Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 15:23   #61
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

1. Ja w mojej przyszłej kuchni
2. Domek w swoim pokoju.
3. Dom- przód.
4. Dom- bok.
5. Dom- tył.
6. Domek i jego nowa fura.
7. Mamo a jajko? Zapomniałaś o jajku! (upodobał sobie jajeczko, bez którego nie mamy prawa wyjść z domu).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120830_191612.jpg (59,9 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120830_190354.jpg (63,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120830_190902.jpg (62,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120830_191037.jpg (54,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120830_191435.jpg (63,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120831_151117.jpg (29,7 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120831_133956.jpg (51,7 KB, 78 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 15:28   #62
agawoo
Zakorzenienie

I jeszcze ze starego wątku:
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Lili, jak zaczęłaś szczepić refundowanymi to raczej nie można przejść na te płatne 5w1/6w1.
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A nam sami zaproponowali jedno wkłucie
Wiem, że nie można wrócić do refundowanych, gdy się zacznie skojarzonymi, ale odwrotnie chyba można...
Dziewczyny - własnie - pytanie dlaczego nie można tak zmieniać?Nam pani pielęgniarka po pierwszym szczepieniu (szczepionką skojarzoną - 5 w 1) powiedziała, że jak chcemy, to następnym razem możemy zaszczepić tymi bezpłatnymi szczepionkami ... ale szczepimy płatnymi, bo już mam namieszane w głowie z tym zmienianiem ....
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Złożyłam pracę w dziekanacie. Ale obrona jeszcze nie wyznaczona bo dziekan na urlopie i z nim muszą umawiać.
Tak mnie boli łeb codziennie biorę prochy, co jest...
To już bliżej jak dalej

Mnie też wczoraj łepetyna bolała 3 apapy nie dały rady ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 16:28   #63
aania_20
Zakorzenienie

Witam się i odpisuję jeszcze z poprzedniego wątku

Shira nie zdążyłam pogratulować nocki dobra i jedna

agulaaabar
, brawa za dentystę!

Marina
, szkoda że z hotelem nie wyszło...

Brumek
, wielkie brawa dla Tymka!!!! Dzień, dwa i pójdzie sam

beatko
, i dla Julki za zasypianie!

Oliweczka
Ty się tak nie przemęczaj, nie wolno!
Adaś też z jedzeniem przystopował, rzuca się na wszystko jak dawniej, ale zje kilka kęsów, mniej niż potrafił. Ale co tam, minie mu

agawoo
ale się baba zachowała nieładnie
Nateczko, zdjęcia super!!! Dominik się pięknie prezentuje, elegant jak zwykle

Potem napiszę więcej

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 17:15   #64
anka_1984
Raczkowanie

Witam i ja

Oliweczka1985 - uważaj na siebie!

beata_1988 - ale zazdroszczę samodzielnego zasypiania, u nas jeszcze się nie zdarzyło. Rafcio zasypia na rękach, odkladam go do łóżeczka, a potem z 5 - razy trzzeba go ponosić w trakcie nocy, bo pojękuje, postękuje, wędruje po całym łózeczku (oczywiście przez sen)m jęśli się mocniej uderzy w szczebelki to się przebudza. Zawsze po którymś przebudzeniu bierzemy do siebie do łóżka i już śpi spokojniej. Wiem, że muszę zacząć oduczać spania z nami w łóżku, ale to takie wygodne i tylko wtedy jakoś funkcjonuje...

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, podaje wymiary: 73 cm i 9600. Lekarka powiedziała, że nie za dużo, ale jeszcze się mieści w przedziale.

Natka -ale domek szybko rośnie, chyba bardzo przyjemnie patrzeć, jak z dnia na dzień jest bilżej końca... A mały ale słodki..

Mój Rafcio, też ma dzisiaj strajk głodowy, nie chciał za bardzo śniadania, obiadu (zjadł kilka łyżeczek). Na podwieczorek podałam pierwszy raz jogurt naturalny Bakomo - i to zjadł z apetytem!!! Mam nadzieję, że nie zaszkodzi bo inaczej to znowu będzie ciężka noc.
Dziewczyny, a czy Wy podajecie jogurty takie dorosłe?
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 17:25   #65
patik87
Zakorzenienie

Myha piękną masz córkę. I ładne zdjecia, jaki aparat macie?

Oliweczka
kurcze siądź na tyłek i odpoczywaj. Jak Ty się ogarniałaś jak pracowałaś? chyba wymyślasz sobie pracę w domu i wszędzie widzisz bałagan a pewnie go nie ma.

Natka jak patrzę na budujący sie dom to zazdroszczę. Wcz byłam u sąsiadki, dopiero się wprowadziła i urządzają/ jak ja lubię oglądać takie nowe świeże wnętrza a Domin jak model w kaszkiecie i szaliczku, fiu fiu.
Ta odżywka kosztowała ponad 80 euro. Dżizas. Ale chyba warta jak takie cuda z rzęsami robi.

Anka
no moja je jogurty. Jakie mam. Bakoma, jogobella, danonki..
Stary 2012-08-31, 17:33   #66
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek "pomaga" mi przy praniu
Słodziak
Cytat:
A tu żeby Wam smaka narobić
Szarlotka z bitą śmietaną. Pycha, polecam
dobra wyszła?
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jestem!

Agula,
Najlepsza odżywka do odżywka do rzęs jaką miałam http://www.flaconi.de/pflege/revital...ernpflege.html
Wszyscy myśleli, że mam sztuczne rzęsy.
Kupiłam ją przed swoim weselem. Teraz już moje rzęsy są okropne, ale po tym były piękne
Teraz mi trochę szkoda kasy na nią

Byliśmy u lekarza z wynikami testów Domka. Ma bardzo słabiutką alergię. Brumku Ty pytałaś o sklalę: 0-6.
Alergia na mleko, pleśń, jabłko i ziemniak. Te wszystkie dziwne nazwy są związane z mlekiem
Dostaliśmy Pepti na 3 tygodnie, obserwujemy czy katar się zmniejszy. Raz dziennie jogurt i masełko na chlebek. Jabłko i ziemniak normalnie może jeść. Ogólnie wszystko ok, nie ma źle, wyrośnie chłopak z tego
Łoooo matko tyle to mnie nie stać
Ale wierze, że za taka cene działa cuda...

Za alergie Domka żeby szybko sobie poszła..
Cytat:
2. Domek w swoim pokoju.
3. Dom- przód.
4. Dom- bok.
5. Dom- tył.
7. Mamo a jajko? Zapomniałaś o jajku! (upodobał sobie jajeczko, bez którego nie mamy prawa wyjść z domu).
Aż miło popatrzeć jak dom rośnie i chyba dosyc duży będzie co?
Domek elegant
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny - własnie - pytanie dlaczego nie można tak zmieniać?Nam pani pielęgniarka po pierwszym szczepieniu (szczepionką skojarzoną - 5 w 1) powiedziała, że jak chcemy, to następnym razem możemy zaszczepić tymi bezpłatnymi szczepionkami ... ale szczepimy płatnymi, bo już mam namieszane w głowie z tym zmienianiem ....

Mnie też wczoraj łepetyna bolała 3 apapy nie dały rady ...
Mi się coś kojarzy, że jak szczepisz bezpłatnymi z kilkoma wkłuciami to póxniej możesz wziąć płatne, ale jak zaczniesz platnymi to już musisz płatnymi.

Na mnie apap nigdy nie działał...
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, podaje wymiary: 73 cm i 9600. Lekarka powiedziała, że nie za dużo, ale jeszcze się mieści w przedziale.

Mój Rafcio, też ma dzisiaj strajk głodowy, nie chciał za bardzo śniadania, obiadu (zjadł kilka łyżeczek). Na podwieczorek podałam pierwszy raz jogurt naturalny Bakomo - i to zjadł z apetytem!!! Mam nadzieję, że nie zaszkodzi bo inaczej to znowu będzie ciężka noc.
dla Rafała za wymiary.

Lilka czasami zje parę łyzeczek jogurtu od tż i nic jej nie jest. Z reguły daje jej takie a'la danonki i budyń czekoladowy dla dzieci.
W ogole mój tż to jogurtożerca jakich mało... pochłania je litrami!

Wróciłam z zakupów, ziemniaki kończą sie gotować, za chwilę robie kluchy, mięsko się smaży... eh nic mi się nie chce...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 17:42   #67
brunetka2000
Zakorzenienie

HELP !!!!
Dziewczyny kupiłam sobie ten lakier magnetyczny co robią się same wzorki, ale nie działa!!! Co robię nie tak ??? Używała któraś z was go ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 17:48   #68
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
HELP !!!!
Dziewczyny kupiłam sobie ten lakier magnetyczny co robią się same wzorki, ale nie działa!!! Co robię nie tak ??? Używała któraś z was go ???
Nie pomogę, nie znam się na takich cudach. Jedyne co moge doradzic to poszukaj na youtub'ie filmików z tym lakierem, na pewno jest ich mnóstwo

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Np:
http://www.youtube.com/watch?v=bnLwi0HjZao

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 18:05   #69
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kurde Dominik ma 38,8 Jak tylko lek przestaje działać, to gorączka wraca. Po kąpieli to normalnie dreszcze miał Teraz już śpi. Padł wymęczony

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 18:40   #70
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Jak już jesteśmy w temacie jedzenia..
Pytanie o MM.

Aktualnie jestesmy na "trójce". przechodzicie na czwórke lub specjalne mleka dla dzieci w kartonie? czy od razu na normalne kartonowe?
My jesteśmy - od kiedy mały skończył roczek - na tym mleku po pierwszym roku życia

Cytat:
Szymon je tylko te jogurty dla dzieci. Przemawia za mną to, że mają w składzie wapń i witaminę D, a kosztują nie więcej niż te dla dorosłych Za 6 jogurcików płacę funta ostatnio nawet znalazłam za 75 pensów.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kurde Dominik ma 38,8 Jak tylko lek przestaje działać, to gorączka wraca. Po kąpieli to normalnie dreszcze miał Teraz już śpi. Padł wymęczony
Zdrówka

Martyna, Radek, Dominik

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:17   #71
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Nateczko, zdjęcia super!!! Dominik się pięknie prezentuje, elegant jak zwykle

Potem napiszę więcej

Jak się czujesz?

Cytat:

Natka -ale domek szybko rośnie, chyba bardzo przyjemnie patrzeć, jak z dnia na dzień jest bilżej końca... A mały ale słodki..

Waga i wzrost Rafcia bardzo dobry
Ja podaję Domkowi i te i te jogurciki

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Natka jak patrzę na budujący sie dom to zazdroszczę. Wcz byłam u sąsiadki, dopiero się wprowadziła i urządzają/ jak ja lubię oglądać takie nowe świeże wnętrza a Domin jak model w kaszkiecie i szaliczku, fiu fiu.
Ta odżywka kosztowała ponad 80 euro. Dżizas. Ale chyba warta jak takie cuda z rzęsami robi.

Ja też lubię takie nowe, piękne wnętrza. Sama już marzę żeby dla nas wybierać Ale droga jeszcze daleka...

Ja tą odżywkę kupiłam za 250 zł i też z wielkim bólem, ale faktycznie zdziałała cuda

Cytat:

Łoooo matko tyle to mnie nie stać
Ale wierze, że za taka cene działa cuda...

Za alergie Domka żeby szybko sobie poszła..

Aż miło popatrzeć jak dom rośnie i chyba dosyc duży będzie co?
Domek elegant
Na tej stronie faktycznie koszmarnie droga ta odżywka

Czy ja wiem, 140 m2 plus garaż

Cytat:
Ojej, co mu

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Martyna, Radek, Dominik
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 19:26   #72
alibany
Rozeznanie

Witam wieczorową porą.
Dobrze, że już wieczór, bo ten dzień ciągnął nam sie z Alą okropnie. Za oknem jesień, chodziłyśmy po ścianach i dzisiaj chyba wytuliłyśmy, wycałowałyśmy się, wygilgotałyśmy się za wszystkie czasy bo co tu innego robić w taki ponury dzień w domu

Czytam ile chorowitków goraczkujących! Znowu jakaś masowa trzydniówka najprawdopodobniej Zdrówka dla wszystkich!!!!!!

Nie ogarniam jeszcze z pamięci nicków i imion dzieci nowych mamuś, ale chyba myha wstawiała zdjęcia córci- świetna jest i te minki

anka inne dzieci widac na wątku też mają strajki jedzeniowe, więc może to taki czas. Moja miała z 1,5 mca temu takie akcje, a teraz w ogóle jej się z posiłkami poprzestawiało. Obiad z apetytem cała przyszykowana porcję zje dopiero ok 15.30-16. I to jeszcze najlpiej jak wcześniej ejsteśmy na dworze i się wybiegamy na świezym powietrzu.a wtedy włącza się mega głodomor. I wyeliminowałam wszelkie przekąski do pory obiadowej, po obiedzie hulaj dusza podjada na co ma chęć.
A jogurty tez daje jakie akurat mam, dzieciowe, naturalne, "dorosłe".

Lili pomagier pierwsza klasa z Radka
Natka "Domki" prezentuja się okazale I Ty w "kuchni"
uśpiłam Alę bez smoka, postaramy się wytrwać bez niego całą noc. Jak będzie ok i nie skapituluję to juto wyrzucam i żeganmy się z nim na dobre Jakoś podskórnie czuję, że to ten czas i Ala da sobie bez niego radę. Ale ciiii
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:28   #73
myha82
Wtajemniczenie

BRUMKU mamy 4 i pół zęba. Jezioro to nie jezioro tylko sztuczny zalew Pogoria w miesicie obok tzn.Dabrowie Górniczej
PATIK mam Canon PowerShot SX120 IS zwykły kompakt. ma bardzo dobre opinie. Można w nim np manualnie przestawiać przesłonę i takie inne których jeszcze nie rozgryzłam.
ANIU wymiary Rafcia chyba w sam raz
JACIEEE

Uwaga mam zdjecie ze "straszna" mina, Możecie tez zobaczyc pierwsze urazy zwiazane z chodzeniem
1.jpg

2.jpg

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:32   #74
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
trzymam kciuki za spokojna noc...

Natka Nie wiem co szybciej Wam rosniepiekny Domek-angielski dzentelmen-cudo!

MyhaMiniasta Martynka urocza!

Lili83Ale sobie pomocnika wyćwiczyłaśRadziu boski!

Brumek Ale Tymek wystrzelił!Pewnie bedzie sie teraz czesciej zapominałJa przy pierwszym kroczku siadłam i sie popłakałam-a trzeba było uwiecznic

TelikHop,hop my tu juz nowy wątek zaczynamy-wkupisz sie tylko urodzinowymi zdjeciami
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:35   #75
wodaqua
Zadomowienie

Was dognać
Ale jestem...w krzakach... Bo Zosia dostaje wiertarki nad ranem i w nsz najlepszy sen kręci się i wierci Liczę, że jutro zrobi nam prawdziwą sobotę i chociaż do 7 pośpimy... Do tego męcząco w pracy bo koniec miesiąca...
Z nowości to mamy siniaka na policzku , no nie było jak Zosi ratowac jak tańcowała przy łóżku...
Poza tym pierwszy raz ktoś (poza nianią) nam dziecko na spacer zabrał, jak byliśmy w domu, a mianowicie teściowa 2h jeździła, a my z tego wszytskiego zabraliśmy się za robienie dżemu śliwkowego
Otwierają u nas na wsi 5-10-15 - dobre mają ciuszki? Pamiętam, że Marzena Hani na roczek kieckę kupowała.
Co do wsi, to wiecie że i na takim za.upiu, jak nasze są ludzie którzy powierzyli kasę "bursztynowemu złotu", szok normalnie...
Tż z okazji imienin wybiera się na żagle w następny weekend, więc stwierdziłam, że też będę sie gościć i wkręciłam się do teściów , a co! Trzeba mieć coś z życia!
Lili, ja na diecie a Ty tu takie pyszności wstawiasz? Ale się nie skuszę, za dobrze mi idzie
Jacieee, uwielbiam te Twoje poczucie humoru
Ależ Domek i domek Wam rośnie, Natko!
Madziaranew, a ja Cię dobrze pamiętam ze zdjęć z chrztu, ucałuj Sophie, naszą wątkową "imienniczkę"!
Zapomniałam co miałam jeszcze napisać...
Idę spać, póki mogę
Dobrej i przespanej jak ostatnio u Żbika Shirkowego nocy!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:37   #76
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

Uwaga mam zdjecie ze "straszna" mina, Możecie tez zobaczyc pierwsze urazy zwiazane z chodzeniem
Załącznik 4857257

Załącznik 4857258
Nie wiem która grozniejsza

Odnosnie jedzenia!
Ewa nie je od dłuzszego czasu nic oprocz sniadan i mleka, nie je zadnych nie owocowych przekasek-nie wiem czemu ale chudzina nie jest wiec sie nie przejmuje.

Wyczytałam ostatnio,ze 150ml wypitego soku dziecko tez traktuje jako posilek
Ewa nawet po wodzie mniej je
Stary 2012-08-31, 19:38   #77
adrji
Raczkowanie

adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:40   #78
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
I jeszcze jedno:

Załącznik 4856646
Sliczna ta Twoja córeczka

Cytat:
Radek "pomaga" mi przy praniu
moj Borysek tez tak mamusi pomaga

Cytat:
A tu żeby Wam smaka narobić
Szarlotka z bitą śmietaną. Pycha, polecam
Daj przepis prosze, bo wyglada (i pewnie smakuje) wysmienicie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
- On też za 1 palec to śmiało śmiga od paru ładnych dni. Ale przełamać ten pierwszy strach przed samodzielnością, chyba nie jest łatwo.

Piękny, aczkolwiek długo się nie napatrzyłam, bo trwało 1,5 sekundy A tak serio, to po krótkiej chwili (żeby go nie wystraszyć) się na niego rzuciłam

DDewik - Ty widzę też jesteś kosmetycznie zakręcona :F

1.dla Tymka za pierwsze kroki
2.Lubie dobre kosmetyki, jak cos zamieram kupic to sprawdzam opinie w internecie

Cytat:
2. Domek w swoim pokoju.
3. Dom- przód.
4. Dom- bok.
5. Dom- tył.

ale rosnie ten Wasz domek!

A synuś jak zwykle elegancki i śliczny

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
HELP !!!!
Nie pomoge , bo nie uzywałam

Cytat:
Nie martw sie u mnie tez bylo tak, ze jak lek przestawał działac to goraczka wracala.Bedzie dobrze

Cytat:
No to nowy wątek zaczynamy ze świeżą krwia... Lila wyryła o kant szafki i rozcięła kącik ust
Bidulka mała

DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:42   #79
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Nie ogarniam jeszcze z pamięci nicków i imion dzieci nowych mamuś, ale chyba myha wstawiała zdjęcia córci- świetna jest i te minki
O to to!
za bezsmoczkową Alę! Kiedyś przyjdzie czas i na nas, ale jakoś tego sobie nie wyobrażam

Strajki jedzeniowe i u nas, ale kiedy jest MIĘSO, to szła ciał, wszytsko wpierniczy

Myha, no właśnie, to Twoja Martynka się ukazała w poprzednim wątku, fajna z niej dziewczyneczka, ale chyba też i niezły charakterek, ruchliwy, co?

Tymek ruszył w świat na 2 nogach? U nas tez jakies próby są, ale nie liczę póki co, ćwiczymy, ćwiczymy, bez ciśnienia

No nie sposób się od Was oderwać A mam jeszcze do nadrobienie kilka str poprzedniego wątku...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 19:43   #80
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Brumek Ale Tymek wystrzelił!Pewnie bedzie sie teraz czesciej zapominałJa przy pierwszym kroczku siadłam i sie popłakałam-a trzeba było uwiecznic
Właśnie przypomniałas mi
brumek oczywiście za pierwsze kroczki, jestem pewna, że w następnym Twoim poście przeczytamy, że albo ponowił wyczyn, albo zrobił 3 kroczki Niewątpliwie takie postępy rozczulają na maksa.

adrji nie machaj tlyko tłumacz gdzie byłas jak Cie nie było
Stary 2012-08-31, 19:43   #81
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem która grozniejsza

Odnosnie jedzenia!
Ewa nie je od dłuzszego czasu nic oprocz sniadan i mleka, nie je zadnych nie owocowych przekasek-nie wiem czemu ale chudzina nie jest wiec sie nie przejmuje.

Wyczytałam ostatnio,ze 150ml wypitego soku dziecko tez traktuje jako posilek
Ewa nawet po wodzie mniej je
Moje dziecko potrafi nawet 500 ml wypic Niestety wody nie lubi. Nigdy nie lubiła. Stosuje soczki rozcieńczane z woda. Mimo to ładnie je. na razie

Martynka

Natalka
Stary 2012-08-31, 19:46   #82
wodaqua
Zadomowienie

I jeszcze jedno, przez Was, szczególnie przez AgęG, kupiłam wczoraj Quinny Zapp (zwykły, używany i za Zośkowe urodzinowe), już się nie moge doczekać na przesyłkę

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-08-31 o 19:47
Stary 2012-08-31, 19:48   #83
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Myha, no właśnie, to Twoja Martynka się ukazała w poprzednim wątku, fajna z niej dziewczyneczka, ale chyba też i niezły charakterek, ruchliwy, co?
Charakterek ma. i to duży. jak sie urodziła to położne mi powiedziały, ze bede miała wesolo bo widac, ze dziewczyna charakterna. póki co potwierdza sie

Martynka

Natalka
Stary 2012-08-31, 19:50   #84
alibany
Rozeznanie

Cytat:
O to to!
za bezsmoczkową Alę! Kiedyś przyjdzie czas i na nas, ale jakoś tego sobie nie wyobrażam

Strajki jedzeniowe i u nas, ale kiedy jest MIĘSO, to szła ciał, wszytsko wpierniczy
uwierz mi, że ja sobie też tego nie wyobrażałam. Ala za smoka dałaby się pokroić, ale obseruje ją od kilku dni, nocy (bo śpi ze mną) i widze, że w dzień juz nie robi o niego histerii, a w nocy, kiedy się wierciła to próbowałam jej wcisnąć smoka a ona nie chciała. Ostatnio widziałam w wózku grubo ponad 3letniego chłopczyka ze smokiem i jakoś dodało mi to sił by jednak sie za niego wziąć Ale nie chce nic zapeszac, bo jesli noc okaże się do d....to pewnie się poddam....
Stary 2012-08-31, 19:51   #85
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Mamad to mówisz, że koniec sielanki?
Ja własnie zapomniałam zapytać czy możemy wykupić na jedno kłucie.
Z tego co pamiętam to z 5w1 i 6w1 nie można przejść na refundowane ale z refundowanych na płatne już tak. Dobrze mówię?
mimowili, ze mozna z refundowanych przejsc na skojarzone i ja tak zrobilam. A teraz jak bede szczepila, to sie polozna pytala jakiej firmy, bo w sumie to juz jest bez roznicy.
Cytat:
BRUMKU mamy 4 i pół zęba. Jezioro to nie jezioro tylko sztuczny zalew Pogoria w miesicie obok tzn.Dabrowie Górniczej
PATIK mam Canon PowerShot SX120 IS zwykły kompakt. ma bardzo dobre opinie. Można w nim np manualnie przestawiać przesłonę i takie inne których jeszcze nie rozgryzłam.
ANIU wymiary Rafcia chyba w sam raz
JACIEEE

Załącznik 4857257

Załącznik 4857258
Swietna martynka

Natka domek i Domek super

Mam zmartwienie. Mlody jest jakis apatyczny i duzo spi. Ni ema goraczki, zab mu tez nie odzie. Nie wiem czy to choroba, czy reakcja po szczepieniu na MMR. Chyba oszaleje z nerwow.
Jeszcze teraz odkrylam jakiegos guzka w dolnej czesci potylicy> Nie wiem co to.
Z newsow Szymonkowych, wczoraj wszedl na drabine, na sam szczyt. Ja go asekurowalam tylko, bo myslalam, ze dalej niz do trzeciego stopnia nie wejdzie,a on nie na sama gore.
No i probowal wsadzic ladowarke od telefonu do kontaktu. Niezly z niego obserwator. Tez ostatnio ma mniejszy apetyt.

Aa dla tych,ktore nie maja FB. TZ wynajal mieszkane. Niedlugo wyjezdzam.
Stary 2012-08-31, 19:53   #86
isiaok
Rozeznanie

wodaqua to nadrabiaj i pisz,nigdzie nie idz
Nie jesz,czy cwiczysz? Czy razem?
Ja włąsnie pochłaniam michałki-w związku z dieta oczywiście Tż mi kupił

Myha 500ml??????????!!!!!!A dziennie ile ml wypija? Ewa z kolei tylko woda, wszelkie soki i kompoty powoduja u niej odruch wymiotny
Stary 2012-08-31, 19:54   #87
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
I jeszcze jedno, przez Was, szczególnie przez AgęG, kupiłam wczoraj Quinny Zapp (zwykły, używany i za Zośkowe urodzinowe), już się nie moge doczekać na przesyłkę
bedziesz zadowolona !!!!! ja mam i jest super.

Kajool to swietne wiesci.... bedziesz tam miala neta by z nami nadal byc ?

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-08-31 o 19:58
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:56   #88
DDewik
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o jedzenie to Borysek po chorobie tez malo je.Zawsze na sniadanko miseczke kaszki z owocami pochłaniał bez problemu a dzisiaj 4 lyzeczki, obiadku tez tak jakos mniej.Nie daje mu slodkich przekasek, ani nie pije nic poza woda w ciagu dnia.Uwielbia za to mleko-dostaje rano jak sie obudzi i wieczorem przed snem.

Ja dzisiaj byłam na aerobiku, matko jak nas kobita wymeczyła na stepach!Padam!Bardzo lubie ta babke co dzisiaj prowadzila(niestety tylko w piatki prowadzi), zwraca uwage na dokladnosc cwiczen.Szkoda ze nie prowadzi w poniedzialki i srody.Nie myslcie ze ja taka pilna chodze 3 razy w tygodniu(przed urodzeniam Boryska chodziłam), teraz nie mam mocy na taki wysilek
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:57   #89
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
wodaqua to nadrabiaj i pisz,nigdzie nie idz
Nie jesz,czy cwiczysz? Czy razem?
Ja włąsnie pochłaniam michałki-w związku z dieta oczywiście Tż mi kupił

Myha 500ml??????????!!!!!!A dziennie ile ml wypija? Ewa z kolei tylko woda, wszelkie soki i kompoty powoduja u niej odruch wymiotny
U nas taki odruch jest przy wodzie.
Mleka zjada...kurcze nie wiem. Niech policzę. 150 rano+ 150 popołudniu+150 przed snem. Oczywiscie czasami jest wiecej czasami mniej.
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że sama sie upomina o picie.

Martynka

Natalka
Stary 2012-08-31, 19:58   #90
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Niech Wam służy!
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Mam zmartwienie. Mlody jest jakis apatyczny i duzo spi. Ni ema goraczki, zab mu tez nie odzie. Nie wiem czy to choroba, czy reakcja po szczepieniu na MMR. Chyba oszaleje z nerwow.
Jeszcze teraz odkrylam jakiegos guzka w dolnej czesci potylicy> Nie wiem co to.
Z newsow Szymonkowych, wczoraj wszedl na drabine, na sam szczyt. Ja go asekurowalam tylko, bo myslalam, ze dalej niz do trzeciego stopnia nie wejdzie,a on nie na sama gore.
No i probowal wsadzic ladowarke od telefonu do kontaktu. Niezly z niego obserwator. Tez ostatnio ma mniejszy apetyt.

Aa dla tych,ktore nie maja FB. TZ wynajal mieszkane. Niedlugo wyjezdzam.
My też przeszłyśy z refundowanych na skojarzone
A pokazywałaś guzka na szczepieniu?
Ewka tez jest dziwna...tez zwalam na szczepienie...
za wszystkie zdolnosci!!!
za mieszkanie!Czyli nie zdazysz sie rozpakowac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości