|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
1. Ja w mojej przyszłej kuchni
![]() 2. Domek w swoim pokoju. 3. Dom- przód. 4. Dom- bok. 5. Dom- tył. 6. Domek i jego nowa fura. 7. Mamo a jajko? Zapomniałaś o jajku! (upodobał sobie jajeczko, bez którego nie mamy prawa wyjść z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |||
Zakorzenienie
|
I jeszcze ze starego wątku:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też wczoraj łepetyna bolała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Witam się i odpisuję jeszcze z poprzedniego wątku
![]() Shira nie zdążyłam pogratulować nocki ![]() ![]() agulaaabar , brawa za dentystę! Marina , szkoda że z hotelem nie wyszło... Brumek , wielkie brawa dla Tymka!!!! Dzień, dwa i pójdzie sam ![]() beatko , i dla Julki za zasypianie! ![]() Oliweczka Ty się tak nie przemęczaj, nie wolno! ![]() Adaś też z jedzeniem przystopował, rzuca się na wszystko jak dawniej, ale zje kilka kęsów, mniej niż potrafił. Ale co tam, minie mu ![]() agawoo ale się baba zachowała nieładnie ![]() Nateczko, zdjęcia super!!! Dominik się pięknie prezentuje, elegant jak zwykle ![]() Potem napiszę więcej ![]()
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() Oliweczka1985 - uważaj na siebie! beata_1988 - ale zazdroszczę samodzielnego zasypiania, u nas jeszcze się nie zdarzyło. Rafcio zasypia na rękach, odkladam go do łóżeczka, a potem z 5 - razy trzzeba go ponosić w trakcie nocy, bo pojękuje, postękuje, wędruje po całym łózeczku (oczywiście przez sen)m jęśli się mocniej uderzy w szczebelki to się przebudza. Zawsze po którymś przebudzeniu bierzemy do siebie do łóżka i już śpi spokojniej. Wiem, że muszę zacząć oduczać spania z nami w łóżku, ale to takie wygodne i tylko wtedy jakoś funkcjonuje... Wczoraj byliśmy na szczepieniu, podaje wymiary: 73 cm i 9600. Lekarka powiedziała, że nie za dużo, ale jeszcze się mieści w przedziale. Natka -ale domek szybko rośnie, chyba bardzo przyjemnie patrzeć, jak z dnia na dzień jest bilżej końca... ![]() Mój Rafcio, też ma dzisiaj strajk głodowy, nie chciał za bardzo śniadania, obiadu (zjadł kilka łyżeczek). Na podwieczorek podałam pierwszy raz jogurt naturalny Bakomo - i to zjadł z apetytem!!! Mam nadzieję, że nie zaszkodzi bo inaczej to znowu będzie ciężka noc. Dziewczyny, a czy Wy podajecie jogurty takie dorosłe? |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Myha piękną masz córkę. I ładne zdjecia, jaki aparat macie?
Oliweczka kurcze siądź na tyłek i odpoczywaj. Jak Ty się ogarniałaś jak pracowałaś? chyba wymyślasz sobie pracę w domu i wszędzie widzisz bałagan a pewnie go nie ma. ![]() ![]() Natka jak patrzę na budujący sie dom to zazdroszczę. Wcz byłam u sąsiadki, dopiero się wprowadziła i urządzają/ jak ja lubię oglądać takie nowe świeże wnętrza ![]() Ta odżywka kosztowała ponad 80 euro. Dżizas. Ale chyba warta jak takie cuda z rzęsami robi. Anka no moja je jogurty. Jakie mam. Bakoma, jogobella, danonki..
#66 | ||||
Zakorzenienie
|
Słodziak
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale wierze, że za taka cene działa cuda... Za alergie Domka ![]() Cytat:
![]() Domek elegant ![]() Cytat:
Na mnie apap nigdy nie działał... Cytat:
![]() Lilka czasami zje parę łyzeczek jogurtu od tż i nic jej nie jest. Z reguły daje jej takie a'la danonki i budyń czekoladowy dla dzieci. W ogole mój tż to jogurtożerca jakich mało... pochłania je litrami! Wróciłam z zakupów, ziemniaki kończą sie gotować, za chwilę robie kluchy, mięsko się smaży... eh nic mi się nie chce... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
HELP !!!!
Dziewczyny kupiłam sobie ten lakier magnetyczny co robią się same wzorki, ale nie działa!!! Co robię nie tak ??? Używała któraś z was go ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Np: http://www.youtube.com/watch?v=bnLwi0HjZao |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Kurde Dominik ma 38,8
![]() ![]() ![]()
#70 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Martyna, Radek, Dominik ![]()
![]() |
#71 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się czujesz? Cytat:
![]() Waga i wzrost Rafcia bardzo dobry ![]() Ja podaję Domkowi i te i te jogurciki ![]() Cytat:
![]() Ja też lubię takie nowe, piękne wnętrza. Sama już marzę żeby dla nas wybierać ![]() Ja tą odżywkę kupiłam za 250 zł i też z wielkim bólem, ale faktycznie zdziałała cuda ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą.
Dobrze, że już wieczór, bo ten dzień ciągnął nam sie z Alą okropnie. Za oknem jesień, chodziłyśmy po ścianach i dzisiaj chyba wytuliłyśmy, wycałowałyśmy się, wygilgotałyśmy się za wszystkie czasy ![]() ![]() Czytam ile chorowitków goraczkujących! Znowu jakaś masowa trzydniówka najprawdopodobniej ![]() Nie ogarniam jeszcze z pamięci nicków i imion dzieci nowych mamuś, ale chyba myha wstawiała zdjęcia córci- świetna jest i te minki ![]() anka inne dzieci widac na wątku też mają strajki jedzeniowe, więc może to taki czas. Moja miała z 1,5 mca temu takie akcje, a teraz w ogóle jej się z posiłkami poprzestawiało. Obiad z apetytem cała przyszykowana porcję zje dopiero ok 15.30-16. I to jeszcze najlpiej jak wcześniej ejsteśmy na dworze i się wybiegamy na świezym powietrzu.a wtedy włącza się mega głodomor. I wyeliminowałam wszelkie przekąski do pory obiadowej, po obiedzie hulaj dusza podjada na co ma chęć. A jogurty tez daje jakie akurat mam, dzieciowe, naturalne, "dorosłe". Lili pomagier pierwsza klasa z Radka ![]() Natka "Domki" prezentuja się okazale ![]() ![]() uśpiłam Alę bez smoka, postaramy się wytrwać bez niego całą noc. Jak będzie ok i nie skapituluję to juto wyrzucam i żeganmy się z nim na dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
BRUMKU mamy 4 i pół zęba. Jezioro to nie jezioro tylko sztuczny zalew Pogoria w miesicie obok tzn.Dabrowie Górniczej
PATIK mam Canon PowerShot SX120 IS zwykły kompakt. ma bardzo dobre opinie. Można w nim np manualnie przestawiać przesłonę i takie inne których jeszcze nie rozgryzłam. ANIU wymiary Rafcia chyba w sam raz ![]() JACIEEE ![]() Uwaga mam zdjecie ze "straszna" mina, Możecie tez zobaczyc pierwsze urazy zwiazane z chodzeniem 1.jpg 2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Natka Nie wiem co szybciej Wam rosnie ![]() MyhaMiniasta Martynka urocza! ![]() Lili83Ale sobie pomocnika wyćwiczyłaś ![]() Brumek Ale Tymek wystrzelił!Pewnie bedzie sie teraz czesciej zapominał ![]() ![]() TelikHop,hop my tu juz nowy wątek zaczynamy-wkupisz sie tylko urodzinowymi zdjeciami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Was dognać
![]() Ale jestem...w krzakach... Bo Zosia dostaje wiertarki nad ranem i w nsz najlepszy sen kręci się i wierci ![]() ![]() Z nowości to mamy siniaka na policzku ![]() Poza tym pierwszy raz ktoś (poza nianią) nam dziecko na spacer zabrał, jak byliśmy w domu, a mianowicie teściowa ![]() ![]() Otwierają u nas na wsi 5-10-15 - dobre mają ciuszki? Pamiętam, że Marzena Hani na roczek kieckę kupowała. Co do wsi, to wiecie że i na takim za.upiu, jak nasze są ludzie którzy powierzyli kasę "bursztynowemu złotu", szok normalnie... Tż z okazji imienin wybiera się na żagle w następny weekend, więc stwierdziłam, że też będę sie gościć i wkręciłam się do teściów ![]() Lili, ja na diecie a Ty tu takie pyszności wstawiasz? ![]() ![]() Jacieee, uwielbiam te Twoje poczucie humoru ![]() Ależ Domek i domek Wam rośnie, Natko! Madziaranew, a ja Cię dobrze pamiętam ze zdjęć z chrztu, ucałuj Sophie, naszą wątkową "imienniczkę"! Zapomniałam co miałam jeszcze napisać... Idę spać, póki mogę ![]() Dobrej i przespanej jak ostatnio u Żbika Shirkowego nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odnosnie jedzenia! Ewa nie je od dłuzszego czasu nic oprocz sniadan i mleka, nie je zadnych nie owocowych przekasek-nie wiem czemu ![]() Wyczytałam ostatnio,ze 150ml wypitego soku dziecko tez traktuje jako posilek ![]() Ewa nawet po wodzie mniej je ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moj Borysek tez tak mamusi pomaga ![]() Daj przepis prosze, bo wyglada (i pewnie smakuje) wysmienicie Cytat:
![]() 2.Lubie dobre kosmetyki, jak cos zamieram kupic to sprawdzam opinie w internecie ![]() Cytat:
ale rosnie ten Wasz domek! A synuś jak zwykle elegancki i śliczny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Strajki jedzeniowe i u nas, ale kiedy jest MIĘSO, to szła ciał, wszytsko wpierniczy ![]() Myha, no właśnie, to Twoja Martynka się ukazała w poprzednim wątku, fajna z niej dziewczyneczka, ale chyba też i niezły charakterek, ruchliwy, co? ![]() Tymek ruszył w świat na 2 nogach? ![]() ![]() No nie sposób się od Was oderwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() brumek oczywiście ![]() ![]() adrji nie machaj tlyko tłumacz gdzie byłas jak Cie nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno, przez Was, szczególnie przez AgęG, kupiłam wczoraj Quinny Zapp (zwykły, używany i za Zośkowe urodzinowe), już się nie moge doczekać na przesyłkę
![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-08-31 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Natka domek i Domek super ![]() Mam zmartwienie. Mlody jest jakis apatyczny i duzo spi. Ni ema goraczki, zab mu tez nie odzie. Nie wiem czy to choroba, czy reakcja po szczepieniu na MMR. Chyba oszaleje z nerwow. Jeszcze teraz odkrylam jakiegos guzka w dolnej czesci potylicy> Nie wiem co to. Z newsow Szymonkowych, wczoraj wszedl na drabine, na sam szczyt. Ja go asekurowalam tylko, bo myslalam, ze dalej niz do trzeciego stopnia nie wejdzie,a on nie na sama gore. No i probowal wsadzic ladowarke od telefonu do kontaktu. Niezly z niego obserwator. Tez ostatnio ma mniejszy apetyt. Aa dla tych,ktore nie maja FB. TZ wynajal mieszkane. Niedlugo wyjezdzam.
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
wodaqua to nadrabiaj i pisz,nigdzie nie idz
![]() Nie jesz,czy cwiczysz? Czy razem? Ja włąsnie pochłaniam michałki-w związku z dieta oczywiście ![]() ![]() Myha 500ml??????????!!!!!!A dziennie ile ml wypija? Ewa z kolei tylko woda, wszelkie soki i kompoty powoduja u niej odruch wymiotny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kajool to swietne wiesci.... bedziesz tam miala neta by z nami nadal byc ? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-08-31 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o jedzenie to Borysek po chorobie tez malo je.Zawsze na sniadanko miseczke kaszki z owocami pochłaniał bez problemu a dzisiaj 4 lyzeczki, obiadku tez tak jakos mniej.Nie daje mu slodkich przekasek, ani nie pije nic poza woda w ciagu dnia.Uwielbia za to mleko-dostaje rano jak sie obudzi i wieczorem przed snem.
Ja dzisiaj byłam na aerobiku, matko jak nas kobita wymeczyła na stepach!Padam!Bardzo lubie ta babke co dzisiaj prowadzila(niestety tylko w piatki prowadzi), zwraca uwage na dokladnosc cwiczen.Szkoda ze nie prowadzi w poniedzialki i srody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mleka zjada...kurcze nie wiem. Niech policzę. 150 rano+ 150 popołudniu+150 przed snem. Oczywiscie czasami jest wiecej czasami mniej. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że sama sie upomina o picie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pokazywałaś guzka na szczepieniu? Ewka tez jest dziwna...tez zwalam na szczepienie... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.