|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
![]() Gratuluję dzieci Teraz w tę sobotę urodziłaś? Co bym do listy mogła dopisać Cytat:
aż pewnego dnia na śniadanie zbożówkę wypiłam Od razu jak mnie przeczyściło Cytat:
Cytat:
Teraz tylko pytanie, sn czy cc? ![]() Póki Mała nie dokazuje to może tak być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak, wozek mamy zamowiony. Tylko problem w tym, ze w Tako byly urlopy, a my mielismy caly wozek szyty, bo wybralismy z niestandardowych materialow. Wiec czekamy, maja jeszcze kilka dni ![]() Nie nadrobilam nic od momentu bycia w szpitalu. Nie bylam w stanie.. Teraz jestem na biezaco i bede poki Mala pozwala Z reguly wieczorami mam wiecej czasu.Decyzja nalezy do Was Cytat:
![]() Cytat:
. Gratuluje udanych wizyt Kochane!
|
|||||||||
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
tyle sie napisalam i nie dodalo mi postu. wiec gratuluje udanych wizyt. Trzymam kciuki za blizniaki i gratuluje dzieciaczkow
my jutro jedziemy po brakujaca wyprawke,a dzisiaj maz kupil lozeczko z szuflada i funkcja kolyski prawie nie zniszczone za 100 zl mielismy miec ta mala kolyske,ale mi sie lozeczka chcialo,wiec jutro je skrecimy i sierpniowki jutro na porodowke
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam dodac opis porodu maggie, ale widze, ze to taki dluzszy post..
Mamusie z dzieciaczkami, tymi w domku juz i te ktore maja dzieciaczki starsze, kiedy Wasze dzieci tak zaczely dluzej patrzec? W sensie, nie zasypiac od razu po karmieniu?
|
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
ja juz posplam ![]() wczoraj przyjechala moja mama .dlugo sie nie widzialysmy i gadalysmy wczoraj do 1-szej w nocyide zaraz mlodego do przedszkola szykowac,potem na ktg do szpitala,a po poludniu musze upiec torta bo mój synuś konczy jutro 5 lat.Boziu,jak to szybko minelo ....mam nadzieje,ze Pola nie bedzie chciala zrobic jutro prezentu swiomi naeodzinami ,bo jakos tak dziwnie by bylo...
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
hej LASKI POTEM wAS NADROBIE
mam pytanie ktore pieluszki z rosmana z serii babydream sa najlepsze na początek do szpitala????
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja bym jeszcze spała,ale synek już sie wyspał a u Nas leje okropnie.Dzisiaj jedziemy dokupić kilka rzeczy z wyprawki i już sie nie moge doczekać i mąż łóżeczko złożyKochane pisalyscie kiedyś że można gdzieś dokupić tą drewnianą nakładke pod przewijak na komode. A pamięta któraś gdzie można ją dostać? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Colds tak jeszcze trochę myślę tydzień dwa
![]() Ja jestem załamana starsza chodzi z katarem i kaszlem |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana mnie wczoraj pół dnia męczył ból podbrzusza jak na okres,ale samo przeszło ![]() Spokojnie a jak bardzo boli to weź sobie nospe.
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec ciąży zaczął mi bardzo doskwierać nadrabiając pierwszą połowę w której czułam się super
|
|
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
Widze, że wczorajsze wizyty wszystkie udane
Gratuluje dużych dzieciaczków. Niegrzeczna Ty się kochana nie przejmuj, że mała nie waży aż tak dużo. Zobaczysz, że jeszcze przybierze w najbliższym czasie![]() Colds jeśli uważasz, że wyrobisz - a narazie chyba wyrabiasz i bardzo dobrze Ci to idzie - to zostań nadal prowadzącą Nasz wątek Ula ja pamiętałam o Tobie, cieszcze się, że dzieciaczki i tak długo wytrwały, nie zapomnij zaprezentować Twojej parki u nas na wątku. Gratuluje a poród miałaś rzeczywiście błyskawiczny Alfabia córeczka jest przesłodka, głodomorek mały słodki GratulujeKubuś śliczniutki ja już się swojego nie mogę doczekać. Wczoraj moja mama stwierdziła, że mój brzuch nawet nie drgnął, nie opadł, tylko urósł do przodu. Całą ciążę byłam przygotowana na wcześniejszy poród, teraz odchodze od tej myśli ![]() Ja swojego synka codziennie zapraszam na tą stronę, mówie mu, że tu ma tyle miejsca, więc niech skorzysta.
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() U mnie pogoda dziś okropna , leje jak diabli :/ Między 10 a 12 ma przyjść położna po raz pierwszy ... ciekawe co tam będzie gadala niech przyjdzie o tej 10 bo nie lubie czekać ![]() Maluszki na mailu cudowne <3
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas dzisiaj też ponuro i pada. A ja miałam trochę pobiegać i pozałatwiać, ale coś czuję, że leń mnie dopadnie. Co do wagi to ja przez ostatni miesiąc przytyłam kolejne 2 kg ( ale już samemu Małemu w tym czasie 1,5kg przybyło). Mam już 16kg na plusie. Pamiętam jak założyłam sobie na początku ciąży, że nie przekroczę 6okg, a tu już mam 65kg. ![]() A my dzisiaj zaczynamy 33 tydzień. Kraven, I_K ![]() Colds alfabia miała cc ze zwględu na wagę Zosi. ![]() Cytat:
Super, że możecie z mamą w końcu nacieszyć się sobą. I wszystkiego najlepszego dla synka!!! Ale byłby psikus, gdyby Pola wpasowała się w ten sam termin.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-31 o 09:20 |
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() Wy tu ciągle o tych kg ![]() Zanim poszłam do szpitala to miałam kg na plusie a jak stamtąd wyszłam tak mam wage sprzed ciąży wiec cicho tam
|
|
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Deszcz lał całą noc, powietrze takie fajne było i pięknie spałam. Brzuszek nie kurczył się, sikałam tylko dwa razy. Jestem wyspana
![]() Cytat:
Cytat:
Zuzince zdrówka życzę i co by na Jaśka nie poszło.
|
||
|
|
|
#3856 |
|
Konto usunięte
|
Heloł!!
Ja dopiero co wstałam bo mnie jakies nieregularne skurcze w nocy męczyły i miałam taki przerywany sen Dziś pełnia.Mógłby mój syn się zdecydować wyjsc z brzuszkowa...Colds ja tam uważam że powinnaś dalej prowadzić wątek.Radzisz sobie więc nie widze powodu dla którego miałabyś przestać
|
|
|
|
#3857 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratki też dla Alfabii i jej Maluszkowej ![]() Tak wogóle to cześć ![]() Wczoraj byłam w domu dopiero o 21 i już nie miałam siły pisać. Więc tak: główka leży na szyjce, szyjka miękka ale oznaków porodu jeszcze nie ma. Łożysko III stopień, ale wygląda całkiem spoko. Fenka odstawiłam. Kamilka waży 3200 gram i podobno ma bardzo długie nogi. Zdaniem gina akcja rozpocznie się początkiem września. To zobaczymy.
|
|
#3858 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bafi twoja córa słodziutka
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje mamuśka!!! Cytat:
Cytat:
Katee27 sliczny brzusio, nic tylko rodzice teraz ![]() kraven widze ze wypoczynek sie udał, sliczna mamuska z CIebie ![]() Martusia26 zgrabny brzusio, ehh kiedy to moj byl taki malutki ![]() poodpisywałam ile sie dało i lece dalej pakowac rzeczy
|
||||||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę porobić zakupy dla Małego, bo brakuje mi śpiochów na 62 i body z długim rękawem. Ale mam tylko 100zł, więc raczej nie poszalejemy
|
|
|
|
#3861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A u mnie dość, że 16 dodatkowych to jeszcze popękał nie tylko brzuszek, ale i uda, ipośladki. Troszkę się tym zmartwiłam, ale na szczęście są bardzo drobne, więc myśle, że nie będą aż tak widoczne. Najgorsze jest to, że dziady pojawiają się z dnia na dzieńTo u mnie stwierdzenie, że w III trymestrze już się nie przybiera nie sprawdziło się w ogóle. Zarobiłam dodakową 5
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Rozeznanie
|
Jejku dziś już kończymy 38 tydzień. Leci 39
Kiedy to minęło...
|
#3864 |
|
Konto usunięte
|
no dokładnie.pamiętam że na początku ciąza mi tak wolno leciała a ja chciałam być już w ''bezpiecznym''etapie ciązy i nie mogłam sie doczekać.teraz wiem że bezpiecznego okresu nie ma a po połówce leci jak błyskawica
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby małe ale też sie tym zmartwiłam. Brzuch mi sie aż świeci tak ta skóra naciągnięta. Maluch jak sie wypnie to aż boli i mam wrażenie że pęknie na amen ![]() Aż sie boje jak to bedzie wyglądało po porodzie. A co do kg to ja nie wiem sama jak to sie dzieje. Przecież to jakieś nierealne jak brzuch jest wielki, a maluch też waży, wody tak samo. Dziwne zjawisko
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() U mnie słoneczko i przyjemnie.Choć z rana mały zgrzyt z mężem o moje dalsze leczenie zębów w październiku.I znowu chodzi o kase Czekam na paczkę od rajrodzica,mam nadzieję,że dziś kurier dotrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana jak dajesz rade to jestem za Twoim prowadzeniem i kolejnych części. O co chodzi z tym rozpychaniem brzucha przed porodem?czyli co?tzn.że dziecko już zmęczone brakiem miejsca w brzuchu i szaleje? Matko jak ja się boje porodu... Cytat:
Na pewno chcecie wiedzieć? Bo sam poród wspominam dość traumatycznie, ale za to cały dzień (z perspektywy czasu) zapisał się jako najszczęśliwszy dzień mojego życia. I zdecydowanie muszę powiedzieć, że ból da się przeżyć (choć nie wyobrażałam sobie, że to aż tak boli, że człowiek modli się o to, żeby się wreszcie skończyło, żeby coś sie nagle zmieniło, chce się wycofać i gdzieś przed tym bólem schować a odwrotu nie ma) a później pamięta się tylko to wielkie, nieopisane szczęście, gdy dostaje się maluszka w ramiona... I już nic nie jest takie samo.... Co do zasypiania to nie pamiętam zabardzo,ale na początku od razu mi zasypiał,nawet przy cycu.Musiałam tylko pilnować,by nie ciągnął przez sen.Wtedy wkładasz dziecku w kącik ust mały swój palec,by wyjąć pierś z jego buźki. Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe,która z nas pierwsza urodzi ![]() A powiedz ta maść droga,skuteczna??? Dzięki
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-08-31 o 10:44 |
|||||
|
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale wyhodować taką Kruszynkę z czegoś trzeba. Mam nadzieję, że poród się nie przeterminuje bo chyba urodzę kolosa jak dziecko 200 g na tydzień przybiera ![]() Z tego co mój lekarz mówił, to dobrze, że za dużo na 56 nie mam bo przy takich nogach dzidzia będzie długa jak miesiąc
|
|
#3870 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36228867]no dokładnie.pamiętam że na początku ciąza mi tak wolno leciała a ja chciałam być już w ''bezpiecznym''etapie ciązy i nie mogłam sie doczekać.teraz wiem że bezpiecznego okresu nie ma a po połówce leci jak błyskawica[/QUOTE]
Racja, bezpiecznego okresu w ciąży brak. Teraz też się stresuje, jak mały nie chce się ruszać. Bo mam w głowie Asiulke, która sama spostrzegła, że tętno spadło. I cały czas mam fisia na tym punkcie. Cytat:
![]() A nad nami ktoś się wprowadza Robią sobie remoncik, wiercą. No szlag by trafił. Całe 4 lata jak tu mieszkam, mieszkanie nad nami stało puste. Znając mojego pecha jak wrócimy z małym ze szpitala to będzie akurat parapetówka. A było tak pięknie.... Cisza, spokój
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

Co bym do listy mogła dopisać
aż pewnego dnia na śniadanie zbożówkę wypiłam 

....mam nadzieje,ze Pola nie bedzie chciala zrobic jutro prezentu swiomi naeodzinami

i nie widziałam tych sexi zdjęć gda.

Robią sobie remoncik, wiercą. No szlag by trafił. Całe 4 lata jak tu mieszkam, mieszkanie nad nami stało puste. Znając mojego pecha jak wrócimy z małym ze szpitala to będzie akurat parapetówka. A było tak pięknie.... Cisza, spokój