Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 16:06   #751
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

A dla mnie pierś nie jest taką częścią ciała jak dłoń czy stopa i nie mam ochoty patrzeć w miejscach publicznych na czyjeś piersi Raczej większość ludzi traktuje tę część ciała jako coś intymnego, dlatego też nie rozumiem dlaczego matka karmiąca ma to eksponować jak gdyby nigdy nic. Można dziecko nakarmić tak, że nikt nie zauważy. Ale niestety zdarzają się przypadki kobiet wywalających cycki jak gdyby nigdy nic, co mnie właśnie dziwi...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:11   #752
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
nie ma co się oburzać. Moim imieniem często nazywają... konie i kozy
A moje imię jest tak niepopularne, że aż dziwne. Może jest brzydkie?

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Melkorka Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem co jest feszyn a co nie w tych czasach
O tym samym pomyślałam, w przypadku wyników pewnego konkursu:
https://www.facebook.com/przymierzaj
niżej jest post w wynikami i wielkie oburzenie tłumu.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Nawet gdyby wam mówiono że macie psie imię, jak np. przytoczony tutaj Maks?

Jest tyle pięknych imion, które nie wiem czemu ludzie upodobali sobie nadawać zwierzętom. Przez to wszystkie Diany, Sonie itp. mają przechlapane.
Nic tylko się powiesić na ich miejscu.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:14   #753
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jestem na etapie szukania pracy w Warszawie. Wysyłam CV i w KAŻDYM mailu podkreślam, że jestem dostępna od 3 września. Dzisiaj zaledwie godzinę temu wysłałam cv do pracy takiej samej, jaką miałam tu w Krakowie. Zadzwonili przed chwilą i zapraszają mnie na rozmowę DZISIAJ o 19 Na prawdę nie wiem już co robić, jak mam wyraźniej dać do zrozumienia, że dopiero w poniedziałek mogę przyjść na rozmowy?
To nie dlatego, że komuś nie chciało się przeczytać, co napisałaś w mailu, tylko dlatego, że pracodawcy zwyczajnie nie szanują pracowników, bo mają za duży wybór. Jeśli Ty nie możesz stawić się na 19.00 to znajdzie się ktoś inny, kto będzie mógł. Wszak powinnaś pisać z zachwytu, że w ogóle chcieli Ci dać pracę, a Ty jeszcze wymyślasz, że Ci godzina nie pasuje
Ja się z podobnym traktowaniem spotykam, też szukam pracy od jakiegoś czasu, droga przez mękę
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:18   #754
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
To nie dlatego, że komuś nie chciało się przeczytać, co napisałaś w mailu, tylko dlatego, że pracodawcy zwyczajnie nie szanują pracowników, bo mają za duży wybór. Jeśli Ty nie możesz stawić się na 19.00 to znajdzie się ktoś inny, kto będzie mógł. Wszak powinnaś pisać z zachwytu, że w ogóle chcieli Ci dać pracę, a Ty jeszcze wymyślasz, że Ci godzina nie pasuje
Ja się z podobnym traktowaniem spotykam, też szukam pracy od jakiegoś czasu, droga przez mękę
To nie pierwszy taki telefon, dwa dni temu miałam podobny... a wysyłam cv już teraz, bo każda firma ma inny okres rekrutacji. W każdym bądź razie na tej dzisiejszej ofercie mi zależało i naskrobałam fajnego, formalnego maila, w którym kulturalnie wyjaśniłam, że z tamtej pracy zrezygnowałam ze względów osobistych, bo przeprowadzam się do Warszawy i od 3 września jestem dostępna o każdej porze dnia i nocy w razie zainteresowania moją osobą... oddzwonili godzinę po tym jak wysłałam im maila, ale co z tego jak czytać nie potrafią
Wkurzyłam się, na prawdę. Dobrze, że już w niedzielę przeprowadzka, będę mogła chodzić na te rozmowy kiedy im się tylko wymarzy, bo nie mam nic innego do roboty
Stary 2012-08-31, 16:19   #755
khloe
Strzelaj lub emigruj!

A ja z innej beczki.

W sumie będzie o dziwnych nawykach ludzi ze wsi (a może to tylko ja jestem dziwna, że się dziwię)

Otóż. Mieszkam w dużej wiosce- ponad tysiąc mieszkańców. Niektórych ludzi nawet po nazwisku nie znam- tylko z twarzy

Zawsze mnie dziwi, że jest pewna grupa osób, które pojawiają się na KAŻDYM pogrzebie we wsi. Wkurza mnie to i irytuje. Akurat zdarzyło mi się w tym roku, że byłam w 1 tygodniu na 3 pogrzebach. Zmarłymi byli moi bliscy sąsiedzi, oraz ktoś z rodziny. No i jestem sobie na tych pogrzebach, a tam widzę cały czas te same twarze! ani to bliscy sąsiedzi, ani rodzina.

Uważam, że pogrzeb to najbardziej intymne wydarzenie w życiu rodziny i powinni się na nim pojawiać tylko osoby z bliskiego kręgu bezpośrednio powiązane ze zmarłym.

Zresztą, co to za przyjemność chodzenia na takie wydarzenia?

Moja babcia zaś twierdzi, ze to zupełnie normalne

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:22   #756
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Dziwi mnie, że ludzie nie potrafią czytać
Jestem na etapie szukania pracy w Warszawie. Wysyłam CV i w KAŻDYM mailu podkreślam, że jestem dostępna od 3 września. Dzisiaj zaledwie godzinę temu wysłałam cv do pracy takiej samej, jaką miałam tu w Krakowie. Zadzwonili przed chwilą i zapraszają mnie na rozmowę DZISIAJ o 19 Na prawdę nie wiem już co robić, jak mam wyraźniej dać do zrozumienia, że dopiero w poniedziałek mogę przyjść na rozmowy? Napisanie tego w wiadomości nie wystarczy? Może na górze w CV mam zrobić dopisek czerwoną czcionką? Serio, ręce mi opadają... W dodatku ta robota uciekła mi sprzed nosa :/ Jestem zła.
To i tak chyba nie przebije mojej sytuacji sprzed paru lat. Zamieściłam ogłoszenie, że POSZUKUJĘ PRACY blah blah. A w mailach same nastolatki mi odpowiadały, które chciały bym dała im pracę na tym stanowisku.
Stary 2012-08-31, 16:24   #757
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
A ja z innej beczki.

W sumie będzie o dziwnych nawykach ludzi ze wsi (a może to tylko ja jestem dziwna, że się dziwię)

Otóż. Mieszkam w dużej wiosce- ponad tysiąc mieszkańców. Niektórych ludzi nawet po nazwisku nie znam- tylko z twarzy

Zawsze mnie dziwi, że jest pewna grupa osób, które pojawiają się na KAŻDYM pogrzebie we wsi. Wkurza mnie to i irytuje. Akurat zdarzyło mi się w tym roku, że byłam w 1 tygodniu na 3 pogrzebach. Zmarłymi byli moi bliscy sąsiedzi, oraz ktoś z rodziny. No i jestem sobie na tych pogrzebach, a tam widzę cały czas te same twarze! ani to bliscy sąsiedzi, ani rodzina.

Uważam, że pogrzeb to najbardziej intymne wydarzenie w życiu rodziny i powinni się na nim pojawiać tylko osoby z bliskiego kręgu bezpośrednio powiązane ze zmarłym.

Moja mama jako dziecko mieszkała przez jakiś czas u dziadków w małej miejscowości i opowiadała mi, że tam normalne było chodzenie na pogrzeby, nawet jeśli nie znało się zmarłego.
Mnie się to wydało dość upiorne, za to dla mojej mamy, jest to całkiem normalne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 16:38   #758
Mother Hedgehog
BAN stały

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3623701 8]Ja już się przyzwyczaiłam...
Normą są pytania przez telefon o rzeczy, które są wyraźnie napisane na CV (np. miejsce zamieszkania, wiek). Ja nie wiem, czy Ci ludzie nie potrafią czytać, czy jak? Ich umiejętności kończą się chyba na znalezieniu w CV numeru telefonu.
Potem ktoś mi zawraca głowę takimi durnymi pytania, po czym okazuje się, że 'a nie, my szukamy kogoś z okolicy' albo 'potrzebujemy studentów, na pewno nie jest pani studentką?' (po wcześniejszym 5-min tłumaczeniu facetowi, że nie, nie studiuję). Ręce mi czasem opadają. [/QUOTE]
A myślałam, że mnie jedyną takie głupie zachowania ze strony potencjalnych pracodawców spotykają. Wtedy odechciewa mi się dla kogoś takiego pracować.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka123 Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że tego typu pytania mają sprawdzić jaki masz charakter - co zrobisz, gdy trafi Ci się upierdliwy/bezczelny/amant/próbujący Cię przekupić/...klient, czy dasz sobie w kaszę dmuchać, włazić na głowę, jak będziesz współpracowała z innymi, jaki będziesz miała stosunek do szefostwa, do pracy. No generalnie sprawdzają Cię w różnych sytuacjach. Teścik taki
Teściki jak na stanowisko menadżera a praca za ujowe pieniądze z rownie ujowymi wymaganiami.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Bo to chyba ostatnio dość popularne imię w Polsce? Nie wiem... ja postanowiłam, że córkę nazwę maja jakieś 8 lat temu, jak się wyrudnialiśmy z takimi tematami z moim M. Jak chłopiec, to będzie Marcel i mam gdzieś, że szwagierce kojarzy się z precelem albo, że ktoś tak nazwał kota/psa/kanarka/żółwia. Poza tym, my raczej nie zamierzamy wracać do kraju a nie chcę dziecka unieszczęśliwiać imieniem, które będzie ciężkie do wymówienia i dawać innym powód do wyśmiewania.

A tak przy okazji imion.... Amelia
Chyba coś w tym jest bo sama ostatnio minęłam się z psem Mają

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36238444]A ja dla odmiany uważam za głupie "piersiowe" obyczaje naszej kultury.[/QUOTE]
Mamy jakieś obyczaje w tej materii?

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
A dla mnie pierś nie jest taką częścią ciała jak dłoń czy stopa i nie mam ochoty patrzeć w miejscach publicznych na czyjeś piersi Raczej większość ludzi traktuje tę część ciała jako coś intymnego, dlatego też nie rozumiem dlaczego matka karmiąca ma to eksponować jak gdyby nigdy nic. Można dziecko nakarmić tak, że nikt nie zauważy. Ale niestety zdarzają się przypadki kobiet wywalających cycki jak gdyby nigdy nic, co mnie właśnie dziwi...
Mam to samo zdanie. I nie uważam tego za jakąś zaściankowość.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Tak, słynne telefony na dwie godzinny przed planowanym spotkaniem a owo spotkanie na drugim końcu Trójmiasta. Ja wtedy mówię nie i żegnam. Przecież równie dobrze w tej chwili mogę być na zakupach, no ale pracodawca wymaga dyspozycyjności bezwzględnej.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
A ja z innej beczki.

Może dla nich to tak jak z muzułmańskimi pogrzebami, muszą być publiczne i każdy przechodzień powinnien zmarłemu złożyć hołd czy nawet dołączyć do konduktu. Być może ludzie z Twojej wsi wiedząc o jakimś pogrzebie idą nań właśnie z takim celu jak ci z krajów muzułmańskich?
Stary 2012-08-31, 16:41   #759
olinka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Teściki jak na stanowisko menadżera a praca za ujowe pieniądze z rownie ujowymi wymaganiami.
Ja to wiem, ale niektórym się wydaje, że jak dają pracę, to są 'kimś', muszą pokazać co to nie oni, a ty człowieczku czuj się jak człowiek drugiej kategorii i dziękuj na kolanach, bo ci ktoś daje pracę za miskę ryżu.
olinka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:45   #760
BioIvO
Zakorzenienie

Przypomniał mi sie jeden duecik: starszy, poważny pan i jego duży, wiekowy pies. Spacerowali sobie nieśpiesznym krokiem po alejkach parkowych. Gdy psisko zostawało w tyle, pan wołał: "Chodź Stefan!" Całość idealnie do siebie pasowała. Zastanawia mnie tylko jak to było kiedyś gdy pies był szczeniaczkiem- nazwywali go Stefcio?

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:54   #761
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Mamy jakieś obyczaje w tej materii?
No na przykład kobieta z gołą klatą może zostać aresztowana za "zakłócanie porządku" z tego co mi wiadomo. Facet już nie. Uważam to za absurd.
Cytat:
No właśnie, dla ciebie Dla mnie nie i nie wiem dlaczego ja lub ktoś inny miałby sie kierować właśnie twoimi wzlędami estetycznymi, czy nawet zmysłem estetycznym ogólnie pojętej większości. Myślę, że 'wiekszość' nie uważa za ładne, powiedzmy, objawów łuszczycy, a jednak można to pokazywać bez umiaru. Jeśli już jesteśmy przy zwyczajnych częściach ciała, to ja nie lubię stóp i nie mam ochoty na nie patrzeć w miejscach publicznych. Niemniej jednak nie wiem w którym miejscu leży magiczna granica między cyckiem a stopą. Bo jeśli w miejscu "bocoludziepomyślą", to mnie zwyczajnie ten pogląd rozwala.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:59   #762
visionAM
Zakorzenienie

Nie wiem, w którym miejscu leży ta granica, ale oczywiste jest, że tak się utarło od dawien dawna i ciężko to zmienić, co mi nie przeszkadza Może jestem staroświecka (wstaw inne słowo wedle wyboru), ale nie przepadam za epatowaniem ciałem w miejscach publicznych. Męskie "klaty" tak samo mnie drażnią jak wystające piersi kobiet karmiących. Stóp także nie lubię, ale co poradzić, że latem 90% populacji nosi odkryte buty

Może jakiś kulturoznawca wypowiedziałby się w temacie zakrywania/odkrywania piersi.
Stary 2012-08-31, 16:59   #763
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Zawsze mnie dziwi, że jest pewna grupa osób, które pojawiają się na KAŻDYM pogrzebie we wsi. Wkurza mnie to i irytuje. (...)

Z mojej wsi (z dzieciństwa) kojarzę, że takie specyficzne starsze panie, co chodzily w każdy dzień tygodnia do kościola (głownie po to żeby przed kościołem rozsiewać ploty z innymi takimi jak one), równiez hobbistycznie zaliczaly pogrzeby. To było do tego stopnia chore, że jak zmarł mój ojciec (miałam z 7 lat), to z tego pogrzebu pamiętam tylko właśnie świdrujący wzrok tych bab. One po prostu tak jak obserwują wieś zza firanki, czy prowadzą rachunkowość osób, które były na mszy w kościele, tak na pogrzebach obserwują ludzi, którzy przyszli na pogrzeb swoich bliskich. Takie hobby, żeby było o czym pogadać z koleżankami.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 17:03   #764
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36240480]No na przykład kobieta z gołą klatą może zostać aresztowana za "zakłócanie porządku" z tego co mi wiadomo. Facet już nie. Uważam to za absurd.[/QUOTE]

Też uważam to za absurd. I do tego przejaw nierównego traktowania kobiet i mężczyzn

Choć akurat podejście visionAM nie wydaje mi się dziwne w naszym kręgu kulturowym. I doceniam to, że visionAM stosuje tutaj tę samą zasadę wobec przedstawicieli obu płci — epatowania nagością ma nie być bez względu na to, jakiej ktoś jest płci.
Stary 2012-08-31, 17:05   #765
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem, w którym miejscu leży ta granica, ale oczywiste jest, że tak się utarło od dawien dawna i ciężko to zmienić, co mi nie przeszkadza Może jestem staroświecka (wstaw inne słowo wedle wyboru), ale nie przepadam za epatowaniem ciałem w miejscach publicznych. Męskie "klaty" tak samo mnie drażnią jak wystające piersi kobiet karmiących. Stóp także nie lubię, ale co poradzić, że latem 90% populacji nosi odkryte buty

Może jakiś kulturoznawca wypowiedziałby się w temacie zakrywania/odkrywania piersi.
Podejrzewam, że twoja postawa jest efektem wychowania w takiej, a nie innej kulturze. Ja rozumiem, że coś możę drażnić czy się po prostu nie podobać, ale nie ma żadnych logicznych podstaw do tego, aby odkrywanie ciała piętnować.
Nie lubimy stóp i nic nie poradzimy, że ludzie masowo noszą sandały.
Nie lubisz gołych klat - nic nie poradzisz, że ludzie czasami pokazują klaty.
Pozostaje odwrócić wzrok.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 17:23   #766
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, słynne telefony na dwie godzinny przed planowanym spotkaniem a owo spotkanie na drugim końcu Trójmiasta. Ja wtedy mówię nie i żegnam. Przecież równie dobrze w tej chwili mogę być na zakupach, no ale pracodawca wymaga dyspozycyjności bezwzględnej.
Do mnie właśnie ostatnio dzwonił facet po 18 i mi mówi, że on akurat jest w mieście i będzie przez 2 h czy możemy się spotkać w jakiejś kawiarni I żeby wziąć swoje CV, bo on nie ma tuszu w drukarce Zdenerwował mnie normalnie
Widać jaka to poważna firma.
Stary 2012-08-31, 17:40   #767
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Przypomniał mi sie jeden duecik: starszy, poważny pan i jego duży, wiekowy pies. Spacerowali sobie nieśpiesznym krokiem po alejkach parkowych. Gdy psisko zostawało w tyle, pan wołał: "Chodź Stefan!" Całość idealnie do siebie pasowała. Zastanawia mnie tylko jak to było kiedyś gdy pies był szczeniaczkiem- nazwywali go Stefcio?
Mojego pierwszego psa dostałam jak miałam 7 lat i nazwałam go Gucio. Potem był Gutkiem a pod koniec swojego 14letniego życia Gustawem. W końcu był starszym, poważnym panem i nie wypadało zwracać się do niego "Guciu, skarbie"
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 17:54   #768
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Mam takie samo zdanie
Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Mojego pierwszego psa dostałam jak miałam 7 lat i nazwałam go Gucio. Potem był Gutkiem a pod koniec swojego 14letniego życia Gustawem. W końcu był starszym, poważnym panem i nie wypadało zwracać się do niego "Guciu, skarbie"
Gucio mówili na mnie jak byłam niemowlakiem, podobno byłam podobna do Gucia z tej bajki "Gucio i Cezar"

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 17:56   #769
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adzia2223 Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie

Gucio mówili na mnie jak byłam niemowlakiem, podobno byłam podobna do Gucia z tej bajki "Gucio i Cezar"
na mnie mówili Żaba Monika
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 18:02   #770
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
na mnie mówili Żaba Monika
Kulfon coś mnie ostatnio nachodzi... nawet go zmalowałam:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...56304384_n.jpg
Stary 2012-08-31, 18:20   #771
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Przez to wszystkie Diany, Sonie itp. mają przechlapane.
Znałam i Dianę, i Sonię, i jakoś żadna się nie uskarżała Ale straszne, że ktoś nazwał zwierzę ludzkim imieniem! Przechlapane, ino się powiesić.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 18:27   #772
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Znałam i Dianę, i Sonię, i jakoś żadna się nie uskarżała Ale straszne, że ktoś nazwał zwierzę ludzkim imieniem! Przechlapane, ino się powiesić.
Czekam na myszoskoczka o imieniu Monika
Stary 2012-08-31, 18:31   #773
Kadin_
Zadomowienie

W temacie dzieci:
strasznie mnie dziwią młodzi rodzice którzy jeśli są u kogoś w odwiedzinach przebierają dzieciaka na kanapie. Przykład:
Siedzimy przy stole, jemy ciasto, pijemy kawke. Nagle mała narobiła w pieluche i rodzic zamiast wyjść do innego pokoju/łazienki/przedpokoju i przebrać ją to rozbiera ją przy stole Dodatkowo komentując " o jaką ładną kupkę zrobiliśmy" Nigdy tego nie zrozumiem jak można przy stole zmieniać dziecku pieluchę kiedy inni jedzą czy nawet piją. To nie jest moje dziecko żebym musiała wąchać czy oglądać jej odchody

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 18:39   #774
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
W temacie dzieci:
strasznie mnie dziwią młodzi rodzice którzy jeśli są u kogoś w odwiedzinach przebierają dzieciaka na kanapie. Przykład:
Siedzimy przy stole, jemy ciasto, pijemy kawke. Nagle mała narobiła w pieluche i rodzic zamiast wyjść do innego pokoju/łazienki/przedpokoju i przebrać ją to rozbiera ją przy stole Dodatkowo komentując " o jaką ładną kupkę zrobiliśmy" Nigdy tego nie zrozumiem jak można przy stole zmieniać dziecku pieluchę kiedy inni jedzą czy nawet piją. To nie jest moje dziecko żebym musiała wąchać czy oglądać jej odchody
A ja bym nie chciała, żeby wszyscy oglądali mi genitalia mojej małej .
Stary 2012-08-31, 18:42   #775
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka123 Pokaż wiadomość
I rozumiem osoby, które wolą iść do pracy, bo np. utrzymują się same na studiach, i każdy grosz się dla nich liczy. A tu, jakby nie patrząc, pracuje się 6 tygodni za darmo, więc taki ktoś traci pensję z 6 tygodni.
Nie no, jaaaaaasne. Nie mówię o wyborze praca-praktyki, tylko o osobach, które poza studiowaniem zajmują się tylko dobrą zabawą (okej, można) i nawet nie chce im się iść na praktyki, zobaczyć "co z czym się je" (nie wiem jak może się właśnie nie chcieć, skoro ktoś dobrowolnie studiuje dany kierunek), a potem robią wielkie oczy. I u mnie z praktykami bywało różnie, niekoniecznie 6 tygodni, można było i po 2, na dodatek nie cały dzień.
Stary 2012-08-31, 18:51   #776
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
urocze
Cytat:

mam podobne zdanie.
ale ja się nie dziwię, że są takie głosy, w końcu skądś się biorą te panienki, latające po mieście w spodenkach odkrywających pół tyłka i z wylewającymi się biustami
dla mnie to niesmaczne, no ale może też jestem staroświecka ;-)
Stary 2012-08-31, 18:53   #777

Nie spotkałam się z osobą, która może, ale nie chce iść na praktyki. Może po prostu mam mało znajomych Kręcący nosem na przymus ich odbębnienia były tylko osoby, które pracują w branży innej i nie mogli ich przepisać. Wiele osób traktowało je jako fajny sposób na poznanie danej instytucji od środka i jednak jakiś wpis do CV - być może mało ważny, ale jest.

Ja się nie mogłam doczekać praktyk. Odbyłam je w policji i mimo iż nie dostałam zajęć typu łapanie złoczyńców, to bardzo, bardzo miło je wspominam. I jednak czegoś się nauczyłam, może niewiele, ale jednak. Szkoda, że trwały tylko 3 tygodnie i nie było możliwości ich przedłużenia
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 18:58   #778
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Nie spotkałam się z osobą, która może, ale nie chce iść na praktyki. Może po prostu mam mało znajomych Kręcący nosem na przymus ich odbębnienia były tylko osoby, które pracują w branży innej i nie mogli ich przepisać. Wiele osób traktowało je jako fajny sposób na poznanie danej instytucji od środka i jednak jakiś wpis do CV - być może mało ważny, ale jest.

Ja się nie mogłam doczekać praktyk. Odbyłam je w policji i mimo iż nie dostałam zajęć typu łapanie złoczyńców, to bardzo, bardzo miło je wspominam. I jednak czegoś się nauczyłam, może niewiele, ale jednak. Szkoda, że trwały tylko 3 tygodnie i nie było możliwości ich przedłużenia
U mnie tacy byli, co nie pracowali a praktyki olewali. Ja robiąc m.in. w biurze podróży, nie tylko zapoznałam się z programami rezerwacji imprez turystycznych itp. ale też byłam za granicą, jako asystentka pilota-rezydenta. Fajna przygoda.
Stary 2012-08-31, 19:02   #779
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
Zawsze myślałam że z tego typu tekstów i przechwałek wyrasta się w gimnazjum

Dziwi mnie moja babcia która od paru dni całymi dniami robi przetwory, pomidory, soki których nikt potem nie je, zagracona tylko tymi słoikami piwnica, co roku nowe dokładane, ale PRZETWORY MUSZĄ BYĆ.
W gimnazjum to się dopiero zaczyna...

Cytat:
A ja bym nie chciała, żeby wszyscy oglądali mi genitalia mojej małej .
U mnie w rodzinie (i nie tylko) był taki zwyczaj, że wszystkie nowo narodzone dzieci się nagrywa, fotografuje itd. No, niby fajna pamiątka, tylko, że jest jedno "ale". Gdy na jakiś urodzinach, czy innych imprezach rodzinnych dziadków weźmie na wspomnienia, to wyciągają te stare zdjęcia i kasety i komentują. Ostatnio oglądali film jak ciocia kąpie mojego kuzyna (obecnie ma ponad 20 lat). Współczuję mu, bo chociaż "sami swoi", ja nie chciałabym żeby wszyscy oglądali mój goły tyłek, nawet jeśli wtedy byłam jeszcze dzidziusiem. Na każdej takiej imprezie żyję w strachu, że przyjdzie też kolej na mnie najchętniej bym to wszystko spaliła, bo wytłumaczyć się nie da...
Stary 2012-08-31, 19:05   #780

O, zapomniałam! Co mnie jeszcze dziwi.

Rozumiem, że każdy może mieć różny rytm dnia. Moja bliska rodzina na wsi o piątej jest już na nogach, a o 21 już śpi. OK. Tylko że czasem do nas wpadają przejazdem, gdy są w mieście. Dzisiaj wpadli o 7:30 ze zdziwieniem: "wy jeszcze w łóżkach?!"

ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości