|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Dzien dobry
![]() Ale naskrobałyście wczoraj nie miałam kiedy nadrobić,bo byliśmy na zakupach dla malego i mialam wizyte.Uwielbiam robić zakupy dla malego . Kupiliśmy brakujące ciuszki,pieluszki tetrowe,wanienke,kosmetyk i z Hipp,maście do pupy,nozyczki,patyczki higienicznie,butelke z Lovi,smoczki z Lovi te uspakajajace,proszek do prania i pampersy 1 . Niby nie wiele a 300 zl poszlo. Maz zlozyl lozeczko,juz stoi gotowe,ja poprałam reszte ciuszkow i poukladałam wszystko jak trzeba w sypialni.Brakuje mi tylko cieplejszej czapeczki na wyjscie,poszewek do lozeczka,stelaza do wanienki i do baldachimu bo chce miec . No i z rzeczy aptecznych kilku rzeczy,ale to kupie po wyplacie i moge czekac na poród .Ale sie rozpisałam ![]() A co do wizyty to tak,nasz tajniak jest na 100% chłopcem,ma jaja jak berety . Waży 2500 i pieknie sie obrócił główką w dół. Szyjka sie skraca ale to normalne juz chyba![]() Teraz mam sie raz w tyg zgłaszac na badanie tetna i ciśnienie. A po niedzieli zrobić krew,mocz i zglosic sie do gin na ten wymaz. To teraz ide nadrabiac. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- a i dzisiaj mamy 34 tydzien ![]() Stawiam cole
|
|
|
|
#4082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Dziad mnie obudził jak wychodził do pracy No nie chcący niby Cytat:
A z tym prezentem od dzidzi fajny pomysł. A ile Pawełek ma lat bo nie pamiętam? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za nowy tydzień i za ujawnienie jajeców ![]() Zapomniałam wczoraj napisać. Dziadek już po operacji, usunęli mu tego guza z pęcherza. Oby mu ulżyło. |
||||
|
|
|
#4083 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
. Ja też lubię kupować dzieciowe rzeczy, ale już mam prawie wszystko i nie mam co kupić . Fotelik jeszcze do auta- maxi cosi fioletowy i będzie wszystko .
|
|||
|
|
|
#4084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Duży facet z niego jak na 34 tydzień![]() Z czapeczką na wyjście też miałam problem, bo wszystkie wielkie, drogie i w ogóle.
|
|
#4085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
i za nowy tydzień
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś kończymy 38 tydzień
![]() Chociaż termin z piątkowego usg jest taki sam jak z OM, czyli 20.09. Ale moja gin mówiła, że tym się już nie sugerujemy. Jak myślicie? ![]() I mam 3 stopień dojrzałości łożyska już... Teraz powinnam liczyć ruchy, tak? |
|
|
|
#4087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli jesteś bardziej do przodu z tygodniami?? Dziewczyny jak to jest z tym wiesiołkiem. Jestem w 38 tc. nie za późno na jego łykanie? Jaki kupić i ile tego brać?
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie niewiem czy tu jest patologia,ale wiem ze napewno jest nizej jest oddzial gin-pol.
teraz pytanie jak tz ma sobie zalatwic ta opieke nad dzieckiem? bo nie mam zielonego pojecia |
|
|
|
#4089 |
|
Rozeznanie
|
Ja III stopień dojrzałości miałam od 34 tygodnia. Mnie lekarz kazał zwracać uwagę na ruchy małego, ale liczyć ich nie kazał. Gdybym zaobserwowała przerwe w ruchach około 6 godzin to wtedy na IP na ktg.
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
teraz dzwonie do tz zeby go obudzic bo chce zeby przyniosl mi podpaski,majtki,stanik i koszule czyste to mnie tak z...ał przez telzego obudzilam ze glowa boli. i tak pewnie nie przyjdzie bo pada. Jestem ☠☠☠☠a zalamana ze tak mnie frajer olewa. Ale to i dobrze bo teraz bedzie mi pisal doladuj mi konto jak bedzie w trasie to powiem NIE! bedzie chcial pojechac do mamy mojej,powiem mu ze JEJ NIE MA i wali mnie wszystko.
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja łykam wiesiołka od 3 dni dopiero. Kupiłam Oeparol i biorę 2x2. I piję jeden kubek dziennie tego naparu z liści malin - ale nie wiem czy to nie za mało...? Trzeba przyznać, że na problemy z wypróżnianiem jest po prostu perfekcyjny!!! |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie gdyby liczyly polizne w szpitalu termin z usg to wtedy Jaska uznaluby za donoszonwgo a ze liczyly z OM to wyszlo jak wyszlo
no dziewczyny juz niedlygo bedziemy witac coraz wiecej dzieciaczkow Zielona ja bym takiego meza to za drzwi wystawila wiecej masz z nim klopotu niz uzytku... Zrob cos z tym bo to tak nie moze byc juz wolalbym chyba wyprowadzic sie z dzieciakami do Twojej mamy |
|
|
|
#4094 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i znowu bym się nie przywitała ![]() Byłam dziś raniutko w pracy, bo musiałam przygotować dokumenty rozliczeniowe do księgowej za miniony miesiąc. Udało mi się też załatwić kwestię tego nieszczęsnego wymazu, pomogła mi położna, z którą mam podpisaną umowę na indywidualną opiekę w czasie porodu i podpowiedziała, gdzie nawet w sobotę mogą mi pobrać ten wymaz. Podjechaliśmy z mężem do pięknej prywatnej kliniki i zapłaciłam 57 zł a nie tak jak mi tutejszy, ale nie mój doktorek zaśpiewał 150 zł. I chyba już wiem, gdzie będę chodzić do lekarza w drugiej ciąży, bo pobierał mi fantastyczny facet w tej klinice, warunki rewelacyjne a ja mojemu za usg rodem z prl i wcale nie jakieś nadzwyczajne warunki płacę właśnie po 150 -200 zł, więc tyle samo co w tej klinice i wszystko na miejscu. Ja tego miejsca wcześniej nie brałam pod uwagę, bo to się nazywa klinika leczenia niepłodności, ale okazuje się, że ludzi nie mających problemów też tam normalnie przyjmują, bo i tak za wszystko się płaci jak u prywatnego lekarza a specjaliści przyjmują tam dobrzy i sprzęt nowoczesny jest. Uff najważniejsze, że problem z głowy i wyniki mają być koło środy już. |
||||
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4096 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Kawka zrobiona kanapeczki już są i można czytać ![]() ![]() Zielona ja bym przestała się odzywać do niego na czas jak jesteś w szpitalu bo tylko Ci nerwy tym szarpie a jak wrócisz do domu wyprowadziła bym się albo kazała jemu zniknąć. Łatwo jest mówić wiem i nie wiem jaka jest sytuacja patrząc na mieszkanie wasze razem itp ale nie do pomyślenia to jest żeby nie był w stanie Cię wspierać w takich chwilach i jeszcze Cię denerwował. Zabiła bym ![]() gda, Anusia gratuluje nowych tygodni
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, a u mnie gin wyliczył termin z OM na 17 września a w szpitalu na 19 września
Kto sie ciulnął?? Mój program w telefonie ciążowy też na 17 września... Kurka musze poszukać w necie które prawdziwe bo nic nie wiem już
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
No i gin i program głupoty wypisują
zresztą dzidek sam bedzie wiedział kiedy wyjść.Boże jak mi sie spać chce, pogoda barowa i jeszcze naleśniki trza iść smażyć a mi sie oczywiście nie chce
|
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi mój gin liczy tylko termin OM, może dlatego, że to gin szpitalny, Z USG już mi różne terminy wychodziły- między 11, a 15 października zależnie od tygodnia, ale nie bierzemy ich pod uwagę. Zresztą jak już kiedyś pisałam wiem, kiedy nastąpiło zapłodnienie i to się zgadza z OM.
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ktoś uwzględnił ci inną długość cyklu pewnie, albo mają inne kółeczka do obliczania, bo mój gin to miał takie kółeczko i ustawiał tam datę ostatniej miesiączki i długość cyklu i wskazywało mu datę porodu
|
|
|
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4104 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobre nastawienie to połowa sukcesu, a z takim podejściem będzie Ci ciężko ![]() Głowa do góry wszystkie kobiety na całym świecie przechodzą jakoś przez ten poród, więc dlaczego Ty miałabyś nie dać sobie rady? ![]() Głowa do góry! Cytat:
nie wiadomo ile tam jeszcze zostaniesz a taka sytuacji jest ciężka do zniesienia... Sądzę że lekarze powinni to zrozumieć, wspominałaś im o swoim nastawieniu? Cytat:
za wizytę i nowy tydzień! jak miło zacząć dzień od tak dobrych wiadomości ![]() Cytat:
no co za TYP
|
||||
|
|
|
#4105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No bo właśnie tak się robi, jak masz regularne cykle to liczą wg OM a jak masz rozjechane to z USG, no bo w końcu jasnowidzami nie są i nie zgadną, kiedy akurat w tym cyklu owulka ci wyszła, więc biorą pod uwagę rozmiary dzieciaczka, już nie pamiętam, gdzie ja to wyczytałam, ale wydaje mi się to logiczne |
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Do 10 tyg biora z usg bo pozniej dzieciaczek roznie rosnie i potem moze nie byc prawidlowosci w tych termnach.
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
noi musialam sie rozwyc, faktycznie powiedzial ze nie przyjdzie bo pada... kurde a ja stanik mam juz taki czarny jak noc i nic do picia niemam a do sklepiku nie moge zejsc. wogole tu jest jedna lekarka-pediatra,ktora mnie chyba nienawidzi-doslownie. Ja caly czas leze,tylko tyle co do wc ide i sie umyc,a ona na kazdej porannej wizycie skarzy sie lekarzom i ordynatorowi ze ja caly czas biegam po korytarzu. I wiecznie dostaje z☠☠☠ki,no jak mnie wolaja na ktg to musze isc,ale sama wogole z pokoju nie wychodze,niewiem co za wredna sucz z niej...
narazie jeszcze nie bede pytac czy mnie przeniosa,jak poczuje sie juz naprwde tragicznie to wtedy. |
|
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
idę pospać, bo dzień mulący jak nie wiem
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane!
ale się nie wyspałam i w ogóle jakoś oczy mnie bolą.Po południu jedziemy do mojej siostry(40km w jedną stronę)bo jutro wybywają do Międzylesia do szpitala.Siostrzeniec ma mieć operacje na nóżkę,szkoda mi go....dzięki,chyba ją zakupie ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze teraz ta jesień i czas zarazków. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo 25.08.,ale tp.mam na 18.09.Też tak czuje,ze chwila moment sie posypią... Tamlin Ty na Kropka tak??? a jak Twoje naleśniki wyszły?zapomniałaś nas poczęstować wirtualnie ![]() Lidka super,że udało się z tym wymazem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

. Kupiliśmy brakujące ciuszki,pieluszki tetrowe,wanienke,kosmetyk i z Hipp,maście do pupy,nozyczki,patyczki higienicznie,butelke z Lovi,smoczki z Lovi te uspakajajace,proszek do prania i pampersy 1

No nie chcący niby 

.
beznadziejnie znosze ból i ciężko to widze.
. Fotelik jeszcze do auta- maxi cosi fioletowy i będzie wszystko
głowa do góry !

zresztą dzidek sam bedzie wiedział kiedy wyjść.
i w ogóle jakoś oczy mnie bolą.Po południu jedziemy do mojej siostry(40km w jedną stronę)bo jutro wybywają do Międzylesia do szpitala.Siostrzeniec ma mieć operacje na nóżkę,szkoda mi go....