Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 09:24   #151
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Hope:

przeczytałaś info, zebyś leciała do lumpka na Rejtana?
Widziałam tam wczoraj po południ kombinezonik z cienkiego polarku, taki na wiosnę, błękitny, z misiem na brzuszku i uszkami na kapturze Jest wyprzedaż -77% więc pewnie ok 3 zł by kosztował.

Ja wczoraj kupiłam tam śmieszne body i 2 sweterki na brzuszek dla siebie,w tym jeden dosyć ciężki i zapłaciłam za wszystko 6,83 Postaram się wrzucić zdjęcia.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:24   #152
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hej

kumpel zadzwonił o 8 rano, obudził mnie i już koniec spania

Mam teraz urwanie głowy. Wczoraj podpisaliśmy umowę i mamy już w końcu wynajęte biuro Cieszę się, że to już bo 2 tygodnie już za tym łazimy. Dzisiaj jedziemy do ikei bo trzeba wszystko pokupować..biurka, kanapę, jakieś biurowe pierdołki. No i koniec z pracą w domu...od poniedziałku będzie trzeba jeździć do pracy Ale chyba nawet się cieszę, już miałam trochę dość.

Lady - gratuluję siusiaczka! Jejku ja też chcę synka...
Oj ja też pracowałam w domu, najgorsze jest to, że czujesz się jakbyś cały dzień w pracy była. Potem rozdział praca dom jest wielką ulgą. My od kwietnia mamy biuro osóbki i cieszę się z tego najbardziej.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:34   #153
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
U mnie już wczoraj się rozpoczął 20 tydzień, i tak się przyglądałam w lusterku i stwierdziłam że mam chyba za duzy brzuch jak na ten okres ciąży, a na wadze już 60 kg czyli chyba 4 do przodu ;/

W załaczniku bebech
Masz piękny brzuszek! Mój jest zdecydowanie większy. Wczoraj mąż się nawet zdziwił że tak już odstaje fajnie I jak leżę on nadal sterczy heheh

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam Lady mam nadzieje ze da nam zaraz znac co i jak

ja dostalam od kolezanki kombinezon ale niestety rozmiar 68 wiec i tak mnie czeka kupno innego bo w ten dzidzia wpadnie
Ja to samo, mam 68 od siostry, ale myślę że zdecydowanie za duży jest

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Jestem
Dzidzia w 100% zdrowa, wszystko piekne rosnie , wazy 315g
No i......moje przeczucia poszly sie...... bedzie Piotrus jak to lekarz powiedzial, na 150% facet oczywiscie lzy mi polecialy, maz tez wzruszony, bedzie mial swojego malego siatkarza boze dziewczyny jaka ja jestem szczesliwa. Potem pojechalismy swietowac do pizzy hut i w tesco kupilismy pierwszy zestawik dla bobasa, wstawie zdjecia pozniej bo maz mi zaczyna znowu od sekty nasz watek wyzywac
Gratuluję! Ale mamy chłopaków dużo na wątku I imię Piotruś strasznie mi się podoba, niestety kuzynka tak synka nazwała

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
a mnie męczy kochana codzienne ból głowy...i tak jem te apapy i rzadko kiedy co pomaga
a może jakieś inhalacje? np. solą fizjologiczną... jaki masz kaszel? mokry czy suchy?
Wiesz, na mnie apap nigdy jeszcze nie zadziałał. Lekarz poradził zamiast niego panadol. Trochę byłam sceptyczna bo to niby to samo. Ale o dziwo działa na mnie! To jest chyba kwestia oczyszczenia leku itp. Moja siostra ma tak z polopiryną i aspiryną. Po tej pierwszej ma prawie wstrząs anafilaktyczny, drgawki nie do opanowania, ogólnie masakra. A aspiryna działa jak powinna.

Co do warzyw, mi nawet wchodzą, ale głównie sałatki robię. Pomidor z cebulką i odrobiną śmietany czy jogurtu

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
odzywałam się w III części

Mój synio od 4 lat prosił o rodzeństwo no i wkońcu się doczekał,zwlekaliśmy tak długo,ponieważ mój mąż wiedział że będzie musiał sie rozliczyc z wymiarem sprawiedliwości z przeszłości....no i teraz mogłam pomyśleć o dzidzi
Masz termin porodu w moje urodziny

Wczoraj miałam okropny dzień, odkąd umyłam podłogi strasznie męczył mnie ból podbrzusza, przechodziło trochę jak poleżałam, nawet siedzenie było bolesne, ale przyjechała mama z siostrzeńcem i nici z leżenia, zrobiłyśmy pizzę. Jak pojechała to miałam wrażenie że bardzo mi twardnieje brzuch. Aż się podnieść nie mogłam. Mąż jak wrócił z pracy kupił mi buscopan, poleżałam jeszcze do wieczora i przeszło. Dziś już lepiej. Mam od męża zakaz robienia czegokolwiek.

Była bym zapomniała! Hosenka, gratuluję premii i trzymam kciuki za umowę!

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2012-08-31 o 09:38
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:45   #154
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Oj ja też pracowałam w domu, najgorsze jest to, że czujesz się jakbyś cały dzień w pracy była. Potem rozdział praca dom jest wielką ulgą. My od kwietnia mamy biuro osóbki i cieszę się z tego najbardziej.
Ojej, no mam takie same odczucia. Ogólnie niby to bardzo wygodne praca w domu, ale na dłuższą metę uciążliwe. Mam nadzieję, że też poczuję tą ulgę Tym bardziej, że w sumie popracuję tylko z 5 miesięcy.

nazeczona trzymam kciuki! Ale jestem ciekawa czy będzie wiadoma u Ciebie już płeć
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:47   #155
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Jestem
No i......moje przeczucia poszly sie...... bedzie Piotrus jak to lekarz powiedzial, na 150% facet oczywiscie lzy mi polecialy, maz tez wzruszony, bedzie mial swojego malego siatkarza boze dziewczyny jaka ja jestem szczesliwa. Potem pojechalismy swietowac do pizzy hut i w tesco kupilismy pierwszy zestawik dla bobasa, wstawie zdjecia pozniej bo maz mi zaczyna znowu od sekty nasz watek wyzywac
ale super, gratuluję!
ja mam wizytę w poniedziałek, mam nadzieję, że w końcu i my płeć poznamy

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:49   #156
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hope:

przeczytałaś info, zebyś leciała do lumpka na Rejtana?
Widziałam tam wczoraj po południ kombinezonik z cienkiego polarku, taki na wiosnę, błękitny, z misiem na brzuszku i uszkami na kapturze Jest wyprzedaż -77% więc pewnie ok 3 zł by kosztował.

Ja wczoraj kupiłam tam śmieszne body i 2 sweterki na brzuszek dla siebie,w tym jeden dosyć ciężki i zapłaciłam za wszystko 6,83 Postaram się wrzucić zdjęcia.
w robanie?? dzisiaj też taka wyprzedaż?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:52   #157
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
ale super, gratuluję!
ja mam wizytę w poniedziałek, mam nadzieję, że w końcu i my płeć poznamy
ja w czwartek - też liczę na info
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 10:01   #158
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj koleżanka w pracy nieźle się zdziwiła - zapytała w którym jestem miesiącu, jak powiedziałam, że leci piąty to nie mogła uwierzyć. Stwierdziła, że bardzo ładnie wyglądam i mam zgrabny brzuszek. A z kolei mojej mamie się wydaje, że jest z duzy
U mnie tak samo- wszyscy w szoku, że już piąty miesiąc, że brzusio mały, a matka mi mówi, że wyglądam jak morświn

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Lenoova! śliczny brzuch

zakochałam się w tej fryzurz, może zrobie sobie taka na ślub? tylko mam za krótkie włosy chyba http://www.youtube.com/watch?v=I3E7L...eature=related
ooo Bokeh dałaś mi inspirację na fryzurkę ślubną. Chciałabym właśnie taką dość luźną, żeby uszy zakrywało, bo nie lubię moich uszu No i prosta się wydaje
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja dzis na jakiejs stronce widzialam taka fryyzurke - tylko tył, ale piekna, ale osobiscie bym takiej nie chciala, ale lubie oglądać

Ja bym chciala miec proste raczej wlosy moze jakieś fajne obcięcie, żadnych wymyślań eheh
Bardzo ładna, ale mi nie byłoby w niej ładnie

Cytat:
Jestem
Gratuluję, kolejny siusiak. Ehh widzę, że prawie wszystkim się niezgadzają przeczucia, to może u mnie zamiast siurka też cipka wyjdzie:rolleye s:
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:03   #159
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ojej, no mam takie same odczucia. Ogólnie niby to bardzo wygodne praca w domu, ale na dłuższą metę uciążliwe. Mam nadzieję, że też poczuję tą ulgę Tym bardziej, że w sumie popracuję tylko z 5 miesięcy.

nazeczona trzymam kciuki! Ale jestem ciekawa czy będzie wiadoma u Ciebie już płeć
Na pewno poczujesz ulgę, ja mam zamiar pracować do konca listopada a później tylko z doskoku zadać prace pracownikowi. A potem po macierzyńskim wrócić do pracy, bo nie wyobrażam sobie żyć z jednej pensji.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:05
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:07   #160
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
w robanie?? dzisiaj też taka wyprzedaż?
Tak

Instagram

Stary 2012-08-31, 10:09   #161
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem
No to gratulacje kochana ! ;*
Piotruś bardzo ładne imię
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja w czwartek - też liczę na info
Ja mam we wtorek i też już się niecierpliwie

Witam z rana

U mnie z rana dziś rzygańsko macica mnie znowu boli a wczoraj w nocy kośc ogonowa znowu dawała znać o sobie ech;/
Ale dzidzia się ruszała przed snem i rano też alee fajnie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 10:18   #162
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Na pewno poczujesz ulgę, ja mam zamiar pracować do konca listopada a później tylko z doskoku zadać prace pracownikowi. A potem po macierzyńskim wrócić do pracy, bo nie wyobrażam sobie żyć z jednej pensji.
Od razu po macierzyńskim wracasz? A jak rozwiązujesz sprawę opieki nad maleństwem? bo to mnie właśnie też zastanawia
Stary 2012-08-31, 10:22   #163
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja też wracam po macierzyńskim

Instagram

Stary 2012-08-31, 10:26   #164
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ!!

Możesz coś więcej na ich temat powiedzieć (tych legginsów).

Ja też to zauważyłam. Cóż.
http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-d...591954082.html
Stary 2012-08-31, 10:27   #165
Ewik86
Zakorzenienie

Witam się w 20 tygodniu Z tej okazji później może uda mi się brzuszek Wam pokazać

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
U mnie już wczoraj się rozpoczął 20 tydzień, i tak się przyglądałam w lusterku i stwierdziłam że mam chyba za duzy brzuch jak na ten okres ciąży, a na wadze już 60 kg czyli chyba 4 do przodu ;/

W załaczniku bebech
Śliczny i zgrabny masz ten brzuszek

Cytat:
Jestem

ooooo GRATULUJĘ! Znowu chłopak hihi

Cytat:
Aaa dziewczyny...jakby któraś była zainteresowana dobrymi jakościowo legginsami za 24zł to dajcie znać nie chcę tutaj jakiejś reklamy siać...ale dzisiaj odebrałam paczkę z legginsami, które kupiłam na allegro i powiem szczerze, że jak za taką cenę są super ... i ta gumeczka na brzusio jest taka delikatna...
Ja chcę kupić legginsy, wiec może faktycznie podasz link do tego sprzedawcy?

Edit: dzięki za link

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Gratulacje!!! Mąż na pewno szaleje

Djerba Pokaż te leginsy! Ja mam kryzys ubraniowy z dołem. Wszystkie dzinsy ciasne, na co innego za zimno Kupowała któraś te dzinsy ciążowe na allegro? Jak wyglądają na żywo? Jestem w stanie zaryzykować kupno bo już nie mam w czym chodzić...
Ja kupowałam dżinsy na allegro i jestem zadowolona. Nogawki są proste, ale takie chciałam. Chociaż mogłoby być ciut węższe. Kolorek ładny, dobrze leżą i ogólnie za tę cenę nie narzekam

Cytat:
hej

kumpel zadzwonił o 8 rano, obudził mnie i już koniec spania

Mam teraz urwanie głowy. Wczoraj podpisaliśmy umowę i mamy już w końcu wynajęte biuro Cieszę się, że to już bo 2 tygodnie już za tym łazimy. Dzisiaj jedziemy do ikei bo trzeba wszystko pokupować..biurka, kanapę, jakieś biurowe pierdołki. No i koniec z pracą w domu...od poniedziałku będzie trzeba jeździć do pracy Ale chyba nawet się cieszę, już miałam trochę dość.
Gratuluję A to coś swojego otwieracie tak?

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
i uwaga, uwaga- rozpoczynamy z synuniem 23 tydz a to oznacza 6 miesiac na starcie [/COLOR]
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Ale ten czas leci, niedawno widziałyśmy dwie kreski na teście a u ciebie już 6 miesiąc , my dziś zaczynamy 20 tc
za kolejne tygodnie

Mi się śniło, że miałam USG i wyszło, że dziewczynka. Na razie więc w snach jest 2:1 dla chłopca

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:28
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:28   #166
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kochane
To se pospalam od 4.30 czekam az maz wstanie ,zjedlismy sniadanie - dalej jestem glodna.

Djerba a jakie legginsy? Zwykle czy ocieplane? Bo mi na ocieplanych zalezy......

Dzieki dziewczyny za kciuki, jak sie ogarne to powrzucam foty naszego Piotrusia nawet dostalismy twarzyczke w 3d! To mnie chyba rozczulilo najbardziej
zwykłe ale troszkę grubsze niż takie standardowe
Stary 2012-08-31, 10:32   #167
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ja też wracam po macierzyńskim
i myślałaś już co z dzieckiem? jakaś niania czy ktoś z rodziny będzie się zajmował?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Gratuluję A to coś swojego otwieracie tak?
Tak Tzn firmę już mamy od dwóch lat, ale do tej pory pracowaliśmy w domu. Tak było wygodniej no i odpadały wszystkie koszty związane z wynajmem lokalu. Ale teraz już się tak nie da, bo po pierwsze zatrudniamy pracownika, a poza tym trzeba zwolnić i wyremontować pokój dla dziecka w którym do tej pory było "biuro"
Stary 2012-08-31, 10:37   #168
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Authentic ustaw sobie snajpera na ta aukcje, djerba polecala super sprawa
Nie bardzo wiem o co chodzi Możesz jaśniej z tym "snajperem"?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36220787]Mówię ci, Agatki super są

A pewnie mnie się ostatnio też podoba biżutka zestali szlachetnej, miodzio

http://www.silverado.pl/bransoletki,...042,t6400.html

http://www.stylowabizuteria.pl/kolcz...76-p-3496.html

Świetna jest taka... anielska

Dorotka szaleje zawsze rano jak się budzę i wieczorem gdy Agatkę kładę spać [/QUOTE]

Moja druga córa na pewno będzie miała na imię Dorotka, bo to tak ładnie pasuje Agatka i Dorotka

Jak przeczytałam, że sukienka anielska, to skojarzyło mi się, że "dziewicza", ale chyba nikt mi nie uwierzy w niepokalane poczęcie

Dziś idziemy zamówić obrączki Mieliśmy to zrobić wczoraj, ale była jakaś niekompetentna baba, która nie umiała ich wycenić, bo chcemy mieszać złoto ze srebrem. TŻ lubi srebro, a ja uważam, że ślubna obrączka musi być złota (chociaż trochę). On na co dzień nosi srebrne obrączki (jedna ode mnie, druga ku pamięci zmarłego ojca, który kontaktował się jedynie poprzez stukanie obrączką o metalowe elementy łóżka szpitalnego, a trzecia... chyba tylko po to, żeby ładnie wyglądało na małym palcu ) Tak więc nie będę się upierała, bo nie chcę być wredną żoną, musi być jakiś kompromis

I muszę się Wam pochwalić, bo na początku w pierwszej części naszego wątku pisałam o mega problemach z rodzicami, a wczoraj... szok. Kopara mi opadła... Mama zapytała, czy jak przyjedziemy w sobotę, to czy moglibyśmy zostać na noc!!!!!!!!! Takiego biegu wydarzeń nie przewidziałam.

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:38   #169
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dziewczyny dziękuję za kciuki i wsparcie
O infekcje się nawet nie wkurzył, powiedział, że będziemy się z tym jeszcze męczyć i przepisał mi leki.
Przyczepił się za to o spadek hemoglobiny i przepisał mi żelazo
No a o przezierność... oj wkurzył się tak, że wziął moje wyniki i wyszedł z gabinetu gdzieś, pewnie komuś spuścić

Ilkas mam złe wieści mam zabroniony basen i zajęcia A9M
djerba ja widzę że ten sprzedawca ma nawet dość duży wybór ciążowych łaszków, chyba coś sobie wybiorę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 10:41   #170
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zadzwoniłam do tej kobitki i ona będzie miała na pewno ocieplane legginsy pod koniec września..cena nie przekroczy 30zł
mówiła, że jakby się nas troszkę więcej zebrało to zrobi je wcześniej
co o tym myślicie?
Stary 2012-08-31, 10:44   #171
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
i myślałaś już co z dzieckiem? jakaś niania czy ktoś z rodziny będzie się zajmował?
Teściowa jest od niedawna na emeryturze, więc się zajmie, zwłaszcza, że mąż jako nauczyciel ma zaledwie po 2-3 godziny pracy dziennie, więc w grę wchodzi krótka opieka.

Instagram

Stary 2012-08-31, 10:46   #172
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Dziewczyny, zadzwoniłam do tej kobitki i ona będzie miała na pewno ocieplane legginsy pod koniec września..cena nie przekroczy 30zł
co o tym myślicie?
= djerba

ja oczywiście jestem na tak
Stary 2012-08-31, 10:46   #173
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
co o tym myślicie?
Hmmm nie lubię legginsów - mam duży tyłek i grube uda i wszelkie długie swetry mi się na tyłku podciągają. Ale może bym się skusiła?

Instagram

Stary 2012-08-31, 10:50   #174
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
co o tym myślicie?
Ja jestem na tak
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:52   #175
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za kciuki i wsparcie
O infekcje się nawet nie wkurzył, powiedział, że będziemy się z tym jeszcze męczyć i przepisał mi leki.
Przyczepił się za to o spadek hemoglobiny i przepisał mi żelazo
No a o przezierność... oj wkurzył się tak, że wziął moje wyniki i wyszedł z gabinetu gdzieś, pewnie komuś spuścić

Ilkas mam złe wieści mam zabroniony basen i zajęcia A9M
djerba ja widzę że ten sprzedawca ma nawet dość duży wybór ciążowych łaszków, chyba coś sobie wybiorę
a miałaś usg?? podglądaliście płeć?
buuu, a czemu masz zabronione? basen to rozumiem, że pewnie przez infekcję. Ale A9M?

Cytat:
Teściowa jest od niedawna na emeryturze, więc się zajmie, zwłaszcza, że mąż jako nauczyciel ma zaledwie po 2-3 godziny pracy dziennie, więc w grę wchodzi krótka opieka.
Aaaa no to super rozwiązanie. U mnie niestety to nie przejdzie. Obie mamy jeszcze pracują, daleko im do emerytury, a tż pracuje razem ze mną więc też nie ma co liczyć.
Stary 2012-08-31, 10:52   #176
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ale mnie meczy kaszel no masakra !!! byłam dziś u lekarza oczywiście poleciał mi super rade leczyc się mlekiem z miodem :/ i zalecił brac paracetamol. A mnie tak męczy
A pytałaś o ten syrop Prenalen??? Mówię Ci kochana, ja go brałam chyba w 8 tygodniu i baaaaaaardzo mi pomógł. To jest syrop dla kobiet w ciąży z malin i czosnku. Zastanów się, bo ja go przetestowałam i polecam. I wracaj bidulko do zdrowia.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Nie, nie wracam. Przedłużam sobie wakacje o rok U nas w tym roku w pracy ciężka bardzo sytuacja, część osob ma po pół etatu albo nawet i nie wiec "dzięki" mnie chociaż przez rok sobie dorobia bo wezmą moje godziny a ja i tak bedę miec pensję

Nie, Kochana. Ja mam 5.09, w środę. Już Ci zazdroszczę bo będziesz wcześniej wiedzieć. Ale te pomyłki zdarzały się zazwyczaj przy normalnym, krótkim badaniu. Myślę że połówkowe jest bardziej konkretne jeśli chodzi o płeć bo przede wszystkim jest dłuższe no i dokładniejsze. Więc mniejsza szansa na ewentualna pomyłkę...
U nas na radzie dyrka mówiła to samo. Jeszcze w tym roku jako tako skleciła każdemu po etacie, gołym oczywiście, ale w przyszłym to połowa na pewno na niepełnych będzie. Ciekawe co ze mną we wrześniu poczynią??? Póki co ja też się cieszę z rocznego urlopu, choć mam zamiar korzystać z imprez szkolnych, np. Dzień Nauczyciela

Badanie u gina to nie będzie połówkowe, tylko zwykłe, standardowe. Ale co miesiąc mam robione dopochwowe USG, więc mam nadzieję, że płeć zdradzi. 3mam kciuki za Twoją wizytę. Uff, już mnie stres ogarnia na samą myśl o badaniu, ale i cieszę się, że dzidziola zobaczę.

A ja sobie pospałam do 10.20. U nas całą noc i cały dzień pada. Psiura na dwór wywaliłam, bo w chałupie sajgona przez niego. Pełno piasku i sierści, a dzisiaj TŻ wraca, więc trzeba ładnie posprzątać. Dzisiaj psiurek idzie już spać do garażu. Pewnie mi serce pęknie, ale nie mogę go do domu znowu przyzwyczaić. A co ja się z klockiem 35kilowym umęczyłam, żeby tabletki na robale podać. Łooo matko i córko, szarpał się, szamotał, ale zwyciężyłam.

Djerba fajne te legginsy...
Stary 2012-08-31, 10:52   #177
ilkas
BAN stały

Cytat:
co o tym myślicie?
ja też się deklaruję, bo ocieplane muszę mieć!
Stary 2012-08-31, 10:55   #178
djerba
Wtajemniczenie

no to elegancko
to może zróbmy listę jakoś.. właśnie do niej zadzwoniłam raz jeszcze i powiedziała, że pod koniec przyszłego tygodnia mogłaby je uszyć ;] pierwszą próbną parę i mi wyśle do przetestowania...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Hmmm nie lubię legginsów - mam duży tyłek i grube uda i wszelkie długie swetry mi się na tyłku podciągają. Ale może bym się skusiła?
ja też mam grube uda i krótkie nogi..ale w legginsach mi najwygodniej..a jedne jeansy mi nie starczą do końca ciąży... no i wiadomo, że jeszcze fajnie takie legginsy ponosić po ciąży
Stary 2012-08-31, 10:56   #179
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
no to elegancko
to może zróbmy listę jakoś.. właśnie do niej zadzwoniłam raz jeszcze i powiedziała, że pod koniec przyszłego tygodnia mogłaby je uszyć ;] pierwszą próbną parę i mi wyśle do przetestowania...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

ja też mam grube uda i krótkie nogi..ale w legginsach mi najwygodniej..a jedne jeansy mi nie starczą do końca ciąży... no i wiadomo, że jeszcze fajnie takie legginsy ponosić po ciąży
A jak z rozmiarami?

Instagram

Stary 2012-08-31, 10:58   #180
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak z rozmiarami?
no zrobi taki jaki każda potrzebuje
ja mam L i są akurat...ani za małe ani za duże

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości