Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 12:59   #3901
Filusia88
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cześć dziewczyny!
Wstałam jakieś pół godziny temu
a to dlatego że miałam mega ciężką noc!
Kilka-kilkanaście razy budziałam się z wielkim płaczem, a wszystko za sprawą ogromnych skurczy nóg - łydek i stóp...
MASAKRA jakaś

to się wyżaliłam, a teraz za nadrabianie i cytowanie się biorę
Stary 2012-08-31, 12:59   #3902
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
No ja mówie fryzjerce mojej ze sie musze do porodu wyszykoeac bo ja gwoazda musze byc hahahaha zeby dziecko szoku nie zaznało jaką ma brzydką mamuche
Bardzo fajna fryzurka
Lucia a ten ciemno niebieski na ścianie to co to dokładnie za kolor i skąd?
Stary 2012-08-31, 13:04   #3903
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a to muślinowy turkus z dekoral fashion

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:12   #3904
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
No ja mówie fryzjerce mojej ze sie musze do porodu wyszykoeac bo ja gwoazda musze byc hahahaha zeby dziecko szoku nie zaznało jaką ma brzydką mamuche
No piknie! Gwiazda to Ty już jesteś
Stary 2012-08-31, 13:13   #3905
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
e no Luśka bo Cie jeszcze wyrywać na tej porodówce będą!!
bombowo wyglądasz!
Stary 2012-08-31, 13:18   #3906
zielona1911
Zakorzenienie

ja juz dzis mam dosc. jednak mylilam sie co do tzeta bo nie zalatwil kompletnie NIC! nawet nie przelal pieniedzy za wozek,nie zaplacil internetu ani rachunkow. Mial isc do skarbowki-nie poszedl.mial isc do mopsu bo odbior decyzji o czynsz-nie poszedl,prosilam go o stanik czysty i podpaski-nie przyniesie bo brzydka pogoda. Mial wystawic auto na sprzedaz zebysmy mogli pokupowac reszte rzeczy-nie wystawil,mial isc z wynikami z wymazu Oskara do lekarza-nie poszedl. A w poniedzialek jedzie. Wiec dziekuje bardzo.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:20   #3907
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
No piknie! Gwiazda to Ty już jesteś
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
e no Luśka bo Cie jeszcze wyrywać na tej porodówce będą!!
bombowo wyglądasz!

dzieki kochane

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja juz dzis mam dosc. jednak mylilam sie co do tzeta bo nie zalatwil kompletnie NIC! nawet nie przelal pieniedzy za wozek,nie zaplacil internetu ani rachunkow. Mial isc do skarbowki-nie poszedl.mial isc do mopsu bo odbior decyzji o czynsz-nie poszedl,prosilam go o stanik czysty i podpaski-nie przyniesie bo brzydka pogoda. Mial wystawic auto na sprzedaz zebysmy mogli pokupowac reszte rzeczy-nie wystawil,mial isc z wynikami z wymazu Oskara do lekarza-nie poszedl. A w poniedzialek jedzie. Wiec dziekuje bardzo.
No to co ON????????????????????

bloguję
Stary 2012-08-31, 13:24   #3908
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Zabrakło mi słów... Czy on jest normalny? Zamiast Ci pomóc, abyś dotrwała jak najdłużej do terminu to on takie cyrki odstawia? Współczuję. A na rodziców liczyć nie możesz, żeby to wszystko załatwili i po porodzie do nich iść, bo z takim człowiekiem nie wyobrażam sobie życia. Totalny dupek i egoista.

Ja jeszcze w sprawie tego turkusowego muślinu, czy pasowałby do niego beż? Bo na jedną ścianę szukam koloru a ten muślin ładny, z tym że resztę ścian chcę w beżu. Nie będzie się gryzło?
Stary 2012-08-31, 13:26   #3909
Asiuulka89
Zakorzenienie

lUKRECJA no to teraz możesz iść rodzić piękny fryz

Też nie jestem za odchowalnią teraz, bo po co? ja lubię czytać co tam u was a faktcyznie dwóch wątków nie umialabym ciagnać. I ciezko mi was czasami cytowac i odpowiadac na wszystko przez brak czasu ale nic nie szkodzi cały czas was czytam i niech tak zostanie

Co do ciuszków my ciągle nosimy 56 iu pewnie ze 2 tygodnie jeszcze będziemy nosić. Dzisiaj byłam z młodym na wizycie poatronażowej więc wszytsko cudnie akurat kupę zrobił więc pediatra powiedziała że jesli mozna oceniac kupe to on ma przecudną pozatym w niecałe 2 tygodnie przybrał 500 g więc pieknie rośnie, ma już 3400

rozmawiałam z pediatra na temat szczepionek ponieważ my juz mamy datę wyznaczoną pierwszej szczepionki i już napewno wiem że bede szczepic 5 w 1 . Bardzo odradzała te pojedyncze. Dawała a=takie argumenty solidne ze mnie utiwerdziła tylko w moim wyborze szczepieN.,

Zuzka teraz spi Jasio jako tako ale jest grzeczny i wreszcie usiadłam aczkolwiek nie na długo boi za godzinę mam dentyste zaczyna sie juz.. co tydzien mam wizyty
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:28   #3910
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

wczoraj wieczorem byłam w biedronce po bodziaki ale nic nie kupiłam bo została tylko jedna para w dodatku zniszczona.
dziś z rana poleciałam do drugiej a tam kosz z ceną a bodziaków brak... wszystko wykupione
przyznać się, która to?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Miałam Wam powiedzieć co wczoraj zrobiłamTrochę wcześniej zakupiłam w aptece 2butelki tej enemy coście mówiły. http://www.aptekaleki.co.uk/products...-lewatywa.aspx no i postanowiłam,że pora wypróbowaćmimo,ż e wcześniej wypróżniłam się,choć czułam,że nie do końca.I powiem Wam,że aplikowałam to na dywaniku łazienkowym w pozycji kolankowo-łokciowej,wlałam poł butelki,nie czekając nawet 2minut...myślałam,że nie wyrobie na kibeltak mnie pogoniło,o masakroCzy szpitalne lewatywy tak samo działają?
miałam taki sam plan, lewatywę kupiłam wcześniej, by ją zdążyć przetestować w domu, ale się boję
a po Twoim opisie chyba raczej jej nie użyje

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja właśnie nadrabiając dzisiaj pomyślałam, że wczoraj Cię nie było widać. Zupełnie zapomniałam, że pisałaś o powrocie mamy i już podejrzewałam znowu rozkręcenie akcji u Was. Super, że możecie z mamą w końcu nacieszyć się sobą. I wszystkiego najlepszego dla synka!!! Ale byłby psikus, gdyby Pola wpasowała się w ten sam termin.
u mnie w rodzinie jest taki przypadek, babcia, matka i córka, wszystkie trzy urodziły się tego samego dnia, 25 czerwca

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Jejku dziś już kończymy 38 tydzień. Leci 39
Kiedy to minęło...
gratulacje
u mnie dziś na suwaczku równe 36 tygodni, a według Om tydzień później. więc nie wiem, czy Lena może już zostać uznana za donoszoną

Cytat:
Racja, bezpiecznego okresu w ciąży brak. Teraz też się stresuje, jak mały nie chce się ruszać. Bo mam w głowie Asiulke, która sama spostrzegła, że tętno spadło. I cały czas mam fisia na tym punkcie.
mi ginekolog nakazał od dzisiaj liczyć ruchy małej 3 razy dziennie po godzinie. za każdym razem mam doliczyć do 5. podobno to bardzo ważne by niczego nie przeoczyć.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość

nie wiem co o tym myslicie, ale przyszlo mi do glowy, ze mamy ktore maja juz dzieciatka po drugiej stronie brzucha zeby zalozyly watek na odchowalni. juz troche ich jest, zaraz bedzie jeszcze wiecej, a czekac do konca pazdziernika, o ile zadna z mam pazdziernikowych sie nie przeterminuje to dluuugo co na to mamusie przyszle i juz obecne? jesli sie nie zgadzacie to spoko, tak tylko luzno rzucilam pomysl
jestem na nie
poczekajmy aż wszystkie urodzą i wtedy się przeniesiemy
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:29   #3911
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
bry
U mnie ale okropna pogoda..co chwile pada ale dobra nie narzekam bo nie dawno nie chcialam upałów.
Wczoraj zamowilismy z Tz konika dla małej przed 13 i wlasnie dostalam paczke. Jeszcze tak ekspresowej wysylki nie miałam
Bujaczek zamowimy po mojej wyplacie
Moja mała tez dzis leniwa, czasami sie wypycha ale tak skromnie cos dzisiaj
u mnie dzis rowne 3 tygodnie do terminu, ale ten czas zapieprza

Tez jestem za tym , aby tu zostac do konca az sie wszystkie rozpakujemy, bo sie zrobi balagan

Boze znowu te globulki sobie musze aplikowac, a swedzi to holerstwo ze sie chyba zadrapie, dobrze ze tylko tydzien mam je stosowac
Ide chyba spac, bo dzien taki do tyłka jest.. spiacy i wogole nudny...
Ja też wczoraj wieczorem zamówiłam konika i ten leżaczek-bujaczek Tiny Love 3w1 - on się rozkłada na zupełnie płasko i może być takim łóżeczkiem. Ma też opcję krzesełka, więc bardzo mi to pasuje.

A jakie globulki stosujesz?

Cytat:
Nie no, skąd on się wziął??? Ty faktycznie masz już dwójkę dzieci, jak można być tak nieodpowiedzialnym... Wszystko mu musisz załatwiać, pilnować i pokazywać palcem...?
Jak Ty to wytrzymujesz? Chyba powinnaś mu zrobić lekki trening i trochę wychować...

Lucia wyglądasz świetnie!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:31   #3912
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:32   #3913
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Zabrakło mi słów... Czy on jest normalny? Zamiast Ci pomóc, abyś dotrwała jak najdłużej do terminu to on takie cyrki odstawia? Współczuję. A na rodziców liczyć nie możesz, żeby to wszystko załatwili i po porodzie do nich iść, bo z takim człowiekiem nie wyobrażam sobie życia. Totalny dupek i egoista.

Ja jeszcze w sprawie tego turkusowego muślinu, czy pasowałby do niego beż? Bo na jedną ścianę szukam koloru a ten muślin ładny, z tym że resztę ścian chcę w beżu. Nie będzie się gryzło?

myśle ze bedzie pasował bo ja sie zastanawiałam zeby bez dobrac do niego ino tgylko staneło na jakimś kuwa arktyczny lód czy srebrzyste coś tam.. to jasne co mam na scianie obok wygląda jak niebieskie jasne ale to jest taki szary wpadająy w fiolet lekko ... fajny kolor musze powiedziec bardzo mi sie podoba ale na zdjeciu wyszedł jak wyszedł...

bloguję
Stary 2012-08-31, 13:33   #3914
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Lucia fryzura śliczna, bardzo pasują Ci ten kolorek

Ja mam jakiś dziwny dzień, szukam zajęcia, nawet mężowi buty szczoteczką wymyłam Ide dopakuje torbe do szpitala i zrobie jakiś obiadeczek

Lovella w promocji jest - w Careffurze 3,4 kg za 32,99(coś takiego) do białego i koloru.
Stary 2012-08-31, 13:34   #3915
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No wiesz

Cytat:
No ja pier....e!!!! Jak tak można w ogóle???!!!!!
Przecież to jest nie do pomyślenia żeby tak wszystko olewać!!!! Czy On nie ma sumienia, nie jest w stanie prostych rzeczy wykonać???
By sie wstydził!!!
Teraz mu powinna na jęzorze dupna pinda urosnąć bo chyba wszystkie go tu powyklinamy
Jak ja Ci kochana wspólczuje
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:37   #3916
zielona1911
Zakorzenienie

ja niestety nie mam na kogo liczyc.Matka w DE, ojciec tak samo nie odpowiedzialny,bo jego prosze od miesieaca zeby wystawil mi auto na tablice.pl.Nie mam nikogo, okazalo sie ze wczoraj nawalil sie z kolegami w naszym domu,tam gdzie wszytko wysprzatalam,wywietrzylam z fajek,popralam firanki na przyjscie dziecka.Teraz zapewne znowu jest smord,kila i mogila. Jak on to twierdzil przeroslo go wszystko bo wczoraj musial isc po wyniki z wymazu i wyslac paczke na poczcie i zaplacic N i nie ogarnia nic.
Ja jestem załamana,nie mam fotelika-mielismy poszukac na tablicy,nie mam lozeczka,podklady i podpaski mi sie skonczyly,wozek nie zaplacony.tylko tyle ze pozyczylam neta od kolezanki obok to przynajmniej mi chodzi
Stary 2012-08-31, 13:38   #3917
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Lucia fryzura śliczna, bardzo pasują Ci ten kolorek

Ja mam jakiś dziwny dzień, szukam zajęcia, nawet mężowi buty szczoteczką wymyłam Ide dopakuje torbe do szpitala i zrobie jakiś obiadeczek

Lovella w promocji jest - w Careffurze 3,4 kg za 32,99(coś takiego) do białego i koloru.
moze to syndrom wicia gniazda przed porodem co sie go ma

bloguję
Stary 2012-08-31, 13:40   #3918
aga_ton
Wtajemniczenie

Lucia, fryz super

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Kilka-kilkanaście razy budziałam się z wielkim płaczem, a wszystko za sprawą ogromnych skurczy nóg - łydek i stóp...
MASAKRA jakaś

współczuję
ja na szczęście nie wiem, co to skurcz (tylko żebym nie wykrakała )
może spróbuj magnezu, dziewczyny polecały go niejednokrotnie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Też nie jestem za odchowalnią teraz, bo po co? ja lubię czytać co tam u was a faktcyznie dwóch wątków nie umialabym ciagnać. I ciezko mi was czasami cytowac i odpowiadac na wszystko przez brak czasu ale nic nie szkodzi cały czas was czytam i niech tak zostanie

Co do ciuszków my ciągle nosimy 56 iu pewnie ze 2 tygodnie jeszcze będziemy nosić. Dzisiaj byłam z młodym na wizycie poatronażowej więc wszytsko cudnie akurat kupę zrobił więc pediatra powiedziała że jesli mozna oceniac kupe to on ma przecudną pozatym w niecałe 2 tygodnie przybrał 500 g więc pieknie rośnie, ma już 3400

rozmawiałam z pediatra na temat szczepionek ponieważ my juz mamy datę wyznaczoną pierwszej szczepionki i już napewno wiem że bede szczepic 5 w 1 . Bardzo odradzała te pojedyncze. Dawała a=takie argumenty solidne ze mnie utiwerdziła tylko w moim wyborze szczepieN.,

Zuzka teraz spi Jasio jako tako ale jest grzeczny i wreszcie usiadłam aczkolwiek nie na długo boi za godzinę mam dentyste zaczyna sie juz.. co tydzien mam wizyty
Asiulka, współczuję dentysty. mnie też czeka ta przyjemność po porodzie. mam problem z ósemką, trzeba ją usunąć ale to nie takie proste bo siedzi w kości i będą ją wycinać...na samą myśl aż mnie zimny pot oblewa...

a jak kawiarenka, pamiętam że masz w planach otwarcie? chyba że coś pokręciłam, to przepraszam

matko, jaką ja mam ostatnio ochotę na płatki na mleku, takie czekoladowe, nesquiki czy coś takiego
przed ciążą mleko dla mnie nie istniało, za to teraz piłabym codziennie
Stary 2012-08-31, 13:43   #3919
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety nie mam na kogo liczyc.Matka w DE, ojciec tak samo nie odpowiedzialny,bo jego prosze od miesieaca zeby wystawil mi auto na tablice.pl.Nie mam nikogo, okazalo sie ze wczoraj nawalil sie z kolegami w naszym domu,tam gdzie wszytko wysprzatalam,wywietrzylam z fajek,popralam firanki na przyjscie dziecka.Teraz zapewne znowu jest smord,kila i mogila. Jak on to twierdzil przeroslo go wszystko bo wczoraj musial isc po wyniki z wymazu i wyslac paczke na poczcie i zaplacic N i nie ogarnia nic.
Ja jestem załamana,nie mam fotelika-mielismy poszukac na tablicy,nie mam lozeczka,podklady i podpaski mi sie skonczyly,wozek nie zaplacony.tylko tyle ze pozyczylam neta od kolezanki obok to przynajmniej mi chodzi
Chyba czas postawić go do pionu nie sadzisz? jak on tak może? przeciez to totalnie nie odpowiedzialny czlowiek!! i on ma poraz drugi zostac ojcem nie wiem co Ci poradzić bo ja bym takiego wysłala na ksiezyc

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Lucia, fryz super

współczuję
ja na szczęście nie wiem, co to skurcz (tylko żebym nie wykrakała )
może spróbuj magnezu, dziewczyny polecały go niejednokrotnie

Asiulka, współczuję dentysty. mnie też czeka ta przyjemność po porodzie. mam problem z ósemką, trzeba ją usunąć ale to nie takie proste bo siedzi w kości i będą ją wycinać...na samą myśl aż mnie zimny pot oblewa...

a jak kawiarenka, pamiętam że masz w planach otwarcie? chyba że coś pokręciłam, to przepraszam

matko, jaką ja mam ostatnio ochotę na płatki na mleku, takie czekoladowe, nesquiki czy coś takiego
przed ciążą mleko dla mnie nie istniało, za to teraz piłabym codziennie
Tak dobrze pamietasz w ten poniedziałek odebrałam projekt z sanpeidu i mi przyjeli teraz szukamy ekipy która to wszytsko zgodnie z tym projektem zrobi. Ale ze wzgledu ze młodego nie chce zostawic wczesniej niz skonczy 5 miesiecy to mamy duzo czasu i powolutku bedziemy działac. A w przyszłytm tyogdniu mam spotkanie z panem od kawy i ekspresów wiec juz bede sie decydowac na zakup miło ze pytasz
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:43   #3920
kraven
Zakorzenienie

Lukrecja wyglądasz odjazdowo. Uważaj bo sie na porodówce kolejka ustawi

Tamlin jak swędzi to poproś Kropka, żeby uśmierzył świąd

Ja jestem przeciwna zakąłdaniu wątku na odchowalni. Popieram w 100 % wytłumaczenie Dearline!

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:48   #3921
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale super! Zawsze mi się mega podobały takie krótkie fryzury i jeszcze ten kolor, no bomba . Ja jestem cykor i mam długie włosy w naturalnym kolorze, jakoś odwagi mi brakuje na jakąś szałową fryzurkę.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
MASAKRA jakaś

A bierzesz magnez? Może by się przydało zwiększyć dawkę, czy coś na te skurcze?
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:49   #3922
aga_ton
Wtajemniczenie

wspomniałyście o koniku i właśnie mi się coś przypomniało. wczoraj, za radą Kasi, włączyłam go i położyłam go sobie na brzuchu, by mała przyzwyczaiła się do melodii, ale chyba jej się nie spodobało
tak nerwowo kopała że konik coraz to spadał z brzucha
aż mnie żebra bolały
dziś spróbuję jeszcze raz, zobaczymy
Stary 2012-08-31, 13:52   #3923
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Przerażające, na prawdę nie wiem co bym zrobiła i co w tej sytuacji poradzić, jak go przerosło? A co masz Ty powiedzieć? Przecież nie zleciłaś mu nie wiadomo czego, parę spraw do załatwienia i jeszcze to picie z kolegami... Brak słów...

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Lukrecja wyglądasz odjazdowo. Uważaj bo sie na porodówce kolejka ustawi

Tamlin jak swędzi to poproś Kropka, żeby uśmierzył świąd

Ja jestem przeciwna zakąłdaniu wątku na odchowalni. Popieram w 100 % wytłumaczenie Dearline!
Co do odchowalni, wszystko już zostało napisane chyba, ja już kiedyś pisałam, że uważam, że powinno się poczekać, aż wszystkie urodzimy i wtedy nowy wątek na odchowalni.
Stary 2012-08-31, 13:52   #3924
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak dobrze pamietasz w ten poniedziałek odebrałam projekt z sanpeidu i mi przyjeli teraz szukamy ekipy która to wszytsko zgodnie z tym projektem zrobi. Ale ze wzgledu ze młodego nie chce zostawic wczesniej niz skonczy 5 miesiecy to mamy duzo czasu i powolutku bedziemy działac. A w przyszłytm tyogdniu mam spotkanie z panem od kawy i ekspresów wiec juz bede sie decydowac na zakup miło ze pytasz
to trzymam kciuki by wszystko poszło po Twojej myśli
mi się za to marzy cukierenka, kto wie, może się kiedyś skuszę
Stary 2012-08-31, 13:53   #3925
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wspomniałyście o koniku i właśnie mi się coś przypomniało. wczoraj, za radą Kasi, włączyłam go i położyłam go sobie na brzuchu, by mała przyzwyczaiła się do melodii, ale chyba jej się nie spodobało
tak nerwowo kopała że konik coraz to spadał z brzucha
aż mnie żebra bolały
dziś spróbuję jeszcze raz, zobaczymy
A może to był wyraz radości, kto wie...
Stary 2012-08-31, 13:58   #3926
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A może to był wyraz radości, kto wie...
a może
tak samo reagowała jak jadłam truskawki a teraz maliny
po mleku jest spokojna pół dnia.
i właśnie teraz nie wiem, co to oznacza
Stary 2012-08-31, 14:01   #3927
zielona1911
Zakorzenienie

dzwonie po ludziach kto by przyszedl do mnie zebym mogla ponazywac na tzeta i zeby mi jaka bulke przyniesli bo ja nie moge wyjsc za bardzo nawet z pokoju ale jakos nikt chetny nie jest a tu kolacje o 17 daja a potem glodna jestem,owszem mam ale ciastka i to wszystko czekoladowe a raczej przy moim nie robieniu kupy to nie wskazane. Kolezanke wzieli do rodzenia z sali i slysze jak drze sie biedna.
Mi dzis pobrali leukocyty i crp. Ktg bez zmian,sila skurczy max 20 a gdzie tam do 150 pytalam polozna czy bede tu do pazdziernika to pow,ze w 37 tyg beda juz myslec nade mna.

Tamlin a czy to prawda ze przy drugim porodzie jezeli pierwszy mialam przez CC to mam prawo wyboru przy drugim porodzie,w sensie ze moge upierac sie przy cc bo boje sie o swoj stan? cos wyczytalam takiego na necie ale niewiem czy to prawda
Stary 2012-08-31, 14:06   #3928
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
nie wiem co o tym myslicie, ale przyszlo mi do glowy, ze mamy ktore maja juz dzieciatka po drugiej stronie brzucha zeby zalozyly watek na odchowalni. juz troche ich jest, zaraz bedzie jeszcze wiecej, a czekac do konca pazdziernika, o ile zadna z mam pazdziernikowych sie nie przeterminuje to dluuugo co na to mamusie przyszle i juz obecne? jesli sie nie zgadzacie to spoko, tak tylko luzno rzucilam pomysl
Ja osobiście podczytuje mamy wakacyjne nas tu malutko jeszcze i sądzę że lepiej abyśmy wszystkie przeniosły się wspólnie tak jak całą ciąże wspólnie się wspierałyśmy ale jeżeli będzie większość za to ja oczywiście nie mam nic przeciwko

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Colds urodziłam 25.08
Hubert 2450g 49cm 8 pkt
Oliwia 1870g 44cm 3 pkt
poród sn i cc

Ula gratuluję Wam i zdrówka życzę całej trójeczce

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mojej Małej właśnie wczoraj i dzisiaj zdarza się coś takiego. Nie płacze, nie wkłada rączek do buzi.. Tylko leży i obserwuje . Nie jest to po każdym jedzeniu, oczywiście.

Moja położna jest strasznie niesłowna W środę miała mi przynieść zaświadczenie do becikowego, dzisiaj miała przyjść mi szwy ściągać.. A Jej jak nie było widać, tak nie widać . Poczekam jeszcze trochę i będę do Niej dzwonić..

Moja Niunia wczoraj skończyła tydzień i.. Żałuje, że mam tak mało ciuszków na 56.. Choć niektóre nawet z nich są Jej za duże, ale to wiadomo.. Rozmiar rozmiarowi nie równy.

Moja Maluda ma 8dni i już wczoraj Jej się zdarza, choć jedno karmienie, po którym nie zasypia. Leży, nóżkami rzuca, patrzy, minki robi.. Ale wszystko bez histerii
Przy cycu spała, a jak chciałam Ją odłożyć to oczy wielkie, jeść już nie chce, i po położeniu spokojne leżenie

to elegancko Dusia otwierała oczka z krzykiem na butle dość szybko ale tego nie liczę bo była głodna i to dlatego ale teraz nadrabia chce się bawić i macha nóżkami rączkami i oczka wielkie jak 5zł robi mam nadzieje, że unormuje jej się spanie w nocy

ale nasz położną, powiedziałabym jej parę słów ehhh ... nasza wpadła ostatnio bez zapowiedzi w szoku byłam tak się chyba tez nie robi

Cytat:

przesunęłabyś się abym kącik Natka mogła zobaczyć - zajmujesz cały kadr hehee .. swoją drogą ślicznie !!1 i z buźki wiele nie przybrałaś kochana ! ślicznie możesz rodzić

Cytat:

ja tego nie skomentuję dla mnie to brak szacunku dla Ciebie wybacz ale niefajnie postępuję oj niefajnie ...

Cytat:

o jak ładnie rośnie !!!! ciekawe ile ma nasza hmm pewnie z 3300 w poniedziałek będę wiedziała jak skończy 3 tyg
a jakie argumenty leciały ???? pneumo szczepisz?? rota wiem że nie, tak ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:06   #3929
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
dzwonie po ludziach kto by przyszedl do mnie zebym mogla ponazywac na tzeta i zeby mi jaka bulke przyniesli bo ja nie moge wyjsc za bardzo nawet z pokoju ale jakos nikt chetny nie jest a tu kolacje o 17 daja a potem glodna jestem,owszem mam ale ciastka i to wszystko czekoladowe a raczej przy moim nie robieniu kupy to nie wskazane. Kolezanke wzieli do rodzenia z sali i slysze jak drze sie biedna.
Mi dzis pobrali leukocyty i crp. Ktg bez zmian,sila skurczy max 20 a gdzie tam do 150 pytalam polozna czy bede tu do pazdziernika to pow,ze w 37 tyg beda juz myslec nade mna.

Tamlin a czy to prawda ze przy drugim porodzie jezeli pierwszy mialam przez CC to mam prawo wyboru przy drugim porodzie,w sensie ze moge upierac sie przy cc bo boje sie o swoj stan? cos wyczytalam takiego na necie ale niewiem czy to prawda
Coś w tym chyba jest bo pamiętam moją rozmowe z ginem kilka tygodni temu kiedy pytałam go czy mogę rodzić sn, i wtedy mi powiedział że jeśli nie będzie przeciwwskazań medycznych to wybór będzie należał do mnie, ale że lekarze często wolą unikać sn po pierwszej cesarce bo z takimi pacjentkami źle się współpracuje podczas porodu naturalnego.
Stary 2012-08-31, 14:07   #3930
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, ja jestem przeciwna. Po co mieszać i prowadzić 2 wątki? A to, że po drugiej stronie pojawia się co raz więcej maluchów, to niestety taka kolej rzeczy. Może myślę egoistycznie, bo jestem mamą z samego końca października, więc nie chciałabym, abyśmy w pewnym momencie na wątku zostały tylko my z kraven i anesh. Wręcz przeciwnie, bardzo chętnie czytam o tym, o czym piszą mamusie, które już mają dzieciaczki, bo zawsze na podstawie ich doświadczenia mogę dowiedzieć się czegoś, co będę mogła wykorzystać w przyszłości. A co za różnica czy jesteśmy w dziale "Poczekalnia" czy "Odchowalnia"? Wydaje mi się, że żadna, bo chodzi tutaj głównie o to takie nasze małe społeczeństwo, które stworzyłyśmy, aby wspólnie przeżywać każdy kolejny etap ciąży i tego co czeka nas po. Jednak to tylko moja opinia.
Zgadzam się.

Dearlie kochana powiedz tym paniom, że niestety nie przyjdziesz, bo nie masz siły i tyle. Nosz ku... powinny zrozumieć. A Ty po prostu masz dobre serduszko

Gratuluję nowego tygodnia - Tobie, kraven i I_K. Mam nadzieję, ze nikogo nie ominęłam.

Cytat:
Piknie
Ja se farbę kupiłam, sama se farbne, abo mama mi zrobi. Już na siebie patrzeć nie mogę, bo chyba z rok nie farbowałam, chociaż na tych zdjęciach na maila co wstawiłam to taki jakiś blond wypłowiały wyszedł i nawet nie wygląda źle:P

Byłam chwilę wczoraj w moim domku, wszystko ok. Żadnej pęknięten rury, nikt nas nie okradł (odpukać), ale we wtorek - środę to juz na stałe pojadę bo mąż wraca.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości