Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 23:46   #871
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Zmieniłaś awatara i cię nie poznałam...a zawsze miałas takie fajne komiksowe laseczki.

Bar mleczny... ta bo normalnie to klub ze striptizem?
Haha Może

A co do avatara to ja w sumie sama siebie nie wyłapuję między postami, ale tak wyszło jakoś

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie to dziwi, że nagle takim się włącza opieka nad "biednymi dziewczynami", bo pewnie samotne. A może one wyszły odpocząć od swoich facetów? Chyba, że jest jakiś przymus łazić na każdą imprezę ze swoim partnerem?
Raczej kwestia chęci zostania "pocieszycielem".
Stary 2012-08-31, 23:50   #872
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o rany, nie lubiłam nigdy Cienia, klub dla lanserów ;-) a ten ich czerwony dywan, LOL ;-)
Sodoma i Gomora była zawsze w śp. Kiczu, chociaż muzykę mieli ok, nie lubiłam nigdy techno i takich klubów zawsze unikałam.
i dziwić się potem, że mam takie a nie inne zdanie o półnagich niewiastach, jeśli zdążyłam w swoim stosunkowo krótkim życiu napatrzeć się na tyle scen z nimi w roli głównej, że głowa mała
kiedyś na Floriańskiej widziałam dziewczynę, która miała ubraną króciutką koszulę nocną jako sukienkę... coś w tym stylu - http://i.st-firmy.net/939vqdl/koszul...-florentin.jpg serio! i do tego wysokie szpilki + była nieźle wstawiona, zataczała się.
nie wiem co takie laski mają w głowach, nie chcę wiedzieć.
O matko...
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 00:02   #873
visionAM
Zakorzenienie

w Cieniu byłam kilka razy na imprezach +21, bo jednak jakoś ci ludzie mimo wszystko trzymali poziom i nawet nie było za wiele tarła na parkiecie
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 00:04   #874
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
o rany, nie lubiłam nigdy Cienia, klub dla lanserów ;-) a ten ich czerwony dywan, LOL ;-)
Sodoma i Gomora była zawsze w śp. Kiczu, chociaż muzykę mieli ok, nie lubiłam nigdy techno i takich klubów zawsze unikałam.
i dziwić się potem, że mam takie a nie inne zdanie o półnagich niewiastach, jeśli zdążyłam w swoim stosunkowo krótkim życiu napatrzeć się na tyle scen z nimi w roli głównej, że głowa mała
kiedyś na Floriańskiej widziałam dziewczynę, która miała ubraną króciutką koszulę nocną jako sukienkę... coś w tym stylu - http://i.st-firmy.net/939vqdl/koszul...-florentin.jpg serio! i do tego wysokie szpilki + była nieźle wstawiona, zataczała się.
nie wiem co takie laski mają w głowach, nie chcę wiedzieć.
Ja znam laskę, która 100dniówkę przetańczyła w takim oto komplecie:
http://nokautimg2.pl/p-19-d7-19d7afa...gle-gorset.jpg
http://www.magiakobiety.pl/media//th....jpg.thumb.jpg
(laska z Gdyni i ma córeczkę, więc może ktoś kojarzy, żeby nie było, że zmyślam)
Nie wiem co chciała udowodnić, że po porodzie ma świetną figurę, lub że taka z niej dzika dziewczyna?
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 00:05   #875
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
w Cieniu byłam kilka razy na imprezach +21, bo jednak jakoś ci ludzie mimo wszystko trzymali poziom i nawet nie było za wiele tarła na parkiecie
O to fakt, też to zauważyłam we wrocławskich klubach tego typu.

A co do baru mlecznego... mój ma funkcję ninja, karmię tak, że nie widać... ewentualnie ma też funkcję 18+, ale to są już treści dla dorosłych .

Mnie zdziwiła moja znajoma tekstem: ojeeej ale jesteś chuda. Hm... nie każda osoba po porodzie zamienia się w zaniedbaną, grubą mamuśkę zajadającą się tonami słodyczy? (nie mam nic do osób otyłych, broń Boże)

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-01 o 00:07
Stary 2012-09-01, 00:08   #876
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znam laskę, która 100dniówkę przetańczyła w takim oto komplecie:
http://nokautimg2.pl/p-19-d7-19d7afa...gle-gorset.jpg
http://www.magiakobiety.pl/media//th....jpg.thumb.jpg
(laska z Gdyni i ma córeczkę, więc może ktoś kojarzy, żeby nie było, że zmyślam)
Nie wiem co chciała udowodnić, że po porodzie ma świetną figurę, lub że taka z niej dzika dziewczyna?
po prostu lubi epatowanie golizną, my mamy za ciasne umysły, by to zrozumieć
Stary 2012-09-01, 00:11   #877
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Jakie ona miała kiedyś foty na otwartych profilach na nk.. Tzn nie takie złe w porównaniu do niektórych lasek. Ale to były foty z serii: przed lub po sexie z bf. Jakieś wyginanie się w bieliźnie do bf czy w łazience. Tak sie wyginali, że przed maturą dzidzia im się urodziła (swoją drogą cudna mała , robi karierę w modelingu - 5,10,15). Do tej pory profil (teraz na FB) ma otwarty i każdy widzi wszystko - imprezy, córeczkę, etc.

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-09-01 o 00:13
Stary 2012-09-01, 00:15   #878
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie ona miała kiedyś foty na otwartych profilach na nk.. Tzn nie takie złe w porównaniu do niektórych lasek. Ale to były foty z serii: przed lub po sexie z bf. Jakieś wyginanie się w bieliźnie do bf czy w łazience. Tak sie wyginali, że przed maturom dzidzia im się urodziła (swoją drogą cudna mała , robi karierę w modelingu - 5,10,15). Do tej pory profil (teraz na FB) ma otwarty i każdy widzi wszystko - imprezy, córeczkę, etc.
Ja co prawda nk nie mam, ale na fb mam wszystkie swoje zdjęcia dostępne tylko dla swoich znajomych i mam nadzieję, że zdjęcia, gdzie jestem otagowana, też widzą nieliczni ludzie w sieci. Zawsze mnie dziwili ludzie, którzy nie ograniczali dostępu do swoich danych osobom trzecim a potem płakali, że ich dane krążą po wszechświecie i może jacyś pedofile oglądają ich dzieci. Chyba, że nie umieli obsługiwać opcji prywatności
Stary 2012-09-01, 00:23   #879
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Ja co prawda nk nie mam, ale na fb mam wszystkie swoje zdjęcia dostępne tylko dla swoich znajomych i mam nadzieję, że zdjęcia, gdzie jestem otagowana, też widzą nieliczni ludzie w sieci. Zawsze mnie dziwili ludzie, którzy nie ograniczali dostępu do swoich danych osobom trzecim a potem płakali, że ich dane krążą po wszechświecie i może jacyś pedofile oglądają ich dzieci. Chyba, że nie umieli obsługiwać opcji prywatności
Ta moja to jest typ laski co lubi jak mówi się o niej dużo - taka gdyńska gwiazda, elita, bogata rodzinka, bogaci rodzice jej bf (podobno jego matka kupiła i wyposażyła im mieszkanie, kurde tacy to mają dobrze. Nie dość, że wpadli to jeszcze luksusowy apartament dostają dla siebie ).
Stary 2012-09-01, 00:35   #880
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

No fajnie... a inni muszą pracować, żeby mieć na wynajmowaną chatę. A co mnie dziwi... to branie ślubu tylko dlatego, że dziecko w drodze. Czyli, jakby dziecka nie było to x nie poślubiłby panny y? No tak... panna z brzuchem, to nie wypada, a potem jak co do czego, to rozwód. Smutne.

Co innego, jak się zaręczą i w miedzyczasie zdarzy się dzidzia.
Stary 2012-09-01, 00:42   #881
201604181004
Konto usunięte

Hmmmm od jakiegoś czasu kilka miesięcy udzielam się jako wolontariusz... Myślałam że to fajne miejsce by poznać nowych ludzi... Jak się okazuje że tak jak w pracy tak jak i w robieniu czegoś za darmo, znajdują się żmije które się prześcigają kto zrobi więcej i kto jest lepszym wesołym harcerzem. To cholernie męczące i strasznie mnie to dziwi. Bo zamiast luzu gdzie każdy ma swoje zadanie, są osoby chyba bez życia osobistego które zachowują się jak mentorzy świata mimo tego że nie mają funkcji koordynatora....
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 00:45   #882
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Hmmmm od jakiegoś czasu kilka miesięcy udzielam się jako wolontariusz... Myślałam że to fajne miejsce by poznać nowych ludzi... Jak się okazuje że tak jak w pracy tak jak i w robieniu czegoś za darmo, znajdują się żmije które się prześcigają kto zrobi więcej i kto jest lepszym wesołym harcerzem. To cholernie męczące i strasznie mnie to dziwi. Bo zamiast luzu gdzie każdy ma swoje zadanie, są osoby chyba bez życia osobistego które zachowują się jak mentorzy świata mimo tego że nie mają funkcji koordynatora....
Czasem mam wrażenie, że niektórzy w genach odziedziczyli stachanowskie podejście do pracy każdego typu. Robić ponad normę, bo inaczej uznają, że jestem zwyczajnym leniem i plebsem
Stary 2012-09-01, 00:47   #883
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
No fajnie... a inni muszą pracować, żeby mieć na wynajmowaną chatę. A co mnie dziwi... to branie ślubu tylko dlatego, że dziecko w drodze. Czyli, jakby dziecka nie było to x nie poślubiłby panny y? No tak... panna z brzuchem, to nie wypada, a potem jak co do czego, to rozwód. Smutne.

Co innego, jak się zaręczą i w miedzyczasie zdarzy się dzidzia.
Są też sytuacje kiedy dwoje ludzi naprawdę się kocha, planuje ślub, zdarza się ciąża i dzięki temu po prostu trochę szybciej biorą ślub. Ja uważam, że przykre jest to, gdy przyszłych rodziców nic nie łączy, znają się np. od 2 miesięcy i biorą ślub, bo tak wypada. Ale w sytuacji, którą opisałam wcześniej, nie widzę nic dziwnego.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 00:55   #884
201604181004
Konto usunięte

Tak... Co najdziwniejsze, przyszłam wszystko super każdy miły jeee zaśpiewajmy sobie kto jest naszym nowym kolegą, przedstawmy się... A potem nikt z nikim nie gada. Znikam na 3 tygodnie na wakacje, wracam - to panika bo myśleli że nie wrócę i znowu wszystko super wow jak było, a potem norma - nikt z nikim nie gada i każdy się przechwala co zrobił dla tego świata. Luuudzie, ja pracuję, od października rok akademicki, mam wyznaczone 4 godziny w tygodniu konkretnej roboty - niektórych rzeczy po prostu nie lubię to ich nie robię, to od razu ktoś patrzy spod byka. Nie wiem. Mam wrażenie że przez to że nie oddaję się i nie zatracam się w fundacji ludzie patrzą na mnie spod byka. W ogóle bez sensu chyba rzucę to w cholerę atmosfera wcale nie jest przyjemna. Młode laski sikają po nogawkach na widok wolontariuszy zza granicy, a jak ja łapię z kimś dobry prywatny kontakt to od razu jest to źle postrzegnae (a właśnie mam pod opieką kogoś zza granicy, pomagam mu w funkcjonowaniu takim językowym, tłumaczę i tak dalej więc siłą rzeczy skupiam uwagę na wybranej osobie a nie na grupie masakra jakaś )

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

w ogóle to lekka paranoja, kierowniczka zaprasza do domu jakieś młode wolontariuszki które bawią się z jej dzieckiem nie wiem, dziwne dla mnie, chyba nie chcę w tym brać udziału. muszę to przemyśleć.
Stary 2012-09-01, 00:56   #885
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Są też sytuacje kiedy dwoje ludzi naprawdę się kocha, planuje ślub, zdarza się ciąża i dzięki temu po prostu trochę szybciej biorą ślub. Ja uważam, że przykre jest to, gdy przyszłych rodziców nic nie łączy, znają się np. od 2 miesięcy i biorą ślub, bo tak wypada. Ale w sytuacji, którą opisałam wcześniej, nie widzę nic dziwnego.
No, ale jak się kochają, to ok. Gorzej, jak w przypadku tych 2 miesięcy, który podałaś. O coś takiego mi chodzi.

edit.
Drabineczko, ja bym to olała. Coś podobnego miałam będąc na wolontariacie przy wystawach psów rasowych, organizowanych przez pewien związek kynologiczny. Kto żył w zgodzie z sędziami itd. to miał fajnie, a kto nie to wiadomo. Ja miałam do tego obojętny stosunek, ale wkurzało mnie zakłamanie i taka obłuda. Dlatego nigdy nie będę wystawiać żadnych zwierzaków na wystawach, bo to dla mnie klepanie się po pupciach krewnych i znajomych królika.

Czas edycji: 2012-09-01 o 01:00
Stary 2012-09-01, 01:23   #886
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To tak, jakbyś mnie zapytała o to, czy lubię chodzić z nagimi dłońmi Nie odczuwam jakiejś dzikiej satysfakcji związanej z tym, że mam gołe dłonie, czy gołą vulvę. Po prostu nie rusza mnie pokazywanie tzw. miejsc intymnych, bo dla mnie intymne one nie są.

No żadnej. Nie widzę powodu, by np. piersi uznawać za miejsce intymne. Nie ma żadnego racjonalnego powodu, by za takie je uważać (chyba, że o czymś nie wiem ). To kultura każe nam uznawać je za intymne, tak samo, jak każe trzymać widelec w lewej ręce, a nóż w prawej, nawet, jak komuś jest wygodnie na odwrót.
ktos Cie juz pytal, ale nie zauwazylam odpowiedzi: rozumiem, ze nie masz problemu z tym, aby kapac sie przy ojcu albo sniadanic z dziadkami w stroju Ewy?

Cytat:
faktycznie, ciasnas umyslowo, toc to nie jest epatowanie, ale zwykla naturalnosc i postepowanie wbrew cudacznym normom kulturowym.
Stary 2012-09-01, 01:28   #887
201604181004
Konto usunięte

No właśnie, po co ta obłuda - tak jesteśmy razem żeby zmieniać świat, sratata, jesteśmy tu razem żeby spełnić nasze ambicje które na polu zawodowym są nie do zrealizowania bo żaden student nie dostanie kierowniczego stanowiska. A z resztą
Stary 2012-09-01, 10:35   #888
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

A tak przy okazji imion.... Amelia
Chodzi Ci o to, że prawie każda dziewczynka ma teraz tak na imię?
Nom.... albo Julka.
Ja w sumie też wiem jak nazwę swoją ewentualną córkę

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A dla mnie pierś nie jest taką częścią ciała jak dłoń czy stopa i nie mam ochoty patrzeć w miejscach publicznych na czyjeś piersi Raczej większość ludzi traktuje tę część ciała jako coś intymnego, dlatego też nie rozumiem dlaczego matka karmiąca ma to eksponować jak gdyby nigdy nic. Można dziecko nakarmić tak, że nikt nie zauważy. Ale niestety zdarzają się przypadki kobiet wywalających cycki jak gdyby nigdy nic, co mnie właśnie dziwi...
Ja mam takie same podejście.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36240480]
No właśnie, dla ciebie Dla mnie nie i nie wiem dlaczego ja lub ktoś inny miałby sie kierować właśnie twoimi wzlędami estetycznymi, czy nawet zmysłem estetycznym ogólnie pojętej większości. Myślę, że 'wiekszość' nie uważa za ładne, powiedzmy, objawów łuszczycy, a jednak można to pokazywać bez umiaru. Jeśli już jesteśmy przy zwyczajnych częściach ciała, to ja nie lubię stóp i nie mam ochoty na nie patrzeć w miejscach publicznych. Niemniej jednak nie wiem w którym miejscu leży magiczna granica między cyckiem a stopą. Bo jeśli w miejscu "bocoludziepomyślą", to mnie zwyczajnie ten pogląd rozwala.[/QUOTE]
W takim razie można równie dobrze zapytać: co różni penisa i stopę?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
O, zapomniałam! Co mnie jeszcze dziwi.

Rozumiem, że każdy może mieć różny rytm dnia. Moja bliska rodzina na wsi o piątej jest już na nogach, a o 21 już śpi. OK. Tylko że czasem do nas wpadają przejazdem, gdy są w mieście. Dzisiaj wpadli o 7:30 ze zdziwieniem: "wy jeszcze w łóżkach?!"

Mnie tam dziwi, że ktoś o 20-21 idzie spać.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 10:51   #889
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o to, że prawie każda dziewczynka ma teraz tak na imię?
Nom.... albo Julka.
Ja w sumie też wiem jak nazwę swoją ewentualną córkę

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Ja mam takie same podejście.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

W takim razie można równie dobrze zapytać: co różni penisa i stopę?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Mnie tam dziwi, że ktoś o 20-21 idzie spać.
Kiedyś czytałam artykuł, że w PL Amelii, Julii i Maj jest istna plaga.
Stary 2012-09-01, 11:06   #890
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Mnie to nie robi, że rodzina czy ktoś kogo dobrze znam widzi takie zdjęcia.
Mnie też to nie rusza. Bardzo się zmieniłam od tamtego czasu

Stary 2012-09-01, 11:08   #891
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jest. u mnie w rodzinie sa wszystkie trzy, a nawet imiona sie powtarzaja. do tej listy jeszcze dodalabym Emilie.

zadna z wlascicielek tych imion nie skonczyla 4 lat.
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:08   #892
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Dkategi moja Juloa będzie tak na prawdę Julią na drugie. Ale planuję używać obu jej imion na zasadzie K...-Julia. Ciekawe czy taki zapis jest możliwy w dokumentach, by oba imiona traktować na równi.
Stary 2012-09-01, 11:11   #893
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Mnie dziwią strasznie mega poważni ludzie, którzy uważają oglądanie np. bajek Disney'a niezależnie od wieku, za infantylizm. Ja uwielbiam bajki Disney'a i właśnie oglądam Herkulesa . Są sytuacje wymagające powagi, ale uważam, że nie można być w życiu poważnym o każdej porze dnia i nocy.
Dziwią mnie dzisiejsze bajki. Są po prostu przebrzydłe. Nie przytoczę przykładów, bo nie znam tytułów, wystarczy włączyć kanał typu JimJam(?), Cartoon Network - nie wiem czemu dzieci to lubią.

Stary 2012-09-01, 11:14   #894
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Dkategi moja Juloa będzie tak na prawdę Julią na drugie. Ale planuję używać obu jej imion na zasadzie K...-Julia. Ciekawe czy taki zapis jest możliwy w dokumentach, by oba imiona traktować na równi.
to jest straszne takie przedstawianie sie dwoma imionami. nie wyobrazam sobie wolac kogos np: ''Karolinko-Julio, mozesz tutaj na chwilke podejsc?!''
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:22   #895
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwią mnie dzisiejsze bajki. Są po prostu przebrzydłe. Nie przytoczę przykładów, bo nie znam tytułów, wystarczy włączyć kanał typu JimJam(?), Cartoon Network - nie wiem czemu dzieci to lubią.
Bo są kolorowe i jest wartka akcja. Ponoć wg badań dzisiaj ludzie żyją na tyle szybko, że dzieci znudziłby taki Reksio czy Bolek i Lolek. Chociaż... jak na pierwszym roku studiów robiłam praktyki z animacji czasu wolnego dzieci i zrobiłam im Dzień Wikinga, przy okazji puszczając bajkę "Asterix i Wikingowie", to dzieci powiedziały, że Asterix to nuda. Myślałam, że padnę na zawał. Nie wiem, co nudnego w serii kreskówek, gdzie ciągle się coś dzieje.

Czas edycji: 2012-09-01 o 11:23
Stary 2012-09-01, 11:31   #896
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
i Len też dużo

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Zawsze podaje się drugie imię (jeśli jest) i wtedy widnieje ono w dokumentach, umowach etc (sama tak mam)
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:36   #897
visionAM
Zakorzenienie

U mnie w rodzinie żadne imię się nie powtarza. Sporo rodziny mam za granicą więc występują u mnie też nietypowe jak na Polskę imiona, np. Katrin, Jasmin, Karin, Rafaello, Ralpf.
Reszta - w rodzinie od strony taty są raczej mniej popularne imiona, przynajmniej wśród moich kuzynów i kuzynek. Natomiast od strony mamy rodzina jest większa i dzieci mają typowe powszechne imiona np. Marcin. Jedynie Jagoda się wyróżnia.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:43   #898
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, a co Cię powstrzymuje przed chodzeniem nago np. po domu pełnym znajomych, rodziny itp?
Retorycznie powinnam zapytać „a skąd wiesz, że coś mnie powstrzymuje?”, ale Ty z góry założyłaś, że wiesz lepiej jak (nie)ubrana chodzę wśród rodziny

Cytat:
a znajomym i rodzinie możesz przedstawić te same poglądy co i nam.
Ależ wielu moich krewnych i znajomych zna moje poglądy

Cytat:
Ale ginekolog widzi tylko wybrane elementy kobiecego ciała. Poza tym, kiedyś w tv jeden się wypowiadał, że on pacjentki traktuje jako przypadki medyczne, a nie obiekty erotyczne.
No jasne Nagość nie musi mieć przecież kontekstu erotycznego.

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Są jakieś normy społeczne, obyczajowe, kulturowe, których przestrzeganie uważam, że dobrze robi na ludzką psychikę
Ja za to uważam, że niektóre normy społeczne są bezsensowne.

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ktos Cie juz pytal, ale nie zauwazylam odpowiedzi: rozumiem, ze nie masz problemu z tym, aby kapac sie przy ojcu albo sniadanic z dziadkami w stroju Ewy?
Nie, nie mam z tym problemu z tego typu sytuacjami.
Stary 2012-09-01, 11:49   #899
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Retorycznie powinnam zapytać „a skąd wiesz, że coś mnie powstrzymuje?”, ale Ty z góry założyłaś, że wiesz lepiej jak (nie)ubrana chodzę wśród rodziny

Ależ wielu moich krewnych i znajomych zna moje poglądy

No jasne Nagość nie musi mieć przecież kontekstu erotycznego.

Ja za to uważam, że niektóre normy społeczne są bezsensowne.

Nie, nie mam z tym problemu z tego typu sytuacjami.
Sorry, ale to są poglądy, które mnie dziwią. Nie chciałabym oglądać swojego ojca nago ani tym bardziej, żeby mnie oglądał. Wątpię, czy kiedykolwiek pomagał mojej mamie w kąpaniu czy przewijaniu mnie, jak byłam mała, bo jego podejście jest... specyficzne. Wychodził z pokoju, jak ja swoją małą przewijałam, więc nie oczekuję, że cokolwiek przy mnie robił, jak ja byłam takim śliniącym się berbeciem.
Stary 2012-09-01, 12:05   #900
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Bo są kolorowe i jest wartka akcja. Ponoć wg badań dzisiaj ludzie żyją na tyle szybko, że dzieci znudziłby taki Reksio czy Bolek i Lolek. Chociaż... jak na pierwszym roku studiów robiłam praktyki z animacji czasu wolnego dzieci i zrobiłam im Dzień Wikinga, przy okazji puszczając bajkę "Asterix i Wikingowie", to dzieci powiedziały, że Asterix to nuda. Myślałam, że padnę na zawał. Nie wiem, co nudnego w serii kreskówek, gdzie ciągle się coś dzieje.
O Boże, przecież ja "Asterixa" oglądam nadal z zainteresowaniem.
A te bajki są tak brzydko... "narysowane", że nie mogę patrzeć. I tematy, które tam poruszają też są niefajne, np. potwór, który żre śmieci.
Jak będę miała dziecko to sądzę, że znajdę gdzieś wszystkie odcinki Smerfów, Muminków i to mu będę puszczać.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3625328 6]i Len też dużo
[/QUOTE]
Właśnie, skąd się to imię wzięło. Zawsze myślałam, że to zdrobnienie. Kiedyś poznałam dziewczynę z Turkmenistanu, którą tak nazywali, ale naprawdę miała na imię Helena. Helena, Elena - ok, ale imienia Lena chyba nie ma(?).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości