Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 19:01   #2851
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja się wzięłam za odpisywanie a nie pisze nic jak było na wizycie na początku to dziękuję wszystkim za
A więc wszystko z maluszkiem jest OK ma 79,9 mm i najprawdopodobniej będzie to LEONEK: jupi:

a jeśli chodzi o L 4 to ja właśnie od poniedziałku się wybieram ale z racji zawodu jaki wykonuje, niestety na co dzień mam kontakt z ludźmi chorymi na gruźlicę, żółtaczkę, HIV, świerzb nie mówiąc już o wszawicy i tak miałam szczęście, że nie miałam wymiotów i potrafiłam przeprowadzić wywiad w mieszkaniu gdzie śmierdziało starym moczem, kałem a w lokalu unosił się gęsty dym od papierochów ale to chyba już przyzwyczajenie...... oczywiście nie wspomnę już o pogryzieniach przez nieszczepione psy
ale wiem, że na pewno będzie mi tej pracy bardzo brakować
No to super, że wszystko gra !

A co do pracy, no Tobie się nie dziwię. A praca na pewno pełna wyzwań i bardzo ciekawa.

Cytat:

[/COLOR]dawno nie było nic o jedzeniu, a więc właśnie siedzę sobie u mamusi i jem serniczek z polewą czekoladową i popijam herbatkę
Ja się zaraz szykuję do kremówki na kolacje

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny (: podczytuję was ale pisać nie ma kiedy, miałam w tym tygodniu młyn w pracy, do 20 musiałam zostawać żeby się wyrobić... ale teraz będzie luźniejszy miesiąc a październik w ogóle spokojny, bo kolekcje zimowe dopiero zaczynamy od listopada ^^
A to jakiś dom mody ?

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dziewczyny a miałyście doły?

kurcze ja się dziś czuje normalnie jak miałam depresję jeden wielki strach że nie podołam że pozawalam to na co pracowałam 5 lat
Hmm, ale w sensie że w pracy pozawalasz ? czy chodzi o ten egzamin ?
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:04   #2852
Luna0
Zakorzenienie

Leonikowa
Gratulacje chłopak i to duży

ale dziewczyny teraz pora na dziewczynki, bo ja chce chłopca a nie starczy dla mnie ciekawa jestem jak na innych wątkach bo chyba ogólnie jest mniej więcej 50/50 lub 40/60 chłopak/dziewczynka, ciekawe jak będzie u nas, jak narazie wysyp chłopców

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:10   #2853
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Leonikowa

ale dziewczyny teraz pora na dziewczynki, bo ja chce chłopca a nie starczy dla mnie ciekawa jestem jak na innych wątkach bo chyba ogólnie jest mniej więcej 50/50 lub 40/60 chłopak/dziewczynka, ciekawe jak będzie u nas, jak narazie wysyp chłopców
To jeszcze chłopaka dla mnie jednego zostawcie...bo też marzy mi się łobuz...oczywiście dziewczynka też będzie boska ale chyba straszego wolałabym mieć łobuza
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:12   #2854
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Obserwuje Cie ja żeby mieć prace muszę skończyć dr a żeby skończyć dr muszę zdać ten egzamin i tak kółko się zamyka. pracuję na uczelni już 5 lat i kurcze szkoda by było zawalić to na co pracowałam. z drugiej strony jak zrobię dr mogę odejść i szukać szczęścia gdzieś indziej stąd dr jest takim punktem który muszę zrobić tylko już sił brakuje.

a że mnie to tyle kosztuje nerwów zdrowia to mam doła że może trzeba było poczekać (pomijam że mam problemy ze zdrowiem i 7 cykli się staraliśmy a teraz się udało)
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:22   #2855
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Obserwuje Cie ja żeby mieć prace muszę skończyć dr a żeby skończyć dr muszę zdać ten egzamin i tak kółko się zamyka. pracuję na uczelni już 5 lat i kurcze szkoda by było zawalić to na co pracowałam. z drugiej strony jak zrobię dr mogę odejść i szukać szczęścia gdzieś indziej stąd dr jest takim punktem który muszę zrobić tylko już sił brakuje.

a że mnie to tyle kosztuje nerwów zdrowia to mam doła że może trzeba było poczekać (pomijam że mam problemy ze zdrowiem i 7 cykli się staraliśmy a teraz się udało)
Ja się też 100x zastanawiałam czy teraz to dobry moment, też mam problemy ze zdrowiem i doszłam do wniosku, że na dziecko to zawsze jest zły moment, przynajmniej w przypadku bardzo aktywnych życiowo osób, mających wiele planów itd. Zawsze coś jest wtedy utrudnione, różne plany pokrzyżowane, z czegoś trzeba zrezygnować... A może poczujesz się lepiej i skrobniesz cały doktorat w IIgim trymestrze? Przynajmniej teoretycznie powinnyśmy wtedy czuć się najlepiej

Serio wszystkie chcecie chłopów? Żadna dziewczynki???

Edytowane przez scarlett26
Czas edycji: 2012-08-31 o 19:24
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:26   #2856
alliw
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Poczytuję Was od lipca (wtedy dowiedziałam się o ciąży), ale nieśmiało dołączam dopiero teraz, bo wcześniej tak jakoś bałam się, że jednak coś pójdzie nie tak...Jest to moja pierwsza ciąża, więc trochę panikuję.
Termin wg om mam na 5.03. a wg usg na 26.02.

W środę miałam badanie usg (pierwsze! myślałam, że umrę z nerwów) genetyczne z testem pappa. Wyniki wyszły ok, dzidziuś jest zdrowy, ma 75 mm i pisiorka między nóżkami

Tak więc witam i pozdrawiam
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:33   #2857
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
moderna a czy jesteś bardzo senna po tym leku ?? bo ja po aviomarinie byłam śpiącą królewną z tego co pamiętam to inne leki na żygołki na mnie nie działały typu lokomotiw
ojjj z tym roznie, raz od razu mnie ciagnie do lozka i przesypiam 2-3 godziny, a innym razem nic.
No ale wazne, ze choc troche dziala, bole brzucha zdecydowanie mniejsze, niz wczoraj.. tyle, ze musze te tabletki brac, bo inaczej mdlosci i bole wracaja.

Cytat:
Hej dziewczyny (: podczytuję was ale pisać nie ma kiedy, miałam w tym tygodniu młyn w pracy, do 20 musiałam zostawać żeby się wyrobić... ale teraz będzie luźniejszy miesiąc a październik w ogóle spokojny, bo kolekcje zimowe dopiero zaczynamy od listopada ^^

Dziewczyny... widzę że była mowa o L4... wy przynajmniej możecie na nie iść. U nas nie ma tak lekko. Pracować będę do 34 tyg, z tym że pracodawca musi zapewnić mi wygodne warunki no i 1h więcej przerwy... ciekawa jestem jak to będzie wyglądać w praktyce.
U nas tez praca do 34 tygodnia, 6 tygodni przed rozwiazaniem macierzynske

Gdzie pracujesz?

Ja od roku juz w H&M
Stary 2012-08-31, 19:33   #2858
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Poczytuję Was od lipca (wtedy dowiedziałam się o ciąży), ale nieśmiało dołączam dopiero teraz, bo wcześniej tak jakoś bałam się, że jednak coś pójdzie nie tak...Jest to moja pierwsza ciąża, więc trochę panikuję.

W środę miałam badanie usg (pierwsze! myślałam, że umrę z nerwów) genetyczne z testem pappa. Wyniki wyszły ok, dzidziuś jest zdrowy, ma 75 mm i pisiorka między nóżkami

no ładnie 4 pisiorki na forum zaraz sie okaże że będziemy wątkiem 100% meskim

a tak w ogole to witam i gratuluje
a termin mamy podobny ja wg pierwszego usg w 6tyg 2 dniu na 5 marca a wg ostatniego na 27 lutego
no to juz 4 jestesmy ten sam etap w tym 3 pisorki a ja nie wiem

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:34   #2859
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
To jeszcze chłopaka dla mnie jednego zostawcie...bo też marzy mi się łobuz...oczywiście dziewczynka też będzie boska ale chyba straszego wolałabym mieć łobuza
Ja mogę oddać swojego chłopca, ja chcę córkę

Cytat:
Nie wiem, w którym jestem tygodniu jesteś, ale myślę że poczujesz się lepiej za kilka tygodni. No i nie ma co panikować. Przecież chyba można to jakoś odłożyć w razie najczarniejszego scenariusza ?
Stary 2012-08-31, 19:34   #2860
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ja chce dziewczynke

Ale jakos mam dziwne przeczucie na chlopca
Cytat:
Cześć Dziewczyny
Witaj
Stary 2012-08-31, 19:35   #2861
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A to jakiś dom mody ?

Hah nie... kolekcje wystrojów domów, w szczególności ekskluzywne tapety i różne materiały (; (zanim zaczęłam tam pracować nie miałam pojęcia że takie w ogóle istnieją, mój dom jest 'wystrojony' w taniochy z marketów )
Cytat:
Napisane przez Moderna
Ja chce dziewczynke

Mam dokładnie tak samo (;
A dowiem się dopiero po 20 tyg

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-08-31 o 19:36
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:35   #2862
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
czego ja już tak nie próbowałam - migdałków, chleba, sucharów, krakersów.... różności o których piszą że coś dają - mi nie dają nic niestety
współczuję, mam nadzieję że szybko miną

tutaj mam dla Ciebie link, może coś znajdziesz dla siebie
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ciaza/ciaza...by-na-nudnosci

Cytat:

strippi, kiedy zakłada się nową część - masakrycznie dużo już tych stron naklikanych.... wizaz wariuje ostatnio, ale strasznie długo mi się po odświeżeniu ładuje - zastanawiam się czy to nie przez wielkość wątku - też tak macie?
jak minie 5000postów

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Sprawdzilam skladnik czynny tabletek, ktore biore i okazalo sie, ze wlasnie biore odpowiednik polskiego aviomarinu

po kilku dniach przerwy, wzielam dzisiaj znowu (po konsultacji z lekarzem, mam brac nadal) i faktycznie czuje sie lepiej - czyli jakies dzialanie jednak jest
no to faktycznie dobrze brać ten aviomarin jak już jest źle, po co się męczyć.

Cytat:
Spoko kochana, zrozumiałe jest ja właśnie w takim wypadku drugiego dziecka nie popieram l4, wolałabym żeby Państwo pomogło mi tak zorganizować prace / cząstki etatów, żłobki, dofinansowania do niań/ żebym nie musiała oszukiwać że jestem chora jak nie jestem. No ale to świat idealny wiadomo
No właśnie kochana i to powinno się zmienić :/ ja np mimo że miałam tego krwiaka zostałabym w pracy, jakby mi zmienili tryb np na siedzący, niestety miałam stojący (kasa) i noszący (wykładanie codziennie sporej ilości książek i układanie na półkach).
Do pracy też bym chciała wrócić szybciej, jednak nie wyobrażam sobie zostawić maleństwa i wracać na 8godz etap, gdzie zmiany są tak ułożone, że i tak spędzam cały dzień w pracy. :/

Cytat:
dziewczyny ja się wzięłam za odpisywanie a nie pisze nic jak było na wizycie na początku to dziękuję wszystkim za
A więc wszystko z maluszkiem jest OK ma 79,9 mm i najprawdopodobniej będzie to LEONEK: jupi:
Jupiiiii to już Ci zmieniam na liście, że będzie synek
u mnie też taki duży chłop :d

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
P

Moja szwagierka ma termin porodu na 20 września i większość rzeczy "fotelik wózek itp" zakupiła na tablica.pl lub podobnych stronach za grosze a rzeczy są jak nowe ze sklepu w idealnym stanie... Ja też będę szukać wielu rzeczy na takich stronach
No dokładnie, szukajcie dziewczyny na stronach z własnego miasta, my np na stronie Lubina mamy ogłoszenia i tam są często wózki, foteliki, łóżeczka. Kupuje się bez wysyłki, można pojechać przetestować, ocenić, także same plusy.

Cytat:

Ja chciałam synka, bo już mam córeczkę. Ale jako pierwsze dziecko chciałam dziewczynkę i mam

Cytat:
Cześć Dziewczyny

witaj z nami
no i gratulacje
widzę 4 synek na liście!!

daj mi dane na pw, wg pierwszej strony to dopiszę Cię do listy mamuś

Dziewczyny poszłam spać o 16:30 i wstałam o 19:10 masakra
Stary 2012-08-31, 19:37   #2863
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=Leonikowa;36238219]
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Nestell dzisiaj pytałam moją ginkę o ten ból w pośladku i mówiła, że to rwa kulszowa poleciła basen

...dzięki,dobrze wiedzieć....bo ja pierwszy raz słyszałam tą nazwę tu na forum....ale w sumie to chodzę na basen,jednak mi pomogło spanie na czymś twardym....
Cytat:
Super,że wszystko ok,gratuluje!!! I do tego chłopiec!
Cytat:
Cześć Dziewczyny

Cześć .I gratuluje chłopca! Dobrze trafiłaś....jak na razie mamy tu klub męskich potomków.....
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:44   #2864
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

scarlet doktorat napisany oddany został tylko egzamin i obrona a może powinnam napisać aż?
boję się egzaminu bo prof mam średnio życzliwych. od października zaczynają się zajęcia a mam ich sporo i do tego laboratoria i sama nie wiem czy nie wziąść zwolnienia bo moze i chemikaliów na labie nie mam to jednak na wydziale chemicznym to różnie jest z tym wszystkim

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

skończyłam 6 tydzień, no najgorsze ze jak nie zdam tego teraz we wrześniu to zmienia sie cała komisja - prof którzy mi juz podali zakres materiału a nowi - nowy zakres, do tego najwcześniej komisje powołają w połowie października a wtedy to może być różnie z moim sampoczuciem a do tego normalnie mam cały etat w pracy i nie będzie na nic czasu...

no ale chyba powoli się oswajam że najwyżej się nie uda ale ja już taka jestem kurde za ambitna studia skończyłam z wyróżnieniem to dr mi się wymyślił i nie chcę tego spiepr....

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

a ja nie wiem co będzie i jest mi wszystko jedno. Będzie albo Tomek albo Natalia
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 19:49   #2865
Sorceresss
Wtajemniczenie

Same chłopy się ujawniają! Mówię Wam, to takie bezwstydniki co się pokazują w koło i chwalą siuraczkami
U mnie w domu pewnie dość tradycyjny układ: ja chcę dziewczynkę, mąż mój synusia

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 20:00   #2866
alliw
Zadomowienie

Dzięki za powitanie i gratulacje

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Same chłopy się ujawniają! Mówię Wam, to takie bezwstydniki co się pokazują w koło i chwalą siuraczkami
U mnie w domu pewnie dość tradycyjny układ: ja chcę dziewczynkę, mąż mój synusia
Uśmiałam się z tych bezwstydników
U mnie wszyscy, na czele ze mną myśleli, że jednak będzie dziewczynka, a tu proszę, niespodzianka.
Ale co tam, będzie motywacja, żeby mieć kolejne
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 20:01   #2867
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chce dziewczynke
Cytat:
Mam dokładnie tak samo (;
A dowiem się dopiero po 20 tyg
No to witajcie w klubie - ja to podchodziłam do tematu, że jak w ogóle ma być to niech chociaż będzie dziewczynką..... TŻ miał ciśnienie na temat. Twierdzi. że i to i to jest fajne, i najlepiej chciałby parkę, ale ja mówię, że to już nie ze mną Też mu się pozmieniało, bo wcześniej już miał plany, jak to będzie se majsterkował z synkiem, a co tu z córeczką robić.... Zobaczymy
Stary 2012-08-31, 20:15   #2868
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
No to witajcie w klubie - ja to podchodziłam do tematu, że jak w ogóle ma być to niech chociaż będzie dziewczynką.....
Mam nadzieje, ze jak dziecko sie urodzi to pokochasz je jednak pelna miloscia
Jakos tak przykro sie czyta o niechcianej ciazy
Stary 2012-08-31, 20:18   #2869
anika_s
Wtajemniczenie

Serio wszystkie chcecie chłopów? Żadna dziewczynki???[/QUOTE]

ja chce dziewczynke
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 20:22   #2870
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Leonikowa

no ja kurcze też cos przeczuwam chlopaka. pewno przez to, że w przeciągu ostatnich lat dookoła u moich znajomych i w rodzinie urodziło się z 10 chlopców a tylko 2 dziewczynki
Cytat:
ja chcę Za to Mój Tż czeka na chlopaka... no i ja też coś chlopaka przeczuwam
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Dziewczyny poszłam spać o 16:30 i wstałam o 19:10 masakra
to ja podobnie... wstaalm pół godz temu
Stary 2012-08-31, 20:24   #2871
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
kiedy zakłada się nową część - masakrycznie dużo już tych stron naklikanych.... wizaz wariuje ostatnio, ale strasznie długo mi się po odświeżeniu ładuje - zastanawiam się czy to nie przez wielkość wątku - też tak macie?
po 5000 postów. a wizaż muli bo muli, nie z powodu postów. jak dobrze działa to i wątki z większą ilością stron dobrze chodzą.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A becikowe dla najuboższych - napędzanie (przepraszam za wyrażenie) mnożenia się marginesu niestety. I znów ludzie klasy średniej (za jaką uważam siebie) znajdują się w czarnej dupie! Od państwa nie dostaną pomocy, a nie są na tyle majętni by było ich stać samych...
mi się wydaje, że trochę się przesadza z tym stwierdzeniem, że dla najuboższych. nie wiem czy dobrze to policzyłam, ale wychodzi mi, że jeśli dochód na osobę do becikowego ma nie przekraczać 1900 netto to wliczając dziecko jako członka rodziny, żeby nie załapać się każdy z rodziców powinien zarabiać powyżej 4000 brutto. nam do takich zarobków na prawdę strasznie daleko, a nie mam wrażenia, że jesteśmy ani najubożsi, ani tym bardziej z marginesu społecznego! litości..

to, że nie popieram jakichkolwiek ograniczeń w becikowym to zupełnie inna sprawa.

Cytat:
my byśmy chcieli dziewczynkę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 20:26   #2872
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
natal84 czekam z niecierpliwością na twój wynik Bety[COLOR="Silver"]
dzięki
wyniki odebrałam, wydają się byc całkiem całkiem, ale zobaczymy jakie będą w poniedziałek, bo tu przecież najważniejszy jest przyrost

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 20:35   #2873
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze jak dziecko sie urodzi to pokochasz je jednak pelna miloscia
Jakos tak przykro sie czyta o niechcianej ciazy
Eeeee tam, nie to że nie chcianej. Planowanej, bardzo chcianej przez TŻta, a z mojej strony to stosunek raczej ambiwalentny. Tak jak pisałam wcześniej - po poronieniu wcale się nie nastawiam, że to dziecko się urodzi, a zdecydowałam się na zasadzie lepiej grzeszyć i żałować niż żałować że się nie grzeszyło. Trudno, nie mam instynktu macierzyńskiego...
Stary 2012-08-31, 21:23   #2874
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ja chce dziewczynke [/QUOTE]
...ja będę miała chłopca -czułam to od początku...ale było mi wszystko jedno...i choć to moje trzecie dziecko:chłopiec-dziewczynka - i teraz chłopiec to z ręką na sercu za każdym razem była mi obojętna płeć.Choć może gdybym miała zestaw chłopiec-chłopiec to wolałabym potem dziewczynkę...kto wie...?
Ale błędne jest założenie chłopiec urwis,dziewczynka -księżniczka...może się okazać ,że ta nasza księżniczka to niezły gagatek...Ja mam opiekuńczego,odpowiedzial nego chłopca ,który bardzo mi pomaga,i "księżniczkę",która ma 3 lata-loki do pasa,słodką buzinkę,nie lubi lalek,kolor różowy to kara,kocha buciki ,marzy o kung-fu ,chodzi w rękawicach bokserskich i ...strzela fochy -szalony mix.
Więc czasem może się okazać,że majsterkowanie może być bliższe "księżniczce"....he he
Cytat:
Eeeee tam, nie to że nie chcianej. Planowanej, bardzo chcianej przez TŻta, a z mojej strony to stosunek raczej ambiwalentny. Tak jak pisałam wcześniej - po poronieniu wcale się nie nastawiam, że to dziecko się urodzi, a zdecydowałam się na zasadzie lepiej grzeszyć i żałować niż żałować że się nie grzeszyło. Trudno, nie mam instynktu macierzyńskiego...
Nie rozumiem Twojego podejścia -tak ogólnie.Ze wszystkim jesteś na NIE.Za każdym razem znajdziesz artykuł itp.na potwierdzenie tego co ułożyaś już sobie w głowie.Żle się czujesz,marudzisz,że masz już dosyć..ale nie chcesz tak naprawdę niczego zmieniać,nie pójdziesz do dr bo i tak z góry zakładasz ,że Ci nie pomoże.Dokonuj takich wyborów abyś póżniej nie jęczała jak Ci żle.Dziecko to wybór(nie piszę o sytuacjach patolog.), nie każdy musi mieć.Bez dziecka też można być szczęśliwym-a Ty bardzo chcesz sprawić takie wrażenie....jak byś była nieszczęśliwa z powodu tego,że będziesz miała dziecko.Zakładam ,że już się cieszysz na depresję poporodową.
A co do instynktu macierzyńskiego....nie zawsze pojawia się on z momentem zajścia w ciążę....może trzeba poczekać i mniej czytać durnych artyułów(jeśli ktoś nie umie się zdystansować)a więcej wczuć się w siebie.....

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Dziewczyny ,znowu mnie boli głowa...przed południem wzięłam już dwa paracetamole.Mogę jeszcze wziąść?A jak tak to ile?
Stary 2012-08-31, 21:26   #2875
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ,znowu mnie boli głowa...przed południem wzięłam już dwa paracetamole.Mogę jeszcze wziąść?A jak tak to ile?
Ja bym sobie chyba darowała jest już wieczór i postarałabym się już po prostu położyć, może do rana przejdzie.
Stary 2012-08-31, 21:28   #2876
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem Twojego podejścia -tak ogólnie.Ze wszystkim jesteś na NIE.Za każdym razem znajdziesz artykuł itp.na potwierdzenie tego co ułożyaś już sobie w głowie.Żle się czujesz,marudzisz,że masz już dosyć..ale nie chcesz tak naprawdę niczego zmieniać,nie pójdziesz do dr bo i tak z góry zakładasz ,że Ci nie pomoże.Dokonuj takich wyborów abyś póżniej nie jęczała jak Ci żle.Dziecko to wybór(nie piszę o sytuacjach patolog.), nie każdy musi mieć.Bez dziecka też można być szczęśliwym-a Ty bardzo chcesz sprawić takie wrażenie....jak byś była nieszczęśliwa z powodu tego,że będziesz miała dziecko.Zakładam ,że już się cieszysz na depresję poporodową.
A co do instynktu macierzyńskiego....nie zawsze pojawia się on z momentem zajścia w ciążę....może trzeba poczekać i mniej czytać durnych artyułów(jeśli ktoś nie umie się zdystansować)a więcej wczuć się w siebie.....
Nie czytam na potwierdzenie, tylko czytam przed - wszystko sprawdzam, zanim coś zrobię, żeby nie zaszkodzić. Do lekarza pójdę, w terminie jaki wyznaczył - sama wiem, czy mi pomoże akurat w tej sytuacji. Wiem, że dziecko to wybór, bo świadomie się na nie zdecydowałam - i myślę, że byłabym szczęśliwa bez, ale Tż chce bardzo mieć i zdecydowałam się ze względu na niego, bo go kocham. Dziwne byłoby cieszenie się na depresję (chyba mówisz to sobie teoretycznie, nigdy takiej nie przechodząc, bo inaczej nie pisałabyś takich rzeczy), ale liczę się z tym, że będę ją miała - przeczytałam już 3 książki na ten temat, jestem idealną kandydatką.

Dla Ciebie czytanie artykułów jest durne, ja czerpię z nich potrzebne informacje, bo jak już coś robię, to chcę to robić porządnie i choć teoretycznie jak umiem najlepiej przygotować się na to co mnie czeka. Wsłuchiwanie się w siebie, gdy potrzebujesz informacji nie ma sensu. Ja chcę wiedzieć, a nie przypuszczać i gdybać, bo na ty można się przejechać.
Stary 2012-08-31, 21:32   #2877
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Hah nie... kolekcje wystrojów domów, w szczególności ekskluzywne tapety i różne materiały (; (zanim zaczęłam tam pracować nie miałam pojęcia że takie w ogóle istnieją, mój dom jest 'wystrojony' w taniochy z marketów )
Ooo to brzmi super ciekawie, ja trochę interesuje się wzornictwem. A podobają Ci się ich rzeczy ?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

No właśnie kochana i to powinno się zmienić :/ ja np mimo że miałam tego krwiaka zostałabym w pracy, jakby mi zmienili tryb np na siedzący, niestety miałam stojący (kasa) i noszący (wykładanie codziennie sporej ilości książek i układanie na półkach).
Do pracy też bym chciała wrócić szybciej, jednak nie wyobrażam sobie zostawić maleństwa i wracać na 8godz etap, gdzie zmiany są tak ułożone, że i tak spędzam cały dzień w pracy. :/
No też bym była za zmianami, ale jak widać nasi rządzący mają sto jeden ważniejszych spraw, niż to że się kraj wyludnia a jak widać chęci są, czytałam że Polki w tym roku w UK z przyjezdnych urodziły najwięcej dzieci, pobijając nawet Pakistańczyków.

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-08-31 o 21:33
Stary 2012-08-31, 21:49   #2878
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Hej gratuluję

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

[QUOTE=strippi;

Jupiiiii to już Ci zmieniam na liście, że będzie synek
u mnie też taki duży chłop :d

dziękuję [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez nestelle;
[COLOR=Silver

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

[/COLOR]Dziewczyny ,znowu mnie boli głowa...przed południem wzięłam już dwa paracetamole.Mogę jeszcze wziąść?A jak tak to ile?
nestelle zaopatrz się w amol i nacieraj nim skronie może coś pomoże

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dzięki
wyniki odebrałam, wydają się byc całkiem całkiem, ale zobaczymy jakie będą w poniedziałek, bo tu przecież najważniejszy jest przyrost
oooooo to cieszę się bardzo to nie zostało nic innego jak trzymać mocno kciuki do poniedziałku

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:01   #2879
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Ooo to brzmi super ciekawie, ja trochę interesuje się wzornictwem. A podobają Ci się ich rzeczy ?
Jest sporo ciekawych rzeczy (po raz pierwszy widziałam np. tapetę w 3d wprawdzie wzór okropny, wyglądało to jak bombki na choinkę, trudno to sobie wyobrazić... ale naprawdę ciekawe do zobaczenia. W domu bym tego w życiu nie chciała ale z założenia jest przeznaczona do klubów). Jest też sporo rzeczy okropnych, w/g mnie nie wartych swoich cen ale podobno o gustach się nie dyskutuje (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 22:09   #2880
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym sobie chyba darowała jest już wieczór i postarałabym się już po prostu położyć, może do rana przejdzie.
.

.no właśnie wczoraj było podobnie....i całą noc się strasznie męczyłam.Dziś już nie dam rady....więc jeszcze raz błagamo odp.czy mogę jeszcze wziąść jeśli rano brałam 2 paracetamole?

Cytat:
Nie czytam na potwierdzenie, tylko czytam przed - wszystko sprawdzam, zanim coś zrobię, żeby nie zaszkodzić. Do lekarza pójdę, w terminie jaki wyznaczył - sama wiem, czy mi pomoże akurat w tej sytuacji. Wiem, że dziecko to wybór, bo świadomie się na nie zdecydowałam - i myślę, że byłabym szczęśliwa bez, ale Tż chce bardzo mieć i zdecydowałam się ze względu na niego, bo go kocham. Dziwne byłoby cieszenie się na depresję (chyba mówisz to sobie teoretycznie, nigdy takiej nie przechodząc, bo inaczej nie pisałabyś takich rzeczy), ale liczę się z tym, że będę ją miała - przeczytałam już 3 książki na ten temat, jestem idealną kandydatką.

Dla Ciebie czytanie artykułów jest durne, ja czerpię z nich potrzebne informacje, bo jak już coś robię, to chcę to robić porządnie i choć teoretycznie jak umiem najlepiej przygotować się na to co mnie czeka. Wsłuchiwanie się w siebie, gdy potrzebujesz informacji nie ma sensu. Ja chcę wiedzieć, a nie przypuszczać i gdybać, bo na ty można się przejechać.
Wydaje mi się,że Ty chcesz być idealną kandydatką na depresję....i myślę,że spełnisz się w tej roli książkowo.
Nie ,dla mnie czytanie artykułów nie jest durne ale niektóre z nich są...a do większości potrzebny jest dystans-Tobie go brakuje.Artykuły,badania, dane to jedno(często teoretyzowane..) a życie -to drugie..rzadko bywa książkowe.
Zacznij może czytać jakieś poradniki "jak być szczęśliwą?"itp-może pomoże.....
A na dziecko -moim zdaniem-należy się decydować jeśli oboje rodziców tego chce,inaczej to katastrofa...
A co do przypuszczeń...to Ty też je masz...uważasz ,że nie masz instynktu ale nie miałaś jeszcze okazji tego sprawdzić-i żaden art.Ci nie pomoże-ocenisz to za rok,może dwa....
Przypuszczasz,że dr Ci nie pomoże,nie sprawdzisz tego,ale zakładasz ,że nie i już ,Ty wiesz lepiej....albo artykuł wie lepiej....
Oj trudna z Ciebie osoba -i sądząc po wypowiedziach-ciężko na to pracujesz.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:

nestelle zaopatrz się w amol i nacieraj nim skronie może coś pomoże

-
Dzięki,jutro kupię i spróbuje(choć mam nadzieję,że nie będę miała okazji...|)
Ale teraz ..umieram...marzę o tabletce!Mogę?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości