Szampony do włosów

La Roche-Posay Kerium Anti-Chute, Shampooing Complement Szampon przeciw wypadaniu włosów

La Roche-Posay Kerium Anti-Hairloss Shampoo-Complement szampon przeciw wypadaniu włosów 200ml

• 9 czerwca 2020 o 19:08
    Niespełnione obietnice producenta.
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Oczekiwania: Dobre oczyszczenie włosów, spowolnienie procesu wypadania włosów. Zwiększenie objętości i gęstości włosów. Skład: Opis sugerujący, że zawiera delikatną bazę myjącą jest bardzo mylący. Ten szampon ma w składzie już na drugim miejscu bardzo mocny detergent! Do tego detergent o średniej mocy. Jedna nadbudowująca proteina, humektant i zero zamknięcia w postaci emolientu. Fajnie, że ma jakieś składniki odżywcze, ale skład nie jest oszałamiający. Opakowanie: Wykonane z grubego plastiku, nieprzezroczyste. Nie widać zużycia kosmetyku. Minimalistyczna etykieta, na której łatwo znaleźć interesujące nas informacje. Pojemność 200 ml. W podróży się nie otwiera, nie odkręca i nic nie wylewa. Wrażenia: Po otwarciu ładny zapach, który utrzymuje się jeszcze jakiś czas na włosach. Szampon jest dość gęsty, co przekłada się na jego dobrą wydajność. Odpowiednio się pieni i dobrze domywa włosy i skórę głowy. Włosy są podniesione u nasady, ładnie odbite. Włosy po użyciu niestety się plączą, a szampon nie nadaje im połysku. Jeżeli chodzi o wypadanie włosów nie zaobserwowałam, żeby je zmniejszył. Niespełniona obietnica producenta na każdym kroku. Do tego wszystkiego bardzo wysoka cena.
    ta_lady
    14 listopada 2018 o 14:35
    bardzo skuteczny
    Użyłam go kiedy inny szampon bardzo podrażnił mi skórę głowy i spowodował straszne wypadanie. Już podczas pierwszego użycia znacząco zniwelował skutki podrażnienia. Włosów wypadło znacznie mniej. Jest bardzo wydajny, dobrze myje dobrze się pieni, nie plącze włosów ( a mam do tego tendencję). Dodatkowo ładnie pachnie. Jeżeli ktoś ma problem z wypadaniem na tle podrażnień, uczuleń i wrażliwości skóry głowy, to ten szampon jest niezastąpiony.
    Zalety:
    • skuteczność!!!
    • nie plącze włosów
    • nie pozostawia włosów tępych
    Wady:
    • przy bardzo długim stosowaniu może trochę wysuszać, być może to wina kwasu salicylowego w składzie
    • cena poza promocją jest bardzo wysoka ale przy 20% promocjach jest akceptowalna
  • 30 października 2015 o 13:25
    W moim przypadku - działa!
    Sprawdził się, ale żebym wiedziała czemu??? Zatem pokrótce: włosy rzedły mi i gęstniały na przemian odkąd sięgam pamięcią, trochę się bardziej wzmocniły, gdy brałam tabletki antykoncepcyjne przez 7 lat, ale 2 lata temu je odstawiłam. Od tego momentu zaczęły mi słabnąć, apogeum "rzednięcia" przypadło na moje osiedlenie się we Włoszech. Bez ubezpieczenia zdrowotnego - prywatnego - mogłam zapomnieć o kompleksowych badaniach. Podejrzewałam łysienie androgenowe - wciąż podejrzewam, za chwilę zacznę serię badań, żeby to wykluczyć/potwierdzić. Zaczęłam się w końcu "kurować" na własną rękę. Picie skrzypokrzywy, oleju z pestek dyni, płukanki z octu jabłkowego, witaminy, wcierka na bazie skrzypokrzywy i kozieradki, oczyszczanie skalpu "peelingiem z kwasu salicylowego", czyli szamponem KERIUM do ŁZS :-) Efekt się pojawił, ale niezbyt spektakularny. Latem wydawało się jednak, że sytuację mam pod kontrolą. Przyszła jednak jesień, spadek estrogenu i....znów obserwuję rzednięcie moich włosów....Jako że skończył mi się ostatnio Kerium do ŁZS (swoją drogą - najlepszy peeling skalpu, jaki możecie sobie zafundować ;-) ), postanowiłam kupić - tak na próbę - Kerium Anti-Chute, nie wierząc, że coś zdziała, ale mając nadzieję, że mnie nie podrażni i ładnie mi domyje skalp :-) Jakie więc było moje zdziwienie, gdy po kilku mintuach trzymania szamponu na głowie i jego spłukaniu, wypadło mi tak mało włosów, że aż na głos powiedziałam: Ale jaja!!! W ciągu dnia, po jego zastosowaniu, i to po pierwszym razie, wypadło mi tak na oko 30-40 % mniej włosów. Jak dla mnie to duża różnica! I to jeszcze w okresie jesiennym, kiedy przez spadek estrogenu zawsze gubię więcej włosów :-) Przerobiłam szampony: Dermena, Vichy i inne marki przeciw wypadaniu włosów, bez efektów. Dlatego też przestałam wierzyć, że jakiś szampon może coś zmienić. Aż do teraz! Na moją głowę zadziałał, może i na Twoją też pomoże :-) Ps. Zamierzam dokupić spray i czekać cierpliwie na zgęstnienie czupryny. W międzyczasie zamierzam łykać taurynę (główna składowa takich hitów jak Inneov Gęstość Włosów i hitu nr 1 na świecie: Profolan dla kobiet, oba hity są bardzo drogie, warto więc skomponować sobie zestaw tańszych zamienników) i ....saw palmetto, ale w rozsądnych dawkach. Nawet jak nie wyrośnie mi po nim busz na głowie, to przynajmniej - mam nadzieję - piersi trochę się powiększą :-P Plusy: -w moim przypadku - działa! -delikatny, nie podrażnia skalpu, nie wysusza włosów (tylko że moje są na długości zdrowe i błyszczące, więc weźcie na to poprawkę) -bardzo wydajny -pięknie pachnie -ładnie unosi włosy u nasady, ogólnie wydają się gęstniejsze, pewnie przez SLS -włosy spłukuję wodą z octem jabłkowym, który jest witaminową bombą, wypłukuje resztki szamponu, przywraca prawidłowe ph skórze głowy i domyka łuski - nie mam więc próblemów z rozczesaniem włosów po użyciu tego czy też innego szamponu, ale moje włosy z natury są niskoporowate. Ktoś inny pewnie będzie potrzebował normalnej odżywki - zresztą powinno się ją stosować zawsze i to niezależnie od użytego szamponu :-) Minusy: na razie brak :-) Używam tego produktu od: 1 tygodna Ilość zużytych opakowań: w trakcie
    Forebsy
    26 kwietnia 2013 o 16:50
    Zero efektu
    Z ręką na sercu mogę napisać, że szampon nie zrobił NIC. Stosuję go od około dwóch miesięcy i nie widzę najmniejszych efektów. 50 zł wyrzucone w błoto. Jeśli szukamy na siłę plusów to jest nim wydajność i neutralny zapach. Ale nie o to mi chodziło, tylko o zmniejszenie ilości wypadających włosów. Tutaj zawalił na całej lini. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    kabiel
    10 stycznia 2013 o 20:02
    nieźle ale mogło być lepiej
    Zgadzam się z poprzedniczką - szampon minimalnie hamuje wypadanie włosów zwłaszcza podczas mycia - zauważalne od pierwszego użycia w moim przypadku. Kupiłam go w promocji w SuperPharm za namową sprzedawczyni i wtedy kosztował rzeczywiście około 39zł. Obecnie kosztuje około 60 a za tę cenę można oczekiwać lepszych rezultatów. Bardzo wydajny - świetnie się pieni. Odpowiada mi także zapach, po 2 miesiącach stosowania jeszcze mi się nie znudził :) Ogólnie - niezły ale mam wrażenie, że działa "na pół gwizdka". Obecnie testuję Dermenę a jeśli się nie sprawdzi niewykluczone, że wrócę do Kerium. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie