Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 19:59   #91
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o jedzenie to Borysek po chorobie tez malo je.Zawsze na sniadanko miseczke kaszki z owocami pochłaniał bez problemu a dzisiaj 4 lyzeczki, obiadku tez tak jakos mniej.Nie daje mu slodkich przekasek, ani nie pije nic poza woda w ciagu dnia.Uwielbia za to mleko-dostaje rano jak sie obudzi i wieczorem przed snem.

Ja dzisiaj byłam na aerobiku, matko jak nas kobita wymeczyła na stepach!Padam!Bardzo lubie ta babke co dzisiaj prowadzila(niestety tylko w piatki prowadzi), zwraca uwage na dokladnosc cwiczen.Szkoda ze nie prowadzi w poniedzialki i srody.Nie myslcie ze ja taka pilna chodze 3 razy w tygodniu(przed urodzeniam Boryska chodziłam), teraz nie mam mocy na taki wysilek
ja przed ciaza tez chodziłam 3 razy w tygodniu. Teraz nie bardzo mam kiedy. A przydałoby sie...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:07   #92
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Beatka a co ty tu jeszcze robisz?
na tż -ta po pracy czekałam

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Zaszpachlowac? No ja tez niestety musze nakłąda podkład bo mam duzo przebarwien a do tego znów mnie wysypało
ja tez się szpachluje - przyzwyczaiłam sie i bez podkładu czuję się "nieubrana" - a na oczy choćby sam tusz był - bo bez niego w ogóle mi oczu nie widać

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Beatko, pytałaś o przedszkole. Nie znam nikogo kto ma tam dziecko, jedyne co - wiem gdzie to jest, bo często chodzę tamtędy.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Pohulałam 45min
Idę do moich aukcji...

ale masz konducję dziewczyno.. ja bym po 10 minutach hula-hop padła
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny które szczepią refundowanymi, czy Wy się orientujecie jak to jest z ostatnią dawką szczepienia? Chodzi mi o tę która jest po 18m-cu. Tam są 3 wkłucia, można wykupić żeby było jedno? I
wydaje mi się że można - w drugą stronę nie można ale z refundowanych na płatne można przejśc
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nam właśnie wczoraj pielęgniarka zaproponowała, żebyśmy wykupili jedną szczepionkę na następny raz (bo dziecko już duże i żeby się nie zraził).
A gdzie wymiary Radka?
tez mi się zdaje że można
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Fajniutka
A Dominika zobaczył Martynkę i mówi: "dzidzia"
Dorosły się znalazł

Madziulka -
NOCNIk Hipcio Prima Baby - stabilny z solidnego plastiku i nie ślizga się po podłodze -
http://www.ceneo.pl/11544383

o taki mamy nie wiem czemu tam link nie działa. teraz chyba już ok.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:45
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:07   #93
adrji
Raczkowanie

Dobry wieczór
jesteśmy i my
(miło Brumku że szukałaś )

bylismy prawie dwa tyg na działce, tak się z Jasiem zasiedzieliśmy, wszyscy rotacyjnie wracali/przyjezadzli a my sie wysiedzieliśmy wakacyjnie najdlużej
a wczoraj byliśmy w zoo - musze przyznać fajnie bylo

ponadrabialam troche, troche wcześniej i teraz ale powiem wam że nie jest tak źle, wyczytałam gdzieś ze duzo piszecie w k i fb ej ale piszcie tu jak najwięcej nie przenoście się lofciam czytać

od czego by tu zacząć, wybaczycie jak wszystkiego nie nadrobie?

-no to zacznijmy od najlepszej wiadomości - Aniu gratuluje Ci bardzo! wspaniale się Wam udało, życze pięknej ciąży i nie długo powitamy tu dzidziusia tak cudownego jak Adaś

(moja siostra cioteczna urodzila dziś drugą córeczke a trzy moje przyjaciółki są w ciąży jutro własnie jade na spotkanie z ciężarówkami z Jasiem, niech zobaczą mały przedsmak ile to się trzeba naganiać )

-youyou super z pracą, a ostatnio coś cię malo czyżbys postanowila wykorzystać mocno ten czas jeszcze wakacyjny i pewnie wielkie przygotowania dop ierwszych dni Filipa w przedszkolu?

-witam nowe mamy!! myha swietne zdjecia cześć

-patik gratuluje zlożenia pracy! bardzo się ciesze teraz już z górki

-zaneta jak ma się po anytbiotyku Emi?

-aha! i bardzo ważne bo omineło mnie tu kilka wielkich pięknych roczków, dzieciaczki i sierpniowe mamy wszystkiego najlepszego dla Was!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:07   #94
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kajool Dominik też ma takiego guzka. Pokazywałam lekarce, to powiększony węzeł chłonny. Zdarza się u dzieci. Kazała mi obserwować czy się nie powiększa, czy nie powstają nowe.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:09   #95
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

3 strony nowego wątku mam do nadrobienia przez Was - bo byłam w delegacji w Rze i nie miałam czasu na wiz

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:12   #96
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde Dominik ma 38,8 Jak tylko lek przestaje działać, to gorączka wraca. Po kąpieli to normalnie dreszcze miał Teraz już śpi. Padł wymęczony
cholera...
Biedactwo. Wiem co czuje.z Jacieee... I je.zcze jutro macie imprezę na dodatek...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Mam zmartwienie. Mlody jest jakis apatyczny i duzo spi. Ni ema goraczki, zab mu tez nie odzie. Nie wiem czy to choroba, czy reakcja po szczepieniu na MMR. Chyba oszaleje z nerwow.
Jeszcze teraz odkrylam jakiegos guzka w dolnej czesci potylicy> Nie wiem co to.
Z newsow Szymonkowych, wczoraj wszedl na drabine, na sam szczyt. Ja go asekurowalam tylko, bo myslalam, ze dalej niz do trzeciego stopnia nie wejdzie,a on nie na sama gore.
No i probowal wsadzic ladowarke od telefonu do kontaktu. Niezly z niego obserwator. Tez ostatnio ma mniejszy apetyt.

.
Kajoolku my.lę, że to po pro.tu taka budowa cza.zki ... wcze.niej był tam? Mój mały ma guzka między pier.iami na klacie. Nic groznego, a tak .ię bałam...

Ale ma.z aparata z niego!

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
:

My też przeszłyśy z refundowanych na skojarzone
A pokazywałaś guzka na szczepieniu?
Ewka tez jest dziwna...tez zwalam na szczepienie...
za wszystkie zdolnosci!!!
za mieszkanie!Czyli nie zdazysz sie rozpakowac
ja też .zczępię młodego .kojarzonymi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:13   #97
myha82
Wtajemniczenie

BEATA ja tez prawie nie mam oczu bez tuszu ja sie maluje chyba od 8 klasy podstawówki. nawet jak mam na chwile wyjsc np.wyrzucić śmieci to sie maluje. Na działce tez. lepiej sie czuje z "tapeta"

Martynka

Natalka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 20:17   #98
iustyna1
Wtajemniczenie

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:20   #99
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
BEATA ja tez prawie nie mam oczu bez tuszu ja sie maluje chyba od 8 klasy podstawówki. nawet jak mam na chwile wyjsc np.wyrzucić śmieci to sie maluje. Na działce tez. lepiej sie czuje z "tapeta"
Ja kiedy. tak miałam - teraz nie pamiętam co to tu.z i podkład- wy.tępuję zupełnie .aute...Ale to w.zytko z braku cza.u i przemęczenia...

Miałam pi.ac myha ( na mnie tak całą .zkołę mówili. Nienawidziałam tego! od nazwi.ka ) przeuroczą ma.z córeczkę! ma .łodką i pla.tyczną twarz, bo na każdym zdjęciu wygląda inaczej!:

Boże, kto. dawał je.zcze fotki, zachwyciłam .ię i... nie pamiętam kto...ehhh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:21   #100
isiaok
Rozeznanie

Beata rzeczywiście masz fajny ten nocnik, nasz ygina sie we wszystkie strony...nie polecam
http://www.sklepy24.pl/sklep/naszkol...owy-disney/261
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:21   #101
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_1984;

Dziewczyny, a czy Wy podajecie jogurty takie dorosłe?[/QUOTE
Ja daje naturalne dorosle i dodaje jakis owoc do tego(ze sloiczka), czasmi tez dzieciowe.

patik87

za oddana prace, teraz trzymam kciuki za obrone mgr, w koncu bedziesz miala spokoj z ta promotorka(ja jak wspominam obrone to byla juz tylko formalnosc)

[QUOTE

uśpiłam Alę bez smoka, postaramy się wytrwać bez niego całą noc. Jak będzie ok i nie skapituluję to juto wyrzucam i żeganmy się z nim na dobre Jakoś podskórnie czuję, że to ten czas i Ala da sobie bez niego radę. Ale ciiii
za odsmoczkowanie
Moj maly nigdy nie mail smoczka, wiec nawet nie wiem co to znaczy

Cytat:
mimowili, ze mozna z refundowanych przejsc na skojarzone i ja tak zrobilam. A teraz jak bede szczepila, to sie polozna pytala jakiej firmy, bo w sumie to juz jest bez roznicy.

Mam zmartwienie. Mlody jest jakis apatyczny i duzo spi. Ni ema goraczki, zab mu tez nie odzie. Nie wiem czy to choroba, czy reakcja po szczepieniu na MMR. Chyba oszaleje z nerwow.
Z newsow Szymonkowych, wczoraj wszedl na drabine, na sam szczyt. Ja go asekurowalam tylko, bo myslalam, ze dalej niz do trzeciego stopnia nie wejdzie,a on nie na sama gore.
No i probowal wsadzic ladowarke od telefonu do kontaktu. Niezly z niego obserwator. Tez ostatnio ma mniejszy apetyt.

Aa dla tych,ktore nie maja FB. TZ wynajal mieszkane. Niedlugo wyjezdzam.
1.Ja przepraszam ze wprowadzilam ktoras w blad z tymi szczepionkami, pomililam sie

2.Powiem Ci Kajoolku ze moj tez jakis bardziej apatyczny i wiecej spi po tej szczepionce MMr (a gdzie szczepiłas?) .Nie martw sie ten guzek to pewnie nic groznego, ale jak sie martwisz to lepiej sprawdzic, oby glowa spokojna byla.

3.Zdolny ten Twoj synuś, moj dzisiaj nauczyl sie schodzic z kanapy(uczylam go juz jakis czas, aby jak sie nauczy wchodzic umial zejsc)

4. Super ze wreszcie razem bedziecie, wiec cos o tym bo kiedys z Tz tez dlugo bylismy oddzielnie.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:23   #102
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
adrji nie machaj tlyko tłumacz gdzie byłas jak Cie nie było

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno, przez Was, szczególnie przez AgęG, kupiłam wczoraj Quinny Zapp (zwykły, używany i za Zośkowe urodzinowe), już się nie moge doczekać na przesyłkę
no to napisz koniecznie opinie ok! ja też jestem przed tą decyzją tzn dorastam wogole do decyzji zmiany sapecrówki..
a wiecie gdzie najlepiej pooglądać sobie i wyrobić opinie o wozkach??? - w zoo! wczoraj to normalnie taki przekrój, akurat setki chyba było, akurat byłam z kolezanką w ciązy to tez stwierdziła ze prowadzi takie obserwacje, królowały chyba espiro, kilka tez fajnych pegpergo i chicco.. no ale nie pomoglo mi to i tak podjąc decyzji

Cytat:
no to to jest wiadomość wieczoru!!
będziecie dlugo za granicą? raczej na stałe? czy wszystko wyjdzie w trakcie?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
też mamy ten zakupiliśmy bo... przemówił do nas w lidlu i to za 16 zł też może stamtąd macie?
Stary 2012-08-31, 20:23   #103
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
No to nowy wątek zaczynamy ze świeżą krwia... Lila wyryła o kant szafki i rozcięła kącik ust
biedna Lili

Cytat:
Mamad to mówisz, że koniec sielanki?
Ja własnie zapomniałam zapytać czy możemy wykupić na jedno kłucie.
Z tego co pamiętam to z 5w1 i 6w1 nie można przejść na refundowane ale z refundowanych na płatne już tak. Dobrze mówię?

Radek waży 10kg, nie mierzyła go a ja nie pomyślałam
Ale wydaje mi się, że do 80cm dobija

Marzena dzięki za całusa
U Hani to pewnie trzydniówka

Agula odpisała Ci co baba na smsa
wczorajszego?

Jezzzzu ale mi się nic nie chce Tż w domu a ja patrzę tylko żeby do komputera siąść
dobrze mówisz ze szczepionkami
brawa za wymiary i wagę
a my zawsze siedzimy we dwójkę przy lapkach wieczorem

Cytat:
Bidula

Oliweczko u nas też strajk głodowy.
Kanapki, drożdżówki, czasem kaszka i tyle. No i UU.
Obiadki ble. Owoce ble.
Nie wiem co się Małemu stało, zawsze wszystko ładnie jadł
u nas też problem, wszystko je oprócz obiadów , ledwo skubnie i już nie chce, za to mleka doi po 300ml dwa razy dziennie

Cytat:
I jeszcze jedno:

Załącznik 4856646
boska
a Ty w S-cu też pracujesz ? czy gdzieś wybywasz poza ? może my się nawet znamy

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Ja w mojej przyszłej kuchni
2. Domek w swoim pokoju.
3. Dom- przód.
4. Dom- bok.
5. Dom- tył.
6. Domek i jego nowa fura.
7. Mamo a jajko? Zapomniałaś o jajku! (upodobał sobie jajeczko, bez którego nie mamy prawa wyjść z domu).

świetne zdjęcia, Domek elegant a domek ... super !!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Natka jak patrzę na budujący sie dom to zazdroszczę.
no pozazdrościć Paticzku łączę w bólu

Cytat:
Kurde Dominik ma 38,8 Jak tylko lek przestaje działać, to gorączka wraca. Po kąpieli to normalnie dreszcze miał Teraz już śpi. Padł wymęczony
co mu ??oby jutro wstał zdrowy !!!

Cytat:
Moje dziecko potrafi nawet 500 ml wypic Niestety wody nie lubi. Nigdy nie lubiła. Stosuje soczki rozcieńczane z woda. Mimo to ładnie je. na razie
Radek super przystojny pomocnik !!!!

mój pije ok 600ml mleka plus minimum 700 napojów (woda, soki, herbatka smakowa )
będzie miał żaby w brzuchu za niedlugo

witam się i ja w nowym wątku

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:26
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:27   #104
myha82
Wtajemniczenie

MARINA na mnie mówili W szkole Kot, Kocur z powodu nazwiska. Myha-tak do mnien mówił mój Eks. Tak mi zostało.
Faktycznie Martyna jest bardzo plastyczna jeśli chodzi o twarz. Czasami ogladam zdjecia i trudno mi uwierzyc, ze to moje dziecko

Martynka

Natalka
Stary 2012-08-31, 20:28   #105
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
uwierz mi, że ja sobie też tego nie wyobrażałam. Ala za smoka dałaby się pokroić, ale obseruje ją od kilku dni, nocy (bo śpi ze mną) i widze, że w dzień juz nie robi o niego histerii, a w nocy, kiedy się wierciła to próbowałam jej wcisnąć smoka a ona nie chciała. Ostatnio widziałam w wózku grubo ponad 3letniego chłopczyka ze smokiem i jakoś dodało mi to sił by jednak sie za niego wziąć Ale nie chce nic zapeszac, bo jesli noc okaże się do d....to pewnie się poddam....
No i takie widoki mnie najbardziej motywują, już nawet mi się wydaje że Zosia jest za duża na smoka, ale poza pieluchą, to jej największy przyjaciel i pocieszyciel, choć w ciągu dnia dostaje tylko do snu i na nockę, czasmi w nocy wypluje i już nie szuka...

Zmalowana, gdzie jesteś? Mam coś dla Ciebie:
http://www.youtube.com/watch?v=kNdz6PPQy4Y
Może Ci się spodoba, ja w pracy katuję tym współpracowników
Cytat:
Napisane przez Kajool
;36244968atyczny i duzo spi. Ni ema goraczki, zab mu tez nie odzie. Nie wiem czy to choroba, czy reakcja po szczepieniu na MMR. Chyba oszaleje z nerwow.

Bardzo prawdopodobne ze po szczepieniu, dlatego też ja odciągnę jeszcze z miesiąc..
Ten guzek to może węzeł chłonny, one czasmi wędrują, sama mam takiego, tyle że pod pacha prawie na piersi...
za drabinę. Nie doceniamy czasem naszych dzieci... My ostatnio zaśmialiśmy się kiedy Zosia doleciała do schodów, ale jak zaczeła schodek jeden po drugim czworakować, to padliśmy
Widziałam newsa na FB, nawet nie wiesz jak się z Tobą cieszę, gasłaś juz kobieto!
Cytat:
wodaqua to nadrabiaj i pisz,nigdzie nie idz
Nie jesz,czy cwiczysz? Czy razem?
Ja włąsnie pochłaniam michałki-w związku z dieta oczywiście Tż mi kupił
Ale masz cudnego męża Zamienisz się? Jestem na diecie Dukana, po raz drugi, już sprawdziłam że na mnie działa, więc trwam
Cytat:
bedziesz zadowolona !!!!! ja mam i jest super.
No właśnie kojarzę że jest ich tu kilka... Chyba jeszcze ma Natka, Marzena i...
Cytat:
Ja dzisiaj byłam na aerobiku, matko jak nas kobita wymeczyła na stepach!Padam!Bardzo lubie ta babke co dzisiaj prowadzila(niestety tylko w piatki prowadzi), zwraca uwage na dokladnosc cwiczen.Szkoda ze nie prowadzi w poniedzialki i srody.Nie myslcie ze ja taka pilna chodze 3 razy w tygodniu(przed urodzeniam Boryska chodziłam), teraz nie mam mocy na taki wysilek
O Boże, ja tam i tak Cię podziwiam, mnie udało się przez jakiś czas na siłownię pochodzić, z kijkami (to akurat lubię) ale zapału brak, poza tym kręgosłup oszczędzam

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:42
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:29   #106
meszsares
Zadomowienie

jezu, jak ja bym chciala zeby moje dzieci kiedys pospaly do 7mej...
albo chociaz do 6.30 jeszcze NIGDY im sie to nie zdarzylo
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:37   #107
myha82
Wtajemniczenie

DZIUBEK co ty mówisz? ja mieszkam i pracuje w Sosnowcu

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Właśnie siedzę na allegro i szukam jakis fajnych zabawek dla Martyny. ja nie interesują w zasadzie żadne które ma w domu. 3/4 to maskotki Ciągle je dostaje.
Jeśli chodzi o zabawę to najlepsze są piloty, komórki ewentualnie ksiazki.

Martynka

Natalka
Stary 2012-08-31, 20:40   #108
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
bedziesz zadowolona !!!!! ja mam i jest super.

Kajool to swietne wiesci.... bedziesz tam miala neta by z nami nadal byc ?
tak szybko si emnie ni epozbedziecie :P
Cytat:

A pokazywałaś guzka na szczepieniu?
Ewka tez jest dziwna...tez zwalam na szczepienie...
za wszystkie zdolnosci!!!
za mieszkanie!Czyli nie zdazysz sie rozpakowac
nie pokazywalam bo go nie bylo, wyczulam go dzisiaj

Cytat:
Kajool Dominik też ma takiego guzka. Pokazywałam lekarce, to powiększony węzeł chłonny. Zdarza się u dzieci. Kazała mi obserwować czy się nie powiększa, czy nie powstają nowe.
ale tak u podstawy czaszki??
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
c

Kajoolku my.lę, że to po pro.tu taka budowa cza.zki ... wcze.niej był tam? Mój mały ma guzka między pier.iami na klacie. Nic groznego, a tak .ię bałam...

Ale ma.z aparata z niego!

ja też .zczępię młodego .kojarzonymi.
no aparat, az sie boje co jeszcze wymysli.

Cytat:

2.Powiem Ci Kajoolku ze moj tez jakis bardziej apatyczny i wiecej spi po tej szczepionce MMr (a gdzie szczepiłas?) .Nie martw sie ten guzek to pewnie nic groznego, ale jak sie martwisz to lepiej sprawdzic, oby glowa spokojna byla.

3.Zdolny ten Twoj synuś, moj dzisiaj nauczyl sie schodzic z kanapy(uczylam go juz jakis czas, aby jak sie nauczy wchodzic umial zejsc)

4. Super ze wreszcie razem bedziecie, wiec cos o tym bo kiedys z Tz tez dlugo bylismy oddzielnie.
no to brawa dla nowe umiejetnosci.
Szczepie u mojej pediatry w Soli :P
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

no to to jest wiadomość wieczoru!!
będziecie dlugo za granicą? raczej na stałe? czy wszystko wyjdzie w trakcie?

też mamy ten zakupiliśmy bo... przemówił do nas w lidlu i to za 16 zł też może stamtąd macie?
mam nadzieje, ze nie na stale. Ale zycie plata figle.

A w ogole sprzedalam wozek i dostalam komentarz:
Wszystko oj, jednak wózek nosi slady uzytkowania.
Wkurzylam sie, bo serio przejmowalam sie ta aukcja, no i wozek nie wystawialam w stanie nowym, tylko uzywany
Stary 2012-08-31, 20:42   #109
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
no to napisz koniecznie opinie ok! ja też jestem przed tą decyzją tzn dorastam wogole do decyzji zmiany sapecrówki..
a wiecie gdzie najlepiej pooglądać sobie i wyrobić opinie o wozkach??? - w zoo! wczoraj to normalnie taki przekrój, akurat setki chyba było, akurat byłam z kolezanką w ciązy to tez stwierdziła ze prowadzi takie obserwacje, królowały chyba espiro, kilka tez fajnych pegpergo i chicco.. no ale nie pomoglo mi to i tak podjąc decyzji
O kurcze, trafne spostrzeżenie szkoda, że my do zoo mamy ze 300 km cholerna Polska B
Jak tylko przyjedzie to pakujemy się na spacer i testujemy My w sumie to nie zmieniamy swojego X-landera, tylko chcieliśmy coś lekkiego, do samochodu, może trochę za późno, ale co tam, wydaliśmy choć trochę urodzinowej kasy Zosi, żeby się nie "rozeszła". Dam znać po testach
Stary 2012-08-31, 20:45   #110
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
DZIUBEK co ty mówisz? ja mieszkam i pracuje w Sosnowcu

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Właśnie siedzę na allegro i szukam jakis fajnych zabawek dla Martyny. ja nie interesują w zasadzie żadne które ma w domu. 3/4 to maskotki Ciągle je dostaje.
Jeśli chodzi o zabawę to najlepsze są piloty, komórki ewentualnie ksiazki.
tez szukam jakies zabawki
wodaqua wiesz, ze cie uwielbiam
Stary 2012-08-31, 20:46   #111
dziubek79
Zakorzenienie

myha82

wiesz moje kręgi to K-ce , Siemianowice Śl. aleeee w Sosnowcu też mnie trochę było , nawet suknię ślubną w Sosnowcu kupowałam
Stary 2012-08-31, 20:47   #112
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy Wy podajecie jogurty takie dorosłe?
Ja daję jogurty naturalne- dorosłe
Jeszcze Danonki. Chyba się przerzucimy na owocowe "dorosłe".

Cytat:
Aż miło popatrzeć jak dom rośnie i chyba dosyc duży będzie co?
No pewnie! To Ty nie wiesz? Toż to willa za milion
Natka kiedyś pisała

Cytat:
Kurde Jacieee to pewnie trzydniówka. U nas co prawda takiej wysokiej gorączki nie było ale ciągle wracała.

Cytat:
Uwaga mam zdjecie ze "straszna" mina, Możecie tez zobaczyc pierwsze urazy zwiazane z chodzeniem
Załącznik 4857257

Załącznik 4857258
Ale ma świetną grzywę

Wodaqa miałaś iść spać

Cytat:
)
to super, wreszcie coś ruszyło.
A co do guzka to tak jak dziewczyny piszą, może to być powiększony węzeł chłonny. Kiedyś lekarka mi mówiła, że to normalne u dzieci ze skazą.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:47   #113
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
myha82

wiesz moje kręgi to K-ce , Siemianowice Śl. aleeee w Sosnowcu też mnie trochę było , nawet suknię ślubną w Sosnowcu kupowałam
Za granice sie wypuściłaś

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:50
Stary 2012-08-31, 20:50   #114
madziaranew
Rozeznanie

Jestem ale nie mam weny , Tz na meczu , a ja ogladam,,plan B" taki fajny brzusiu ma Lopez
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:50   #115
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Za granice sie wypościłaś
miałam paszport polsatu ale juz stracił ważnośc dobrze ,że granice otwarte
Stary 2012-08-31, 20:53   #116
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, trafne spostrzeżenie szkoda, że my do zoo mamy ze 300 km cholerna Polska B
Jak tylko przyjedzie to pakujemy się na spacer i testujemy My w sumie to nie zmieniamy swojego X-landera, tylko chcieliśmy coś lekkiego, do samochodu, może trochę za późno, ale co tam, wydaliśmy choć trochę urodzinowej kasy Zosi, żeby się nie "rozeszła". Dam znać po testach

Tak czytam i nie mogę się powstrzymać
Radek uzbierał urodzinowej kasy...100zł

Dziewczyny my mamy z FP Gąsieniczkę Gawędziarkę. Jest świetna!
Popatrzcie sobie np na all.

Która chciała przepis na szarlotkę? DDewik?
Proszę:

http://wariacjesmaku.blogspot.com/20...-smietana.html
Jest pyszna, niesłodka, taka w sam raz.
Poczęstowałam wczoraj koleżankę i jak wróciła do domu to zaraz piekła

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Jestem ale nie mam weny , Tz na meczu , a ja ogladam,,plan B" taki fajny brzusiu ma Lopez
Tzn jaki? Płaski czy przy nadziei?
Stary 2012-08-31, 20:53   #117
adrji
Raczkowanie

Cytat:
a no własnie bo my w dodatku mamy tego samego chyba xlandera mi w nim nie pasuje ten paskowy mechanizm rozkaladanie, wiecej zastrzeżen nie mam no moze chciaz wczoraj troche pasy czy tez tak masz??? czy to ja już coś źle ściagam zapisnam wczoraj się ciągle luzowały i jasiek się ciągle z nich wykręcął wychodził

no a moze tak wczoraj mnie naszlo na przemyslenia bo my od dwóch miesięcy od urodzin ani razu nie bylismy nigdzie wózkiem
Stary 2012-08-31, 20:55   #118
marzena_S
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki za zainteresowanie gorączką Hani. Cały czas zbijamy- dzisiaj 3 dzień, więc mam nadzieję że jutro pojawi się wysypka. Czy któraś czekała na nią dłużej niż 3 dni?

Natka, wow jakie postępy! Myślę, że możesz już śmiało myśleć o wystroju skoro macie takie tempo. Domek wygląda jakby zszedł prosto z wybiegu- przystojniak.

Myha, uwielbiam to niewinne spojrzenie u dzieci. Śliczną masz córkę i rzeczywiście jest "miniasta".

Kajool, to chyba już drugi raz nie musisz się pakować? Kiedy wyjazd? Będziesz nadal do Nas zaglądać? Szymek ma niezłe zdolności- alpinista Ci rośnie.

Wodaqua, jak dobrze Cię widzieć. Co do ciuszków z 5-10-15 mam mieszane uczucia. Niektóre noszą się świetnie, a niektóre się sprały po pierwszym praniu. No i według mnie ciuszki wypadają mniejsze niż według rozmiarówki, więc trzeba uważać kupując na oko.
No i ja nie mam Quinny Zappa, tylko Maclarena xlr, wcześniej była Nuna ale się nie sprawdziła. (właśnie się zmobilizowałam żeby wystawić ją na allegro, stoi w kartonie już 2 miesiące ) Z tego co pamiętam to Telikowy Jasiek się wozi Zappem i Zankowa Lenka.
No i wielki buziak w Zosiakowy policzek.

Jacie, łączę się w gorączkowym bólu. Może to faktycznie druga 3-dniówka?

Żaneta, jak się czuje Emi?

Uff, zmobilizowałam się do porobienia zdjęć rzeczy które chcę sprzedać i wystawiłam je na allegro. Mam nadzieję, że ktoś się na nie skusi, bo inaczej moja robota pójdzie na marne.

Telik, co Ty w tych krzaczorach robisz?
Stary 2012-08-31, 20:56   #119
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
wodaqua wiesz, ze cie uwielbiam
Ja Ciebie też
Stary 2012-08-31, 20:56   #120
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny może się któraś cokolwiek orientuje i coś poradzi.
Nie pamiętam czy już poruszałam ten temat....
Tak w skrócie:
Mąż jak chodził do szkoły do dostawał rentę po ojcu na pół z bratem.
Niedawno się okazało, że brat musi zwrócić do zusu część kasy bo pobierał a do szkoły nie chodził.
Czy mój mąż ma jakiekolwiek prawo ubiegać się o tę kasę?
Jakby nie było to pieniądze ojca, które by i tak dostał gdyby nie kombinator brat.
Co myślicie?
Gdzie się rozpytywać? W zusie? U radcy prawnego?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości