|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
![]() Cytat:
ja na liczniku mam 35t i 2d więc cały czas mocno wierzę, że Lili jednak się obróciCytat:
To po co ci taki chłop, z którego nie masz żadnej pomocy i oparcia? Jego to przerosło????ja się pytam????? Wiem, ze nam się łatwo mówi, ale ja bym takiego kopnęła w dupę i wystawiła za drzwi niech spie.prza, bo de facto z tego że jest i tak żadnej korzyści nie ma. I Iwonka ma rację, niech mu jakiś pypeć na języku albo i w innych miejscach wyrośnie. |
|||
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
To musi się nią TŻ zaopiekować
![]() ![]() Lukrecja fajna fryzurka, pasuje Ci ![]() Byłam na tych zakupach i nie powiem żebym była zadowolona. Oblatałam wszystkie (czyli 3 ) sklepy z w miarę tanimi rzeczami dla dzieci i wszędzie jedno i to samo. Jak się trafiło coś fajniejszego, to w rozmiarach od 70-coś wzwyż. Podobało mi się body z napisem "z takiego synka dumna rodzinka", ale w 62 był tylko strasznie mocny granat, a było fajne biało-cytrynowy, ale już ponad 70, więc nie kupiłam Za to w jednym sklepie były śpioszki rozpinane na całej długości jak pajace po 12zł, więc kilka kupiłam, ale też bez rewelacji. Chyba muszę na allegro znaleźć jednego gościa i u niego zamówić resztę ubranek, chociaż w sumie mało zostało do kupienia, bo te wzory sklepowe mam już prawie wszystkie
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
No i z tych emocji o mężu Zielonej zapomniałam się przywitać!
Więc witam! Lucia wylaszczyłaś się nam kochana u tego fryca że hoho pięknie wyglądasz, więc już spokojnie, syn się ciebie nie przestraszy
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak dobrze pojdzie to w okolicach 9 wrzesnia moge sie spodziewac dzieciatka
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
zielona1911 brak słów na tego Twojego chłopa, gdyby miał takie zmartwienia jak Ty to by się dopiero chłop pogubił, skopała bym mu dupę! Zero pomocy, a ja narzekam na swojego już nie będę.![]() Lukrecja pasuję do Ciebie taka fryzurka bardzo ładnie ![]() Gratuluje wszystkim ukończonych tygodni i udanych wizyt ![]() My dzisiaj wkraczamy w 34 tydzień Już upatrzyłam łóżeczko, zdania nie zmienię czekać tylko na przypływ gotówki i zamawiam
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita chodzi o to ze kazda szczepionka jest jakby dxielina na 2 czesci jedna czesc to trn szczep co chroni dziecko a druga to tak zwane smieci i jesli dajesz te pojedyncze to dajesz mega duzo tych niepotrzebntch rzeczy a w skojarzonej jedt to sprowadzone do minimum. Ogolnie te skojarzone daje die wlasnie nawet tym najwiekszym wczesniakom. A jeslu chodzi o autyzm to oba powiedziala jak juz to te na odre swinke ale my mamy inne dodtepne w przychodni. Wiec ja bede szczepic INFARIXEM i darmowymi 13 skladnikowymi pneumokokami. Ja ufam mojej pediatrze (z przychodni) i prywatnemy doktoroei ktory ma identyczne zdanie wiec bede szczepuc skojarzonymi
ale najlepiej jak porozmawiadx ze swoim pediatra
|
|
|
|
#3939 | |
|
Rozeznanie
|
Lucia gniazdo to ja wije już od kiedy 37 tydzień skończyłam
Torbę mam tak elegancko spakowaną, że aż strach ją będzie rozpakowywaćCytat:
Tak mu się wszystko teraz przestwiło, czy on zawsze taki był. To on się Wami powinien opiekować, Ciebie nic nie powinno interesować, on wszystko powinien załatwić. Jesteś bardzo zaradną dziewczyną i wzięłaś wszystko na swoje barki, o wszystko musisz się martwić sama. Mam nadzieję, że się ogarnie nim wyjedzie na kolejne 2 tygodnie.
|
|
#3940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie ten temat bardzo zainteresował odkąd sama mogę zostać mamą po cc prze ułożenie Lili, bo my z mężem w miarę możliwości szybko chcielibyśmy się postarać o drugie dziecko a po cesarce dłużej trzeba z tym czekać niż po sn i stąd pozgłębiałam sobie ten temacik, ale gina jeszcze o to nie pytałam, więc moja wiedza jest tylko czysto teoretyczna i nie koniecznie zgodna z prawdą, bo wiadomo, że w necie można napisać wszystko bez podstaw wiedzy merytorycznej. Edytowane przez lidka0308 Czas edycji: 2012-08-31 o 14:39 |
|
|
|
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
Mi już 3 dzień internet lichochodzi i se nawet z Wami spokojnie popisac nie mogę
Lucia ślicznie wyglądasz Konczi współczuje tych problemów z Duśką. Biedna mała się namęczy strasznie. Szkoda takiego maluszka. Zielona mi też zabrakło słów. Osobiście bym takiego faceta kopnęła w tyłek, bo chyba związki są po to żeby się wzajemnie wspierać i pomagać sobie w trudnych sytuacjach. Ty i tak masz dość na głowie, żeby się teraz rachunkami martwić. No masakra jakaś...
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczita, mam pytanko do Ciebie
montowaliście może baldachim przy łóżeczku małej, jak się sprawuje? chodzi mi o to czy nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu, tj. wkładaniu do łóżeczka, przebieraniu na przewijaku...my już łóżeczko mamy (też czekaliśmy tylko 3 dni
|
|
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie bedzie tak źle jak płakałas nam tutaj mi tysz gi tak przepowiada ze w tych okolocach.. no ale jak wczesniej myslałam ze ja przed terminem urodze tak teraz se mysle ze ja chyba przenosze.... KONCZi kącik Natka jeszcze nie gotowy łózeczko stoi ino tylko a w nim wózek w czesciach , nosidełko i jakies tam szpeje jak bedzie poscirl i w ogóle to napewno pokaze jak mu mamunia zrobiła ładnie
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Konczita - Twoja bez zapowiedzi, a moja zapomina. Upomniałam się o wizytę, więc przylazła. Przyniosła od razu papiery o becikowe. Ściąganie szwów było gorsze niż poród Lucia - Fajowa fryzurka!!! Wiecie co? Ja w ogóle nie rozumiem tych szczepień Załamka jednym słowem.. Ma któraś z Was jakąś stronę, która wyjaśnia te rodzaje szczepień? Tłumaczy cokolwiek?
|
|
|
|
|
#3945 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Bym kupiła...Cytat:
Ale nie bój się to chyba tylko tak strasznie brzmi, bo przecież znieczulenie będziesz miała i nic nie poczujesz. Tylko organizm po jest strasznie wymęczony. Cytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Rozeznanie
|
mam nadzieję, że nikomu się nic nie stało i dzieciaczki całe, i że żadna nie rodziła w trakcie. Okrutna jestem
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi ten baldachim nie przeszkadza w niczym. Tzn. na dzień nie przywiązujemy go do łóżeczka, dopiero na sen Niuni. Jedyne, co to.. Spadł mi już kilka razy i był sam stelaż .
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja póki co zastanawiam się jak ten materiał zamontować na stelażu, jak na razie to czarna magia dla mnie
|
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję tż że jest taki nieodpowiedzialny,zamiast troszczyć się o Was i dbać to urządza imprezki w domu,brak słów,nie obraz się ale ja wolałabym być sama niż z takim facetem. Colds kochana czy ten ból porodowy da się wytrzymać bo tak się boję że mam ochotę gdzieś się schować
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
z mojej przychodni podobno połozna se wpada bez zapowiedzi i w dodatku o 8 rano... niech sie nie zdziwi jak jej nie otworze
|
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
dlatego że taka kobita ma w głowie jedynie to że przy parciu macica może nie wytrzymać i strzelić w miejscu szycia- pzynajmniej ja tak to odbieram i to by była największa obawa dla mnie. Dlatego źle się współpracuje bo w głowie masz blizne po cc a nie efektywne parcie
|
#3953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak u mnie tak wpadnie to też pocałuje klamkę ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- jeśli chodzi o cc to ja nie wiem jak to do końca jest. moja kuzynka 2 razy miała cc a trzeci raz rodziła naturalnie, to była świadoma decyzja, przeciwwskazań nie było i w dodatku ten ostatni poród wspomina jako najlepszy ![]() powiem Wam szczerze, że im bliżej porodu to jest mi coraz bardziej obojętne, czy sn czy cc. kiedyś byłam nastawiona na poród sn a teraz mi tpo szczerze zwisa... byle mała była bezpieczna |
|
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
kolezanke tak naszła dwa tygodnie po porodzie 3 razy a ma ona 3 dzieci... zawsze to samo było własnie dwa tygodnie po porodzie w domu bałagan bo wiadomo siły brak na cokolwiek łóżko jeszcze rozbarłozone ona w pizamie dzidek spi jeszcze a tu sie ktos dobija... otwiera a t6u połoozna i sie ryje do domu
a własciwie to po co ona przychodzi??? a ja nie chce je np ...
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja myslalam ze w zwiazku chodzi o to zeby sie wspierac i pomagac sobie wzajemnie.Nie wyobrazam sobie tego poprostu ![]() Cytat:
tez przykladam konika do brzucha, ale mala chyba malo zainteresowana nim jest bo nawet nie drgnie
|
||
|
|
|
#3956 |
|
Wtajemniczenie
|
sąsiadce sie kosiarka zepsuła hłe hłe hłeeeee dobrze jej taaak
nie lubie jej a słysze ze jej w połowie koszenie sie zrypała... zara do mknie pozyczyc przyjdzie pewnie hahahaha uuuu silniczek sie chiba spalił
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co robi? odpowiada na pytania jakie zadasz, ogląda ranę i ściąga szwy. przynajmniej z tego co mi mówiła koleżanka, która niedawno rodziła. ale raczej powinna umówić się na konkretny dzień a nie wpadać bez zapowiedzi dobrze, że mam domofon przy bramie. najwyżej intruza nie wpuszczę jak mi przyjdzie nie w porę.. w bloku gorzej by było ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
hiiiiihihiii no zepsiuła sie jej serio hihihiiii nie ma juz koszenia
a taka miała najlepszą kosiare hahahaha wszystko ma najlepsze zawsze jejejejejeej teraz poczeka az synio z pracy wróci zobaczy co sie dzieje pewniekosiara u nmojego onego wyląduje na naprawie za darmo oczywiscie i nasza nagle bedzie dobra do koszenia i pozyczy se marta głupia dewota stara hahahahaqh---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Bosze jak to szwy sciaga i rane ogląda niech spada ja z raną to dolekarza pójde i na zdjecie szwów nie bede sie przed jakas pindą rozbierała..... a pytan do niej nie mam |
|
|
|
#3959 |
|
Rozeznanie
|
Cud, miód malina taką sąsiadkę mieć jak Ty
Jak mi dzidzia po pęcherzu daje, litości nie ma od małego dla mamki ![]()
|
|
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Gda a za ile kupiłaś leżaczek o ile zechcesz się podzielić i od jakiego sprzedawcy?
bo ja też chcę właśnie ten |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

A i cukier po tych 2 godzinach od posiłku też super, wiec nie musze juz katować się tą glukozą.

Za to w jednym sklepie były śpioszki rozpinane na całej długości jak pajace po 12zł, więc kilka kupiłam, ale też bez rewelacji. Chyba muszę na allegro znaleźć jednego gościa i u niego zamówić resztę ubranek, chociaż w sumie mało zostało do kupienia, bo te wzory sklepowe mam już prawie wszystkie
pięknie wyglądasz, więc już spokojnie, syn się ciebie nie przestraszy
to jak dobrze pojdzie to w okolicach 9 wrzesnia moge sie spodziewac dzieciatka

Załamka jednym słowem.. Ma któraś z Was jakąś stronę, która wyjaśnia te rodzaje szczepień? Tłumaczy cokolwiek?