Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2284 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-29, 17:39   #68491
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
dobrze kojarzę, że Twoje włosy są niskoporowate? Na moich powinno się sprawdzić, gdyż wykazują raczej cechy wysokiej porowatości. Wypróbuję niebawem, mleko w masce mi nie zaszkodziło, więc powinno być ok.
Si Niziutko

Yarr daj pomacać

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 18:23   #68492
czarno czarna
Raczkowanie

Nie wiem o co chodzi, ale w codzienniku zdjęcia nie chcą mi wchodzić. Dlatego moimi niby rulonikami spróbuję pochwalić się tutaj. Jeśli też się nie uda chyba się załamie -.-
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0117.jpg (96,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0118.jpg (84,1 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-08-29, 18:51   #68493
yarrowia
Zadomowienie

Mimi08 - sama jeszcze do końca nie wiem co daje płukanka z prawoślazu :P mniej więcej to samo co płukanka z siemienia lnianego. włosy są miększe, gładsze, niweluje puch...podoba mi się, więc będę jeszcze kombinować co z tym zrobić

Martuś po żelatynie nie ma czego macac, a fuj a fuj
Stary 2012-08-29, 19:42   #68494
jula85
Raczkowanie

dziewczyny co jest nie tak?
wczoraj przed myciem nalozylam zoltko nafte plus cytryne, pierwszy raz uzywalm garnier AiK ..wlosy sztywniejsze i jakby suche,puch..a na drugi dzien po stylizacji joanna niebieska i zelem lnianym plus mrozacy jeszcze bardziej sztywne i suche://wczesniej jak uzylam tej maseczki wlosy byly bardzo fajne,mieciutkie bez puchu..
nie uzywam innych protein..nie wiem o co chodzi....
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 19:46   #68495
margitta
Zakorzenienie

czarno czarna tu też nie weszły i mnie też nie wchodzą Coś się psuje nam dzisiaj forum

EDIT: Pojawiły się zdjęcia

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-08-30 o 08:09 Powód: cytowanie też nie działa...
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:44   #68496
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jula85 Pokaż wiadomość
wczoraj przed myciem nalozylam zoltko nafte plus cytryne, pierwszy raz uzywalm garnier AiK ..wlosy sztywniejsze i jakby suche,puch..a na drugi dzien po stylizacji joanna niebieska i zelem lnianym plus mrozacy jeszcze bardziej sztywne i suche://wczesniej jak uzylam tej maseczki wlosy byly bardzo fajne,mieciutkie bez puchu..

Co do maski z żółtkiem - może były zbyt mało nawilżone żeby dostarczyć im protein? Ile trzymałaś? Po 30 minutach żółtko może wysuszać, z naftą też nie należy przesadzać. Może spróbój następnym razem do maski dodać trochę oleju?
Co do drugiego dnia - jeżeli mam strasznie suche włosy i jeszcze dokopię im żelu mrożącego to mam podobny efekt . U mnie mrożący sprawdza się doskonale, ale na mocno nawilżonych i zabezpieczonych włosach.

Wczoraj od południa do wieczora nie mogłam dostać się na wizaż . Cały czas jakiś error.. Tak mi brakowało naszego wątku!
Stary 2012-08-30, 11:54   #68497
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Co do maski z żółtkiem - może były zbyt mało nawilżone żeby dostarczyć im protein? Ile trzymałaś? Po 30 minutach żółtko może wysuszać, z naftą też nie należy przesadzać. Może spróbój następnym razem do maski dodać trochę oleju?
Mnie się wydaje, że to ta nafta. Wg producentów nie należy jej trzymać dłużej niż 10 minut, bo bardzo wysusza. Ja mieszam taką maskę z olejem i maską Bingo z Shea.

Cytat:
Wczoraj od południa do wieczora nie mogłam dostać się na wizaż . Cały czas jakiś error.. Tak mi brakowało naszego wątku!
mnie też. Jeszcze wstawiłam zadowolona zdjęcia w Codzienniku, a tu nic
Stary 2012-08-30, 14:22   #68498
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Nie wiem o co chodzi, ale w codzienniku zdjęcia nie chcą mi wchodzić. Dlatego moimi niby rulonikami spróbuję pochwalić się tutaj. Jeśli też się nie uda chyba się załamie -.-
WOW kolejna rulonowa
i jak Ci włoski lśnią

Cytat:
Napisane przez Martek
Cytat:
Napisane przez jula85

Co do drugiego dnia - jeżeli mam strasznie suche włosy i jeszcze dokopię im żelu mrożącego to mam podobny efekt . U mnie mrożący sprawdza się doskonale, ale na mocno nawilżonych i zabezpieczonych włosach.
Też miałam to napisać

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 16:56   #68499
kasiaa87
Raczkowanie

ale tutaj cicho dziś... ja uczesałam dzisiaj dobieranego i odkryłam wszystkie kolory tęczy na głowie.... hahaha
Stary 2012-08-30, 17:30   #68500
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
czarno czarna tu też nie weszły i mnie też nie wchodzą Coś się psuje nam dzisiaj forum

EDIT: Pojawiły się zdjęcia
Ja się poddałam i wyszłam. Straszny nerwus ze mnie ładnie w codzienniku

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
WOW kolejna rulonowa
i jak Ci włoski lśnią

Też miałam to napisać
Moim do Twoich daleko, zresztą co to za fenomen, fale 2a co się ledwo zawijają, a tu coś takiego bardzo dziękuję za komplement
Stary 2012-08-30, 17:56   #68501
jula85
Raczkowanie

trzymalam 15 min..o dziwo poprzednio tyle samo trzymalam i miaalm fajne wlosy..sprobuje nastepnym razem z olejem..dzieki
jula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:22   #68502
smoothly
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
dawno mnie tu nie było, nie nadrobię, ale już wraca do udzielania się.
melduję się z podcietymi i wyczesanymi włosami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG000554.jpg (35,9 KB, 266 załadowań)

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:38   #68503
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Heej

Ojej, jak dawno mnie tutaj nie było, niedobra ja, wiem ale teraz mam czas i będę regularnie zaglądać i się udzielać. Wkleję także fotkę moich "fal" gdyż za chiny nie mogę ich wydobyć :c czasami wychodzą ładne, ale rzadko kiedy, a wtedy też szybko się rozprostowują. :c Opiszę moją pielęgnację. Włosy myje facelle od jakiegoś tygodnia, może dłużej, na razie jest ok. Wcześniej używałam potters'a z aloesem, ta stara wersja była świetna, nowa już mi nie spasowała :C
Odżywka d/s to Garnier AiK, b/s Joaśka z Lnem Co kilka myć daję maskę, ostatnimi czasy jest to Bingo a 5 algami, czasami olej/maskę na olej. Ogólnie rzecz biorąc moje włosy się poprawiły, ich kondycja, nawilżenie, ale jeszcze to nie jest to. Moje "fale" są baaardzo marne, wyglądają okropnie. Co do stylizatorów: zrobiłam kiedyś gluta, ale jakoś mi nie spasował, później kupiłam żel mrożący, na początku nie potrafiłam się nim obsługiwać, ale ogarnęłam, jednak, tak wysuszył mi końce, że musiałam ściąć kilka dni temu ze 4 cm :c nad czym baaardzo ubolewam :c Aha, jeszcze stosuję plunking, zakładam koszulkę i trzymam jakiś czas.

Jakieś rady? Coś zmienić, dodać?
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 01:13   #68504
horgen
Raczkowanie

witam, na razie tylko podczytywałam forum i nie bardzo wiem gdzie zadać pytania, więc piszę tutaj z góry przepraszam jeśli nie ten wątek

wiem, że to głupie, ale skąd wiecie że skalp jest przesuszony i potrzebuje szczególnej pielęgnacji?
czy to że włosy mi się nigdy nie przetłuszczają świadczy o przesuszonym skalpie i powinnam bardziej o niego zadbać? spokojnie mogłabym ich nie myć tydzień i oprócz tego, że odgniotą się od spania i fryzur nie będzie widać że nie myte

włosy mam chyba wysoko porowate, kiedyś do ich układania używałam brylantyny, która świetnie mi służyła, ale obecnie za nic nie nałożę na włosy "ropy naftowej", myślałam żeby zrobić sobie wosk na bazie wosku pszczelego, masła i olejku, ale tu pojawia mi się kolejne pytanie :
- czy do mycia odżywką mogę używać oprócz polecanych również mocniejsze odżywki żeby dokładnie zmyć ten wosk z włosów? czy zastąpienie odżywki mocniejszą całkowicie mija się z celem?

i moje już ostatnie pytanie, czy po myciu odżywką nakłada się jeszcze odżywkę b/s i pielęgnuje włosy tak normalnie jak przy myciu szamponem?

wiem że moje pytania brzmią niedorzecznie, ale po lekturze pigułki, FAQ itp. zostały tylko te małe wątpliwości
będę wdzięczna za odpowiedź na którekolwiek pytanie
horgen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 02:17   #68505
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
wiem, że to głupie, ale skąd wiecie że skalp jest przesuszony i potrzebuje szczególnej pielęgnacji?
kiedy swędzi, piecze i się łuszczy - tak w skrócie
Cytat:
czy to że włosy mi się nigdy nie przetłuszczają świadczy o przesuszonym skalpie i powinnam bardziej o niego zadbać? spokojnie mogłabym ich nie myć tydzień i oprócz tego, że odgniotą się od spania i fryzur nie będzie widać że nie myte
patrz wyżej. jeśli nie ma żadnych z powyższych objawów, to nie masz się co martwić suchością skalpu. jeszcze tak zapytam - ile masz lat?
Cytat:
- czy do mycia odżywką mogę używać oprócz polecanych również mocniejsze odżywki żeby dokładnie zmyć ten wosk z włosów? czy zastąpienie odżywki mocniejszą całkowicie mija się z celem?
nie rozumiem, jakie mocniejsze odżywki? nie ma mocniejszych odżywek, po nich to już tylko szampony.jeśli odżywka nie domywa włosów to można sięgnąć po jakiś delikatny szampon
Cytat:
i moje już ostatnie pytanie, czy po myciu odżywką nakłada się jeszcze odżywkę b/s i pielęgnuje włosy tak normalnie jak przy myciu szamponem?
to też zależy od tego, czy włosy są skłonne do obciążenia i przyklapu. ja po myciu odżywką nakładam jeszcze odżywkę d/s i b/s i włosy wyglądają dobrze
Cytat:
wiem że moje pytania brzmią niedorzecznie
kto pyta nie błądzi

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 08:15   #68506
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie w codzienniku
dziękuję Niestety na drugi dzień wstałam z sianowatą strzechą na głowie Jednak muszę nawalić żelu żeby się cokolwiek chciało trzymać (wtedy było tylko trochę lnianego i bez drugiego żelu).

na trzeci dzień - jedyna możliwa fryzura to pokrzywiony kucyk Dlatego rzadko jest trzeci dzień
Stary 2012-08-31, 10:13   #68507
pooolka
Raczkowanie

Dziewczyny ponawiam pytanie, moze ktöras z Was mi pomoze

Juz od 3 lat nie suszylam suszarkä, zadnej w domu tez nie posiadam, ale od kiedy stosuje metode Cg coraz czesciej nie wyrabiajä sie ze schnieciem, zwlaszcza tyl nawet po 3h wciaz jest wilgotny, a ja musze do pracy zmykac, wczesniej odgniesc sucharki na dodatek jestem zmuszona myc je codziennie. Tak wiec chyba bede musiala troche pogrzeszyc i zaczäc jej uzywac chociaz chlodnym nawiewem- zwlaszcza, ze idzie jesien. Chyba, ze to jest naprawde cos zlego.. Zauwazylam, ze duzo z Was suszy suszarkä z dyfuzorem- zauwazylyscie zniszczenia niedowracalne, lamliwosc koncöwek? Czy tylko wysuszenie z ktörym poradzä sobie maski nawilzajäce z pölproduktami'? Jak Wy uwazacie? Doradzcie, wybijcie z glowy, ale przekonajcie ... prosze
pooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:18   #68508
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez pooolka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie, moze ktöras z Was mi pomoze

Juz od 3 lat nie suszylam suszarkä, zadnej w domu tez nie posiadam, ale od kiedy stosuje metode Cg coraz czesciej nie wyrabiajä sie ze schnieciem, zwlaszcza tyl nawet po 3h wciaz jest wilgotny, a ja musze do pracy zmykac, wczesniej odgniesc sucharki na dodatek jestem zmuszona myc je codziennie. Tak wiec chyba bede musiala troche pogrzeszyc i zaczäc jej uzywac chociaz chlodnym nawiewem- zwlaszcza, ze idzie jesien. Chyba, ze to jest naprawde cos zlego.. Zauwazylam, ze duzo z Was suszy suszarkä z dyfuzorem- zauwazylyscie zniszczenia niedowracalne, lamliwosc koncöwek? Czy tylko wysuszenie z ktörym poradzä sobie maski nawilzajäce z pölproduktami'? Jak Wy uwazacie? Doradzcie, wybijcie z glowy, ale przekonajcie ... prosze
Ja używam suszarki z dyfuzorem i jest dobrze. Zwykle włączam tylko ziemny nawiew, ale jak muszę szybko wysuszyć włosy, to używam na zmianę zimnego i ciepłego
Nie zauważyłam, by moje włosy były zniszczone po suszarce. Ale też moje włosy rzadko co potrafi zniszczyć.
Stary 2012-08-31, 10:23   #68509
imbryka
Rozeznanie

Krem z biedry jest niesamowity, wczoraj chciałam nałożyć na mokre włosy, wiec wzięłam trochę, rozcieram na dłoniach, chcę nałożyć na włosy, a ten wchłoną się w dłonie (ostatnio mam dość przesuszona skórę na rękach), nawilżenie w pełni

Kascysko stworzyła nowy fajny post na swym blogu (spis odżywek emolientowych), warto sprawdzić
http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:05   #68510
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pooolka Pokaż wiadomość
Czesc!
Jedno krötkie pytanie... moglybyscie mi polecic odpowiedniä i "najlepszä"suszarke z dyfuzorem?
Juz od 3 lat nie suszylam suszarkä, zadnej w domu tez nie posiadam, ale od kiedy stosuje metode Cg coraz czesciej nie wyrabiajä sie ze schnieciem, zwlaszcza tyl nawet po 3h wciaz jest wilgotny, a ja musze do pracy zmykac, wczesniej odgniesc sucharki na dodatek jestem zmuszona myc je codziennie. Tak wiec chyba bede musiala troche pogrzeszyc i zaczäc jej uzywac chociaz chlodnym nawiewem- zwlaszcza, ze idzie jesien chyba, ze to jest naprawde cos zlego.. Zauwazylam, ze duzo z Was suszy nimi, ale wciäz sie boje zniszczenia. Jak Wy uwazacie? Doradzcie, wybijcie z glowy, ale przekonajcie ... prosze
Ja miałam dobrą suszarkę Philipsa i kupiłam do niej nakładany dyfuzor.
Całkiem dobrze się sprawdza.
Pamiętam,ze Eloe polecałą suszarkę z takim dyfuzorem, aby "kolce" nie wystawały z kryzy(ma to mniej rozwiewać włosy), ale nie pamiętam typu ani marki. Na pewno wiecej informacji znajdziesz na watku dyfuzorowym.
Nie zauważyłam jakichś szczególnych zniszczeń, suszę na zmianę ciepłym i zimnym nawiewem, zimnym często na większej prędkosci.
Cytat:
Fajniutkie! I włoski miękkie się zdają i zdrowe.
Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dawno mnie tu nie było, nie nadrobię, ale już wraca do udzielania się.
melduję się z podcietymi i wyczesanymi włosami
Ależ objętość. Pokaż się też ze zrobionymi "po swojemu"
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36220216]Heej

Ojej, jak dawno mnie tutaj nie było, niedobra ja, wiem ale teraz mam czas i będę regularnie zaglądać i się udzielać. Wkleję także fotkę moich "fal" gdyż za chiny nie mogę ich wydobyć :c czasami wychodzą ładne, ale rzadko kiedy, a wtedy też szybko się rozprostowują. :c Opiszę moją pielęgnację. Włosy myje facelle od jakiegoś tygodnia, może dłużej, na razie jest ok. Wcześniej używałam potters'a z aloesem, ta stara wersja była świetna, nowa już mi nie spasowała :C
Odżywka d/s to Garnier AiK, b/s Joaśka z Lnem Co kilka myć daję maskę, ostatnimi czasy jest to Bingo a 5 algami, czasami olej/maskę na olej. Ogólnie rzecz biorąc moje włosy się poprawiły, ich kondycja, nawilżenie, ale jeszcze to nie jest to. Moje "fale" są baaardzo marne, wyglądają okropnie. Co do stylizatorów: zrobiłam kiedyś gluta, ale jakoś mi nie spasował, później kupiłam żel mrożący, na początku nie potrafiłam się nim obsługiwać, ale ogarnęłam, jednak, tak wysuszył mi końce, że musiałam ściąć kilka dni temu ze 4 cm :c nad czym baaardzo ubolewam :c Aha, jeszcze stosuję plunking, zakładam koszulkę i trzymam jakiś czas.

Jakieś rady? Coś zmienić, dodać? [/QUOTE]
Z glutem próbuj do skutku, czasem za pierwszym razem nie pasuje, a póżniej ok. Mozesz jeszcze bombę nawilzającą wg Ajrisz im zaserwować.
Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
witam, na razie tylko podczytywałam forum i nie bardzo wiem gdzie zadać pytania, więc piszę tutaj z góry przepraszam jeśli nie ten wątek

wiem że moje pytania brzmią niedorzecznie, ale po lekturze pigułki, FAQ itp. zostały tylko te małe wątpliwości
będę wdzięczna za odpowiedź na którekolwiek pytanie
Witamy, o skalpie isę nie wypowiadam, bo nie orientuję się za bardzo.
Jeśłi chodzi o mycie odżywką, wszystko zależy od włosów, niektóre łatwo obciążyc, wtedy lepiej ograniczyć się do b/s. Musisz wypróbowac, co Twoim lepiej służy.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:50   #68511
horgen
Raczkowanie

dziękuję za odpowiedzi

pytałam o skalp, bo w dbaniu o włosy jakoś nigdy się nim nie przejmowałam i nie myślałam że bardzo wolny wzrost włosów może się z nim wiązać, ale skoro nie daje żadnych oznak i toleruje wszystko co się znajdzie na mojej głowie to chyba wszystko z nim ok

co do pytania wyżej mam 24 lata
wolałabym napisać że kilkanaście co usprawiedliwiłby trochę moje pytania

a z odżywkami się trochę zapętliłam, ale już wszystko zrozumiem, mam nadzieję, że moje loczki też dobitnie zrozumieją co im mam do powiedzenia i zaakceptuję metodę cg

obecnie na włosach mam ekologiczne siano, od ok 4-5 miesięcy używam tylko eko odżywek i szamponów, tylko jakoś mojej uwadze umknęło że środki eko też mogą zawierać dość silnie środki myjące. I tak razem z pracą, która wymagała idealnie spiętych włosów, masy wsuwek i częstego suszenia w połączeniu z byle czym, byle z certyfikatem eko dorobiłam się sianka.
Mam nadzieję, że metoda cg i trochę rozsądku w tym moim owczym eko pędzie doprowadzą włosy do ładu.

niestety chwilowo nie mam aparatu, ale moje włosy prezentują się gorzej niż na zdjęciach nr 5 i nr 2, (gdzie byłam źle obcięta).

Po użyciu suszarki i bez brylantyny loczki się trochę prostują i wyglądają jak 1. Bez suszarki, ale ułożone na piankę lub brylantynę, do tego szampon z SLS i byle jaka odżywka to zdjęcia 3 i 4. Chciałabym do takich wrócić, ale zgodnie z metodą CG i mam nadzieję, że mi się z Wami uda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia IMG_0065.jpg (18,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSCF2498.jpg (67,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia P1130097.jpg (82,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia IMG_9753.jpg (70,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSC_9759.jpg (64,5 KB, 55 załadowań)
horgen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 12:28   #68512
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

w końcu wypróbowałam słynny Facelle i... jestem zadowolona. myję metodą OMO kubeczkowo. jak myję, to wydaje się taki 'matowy' w dotyku i włosy po wyschnięciu trochę też, ale nie są przetłuszczone na drugi dzień, co mnie cieszy. na razie wróciłam do delikatnego mycia, zobaczymy jak będzie się sprawdzał na dluższą metę, ale mam nadzieję, że będzie ok
też coś wyczułaś dziwnego w tym facelle.. ? ja się aż z powrotem na isanę przerzuciłam, bo to uczucie w dotyku po facelku mnie nie zadowala.. ;p

pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie cudów z półproduktów nakupiłam tego tyle, że głowa mała i pasuje z tego korzystać, ale oprócz bloga kascysko nie mam innego miejsca z którego mogłabym zaczerpnąć pomysłów :p wiem, że u AjriszMarty jest multum informacji, ale tam jest tyle tego, że nie umiem się odnaleźć (jakbyś mogła mnie przekierować bezpośrednio na jakieś cudo z półproduktów to byłabym bardzo wdzięczna)
jeśli któraś z was posiada linki do kosmetyków z półproduktami to niech podrzuca

wypróbowałam na noc olej z orzechów włoskich, włosy właśnie schną, zobaczymy co to z nich wyjdzie..

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 12:48   #68513
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
jeśli któraś z was posiada linki do kosmetyków z półproduktami to niech podrzuca
Receptariusz: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389129

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:02   #68514
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ja miałam dobrą suszarkę Philipsa i kupiłam do niej nakładany dyfuzor.
Całkiem dobrze się sprawdza.
Pamiętam,ze Eloe polecałą suszarkę z takim dyfuzorem, aby "kolce" nie wystawały z kryzy(ma to mniej rozwiewać włosy), ale nie pamiętam typu ani marki. Na pewno wiecej informacji znajdziesz na watku dyfuzorowym.
To ta: http://www.miluxmarket.pl/suszarka-d...2-e-p3306.html

Tylko tu akurat z cena poszaleli, jest spokojnie do dostania za 50zł mniej niz tam Tez jestem jej szczesliwa posiadaczka Choc rzadko jej uzywam, jak mam czas to wole zeby schly sobie naturalnie, a jak sie spiesze to wychodze czesto z wilgotnymi, bo suszenie suszarka samo w sobie tez mi zajmuje sporo czasu

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:14   #68515
Glor
Raczkowanie

Cześć Zakręcone
Aleee dawno mnie tutaj nie było... w tym wątku już nawet nie będę próbować nadrabiać zaległości...
Nie wiem czy ktoś pamięta jeszcze jak narzekałam na wypadanie włosów.... Wypadało mi ich dużo, ale usprawiedliwiałam to przesileniem jesiennym... wiosennym... niedzielnym... blablabla.... brakiem witamin... stresem... przemęczeniem.... byłam u kilku lekarzy, u rodzinnego, który zrobił badania krwi i stwierdził, że wszystko jest ok, u endokrynologa, który stwierdził, że hormony mam w porządku, u dermatologa który stwierdził że to pewnie przemęczenie bo nic szczególnego nie widzi na głowie (swoją drogą, jakiś konował bo problem w istocie był)...kupowałam jakieś suplementy, wcierałam wcierki i czekałam na cud... w rezultacie straciłam pewnie połowę włosów. Ponad miesiąc temu polecono mi dermatologa no i poszłam... okazało się, że mam łojotokowe zapalenie skóry głowy, dość szczególnie to wyglądało, bo brak było typowych objawów, nie miałam łupieżu, skóra głowy mnie nie swędziała, włosy się nie przetłuszczały... Pani stwierdziła, że to nietypowe, ale jednak to jest ten problem.
Dostałam dwa szampony:
- Stieprox https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/szczegoly/8001401 do pierwszego mycia głowy
- Kerium https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...omplement.html do drugiego mycia głowy
Głowę mam myć co drugi dzień.
Dodatkowo do picia raz dziennie Galacet http://aptekawaw.pl/gelacet-saszetki...tek-p-290.html

Efekty? No jakieś są... choć du*y nie urywają... ale pani dermatolog kazała mi się uzbroić w cierpliwość, więc czekam...
A co Wy, Zakręcone o tej kuracji myślicie?
Glor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:39   #68516
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Krem z biedry jest niesamowity, wczoraj chciałam nałożyć na mokre włosy, wiec wzięłam trochę, rozcieram na dłoniach, chcę nałożyć na włosy, a ten wchłoną się w dłonie (ostatnio mam dość przesuszona skórę na rękach), nawilżenie w pełni

Kascysko stworzyła nowy fajny post na swym blogu (spis odżywek emolientowych), warto sprawdzić
http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html
uwielbiam ten krem za to wchłanianie
a na włosy nie trzeba go też wcale dużo

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ależ objętość. Pokaż się też ze zrobionymi "po swojemu"
w niedzielę umyję już po swojemu, średnio zgodnie z CG, chce powykańczać te produkty wszystkie z polyquatami, SLESami, SCS, itp.
ale konieczne będzie ręcznikowanie, OMO, może płukanka z l-cysteiną, b/s, stylizator
na pewno pokażę efekt

Cytat:
Napisane przez Glor Pokaż wiadomość
Cześć Zakręcone
Aleee dawno mnie tutaj nie było... w tym wątku już nawet nie będę próbować nadrabiać zaległości...
Nie wiem czy ktoś pamięta jeszcze jak narzekałam na wypadanie włosów.... Wypadało mi ich dużo, ale usprawiedliwiałam to przesileniem jesiennym... wiosennym... niedzielnym... blablabla.... brakiem witamin... stresem... przemęczeniem.... byłam u kilku lekarzy, u rodzinnego, który zrobił badania krwi i stwierdził, że wszystko jest ok, u endokrynologa, który stwierdził, że hormony mam w porządku, u dermatologa który stwierdził że to pewnie przemęczenie bo nic szczególnego nie widzi na głowie (swoją drogą, jakiś konował bo problem w istocie był)...kupowałam jakieś suplementy, wcierałam wcierki i czekałam na cud... w rezultacie straciłam pewnie połowę włosów. Ponad miesiąc temu polecono mi dermatologa no i poszłam... okazało się, że mam łojotokowe zapalenie skóry głowy, dość szczególnie to wyglądało, bo brak było typowych objawów, nie miałam łupieżu, skóra głowy mnie nie swędziała, włosy się nie przetłuszczały... Pani stwierdziła, że to nietypowe, ale jednak to jest ten problem.
Dostałam dwa szampony:
- Stieprox https://www.osoz.pl/osoz-www/leki/szczegoly/8001401 do pierwszego mycia głowy
- Kerium https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...omplement.html do drugiego mycia głowy
Głowę mam myć co drugi dzień.
Dodatkowo do picia raz dziennie Galacet http://aptekawaw.pl/gelacet-saszetki...tek-p-290.html

Efekty? No jakieś są... choć du*y nie urywają... ale pani dermatolog kazała mi się uzbroić w cierpliwość, więc czekam...
A co Wy, Zakręcone o tej kuracji myślicie?
jeśli dobry dermatolog, zauważyła problem to może coś w tym jest. tym bardziej, że kazała uzbroić się w cierpliwość. a miałaś jakieś inne objawy poza wypadaniem włosów?

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:41   #68517
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glor Pokaż wiadomość
Cześć Zakręcone
Co do kuracji się nie wypowiem, bo na wypadaniu się nie znam ale życzę jak najszybszej poprawy i multum bejbików

Wchodzę sobie dzisiaj do drogerii Jasmin i myślę "może byłyby bingacze.." - niestety . Ale pierwszy raz dorwałam Jantar i ziajke z ceramidami b/s (parafina, silikon - powinna być fajna na zimę). Mam też pięękny lakier do paznokci z rossmana
Chwalipięta
Stary 2012-08-31, 13:58   #68518
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzę sobie dzisiaj do drogerii Jasmin i myślę "może byłyby bingacze.." - niestety . Ale pierwszy raz dorwałam Jantar i ziajke z ceramidami b/s (parafina, silikon - powinna być fajna na zimę). Mam też pięękny lakier do paznokci z rossmana
Chwalipięta
Mnie pani w drogerii Jasmin powiedziała, że dostawę Bingo mają co... 1,5 miesiąca!
Stary 2012-08-31, 14:02   #68519
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Mnie pani w drogerii Jasmin powiedziała, że dostawę Bingo mają co... 1,5 miesiąca!
Ooo, a ja głupia nie spytałam tylko spojrzałam. Może jest szansa ze kiedyś je dorwę
Stary 2012-08-31, 15:03   #68520
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

w końcu wypróbowałam słynny Facelle i... jestem zadowolona. myję metodą OMO kubeczkowo. jak myję, to wydaje się taki 'matowy' w dotyku i włosy po wyschnięciu trochę też, ale nie są przetłuszczone na drugi dzień, co mnie cieszy. na razie wróciłam do delikatnego mycia, zobaczymy jak będzie się sprawdzał na dluższą metę, ale mam nadzieję, że będzie ok
co to znaczy?

w poniedziałek jadę na zakupy, powykańczałam wszystkie szampony i odżywki prawie. macie jakieś rady co mogę kupić oprócz Isany granatowej, Joanny, Garniera Avocado, Mrs Potters, Polleny i Barwy?

idę teraz wtajemniczać się w olejowanie
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości