|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Dzieweczki, Hania ma od kilku dni zatkany nosek... nie ma kataru jako takiego tylko czasem jakieś takie paprochy w środku... Psikam Jej solą morską, ale udrażnia tylko na chwilę albo wcale... Najgorzej jest w nocy, bo mam wrażenie, że nie może oddychać, a już na tą sól to reaguje płaczem... Nic tam w środku nie widać a nosek przytkany... z czego to może być?
W środę mamy mieć szczepienie więc Ją lekarka obejrzy, ale może Wy coś poradzicie na teraz.... |
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może frida coś wyciągnie? możesz też po zapodaniu soli położyć na brzuszku Małą, powinno cos wypłynąć ... Emigra |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby się budziła i płakała to bym się zastanowiła ale jak na razie nie daję jej tego
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko szkoda dzieciaczkow jak sie tak mecza one sa takie bezbronne.Super ze Ewelinka zdobywa nowe umiejetnosci! ![]() emigra wspolczuje
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choroby jeszcze nie przechodziłam, nie chcę za szybko, tfu tfu tfu Tak, wszystko jest do przejścia, tylko szkoda, że dzieci nie potrafią zakomunikować co je boli Bo czasem aż człowiekowi przykro, że nie wie jak pomóc i sprawdza wszystko po kolei.Dziś wieczorem mąz mnie trochę zdenerwował, a po ciężkim dniu łatwo doprowadzić mnie do łez. Mała po karmieniu na spanie jeszcze trochę marudziła a on pyta z pretensją, kiedy to się skończy, bo mówiłam, że będzie lepiej jak wyjdą pierwsze zęby. To zapytałam czy mam napisać reklamację, więc powiedział, że tak. Spytałam "do kogo" na co już nie odpowiedział, tylko ze złością, że 'co na takie zachowanie piszą w ksiązkach. Ale zreflektował się, że też miałam zły dzień ale miałam już dosć. Gdyby nie ta pogoda to jeszcze bym przeżyła dzisiejszy dzień, ale tak... Cytat:
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam to szczęście że mam po prostu takie dzieci które przesypiają całe nocki
jak to ktoś mi ostatnio powiedział że chyba ich tresuję że takie są ![]() Wczoraj siedzieliśmy w Kołobrzegu na takim deptaku i trzymałam Anię na kolanach a ona jak ktoś przechodził to zanosiła się śmiechem a szczególnie jak szedł pies wszyscy na nas dziwnie patrzyli bo Ania oczywiście była bez czapki ale każdy na nią zwrócił uwagę
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie synek mi zasnął.Uff
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Ojej,emigra przykro mi karolca,nie dziwie Ci się że się wkurzyłaś.Mąż ma dośc i pyta kiedy to się skończy tak,to Ty masz prawo mieć dość bo jesteś z dzieckiem non stop. |
|
|
|
#3700 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moj juz spi 2 godziny ![]() Obym go nie przechwalila ![]() Mam nadzieje,ze reszte nocki ladnie przespi.
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ogląda się za przejeżdżającymi samochodami Na psy też zwraca uwagę i coraz częściej się śmieje. Również niezbyt często zakładam czapkę chyba, że jest chłodno lub mocno wieje. Wczoraj na spacerze w lesie (zero wiatru, ciepło) inne mamy trochę krzywo patrzyły na Ewelinkę jak siedziała w sukience bez rękawków i z gołą głową. Nawet takie 2-3 letnie dzieciaczki miały czapki :/ Bez sensu skoro nie ma ani wiatru, ani słońca i jest ciepło. Szwagierka swoją córę także nauczyła, że z domu wychodzi się z czapką :/ No ale ich wybór, nie krytykuję. Mnie jak ktoś pyta "jak to tak bez czapki" odpowiadam "ano tak, normalnie i zwyczajnie, sama załóż czapkę w taki dzień " I mam spokój. Cytat:
![]() Nieee... no ja przecież jestem oazą cierpliwości i spokoju. Tylko pod koniec dnia jak już usiadłam sobie z Ewelinką na kolanach się rozpłakałam z tego wszystkiego, młoda uniosła główkę i tak na mnie spojrzała, że już nie potrafiłam płakać. Takie spojrzenie miała jakby chciała powiedzieć "nie płacz, nie gniewaj się, będzie dobrze" Utuliłam ją i zebrał się w sobie. A, jeszcze coś chciałam powiedzieć, co dziś skubana moja małpka zrobiła. Leżała rozebrana do kąpieli. Daję jej zawsze trochę czasu na golasa na fikanie, bo to lubi. Podałam jej ręce aby się podniosła do siadu, wtedy chwytam ją pod paszki i podnoszę na ręce. A ona usiadła i zaraz fik stała na nogach
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
ale mialam dzis okropny dzien! Dobrze juz sie skonczyl![]() Tymonek marudzil dzis okropnie, czesto jadl...i nie spal nawet na spacerku...dopiero ok 16 zasnal na gidzine przy cycku a ja z nim...wieczorem to juz w ogole dal mi popalic Mialam pozalatwiac sprawy i dupa nie moglam meza dobudzic (bo spal po nocce) i z mama sie nie dogadalam..ajc...szkoda gadac! Potem jeszcze moz oznajmil ze idzie na silownie i zostawil mnie sama z malym terrorysta! No i niby spoko! Ale postanowilam, ze koniec dnia dziecka dla mojego meza...napisalam schemat dnia Tymonka i przepisy na to, co je i o ktorej i od jutra robi wszystko przy malym, bo zdalam sobie sprawe, ze on nawet nie wie co maly je i jak to przygotowac! teraz wymowki nie bedzie...musi wszystko robic w razie czego...i nawet nie ze w razie czego! Poprostu musi i juz! No to sie wyzalilam ...A jutro i w niedziele mam prace tzn robie "ala pokaz" makijazu u Nas w miescie w Galerii troszke sie odstresuje Buzka mamusie... Emigra: przykro mi! Trzymajcie sie. Gkatarzynka: a moze malej sie ulewa do noska! I mleczko tam zostaje! Tak.jakby Tymus tak mial... Aguska: linki z kaszkami sie przydadza dzieki ![]() Super ze krwawienie sie konczy! A co do skoku to masakra Nowaken: Tymus tez spi na mleku...wiec na razie tez nic nie dodaje ![]() Fajnie, ze mieliscie spokojna i bezpieczna podroz Karolcia: kupa na rece a raczej moja dlon...Tymus chyba lubi walic kupke prosto w raczki mamusi bo od razu ma komfort czystosci i nic mu sie smierdzi pod noskiem cwaniaczek!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-08-31 o 23:18 |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, widzę, że sporo z nas miało dziś cięzki dzień.
Całe szczęście skończył się już i oby jutro było lepiej
|
#3704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj tam odchudzanie,raz kiedyś pizza nie zaszkodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo jak tu nie zwrócić uwagi na radosne dziecko
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-01 o 15:25 |
|||||
|
|
|
#3705 |
|
Gang Iren
|
Chyba pora spac,bo oczy mi sie same zamykaja.
A zjadlabym czekolade,albo ciacho jakies.Ale bede twarda,nie chce mi sie drugi raz zebow myc na noc
|
#3706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O wow,2h to super i by tak ładnie dalej spał.Moje dziecie zasneło na boku wtulony w pieluche.Ostatnio dość częśto tak zasypia.Cytat:
Rozumiem,rozumiem że ze zmęczenia uroniłaś łzy ![]() Zdolna dziewczynka ![]() Cytat:
No,trzeba być twardym nie "miętkim" ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Mała!,dobrze zrobiłaś rozpisując plan dnia,by tż też zajął się dzieckiem. |
|||
|
|
|
#3707 |
|
Gang Iren
|
Dobranoc!
Spokojnych nocek i dluuuugiego,nieprzerwaneg o snu wam zycze
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#3709 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja widze, ze Jej bardzo kleik ryzowy smakuje az sobie posapuje jak pije, a jak smoczek sie zapowietrzy i musze Jej wyjac na chwilke, to ostro sie buntuje, przy mleczku tak nie robi ![]() Cytat:
Ja zawsze mowilam po Adasiu, ze wiecej dzieci nie planuje ale jak Bog da to bedzie oczywiscie kochane Zreszta to jest zaden wysilek bo ja nie rozumiem jak mozna nie kochac wlasnego dziecka nad zycie ![]() Oczywiscie jak jakas deprecha poporodowa to co innego! Ale to juz inna bajka troche ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jakby to On byl caly dzien z marudzaca Ewelinka! Cytat:
![]() Bo przeciez to takie pyszne... Cytat:
![]() Ciekawe czy zjadlas w koncu ![]() Dzien dobry, my dzisiaj wczesnie na nogach bo Adas dzisiaj na basen z tz jedzie, pozniej o 15 mamy gosci, wiec duzo mnie nie bedzie. Jutro idziemy na grilla do znajomych, a w poniedzialek SZKOLY dzien pierwszy, juz sie nie moge doczekac mojego malego ucznia w szkole
|
|
#3710 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Emigra współczuję. Trzymaj się U nas nocka średnia.vwczoraj spędzałam dzień z tż byliśmy w centrum. Kupiłam sobie podkład i tusz do rzęs
|
|
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() w nocy Piotruś się obudził o 1.00 ( chyba byliśmy z tżtem za głośno ) ale nie wstawałam do niego bo nie płakał i zasnął spowrotem obudził się na jedzonko o 3.40 zjadł i zasnął a ja miałam dalej twardą pierś i musiałam wstać ściągnąć to czego Piotrus nie dojadł....wyszło tego 50ml ![]() potem wstał o 6 i obudził się na dobre już o 8 ale i tak dobrze bo wczoraj to on zasnął już o 20 ![]() podsumowując - nocka udana ![]() Tż poszedł pograć w piłkę jak to zawsze w soboty... :/ nie uśmiecha mi się ten termin bo w soboty chętnie bym gdzieś wyszła czy coś a tż wraca wykamany i nic mu się nie chce...
|
#3712 | ||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Dzis nocka spokojna,bez placzu Przebudzil sie raz,popil mleczka i spal do rana. Cytat:
![]() Pewnie,ze zjadlam,ale nie czekolade tylko loda marsa.No i zeby mylam drugi raz ![]() My szkole zaczynamy w srode.Dzis robimy przeglad ciuchow szkolnych,zeby sprawdzic co dokupic trzeba i nie tylko szkolnych w sumie,bo Wiki tak przez lato urosla,ze co zaklada to przykrotkie.Oj czuje,ze czekaja nas spore zakupy ![]() Zeby jeszcze bylo porozumienie w kwestii ubraniowej miedzy nami... Cytat:
A krzeselko bierzecie to co wklejalas zdjecie ostatnio?
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
choć dzis u nas szaro i ponuro ni deszcz pada. Muszę dzis pochwalić Madzi nocke bo pobudka tylko o 1 i 6 z czego o 6 już na dobre po 7 jeszcze pospała do 8 i na razie tyle przed 10 tarła oczy, położyłam sie z nią, dałam cyca, zjadła i zmieniła zdanie co do spania teraz bawi się w kojcu gadając do zabawek ![]() Muszę przyznać że nawet czuję się wyspana choć ja budziłam się częściej niż Madzia ![]() zaraz Was nadrobię
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-09-01 o 10:24 |
|
|
|
#3714 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ba...tml#tabsAnchor Cytat:
3* mleko (w tym 1 raz z dodatkiem kleiku) 1* zupka 1*deserek (owoc lub soczek) 1* kaszka W ciągu dnia Adaś dostaje też 1 czasem 2 chrupki kukurydziane. PS. A dlaczego nie ma Cie na gmailu? Chciałam zobaczyć Twojego synka bo mówiłaś że jest podobny do mojego Adasia Pokaż, pochwal się ![]() Współczuję. Dobrze że zdążyliście się pożegnać! Cytat:
Cytat:
Nasze zaręczyny 12.04.2009r. Nasz ślub 22.05.2010r. Adaś ur. 25.02.2012r. Edytowane przez ona10101 Czas edycji: 2012-09-01 o 10:32 |
||||
|
|
|
#3715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbym nie musiala sie waga martwic to tez bym dwa razy nie myslala! Ja mam juz wszytsko do Adasia do szkoly, troche tego bylo! A ubranka tez musialm mu kupic , glownie bluzki z dlugim rekawem, bo spodnie niektore ma jeszcze dobre. No ale co tam, zakupy ciesza! Tym bardziej ze takie dziecko musi miec nowe bo rosnie, wiec przyjemne z pozytecznym
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
emigra przykro mi z powodu śmierci babci
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|
#3717 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Fajna spacerowka Z tego co napisalas,to wychodzi 6 karmien,nie 5 ![]() Cytat:
Ja lubie Wiki kupowac,tylko ona jest juz w takim glupim wieku,ze nie ma takich koncepcji ubraniowych jak ja.Najchetniej by sie ubierala w kilka ulunionych rzeczy,a to sa takie rzeczy ktore ja bym przeznaczyla ewentualnie na chodzenie po domu,a nie na wyjscie.A ona uparcie je zaklada.A z tylu ladnych rzeczy powyrastala,a miala moze z trzy razy na sobie i to pod przymusem.A najgorsze jak mi mowi,ze cos jej sie podoba,a potem zmienia zdanie i nie nosi.Bez sensu pieniadz wydany.
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
![]() teściowa w poniedziałek wyjeżdża więc będe na bieżąco od poniedziałkumłody ok tylko w nocy nam się coś porobiło bo budzi się ok 3 4 i nie chce spac ![]() no i bylismy z tymi krostkami u lekarza powiedziała że prawdopodobnie skaza i że mamy wrócic do hipp comfort combiotic a nie dawac bio combiotic z tym że na tym bio był już od ponad miesiąca czyżby po takim czasie reakcja wyszła? przepisała maśc kąpiele w oilatum i juz troche lepiej z tym że młody tak się podrapał że wygąda jego buźka jakby mial starcie z dzikim kotem no i dzisiaj usłyszeliśmy jak krzyczy moje dziecko nie placz tylko wrzask ze złości jakby wczesniej tego nie było może skok? w poniedziałe Filip kończy 20 tygodni o ile się nie mylę![]() coś wam powiem mój tata był przedwczoraj w barze na piwie i wszedł koleś ze szczeniaczkiem na ręku i mówi cytuję że go drażni i idzie ch..uja utopic mama szukała mu domu ale jak na razie nikt odpowiedni nie chciał pieska a w nieznajome ręce powiedziała że go nie da więc jak na razie małutki czarny szczeniaczek jest u moich rodziców i coś mi sie zdaje że zostanie jamnik przy nim odżył bawi się z nim i opiekuje widocznie brakowało mu psiego towarzystwa
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3719 |
|
Gang Iren
|
Bylam na mailu:
Tynka jak zwykle pokazuje zgrabne nozki Jaki piekny bukiet dostalas!A Mateuszek przystojniak Monia jakie minki fajne Hania robi,slodziutka jest ![]() Desia swietne fotki z urodzinek Adasia,piekny tort,widac ze wszystko super sie udalo!Fajne te zyjatka w akwarium i jaka super trampolina.A ty mamuska widac,ze szczesliwa,taka promienna jestes A Vikunia cudowna,smieszka malutka
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki!
Standardowo nocka do kitu..Robcio przeszedl na plan 4h jedzenia,a ja na 3h spania- nie ma sprawiedliwosci ![]() kurka wlasnie mi tu niania buczy,wiec pewnie juz wstał..to sie napisalam..... zajrze potem i poodpisuje,bo tu juz mi nawoluje "a dziii""ejjj""kiii"..no nic trzeba isc. milej soboty dla Was! ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- no to Robson zrobil mi niespodzianke...pogadal pogadal i przybil gwozdzia z powrotem Zachodze, a ten smacznie chrapie. Emigra bardzo mi przykro z powodu smierci babci...niestety to ten etap zycia, ktory napawa mnie lękiem. Popatrz jak to sie zlozylo ,ze udalo sie Wam tam podjechac, mimo tego, ze babcia twierdzi, ze nie pamieta. Ja jestem zdania, ze pewne rzeczy się czuje i czasem ludzie podswiadomie "czekaja" na pewne rzeczy/zdarzenia. Cytrynka jak tam ciałko Wiktorka juz lepiej? nowaken przyznam, ze tez cichaczem mnie zazdrosc zzera jak te Twoje aniolki zasypiaja i ogolnie;] ..A tak serio to wiadomo,ze przeciez komus sie takie super grzeczne dziecko musi trafic....ale dlaczego nie mi ![]() ![]() natka a jakie krzeselko upolowaliscie? gosia no to super,ze juz lepiej. Zobaczysz, ze lada moment wroci dobre dziecie ![]() Mała a Ty zawodowo się zajmujesz makijazem, czy takie hobby?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

np Aguski Szymus przesypia calusienka noc na kleiku a Julcia budzi sie tak jak wtedy gdy wcale nie podawala kleiku wiec odstawilam
jakby się budziła i płakała to bym się zastanowiła ale jak na razie nie daję jej tego
...(zartuje of course)

by tak ładnie dalej spał.Moje dziecie zasneło na boku wtulony w pieluche.Ostatnio dość częśto tak zasypia.

no i bylismy z tymi krostkami u lekarza powiedziała że prawdopodobnie skaza