Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 23:26   #3571
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

O prosze,o tym nie pomyślałam że to może być edukacyjne,ale pewnie do czasu jak zacznie ściągać pranie
od razu naucz składać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 23:34   #3572
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

my dzis z TZ mamy 4 rocznice slubu dostałam kwiaty i spedzilismy milo dzien na dzialce we trójke, wieczór jeszcze przed nami
Gratuluje

Cytat:
Też skakałam na trampolinie z dziećmi ze dwa lata wstecz na swoich poprawinach,aż dziure zrobiłam w rajstopach
No to pieknie poszalałaś
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a u nas alergi ciag dalszy, buzia, brzuszek, lokcie i kolana i pod udami tylko niech mi ktos powie od czego to! nic juz nie daje ani kaszki ani marchewki ani jablka sama nabialu znow nie jem
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
wiesz co nie wiem zglupialam juz zmienilam babydream na mydlo bambino bo wydaje mi sie ze ten babydream go wysuszyl strasznie teraz smaruje oliwka calego a zmiany na skorze bephantenem
88natka proszku uzywamy caly czas tego samego, rozwazam jeszcze jedna mysl ze ta buzia to od przecierania chusteczkami po jedzeniu taka moze sie zrobila, tylko czym ta buzke po jedzeniu wycierac w takim razie??
Najlepsza jest zwykla woda Po jedzonku buzke myje wacikiem zwilzonym w wodzie lub mocze pieluche tetrowa I myje buzke i łapki przewaznie bo tak sie Szymon brudzi
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
F
Aguska -dziekuje
Ja sobie poskacze za jakies 15 kg mysle, narazie sie boje, niby wytrzymuje do 150 kg, ale kto to tam wie tak naprawde
A z tymi kaszkami to ja nie rozumiem bo gdziekolwiek sie cokolwiek czyta na temat soli i cukru to wszedzie pisza aby niemowletom nie dosladzac i nie dosalac, wiec dlaczego kaszki zawieraja cukier
Dobrze ze mowisz o sklepie ze zdrowa zywnoscia, tam poszukam , moze bedzie cos ciekawego bo jak narazie z nieslodoznych to znalazlam kleik ryzowy i kukurydziany tylko
No wlasnie ja tez tego nie pojmuje dlaczego sypia tyle tego cukru, jeszcze biały cukier jest naprawde mega szkodliwy. Oczywiscie tez lubie slodkie ale po co tym bobaskom tak walic tego tyle? Nie rozumiem tego czemu tak jest? Przeciez pozniej bole brzuszka moga byc spowodowane nadmiarem cukru. Poza tym masz racje, dzieci nie znaja naturalnych smakow, bez dosalania i bez dosladzania. Nie jedza owocow bo nie sa slodkie jak cukier.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguska podaj nazwy tych kaszek To są na mleku? czy trzeba mieć mm? Może kupię i będę dawać naprzemiennie. Będę merdać z owockami.
Pewnie ze podam
Jedne sa mleczne inne bezmleczne
Dla Szymonka kupujemy w sklepie ze zdrowa zywnoscia (sa to niemieckie kaszki): http://www.biodrogeria.pl/pl/kaszki-...0g-topfer.html Tą bardzo lubi: ta jest bezmleczna.
http://sklep.smaknatury.pl/p/pl/4006...+175g+eko.html i tą na zmianę z tamtą tez daje.
Ale sa tez mleczne np: http://www.biodrogeria.pl/pl/kaszki-...0g-topfer.html No musialabys sobie jeszcze poszukac innych smakow bo jest tego troszke
Inne kaszki ktore Filipowi dawalismy i Szymonkowi tez zaczynam dawac to np:
Nestle "Zdrowy brzuszek"- i tu sa rozne te kaszki:
http://www.nokaut.pl/kaszki-dla-dzie...iwka-250g.html (tą np bardzo lubi Filip-ta jest bezmleczna)
http://www.nokaut.pl/kaszki-dla-dzie...acu-zycia.html
No iz tej firmy sa rozne inne jeszcze, musialabys sobie wpisac ta nazwe, to ukaza Ci sie rozne te kaszki.
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej babeczki

Ja na razie napisze co u mnie a potem nadrobię was..

..wczoraj nerwicy dostałam na Wizaz..nie lubię jak wysiada...to już chyba uzależnienie

A więc...
dziś byłam w pracy swojej z Morficzkiem...nie będę pisać szczegółow na ogólnym bo nie wiem kto to poza nami czyta..ale wniosek jeden z tej wizyty jest taki, że zaczynam intensywnie szukać pracy..mam czas do 1 grudnia..
W każdym razie pojechałam z synkiem autobusami miejskimi i podmiejskimi..prawie cały dzień nas nie było a Morficzek był tak grzeczny że nie wiem, cierpliwy i wogóle nie płakał ani nie skwierczał, a wręcz co i rusz wybuchał śmiechem w odpowiedzi na moje miny...po wizycie w pracy zajechaliśmy do Reala gdzie kupiłam mu troszkę ubranek i książeczek
Najgorsze że jak stałam na przystanku w oczekiwaniu na autobus to zepsuł sie hamulec w wózku..dobrze że mam ręczny (oprócz takiego standardowego nożnego) to stałam tak w trzęsących autobusach zaciskając ręką ten ręczny hamulec...jutro zakwasy będą jak nic..dobrze że mały nie płakał bo nie miałabym go jak wyjąć..ech..
Jak wróciliśmy to synek padł hehe...to byla nasza pierwsza tak długa i daleka wycieczka bez auta
No bez auta ciezko, ja musze przyznac ze autobusem wozkiem nie jechalam. Musialo byc ciekawie
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Aguśka oby gorsze dni jak najszybciej Szymonkowi przeszły
Świetne te Twoje chłopaki są, na mailu widziałam
A puszczanie lampionów to pewnie super frajda dla Filipka..
Dziekuje
A lampiony bardzo ucieszyly Filipa. Krzyczal hip hip hura skakal, nie wiedzial co ma ze soba zrobic hihi
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 23:40   #3573
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A lampiony bardzo ucieszyly Filipa. Krzyczal hip hip hura skakal, nie wiedzial co ma ze soba zrobic hihi
Taka radość u dziecka jest bezcenna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-31, 07:26   #3574
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

Mateusz dzis wstał o 5 do 6 sie pobawil troche sam w lozeczku troche z nami, po czym zaczał marudzic , wiec zrobiłam mu mleczko, zjadł 150 ml, w trakcie juz spał i nagle go odbiło i zwymiotował wszystko, wczoraj tak samo, sama nie wiem dlaczego tak sie dzieje, zazwyczaj tylko rano sie to zdarza, moze to za duzo, jak na pierwszy posiłek, moze ząbkowanie.

miłego dnia dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 07:37   #3575
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Witam z rana nie śpimy od 7 nocka spoko 3 pobudki, dziękuje za rady w kwesti alergi
Stary 2012-08-31, 09:05   #3576
Mała!
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
U nas noc ok...Tymus tak sie przekrecil w lozeczku ze sie zaklinowal i o 4 mnie obudzil...distal cycusia i spal dalej...

Zrobilam mu kilka dni przerwy z mm i tetaz nie chce ale bede codziennie probowac zobaczymy... musze go powoli przyzwyczajac...wczesniej jadl na noc i bylo super!

Nadrobie Was pozniej bo pisze z tel...a maly na widze chec na zabawe...gryzie teraz miekka ksiazeczke...i wariuje wiec ide sie pobawic z moim wesolkiem

Ze spaceru dzis chyba nici bo pogoda tragiczna ...leje...i jest tak ciemno ze szok! A musze dzis pojechac po swiadectwo pracy do faceta u ktorego chwile pracowalam...i do urzedu pracy zarejestrowac sie

Na pewno dzis tu jeszcze bede milego dnia!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:48   #3577
desia888
Wtajemniczenie

[QUOTE=gosia261282;3622474 2]
Cytat:

No bo ja tak lubie dzieciakom kupowac.Wiki moja juz raczej nie da sie wcisnac w stroj pani Mikolajowej,a moze jednak...
To ja wiem,ze Eryczkowi bedzie we wszystkim slicznie,w koncu mam slicznego synka Ale najlepiej chyba pasowalby balwanek,bo Eryk taki jak on okraglutki jest

Ale zaczal mnie brzuch bolec jak na okres.Ojoj,ciekawe czy dostane swoj pierwszy poporodowy.No i odstawilam tabletki,moze to ma jakis zwiazek
A i teraz to musze zaopatrzyc sie w duzo ilosc testow ciazowych,bo cos czuje,ze bede panike siac i co jakis czas bedzie trzeba test zrobic
Ja wiem ze lubisz i zawsze z takim zapalem opisujesz swoje zakupy
Ja tez uwielbiam kupowac szczegolnie takie slodkie malenkie ciuszki
Jako balwanek bylby z cala pewnoscia przeuroczy
Tylko nie wiem co Wiki na Twoj pomysl co do stroju Pani Mikolajowej
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Gratuluje

No to pieknie poszalałaś

Najlepsza jest zwykla woda Po jedzonku buzke myje wacikiem zwilzonym w wodzie lub mocze pieluche tetrowa I myje buzke i łapki przewaznie bo tak sie Szymon brudzi

No wlasnie ja tez tego nie pojmuje dlaczego sypia tyle tego cukru, jeszcze biały cukier jest naprawde mega szkodliwy. Oczywiscie tez lubie slodkie ale po co tym bobaskom tak walic tego tyle? Nie rozumiem tego czemu tak jest? Przeciez pozniej bole brzuszka moga byc spowodowane nadmiarem cukru. Poza tym masz racje, dzieci nie znaja naturalnych smakow, bez dosalania i bez dosladzania. Nie jedza owocow bo nie sa slodkie jak cukier.

Pewnie ze podam
Jedne sa mleczne inne bezmleczne
Dla Szymonka kupujemy w sklepie ze zdrowa zywnoscia (sa to niemieckie kaszki): http://www.biodrogeria.pl/pl/kaszki-...0g-topfer.html Tą bardzo lubi: ta jest bezmleczna.
http://sklep.smaknatury.pl/p/pl/4006...+175g+eko.html i tą na zmianę z tamtą tez daje.
Ale sa tez mleczne np: http://www.biodrogeria.pl/pl/kaszki-...0g-topfer.html No musialabys sobie jeszcze poszukac innych smakow bo jest tego troszke
Inne kaszki ktore Filipowi dawalismy i Szymonkowi tez zaczynam dawac to np:
Nestle "Zdrowy brzuszek"- i tu sa rozne te kaszki:
http://www.nokaut.pl/kaszki-dla-dzie...iwka-250g.html (tą np bardzo lubi Filip-ta jest bezmleczna)
http://www.nokaut.pl/kaszki-dla-dzie...acu-zycia.html
No iz tej firmy sa rozne inne jeszcze, musialabys sobie wpisac ta nazwe, to ukaza Ci sie rozne te kaszki.

No bez auta ciezko, ja musze przyznac ze autobusem wozkiem nie jechalam. Musialo byc ciekawie

Dziekuje
O! Wielkie dzieki, zaraz poogladam te kaszki
Cytat:
dzien dobry

Mateusz dzis wstał o 5 do 6 sie pobawil troche sam w lozeczku troche z nami, po czym zaczał marudzic , wiec zrobiłam mu mleczko, zjadł 150 ml, w trakcie juz spał i nagle go odbiło i zwymiotował wszystko, wczoraj tak samo, sama nie wiem dlaczego tak sie dzieje, zazwyczaj tylko rano sie to zdarza, moze to za duzo, jak na pierwszy posiłek, moze ząbkowanie.

miłego dnia dziewczyny
Ja pamietam ze Wy duzo macie tych wymiotow, ale nie pamietam - radziliscie sie lekarza?
Bo to troszke podejrzane chyba

Dzien Dobry!
Dzisiaj mam dobry humorek bo wczoraj obkupilam troche Viki i zdazylam wstawic jedno prani i dzisiaj ma juz na sobie nowe ubranka
No i oficjalnie nosimy juz rozmiar 74 i wcale w nim nie tonie, myslalam ze bedzie gorzej

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:51   #3578
ona10101
Raczkowanie

hej. U nas nocka bardzo fajna - oby już na stałe Adaś obudził się o 5, dałam mu smoczka żeby spokojnie zrobić mleko a On zasnął i obudził się o 6.40

Dziewczyny oglądałam ulotkę z Rossmanna i jeśli któraś z Was daje dziecku soczki BoboFrut i kaszki BoboVita to są promocje a mianowicie:
- przy zakupie 3 soczków, 4 jest gratis (3*3 zł, więc za 9 zł można mieć 4 buteleczki tj. 2.25/szt)
-przy zakupie 2 opakowań kaszek po 6 zł dostaje się puszkę na kaszkę gratis.

A tak poza tym jestem uziemiona dzisiaj, jutro i przez najbliższe dni bo kółko mi się popsuło w wózku więc nici ze spaceru z Adasiem dopóki nie kupię spacerówki lub dopóki się nie naprawi tego kółka, a pogoda dzisiaj u nas piękna...
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:57   #3579
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja juz ogladalam na necie ubranka z mysla o Swietach,ale fajowe sa.Tylko nie wiem w czym Erykowi bedzie lepiej,jako Mikolaj,elf czy renifer

Gratulacje rocznicy!

A co do jedzenia,to Mateuszek rosnie,coraz wiecej sie rusza,to i spala kalorie.Nie martw sie na zapas.

Oj wspolczuje wam
Oby szybko wyjasnilo sie od czego to!
A czy Wiktorek zle reagowal na jedzenie przez ciebie nabialu,ze teraz nie jesz?

Jak Eryk jest brudny,uleje,czy osliniony,no cokolwiek to wycieram go wilgotnym platkiem kosmetycznym,takie mam duze platki dla dzieci.

Zycze ci powodzenia w szukaniu pracy,mam nadzieje,ze uda sie znalezc cos fajnego!

Dziekuje
Kup teraz jedno ubranko, a za 2 miesiące następne
Cytat:
desiu,no tak racja

karolca,to oby już tak spała

gosiu,rozbroiłaś mnie tymi testami. [COLOR="Silver"]

Ha,dzisiaj odkryłam a zapomniałam-liśmy,że mamy hałwe. Była w koszyku pod wózkiem

http://ryjbuk.pl/uwielbiam-uciac-sobie-drzemke-299083 jaka słodka.
Hahah słodziutka

Olivia wczoraj zasnęła o 21.30. Dwa razy robiłam mleko bo ani jeść ani spać nie chciała. Zjadła dopiero jak zaczęłam udawać że jem jej mleko, rozpłakała się i zjadła całą butle wstała dopiero o 6 rano zjadła i dopiero teraz wstała Mąż do niej w nocy wstał. Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam tak zmęczona ale na szczęście moje słoneczko dało się dziś wyspać właśnie robi kupę, zmieniłam jej pampersa 2 minuty temu

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:06   #3580
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Kup teraz jedno ubranko, a za 2 miesiące następne

Hahah słodziutka

Olivia wczoraj zasnęła o 21.30. Dwa razy robiłam mleko bo ani jeść ani spać nie chciała. Zjadła dopiero jak zaczęłam udawać że jem jej mleko, rozpłakała się i zjadła całą butle wstała dopiero o 6 rano zjadła i dopiero teraz wstała Mąż do niej w nocy wstał. Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam tak zmęczona ale na szczęście moje słoneczko dało się dziś wyspać właśnie robi kupę, zmieniłam jej pampersa 2 minuty temu
To jest dopiero patologia
Oczywiscie zaruje sobie
Viki tez uwielbia walnac kupke w czystego pampersa

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-31, 10:32   #3581
88natka
Zadomowienie

Cytat:
To jest dopiero patologia
Oczywiscie zaruje sobie
Viki tez uwielbia walnac kupke w czystego pampersa
Szczerze mówiąc myślałam że nie podziała

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ja to się nie mogę doczekać świąt. Chce żeby były wyjątkowe, musze przekonać do nich męża,bo dla niego to dzień jak codzień. Muszę się bardzo postarać jeszcze tylko 115 dni

niespodzianka
Stary 2012-08-31, 10:35   #3582
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej Kochane!
Podczytuję Was sukcesywnie, ale nie mam zbytnio czasu na pisanie dalej siedzę sama cały tydzień, męczę licencjat i dopada mnie chyba jakaś deprecha

Laura rośnie jak na drożdżach, była grzeczniutka jak aniołek, ale już ewidentnie zaczyna się nam kolejny skok. Wczoraj skończyła 23 tygodnie zębów brak, rwie się do siadania, ale niestety nie umie przekręcać się z pleców na brzuch (z brzucha na plecy jakoś jej wychodzi), coraz więcej gada i potrafi dłużej zainteresować się zabawką. Chodzimy na spacery już w spacerówce, bo oczywiście gondola nie dość, że jakaś przymała to jeszcze nic z niej nie widać Wcina zupki z mięsem, próbujemy z kaszą, ale ewidentnie jej nie smakuję (choć próbowałam już różne rodzaje), pijemy soczki i nektarki.
Co do wymiarów to 7 kg i 69cm, waga trochę poniżej 50centyla, a za to wzrost w górnej granicy - mam nadzieję, że będzie modelka

Podziwiałam Wasze "maluszki" na mejlu niektóre dzieci tak wyrosły, że głowa mała ale same ślicznotki i przystojniaki

Wiecie co? pozostał już tylko rok do naszego ślubu

Nie mogę się doczekać, aż zrobi się w moim życiu troszkę luźniej i będe mogła tu przesiadywać jak dawniej

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:39   #3583
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
Podczytuję Was sukcesywnie, ale nie mam zbytnio czasu na pisanie dalej siedzę sama cały tydzień, męczę licencjat i dopada mnie chyba jakaś deprecha

Laura rośnie jak na drożdżach, była grzeczniutka jak aniołek, ale już ewidentnie zaczyna się nam kolejny skok. Wczoraj skończyła 23 tygodnie zębów brak, rwie się do siadania, ale niestety nie umie przekręcać się z pleców na brzuch (z brzucha na plecy jakoś jej wychodzi), coraz więcej gada i potrafi dłużej zainteresować się zabawką. Chodzimy na spacery już w spacerówce, bo oczywiście gondola nie dość, że jakaś przymała to jeszcze nic z niej nie widać Wcina zupki z mięsem, próbujemy z kaszą, ale ewidentnie jej nie smakuję (choć próbowałam już różne rodzaje), pijemy soczki i nektarki.
Co do wymiarów to 7 kg i 69cm, waga trochę poniżej 50centyla, a za to wzrost w górnej granicy - mam nadzieję, że będzie modelka

Podziwiałam Wasze "maluszki" na mejlu niektóre dzieci tak wyrosły, że głowa mała ale same ślicznotki i przystojniaki

Nie mogę się doczekać, aż zrobi się w moim życiu troszkę luźniej i będe mogła tu przesiadywać jak dawniej
Gratuluję 23 tygodnia
Super że tylko rok do ślubu został. Zobaczysz jak zleci
Piękna modelka Ci rośnie

niespodzianka
Stary 2012-08-31, 10:39   #3584
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc myślałam że nie podziała

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ja to się nie mogę doczekać świąt. Chce żeby były wyjątkowe, musze przekonać do nich męża,bo dla niego to dzień jak codzień. Muszę się bardzo postarać jeszcze tylko 115 dni
My rodzinie już zakomunikowaliśmy, że nigdzie do nikogo w Wigilię NIE jedziemy, chcemy choć raz spędzić święta w domu. Możemy ewentualnie przyjąć gości i wyjechać w pierwsze lub drugie święto. Oczywiście teściowej nasz plan się nie podoba, w ogóle obrażona była jak dwa lata temu wigilię spędziliśmy u moich rodziców, ale powiedzieliśmy przecież, że raz tu będziemy a raz tu i nie ma się o co gniewać, moja rodzina jest równie ważna.

Po czopku Ewelinka spała dość ładnie, ale o 8 znowu obudziła się z krzykiem Posmarowałam dziąsełka i było ok, przysypiała, budziła się i tak do 10. Więc to na pewno zęby.
Poza tym ma dwie czerwone, płaskie krosteczki na buzi Mam nadzieję, że to żadne uczulenie tylko jakaś ćma ją kąsneła (bo w nocy latała jakaś głupia ćma).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-31, 10:40   #3585
gosia261282
Gang Iren

Hej!
U nas nocka taka sobie.Byly dwa karmienia,w sumie karmieniami nazwac nie mozna,bo popil sobie troszke tylko.Cos ten moj synus dziwnie sie zachowuje,nigdy tak nie bylo.Budzi sie i poplakuje.Daje mu smoczka to z reguly sie uspokaja (nie chcialam uczyc smoka,ale pomaga w tych sytuacjach,za to w dzien nigdy nie ma smoczka w buzi),ale musze wstawac po kilkanascie razy w nocy,zeby tego smoczka podac,bo on uspokoi sie i wypluje,a potem znowu poplakuje

Ladne slonce dzis u nas,niebo czyste,na razie nie jest za goraco,bo 16 stopni,ale mysle ze bedzie ladnie,trzeba odbyc dlugo spacer,bo moje mlodsze dziecko zaniedbane spacerowo,bo Wiki to nawet w deszcze biega po dworze

Cytat:
Dzisiaj mam dobry humorek bo wczoraj obkupilam troche Viki i zdazylam wstawic jedno prani i dzisiaj ma juz na sobie nowe ubranka
No i oficjalnie nosimy juz rozmiar 74 i wcale w nim nie tonie, myslalam ze bedzie gorzej

To Vikunia wystrojona,ale fajnie!
To Viki chyba jest dluga dosc,prawda?Moze modelka bedzie?
Eryk jeszcze w 68,ale niektore juz przymalawe,a inne takie w sam raz.Jeszcze troche ponosimy 68,ale na 74 juz mam wszystko kupione co potrzeba,a nawet wiecej-jak to ja.
Erykowi rzeczy sie rozchodza na szerokosc,bo on jest krociutki,tydzien temu go mierzyli to mial 63,5 cm.Mam nadzieje,ze nie wyrosnie z niego maly gruby facecik,tylko przystojny mezczyzna
Ale Wiki tez byla krotka,a teraz jest wysoka dziewczynka
Stary 2012-08-31, 10:46   #3586
tynka88
Zadomowienie

Desiu no wlasnie u nas te wymioty zdarzaja sie co jakis czas, zobacze jak bedzie jutro rano i jesli sie powtórzy to pojdziemy do lekarza.
Nie wiem moze to wynika z tego ,ze on za duzo je, albo ze dawalam mu kaszke ,a ona taka slodka, dzis pojedziemy z TZ do sklepu z ekologiczna zywnoscia i kupie mu kaszke firmy baby sun , bez cukru. Narazie kaszke z bobovity zjem sama, a do mleczka bede dodawac tylko kleik.

Znowu ma plamki na szyjce, ale dzis to wyglada bardziej jak odparzenie, on ma ciagle ta szyjke wilgotną , a powietrze tam za bardzo nie dochodzi, smaruje i osuszam cały czas, dwa dni bylo lepiej , a teraz znowu.

Gosia strój bałwanka najbardziej mi sie w moje wyobrazni podoba sama bym chyab Mateuszka tak wystroiła, ale nie wiem czy uda mi sie znazlezc takie ubranko.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-08-31 o 10:48
Stary 2012-08-31, 10:50   #3587
gosia261282
Gang Iren

Co do kaszek to tez musze sie przejsc po sklepach i poczytac sklady,bo porazka z tym cukrem.
Stary 2012-08-31, 10:53   #3588
tynka88
Zadomowienie

http://www.biobabysun.pl/ ja znalazlam niedaleko siebie sklep gdzie maja te produkty, zobaczymy czy nam podpasuja.

Stary 2012-08-31, 10:55   #3589
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Desiu no wlasnie u nas te wymioty zdarzaja sie co jakis czas, zobacze jak bedzie jutro rano i jesli sie powtórzy to pojdziemy do lekarza.
Nie wiem moze to wynika z tego ,ze on za duzo je, albo ze dawalam mu kaszke ,a ona taka slodka, dzis pojedziemy z TZ do sklepu z ekologiczna zywnoscia i kupie mu kaszke firmy baby sun , bez cukru. Narazie kaszke z bobovity zjem sama, a do mleczka bede dodawac tylko kleik.

Znowu ma plamki na szyjce, ale dzis to wyglada bardziej jak odparzenie, on ma ciagle ta szyjke wilgotną , a powietrze tam za bardzo nie dochodzi, smaruje i osuszam cały czas, dwa dni bylo lepiej , a teraz znowu.

Gosia strój bałwanka najbardziej mi sie w moje wyobrazni podoba sama bym chyab Mateuszka tak wystroiła, ale nie wiem czy uda mi sie znazlezc takie ubranko.
Hej, moja Nina wymiotowała po kaszkach dawanych "na zmęczony "żołądek, tzn. po całym dniu , jak jej dałam zawsze byl paw.Moim zdaniem kaszka leży dłużej na żołądku, przy plaskiej pozycji to napiera na wypust żolądka i jak jest ten mięsień zmęczony to nie daje rady i paw idzie.Dlatego Nina jadła kaszki tylko rano i tylko łyżeczką,żeby jej tam w żoładku to nie pływalo na mleku, nie miało za dużej objętości.
Nie sądzę,żeby to zależało od smaku, bo wypróbowaliśmy wszystkie wersje, z mlekiem, bez, słodkie, i niesłodzone.Ogólnie u dzieci dość często są pawiki po kaszkach.
Popytajcie lekarza, niech obejrzy Małego, ale póki co się chyba nie masz co martwić, skoro to jest sporadyczne to raczej nie choroba, a taki urok , oby
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:58   #3590
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
A tak poza tym jestem uziemiona dzisiaj, jutro i przez najbliższe dni bo kółko mi się popsuło w wózku więc nici ze spaceru z Adasiem dopóki nie kupię spacerówki lub dopóki się nie naprawi tego kółka, a pogoda dzisiaj u nas piękna...
współczuje,wiem co to znaczy też raz byłam uziemiona jak przebita opone mieliśmy i też wtedy na dworze było super a my całe dnie w domu
Stary 2012-08-31, 11:03   #3591
tynka88
Zadomowienie

Konia, u nas zazwyczaj jest rano, jutro sprobuje dac mu samo mleczko bez niczego na pierwszy posilek, bo nie wiem czy ja jakbym z rana zjadła taka kasze to bym nie pusciła pawia.

Stary 2012-08-31, 11:03   #3592
aalegna
Wtajemniczenie

u nas dziś pogoda do duszy pada pada pada i końca nie widać więc chyba nici ze spaceru, a mi się chce strasznie spać, synkowi za to nie bardzo
kaszka na noc nie przyniosła zamierzonego efektu karmienie bylo tradycyjnie co 3 godz
Stary 2012-08-31, 11:05   #3593
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
hej. U nas nocka bardzo fajna - oby już na stałe Adaś obudził się o 5, dałam mu smoczka żeby spokojnie zrobić mleko a On zasnął i obudził się o 6.40

Dziewczyny oglądałam ulotkę z Rossmanna i jeśli któraś z Was daje dziecku soczki BoboFrut i kaszki BoboVita to są promocje a mianowicie:
- przy zakupie 3 soczków, 4 jest gratis (3*3 zł, więc za 9 zł można mieć 4 buteleczki tj. 2.25/szt)
-przy zakupie 2 opakowań kaszek po 6 zł dostaje się puszkę na kaszkę gratis.

a czemu chcesz wozek kupowac nie mozna kola naprawic? ja mialam podobny problem
Stary 2012-08-31, 11:08   #3594
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
My rodzinie już zakomunikowaliśmy, że nigdzie do nikogo w Wigilię NIE jedziemy, chcemy choć raz spędzić święta w domu. Możemy ewentualnie przyjąć gości i wyjechać w pierwsze lub drugie święto. Oczywiście teściowej nasz plan się nie podoba, w ogóle obrażona była jak dwa lata temu wigilię spędziliśmy u moich rodziców, ale powiedzieliśmy przecież, że raz tu będziemy a raz tu i nie ma się o co gniewać, moja rodzina jest równie ważna.

Po czopku Ewelinka spała dość ładnie, ale o 8 znowu obudziła się z krzykiem Posmarowałam dziąsełka i było ok, przysypiała, budziła się i tak do 10. Więc to na pewno zęby.
Poza tym ma dwie czerwone, płaskie krosteczki na buzi Mam nadzieję, że to żadne uczulenie tylko jakaś ćma ją kąsneła (bo w nocy latała jakaś głupia ćma).
Biedna Ewelinka oby szybko ząbki wyszły
Cytat:
Hej!
U nas nocka taka sobie.Byly dwa karmienia,w sumie karmieniami nazwac nie mozna,bo popil sobie troszke tylko.Cos ten moj synus dziwnie sie zachowuje,nigdy tak nie bylo.Budzi sie i poplakuje.Daje mu smoczka to z reguly sie uspokaja (nie chcialam uczyc smoka,ale pomaga w tych sytuacjach,za to w dzien nigdy nie ma smoczka w buzi),ale musze wstawac po kilkanascie razy w nocy,zeby tego smoczka podac,bo on uspokoi sie i wypluje,a potem znowu poplakuje

Ladne slonce dzis u nas,niebo czyste,na razie nie jest za goraco,bo 16 stopni,ale mysle ze bedzie ladnie,trzeba odbyc dlugo spacer,bo moje mlodsze dziecko zaniedbane spacerowo,bo Wiki to nawet w deszcze biega po dworze

Eryk jeszcze w 68,ale niektore juz przymalawe,a inne takie w sam raz.Jeszcze troche ponosimy 68,ale na 74 juz mam wszystko kupione co potrzeba,a nawet wiecej-jak to ja.
Erykowi rzeczy sie rozchodza na szerokosc,bo on jest krociutki,tydzien temu go mierzyli to mial 63,5 cm.Mam nadzieje,ze nie wyrosnie z niego maly gruby facecik,tylko przystojny mezczyzna
To pewnie ten skok u Was. U nas dziś cały dzień ma padać. Tż ma dziś wolne

niespodzianka
Stary 2012-08-31, 11:08   #3595
emigra
Zakorzenienie

Desia, a mi sie wydaje ze mowi sie zeby juz nie dosladzac bo wlasnie w wielu produktach ten cukier juz jest
Ja nie ''panikuje'' bo wiem, ze i tak nie da sie w 100% uniknac cukru, slodkiego itp Mialam ambitny plan zeby Julia nie pila herbatek i soczkow a pije tylko to bo od jakiegos czasu woda mi wymiotuje... Kaszki podaje z Humany, Hippa i Bobovity, nie karmie jej tym na kazdy posilek a raz dziennie wiec mysle ze jest ok. Przestalam czytac sklady sloiczkow itp bo zwariowac idzie -im gorszy sklad tym bardziej dziecku smakuje

Umiecie mi cos poradzic na niejadztwo mojego dziecka? Tak czytam jak Waszym maluszkom wszystko smakuje, jak wcinaja z zapalem nowe jedzonko a Julce to wisi i powiewa moglaby o mleku zyc.... u pediatry bedziemy 17.9 wiec jeszcze ponad 2tyg, spytam go o rade i poprosze o badanie krwi .. Dzisiaaj w nocy Julcia zjadla dwa razy - po 30 ml ... rano butli nie chciala, nie spi od po 7 a o 9 zjadla 60 ml dopiero i jeszcze to zwymiotowala goraczki nie ma, ale troche marudna byla, teraz zasnela...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:12   #3596
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej Kochane!

Nie daj sie depresji kochana
Tez uwazam ze nasze dzieciaczki sa przepiekne
Gratulacje 23 tygodni
No i pieknie rosnie, a kiedys mialyscie problem z przybieraniem o ile sie nie myle?
Cytat:
Hej!

Tak, Viki jest dluga, ostatnio na mierzeniu miala 66 cm i jak wrzucilam na siatke centylowa to siatki zabraklo
No wlansie Gosia, dzieci maja swoje okresy wzrostu i te co szybko rosna moga sobie wyhamowac i odwrotnie,wiec narazie to zaden obraz jest!
Cytat:

No bo wiesz, wymioty plus te krostki to juz podejrzane
Wymioty tez moga byc objawem alergii, choc Wam tego nie zycze-oby nie!
Cytat:
Co do kaszek to tez musze sie przejsc po sklepach i poczytac sklady,bo porazka z tym cukrem.
No masakra, te kaszki sa naprawde slodkie
A skoro istnieja bez cukru to wiadomo ze lepiej wybrac takie. ja piozamawiam na tej strone ze zdrowa zywnosci zo Aguska podala i widze ze maja tam tez psternak w sloiczku tej niemieckiej firmy, strasznie sie ciesze! Zamowie Viki bo w Szwecji wszystkie dzieci wcinaja pasternak a u nas nie ma
Adasiowi pamietam ze bardzo smakowal no i jest zdrowy!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-31, 11:46   #3597
tynka88
Zadomowienie

za 1,5 tygodnia idziemy na szczepienie , zobaczymy co lekarka powie na te dolgliwosci Mateuszka.

a tak z innej beczki, w sobote robimy grilla i chcialabym cos do tego meiska przygotowac, jakas salatke, jakas przystawke ,zeby to miesko czyms zagryzc, podrzuccie jakis pomysł bo musze dzis zrobic zakupy , a nic mi do głowy nie przychodzi

Stary 2012-08-31, 11:59   #3598
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
za 1,5 tygodnia idziemy na szczepienie , zobaczymy co lekarka powie na te dolgliwosci Mateuszka.

a tak z innej beczki, w sobote robimy grilla i chcialabym cos do tego meiska przygotowac, jakas salatke, jakas przystawke ,zeby to miesko czyms zagryzc, podrzuccie jakis pomysł bo musze dzis zrobic zakupy , a nic mi do głowy nie przychodzi
My jestesmy tradycjonalistami - salatka grecka jak jest grill i lubimy do tego swiezo upieczona bagietke z pieca, ewentulanie pieczywko czosnkowe

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-31, 12:02   #3599
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Konia, u nas zazwyczaj jest rano, jutro sprobuje dac mu samo mleczko bez niczego na pierwszy posilek, bo nie wiem czy ja jakbym z rana zjadła taka kasze to bym nie pusciła pawia.
sprawdzić możesz, a może faktycznie się przejada czy jak ? a kula się potem tzn. po jedzeniu ? bo ja przezornie Kajulę "unieruchamiam " w leżaczku na 15-20 minut ,aż jej się uleży...

Desia pieczywko czosnkowe ale nie,będę twarda, na obiad szpinak
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 12:06   #3600
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
sprawdzić możesz, a może faktycznie się przejada czy jak ? a kula się potem tzn. po jedzeniu ? bo ja przezornie Kajulę "unieruchamiam " w leżaczku na 15-20 minut ,aż jej się uleży...

Desia pieczywko czosnkowe ale nie,będę twarda, na obiad szpinak
No trzeba byc twardym, ja wczoraj bylam zla na tz-a bo poszedl i nakupil zelkow, kilka paczek i wysypal wszystko na gleboki talerz i postawil na stole przed moim nosem no i tak mnie wolaly, ze kilka zjadlam
A wie ze sie odchudzam

Viki 28.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości