|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
była taka gorąca jak miała 38,4 ...masakra tak się bałam
|
|
|
|
#1143 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko oby już teraz było dobrze
|
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie odpisałaś mi!![]() ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36246817] Ana, magister nie ma nic do rzeczy. Możesz dostać ten zasiłek, mając tylko licencjat. Trzeba spełnić warunek, by uzyskać stopień nauczyciela kontraktowego w ciągu 2 lat od podjęcia pracy w szkole. Czyli jeśli w tym roku szkolnym nie zrobiłabyś awansu - nie dostałabyś tego zasiłku A jeżeli bym nie dostała pracy to też nie? a co jeśli bym poszła teraz na zwolnienie- i musiała przerwać/zatrzymać staż? |
||
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Ana jeśli byś przerwała staż to by ci zasilek przepadł. Ale teraz zaczynasz staż, czy nie??
|
|
|
|
#1147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Żeby przerwać staż, musiałabyś pójść na zwolnienie trwające dłużej niż rok. Nie wiem, co masz na myśli pisząc o "zatrzymaniu" stażu. |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
kurcze ale mi wizaz nawala!!! dopiero co udalo mi sie zalogowac tzn logowalam sie ale jak np chcialam zmienic strone albo cos odpisac to mnie wywalalo....chyba mnie nie lubi ![]() a tak wogole to dopiero co siadlam ale i tak na chwile bo zaraz musze wyciagac ciasto z piekarnika i chyba zaraz wyciagne masazer to stop bo teraz dopiero czuje jak mnie bola i jakie sa spuchniete (przyszlam z pracy i od razu poszlam do sklepu i jak wrocilam o 19 tak siadlam przed chwila....a nie przepraszam siedzialam jak Maje kapalam )i nawet nie nadrobilam wiec nie wiem co u Was
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie byłam pewna czy to dobry pomysł... no ale teraz z powrotem wracam ku niemu .[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36247650]1. Warunkiem jest uzyskanie stopnia nauczyciela kontraktowego w ciągu 2 lat od podjęcia pracy - czyli gdybyś nie pracowała, to nie spełniłabyś tego warunku i nie mogłabyś dostać zasiłku. Mojej koleżance przepadł ten zasiłek, chociaż pracowała - ale nie miała możliwości zrobić stażu i po 2 latach pracy nie była kontraktowym. 2. Żeby przerwać staż, musiałabyś pójść na zwolnienie trwające dłużej niż rok. Nie wiem, co masz na myśli pisząc o "zatrzymaniu" stażu.[/QUOTE] Pisząc o zatrzymaniu miałam na myśli zwolnienie krótsze niż rok i dlatego pytam, bo w sumie wychodzi więcej niż rok razem ze zwolnieniem )
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W tym przypadku, który opisałaś, też nie spełniłabyś warunku. Ale czemu Ty się tak z góry zamartwiasz? |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to ja mam pytanko bo mnie to nurtuje. Np. ktoś robi awans, który trwa 2 lata i 9 miesięcy. Po jakimś czasie zachodzi w ciążę, ale przerwa nie jest dłuższa niż rok, np. trwa 8 miesięcy. I co teraz??
- w czasie tej przerwy awans się liczy?? (czyli tak czy siak trwa 2 lata i 9 miesięcy) - jest tak jakby pauza w awansie i potem przedłuża sie on o te 8 miesięcy |
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi dziwnie tak bez zebrania.
|
|
|
|
#1154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie się udało, byłam na zwolnieniu równo miesiąc. 1 dzień dłużej i nie skończyłabym stażu o czasie
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
zebranie mamy o 16;00 w poniedziałek ale chodzi mi o Julcię, w poniedziałek idziemy do przedszkola 1 raz, nigdy tam nie byłyśmy, będę musiała ją zostawić w obcym miejscu, z obcymi ludźmi i dziećmi. Boję się tego strasznie.
|
|
#1156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przedłuża się o tą nieobecność, z tego co mi wiadomo Cwaniaro a Ty już pytasz na przyszłość ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36247900]Aha, rozumiem, chodzi Ci o wydłużenie stażu. W tym przypadku, który opisałaś, też nie spełniłabyś warunku. Ale czemu Ty się tak z góry zamartwiasz?[/QUOTE] booo... miały być wszczęte starania ![]() Cytat:
Strippi kochana wiem, że Ci trudno, ale pamiętaj, że Ty nie możesz się rozkleić, bo Julka będzie to czuła... i wtedy będzie źle... i wiedz, że najlepsze pożegnania to te najbardziej treściwe i najkrótsze... nie przeciągaj pożegnania aaa i nigdy nie strasz dziecka przedszkolem, niektórzy rodzice tak robią, a to nie sprzyja... mówią coś w stylu "no teraz pójdziesz do przedszkola to zobaczysz..." to samo robią ze szkoła... a dziecko się boi, potem płacze i ciężko mu się zaaklimatyzować. Oczywiście przygotuj się na płacz, bo płacze 90% dzieci, które zaczęły chodzić do przedszkola... nawet gdyby nie płakało to nakręca je płacz innych lepiej się milo rozczarować ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
na ile godz. jest zadeklarowana? ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36248288]Madziu, staż się wydłuża Mnie się udało, byłam na zwolnieniu równo miesiąc. 1 dzień dłużej i nie skończyłabym stażu o czasie [/QUOTE]Mrowinko a to chodzi o miesiąc w ciągłości czy ogólnie suma??? |
|||
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wcześniejszego zwiedzania, to dopiero od poniedziałku jest otwarte przedszkole, wcześniej mieli wakacje. Teraz sprzątanie itd, nikt mi nie powiedział, że mogłam pójść pozwiedzać z Julią tak się boję tego Ona jest jeszcze taka malutka i w ogóle taka delikatna. Ciężko mi będzie ją tam zostawić. Na 5 godz ją zapisałam, bo za darmo mam te godziny. Może w 1 dzień przyjdę po nią po 3godzinach. Nie wiem sama, porozmawiam z Panią.
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drugi miesiąc dyżur, tylko teraz lipiec lub sierpień.Strippi pamiętaj musisz być Ty twarda! Pamiętaj ja miałam w zeszłym roku 3-latki i nie powiem, że nie płakały, bo bym skłamała... musisz być na to gotowa a teraz już 4-latki ciekawa jestem jak wyrosły te krasnale do tego 5 nowych mam, więc pewnie tez płacz będzie... choć te "stare" raczej też łzę uronią, bo długa przerwa kochana trzeba było wcześniej pisać, to bym Ci dała o przygotowaniu dziecka do edukacji przedszkolnej
|
|
|
|
|
#1159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj sie Cytat:
Brawo za 150ml U nas tylke Domino pochalania co 3h.![]() Bylismy u lekarza.I tak jak myslalam maly ma infekcje.Dostal kropelki na 5 dni 3 razy dziennie.Miejmy nadzieje ze bedzie tylko lepiej
|
|
|
#1160 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Kobietki!
Znowu jestem poza tematem, znowu nie mam na nic czasu. Wczoraj bylo spotkanie pożegnalne, bo szef odszedł. Wygląda na to że nasz zespół został sam sobie, a jak zrobimy co mamy zrobić to wszystko wskazuje na to że nas rozpierdziela. Idę sprzątać, bo ma dziś kuzyn Tż przyjechać z dzieciakami. |
|
|
|
#1161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w tym roku mamy juz 5, jeny jak ten czas leciiiiii ![]() Nawet z tancami Nie wiecie jak sie wyszalalam, po połnocy wrocilam do domu![]() Cytat:
juz sie nie mge doczekac, tylko boje sie,z eznowu jak wrócimy(za kilka dni) to bedzie to samo ![]() Cytat:
![]() Zdrowka dla Sandry Cytat:
![]() Cytat:
ja poczatkowo siedzialamz Seba i wychodziłam na chwile Trzymam kciuki Zaabcia Czesc ![]() Wyszalałam sie wczoraj ![]() Bylismy wczoraj u laryngologa, bo mojej mamie sie nie podobało jak Seba oddycha i ma powiekszony 3 migdałek, dostalismy leki i mamy skontrolowac za rok...najwazniejsze ze wiem ![]() A dzis mama Nas zaprasza do chinskiej
|
|
#1162 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mrowinko przytulam, przykro mi bardzo, wiem, że my tutaj nie jesteśmy w stanie cię pocieszyć i słowa "następnym razem się uda" nie dają pocieszenia ale wiedz, że jesteśmy całym sercem z tobą, przeżywamy to z tobą a ta moja temperatura zwariowała dzisiaj. Wczoraj miałam 36,51 a dzisiaj skoczyła na 36,78. Dziwne to. Zawsze mierzę tempkę o 6 a dzisiaj w nocy tak ok 4-5 h wstałam zamknąć drzwi od pokoju bo zimno mi było i myślicie, że to mogło spowodować zabużenie tempki i taki skok? po zmierzeniu tempki o 6 wstałam siku i potem jeszcze raz zmierzyłam i było 36,86, wiec nie była to duża różnica. Nie chcę znowu robić sobie niepotrzebnej nadzieji, bo wczoraj byłam już pogodzona z losem a dzisiaj znowu myślę ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- wczoraj do tesciów przyjechał siostra tz z córcią( 22 miesiące), mała chyba się stęskniła za mną bo cały czas przyklejona do mnie była, taka słodka
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-09-01 o 09:00 |
|||||||||
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko aha dziękuję za inf
strippi i zajęć adaptacyjnych nie było wcześniej?? Ana aaa tak się pytam, bo mój mężul twierdzi, że on na mój awans nie będzie czekał z kolejnym dzieckiem Bo to by było dopiero za 4 lata - a nie wiadomo jak długo by nam starania zeszły. To oczywiście jego zdania, bo ja na razie tak daleko w przyszłość nie wybiegam.blonde zdrówka dla małego. Zabcia aby kropelki pomogły. Stokrotko jak mija czas bez męża?? Mój mąż dziś jedzie po obiedzie i wraca jutro pewnie dość późno. Mabi wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
![]() |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj mąż mówił, że jak dobrze pujdzie to może mu sie uda wyrwać na weekend 8-9 do domu. ja wtedy akurat mam szkołę i normalnie zostawałabym u siostry tz, ale w takim przypadku wrócę do domu. Ale to jeszcze nic pewnego, wiec na razie nie robię sobie nadzieji
|
|
#1165 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwolnienia się nie sumują, chodzi o ciągłe zwolnienie dłuższe niż miesiąc. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko to trzymam kciuki aby mu sie udało.
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Mrowinko szkoda, że tego nie wiadomo. Ale chciałabym kolejną ciążę znosić tak samo jak tę. |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36251084]To zacznijcie starać się pod koniec stażu może, co?
Zwolnienia się nie sumują, chodzi o ciągłe zwolnienie dłuższe niż miesiąc. Stokrotko, dziękuję ![]() [/QUOTE] no ja też jestem zaskoczona bardzo temperaturą, staram się nie robić sobie nadziei, zobaczymy jutro co termometr pokaże. W takich sytuacjach- ciągłe wahania temperatury myślę, że lepiej by było nie mierzyć tej temperatury. No nic poczekamy, zobaczymy ale i tak jestem nastawiona na brak dzidzi. Dzięki Madzia
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko a może spróbuj przez jakiś czas kompletnie nie mierzyć tempki ani nic?? Iść na żywioł.
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kobiety to się mamy z tym wszystkimdzisiaj siedzę w pracy do 14, potem jakieś zakupy zrobię bo światło w lodówce mam i trochę trzeba posprzątać powiedzcie mi w którym dniu cyklu zrobić najlepiej progesteron? Trzeba być naczczo?
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-09-01 o 09:53 |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko aaaa to szkoda. No ale jak masz brac dupka to trzeba.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

nie odpisałaś mi!

tzn logowalam sie ale jak np chcialam zmienic strone albo cos odpisac to mnie wywalalo....chyba mnie nie lubi
i chyba zaraz wyciagne masazer to stop bo teraz dopiero czuje jak mnie bola i jakie sa spuchniete (przyszlam z pracy i od razu poszlam do sklepu i jak wrocilam o 19 tak siadlam przed chwila....a nie przepraszam siedzialam jak Maje kapalam
)

ciekawa jestem jak wyrosły te krasnale
U nas tylke Domino pochalania co 3h.
ale wczoraj mąż mówił, że jak dobrze pujdzie to może mu sie uda wyrwać na weekend 8-9 do domu. ja wtedy akurat mam szkołę i normalnie zostawałabym u siostry tz, ale w takim przypadku wrócę do domu. Ale to jeszcze nic pewnego, wiec na razie nie robię sobie nadzieji