|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yves Rocher - promocje, oferty, nowości - cz. IV
Przyszłam z ostrzeżeniem
strasznie mnie wysypało Winowajcą jest najprawdopodobniej nowy BB, bo nic nowego ostatnio nie wprowadzałam w pielęgnacji. Na domiar złego nie jestem podatna na zapychanie etc, a tego BB użyłam dosłownie 2-3 razy i dziś się obudziłam z wysypem podskórnych gul |
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma próbek, a ja nie lubię kupować kosmetyków tego typu bez testowania. Niestety ja mam tendencję do zapychania Nie chcę ryzykować. Po "kuracji" CS odechciewa mi się wszystkich kremów z YR
|
|
#3214 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam w sumie nie przepadam za kremami YR, mają dużo innych fajnych kosmetyków, ale mi kremy nie podchodzą. Do twarzy to tylko dermokosmetyki, a nie takie tam mazidła
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, tak jak ktoś opisał w KWC zapach ten kojarzy mi się z Avonem albo jakimś zapachem Bi-es. Zdecydowanie nie dla mnie. Lubię być zaskakiwana, a ten zapach zaskoczeniem niestety nie jest.
|
|
#3216 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet go nie będę sprawdzać raczej, bo zwykły so elixir mnie odpycha póki co. Cała buteleczka stoi.
A neonaturę chciałam powąchać, marudziłam, a tu zonk... Moja mama ma ją od 3 miesięcy, a ja nic nie wiedziałam. Codziennie od 3 miesięcy ją mijałam, bo leżała grzecznie w koszyczku! Zapach bardzo ciekawy, aczkolwiek nie dla każdego Pachnie "drogo" Będę mamie podkradać
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład fatalny (w matujących - aluminium , alkohol itp.) , bardzo zapychają i uczulają. Tez tylko dermokosmetyki - ale tez trzeba czytać składy bo różnie bywa.
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
a mi się cera "poci" po kremach yr. Może to brzmi dziwnie, ale naprawdę tak jest!
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
też tak mam
cała mokra buzia się robi. fuj.
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
Dzięęęęęęęęki! Bałam się, że ja sobie coś ubzdurałam i że po prostu używam tego, gdy jest ciepło!
Co dziwne, mam dwa kremy - ten jablkowy (przywracający blask) i ten ufo (inostil) - to samo!
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, a mnie się nawet ten zapach podoba, któraś z Was napisała, że się pięknia rozwija - TAK! Na początku dla mnie śmierdzi, ale zaraz potem czuję kwiatowe nuty, jest ciekawy. Ale muszę go jeszcze parę razy powąchać, bo z perfumami to różnie bywa, jednego dnia mi się podobają, a następnego już bleh.
Ja osobiście polecam Iwostin, mają przyzwoite składy, a do tego polska firma i ceny nie są jakieś wygórowane, jak na apteczną markę. |
|
|
|
#3222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi krzywdę zrobił Hydra Vegetal - Dosłownie zmęczył i zapchał mi cerę. Żel/krem? Śmiechu warte... Próbuję go zużyć mieszając w proporcji 1:2 z leciuteńkim kremem matującym, ale i tak jest za konkretny jak dla mnie. Jak widzę jeszcze pół słoiczka na półce w łazience, to mi ciarki po plecach przechodzą |
|
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Stronię tylko od LRP i innych kosmetyków Avene niż Cold Cream, bo są zwyczajnie za drogie i szału nie robią. Z tych firm jeszcze tylko micele i wody termalne kocham.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-09-01 o 12:18 |
||
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Przebrnęłam przez pierwsze posty, ale dalej nie potrafię się połapać jak to jest z tymi gratisami do zamówień. Jeśli chciałabym So elixir jako gratis, która jest pod kodem pyb7ra10 to co muszę zrobić? Bo się pogubiłam
|
#3225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnio strasznie mnie kuszą dermokosmetyki Sesderma, ale cena mnie powstrzymuje- ale chyba kupię sobie jesienią retises nano. A co do kremów YR lubię serum vegetal 3 na noc, CS krem i obie wersje serum, krem na dzien dobry i mój ostatni hit, ovale lifting na noc. Dla mojej suchej skóry są super, ładnie pachną, miło się ich używa, nie wydaję na nie majątku bo są cześto w gratisach lub promocjach ![]() Za to balsamów YR nie kupuję bo za drogie. |
|
|
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
Widziałyście?!?
http://www.ofeminin.pl/pielegnacja/k...pl-d41183.html Wygląga kusząco! |
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drogeryjnych to mi tylko pasuje krem Bambino plus krem Ziaja oliwkowa i kakaowa, te tłuste. A tak to inne albo za mało nawilżają / natłuszczają, albo uczulają
|
|
#3228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://vpci.yves-rocher.com/VPCIYR/s....do?country=PL wpisujesz nr oferty, następnie nr klienta. składasz zamówienie, wpisując kody produktów albo numery znaczków z duetami produktów. |
|
|
|
|
#3229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam cerę naczynkową i mieszaną, miejscami bardzo suchą. I drogą prób i błędów ustaliłam, że muszę przede wszsytkim uważać przy oczyszczaniu, żeby jej nie przesuszyć i nie podrażnić naczynek, czyli jakiś bardzo delikatny żel do mycia wieczorem(żadnych peelingów mechanicznych i alkoholu) i hydrolat rano (wszelkie żele i micele odpadają z rana, ściągają mi skórę). Duże ilości omega 3 w diecie też bardzo pomagają w nawilżeniu, staram się jeść tłuste ryby a do tego biorę kapsułki omega 3 albo tran i widzę sporą różnicę, ale to musi być naprawdę duża regularna dawka. A kremy dopiero na ostatnim miejscu, na szczęście alergii nie mam więc jest mi o wiele łatwiej. Jedyne co mnie w życiu uczuliło to był 100% olej tamanu - skończyło się na wizycie i dermatologa i sterydach |
|
|
|
|
#3230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego pośpiechu wzięłam nie tą maseczkę gestes institut (wszystkie są w cenie 42 zł), wymienią mi w sklepie na inną (z tej linii gestes) w tej samej cenie?
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez mgs127 Czas edycji: 2012-09-01 o 12:51 |
|
|
|
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
dziwna sprawa
![]() :roll eyes: (z tymi kremami), ja mam dość wrażliwą buzię, naczynkową i kiedyś suchą. Odkąd zaczęłam używać kemów YR stan mojej cery się bardzo poprawił, później używałam też innych firm ale nigdy żaden z YR mi nie zrobił krzywdy(no może po tych BIO mnie buzia szczypała) paskud ne przeżycie. Obecnie na noc stosuję przeciw zaczerwienieniom(już mam wiele słoików za sobą). Niedawno skończyłam ADN Végétal moja buzia bardzo go lubi(to było moje drugie opakowanie). Pamiętam kiedyś miałam te stare wersje z jabłkiem(kilka) i też były ok. Do cery suchej w tubce na dzień też był super. Nie pasował mi ten do cery odwodnionej i Inositol na pierwsze zmarszczki, do cery problematycznej i normalnej nie używałam. Na dzień mam krem CLARENA na naczynka do tego podkład wygładzający z YR(mój ukochany Nie mam już suchych skórek, nic mnie swędzi i takie tam. Przepraszam, że się tak rozpisałam ale musiałam stanąć w obronie kremów, które tak krytykujecie a mi poprawiły stan skóry.ps.zapomniałam wspomnieć że używałam również maseczki z glinki i moja buzia także dobrze ją przyjęła(niektóre z Was szczypała buzia). Dochodzę do wniosku, że ze mnie jakiś odmieniec bo pasuje mi to co większości włosy jeży Maseczka CS z ostatniego gratisu też mi krzywdy nie zrobiła(wczoraj użyłam)
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tu chodzi o to , że w trakcie robienia zakupów, ta "ekspedientka" stwoerdziła że jest"tak jak mówię"to jej słowa, że dopłacić różnicę tych 24 zł, a w sumie zapłaciłam ponad 70 , czyli nie tyle ile było mówione, chodzi o celowe i złośliwe wprowadzenie w błąd.Pójdę tam i tak tego nie zostawię. Mam chytry plan, jeszcze się przejdę do sklepu ,który mam może daleko ale za to tam zawsze wszystko wiedzą i doradzą, a potem do tego nieszczęsnego na Kolumny, który to miałam bliżej.
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez mgs127 Czas edycji: 2012-09-01 o 13:04 |
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz możesz złożyć skargę i tyle, nie wiem czy będziesz miała szansę zwrócić kosmetyki i odzyskać kasę - to zależy od sklepu i od" widzi mi się " osoby na która trafisz niestety....
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety prawda, każda ma ze skórą jakieś problemy. I czsem myślę, że lepiej mi z moją suchością, alergią i AZS niż z trądzikiem powiedzmy Mniej męczenia się tak naprawdę - myję micelem (albo nawet i wodą jak cera jest w lepszym stanie), potem woda termalna, jakiś tonik i krem tłuścioch = moja skóra jest zadowolona Tylko musze uważać na uczulanie, więc unikam dużych ilości naturalnych ekstraktów i tego typu rzeczy nakładanych na twarz.Też mam rumienie, ale chyba nie do naczynek, bo mam je od dziecka. Po prostu stałe różowo-czerwone rumieńce na policzkach. Ja je tam lubię akurat. Po prostu zimą nie myję twarzy w ogóle wodą i stosuje Cold Cream, to nic się złego nie dzieje, nie pieką mnie ani nic. Chyba znów zacznę brać tran ![]() Cytat:
Sama dokładnie nie wiem czy YR-owe kremy są całkiem do I chciałabym przetestować ten krem na zaczerwienienia plus kremy dla sucharów
|
|
#3237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poważnie, moja cera nie jest tragiczna, tylko te cholerne naczynka, rumień i przebarwienia.
Edytowane przez malyszkicownik Czas edycji: 2012-09-01 o 13:10 |
||
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie nowej oferty - jak na razie nie wchodzi.
Coś mi się wydaje że w tym przypadku będzie można składać zamówienia tylko telefonicznie lub wysyłkowo (ze względu na przypisane do każdej osoby gratisy) U mojej siostry gratisem jest uwaga: uzupełniacz kremu Inositol (który kosztuje 57,00 PLN) - kod wrzucę wieczorem. Do mnie od wielu lat nie przysyłają ofert wysyłkowych - mimo iż wiele razy prosiłam (jestem stałą klientka od b. dawna i robię regularnie zakupy).
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-09-01 o 13:11 |
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rabatu- nie wiem, jeśli spotkam tą gazetę sprawdzę. Podejrzewam, że może to być jedna z wielu ofert dla nowych klientów. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Po prostu skorzystaj z jednej z ofert dla nowych klientów- bo są fajne rabaty i gratisy. Gdybym mogła to sama bym z takiej oferty skorzystała. Przyznają Ci numer klienta a potem mając ten numer będziesz mogła korzystać z innych ofert. |
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Mam krem na noc z serii Bio- jakby ktoś chciał wypróbować to chętnie wymienię. Pozostało ok 3/4 opakowania
![]() Ja dostałam 2 oferty, obie z tym samym kodem i gratisy różne. W jednej jest 100 ml Evidence a w drugiej krem CS, którego nigdy nie kupowałam, więc dziwne skad wiedzieli, że to mój ulubiony kosmetyk
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

strasznie mnie wysypało

Nie ma próbek, a ja nie lubię kupować kosmetyków tego typu bez testowania. Niestety ja mam tendencję do zapychania
Nie chcę ryzykować. Po "kuracji" CS odechciewa mi się wszystkich kremów z YR
06.09.2014
albo jakimś zapachem Bi-es. Zdecydowanie nie dla mnie. Lubię być zaskakiwana, a ten zapach zaskoczeniem niestety nie jest.
Pachnie "drogo" 

cała mokra buzia się robi. fuj.

Z drogeryjnych to mi tylko pasuje krem Bambino plus krem Ziaja oliwkowa i kakaowa, te tłuste. A tak to inne albo za mało nawilżają / natłuszczają, albo uczulają
stwoerdziła że jest"tak jak mówię"to jej słowa, że dopłacić różnicę tych 24 zł, a w sumie zapłaciłam ponad 70 , czyli nie tyle ile było mówione, chodzi o celowe i złośliwe wprowadzenie w błąd.