Sponsoring czy paranoja - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 09:46   #211
sine.ira
BAN stały

Dot.: Sponsoring czy paranoja

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
Mam poczucie przyzwoitości i nie przyjmuję drogich prezentów od partnera, kiedy dzieli nas przepaść finansowa. Gdybym była Angeliną Jolie a on Bradem Pittem to bez wahania przyjęłabym helikopter. Bo wiedziałabym, że mogę się zrewanżować. To jest moje zdanie i ja tak mam, trudno. Uczono mnie niezależności i wszyscy moi faceci to doceniali, nikt nie miał z tym problemu.
Rozumiem, że przed ślubem z kimś znacznie lepiej od Ciebie sytuowanym, podpisałabyś intercyzę i zachowała rozdzielność majątkową ? Bo wiesz, jesteś dorosła i sama sobie powinnaś zapewniać potrzebne rzeczy, na męża się nie oglądać
To nie atak - od razu mówię. Ciekawa jestem spójności poglądów i postawy.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:46   #212
CremaCatalana
Rozeznanie

Dla mnie zabawne są wielkie patetyczne teksty o miłości, nie patrzeniu na pieniądze, dbaniu i dzieleniu się, a w wątku gdzie facet chciał dziewczynie przelewać miesięcznie kasę wszystkie się rzuciły że to brak szacunku.
Stary 2012-08-31, 09:47   #213
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Jakie to proste prawda? I nie trzeba wyliczać, kto ile, kiedy, komu dał, czy jakieś granice sa przekraczane, godność podeptana a d...sprzedana.
No dla mnie sprawa jest banalna, ale ja wychodzę z założenia, że każdy związek jest inny, w każdym związku powinny funkcjonować ustalenia zadowalające obie strony. I jeśli zadowalają, to problemu naprawdę nie ma, bez wzgledu na to czy temat dotyczy preferencji seksualnych, kulinarnych, umeblowania mieszkania, samochodów jakimi się jeździ, czy też rozporządzania finansami.
Stary 2012-08-31, 09:48   #214
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Nie pisz takich strasznycy rzeczy, bo zostaniesz zlinczowana przez Kalincię jak możesz autorkę tak atakować

Autorko, odnośnie wieku faceta, ktoś w tym wątku pisał, że ma on 30 lat, nie zaprzeczyłaś, wręcz odniosłaś się do tego na temat stereotypów więc założyłam, że się z tym zgadzasz. Natomiast tu mogłam źle zrozumieć, więc jak coś to sprostuj.

Nie, ma 25 lat i będzie mu źle z tym że go postarzamy
Nie sprostowałam bo widocznie się zaśmiałam i nie zauważyłam nawet tej wiadomości
LatteLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:49   #215
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie zabawne są wielkie patetyczne teksty o miłości, nie patrzeniu na pieniądze, dbaniu i dzieleniu się, a w wątku gdzie facet chciał dziewczynie przelewać miesięcznie kasę wszystkie się rzuciły że to brak szacunku.
Bo wygodne życie jest na tyle kuszące, że żadna się nie przyzna, że dostawanie w przesadnych ilościach prezentów jest złe. Natomiast przelewanie kasy, choć jest identyczną sytuacją nie może już zostać wytłumaczone miłością, przywiązaniem i wspólnotą, dlatego jest złeeee

Aaaa ok, w takim razie z wiekiem wyszło nieporozumienie
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:49   #216
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:

Żeby była jasność dodajmy że to nie mój facet tylko przykład
Stary 2012-08-31, 09:50   #217
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A kiedy partner przestaje być tak naprawdę prawie obcym gościem?
Najwcześniej to jak wyskoczy z piździonka pewnie.
Stary 2012-08-31, 09:50   #218
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez LatteLady Pokaż wiadomość
Pewnie po tym ślubie
No też nie bardzo, w końcu nie znasz dnia ani godziny, nigdy nie wiesz czy Cię za 30 lat nie zostawi dla jakiejś o połowę młodszej
Stary 2012-08-31, 09:51   #219
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Tak, ale ja się skłaniałam ku opcji, że brak szacunku wyraża się w tym, że on przy zarobkach miesięcznych rzędu 10 tys. chciał ją "kieszonkować" kwotą w wysokości zaledwie 300 zł
Poza tym ona zdaje się sobie nie życzyła żadnej pomocy od niego.
Stary 2012-08-31, 09:52   #220
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Najwcześniej to jak wyskoczy z piździonka pewnie.
No ale sama kiedyś rzuciłaś złotą myśl, że małżeństwo nie gwarantuje posiadania męża

I co teraz? Tak żyć? Z obcym?

Kurde, jakbym powiedziała swojemu mężczyźnie, że w sumie to jest obcym facetem, to by dopiero poczuł się jak prostytutek...
Stary 2012-08-31, 09:53   #221
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem, że przed ślubem z kimś znacznie lepiej od Ciebie sytuowanym, podpisałabyś intercyzę i zachowała rozdzielność majątkową ? Bo wiesz, jesteś dorosła i sama sobie powinnaś zapewniać potrzebne rzeczy, na męża się nie oglądać
To nie atak - od razu mówię. Ciekawa jestem spójności poglądów i postawy.
Oczywiście, że tak. Zresztą niedawno pisałam o tym w jakimś wątku, gdzie się zrobił off o intercyzie.

Co do pytania kogoś innego, czy jeśli stracę pracę, to odejdę, przepraszam, ale nie rozumiem.
Stary 2012-08-31, 09:54   #222
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Bo wygodne życie jest na tyle kuszące, że żadna się nie przyzna, że dostawanie w przesadnych ilościach prezentów jest złe. Natomiast przelewanie kasy, choć jest identyczną sytuacją nie może już zostać wytłumaczone miłością, przywiązaniem i wspólnotą, dlatego jest złeeee

Aaaa ok, w takim razie z wiekiem wyszło nieporozumienie
znam o wiele bardziej zależne od siebie pary i nie są uwiązane pieniędzmi...
człowieka można uwiązać emocjonalnie,a nie ma nic gorszego niż zależność pychologiczna.patrz.syndrom sztokholmski

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-08-31 o 09:56
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:57   #223
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez letik Pokaż wiadomość
Autorko Jeśli Twój facet nie jest człowiekiem w wieku np. 50 lat to chyba wszystko w porządku

Jeśli kupuje Ci to z troski, z miłości, bo wie, że Ci potrzebne a nie masz..to nic z tym złego. A koleżanka wygląda mi na zazdrośnicę
Dokładnie tak, ja nie wiem co w tym dziwnego, że facet chce rozpieszczać swoją kobietę?Jeśli go na to stać i chce, ona nie ma funduszy zbyt wielkich,a są w związku, no to jest to normalne.
Śmieszą mnie niektóre kobiety ze swoim podejściem-,,nie dam mu za siebie zapłacić, bo jestem niezależna"

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:57   #224
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Oczywiście, że tak. Zresztą niedawno pisałam o tym w jakimś wątku, gdzie się zrobił off o intercyzie.
OK, przyjęłam do wiadomości.

Cytat:
Co do pytania kogoś innego, czy jeśli stracę pracę, to odejdę, przepraszam, ale nie rozumiem.
No bo nie będziesz się mogła sama utrzymać i będziesz się musiała zdać na pomoc najbliższej, ukochanej osoby (co jest rzeczywiście straszne ). Albo nie daj Boże, choroba jakaś. I leżysz.
Stary 2012-08-31, 09:58   #225
Konwalia11
Zadomowienie

Mysle, ze kwestie swietnie podsumowala kolezanka:
Cytat:
Napisane przez Acabar Pokaż wiadomość
Właściwie to dziwi mnie trochę, jak dużym problemem dla większości są te zakichane pieniądze w związku. Przecież w związek często wkłada się dużo cenniejsze rzeczy - ciepło, zrozumienie dla drugiej osoby, czułość, swoje zaangażowanie, swój czas, swoje talenty i różne zdolności Tego nawet nie da przeliczyć się na pieniądze. Ktoś może mieć głos i śpiewać drugiej osobie kołysanki na dobranoc, ktoś upiecze ciasto, ktoś naprawi kran, a ktoś może mieć talent do zarabiania większych pieniędzy
Wspolczuje wszystkim "niezaleznym" kobietom, ktore daly sobie wcisnac kit o tym, ze milosc to jakis rodzaj transakcji, lub konto, na ktorym po stronie "winien" musi zostac zaksiegowane tyle samo co po stronie "ma".
Wspolczuje tez "zwiazkow", gdzie najwieksza obawa jest to, jak to partner kiedys bedzie wypominal to, co mi "dal". Zwiazek to jest dawanie bez oczekiwania czegokolwiek w zamian: czy to dotyczy spraw emocjonalnych, duchowych czy materialnych - nie wazne. Dalam, sprawilam radosc, koniec. A nie jakies prowadzenie listy: on mi spodnie, ja jemu kurczaka

Cytat:
A jeszcze bardziej mnie bawi hipokryzja wielu pań (ogólnie mówię - taką tendecję w myśleniu zauważyłam), które od chłopaka/narzeczonego to broń boże, nic nie chcą - no, moze tylko kwiatka zerwanego na łące, prawdaż - bo one są takie niepodległe, niezawisłe i niezależne. Ale dla wielu z nich - od męża kasę ciągnąć, to już można w majestacie prawa i nic nagannego w tym nie ma. Bo taki jego zakichany obowiązek żeby rodzinę "utrzymać". Po ślubie to już jak najbardziej można usiąść na misiaczkowym portfelu. Śmieszne to jest.
A od siebie jeszcze chciałam dodać, że nie ma takiego prezentu na świecie, ktory mógłby mnie uzależnić od jakiegokolwiek faceta. Mnie przyjmowanie podarków nie zawstydza, bo nie mam kompleksów. Po prostu wiem, że na nie zasługuję
AMEN!
Sadze, ze te najbardziej tutaj "niepodległe, niezawisłe i niezależne"() sa wlasnie najbardziej zalezne - uzaleznione od opinie publicznej i tego, co tez ludzie powiedza.

Be the change you want to see in the world!
Konwalia11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:59   #226
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
To jest kwestia podejścia. Facet nie jest moim ojcem, żeby dbać o to, żebym miała wszystko, czego mi trzeba. Mam poczucie przyzwoitości i nie przyjmuję drogich prezentów od partnera, kiedy dzieli nas przepaść finansowa. Gdybym była Angeliną Jolie a on Bradem Pittem to bez wahania przyjęłabym helikopter. Bo wiedziałabym, że mogę się zrewanżować. To jest moje zdanie i ja tak mam, trudno. Uczono mnie niezależności i wszyscy moi faceci to doceniali, nikt nie miał z tym problemu.
Niezależność nijak się ma do obdarowywania bliskiej osoby, serio.

Był moment, że ja swojemu Tż kupowałam prezenty, a on mnie z braku kasy nie. Chciałam, z czystej potrzeby obdarowania go, sprawienia przyjemności kupić coś fajnego, a nie byle gówno, żeby czasem za dużo kasy nie wydać.

Ja nie jestem matką mojego chłopa, ale kupuję mu czasem ciuchy i przynoszę do domu jesteśmy NORMALNI, szanujemy siebie wzajemnie i nigdy nie kłócimy o kasę.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:00   #227
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No ale sama kiedyś rzuciłaś złotą myśl, że małżeństwo nie gwarantuje posiadania męża

I co teraz? Tak żyć? Z obcym?

Kurde, jakbym powiedziała swojemu mężczyźnie, że w sumie to jest obcym facetem, to by dopiero poczuł się jak prostytutek...
Podobno jak jest piździonek, to już można na legalu ze sobą zamieszkać. Że wtedy już podobno ludzie nie gadają.

Ty, ale ja kiedyś gdzieś w necie wyczytałam rozmowę mamuś, w której mocne było skrzydło: mam dzieciaka po to żeby coś było faktycznie i na zawsze moje. Facet (ojsciec dziecka !) to rzecz nabyta i nie należy się przesadnie przywiązywać. Mnie by takie asekuranctwo zabiło szybciej niż widok oddalającego się tyłka pysia - misia uwieszonego na ramieniu gorącej dwudziechy. Bez kitu
Widzisz ten tyłek uwieszony na ramieniu ?

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:02
Stary 2012-08-31, 10:01   #228
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez LatteLady Pokaż wiadomość
roroja Witaj

Pragnę sprostować iż nikt mi nie sponsorował wczasów, a kosmetyki to kilka drobnych zakupów z użytkiem dla obojga w sumie.
Czasem drobny prezencik.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A kiedy partner przestaje być tak naprawdę prawie obcym gościem?
Pewnie po tym ślubie [/QUOTE]
Mnie tam mój "sponsorował" - czyli po prostu pojechaliśmy za pieniądze zarobione przez niego, bo inaczej nie pojechalibyśmy razem. A problem - czyje, nie ma dla nas zdaczenia. Jak u ciebie. Nie tłumacz się z tego, co dostajesz, bo to normalne w normalnym związku.
I też pytam, kiedy partner przestaje być prawie obcym gościem?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:06   #229
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Pytałam co będzie jeśli zdarzy się wypadek losowy i będziesz zmuszona do bycia finansowo uzależnioną od partnera. Odejdziesz?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Śmieszą mnie niektóre kobiety ze swoim podejściem-,,nie dam mu za siebie zapłacić, bo jestem niezależna"
Hyh, mój partner traktuje opisywane podejście jak obelgę, jako zamach na jego męskość

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Ty, ale ja kiedyś gdzieś w necie wyczytałam rozmowę mamuś, w której mocne było skrzydło: mam dzieciaka po to żeby coś było faktycznie i na zawsze moje. Facet (ojsciec dziecka !) to rzecz nabyta i nie należy się przesadnie przywiązywać. Mnie by takie asekuranctwo zabiło szybciej niż widok oddalającego się tyłka pysia - misia uwieszonego na ramieniu gorącej dwudziechy. Bez kitu
Widzisz ten tyłek uwieszony na ramieniu ?
W mordę. Niektóre rzeczy przekraczają granice mojej percepcji.

No
Stary 2012-08-31, 10:07   #230
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

a jeśli będzie zarabiał trzykrotną pensję więcej niż ty to też odejdziesz?

czy wybierzesz pierścionek w/g twojej skali zarobkowej,czy jego

prawda jest taka,że nawet największe pieniądze nie dają szczęścia jeśli nie masz z kim ich dzielić.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:08
Stary 2012-08-31, 10:09   #231
karolajna1987
Raczkowanie

Nie rozumiem tych negatywnych odpowiedzi i nazywania Autorki utrzymanką..Nie wiemy jakie są ich relacje,ale z opisu wnioskuje,że są szczęśliwi i robienie prezentów jest dla faceta frajdą.
Ja swojemu TŻ-owi często coś kupie, typu koszulka, ba nawet jeansy mu kupiłam, bo to też jest przyjemność dla mnie widzieć go fajnie ubranego. A że mamy podobne gusta i nigdy jeszcze źle nie trafiłam to nie widzę w tym nic złego.Jest moim utrzymankiem?Nie.Żyjemy razem w w związku i on też nie raz kupi mi coś do ubrania, kosmetyki.
karolajna1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:10   #232
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Dokładnie tak, ja nie wiem co w tym dziwnego, że facet chce rozpieszczać swoją kobietę?Jeśli go na to stać i chce, ona nie ma funduszy zbyt wielkich,a są w związku, no to jest to normalne.
Ja też nie wiem, co w tym dziwnego, że chce rozpieszczać, ja tam, jakbym miała kasę, to bym tego mojego rozpieszczała prezentami ile wlezie, a tak to mogę tylko czasem jakimś drobiazgiem, który on docenia. Ma więcej ode mnie, ale nie było jakoś problemu, jak na gwiazdkę dostałam prezent za 5 stówek, a on za 70 zł. Miałam nie przyjąć pewnie, bo zostałam sponsorowaną materialistą, jak i przy innych prezentach - ubrania, biżuteria, kosmetyki. Radość obu stron się liczyła, nie kasa.
Też mnie takie kobiety śmieszą, ale mam dla nich pobłażliwy uśmiech. Skoro swoją niezależność muszą budować na tym, że nie przyjmą bluzki od faceta, to słabe coś to poczucie niezależności u nich. Mnie tam by nikt nie odebrał niezależności nawet kupując mi wspomniany przez którąś helikopter.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:11   #233
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
Rozdzielność majątkowa, o którą pytałam zakłada, że w małżeństwie nie ma wspólnoty dochodów, są osobne budżety. Więc w takim wypadku nie ma znaczenia ile zarabia druga strona. SkoroCrema Catalana przyznała, że owszem, podpisałaby taką umowę, to wszystko jasne, czyli razem, ale osobno.
Dla mnie to absolutnie kłóci się z istotą związku, ale cóż - nie oceniam, każdy może mieć różne paranoje, prawdaż.
Stary 2012-08-31, 10:15   #234
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Rozdzielność majątkowa, o którą pytałam zakłada, że w małżeństwie nie ma wspólnoty dochodów, są osobne budżety. Więc w takim wypadku nie ma znaczenia ile zarabia druga strona. SkoroCrema Catalana przyznała, że owszem, podpisałaby taką umowę, to wszystko jasne, czyli razem, ale osobno.
Dla mnie to absolutnie kłóci się z istotą związku, ale cóż - nie oceniam, każdy może mieć różne paranoje, prawdaż.
no ,ale nie zawsze człowiek tyle zarabia.raz jest na wozie,raz pod
czasem na początku kwitnie "biedna miłość",gdzie potem jeden z partnerów zarabia krocie.
czy w trakcie trwania małżeństwa też podpisałaby intercyzę?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem, co w tym dziwnego, że chce rozpieszczać, ja tam, jakbym miała kasę, to bym tego mojego rozpieszczała prezentami ile wlezie, a tak to mogę tylko czasem jakimś drobiazgiem, który on docenia. Ma więcej ode mnie, ale nie było jakoś problemu, jak na gwiazdkę dostałam prezent za 5 stówek, a on za 70 zł. Miałam nie przyjąć pewnie, bo zostałam sponsorowaną materialistą, jak i przy innych prezentach - ubrania, biżuteria, kosmetyki. Radość obu stron się liczyła, nie kasa.
Też mnie takie kobiety śmieszą, ale mam dla nich pobłażliwy uśmiech. Skoro swoją niezależność muszą budować na tym, że nie przyjmą bluzki od faceta, to słabe coś to poczucie niezależności u nich. Mnie tam by nikt nie odebrał niezależności nawet kupując mi wspomniany przez którąś helikopter.
bo nie kwota prezentu się liczy ,ale jego trafność w gust
Stary 2012-08-31, 10:15   #235
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
No bo nie będziesz się mogła sama utrzymać i będziesz się musiała zdać na pomoc najbliższej, ukochanej osoby (co jest rzeczywiście straszne ). Albo nie daj Boże, choroba jakaś. I leżysz.
Pisałam wcześniej, że jest różnica między pomocą w potrzebie a prezentami. Chyba, że ktoś nie umie żyć bez perfum czy butów, to inna sprawa
Stary 2012-08-31, 10:18   #236
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Pisałam wcześniej, że jest różnica między pomocą w potrzebie a prezentami. Chyba, że ktoś nie umie żyć bez perfum czy butów, to inna sprawa
No bez butów żyć, to ciężko raczej ? Jest taki jeden w tv, co to niby chodzi boso przez świat, ale jak wraca na ojczyzny łono, to już koniecznie wkłada kowbojki. Perfumy to zbytek. Ale bywa podniecający
Stary 2012-08-31, 10:21   #237
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
No bez butów żyć, to ciężko raczej ? Jest taki jeden w tv, co to niby chodzi boso przez świat, ale jak wraca na ojczyzny łono, to już koniecznie wkłada kowbojki. Perfumy to zbytek. Ale bywa podniecający

Wielki najazd na te buty hue hue

Można powrócić też do cytatu z filmu innego " za jeansy zrobię Ci loda"
Ale związek to chyba co innego. Prezent nie wymuszony, nie zażądany....
Stary 2012-08-31, 10:22   #238
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie stać Cię na nowe kozaki, zima idzie, mąż chce Ci ze swoich pieniędzy kupić nowe. Nie przyjmujesz?

Nie stać Cię na wycieczkę zagraniczną, Twój mąż chce Ci zasponsorować wyjazd z nim - nie przyjmujesz?
Stary 2012-08-31, 10:23   #239
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
Ale dlaczego mam odejść od faceta, który zarabia trzy razy więcej? Wystarczy znaleźć równowagę i tyle.

Miałam kiedyś kumpelę na studiach, która była jeszcze częściowo na utrzymaniu rodziców, generalnie z kasą krucho. Jej facet za to 2 własne firmy i kupa kasy. Kiedyś na spacerze spodobała jej się spódnica, kiedy próbował jej ją kupić to zrobiła mu dziką awanturę i więcej z taką propozycją nie wyjechał. Dzisiaj są od dawna małżeństwem i zachowują równowagę właśnie. Kiedyś jej powiedział, że mu wtedy strasznie zaimponowała.
Stary 2012-08-31, 10:25   #240
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dlaczego mam odejść od faceta, który zarabia trzy razy więcej? Wystarczy znaleźć równowagę i tyle.

Miałam kiedyś kumpelę na studiach, która była jeszcze częściowo na utrzymaniu rodziców, generalnie z kasą krucho. Jej facet za to 2 własne firmy i kupa kasy. Kiedyś na spacerze spodobała jej się spódnica, kiedy próbował jej ją kupić to zrobiła mu dziką awanturę i więcej z taką propozycją nie wyjechał. Dzisiaj są od dawna małżeństwem i zachowują równowagę właśnie. Kiedyś jej powiedział, że mu wtedy strasznie zaimponowała.
jaka równowagę masz na myśli tworząc poważny związek np małżeński?
czy będąc po slubie masz prawo czerpać ze wszystkiego w 100%?
czym różni się korzystanie z prezentow,lub sponsorowanych wakacji będąc w związku bez papierka,a z papierkiem.
kiedy w/g ciebie związek jest na powaznie?

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:27
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości