Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 16:53   #901
Szejda
Rozeznanie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
my w sobotę mamy 5 rocznicę, no i tak myślę że fasolka to byłby idealny prezent dla rodziców
Mam nadzieję, że kolejne rocznice będziemy już świętować w powiększonym gronie
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:53   #902
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
No nareszcie, się udało! Od wczoraj próbuje sie do Was dobić i nie moge Nie dość, że wizaz ma jakieś problemy to w pracy też mi internet szwankuje
Witam, nowe i "stare"staraczki, trochę nam sie gron powiększa ale to tobrze w kupie raźniej I trzymam kciuki, za testujace. Trzeba ruszyć ten zastój fasolkowy, bo nic sie nie dzieje Ja Was podczytywałam ale jakos nie miałam weny na pisanie.
U mnie 8 dc, także jeszcze dużo pracy przede mną
We wtorek miała druga rocznicę ślubu i z tej okazji zaprosiłam Tż na kolację. On dla mnie też miał niespodziankę w postaci wyników badań żołnierzyków. Okazało się, że wyniki są bardzo dobre i strasznie się z tego cieszęJestem dumna z mojego Tż, że się odważyl na taki i krok i zrobil to w tajemnicy, żebym sie nie stresowala. Wiem jakie to jest trudne dla faceta przeżycie. Ale sobie poradził a teraz chodzi dumny jak paw Tż stwierdził, że ja też pewnie jestem zdrowa, tylko muszę sobie główkę odblokować i wszystko będzie dobrze. Humorek mi się poprawił i mam nadzieję, że w tym cyklu żołnierzyki pokazą na co je stać
Mokka śliczny dziudziuś i jaki już duży
Super wiadomość że u TŻ żołnierzyki silne Widzę, że będziemy testować podobnie, ja mam dzisiaj 7dc
Stary 2012-08-30, 16:54   #903
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Super wiadomość że u TŻ żołnierzyki silne Widzę, że będziemy testować podobnie, ja mam dzisiaj 7dc
Fajnie teraz musimy się postarać, żeby się udało
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:05   #904
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
O jaaaa to w sumie nas 6 naliczyłam na niedziele
Kurde będą zbiorowe II kreski

Ale chyba nie u mnie. Co prawda cały czas mi mokro i mam wrażenie że coś leci i sprawdzam, ale to nie biały śluz. Praktycznie wodnisty,przeźroczysty, czasami tylko widać,że jest troszke mleczny. A taki śluz raczej ciąży nie wróży tylko @ bo w ciąży powinien być biały co oznacza,że progesteron w normie.
Tak mi się wydaje
Szlag mnie trafia bo te nasze starania w tym cyklu to nie były typowe starania tylko raczej taki spontan. A jak zapytałam męża czy jakbym teraz nie była w ciąży to czy spróbujemy znowu to powiedział,że nie wie. Obawiam się,że u nas trzecie dziecko to będzie albo wpadka albo dopiero później bo ciężko tak do końca świadomie podjąć taką decyzję.
Dlatego tak bardzo bym chciała,żeby teraz się udało i los podjął decyzję za nas
Kochana nie ma @ więc szanse są.A śluz różne kobiety mają różny w ciaży,także nie sugeruj sie tylko śluzem.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam z powrotem Ja też nie należę do pedantek, nie mam w nawyku sprzątać codziennie ale teraz staram się chociaż w sobotę porządnie posprzątać, a w tygodniu to jak jest straszny bajzer to tak trochę z grubsza przejadę

Natomiast mam podobną historię do waszych rodzinie niestety. Otóż jeszcze trzy czy cztery lata temu mój wujek był w sumie dalej jest alkoholikiem ale mówię od czterech lat już trzeźwym. Gdy jeszcze pił poznał swoją żonę z którą wpadli po pijaku oczywiście i urodziła najpierw jednego syna później jeszcze czworo dzieci. Odkąd pamiętam nigdy nie pracowała, mało kiedy widziałam żeby cokolwiek w domu robiła niestety babcia moja mieszka z nimi i jej nie da żeby nic nie robić więc babcia gotuje obiady żeby dzieci miały co jeść, mimo że ma swój pokoik to i tak non stop tam dzieci przebywają, babcia chodzi w pole sadzi ziemniaki warzywa przeróżne owoce wszystko jest i babcia to robi, bo ona się nie ruszy nawet, wielka pani tylko siedzi z najmłodszą córką karmi ja i tv ogląda z nogami wyłożonymi na stole masakra jakaś W ich części domu masakra bajzel w sumie mają czterech synów i tą najmłodszą córkę to wiadomo dzieci gonią, tłuką się normalnie dramat, chodzą niezadbane, a ta ma w nosie gdyby nie babcia to czasami nawet nie mieli by co jeść. A co najlepsze ostatnio mój wujek usłyszał że jego cudowna żonka rozpowiada wokoło że ona nie pójdzie do pracy bo nie ma jej kto się dziećmi zająć, że ona biedna musi non stop tylko obiady gotować, ciężko pracować podobno bardzo się wujek wkurzył bo on odkąd nie pije to zmienił się strasznie widać że mu zależy pracuje, wyremontował prawie cały dom, a ona mu jeszcze pieniądze podbiera n papierosy, dodam ze ona i piła i paliła w każdej swojej ciąży co jest dla mnie na prawdę chore, patologia. W ogóle to nawet nie walczyła o to aby wujek przestał pić jej to na rękę było bo mogła robić co chciała a teraz jak zrobił jej raz awanturę to powiedziała że weźmie najmłodszą córkę i sobie pójdzie... Sorki za oftop ale na prawdę jak wspomniałyście o tym temacie tak mi się aż zagotowało że tacy ludzie w ogóle istnieją
Co za ludzie
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
wiesz co, ja cos takiego mialam wlasnie pare lat temu zdarzalo mi sie, ze sie schylalam i nie moglam sie wyprostowac, bo zabieralo mi oddech;/ i potem przez pare dni to czulam dosc dotkliwie;/ do tej pory mam taki punkt na plecach, ze jak go nacisne to czuje takie kłłcie własnie pewnie jakis nerw sie odzywa;/

co do alko: idziemy na to wesele 15 wrzesnia i tak sie zastanawiam czy jesli bedzie sie @ spozniala(a mam nie miec 12) to czy testowania na 16 nie przelozyc co by udawac, ze mam czyste sumienie
Ja bym przełożyła na 16 testowanie
Cytat:
No nareszcie, się udało! Od wczoraj próbuje sie do Was dobić i nie moge Nie dość, że wizaz ma jakieś problemy to w pracy też mi internet szwankuje
Witam, nowe i "stare"staraczki, trochę nam sie gron powiększa ale to tobrze w kupie raźniej I trzymam kciuki, za testujace. Trzeba ruszyć ten zastój fasolkowy, bo nic sie nie dzieje Ja Was podczytywałam ale jakos nie miałam weny na pisanie.
We wtorek miała druga rocznicę ślubu i z tej okazji zaprosiłam Tż na kolację. On dla mnie też miał niespodziankę w postaci wyników badań żołnierzyków. Okazało się, że wyniki są bardzo dobre i strasznie się z tego cieszęJestem dumna z mojego Tż, że się odważyl na taki i krok i zrobil to w tajemnicy, żebym sie nie stresowala. Wiem jakie to jest trudne dla faceta przeżycie. Ale sobie poradził a teraz chodzi dumny jak paw Tż stwierdził, że ja też pewnie jestem zdrowa, tylko muszę sobie główkę odblokować i wszystko będzie dobrze. Humorek mi się poprawił i mam nadzieję, że w tym cyklu żołnierzyki pokazą na co je stać
Ciesze się że rocznica udanaFajnie że tż zrobił to badanie,ale musiałaś mieć niespodziankeTo życze owocnych przytulanek w tym cyklu
Cytat:
hej

ja dziś mam zamiar przeprowadzić poważną rozmowę z Tżem
dziś już prawie nie mam @ (a dostałam dopiero we wtorek), mam zamiar mu oznajmić, że od jutra przytulamy się co drugi dzień, a koło 10 września przez kilka dni codziennie, a co ciekawe co on na to, hihi, a jeśli nie wyjdzie to idę do gina, bo coś mi się nie podoba ten mój krótki cykl i krótkie miesiączki, bo 2 dni to chyba za krótkie?

Mokka - super że z dzidzią wszystko ok i gratuluję
Myśle że nie będziesz musiała go długo namawiać

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:23   #905
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Też mam wesele 15, będziemy się razem bawić Co do alko, ja bym przełozyła testowanie na 16. Taka okazja szybko sie nie powtórzy, jeśli się okazę, że jest fasolka. Korzystaj
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Kochana nie ma @ więc szanse są.A śluz różne kobiety mają różny w ciaży,także nie sugeruj sie tylko śluzem.

Co za ludzie

Ja bym przełożyła na 16 testowanie

Ciesze się że rocznica udanaFajnie że tż zrobił to badanie,ale musiałaś mieć niespodziankeTo życze owocnych przytulanek w tym cyklu

Myśle że nie będziesz musiała go długo namawiać
ha dzieki dziewczyny chociaz ciezko bedzie mi wytrzymac;D no chyba, ze nie bedzie potrzeby chcialabym, zebty u mnie wyskoczylo tak jak u Luny plany, planiki, a tutaj takie slodkie pomieszanie planow

wlasnie!! mokka dzidzia!!!!!!

chyba mam jakies problemy zoladkowe, bo od owulki mam zgage;/ i to juz nie pierwszy miesiac tak jest, bo w zeszlym bylo to samo

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:38   #906
teorema
Wtajemniczenie

CZesc!
Mokka, cudownie, ze wszystko dobrze!!!
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Ca-125 z tego co wiem to lekarze zawsze zlecaja przy torbielkach. ja tez mialam torbielke i tez mialam te badanie...pani dr powiedziala ze to tak calkowicie wrazie co. dla spokojnosci ducha nie martw sie , wyjdzie dobrze na pewno. a torbielka zniknie, wszystko bedzie dobrze ... hm teraz mi sie kojarzy ze cos mowila, ze robi sie po to, zeby moc spokojnie brac leki,,,bo jesli byloby podwyzszone to wtedy lek moze dzialac tak, ze pobudza rozwoj czegos tam....ca125 to marker nowotworowy, ale tez mowila, ze jak bedzie podwyzszony to oznacza tez cos innego ale nie pamietam co :P ... nakrecilam chyba troche
Ja sobie wkrecalam, ze ca-125 wyjdzie mi w normie, przeciez nic sie nie dzieje, niestety wyszlo podwyzszone. U mnie torbiel mala na jajniku, ale przed @ boli mnie WSZYSTKO, wiec musza sie te cholerne zrosty gdzies jeszcze kryc. Jestem zrozpaczona teraz wlasnie mija 3 miesiac staran, czyli tyle, ile dostalam od jednego ze swoich ginekologow (bo chodze do jednego od niedawna i do drugiej od dawna). Pani dr z kolei dala mi 6 mies....
Ca-125 moze tez wyjsc podwyzszony w ciazy (!) oraz podczas okresu, a takze przy raku jajnika lub okreznicy (ale to musi byc juz zwykle gigantyczny wynik ponad norme).
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Też zastanawia mnie to skąd on wiedział, że to endometrialna... swoją drogą moja gin też wiedziała, że mam krwotoczną a nie inną
Dwóch ginów mi już powiedziało, że na problemy z endometrium wszelakie najlepsza ciąża i dot. to zarówno przerostu, endometriozy i innych tego typu. Może faktycznie coś w tym jest.
Wiadomo dzieki echogenicznosci. Mozna rozpoznac po odcieniu/zaciemnieniu torbieli, czy to jest plyn w srodku (endometrailan) czy np. tkanka (w przypadku nowotorow). U mnie lekarz tez od razu rozpoznal.
Tak, ciaza najlepsza na endometrioze, ale trzeba najpierw w nia zajsc!!!! ....
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Yolanda9- jeśli nie masz żadnych dolegliwości to ja bym na razie tego nie ruszała. A jak duża jest ta torbiel? Sens w wykonywaniu jakiś zabiegów jest dopiero jak przekracza ok 6 cm
Mi gin mowil, ze robi sie zawsze laparo, jesli kobieta chce zajsc w ciaze, a nie mozna.
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Tyle, że ja miałam mega bóle (+ lekarzowi nie podobało się, że moja macica jest jakaś nieruchoma i niby czuł, że coś tam jest nie halo) i dlatego dostałam skierowanie na laparo.
Marudex, co bierzesz przeciwbolowego na bole?
Cytat:
Kurczę .. a ja nie mam żadnych bóli na @. Nic.
Dziś 28 dc no i nic. Cycki też nie bolą.
Czuję się jak po @ a nie przed.
A mnie boli dzis jak cholera, @ za 2 dni
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:49   #907
...Skierka...
Zakorzenienie

Hej
Już myślalam że tyle stron doszło od wczoraj... atu okazało sie ze to jakies błędy wizazu dobrze ze akurat sie nie logowalam bo oszczedzilam sobie nerwow

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witajcie!
Przybiegłam zameldować, że w końcu potrafię wyczuć szyjkę i mam rozciągliwy śluz! bardzo ładnie się rozciąga. Jest trochę bialawy, ale nie wiem czy to nie kwestia nocnych harcy :P wyczułam też, że jest luźniej, jakby szyjka się uniosła. Trzy testy leżą i czekają pierwsze testowanie zaplanowałam na 8.09, bo wtedy też mamy imprezę panieńsko-kawalerska - mam nadzieję, że już % nie będą dla mnie

Miłego dzionka!!
ja testować będę w podobnym czasie tak miedzy 11 a 13 września życzę Ci braku alkoholu na tym wieczorze!
jest ktoś może jeszcze podobny terminowo?

Cytat:
U nas było to samo, przez te 5 lat bez przerwy słyszałam pytania o dziecko, a teściowa to już mnie tak dobijała, że w końcu jej powiedziałam co nie co i się odczepiła, a znajome mamy to juz stwierdziły, że my "to chyba nie możemy mieć dzieci"-wstrętne ludziska.
widze że to odwieczny problem młodych małżeństw, które nie koniecznie sa gotowe na dzieciatko od razu. Ja sie czesto denerwowalam nie tylko o same pytania, ale tez o to ze niektorzy wrecz jakby wymagali zeby bylo dziecko...? ojjjj jak mnie to denerwowalo

Mokka_83
jaka piękna fasolka!!! Bardzo Ci gratuluję

Cytat:
my w sobotę mamy 5 rocznicę, no i tak myślę że fasolka to byłby idealny prezent dla rodziców
my mielismy 4 rocznice w lipcu i tez bardzo chcialam zebysmy w tym czasie dowiedzieli sie o zmianie w zyciu... jednak sie nie udalo niestety i teraz w tym 4 podejsciu moze sie uda...

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:54   #908
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
U mnie torbiel mala na jajniku, ale przed @ boli mnie WSZYSTKO, wiec musza sie te cholerne zrosty gdzies jeszcze kryc.

Mi gin mowil, ze robi sie zawsze laparo, jesli kobieta chce zajsc w ciaze, a nie mozna.

Marudex, co bierzesz przeciwbolowego na bole?

A mnie boli dzis jak cholera, @ za 2 dni
Oj to koniecznie laparo, skoro boli.

A na bóle teraz nic nie biorę, od laparo aż tak nie boli. Kiedyś brałam apo-naproxen albo ketonal i tylko one mi pomagały.

No i u mnie @ powinna być za 3 dni, ale na razie nic a nic nie boli.
Zresztą zwykle u mnie boli dopiero w 1 dzień @.
Stary 2012-08-30, 19:10   #909
partytura
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!To znowu ja Chwilowo jestem do Waszje dyspozycji hehe Miałam jechać dziś z TŻ do niego, ale okazuje się, że będzie miał fuchę u kolegi, a do jego rodzinki wpada rodzinka, więc uznałam, że nie ma to większego sensu i zostałam w domu by nie siedzieć tam przyszłym teściom na łbie gdy wpada teściowej siostra z mężem no i aby się nie nudzić..
Witam wszystkie nowe ;-)
Aleście naskrobały stronic, ma-ka-bra !!!

Mokka ale ładne wyraźne zdjęcie(!), zazdroszczę Śliczna kruszynka! Moje zdjęcie dopiero pierwsze to i takie słabiusie.. Może po części kwestia USG, ale czegoż oczekiwać gdy był to najpewniej począteczek 5 tyg. po zapłodnieniu
Już się nie mogę doczekać 5 Września, trochę cykor, ale głównie ciekawość jak się ma moje maleństwo
Gorzej, że neurolog wczoraj uznała, że nie ma sensu by mnie przyjmowała na hop (to była jej pierwsza od dłuższego czasu wizyta w moim mieście i pierwsza możliwość powiedzieć o ciąży, a przy epilepsji ponoć nie ma co czekać..) skoro mam termin za tydz. No i ok, tylko to również 5 -go mam do niej wizytę. U niej na 17:10, a 17:55 ginekolog. Sale w jednym niewielkim budynku, ale wiadomo jak to jest.. mam obawy, że wszystko się poprzesuwa i będę miała problem.. Uznałam, że w razie "w" idę do ginekologa, a do neurolog wejdę ostatnia

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:26   #910
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!To znowu ja Chwilowo jestem do Waszje dyspozycji hehe Miałam jechać dziś z TŻ do niego, ale okazuje się, że będzie miał fuchę u kolegi, a do jego rodzinki wpada rodzinka, więc uznałam, że nie ma to większego sensu i zostałam w domu by nie siedzieć tam przyszłym teściom na łbie gdy wpada teściowej siostra z mężem no i aby się nie nudzić..
Witam wszystkie nowe ;-)
Aleście naskrobały stronic, ma-ka-bra !!!

Mokka ale ładne wyraźne zdjęcie(!), zazdroszczę Śliczna kruszynka! Moje zdjęcie dopiero pierwsze to i takie słabiusie.. Może po części kwestia USG, ale czegoż oczekiwać gdy był to najpewniej począteczek 5 tyg. po zapłodnieniu
Już się nie mogę doczekać 5 Września, trochę cykor, ale głównie ciekawość jak się ma moje maleństwo
Gorzej, że neurolog wczoraj uznała, że nie ma sensu by mnie przyjmowała na hop (to była jej pierwsza od dłuższego czasu wizyta w moim mieście i pierwsza możliwość powiedzieć o ciąży, a przy epilepsji ponoć nie ma co czekać..) skoro mam termin za tydz. No i ok, tylko to również 5 -go mam do niej wizytę. U niej na 17:10, a 17:55 ginekolog. Sale w jednym niewielkim budynku, ale wiadomo jak to jest.. mam obawy, że wszystko się poprzesuwa i będę miała problem.. Uznałam, że w razie "w" idę do ginekologa, a do neurolog wejdę ostatnia
No i jednak jesteś z nami super Jak się czujesz?

Cytat:
Oj to koniecznie laparo, skoro boli.

A na bóle teraz nic nie biorę, od laparo aż tak nie boli. Kiedyś brałam apo-naproxen albo ketonal i tylko one mi pomagały.

No i u mnie @ powinna być za 3 dni, ale na razie nic a nic nie boli.
Zresztą zwykle u mnie boli dopiero w 1 dzień @.
W niedziele wszystko będzie jasne o ile paskuda nas nie uprzedzi

Szejda, Skierka,teorema,santom,Anteria,pszczoua,vanessa hejoooo

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:32   #911
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Hej
Już myślalam że tyle stron doszło od wczoraj... atu okazało sie ze to jakies błędy wizazu dobrze ze akurat sie nie logowalam bo oszczedzilam sobie nerwow

ja testować będę w podobnym czasie tak miedzy 11 a 13 września życzę Ci braku alkoholu na tym wieczorze!
jest ktoś może jeszcze podobny terminowo?

widze że to odwieczny problem młodych małżeństw, które nie koniecznie sa gotowe na dzieciatko od razu. Ja sie czesto denerwowalam nie tylko o same pytania, ale tez o to ze niektorzy wrecz jakby wymagali zeby bylo dziecko...? ojjjj jak mnie to denerwowalo

Mokka_83
jaka piękna fasolka!!! Bardzo Ci gratuluję

my mielismy 4 rocznice w lipcu i tez bardzo chcialam zebysmy w tym czasie dowiedzieli sie o zmianie w zyciu... jednak sie nie udalo niestety i teraz w tym 4 podejsciu moze sie uda...
ja, ja, ja;D i tez 4 podejscie

Cytat:

W niedziele wszystko będzie jasne o ile paskuda nas nie uprzedzi

Szejda, Skierka,teorema,santom,Anteria,pszczoua,vanessa hejoooo
witam witam;D

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-08-30, 19:37   #912
partytura
Zadomowienie

Cytat:
(...)
No jasne, że jestem, nie planowałam zbiec na stałe hehe

Samopoczucie w porządku, w sumie bez zmian. Nad kibelkiem nie wiszę, odloty na zasadzie lekkiego absmaku mam tylko chwilami, tak jakby np. zapachy lekko na mnie oddziaływały, że mam uczucie jak gdyby mnie lekko trzymano za gardło czy jakby mi coś w gardełku siedziało, ale nie trwa to za długo ani nie jest za silne, więc nie narzekam Nadal siusiam niewielkimi partiami,( i trzeba mnie zbić, bo za mało piję!) ładuje w siebie Luteinę i inne tabsy na inne sprawy i tyle. No i bebeszek mam taki ..hmm.. nadal twardawy lub spięty, ociężały jakby czasem. Chyba się mówi, że się "stawia" i każą na to łykać nospę, ale nie mam pewności czy to w moim przypadku konieczne. Porozmawiam z ginekologiem, może niech on oceni Bynajmniej te tabletki moja ciocia lub siostra na bóle brzuszka w kolorowe dni stosowały, a ja kiedyś użyłam i nie widziałam różnicy, więc jestem sceptyczna co do tych tabletek

Stary 2012-08-30, 19:52   #913
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja łykam od tygodnia Folik i Magnez z vit B6. ale Magnez to już predzej brałam sobie profilaktycznie 1 tabl. dziennie.

Iza to widzę,że nas testujących na niedzielę będzie trochę Ty, Ja, Dzastino, Banka... Ktoś jeszcze chętny???

Kurcze przyjaciółka ciągnie mnie już od wczoraj na drina do siebie. Wczoraj jakoś się wykręciłam, ale dzisiaj nie wiem czy mi się uda. A jak już pójdę to co mam powiedzieć? że czemu nie chcę pić?
Przecież w sumie na dobrą sprawę to nie wiem czy jestem w ciąży czy nie. A jak wypije 1-2 drinki i się później okaże,że jednak jestem???

Z tego co pamiętam to Luncia też się popiwkowała przed zrobieniem testu bo była pewna,że nic tam nie ma No i jest ok. Ale u jednej będzie ok a u drugiej nie bardzo.
Co robić???

No i w ciągu 16 dni od kiedy tutaj z Wami jestem stuknęło mi już 100 postów

Kochanie ja testuję w niedziele ale za tydzień czyli 09.09
także nie będę w tym zacnym gronie ale będę mocno 3mać kciuki za każdą z Was!!!

Cytat:
No faktycznie super niespodzianka... widać,ze Twojemu Tż też bardzo zależy na fasolce i na Tobie

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-08-30 o 19:54
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:03   #914
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Kochanie ja testuję w niedziele ale za tydzień czyli 09.09 także nie będę w tym zacnym gronie ale będę mocno 3mać kciuki za każdą z Was!!!
Ajć to sorki za pomyłke) Tak czy siak trzymam kciuki za Ciebie również

Kurde burza do nas idzie super.
Wiecie co? nic jeszcze nie wypiłam i raczej nie wypije dzisiaj a pije normalnie jak na mega kacu. Ciągle mi się chce pić. Wypiłam już końcówkę napoju,kubek herbaty gorącej i 2 kubki zimnej i suszyyyyyyy mnieee

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:36   #915
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja biorę dupka od 14-25 dc..ale że jak byłam u ginki to był 16 dc więc wzięłam od 16dc... i tak mnie dziś natknęło i poczytałam trochę w necie o tym dupku i kurdę nie wiem po co to zrobiłam bo mam teraz tyle wątpliwości że szoook
Mi gin kazał od 15 dnia cyklu zacząć brać, więc nie sądzę żeby to było coś strasznego że ty bierzesz od 16

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:57   #916
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
ha dzieki dziewczyny chociaz ciezko bedzie mi wytrzymac;D no chyba, ze nie bedzie potrzeby chcialabym, zebty u mnie wyskoczylo tak jak u Luny plany, planiki, a tutaj takie slodkie pomieszanie planow

wlasnie!! mokka dzidzia!!!!!!

chyba mam jakies problemy zoladkowe, bo od owulki mam zgage;/ i to juz nie pierwszy miesiac tak jest, bo w zeszlym bylo to samo
ja te 2 cykle ostatnie miałam też zgagę, a wcześniej nigdy się mi nie zdarzała, więc oczywiście się wkręcałam, że jestem w ciąży, bo gdzieś czytałam ze na początku ciąży może być zgaga

Cytat:
Hej

teraz się uda trzymam za Ciebie i wszystkie z NAS
Stary 2012-08-30, 21:10   #917
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Heeh laski, znalzałam w domu redbula i sobie zapodałam, bo tak mi się spać chce.
Sprzątać jeszcze nie sprzątam, bo pan ciągle jeszcze syfi, nie wiem kiedy to ogarnę.
Najgorsze, że nie mam odkurzacza .. a bez niego teraz to męka. Ale mama mi mówi, że mi da kasę w sumie może i to dobry moment, żeby w końcu zanabyć.
(żeby nie było - nie mam i nie będę miała dywanów fakt, nie należę do pedantek, ale jednak czasem sprzątam - miotłą i mopem jak czytam Wasze opisy to stwierdzam, zę ze mną nie jest tragicznie )
Nie wyobrażam sobie życia bez odkurzacza. Nie mam dywanów, ale za to sierściucha w domu. Próbowałam kiedyś szczotą sprzątać, ale to tylko jeszcze bardziej ta sierść i kurz w powietrzu latają. Ja tam sprzątam raz na tydzień . W sensie, że odkurzam, zmywam podłogę, ścieram kurze itp.

26.06.2010-
Stary 2012-08-30, 21:15   #918
santom
Zakorzenienie

vanessa dokladnie we wczesniejszym cyklu mialam zgage, a tez jej nigdy nie mialam i juz wkreta na maksa teraz wiem, ze sie cos po prostu z zoladkiem moim dzieje;/

hmmm... ten cykl jakis dziwny jest... tak jakos .... no inaczej... chyba sie przyzwyczailam, ze na tescie zawsze jedna krecha i juz mnie to nie rusza... z gory ta jedna kreche zakladam

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie życia bez odkurzacza. Nie mam dywanów, ale za to sierściucha w domu. Próbowałam kiedyś szczotą sprzątać, ale to tylko jeszcze bardziej ta sierść i kurz w powietrzu latają. Ja tam sprzątam raz na tydzień . W sensie, że odkurzam, zmywam podłogę, ścieram kurze itp.
ja tez nie;/ a moja tesciowa z kolei nie uznaje odkurzacza;/ a mnie szlag trafia jak widze, kiedy jakies chodniki zmiotka zamiata;/ no MASAKRA!!! zreszta... dzis kolejne spiecie z nia mialam;D mimo, ze kochana kobieta, ale s momenty gdzie mamy zupelnie rozne poglady na pewne tematy, ani nie da sie mnie "wytresowac" i sie stawiam wiec dzis mialam mily poranek z tesciowa(pracujemy razem)

ide siiiiikuuuuuu

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-08-30, 21:22   #919
lady_malgo
Rozeznanie

Santom- a mieszkasz z teściową?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Mnie dziewczyny zaczął bardzo brzuch boleć ok 19 godziny aż no-spę wzięłam, bo między okresami pomaga zazwyczaj. Ale to jakby macica i jajowody mnie nawalały. Zastanawiam się czy to nie po tym duphastonie...

26.06.2010-
Stary 2012-08-30, 21:43   #920
santom
Zakorzenienie

lady a broń Cie Panie Boże;D;D;D nigdy w zyciu, przenigdy;D;D;D klotnie bylyby codziennie mieszkamy 15 km od siebie wiec kawalek i juz sie zaczela zalic, ze od kad sie przeprowadzilismy juz prawie do nich nie przyjezdzamy aleeeee.... jak z nia pracuje przez 4-5 dni w tyg to nie mam ochoty juz na kontakty poza pracowe odpoczywamy od siebie

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-08-30, 21:48   #921
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
lady a broń Cie Panie Boże;D;D;D nigdy w zyciu, przenigdy;D;D;D klotnie bylyby codziennie mieszkamy 15 km od siebie wiec kawalek i juz sie zaczela zalic, ze od kad sie przeprowadzilismy juz prawie do nich nie przyjezdzamy aleeeee.... jak z nia pracuje przez 4-5 dni w tyg to nie mam ochoty juz na kontakty poza pracowe odpoczywamy od siebie
rozumiem Cię doskonale, też pracuję z moją teściową, co prawda w innych wydziałach i na innym piętrze więc czasami w ciągu tygodnia widzimy się raz lub dwa (a czasami codziennie kilka razy dziennie), ale na weekendzie i tak nie mam ochoty do niej jechać, wolę pojechać do mojej mamy poplotkować
Stary 2012-08-30, 21:53   #922
Luna0
Zakorzenienie

Dobry wieczór.. o dziwo zawitałam tu wieczorem, bo.. własnie mnie szlag trafił byłam z TŻ na mieszkaniu i mamy bardzo mało czasu a dużo do roboty to on oczywiście zajmuje się pierdołami.. narzędzie sobie układa a ze ja nic bez niego nie moge zrobic to nie bylo sensu zebym tam siedziala i klneła więc wrociłam do domu.

Tak wogole dziewczyny zapomniałam wam napisać że od paru dni boli mnie koniec kości ogonowej, to chyba rwa kluszowa raz promieniuje do lewego raz do prawego posladka i to tak ze nie moge chodzić z tego co czytalam na necie to chyba normalne bo macica się rozpycha, ała jak to boli
Dobra kłade się na leżąco bo jak do was pisze to mnie napierpapier

Cytat:
co do alko: idziemy na to wesele 15 wrzesnia i tak sie zastanawiam czy jesli bedzie sie @ spozniala(a mam nie miec 12) to czy testowania na 16 nie przelozyc co by udawac, ze mam czyste sumienie
Oczywiście że bym przełożyła, napijesz się i wybawisz porządnie, a takto kto wie kiedy znow bedziesz miec okazje

Cytat:
Brawa dla TŻ dość że zrobił badania, to jeszcze po kryjomu, nie panikował nie narzekał, no jestem pod wrażeniem!! Super prezent
Dla nas staraczek/mamuś takie specyficzne prezenty mają najwieksze znaczenie ale dla kogos innego mogą być dziwne

Cytat:
Z całego serca Ci życze żeby u Ciebie wyskoczyło tak jak u mnie

Cytat:
Ja tam nie wiem co lepsze, bo o nas znów wszyscy będą szeptać że wpadka i mam tego świadomość... ale co poradzę, nie będę się chwalić jaką ciężką drogę przeszłam żeby mieć dziecię

Cytat:

Samopoczucie w porządku, w sumie bez zmian. Nad kibelkiem nie wiszę, odloty na zasadzie lekkiego absmaku mam tylko chwilami, tak jakby np. zapachy lekko na mnie oddziaływały, że mam uczucie jak gdyby mnie lekko trzymano za gardło czy jakby mi coś w gardełku siedziało, ale nie trwa to za długo ani nie jest za silne, więc nie narzekam Nadal siusiam niewielkimi partiami,( i trzeba mnie zbić, bo za mało piję!) ładuje w siebie Luteinę i inne tabsy na inne sprawy i tyle. No i bebeszek mam taki ..hmm.. nadal twardawy lub spięty, ociężały jakby czasem. Chyba się mówi, że się "stawia" i każą na to łykać nospę, ale nie mam pewności czy to w moim przypadku konieczne. Porozmawiam z ginekologiem, może niech on oceni Bynajmniej te tabletki moja ciocia lub siostra na bóle brzuszka w kolorowe dni stosowały, a ja kiedyś użyłam i nie widziałam różnicy, więc jestem sceptyczna co do tych tabletek
Mnie też bo pije bardzo mało.. wody wogole bo mnie naciąga po niej, ewentualnie soczki
Ja na Twoim miejscu poszłabym przede wszystkim do neurologa zeby wiedzieć co i jak zazywać, a gin to bardziej dla przyjemnosci

Cytat:
Ajć to sorki za pomyłke) Tak czy siak trzymam kciuki za Ciebie również

Kurde burza do nas idzie super.
Wiecie co? nic jeszcze nie wypiłam i raczej nie wypije dzisiaj a pije normalnie jak na mega kacu. Ciągle mi się chce pić. Wypiłam już końcówkę napoju,kubek herbaty gorącej i 2 kubki zimnej i suszyyyyyyy mnieee
Ty to normalnie masz wszystkie obajwy takie jak ja uczucie kaca też opisywałam w jakims 4tc

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:56   #923
santom
Zakorzenienie

no zdecydowanie co za duzo to nie zdrowo szkoda tylko, ze ja do mojej mamci nie moge uciec tak z dnia na dzien ale juz za 2 tyg bede sie z nia widziala jak ja bym chciala jej przekazac wiadomosc, ze bedzie babcia jestem najmlodsza z rodzenstwa, u starszych sie nie zapowiada na potomstwo w najblizszym czasie, mimo ze roznica miedzy nami jest duza, wiec najwieksza nadzieja jestem

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-08-30, 21:58   #924
vanessa1781
Zakorzenienie

Luna to jak to u Ciebie było z tą ciążą, bo nie doczytałam?
Stary 2012-08-30, 22:18   #925
monini2507
Zakorzenienie

Powróciłam i szczena mi opada 10 stron do nadrobienia dobra lecę czytać
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:36   #926
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
(...)
Mnie też bo pije bardzo mało.. wody wogole bo mnie naciąga po niej, ewentualnie soczki
Ja na Twoim miejscu poszłabym przede wszystkim do neurologa zeby wiedzieć co i jak zazywać, a gin to bardziej dla przyjemnosci
(...)
Naciąga? Tzn. uczucie napięcia brzucha pojawia Ci się po wodzie czy jakie inne? Hm, muszę to zlustrować, bo choć za wodą nie przepadam to ileś m-cy wstecz nauczyłam się i czasami pijam wodę, a to spięcie bebeszka mam odkąd jestem w ciąży. Może to nieco wpływa na to Też najbardziej lubię soki, tylko kasa kasaaaa.. jak się szuka roboty i żyje niemalże na maminym garnuszku, a mama nie ma w zwyczaju takich 'rarytasków' to lipa straszna i trzeba żyć jak jest..a więc bez większych ilości soczku niestety. A szkoda, bo to i smaczne i zdrowe nawet jeśli sok nie jest w 100% naturalny. Bo lepszy taki sok niż wypić przez całą dobę tyle co kot napłakał

Szejda
Twój facet to fajny facet, gratuluję chłopa

Stary 2012-08-30, 22:37   #927
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Mokka super wieści! Cieszę się, że wszystko z dzidzią ok, pochwał się tą kiecką! Przypomnij mi, który to tydz bo nie pamiętam a chyba niedługo płeć poznacie (czy już znacie i o tym pisalas a ja pipa nie widziałam )
u mnie zaczął się 12 tydz ciąży. Usg prenatalne mam teraz w środę ale na poznanie płci się nie nastawiam, bo slyszałam od koleżanki która chodziła do mojej ginki, że nie jest ona zbyt skora by wcześnie mówic o płci. Koleżance powiedziała jaka płeć dopiero w 21 tygodniu Kurcze, jeszcze tyle mam czekać?
A kiecka w sumie taka zwykla, jak to lubię mówić "kołodomowa":rolleyes : Na szerokich ramiaczkach. Dość dopasowana od góry do wysokości 10cm pod biustem, a potem już jest taka rozkloszowana. Tzn, jakbym się obracała to majty by mi było widac W musztardowo białe pasy A, no i z 99 zl była przeceniona na 24,90
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Wizaż mi wariuje dalej kilka razy dodało ten am post

U mnie nadal @ brak.Bóle @ są aż co chwile chodze do toalery sprwadzić czy już mnie zalewa a tu tylko śluz....
ina, ale naspamowałaś Dobrzez, że przy czytaniu drugiego zakumałam że to wciąż to samo
Cytat:
szukam i czytam :

W przypadku zatrzymania miesiączki należy najpierw wykluczyć czynniki fizjologiczne tj. ciążę i menopauzę (!). Następnie rozważa się ( m.in.)

przedwczesne wygasanie czynności jajników ( JA)
zniszczenie endometrium i zrosty (#)
kwitka, już Ty tam nie świruj
Powiem Ci, że wczoraj smsowałam z koleżanka, która napisała mi że okres jej się 4 dni spoźnia ale 4 testy które zrobiła wyszły negatywne. i na piątek zapisała się do gina, bo pomyślała że coś jej się nawyprawiało z cyklem. Na co ja jej odpisała żeby biegiem leciała na betę a nie się zastanawiała. Pojechala wczoraj wieczorem, po 2 godzinach miała wynik i co? 3 tydzień ciąży Chyba tam oszaleli wczoraj z mężem z radości

Aha, Kochane dziękuję Wam wszystkim za kciuki oraz za ochy i achy nad naszym Maleństwem Jesteście niezastąpionymi ciotkami

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-08-30 o 22:48
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 23:00   #928
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Doradzę : na twardniejący brzuszek łykaj magnez - na pewno wolno i zalecany bardzo. Najlepiej razem z potasem : np ten : http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-50-tabl-.html - dobre i tanie.
No-spę wolno ale ona troszkę na coś innego, na ból, twardnienie jest z niedoborów. Inna rzecz, że brzuch się sam z siebie troszkę zmienia i napina co przygotowuje się, dzidziuś rośnie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 23:24   #929
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Doradzę : na twardniejący brzuszek łykaj magnez - na pewno wolno i zalecany bardzo. Najlepiej razem z potasem : np ten : http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-50-tabl-.html - dobre i tanie.
No-spę wolno ale ona troszkę na coś innego, na ból, twardnienie jest z niedoborów. Inna rzecz, że brzuch się sam z siebie troszkę zmienia i napina co przygotowuje się, dzidziuś rośnie
Dziękuję Ci Debrah za radę. No to mam twardy orzech do zgryzienia.
Ja mam akurat w domu Asparan forte - też magnez a potasem. Jednak mam obawy czy brać. Mam problem z łysieniem androgenowym i mam w domu Vitapil z biotyną - w składzie praktycznie to co w suplementach zalecanych w czasie ciąży i postanowiłam zapytać czy się jeszcze nadaje - jednak gdy zapytałam na stronie DOZ czy związku z tym mogę to stosować w ciąży to odpowiedź była krótka i nieco, w moim odbiorze, kąśliwa, zero uzasadnienia, a jedynie mniej więcej : "droga pani to nie jest suplement przeznaczony dla kobiet w ciąży." Przez to mam cykora, a mój ginekolog zapewne podsunąłby mi ulotkę z suplementem dla ciężarnych jak wówczas gdy chciałam pogadać o wit. A, którą z miłą chęcią bym przebadała w swoim organizmie skoro i niedobór i nadmiar są szkodliwe dla ciąży. Lekarz z powołania jednak starej daty, a ja jednak (tak tak, powtarzam się) bez uspokojenia przez lekarza to wolę sama nie decydować, szczególnie po odp. z DOZ..

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-08-30 o 23:25
Stary 2012-08-30, 23:35   #930
Debrah
Zakorzenienie

Co do magnezu - ja zauważyłam dziwną rzecz : bo ja biorę Prenatal - i tam mimo bogatego składu NIE MA magnezu. A to straszna lipa i muszę dodatkowo uzupełniać go. Magnez jest strasznie ważny w ciąży, można brać bardzo duże dawki, dobry na twardnienie brzucha, bolące nogi itp itd - a kupując ten prenetal dosyć drogi w sumie, miałam zaufanie, że będzie tam wszystko co mi potrzebne, skoro to preparat dla kobiet w ciąży jest? A tu się okazuje, że nie...
W każdym razie pamiętajcie o magnezie, bardzo ważne i w zasadzie tak jak kwas foliowy nie ma szans zaszkodzić i się go nie "przedawkuje"

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Dopytam jeszcze: odstawiłaś kawę?
Bo głównie o to z nią chodzi, o wypłukiwanie magnezu. Magnezu nie da się przedawkować jak np witaminy A - więc nie ma tutaj obaw co do brania w ogóle. Jeśli masz w domu - pobierz przez jeden (magnez + potas) dzień (pewnie z B6 jest razem bo o przyswajalność chodzi) - zobaczysz czy poczujesz ulgę odnośnie twardniejącego brzuszka. Doraźne stosowanie pomaga.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości