Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 19:21   #3661
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Hej babeczki

Lenka
witaj po wyjeździe..co tam że krótki ale na pewno wypoczęłaś od codzienności a i Kajusia nawdychała się zdrowszego powietrza od tego naszego stolicowego...

O i Jolka już wróciła

Evcia zanim się obejrzysz już po ślubie będziesz
A to Ci wysoka panienka rośnie i super że tak ładnie je..

Tynka
ja do grilla lubię taką zwykłą sałatkę z pomidorów, ogórków zielonych, papryki z jogurtem naturalnym i przyprawami..

Ona jaką spacerówkę kupiłaś? Ja tez powoli się rozgląda...strasznie mi się Nuna Peep podoba ale brak pałąka ją dyskwalifikuje...

Mraveczka super, że wizyta u neurologa tak dobrze wypadła..

A mój syncio dziś poznał pierwszy raz smak inny niż mamusine mleczko i woda....dałam mu herbatkę jabłkowo-melisową z bobo vity..pił aż mu się uszy trzęsły
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:29   #3662
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Nad warszawskim brudym niebem ciezko ujrzec gwiazdki. Ja jedyne co ujrzałam to jeszcze wieksza ciemność i bol głowy niczym po zderzeniu z tramwajem.
Aha,aha rozumiem i zarazem współczuje.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam Dentinox i lepiej sprawdzał sie Calgel, działał szybciej i skuteczniej, był bardziej gęsty. Ten jest bardzo rzadki. Ale też pomaga.
Też mam Dentinox,małemu smakuje,bo zawsze robił mniam mniam mniam

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a moj spokojny jak nigdy dla odmiany, ladnie w wozku zasypia bez krzykow, jezdzi dlugo w wozku tzn po 2h juz chce na rece a wczesniej w ogole tam nie chcial siedziec i w lozeczku sam zasypia bez lulania

bylam dzis u kolezanki bo jej siostra synka podrzcula 7 miesiecznego i doszla do nas kolezanka z corcia 8 miesieczna wiec mialysmy 3 dzieciakow Michalek niestety tylko ciagle plakal bo chyba zabki mu ida bidulek ale fajne takie kinder party
Domowe przedszkole

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wlasnie tez ostatnio ogladalam jedzonko jakie maja.Te chrupki to rozne sa,marchewkowe,szpinakowe itd.Kupilam biszkopty od 4 miesiaca z Heinza z ciekawosci co to takiego.Mlodemu nie dalam,sama probowalam.Jakie to ohydne,kojarzy mi sie z psia karma.I jest napisane,ze od 4 miesiaca rozdrabniac mozna z mlekiem i dawac,od 6 z jogurtem,a od 7 chyba w lapke dawac mozna.Ale to mega niesmaczne jest,fuj.A widzialas te biszkopty na zabkowanie?W takiej malutkiej paczuszce sa,od 6 miesiaca.
A wiem,które biszkopty masz na myśli,też na nie patrzyłam.Fee,to tych biszkoptów nie kupie. Biszkopty na ząbkowanie,chyba nie,albo nie kojarze.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Oszaleje zaraz przez tego wyjca
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 19:32   #3663
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Flawer moj uwielbia herbatke jaglkowo-mietowa
Stary 2012-08-31, 19:57   #3664
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Nosze proclear , troche mnie to kosztuje, ale oczy sa wazne, ja nosze soczewki juz 14 lat i chce nosic jak najdluzej bo mam alergie na okulary
No a wlasnie mysle, ze najlepszy sposob zeby oczy oszczedzac to dobre soczewki.
No pewnie że trzeba dbac! Nie znałam tej firmy, można je kupic wszędzie, czy jest jakiś problem?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Mravka i ja się dołączam do wielbicielek Twoich postów No i czekam na książkę z dedykacją Na szczęście mam blisko jakbyś tu gdzieś w mieście miała swój wieczorek autorski

Kaja miała trochę wyższą hemoglobinę - koło 9, rzeczywiście Robsonikowi mocno spadła, ale nie martw się Kochana, na pewno leki pomogą. Ale rzeczywiście dziwne że nikt wcześniej nie zwrócił Wam uwagi.My mieliśmy w zaleceniach ze szpitala kontrolną morfologię i wtedy wyszło.
Nam po miesiącu brania leków (miała kontrole) nic się nie poprawiło, a nawet dalej spadła, (wtedy brała tylko wit B6 i kwas foliowy), potem wprowadził lekarz dodatkowo Ferrum, i po dwóch mcach było już minimalnie lepiej, a po trzech jest już dużo lepiej, mamy jeszcze przez miesiąc brac te leki.

Taak Ferrum brudzi bardzo, ale na szczęście się nawet spiera (my dajemy na łyżeczce).
Za to jest pyszny! Z tżtem stwierdziliśmy że byłby niezły jako polewa do lodów
A co do wit B i kwasu foliowego - mamy w tabletkach, rozkruszamy i podajemy na łyżeczce rozmieszane z mlekiem, no i tu jest niestety gorzej, Kaja się krzywi, bo to gorzkie pieroństwo.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Ja jeszcze sie w temacie glutenu sie nie dowiadywalam bo czekam do skonczonego 5-go miesiaca, ale mysle , ze taka najzwyklejsza kaszka manna tez jest ok? A cukru nie zawiera chyba

A - powodzenia z marchewka, nam idzie coraz lepiej, dzisiaj trzeci dzien ziemniak z marchewka i widze ze juz lepiej
Dzięki Desiu, my troszkę na razie czekaliśmy z racji tych wyników krwi i szczepienia, ale teraz lekarz dał nam zielone światło na rozszerzanie diety, więc ruszamy.
No właśnie taka zwykła kasza manna (kupiłąm dziś Kupca) też ma cukier.

Aguśka współczuję tak długiego okresu!! Powodzenia z nauką ubierania Filipka
Dziękuję za to co napisałaś o glutenie i kaszce. Za jakieś 2-3 tygodnie będziemy wprowadzac, na razie papki. Jutro podejmę próbę z marchewką, tylko nie wiem czy dac najpierw soczek ze świeżej, a potem dopiero gotowaną?
A co do cukru to ja już zgłupiałam, wydawało mi się że ten Kupiec ma w składzie, ale może coś pochrzaniłam, poczytam potem.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-08-31 o 20:03
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 20:45   #3665
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]lenka no i w kaszce mannie jest gluten. Takze jesli chcesz wprowadzic gluten do diety to zacznij po polowy lyzeczki przez 2-3 dni, potem stopniowo mozesz zwiekszac. I taka kaszke manne mozesz dodaje sie do jednego posilku dziennie. Ja dodaje do zupy, wtedy dzieki kaszce jest bardziej syta i robie to tak, ze jak konczy sie gotowanie i mam zamiar zaraz wylaczyc zupke to dodaje kaszke, dobrze mieszam i gotuje przez 3 minuty, ale nie mozna przykryc pokrywka bo wykipi i co troszke po dodaniu kaszki trzeba wymieszac zeby kluska sie nie zrobila
Jesli bys chciala dodac do mleczka taka kaszke manne, to musisz ugotowac ta kaszke w malej ilosci wody caly czas mieszajac przez te 3 minuty i dodac to do zrobionego mm.
Najlepiej zajrzec do schematu zywienia niemowlat karmionych sztucznie:
http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...yfikowanym.pdf
Ja sie na tym schemacie opieram.
No i taka kaszka manna Kupiec ktora Ci wkleilam nie zawiera cukru.
Aguskaa, jestes pewna ze tak szybko mozna zwiekszac porcje kaszki? Wlasnie sie zastanawialam czy zwiekszac czy nie i kilka dni temu przeszukiwalam internet. Wiekszosc zalecen byla, zeby zwiekszyc ilosc kaszki manny dopiero w 7 miesiacu, a do tego czasu caly czas dawac te 2-3 g. Ja juz glupieje
A co do tego schematu bobovity, czy faktycznie dajecie dzieciom wylacznie 5 posilkow, wlacznie z nocnym karmieniem?

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzięki Desiu, my troszkę na razie czekaliśmy z racji tych wyników krwi i szczepienia, ale teraz lekarz dał nam zielone światło na rozszerzanie diety, więc ruszamy.
Lenka, tez mam Kupca i na 100% jest bez cukru. Moze sa rozne kaszki?

Bylismy u lekarza, osluchowo wszystko jest ok, nie wiem czemu tak chrzaka. A smieszna sytuacja byla: pani dr pyta czy maly kaszle, mowie ze troszke pokasluje, ale on tak ma od dawna, a dodatkowo slyszalam ze jak wychodza zabki to niektore dzieci pokasluja wiec zrzucam to na zabki (bo wlasnie mu wychodza). Na co pani dr mowi: nie, nie, na zabki jeszcze za wczesnie. Na co ja: ale my juz mamy dwa glupia mine zrobila, ale chyba nie uwierzyla mi, dopiero jak zajrzala w paszcze wydukala: ojej, rzeczywiscie
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:28   #3666
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
w ogole to zaczela fajnie krecic raczkami, jakby ogladala sobie paznokcie albo dłoń
Madzia tez tak robi albo składa wszystkie paluszki do siebie przykłada do mojej ręki i kręci tą rączką jakby chciała dziurę wywiercić mam nadzieję że to dobrze opisałam

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Aguskaa, jestes pewna ze tak szybko mozna zwiekszac porcje kaszki? Wlasnie sie zastanawialam czy zwiekszac czy nie i kilka dni temu przeszukiwalam internet. Wiekszosc zalecen byla, zeby zwiekszyc ilosc kaszki manny dopiero w 7 miesiacu, a do tego czasu caly czas dawac te 2-3 g. Ja juz glupieje
A co do tego schematu bobovity, czy faktycznie dajecie dzieciom wylacznie 5 posilkow, wlacznie z nocnym karmieniem?

Bylismy u lekarza, osluchowo wszystko jest ok, nie wiem czemu tak chrzaka. A smieszna sytuacja byla: pani dr pyta czy maly kaszle, mowie ze troszke pokasluje, ale on tak ma od dawna, a dodatkowo slyszalam ze jak wychodza zabki to niektore dzieci pokasluja wiec zrzucam to na zabki (bo wlasnie mu wychodza). Na co pani dr mowi: nie, nie, na zabki jeszcze za wczesnie. Na co ja: ale my juz mamy dwa glupia mine zrobila, ale chyba nie uwierzyla mi, dopiero jak zajrzala w paszcze wydukala: ojej, rzeczywiscie
dobre dobrze że miałaś ze sobą dziecko bo by Ci mogła nie uwierzyć że są juz ząbki
Stary 2012-08-31, 21:38   #3667
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Natkulec Wiktorek tez tak sie raczkami bawi
Stary 2012-08-31, 21:39   #3668
tynka88
Zadomowienie

Mateusz ma dzis gorszy dzien, wczoraj narzekałam ,ze duzo je , a dzis odwrotnie, ciagle śpiący i mało je. Spi juz chyab na noc, a zjadł tylko 70 ml mleczka , no ale nie zachęcam go na siłe, bo lepsze to niz jakby miał zwymiotowac.

Bylismy odwiedzic kolezanke ,która ma córeczke 4 miesiące Emilke, takie maleństwo, ze jak wzięłam na ręce to mozna nosic cąły dzien.

mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, a tak mi sie chce spac..

a moje dziecko non stop sklada raczki jak do paciorku, mam nadzieje ze ksiedzem nie bedzie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:39   #3669
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Natkulec Wiktorek tez tak sie raczkami bawi
zdolne te nasze dzieciaczki, idę spać do mojego, dobranoc
Stary 2012-08-31, 21:50   #3670
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam na szczepieniu to nic nie mówiłam o ząbkach, pani doktor sama sobie zobaczyła bo dwa tygodnie wczesniej twierdziła, że za wcześniej jeszcze

natkulec, wiem o co chodzi, Ewelinka też przykłada rękę do mojej i tak kręci Ale i tak uwielbiam jak w zabawie próbuje złapać moje dyndające włosy i z takim skupieniem je łapie. Albo jak przykłada dłonie do mojej twarzy i tak słodko dotyka moich policzków Tak mi głeboko w oczy wtedy patrzy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:50   #3671
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Mateusz ma dzis gorszy dzien, wczoraj narzekałam ,ze duzo je , a dzis odwrotnie, ciagle śpiący i mało je. Spi juz chyab na noc, a zjadł tylko 70 ml mleczka , no ale nie zachęcam go na siłe, bo lepsze to niz jakby miał zwymiotowac.

Bylismy odwiedzic kolezanke ,która ma córeczke 4 miesiące Emilke, takie maleństwo, ze jak wzięłam na ręce to mozna nosic cąły dzien.

mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, a tak mi sie chce spac..

a moje dziecko non stop sklada raczki jak do paciorku, mam nadzieje ze ksiedzem nie bedzie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
zdolne te nasze dzieciaczki, idę spać do mojego, dobranoc
tez bym poszla spac tylko mojemu dziecku sie nie zanosi na spanie
Stary 2012-08-31, 21:52   #3672
emigra
Zakorzenienie

Aguska, tez mysle ze to skok i dlatego Julcia nie chce jesc, ale mimo wszystko martwie sie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:55   #3673
karolca
Zakorzenienie

Tynka, muszę poszukać zdjęcie siostrzeńca. Jak spał często podpierał głowkę jak Jan Paweł II. Przez większość swojego 6-letniego życia był zafascynowany kościołem, krzyżami i ogólnie wszystkim, co "święte". Teraz w głowie mu zabijanie (z gier :/) i inne głupoty.
Mieszka vis a vis kościoła i jednego dnia wyciągnął tam swoją niewierzącą babcię. Przesiedzieli wszystkie msze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-31, 21:55   #3674
karo_z
Rozeznanie

Hej

U nas nocka minęła w miarę ok, a w ciągu dnia nawet ładnie znowu Piotruś jadł i zasypiał więc jest ok
Skubany dziś mnie zmuszał do tego, żeby się nim zajmować bez przerwy a najlepiej to pierdzieć w szyjkę i całować albo podrzucać do góry i husiać 24h/dobę ...jak przestaję to zaczyna marudzić!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
U nas noc ok...Tymus tak sie przekrecil w lozeczku ze sie zaklinowal i o 4 mnie obudzil...distal cycusia i spal dalej...

Zrobilam mu kilka dni przerwy z mm i tetaz nie chce ale bede codziennie probowac zobaczymy... musze go powoli przyzwyczajac...wczesniej jadl na noc i bylo super!

Nadrobie Was pozniej bo pisze z tel...a maly na widze chec na zabawe...gryzie teraz miekka ksiazeczke...i wariuje wiec ide sie pobawic z moim wesolkiem

Ze spaceru dzis chyba nici bo pogoda tragiczna ...leje...i jest tak ciemno ze szok! A musze dzis pojechac po swiadectwo pracy do faceta u ktorego chwile pracowalam...i do urzedu pracy zarejestrowac sie

Na pewno dzis tu jeszcze bede milego dnia!
ja też muszę się zarejestrować w up... macierzyński mam tylko do 3 września...

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
Podczytuję Was sukcesywnie, ale nie mam zbytnio czasu na pisanie dalej siedzę sama cały tydzień, męczę licencjat i dopada mnie chyba jakaś deprecha

Laura rośnie jak na drożdżach, była grzeczniutka jak aniołek, ale już ewidentnie zaczyna się nam kolejny skok. Wczoraj skończyła 23 tygodnie zębów brak, rwie się do siadania, ale niestety nie umie przekręcać się z pleców na brzuch (z brzucha na plecy jakoś jej wychodzi), coraz więcej gada i potrafi dłużej zainteresować się zabawką. Chodzimy na spacery już w spacerówce, bo oczywiście gondola nie dość, że jakaś przymała to jeszcze nic z niej nie widać Wcina zupki z mięsem, próbujemy z kaszą, ale ewidentnie jej nie smakuję (choć próbowałam już różne rodzaje), pijemy soczki i nektarki.
Co do wymiarów to 7 kg i 69cm, waga trochę poniżej 50centyla, a za to wzrost w górnej granicy - mam nadzieję, że będzie modelka

Podziwiałam Wasze "maluszki" na mejlu niektóre dzieci tak wyrosły, że głowa mała ale same ślicznotki i przystojniaki

Wiecie co? pozostał już tylko rok do naszego ślubu

Nie mogę się doczekać, aż zrobi się w moim życiu troszkę luźniej i będe mogła tu przesiadywać jak dawniej
ładnie rośnie Ci malutka
rok zleci szybciutko! zobacz... już nasze maluszki takie duże a dopiero co się dowiedzaiłyśmy o ciąży

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U nas chyba naprawde skok,bo Eryk nigdy nie byl taka maruda i zlosnik,a teraz jest.I jesc nie chce,robi po kilka lykow i tak od kilku dni.Nie wiem co bedzie z moim pokarmem jak tak dalej bedzie
On zamiast jesc to puszcza cycka,rozglada sie,usmiecha,macha wszystkimi konczynami.Poza tym ma taka sile,szczypie mocno,za wlosy ciagnie,cycka gryzie dziaslami (chyba to nie jest jeszcze swiadome,co?).No krzywde mi robi,sadysta maly

Nigdy nie jadlam pasternaku,musze poszukac z ciekawosci czy tu jest.Poczytalam o nim wlasnie,ze jest bardzo zdrowy.
Piotruś tak samo robi. Kilka łyków i już chce siadać i rozglądać się, znowu załyczy i znowu się wygina...masakra!
Parę razy mnie też przygryzł dziąsłami...w takich chwilach dziękuję Bogu, że nie ma jeszcze tych ząbków

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Takie zachowanie jest mi bardzo znajome,bo u nas jest to samo caly czas. Moj sposob, aby spokojnie jadl to brac Go jak sie zaraz obudzi..wtedy jeszcze nie kuma czaczy i skupia sie na jedzeniu,a nie ogladaniu wszystkiego dookola. Poczekaj, az Ci zacznie piersi ugniatac niczym rasowy masazysta;]/ Jak Rob tak robi (co za zdanie ) to sie zastanawiam, czy probuje "zwiekszyc przeplyw";d tym dociskaniem

e no to ja jakas dziwna jestem,bo mi to smakowało. Zajeżdza kukurydza, ale zjadłam ze smakiem
Jezyki powiadasz...coby kolców nie pokazały przy wychodzeniu

ja sobie na świeta zamowie stroj..jeszcze tylko wacham się pomiędzy "kominem dla świetego mikolaja", a "wielką swiateczną skarpeta"

Pecha miałam, ze głowa się nie wyrobiła na zakręcie..ale dlatego, że myslami jeszcze lezałam pod ciepłą pościelą.
Kurcze desia milo mi czytać tak pochlebne opinie . W ogole dziewczyny juz pisalam wcześniej, ale się powtórze, że naprawde uśmiech mi sie maluje na facjacie jak czytam,że lubicie moje bazgroły.
Swoją drogą desia..musze Ci coś odpalic za pomysl wydrukowania wizazowych postów- to swietna opcja pamiątkowa dla Małego Smroda. Pewnie się kiedyś uśmieje jak Jego matka wlasna dostawała obłędu

a On też wczoraj przed piłeczką odciągał flaszeczke?
oo Świeta to ciekawy temat,bo...ja już nie musze dzielić pomiędzy mojego tate i teściową. Od mc mieszkają pod jednym dachem, wiec nie będzie dylematu . Co więcej to nie wiem czy pisałam..ale zaręczyli sie także ciekawa jestem kiedy nas czeka impreza własciwa(jak to pisze to sama w to nie wierze, ze dzieje się naprawde!)

hmm u nas tez tak bylo ok tygodnia..ze jak bylam na widoku to cacy. Jak tylko zeszłam z pola widzenia to alarm na calego, jakby Mu się krzywda działa. To jojczenie juz bylo nie do zniesienia. Pociesze Cie badz nie..ale minie i zobaczysz ile fajnych nowych rzeczy Juliska "załapie"
Widzisz sama ze z jedzeniem utuczenie Ci Malej nie grozi..sama sobie normuje porcyjki

Witaj Kochana! dziekuje bardzo! super, za Kajulka juz lepiej...no wlasnie wiem, ze to proces długotrwały. Dostajacie pewnie zelazo+cebion i witaminy prawda?

Nad warszawskim brudym niebem ciezko ujrzec gwiazdki. Ja jedyne co ujrzałam to jeszcze wieksza ciemność i bol głowy niczym po zderzeniu z tramwajem.

Dziekuje za kciuki odnosnie wizyty u neurologa. Zdarzylismy na ostatnia chwile, gdyż polowa miasta poblokowana, a druga polowa zakorkowana. Miły Pan dr obejrzał Robcia z każdej strony, młotek poszedł w ruch(oczywiscie bez zadnej przemocy). Wg Niego nie ma powodu do niepokoju i kolejna wizyta za 3mc..pokazal jak mozna "pomoc" w raczkowaniu poprzez cwiczenia. Chodzi o najprostsze podkladanie nozki pod brzuchol, aby zachecic..albo jakiegos wałka z koca . Jak wyprobował to na Robciu to zaraz ten chciał podkurczać drugą noge. Ma delikatnie przykurcze lewej strony, ale nic czym trzeba się przejmować.

Muszę się pochwalić, bo wlasnie dzis o 17 przychodzi pan montowac do pokoju Robsona plisy na okna. W koncu bedziemy mogli się pozbyć starego koca i narzuty z IKEI ,które to do tej pory robily za zasłony. Mam nadzieję, że Robcio nie bedzie chciał sprawdzac ich wytrzymalosci, bo zaczne Mu już potracac z kieszonkowego(ktorego jeszcze nie ma) a konto naprawy!
z tymi jeżykami to mnie rozwaliłaś!!!
zakręconą masz tą sytuacje z tatą i teściową! jakaś telenowela normalnie no i fajnie, że u neurologa wszystko ok z Robsonkiem

a i ja też się dołączam do fanklubu Twoich wypocin tutejszych

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
dzięki, może zakupię ten żel
co do kupki plastelinki to Madzia tak się nastękała (i to przy jedzeniu owsianki ) że aż bałam się zaglądać ile tego bedzie bo strasznie się napinała i robiła czerwona, a tam mała kupeczka i duuuużo "zapachu" teraz znowu była kupka ale luźniejsza troszeczke i zjadła deserek więc może bedzie cos jeszcze
idziemy na spacerek bo ładnie jest i 24st
Piotruś też zawsze kupke ciśnie z łyżeczką w buzi
Cytat:

Co do ilości posiłków to u nas jest tego więcej. Tak około 6 w ciągu dnia plus dwa karmienia w nocy.
Dobrze że byliście u lekarza i upewniłaś się że wszystko z małym ok

Ja dziś sobie szczeliłam drzemkę razem z brzdącem i pierwszy raz od jakiegoś czasu nie chce mi się o tej porze spać jest szansa że doczekam do powrotu męża z drugiej zmiany
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:57   #3675
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Jestem,ale na chwile bo dziecie mi marudzi Dałam mu dzisiaj mix warzyw i zjadł cały słoiczek z tym,że to słoiczek 4+ ale zamierzam mu pokupować już te 7+,bo za 6 dni będzie miał 7 miesięcy I widziałam tu ichnie ang.chrupki od 7 miesięcy kukurydziane albo pomidorowe.No i teraz tzn pare minut temu wypił flache i lezy na macie,a ja musze coś w sensie obiad zjeść

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

lena,brak urlopu obecnie u męża. Następny urlop będzie miał,ale świąteczny w grudniu

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

No to najlepszego dla synka
Eh,przemyśl to na poważnie

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Aha,chyba że tak Też fakt u nas to samo,po godzinie zdarza się ulać serem.
Przemysle napewno, bo jednak na ta pizze sie skusilam
No u nas tez czesto taki serek, ale to w sumie normalne od czasu do czasu wiec sie nie martwie!
Cytat:
No pewnie że trzeba dbac! Nie znałam tej firmy, można je kupic wszędzie, czy jest jakiś problem?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Mravka i ja się dołączam do wielbicielek Twoich postów No i czekam na książkę z dedykacją Na szczęście mam blisko jakbyś tu gdzieś w mieście miała swój wieczorek autorski

Kaja miała trochę wyższą hemoglobinę - koło 9, rzeczywiście Robsonikowi mocno spadła, ale nie martw się Kochana, na pewno leki pomogą. Ale rzeczywiście dziwne że nikt wcześniej nie zwrócił Wam uwagi.My mieliśmy w zaleceniach ze szpitala kontrolną morfologię i wtedy wyszło.
Nam po miesiącu brania leków (miała kontrole) nic się nie poprawiło, a nawet dalej spadła, (wtedy brała tylko wit B6 i kwas foliowy), potem wprowadził lekarz dodatkowo Ferrum, i po dwóch mcach było już minimalnie lepiej, a po trzech jest już dużo lepiej, mamy jeszcze przez miesiąc brac te leki.

Taak Ferrum brudzi bardzo, ale na szczęście się nawet spiera (my dajemy na łyżeczce).
Za to jest pyszny! Z tżtem stwierdziliśmy że byłby niezły jako polewa do lodów
A co do wit B i kwasu foliowego - mamy w tabletkach, rozkruszamy i podajemy na łyżeczce rozmieszane z mlekiem, no i tu jest niestety gorzej, Kaja się krzywi, bo to gorzkie pieroństwo.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Dziękuję za to co napisałaś o glutenie i kaszce. Za jakieś 2-3 tygodnie będziemy wprowadzac, na razie papki. Jutro podejmę próbę z marchewką, tylko nie wiem czy dac najpierw soczek ze świeżej, a potem dopiero gotowaną?
A co do cukru to ja już zgłupiałam, wydawało mi się że ten Kupiec ma w składzie, ale może coś pochrzaniłam, poczytam potem.
Napisz koniecznie jak tam po marchewce
Cytat:

Ja tez wlasnie nie bardzo wiem w jakim tempie sie ta ilosc zwieksza, bo jeszcze tak doglebnie sie nie wgryzlam w temat!
Dobre z tymi zabkami
Fajnie ze nie ma nic na pluckach!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 21:58   #3676
emigra
Zakorzenienie

Zmarla babcia meza ... ;( wlasnie mielismy telefon ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-31, 21:58   #3677
tynka88
Zadomowienie

nasza lekarka tez twierdzi , ze na ząbki za wczesnie, ze dopiero w 8-9 miesiacu, to sie zdziwi jak Mateusz wyszczerzy jej zębiska

ja wczesniej nie odczuwałam chyba zadnych skoków, ale tearz nie poznaje mojego dziecka, jest tak jakos dziwnie, mamy prawie 23 tygodnie..

moi znajomi swojemu dziecku codziennie mówią, bedziesz ksiedzem, pojdziesz do seminarium, bedziesz sie modlil nie żartuje

dobranoc dziewczyny, biore sie do roboty, bo zaraz padne i nic nie zrobie.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 22:00   #3678
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka czy ty opisujesz moja Ewelinke? z tym ze ona jeszcze buzie otwiera chetnie do jedzenia.

w ogole to zaczela fajnie krecic raczkami, jakby ogladala sobie paznokcie albo dłoń
hehe Czyli Ewelinka tez daje popalic?
Cytat:
Ta kaszka na pewno nie ma cukru. To jest tylko przemiał oczyszczonego ziarna pszenicy.
Cytat:
Masz racje dopiero pozniej sie zwieksza. Ale ja nie zwiekszylam bardzo tej ilosci, nie daje mu duzo, bo na zupke łyżkę manny codziennie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 22:00   #3679
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro

Miałam pisać wcześniej.
Ewelinka zrobiła kupę. Przebieram ją, wyczyściłam pupę... i zrobiła drugą mi na rękę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-31, 22:02   #3680
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mi przykro
No ale przynajmniej sie z Babcia pozegnaliscie jak byliscie w Pl, a to wazne!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-31, 22:06   #3681
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej mamuśki

my już w domu dzieci śpią podróż minęła symaptycznie Ania ładnie spała i jadła w trasie

Cytat:
Przykro mi bardzo

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 22:06   #3682
karolca
Zakorzenienie

Tynka nasza lekarka na szczęście nie mówi czy na coś jest za wcześnie czy za późno. Sama mówi, że dzieci są tak różne, że nie ma co generalizować i szufladkować.

Aguśka tak. Nie zwalam wszystkiego na skok a na zęby. Niestety ma mocno czerwone i opuchnięte - cały dolny łuk :/ Więc bardzo cierpi. Po czopku po kąpieli śpi już prawie godzinę, więc chyba jest dobrze. Gorączki na szczęście nie ma, sprawdzam kilka razy dziennie dla pewności. Ale skok też jest, mamy już 23 tygodnie. I tak jest wg mnie łagodniejszy od poprzedniego. Bo jak na razie je normalnie (może nie ma potrzeby dodatkowego rozkręcania laktacji bo dostaje jeden syty posiłek w dzień). Tylko widzę, że co jakiś czas ma nowe umiejętności. Dziś np. zaciekawiło ją stukanie zabawkami o blat A wczoraj tego nie robiła.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-31, 22:10   #3683
emigra
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny ...

Zastanawiam sie czy jechac na pogrzeb... Julia dopiero co przejechala 2200km ....
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-31, 22:12   #3684
karolca
Zakorzenienie

jeśli tamtą podróż zniosła dzielnie i jesteś pewna, że teraz też będzie dobrze, to jedź.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-31, 22:13   #3685
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Wspolczuje

Cytat:
Miałam pisać wcześniej.
Ewelinka zrobiła kupę. Przebieram ją, wyczyściłam pupę... i zrobiła drugą mi na rękę
Stary 2012-08-31, 22:13   #3686
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi przykro
No ale przynajmniej sie z Babcia pozegnaliscie jak byliscie w Pl, a to wazne!
Nie bylo z nia juz kontaktu, patrzyla gdzies, nie wiedziala nawet ze u niej bylismy... Wem bo w poniedzialek wujek byl u niej i odzyskala swiadomosc i rozmawiala z nim, jak spytal czy wie ze bylismy powiedziala ze nie ... I bylo jej bardzo przykro... Ech. Smierc jest straszna, m imo ze liczylismy sie z tym jednak latwoo nie jest z ta mysla ze kogos juz zwyczajnie nie ma... .

Zmykam spac... Dobranoc mamuski
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-31, 22:13   #3687
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

my już w domu dzieci śpią podróż minęła symaptycznie Ania ładnie spała i jadła w trasie

Przykro mi bardzo
Dobrze ze szczesliwie dotarliscie!

Lenka - ja kupuje w szkla.com, nie wiem czy wszedzie je maja

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-31, 22:15   #3688
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli tamtą podróż zniosła dzielnie i jesteś pewna, że teraz też będzie dobrze, to jedź.
Wlasnie marudzila strasznie ... Wyginala sie w foteliku,plakala, troche sie bawila troche spala.. No ale porozmawiam z mezem rano i zdecydujemy... Moze polecimy samolotem...
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-31, 22:16   #3689
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karolca coz zycie
emigra bardzo mi przykro
Stary 2012-08-31, 22:19   #3690
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
przykro mi strasznie...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości