|
|
#211 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Sponsoring czy paranoja
Cytat:
![]() To nie atak - od razu mówię. Ciekawa jestem spójności poglądów i postawy. |
|
|
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie zabawne są wielkie patetyczne teksty o miłości, nie patrzeniu na pieniądze, dbaniu i dzieleniu się, a w wątku gdzie facet chciał dziewczynie przelewać miesięcznie kasę wszystkie się rzuciły że to brak szacunku.
|
|
#213 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No dla mnie sprawa jest banalna, ale ja wychodzę z założenia, że każdy związek jest inny, w każdym związku powinny funkcjonować ustalenia zadowalające obie strony. I jeśli zadowalają, to problemu naprawdę nie ma, bez wzgledu na to czy temat dotyczy preferencji seksualnych, kulinarnych, umeblowania mieszkania, samochodów jakimi się jeździ, czy też rozporządzania finansami.
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, ma 25 lat i będzie mu źle z tym że go postarzamy ![]() Nie sprostowałam bo widocznie się zaśmiałam i nie zauważyłam nawet tej wiadomości |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa ok, w takim razie z wiekiem wyszło nieporozumienie
|
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żeby była jasność dodajmy że to nie mój facet tylko przykład
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No też nie bardzo, w końcu nie znasz dnia ani godziny, nigdy nie wiesz czy Cię za 30 lat nie zostawi dla jakiejś o połowę młodszej
|
|
|
#219 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Poza tym ona zdaje się sobie nie życzyła żadnej pomocy od niego. |
|
|
|
|
|
#220 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No ale sama kiedyś rzuciłaś złotą myśl, że małżeństwo nie gwarantuje posiadania męża
I co teraz? Tak żyć? Z obcym? ![]() Kurde, jakbym powiedziała swojemu mężczyźnie, że w sumie to jest obcym facetem, to by dopiero poczuł się jak prostytutek...
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pytania kogoś innego, czy jeśli stracę pracę, to odejdę, przepraszam, ale nie rozumiem.
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
człowieka można uwiązać emocjonalnie,a nie ma nic gorszego niż zależność pychologiczna.patrz.syndrom sztokholmski Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-08-31 o 09:56 |
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmieszą mnie niektóre kobiety ze swoim podejściem-,,nie dam mu za siebie zapłacić, bo jestem niezależna"
|
|
|
|
|
|
#224 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
). Albo nie daj Boże, choroba jakaś. I leżysz.
|
||
|
|
|
|
#225 | ||
|
Zadomowienie
|
Mysle, ze kwestie swietnie podsumowala kolezanka:
Cytat:
Wspolczuje tez "zwiazkow", gdzie najwieksza obawa jest to, jak to partner kiedys bedzie wypominal to, co mi "dal". Zwiazek to jest dawanie bez oczekiwania czegokolwiek w zamian: czy to dotyczy spraw emocjonalnych, duchowych czy materialnych - nie wazne. Dalam, sprawilam radosc, koniec. A nie jakies prowadzenie listy: on mi spodnie, ja jemu kurczaka Cytat:
Sadze, ze te najbardziej tutaj "niepodległe, niezawisłe i niezależne"( ) sa wlasnie najbardziej zalezne - uzaleznione od opinie publicznej i tego, co tez ludzie powiedza.
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był moment, że ja swojemu Tż kupowałam prezenty, a on mnie z braku kasy nie. Chciałam, z czystej potrzeby obdarowania go, sprawienia przyjemności kupić coś fajnego, a nie byle gówno, żeby czasem za dużo kasy nie wydać. Ja nie jestem matką mojego chłopa, ale kupuję mu czasem ciuchy i przynoszę do domu jesteśmy NORMALNI, szanujemy siebie wzajemnie i nigdy nie kłócimy o kasę.
|
|
|
|
|
|
#227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ty, ale ja kiedyś gdzieś w necie wyczytałam rozmowę mamuś, w której mocne było skrzydło: mam dzieciaka po to żeby coś było faktycznie i na zawsze moje. Facet (ojsciec dziecka !) to rzecz nabyta i nie należy się przesadnie przywiązywać. Mnie by takie asekuranctwo zabiło szybciej niż widok oddalającego się tyłka pysia - misia uwieszonego na ramieniu gorącej dwudziechy. Bez kitu ![]() Widzisz ten tyłek uwieszony na ramieniu ?
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-08-31 o 10:02 |
|
|
|
|
|
#228 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
[/QUOTE]Mnie tam mój "sponsorował" - czyli po prostu pojechaliśmy za pieniądze zarobione przez niego, bo inaczej nie pojechalibyśmy razem. A problem - czyje, nie ma dla nas zdaczenia. Jak u ciebie. Nie tłumacz się z tego, co dostajesz, bo to normalne w normalnym związku. I też pytam, kiedy partner przestaje być prawie obcym gościem? |
|
|
|
|
|
#229 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
No
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy wybierzesz pierścionek w/g twojej skali zarobkowej,czy jego ![]() prawda jest taka,że nawet największe pieniądze nie dają szczęścia jeśli nie masz z kim ich dzielić.
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-08-31 o 10:08 |
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Nie rozumiem tych negatywnych odpowiedzi i nazywania Autorki utrzymanką..Nie wiemy jakie są ich relacje,ale z opisu wnioskuje,że są szczęśliwi i robienie prezentów jest dla faceta frajdą.
Ja swojemu TŻ-owi często coś kupie, typu koszulka, ba nawet jeansy mu kupiłam, bo to też jest przyjemność dla mnie widzieć go fajnie ubranego. A że mamy podobne gusta i nigdy jeszcze źle nie trafiłam to nie widzę w tym nic złego.Jest moim utrzymankiem?Nie.Żyjemy razem w w związku i on też nie raz kupi mi coś do ubrania, kosmetyki. |
|
|
|
|
#232 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też mnie takie kobiety śmieszą, ale mam dla nich pobłażliwy uśmiech. Skoro swoją niezależność muszą budować na tym, że nie przyjmą bluzki od faceta, to słabe coś to poczucie niezależności u nich. Mnie tam by nikt nie odebrał niezależności nawet kupując mi wspomniany przez którąś helikopter. |
|
|
|
|
|
#233 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie to absolutnie kłóci się z istotą związku, ale cóż - nie oceniam, każdy może mieć różne paranoje, prawdaż. |
|
|
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem na początku kwitnie "biedna miłość",gdzie potem jeden z partnerów zarabia krocie. czy w trakcie trwania małżeństwa też podpisałaby intercyzę? ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#236 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jest taki jeden w tv, co to niby chodzi boso przez świat, ale jak wraca na ojczyzny łono, to już koniecznie wkłada kowbojki. Perfumy to zbytek. Ale bywa podniecający
|
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielki najazd na te buty hue hue ![]() Można powrócić też do cytatu z filmu innego " za jeansy zrobię Ci loda" Ale związek to chyba co innego. Prezent nie wymuszony, nie zażądany.... |
|
|
|
|
|
#238 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie stać Cię na wycieczkę zagraniczną, Twój mąż chce Ci zasponsorować wyjazd z nim - nie przyjmujesz?
|
|
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam kiedyś kumpelę na studiach, która była jeszcze częściowo na utrzymaniu rodziców, generalnie z kasą krucho. Jej facet za to 2 własne firmy i kupa kasy. Kiedyś na spacerze spodobała jej się spódnica, kiedy próbował jej ją kupić to zrobiła mu dziką awanturę i więcej z taką propozycją nie wyjechał. Dzisiaj są od dawna małżeństwem i zachowują równowagę właśnie. Kiedyś jej powiedział, że mu wtedy strasznie zaimponowała.
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy będąc po slubie masz prawo czerpać ze wszystkiego w 100%? czym różni się korzystanie z prezentow,lub sponsorowanych wakacji będąc w związku bez papierka,a z papierkiem. kiedy w/g ciebie związek jest na powaznie? Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-08-31 o 10:27 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)