodliwe dla ciąży. Lekarz z powołania jednak starej daty, a ja jednak (tak tak, powtarzam się) bez uspokojenia przez lekarza to wolę sama nie decydować, szczególnie po odp. z DOZ..
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-30 o 23:25 |
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Co do magnezu - ja zauważyłam dziwną rzecz : bo ja biorę Prenatal - i tam mimo bogatego składu NIE MA magnezu. A to straszna lipa i muszę dodatkowo uzupełniać go. Magnez jest strasznie ważny w ciąży, można brać bardzo duże dawki, dobry na twardnienie brzucha, bolące nogi itp itd - a kupując ten prenetal dosyć drogi w sumie, miałam zaufanie, że będzie tam wszystko co mi potrzebne, skoro to preparat dla kobiet w ciąży jest? A tu się okazuje, że nie...
W każdym razie pamiętajcie o magnezie, bardzo ważne i w zasadzie tak jak kwas foliowy nie ma szans zaszkodzić i się go nie "przedawkuje"---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Dopytam jeszcze: odstawiłaś kawę? Bo głównie o to z nią chodzi, o wypłukiwanie magnezu. Magnezu nie da się przedawkować jak np witaminy A - więc nie ma tutaj obaw co do brania w ogóle. Jeśli masz w domu - pobierz przez jeden (magnez + potas) dzień (pewnie z B6 jest razem bo o przyswajalność chodzi) - zobaczysz czy poczujesz ulgę odnośnie twardniejącego brzuszka. Doraźne stosowanie pomaga. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Ja też nie należę do pedantek, nie mam w nawyku sprzątać codziennie ale teraz staram się chociaż w sobotę porządnie posprzątać, a w tygodniu to jak jest straszny bajzer to tak trochę z grubsza przejadę

dobrze ze akurat sie nie logowalam bo oszczedzilam sobie nerwow 

za Ciebie i wszystkie z NAS

z tego co czytalam na necie to chyba normalne bo macica się rozpycha, ała jak to boli
dość że zrobił badania, to jeszcze po kryjomu, nie panikował nie narzekał, no jestem pod wrażeniem!! Super prezent
ale juz za 2 tyg bede sie z nia widziala