|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
A dla mnie pierś nie jest taką częścią ciała jak dłoń czy stopa i nie mam ochoty patrzeć w miejscach publicznych na czyjeś piersi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- O tym samym pomyślałam, w przypadku wyników pewnego konkursu: https://www.facebook.com/przymierzaj niżej jest post w wynikami i wielkie oburzenie tłumu. ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Nic tylko się powiesić na ich miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się z podobnym traktowaniem spotykam, też szukam pracy od jakiegoś czasu, droga przez mękę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkurzyłam się, na prawdę. Dobrze, że już w niedzielę przeprowadzka, będę mogła chodzić na te rozmowy kiedy im się tylko wymarzy, bo nie mam nic innego do roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Strzelaj lub emigruj!
|
A ja z innej beczki.
W sumie będzie o dziwnych nawykach ludzi ze wsi ![]() ![]() Otóż. Mieszkam w dużej wiosce- ponad tysiąc mieszkańców. Niektórych ludzi nawet po nazwisku nie znam- tylko z twarzy ![]() Zawsze mnie dziwi, że jest pewna grupa osób, które pojawiają się na KAŻDYM pogrzebie we wsi. Wkurza mnie to i irytuje. Akurat zdarzyło mi się w tym roku, że byłam w 1 tygodniu na 3 pogrzebach. Zmarłymi byli moi bliscy sąsiedzi, oraz ktoś z rodziny. No i jestem sobie na tych pogrzebach, a tam widzę cały czas te same twarze! ![]() Uważam, że pogrzeb to najbardziej intymne wydarzenie w życiu rodziny i powinni się na nim pojawiać tylko osoby z bliskiego kręgu bezpośrednio powiązane ze zmarłym. Zresztą, co to za przyjemność chodzenia na takie wydarzenia? ![]() Moja babcia zaś twierdzi, ze to zupełnie normalne ![]()
#756 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mnie się to wydało dość upiorne, za to dla mojej mamy, jest to całkiem normalne ![]()
![]() |
#758 | |||||
BAN stały
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3623701 8]Ja już się przyzwyczaiłam...
Normą są pytania przez telefon o rzeczy, które są wyraźnie napisane na CV (np. miejsce zamieszkania, wiek). Ja nie wiem, czy Ci ludzie nie potrafią czytać, czy jak? Ich umiejętności kończą się chyba na znalezieniu w CV numeru telefonu. Potem ktoś mi zawraca głowę takimi durnymi pytania, po czym okazuje się, że 'a nie, my szukamy kogoś z okolicy' albo 'potrzebujemy studentów, na pewno nie jest pani studentką?' (po wcześniejszym 5-min tłumaczeniu facetowi, że nie, nie studiuję). Ręce mi czasem opadają. ![]() A myślałam, że mnie jedyną takie głupie zachowania ze strony potencjalnych pracodawców spotykają. Wtedy odechciewa mi się dla kogoś takiego pracować. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36238444]A ja dla odmiany uważam za głupie "piersiowe" obyczaje naszej kultury.[/QUOTE] Mamy jakieś obyczaje w tej materii? ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Raczkowanie
|
Ja to wiem, ale niektórym się wydaje, że jak dają pracę, to są 'kimś', muszą pokazać co to nie oni, a ty człowieczku czuj się jak człowiek drugiej kategorii i dziękuj na kolanach, bo ci ktoś daje pracę za miskę ryżu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Przypomniał mi sie jeden duecik: starszy, poważny pan i jego duży, wiekowy pies. Spacerowali sobie nieśpiesznym krokiem po alejkach parkowych. Gdy psisko zostawało w tyle, pan wołał: "Chodź Stefan!" Całość idealnie do siebie pasowała. Zastanawia mnie tylko jak to było kiedyś gdy pies był szczeniaczkiem- nazwywali go Stefcio?
![]()
#761 | |
Konto usunięte
|
No na przykład kobieta z gołą klatą może zostać aresztowana za "zakłócanie porządku" z tego co mi wiadomo. Facet już nie. Uważam to za absurd.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, w którym miejscu leży ta granica, ale oczywiste jest, że tak się utarło od dawien dawna i ciężko to zmienić, co mi nie przeszkadza
![]() ![]() Może jakiś kulturoznawca wypowiedziałby się w temacie zakrywania/odkrywania piersi. |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mojej wsi (z dzieciństwa) kojarzę, że takie specyficzne starsze panie, co chodzily w każdy dzień tygodnia do kościola (głownie po to żeby przed kościołem rozsiewać ploty z innymi takimi jak one), równiez hobbistycznie zaliczaly pogrzeby. To było do tego stopnia chore, że jak zmarł mój ojciec (miałam z 7 lat), to z tego pogrzebu pamiętam tylko właśnie świdrujący wzrok tych bab. One po prostu tak jak obserwują wieś zza firanki, czy prowadzą rachunkowość osób, które były na mszy w kościele, tak na pogrzebach obserwują ludzi, którzy przyszli na pogrzeb swoich bliskich. Takie hobby, żeby było o czym pogadać z koleżankami.
![]() |
#764 |
ma zielone pojęcie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36240480]No na przykład kobieta z gołą klatą może zostać aresztowana za "zakłócanie porządku" z tego co mi wiadomo. Facet już nie. Uważam to za absurd.[/QUOTE]
Też uważam to za absurd. I do tego przejaw nierównego traktowania kobiet i mężczyzn ![]() Choć akurat podejście visionAM nie wydaje mi się dziwne w naszym kręgu kulturowym. I doceniam to, że visionAM stosuje tutaj tę samą zasadę wobec przedstawicieli obu płci — epatowania nagością ma nie być bez względu na to, jakiej ktoś jest płci.
#765 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie lubimy stóp i nic nie poradzimy, że ludzie masowo noszą sandały. Nie lubisz gołych klat - nic nie poradzisz, że ludzie czasami pokazują klaty. Pozostaje odwrócić wzrok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widać jaka to poważna firma.
![]() |
#767 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...56304384_n.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
W temacie dzieci:
strasznie mnie dziwią młodzi rodzice którzy jeśli są u kogoś w odwiedzinach przebierają dzieciaka na kanapie. Przykład: Siedzimy przy stole, jemy ciasto, pijemy kawke. Nagle mała narobiła w pieluche i rodzic zamiast wyjść do innego pokoju/łazienki/przedpokoju i przebrać ją to rozbiera ją przy stole ![]() ![]() ![]()
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ja się nie dziwię, że są takie głosy, w końcu skądś się biorą te panienki, latające po mieście w spodenkach odkrywających pół tyłka i z wylewającymi się biustami ![]() dla mnie to niesmaczne, no ale może też jestem staroświecka ;-)
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Nie spotkałam się z osobą, która może, ale nie chce iść na praktyki. Może po prostu mam mało znajomych
![]() Ja się nie mogłam doczekać praktyk. Odbyłam je w policji i mimo iż nie dostałam zajęć typu łapanie złoczyńców, to bardzo, bardzo miło je wspominam. I jednak czegoś się nauczyłam, może niewiele, ale jednak. Szkoda, że trwały tylko 3 tygodnie i nie było możliwości ich przedłużenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
O, zapomniałam! Co mnie jeszcze dziwi.
Rozumiem, że każdy może mieć różny rytm dnia. Moja bliska rodzina na wsi o piątej jest już na nogach, a o 21 już śpi. OK. Tylko że czasem do nas wpadają przejazdem, gdy są w mieście. Dzisiaj wpadli o 7:30 ze zdziwieniem: "wy jeszcze w łóżkach?!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.