|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Na Zuzie suszarka dzialalA
jak miala kolki to tak ja usypialismy
|
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jej też nie trzeba zmywać przed karmieniem z tego co wyczytałam myślę że za tą cenę to warto
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
No jeśli ta ziajka ma taką cenę, to zdecydowanie jest korzystna, bo te lanoliny to kosztują po ok 50 zł za duże opakowanie - duże znaczy po 40g lub lansinoh 59 g
|
|
|
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
Łóżeczko złożone, baldachim zamontowany
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja tu czekam z obiadkiem a małżonka nadal nie ma
![]() zapracuje się chłopina na śmierć... ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie wyprałam ręcznie. Chyba się udało
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Ania pokaz
ja mialam duzo wczesnieji sie chyba nie zakurzyli Zrobilam golabki na jutro posprzatalam popralam zrobilam kolacje i padam ba twarz pewnie jeszcze godzinka i pojde spac
|
|
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
dobranockam na dziś
Pottera oglądam sobie z mężulkiem i tatą |
|
|
|
#4061 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to akcja naszych znajomych przy drugim dziecku Różnie to bywa jak człowiek zaspany,dobrze,że za chwile się ocknął,że to poród się zaczął![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i mam wrażenie,że to już poród...Boje się![]() Fajne te kostki edukacyjne.A powiedz,bo pytałam wcześniej pomogła Ci ta maść od hemoroidów? Dziś przyszła mi paczka od rajrodzica,został jeszcze szlafrok do kupienia i pare rzeczy z apteki a i kosmetyki dla dzidziusia. W ogóle to dziś zawadziłam o drzwi brzuchem przy otwieraniu,jest opuszczony i nie mam orientacji gdzie on się kończy. Idę zaraz spać.Dobranoc.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-08-31 o 21:13 |
||||||||
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Katee całe szczęście pomogła.
Ja też się żegnam na dzisiaj. Dobranoc
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze nie idę
![]() buszuję na allegro bo szukam czegoś, w czym będę mogła położyć małą w salonie lub zabrać ją ze sobą na poddasze i nie mogę się zdecydować czy to ma być kołyska, kosz mojżesza, łóżeczko turystyczne czy leżaczek tiny cholera, nie usnę przez to, muszę wreszcie zadecydować bo bujam się z tym od dłuższego czasu ... |
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łóżeczko turystyczne na pewno będziesz miała długo, ale jest mało mobilne, w moim odczuciu oczywiście, tzn. chyba ciężko będzie Ci je nosić z miejsca na miejsce non stop na dodatek po schodach. Leżaczek wydaję się najbardziej praktyczny. Możesz dziecko w nim bujać, kołysać, a są i takie z których później możesz zrobić krzesełko dla większego dziecka. Ale to takie moje zdanie Ja nie mam doświadczenia, ale tak przemyślałam to
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() łóżeczko turystyczne fajna sprawa ale masz rację, ciężko będzie mi je przenosić z miejsca na miejsce. na wyjazdy do babci czy wakacje pewnie się sprawdzi ale teraz to chyba nie bardzo. a kołyska znowu jest malutka... cholera mam dylemat
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy fotelik pożyczony od znajomego i On go prał przed pożyczeniem go Nam.. I tak na dobrą sprawę.. Wyprał go w normalnym proszku Małej nic nie jest ![]() Cytat:
![]() Z tej listy nie mam: Oilatum - Małą kąpiemy w wodzie z oliwką. Tak pediatra w szpitalu zalecał soli fizjologicznej nadmanganianu potasu tamtum rosy - kupiłam sobie korę dębu z Ziaji myjki z materiału - Małą kąpiemy i używamy pieluchy do mycia. Co do reszty. Pałeczki higieniczne.. Przydają się na początek, ale te bez ogranicznika - do pępka. Te z ogranicznikiem czekają na swój czas. Do zapamiętania! ![]() Cytat:
Nie zmywam. Jest to, zacytuję , ''100% wysokooczyszczonej lanoliny'' ![]() Dobranoc
|
||||
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
Halo halo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teskniłam za Wami. Ale 16 stron to ja chyba nie nadrobię. Wrocilismy do domku Ogolnie czujemy sie dobrze tylko mnie troche brodawki bola. Musielismy odpowiednio przygotowac Pawelka na przyjazd braciszka. Odebralam go ze zlobka, a w domu czekala moja mama z Kubusiem. Pawelek dostal prezent od niego. I caly czas mowi "nasza dzidzia". Najbardziej balam sie jego reakcji, ale zapowiada sie ze bedzie dobrze. ![]() Bafi gratuluje serdecznie
|
|
|
|
#4068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niech Kubuś zdrowo rośnie katiem Ty miałaś jakies oznaki rychłego porodu bo nie pamiętam żebyś coś pisała... |
|
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Byla juz u nas polozna srodowiskowa - zlota kobieta. pobadala maluszka, dala przerozne brodawki.
Na razie Kubus jest bardzo grzeczny. Latwo go uspokoic, ale jak bedzie dalej czas pokaze ![]() I tez ma zrosniete paluszki stopek. Drugi z trzecim ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36247438]super że już wróciliscie niech Kubuś zdrowo rośnie katiem Ty miałaś jakies oznaki rychłego porodu bo nie pamiętam żebyś coś pisała...[/QUOTE] Wlasnie nie mialam zadnych. A jeszcze w poniedzialek na wizycie lekarz powiedzial, ze szyjka jeszcze dluga i moze urodze w weekend, albo w przyszlym tygodniu, ale w razie czego wspomnial o wizycie w szpitalu 7 dni po terminie. |
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem to super ze braciszek sie cieszy to bardzo wazne
no to nasi chlopcy maja tak samo
|
|
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
Dobrej Nocki życzę
Jutro przy kawce poczytam co naskrobałyście wieczorową porą
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
A w oby deoch stopkach?
|
|
|
|
#4073 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Rozeznanie
|
Pokaże Wam wszystko w poniedziałek, bo dziś już ciemno i nie ma efektu
![]() Cytat:
![]() Witamy w domku
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
We wtorek wieczorem padlam na kanapie przed telewizorem. I to okropne uczucie oddania moczu
- powtorka z rozrywki. Mąż juz wiedzial o co chodzi i tylko polecial po szmate. Byla 23. A ja wpadlam w panike. trzeslam sie jak galareta. Maz pojechal po moja mame bo trzeba bylo zostac z Pawelkiem. A My pojechalismy.Zadzwonilam do poloznej i jakos po 12 bylam w szpitalu. rozwarcie - 3cm. Zero skurczy. Mialam do 2 chodzic bocianim krokiem. O 2 nadal nic i podala mi oksy i zaczelam cos odczuwac. Siedzialam na takiej pilce i pomalu akcja zaczela sie rozwijac. Wspolnie mialysmy plan ochronic krocze, ale jak doszlo do partych to blagalam ja by mnie naciela Kazala wytrzymac i sie udalo bez. Za co jestem jej ogromnie wdzieczna bo to jest mega luksus.---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- W obu ![]() A polozna swietna. Jak zaczelam odczuwac mocniejsze skurcze to kazala tak kucac na calych stopach, a rekami trzymac sie za porecz lozka. I rewelacyjnie mijal ten bol. Oczywiscie po wszystkim powiedzialam mezowi, ze to juz na pewno nasze ostatnie dziecko - ale po pierwszym tez tak mowilam ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ide spac teraz, ale postaram sie jutro wpasc i troche Was poczytac. |
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Boze, każda opisuje ten poród a mi coraz bardziej oczy sie robią jak piłki golfowe że ni cholery nie dam rady z tym bólem
beznadziejnie znosze ból i ciężko to widze.Znowu bedzie problem z zaśnięciem dzisiaj
|
|
|
|
#4078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostałam też smsa od Katarzinki, że na razie się tu nie pojawi bo ma urwanie głowy w domu, bo tu dzidziuś a jeszcze starsza córka gorączkuje, ze żłóbka przenosi się do przedszkola. To myślę, że dla Kasi przydają się nasze magiczne kciuki, żeby nie zwariowała i mąż jej szybko urlop dostał i ją wspomógł Wróciłam właśnie z urodzin kuzynki męża i jestem obżarta ![]() To dobranoc, idem trawić
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam znowu doł.. wczoraj kolejna dziewczyna urodzila z mojej sali i w sumie jest nas tam 4 i kazda ma dzieciatko oprocz mnie,nie dosc ze jestem nie wyspana to jeszcze widze tych tatusiow jak sie ciesza itd a ja sie czuje wtedy taka jakas bezuzyteczna,ze tz przychodzi a dziecka wiecznie niema. Lepiej bym sie czula lezac na patologii,ale kogo obchodza moje uczucia... Niewiem czy uda mi sie ten tydzien jeszcze wytrzymac w dobrym stanie jak widze kobiety,ktore chodzily ze mna posluchac tetna to teraz jezdza z wozeczkami i ja jedna taki udup zostalam..
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana spokojne Ty masz przecież czas do terminu ... no ja nie rozumiem właśnie tego dlaczego nie leżysz na patologii , tam na pewno zdecydowanie łatwiej by Ci było głowa do góry !A tak w ogóle to dzień dobry w sumie nie taki dobry bo na dworze widzę kolejny ponury dzień .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

w sumie jej też nie trzeba zmywać przed karmieniem z tego co wyczytałam 
pewnie jeszcze godzinka i pojde spac 

i mam wrażenie,że to już poród...Boje się