|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Najpierw się człowiek martwił czy donosi, a teraz się stresuje czy aby to na pewno dobrze że już po terminie a Maluch nadal w brzuchu
W poniedziałek KTG, na piątek za tydzien (skończone 41tyg) umówiłam sobie USG bo jeśli Zośka nie zechce do tego czasu wyjść to by mi chyba na glowe całkiem siadło bez USG, przynajmniej w razie co będę miała wtedy okazje umówić się z lekarzem na ewentualne wywołanie.
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. U nas dzisiaj pochmurno. Mały spokojniejszy po wczorajszych harcach.
Dearline I_K, gratuluje 33 tygodnia. Coraz bliżej do spotkania z naszymi Maluchami po tej stronie Ja póki co caly czas 5 kg na plusie a brzuch rośnie. CIekawe do ilu dobiję.
|
#3873 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki,
Pospałam sobie dłuzej bo w nocy się wierciłam strasznie. Śnilo mi się że karmiłam swoją małą No i spowiadam się z wczorajszej wizyty, bo późno wróciliśmy i nie miałam juz siły tu wchodzić. A więc...szyjka się nie skraca, rozwarcia brak. Doktorek zadowolony. A moje napinania brzucha i skurcze to po prostu mój urok i prawdopodobnie powoduje je też ułożenie miednicowe małej. Dostałam zastrzyki rozkurczowe do robienia w domu Papaverynę, w razie nieustających skurczy. Oczywiście wcześniej musze do niego zadzwonić i ustalić czy moge je wziąć. Ogólnie się uspokoiłam bo silne skurcze a nie powodują u mnie ani rozwarcia ani skracania, a tego sie najbardziej boję. Nastepna wizyta za 3 tyg, a za tydzień mamy USG A i cukier po tych 2 godzinach od posiłku też super, wiec nie musze juz katować się tą glukozą.No i mam szczęscie że mój doktorek w tym roku nie udaje sie na żaden urlop. Ula, Alfabia gratuluję ogromnie dzieciaczków Ula nie zapomniałyśmy o Tobie. Mam nadzieję, że wkrótce będziesz miała maluchy już przy sobie. I ja się pytam gdzie jest Angel ?????? Mogłaby dać jakiś znak życia. Gratuluje wszystkich udanych wizyt i rozpoczetych nowych tygodni. Weronika ale masz Jasia dużego już Lidka a do którego tyg będziesz czekała z przekręceniem małej? Co Twój doktorek mówi?
|
#3874 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36228867]no dokładnie.pamiętam że na początku ciąza mi tak wolno leciała a ja chciałam być już w ''bezpiecznym''etapie ciązy i nie mogłam sie doczekać.teraz wiem że bezpiecznego okresu nie ma a po połówce leci jak błyskawica[/QUOTE]
Racja,choć bezpieczny okres dla dziecka to skończony 37tc. Cytat:
Gratuluję tygodni,pokaźne liczby Oby Ci sąsiedzi nie okazali się takimi jakich ma Asiulka,choć i na takich kij się znajdzie.Cytat:
A jak się czujesz?Zosia ruchliwa?
|
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaj
a ja siedzew se u fryzjera z farba na głowie nananana a jestem dzis tak spuchnieta ze palców u nóg mi nie wiedac
|
|
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my znowu walczymy ze wzdęciami teraz ja już nie wiem o co chodzi znowu mleko ? a było już dobrze .. jak nie kolki to zatwardzenie a teraz wzdęcia biedna to moja Niunia jest ehhhh aż płakać mi się chcę ![]() Cytat:
Duśka miała około 10 dni jak przestałą zasypiać po karmieniu ... teraz potrafi buszować od karmienia do karmienia Cytat:
Dzisiaj mamy 19 dni i nadal w 56 chodzimy ![]()
|
|
#3877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie stresuj się, pewnie lada moment będziesz rodziła. Cytat:
Cały czas się trochę przybiera.Smaruj się czym się da, chociaż pewnie wiele to nie da jak masz tendencję, ale na pewno będzie lepiej niż jakby nie robić z tym nic. A moja Mała czuję, że dalej nie ułożona główką w dół, a tu już 40 tydzień... Niektórzy mówią, że już powinnam być umówiona na cesarkę. Lekarz nic takiego mi nie powiedział więc się nie spieszę. W poniedziałek planuję iść do szpitala i zapytać co i jak. Smuci mnie, że nie zobaczę jej od razu po urodzeniu takiej umorusanej i obślizgłej, że jej od razu nie przytulę... może zrobi mi niespodziankę i obróci się w dzień porodu. |
||
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny gratuluję wszystkich zakończonych i rozpoczętych tygodni ![]() ![]() Sojka a Twoja Zosia o uparciuch siedzi do końca ale jak jej tam dobrze Agnus a kiedy miałaś ostatnie usg ??? może mała już siedzi nietoperkowo ...
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-08-31 o 11:24 |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie czuję żadnej zmiany w jej ułożeniu, wręcz ciągle wyczuwam jej główkę z lewej strony obok pępka tak jak zwykle. Uparciuch z niej. ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Żebyś nie urodziła u tego fryzjera |
||
|
|
|
#3881 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
.
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3882 |
|
Zadomowienie
|
witam
gratuluje kolejnych tygodni ![]() Lucia pokaz foto jak juz bedziesz wyfryzowana nie wiem co o tym myslicie, ale przyszlo mi do glowy, ze mamy ktore maja juz dzieciatka po drugiej stronie brzucha zeby zalozyly watek na odchowalni. juz troche ich jest, zaraz bedzie jeszcze wiecej, a czekac do konca pazdziernika, o ile zadna z mam pazdziernikowych sie nie przeterminuje to dluuugo co na to mamusie przyszle i juz obecne? jesli sie nie zgadzacie to spoko, tak tylko luzno rzucilam pomysl
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie dzisiaj źle nastraja ta deszczowa pogoda. Siedzę i ryczę, w sumie bez większego powodu. Tzn. standardowo ludzie mnie wykańczają... mają tupet, żeby cały czas prosić mnie o robienie wyjątków i przyjmowanie ich. A ja jestem dupa wołowa, bo naprawdę nie potrafię odmawiać, tym bardziej, że nie są to zwykłe klientki, a zazwyczaj moje dobre znajome. I co? W gruncie rzeczy codziennie lecę do gabinetu. Wczoraj wyjątkowo tam nie byłam, ale tylko ze zwględu na wizytę u ginka. W środę spędziłam tam prawie 4 godziny, dzisiaj znowu idę na dobre 2-3 godziny, a już kolejna znajoma zawraca mi głowę czy jej jutro nie zrobię makijażu, bo idzie na wesele. Ryczeć mi się chce, że jestem taka głupia i naiwna, bo daję się wykorzystywać tym wszystkim osobom. Ja lecę, bo niby znajome, ale one mają w nosie, że ja jestem w 33 tygodniu ciąży i część z nich jeszcze wykorzystuje darmowe wizyty ( mam promocję w gabinecie, że 10 wizyta jest w prezencie). Ja głupia tam lecę, nastoję się, nasapię, a jeszcze często na tym nawet nie zarobię. Przeraża mnie fakt, że w moim wieku jestem jak mała, naiwna dziewczynka, którą tak łatwo wykorzystać, bo nie potrafi powiedzieć nie.
|
#3884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dopero zdałam sobie z tego sprawe jak przeczytałam Twoj post zaraz ją lodem zachęcę, ale ostatnio też dwa dni były prawie że ciszy a wczoraj mnie skopała tak jak potrafi najlepiej, więc myśle że po prostu ma dni większej i mniejszej aktywności.Cytat:
Mamuśki które urodziły z pewnością nie mają tyle czasu żeby ciągnąć dwa wątki bo i niby w jakim celu miałyby się przenosić? Jeśli chodzi o to że mogłyby poruszać tam tematy tylko dzieciaczkowe a nie ciążowe to to raczej powód nie jest, bo zawsze mogą o wszystko pytać tutaj i przy okazji otrzymać poradę od dziewczyn które maja starsze dzieci i troszke doświadczenia ![]() z odchowalnią poczekajmy aż będziemy kończyć się rozpakowywać
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3886 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
poważnie brzmi![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36228867]no dokładnie.pamiętam że na początku ciąza mi tak wolno leciała a ja chciałam być już w ''bezpiecznym''etapie ciązy i nie mogłam sie doczekać.teraz wiem że bezpiecznego okresu nie ma a po połówce leci jak błyskawica[/QUOTE] Mi też po połówce tak ten czas zaczął uciekać Cytat:
Pochwal się potem fryzurką. ![]() Ja mam tyke samo wzrostu a przytyłam też sporo 17 kg. ![]() Cytat:
Moim zdaniem lepiej jak jesteśmy wszystkie razem na jednym wątku a na odchowalnie przeniesiemy się razem.
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie też bez humoru, nie mam weny na obiad, rybsko w akwarium mi w nocy takie duże zdechło i inne już ją podjadały, w drukarce coś sie schrzaniło i nie drukuje, pod umywalką mi woda kapie i jeszcze dużo innych rzeczy jest na NIE - ehhhh. O matko co za dzień ![]() Z tym zakładaniem drugiego wątku to też myśle żeby poczekać aż sie powypakowujemy bo teraz to nie ma żadnego sensu. |
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w nocy śniło mi się ze odeszły mi wody i jechałam na porodówkę
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja pierwszy raz w życiu naleśniki smażę
|
||
|
|
|
#3891 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam na razie dostępu do netu, mieszkam chwilowo u rodziców.
Strasznie mi przykro z powodu małej Oliwki Muminku. Modlę się za Laurkę, cieszę się że najgorsze ma już za sobą. Trzymaj się dzielnie! Serdecznie gratuluję nowym mamusiom, tyle już dzieciaków na świecie. Colds mialas niezły "trening" bólowy przed porodem podziwiam Cię, tyle przeszlas w tak krótkim czasie.Tamlin dzięki za polecenie wózka. Dużo się nad tym zastanawialiśmy ostatnio. Ostatecznie będzie Jedo używany. Miałam kiepskie dni. Nie wiem czy to hormony ale płakałam z byle powodu. Odsrawilam fenek i jest lepiej niż się spodziewałam, tylko miałam takie klucia dość silne w spojeniu łonowym. Też tak macie? Co to oznacza?
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo, Tamlin podsunełaś mi pomysł na obiad - naleśniki
![]() Kurza noga, jutro robie bo dzisiaj nie mam mleka a nie ma mowy żebym do sklepu szła ![]() Aż mi ślinka cieknie aaaaaa
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Swędzi mnie łechtaczka
|
|
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds urodziłam 25.08
Hubert 2450g 49cm 8 pkt Oliwia 1870g 44cm 3 pkt poród sn i cc |
|
|
|
#3895 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mojej Małej właśnie wczoraj i dzisiaj zdarza się coś takiego. Nie płacze, nie wkłada rączek do buzi.. Tylko leży i obserwuje . Nie jest to po każdym jedzeniu, oczywiście.Cytat:
[/QUOTE]Dostosuje się do Waszej decyzji Póki, co daje radę. Bez wyrzeczeń. . Jeżeli miałoby się coś zmienić to dam znać pod koniec wątku.Cytat:
W środę miała mi przynieść zaświadczenie do becikowego, dzisiaj miała przyjść mi szwy ściągać.. A Jej jak nie było widać, tak nie widać . Poczekam jeszcze trochę i będę do Niej dzwonić.. W takim razie zaraz zmienię Cytat:
Cytat:
Katee - Ja byłam po kilku dobach nieprzespanych, a Mała kopała niesamowicie. Nie było chwili żeby nie pokazywała swojej obecności. Gdy mówiłam o tym, przy USG, to lekarze mówili, że pewnie Mała też już jest zmęczona tym moim zmęczeniem i widocznie coś Jej nie pasuje skoro daje o sobie cały czas znać, że najwidoczniej chce już wyjść na świat. No właśnie widziałam ten fragment, ale jest to napisane w takim długim poście.. I wtedy musiałabym cały ten długi post dać jako odnośnik. Dlatego zastanawiam się czy tak to może być? ![]() Cytat:
![]() Przy cycu spała, a jak chciałam Ją odłożyć to oczy wielkie, jeść już nie chce, i po położeniu spokojne leżenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zresztą smutno by tu było bez nich. Razem jesteśmy od początku dlatego uważam, że powinnyśmy do końca czekać na ostatnią rodzącą Przecież nie zostanie sama na wątku.Cytat:
Powoli ograniczaj swoje obowiązki i nastawiaj je na to, że będziesz już całkiem niedostępna przez jakiś czas.
|
||
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja gwoazda musze byc hahahaha zeby dziecko szoku nie zaznało jaką ma brzydką mamuche
|
|
|
|
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
bry
U mnie ale okropna pogoda..co chwile pada Wczoraj zamowilismy z Tz konika dla małej przed 13 i wlasnie dostalam paczke ![]() Bujaczek zamowimy po mojej wyplacie ![]() Moja mała tez dzis leniwa, czasami sie wypycha ale tak skromnie cos dzisiaj ![]() u mnie dzis rowne 3 tygodnie do terminu, ale ten czas zapieprza ![]() Tez jestem za tym , aby tu zostac do konca az sie wszystkie rozpakujemy, bo sie zrobi balagan ![]() Boze znowu te globulki sobie musze aplikowac, a swedzi to holerstwo ze sie chyba zadrapie, dobrze ze tylko tydzien mam je stosowac ![]() Ide chyba spac, bo dzien taki do tyłka jest.. spiacy i wogole nudny... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Jestem żonką
A i cukier po tych 2 godzinach od posiłku też super, wiec nie musze juz katować się tą glukozą.
Robią sobie remoncik, wiercą. No szlag by trafił. Całe 4 lata jak tu mieszkam, mieszkanie nad nami stało puste. Znając mojego pecha jak wrócimy z małym ze szpitala to będzie akurat parapetówka. A było tak pięknie.... Cisza, spokój
Oby Ci sąsiedzi nie okazali się takimi jakich ma Asiulka,choć i na takich kij się znajdzie.

zakładacie jeszcze maluszka ciuszki na 56 czy już się nie mieszczą ? 

.
zaraz ją lodem zachęcę, ale ostatnio też dwa dni były prawie że ciszy a wczoraj mnie skopała tak jak potrafi najlepiej, więc myśle że po prostu ma dni większej i mniejszej aktywności.

No wiesz