Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne cz. 29 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 13:49   #1531
Jamee
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Napisane przez Yaya Pokaż wiadomość
Jestem pod wrażeniem Waszego tempa w pisaniu!
Już spieszę z wyjaśnieniem. Naprawdę piszę pracę o przygotowaniach do wesela Jest to praca z socjologii, dokładniej z antropologii kulturowej. Chciałabym zapytać o cały proces Waszych przygotowań do wesela, czym się inspirowałyście, gdzie i czego szukałyście, co było najważniejsze/najfajniejsze/najgorsze w tych przygotowaniach, weselne hity i kity też mnie interesują, ogólnie całe przygotowania do Waszego wesela i Wasze spojrzenie na współczesne polskie wesele. Co Wy na to?

Powiem od razu szczerze, że niestety nie mogę zrobić króciutkiej ankietki. Idealnie byłoby dla mnie, gdyby choć część z Was mogła się ze mną spotkać na jakieś pół godzinki rozmowy. Zdaję sobie sprawę, że możecie nie chcieć się ujawniać (choć oczywiście wszystko jest anonimowo, nie musimy się sobie przedstawiać! ) albo po prostu nie macie czasu ani ochoty na takie hece, to wtedy może ewentualnie obmyślę jakiś dłuższy kwestionariusz. Mam nadzieję, że to Was nie zniechęci… Ale powiem Wam, że jesteście dla mnie idealnymi kandydatkami do badania, bo jesteście (z tego co wiem) mniej więcej w moim wieku, świeżo po lub przed ślubem, dobrze pamiętacie swoje przygotowania i stanowicie grupę – znacie się, wspieracie, dzielicie pomysłami.

No i oczywiście, skoro się ujawniłam, może zechcecie mnie przyjąć tutaj Może w ramach wzajemnej wymiany uda mi się wyskrobać to, co tygryski lubią najbardziej, czyli jakąś relację z mojego ślubu i wesela
Z chęcią pomogę jak będę umiała. Nie wiem skąd jesteś ale nie mam nic przeciwko spotkaniu. A tak btw świetny pomysł na temat pracy, gratuluję

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:50   #1532
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Jeśli to jest to co myślę to nie zazdroszczę
A ja uwielbiam na słodko, z białym serem

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:53   #1533
nuna2
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj były placki ziemniaczane
Stary 2012-08-31, 13:54   #1534
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam na słodko, z białym serem
U T. mówią na to puczki jedyna rzecz której nie jem

A ja mam ogórkową

Stary 2012-08-31, 13:56   #1535
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
U T. mówią na to puczki jedyna rzecz której nie jem

A ja mam ogórkową
wytłumaczysz co to jest??:P
Stary 2012-08-31, 13:59   #1536
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Przykro mi, że cię to spotkało U mnie było wszystko ok i ja będę polecała tą cukiernię. Chyba miałaś po prostu pecha
Oby już więcej niezadowolonych osób nie było

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Wiktusiaczku mieszkasz koło bielska??
W Bielsku
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 13:59   #1537
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
wytłumaczysz co to jest??:P
Puczki to bułeczki drożdżowe z serem i rodzynkami zalane ciepłym masłem i mlekiem i posypane duuużą ilością cukru.
Ja tego nie jestem w stanie przełknąć, choć T. potrafi zjeść całą miskę

Stary 2012-08-31, 14:00   #1538
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
daj przepis
http://ilovebake.pl/

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:03   #1539
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Puczki to bułeczki drożdżowe z serem i rodzynkami zalane ciepłym masłem i mlekiem i posypane duuużą ilością cukru.
Brzmi strasznie zapychająco.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:05   #1540
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Brzmi strasznie zapychająco.
To jest okropnie słodkie a i wygląd jak dla mnie ma zniechęcający.
Zamiast tych bułeczek niektórzy dają makowiec

Stary 2012-08-31, 14:05   #1541
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Dzięki Muszę koniecznie wypróbować.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:07   #1542
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yaya Pokaż wiadomość
Jestem pod wrażeniem Waszego tempa w pisaniu!
Już spieszę z wyjaśnieniem. Naprawdę piszę pracę o przygotowaniach do wesela Jest to praca z socjologii, dokładniej z antropologii kulturowej. Chciałabym zapytać o cały proces Waszych przygotowań do wesela, czym się inspirowałyście, gdzie i czego szukałyście, co było najważniejsze/najfajniejsze/najgorsze w tych przygotowaniach, weselne hity i kity też mnie interesują, ogólnie całe przygotowania do Waszego wesela i Wasze spojrzenie na współczesne polskie wesele. Co Wy na to?

Powiem od razu szczerze, że niestety nie mogę zrobić króciutkiej ankietki. Idealnie byłoby dla mnie, gdyby choć część z Was mogła się ze mną spotkać na jakieś pół godzinki rozmowy. Zdaję sobie sprawę, że możecie nie chcieć się ujawniać (choć oczywiście wszystko jest anonimowo, nie musimy się sobie przedstawiać! ) albo po prostu nie macie czasu ani ochoty na takie hece, to wtedy może ewentualnie obmyślę jakiś dłuższy kwestionariusz. Mam nadzieję, że to Was nie zniechęci… Ale powiem Wam, że jesteście dla mnie idealnymi kandydatkami do badania, bo jesteście (z tego co wiem) mniej więcej w moim wieku, świeżo po lub przed ślubem, dobrze pamiętacie swoje przygotowania i stanowicie grupę – znacie się, wspieracie, dzielicie pomysłami.

No i oczywiście, skoro się ujawniłam, może zechcecie mnie przyjąć tutaj Może w ramach wzajemnej wymiany uda mi się wyskrobać to, co tygryski lubią najbardziej, czyli jakąś relację z mojego ślubu i wesela

a skąd jesteś??

ja chętnie mogę się podzielić swoimi doświadczeniami fajnie wrócić do tamtego czasu choć bywało różnie ;P
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:12   #1543
klaudusk_a
Zakorzenienie

yaya ja też słuszę pomocą

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:17   #1544
moniq_87
Raczkowanie

Ojejku, dopiero skonczyłam Was nadrabiać!!
Cytat:

To byłam ja, cierpiąca z powodu zęba, którego już nie ma- opuchnięta jak muminek gosza! Dziękuję za uwagę!
Mam nadzieję, że od napisania tamtego postu już wydobrzałaś, zupki kremy wydają się dobrym rozwiązaniem, potrafię się wczuć w Twoją sytuację, bo nie cierpię być głodna...
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
a jak sie robi chłopaka ?
TZta wujek powiedział nam w tajemnicy , że trzeba mieć toporek, nie wyjawił już więcej szczegółów, ale poniższą dietę już sobie zapisałam i zamierzam ją wprowadzić po ślubie...
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Owulacja
Jak wiadomo gamety, czyli komórki płciowe dzielimy na żeńskie (komórki jajowe) i męskie (plemniki). Każda z nich zawiera jakiś chromosom, żeńska X, a męska X lub Y. Gdy połączą się dwa chromosomy X to urodzi nam się dziewczynka, a gdy X i Y to spodziewajmy się chłopca. Różnica między plemnikami X i Y jest taka, że te pierwsze są bardziej wytrzymałe i żyją dłużej, a te drugie są szybsze. Biorąc pod uwagę tę odmienność da się, choć nie do końca, wpłynąć na płeć dziecka. Jeśli chcemy chłopczyka to najlepiej współżyć tuż przed lub tuż po owulacji. Wtedy bardziej ruchliwe i szybsze plemniki Y prędzej dostaną się do komórki jajowej. Natomiast, aby na świat przyszłą dziewczynka do bliższego kontaktu powinno dojść na 2-3 dni przed jajeczkowaniem. Wówczas większą szansę na doczekanie się na jajeczko będą miały te bardziej wytrzymałe. Jak kontrolować zbliżającą się owulację? Należy codziennie badać temperaturę w pochwie. 36 i trochę to normalna temperatura, przed samym jajeczkowaniem powinna się obniżyć, aby po nim wzrosnąć. Musimy stale zapisywać wyniki swoich obserwacji. Z pomocą przychodzą nam apteki w których można kupić testy owulacyjne za około 30zł. Takie testy powiedzą nam o zbliżającym się jajeczkowaniu na dzień/dwa przed. Podsumowując, im bliżej owulacji tym łatwiej o chłopca.

Dieta
Choć trudno w to uwierzyć dieta także może mieć wpływ na płeć dziecka. Aby była skuteczna musimy ją rozpocząć nawet na pół roku przed planowanym zajściem w ciążę. Co jeść, by urodzić dziewczynkę i chłopca:

- Dziewczynka.
Wybieramy te produkty, które są bogate w wapń (sery, mleko, jaja, kapusta, buraki, mięso, ziemniaki, orzechy) i magnez (orzechy, czekolada, kasza, rośliny strączkowe, kukurydza, szpinak, ryby).
- Chłopiec.
wybieramy te produkty, które są bogate w potas (banany, morele, pomidory, ziemniaki, marchew, brokuły, owoce cytrusowe, pietruszka) i sód (sól kuchenna).

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Mój mąż miał z wilsora w dniu ślubu - koszula fajna, ale do prasowania tragedia, ciężko ją wyprasować nawet po namoczeniu. I nie miała zakrytych guzików. Plus taki, że lepszy gatunek, kolor jaki chcieliśmy.
Mój TZ ma z wilsoora i nie jest z niej zadowolony, poci się i do prasowania jest masakra, tak jak piszesz - my do ślubu kupiliśmy wólczankę - zobaczymy jak się spiszą
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Co do płci ja bym chciała synka bo mamy imię: Tymon
Mąż oczywiście chce dziewczynkę, ale nie mamy jeszcze imion, aczkolwiek dla mnie w kolejności: Mila , Klara, Marcelina
Milena i w skrócie Mila czy po prostu Mila?
Cytat:
Gorzej jakbyś sama poszła na zakupy mając założony stanik, a wróciła bez zakupów i bez stanika
możecie się śmiać, ale ja dzisiaj rano szukalam swojej sukienki i nie mogłam znaleźć, kiedyś zgubiłam pasek... TZ się smieje ze pewnie sie tarzam w lesie z jakims fagasem i tam gubię...
Cytat:
Mam dziś strasznie urozmaicone posiłki:
śniadanie- bigosik
II śniadanie- bigosik
obiad- ziemniaczki z bigosikiem, a na deser budyń
kolacja- bigosik
Budyń o smaku bigosu??
Cytat:
Hokus pokus, mocy dość mamy, dla Kuku pogodę zaklinamy!!!
Lubię to!

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja bym zrezygnowala z dekoracji w kosciele takze, gdyby ten kosciol bym w miare ladny, ale lawki są stare, farba poobdzierana, odchodzi z nich, krzesla tez stare, bardzo brzydko wygladaja, remontu ten kosciol nie widzial od 1983 r. i po prostu jest w bardzo zlym stanie, chcialam materialmi lekko przykryc odchodzącą farbe, pokrowcami zakryc stare krzesla, tiule mialy pokryc ubytki w podlodze....

Co do pokrowcow bialych blyszczacych.... to nie jestem w stanie ich zaakceptować na sali, świecą sie jak psu jajca. A krzesla na sali są tez brzydkie i do wymiany, w dodatku sala jest ciemna, pomalowana na zgnilozielony kolor i ecru mialo ją rozjasnic.Za nami nie bedzie wiec zadnej dekoracji, kompletnie zadnej, bedzie po prostu zgnilozielona farba i tyle.
No ale co jest wg Ciebie gorsze, brak dekoracji czy błyszcząca dekoracja?? Może niech już będzie taka, tylko powiedz fotografowi i kamerzyście jeśli macie, że jesteś z niej mega niezadowolona i żeby jej nie uwieczniać na zdjęciach czy filmie ??

A jesli o nas chodzi to mamy bardzo intensywny okres. Codziennie załatwianie, wszystko by łoby dobrze, gdyby nie to, żę zapowiadają się małe kłopoty, ale o tym na poczcie, jeśli zdołam na nią wejść... w domu bywamy tylko wieczorami,, troche starałam się was ponadrabiać, ale ponieważ było tego wszystkiego dużo to to co miałam na początku mi się nie pocytowało i nie wiem czy o czymś nie zapomniałam - przeczytałam z zapartym tchem i gęsią skórką relacje tusi, wiktu, lady, ona - bardzo one pomagają teraz przed własnym ślubem... W pracy mam zapierdziel i muszę się do niego zabrać, bo potem bym chciała mieć wolne ze spokojnym sumieniem... W poniedziałek widzieliśmy się z manedżerem od sali a w środę z DJ - na razie na tym etapie, po rozmowach zapowiada się przednia zabawa - aż się boję czy będzie kiedy tańczyć - bo jedzenie i zabawy są tak gęsto zaplanowane, że MUSI być przednia zabawa na razie na horyzoncie nie widać stresu (poza tym małym problemem) , tylko podniecenie i oczekiwanie. Nawet udało mi się zaplanować spotkanie z koleżankami z pracy a potem idę z kumpelą na zumbotekę, żeby się odstresować

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 14:21   #1545
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Nie, nie, nie, To absolutnie nie są śliszki. My nawet czegos takiego jak u T. nie robimy.

Śliszki to takie lane kluchy z mąki i sody. Je się je z masełkiem, białym serem i cukrem.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

I nasze śliszki to na pewno nie jest to co podaję się na wigilię, oj nie to.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-08-31, 14:27   #1546
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Oby już więcej niezadowolonych osób nie było

W Bielsku
to moze sie kiedys wybierzemy na jaka kawe??
Stary 2012-08-31, 15:03   #1547
justyna_b3
Raczkowanie

Cytat:
Wcinam właśnie budyń dziś jest śmietankowy.

Zapłaciłam przed chwilą za pokrowce na krzesła. Matowe z piękną grubą szarfą wrzosową (nie podobają mi się takie z organzy). Przyjdą w czwartek przed ślubem
Oprawa muzyczna już dograna ze wszystkimi szczegółami (mam tylko poinformować organistę, że będzie dodatkowa muzyka, a dziewczyny już na miejscu z nim ustalą wszystko).
Kupiłam bonsai dla mam przez internet W poniedziałek powinny dotrzeć i jestem ciekawa co to przyjdzie
Muszę dziś jeszcze zrobić listę zakupów spożywczych na wieczór panieński.

Na dziś chyba wystarczy załatwiania I tak jest dość owocny dzień tym bardziej na tak wczesną godzinę.
A z jakiej strony zamawiałas?
Stary 2012-08-31, 15:19   #1548
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_b3 Pokaż wiadomość
A z jakiej strony zamawiałas?
Z tej: http://swiat-bonsai.pl/

Stary 2012-08-31, 15:37   #1549
Blacky
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
hej dziewczynki, jutro moj wielki dzień, a mnie nic nie cieszy, dużo rzeczy nam się posypało i ciągle sie klocimy z TŻ ech, nie chce mi sie nic
Będzie dobrze - nic Wam tego ważnego dnia nie zrujnuje!

Cytat:
. No wiec zostalam na dzien przed slubem bez dekoratorki sali, kosciola i bez pokrowcow. A najgorsze jest to, ze TŻ mowi, że DEKORACJA KOSCIOLA I SALI JEST ZBYTECZNA i mozna sie obejść
Goście nie zauważą - będą patrzeć na Was, jeść i tańcztyć.

Cytat:
Kiciu, ona nas ewidentnie oszukala! i teraz mowi, że rezygnuje z dekorowania, zaliczka przepAda, bo TŻ zaakceptowal ten material
Zaliczka jest zawsze zwrotna! Zadatek jest bezzwrotny - tak stanowią przepisy. Nawet jeśli w umowie jest, że zaliczka bezzwrotna, to ten zapis nie ma mocy prawnej i możecie się domagać zwrotu.

U mnie jutro panieński - nawet się już nie denerwuję, w końcu to najbliższe koleżanki. Nawet jak coś nie pójdzie, to razem jakoś uratujemy sytuację.

A dziś nastawiłam 4 słoiki malin na sok i zrobiłam 2 malutkie słoiki dżemu z jabłek i borówek. Wreszcie znalazłam żelfix bez konserwantów i dodatków, więc mogę śmiało oddawać się twórczości.

Prezenty dla dziewczyn już popakowane, gadżety na sesję też, kupiłam pojemniki na jedzenie, cukierki i lizaki na słodki bufet (przy okazji trochę karmy dla schroniska, bo była w promocji bardzo tania) i nowy żyrandol do salonu. Jestem bardzo zadowolona. Rano jeszcze zrobię zakupy i jakieś jedzonko na wieczór, a potem domowe mini SPA i zaczynamy zabawę.

Ja chętnie pomogę z praca magisterską - dopiero co wypełnialiśmy z M. ogromną baterię testów dla dziewczyny piszącej pracę na psychologii o parach planujących ślub.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 15:43   #1550
justyna_b3
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje
a jakie wybralas? i daj znac jak dojdzie czy jestes zadowolona
Stary 2012-08-31, 15:56   #1551
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

A dziś nastawiłam 4 słoiki malin na sok i zrobiłam 2 malutkie słoiki dżemu z jabłek i borówek. Wreszcie znalazłam żelfix bez konserwantów i dodatków, więc mogę śmiało oddawać się twórczości.
Jakiej firmy żelfix?
Stary 2012-08-31, 16:01   #1552
kasia_kuku
Zakorzenienie

za rok o tej porze będę się ubierać

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:05   #1553
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
za rok o tej porze będę się ubierać
Alleluja! W końcu pozytywny post z Twojej strony

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-08-31, 16:05   #1554
201705121336
Konto usunięte

a My kuku bedziemy trzymać kciuki
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:10   #1555
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Alleluja! W końcu pozytywny post z Twojej strony
dziś z rana jakoś pozytywniej do tego podeszłam jakoś ten rok zleci. juz 12 miesiecy, od października 11 i powrot na uczelnię, zleci zima i od wiosny bedzie 5miesiecy i panika

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
a My kuku bedziemy trzymać kciuki

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:15   #1556
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Spróbuj zrobić kiedyś dżem z czarnej lub czerwonej porzeczki, do tego owocu żelfix jest zbedny, a dżem wychodzi pyszniutki

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-08-31, 16:19   #1557
201705121336
Konto usunięte

ide odgrzać mężulkowi obiad
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:23   #1558
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_b3 Pokaż wiadomość
dziekuje
a jakie wybralas? i daj znac jak dojdzie czy jestes zadowolona
Wybrałam fikusa retusa sztuk 2. Nic innego mi nie wpadło w oko. Albo były za drogie, albo za niskie, albo mieli tylko jedną sztukę
Ja je zobaczę dopiero w czwartek lub piątek. Będę musiała brata nająć, by je rozpakował z pudła jak przyjdą w poniedziałek, żeby się tak nie kisiły bez słońca i wody.

Stary 2012-08-31, 16:26   #1559
nuna2
Zakorzenienie

właśnie obejrzałam,,wciąż ją kocham"....
Stary 2012-08-31, 16:42   #1560
Nattiv
Zakorzenienie

Robię racuchy dla prawie męża
Chce któraś? Z miodem, cynamonem i jabłkami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości