Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 11:21   #4051
halwaya
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

kaaamila1 - ale masz ładny brzuszek gratulacje kolejnego tygodnia

arien83 - odespałam - położyłam się o 4:00 spać znów i wstałam o 10:00 tak więc jest dobrze.. no a w nocy to i tak z 3 - 4 razy wstaję do toalety - potem zasypiam bez problemu - tylko znów muszę się napić - płyny uzupełnić, by za chwilę wstać :p

ausnete - ja też nie mam kreski i pępek wklęsły, ale się nie przejmuje.. chociaż wydaje mi się, że patrząc w lustro z daleka tak jakby lekki zarys tej kreski jest.. pewnie przez tłuszczyk mi się nie przebija bardziej hehehe

swarowska - też mam czasami takie bóle - jeśli źle się ułożę.. np przy obracaniu się na bok, gdy wyprostuje się i położę na chwilę na plecach.. - ciężko to opisac - to jakby taki atak kolki czy coś..

weronika23 - no to mama musiała się przyjemnie poczuć.. ja tam też ostatnio przeżyłam szok, gdy klienta, która przyszła do mnie z dzieckiem powiedziała mi, że jest babcią.. raz miałam rodzinkę - 5 pokoleń! i tu też spokojnie babcia dziecka wyglądała na mamę

Też się cieszę, że już wrzesień w końcu będzie co oglądać w TV - a biorąc pod uwagę, że za tydz zaczynam urlop macierzyński to już w ogóle Teraz już z nudów nawet angielską tv oglądałam ale tu też gówno jest.

Muszę zacząć poogarniać trochę spraw związanych z prawem.. jak dziecko się urodzi to trzeba będzie pewnie do konsulatu się przejechać - dowód wyrobić - PESEL nadać.. nie wiem jeszcze jak to w praktyce wygląda. Ktoś mi coś mówił, że to w Polsce trzeba rejestrować w USC i to potem do Warszawy idzie i jeszcze akt urodzenia trzeba przetłuamczyć.. eh.. nie miała baba problemu - zrobiła se dziecię

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-01 o 11:26
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:23   #4052
niteczka83
Zadomowienie

Nadrobiłam Was

Czarnamadonna
- mi na zajady pomagała witamina B, rozgnieciona na łyżeczce z kropelką wody i taką papką na zajad ; kilka razy i przechodzi. W pewnym momencie też miałam straszne problemy z zajadami w ciąży ale potem minęło. I w witaminkach jakie biorę było za mało B dla mojego organizmu.

Landi - gratuluję dyplomu i bardzo współczuję sytuacji z mężem to chyba dobry pomysł z tą wyprowadzką - może dotrze do tej główki co trzeba

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane za odpowiedzi w sprawie kwoty na wyprawkę.. no wiecie nie chce szalec.. chodzi mi o podstawowe środki pielęgnacyjne i konieczne dla dziecka tj. wanienka, pieluchy tetrowe, łóżeczko (max. 400zł chce przeznaczyc), materac, pościel, kołderkę, prześcieradełka, ręczniki, przewijak, kosmetyki, smoczki, butelki itp..
Kaaamila - ja też nie chcę szaleć z wyprawką i tymi wszystkimi rzeczami i liczę ze zmieszczę sie w 1500 zł. (wózek już mamy). Łóżeczko też tak 350-400 zł. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Co sądzicie o takiej fryzurce?
Śliczna. ja też lubię taki styl. Pokażę Tobie swoją ślubną jak ogarnę wrzucanie zdjęć tutaj.

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Byłam w Kielcach u mojego starego lekarza , opowiedzialam mu o wszystkim no i od do mnie na spokojnie prosze sie polozyc. zrobil mi usg dopochwowe .. No i co sie okazalo .. szyjka ma 37 mm wiec zupelnie normalna .. zamknieta .. Glowka Adasia zaraz obok szyjki , kazal mi przec , maly na nia napieral a ta ani drgnie . nie rozwierala sie wiec wszystko ok . Widzialam wszystko na monitorze .. Potem na fotel , bo moze jest miekka ale nie - szyjka twarda Potem zwykle USG , mowie ze podobno dziecko duzo wieksze . on je mierzy od gory do dolu i mowi ze wszystko w normie , wrecz idealnie , szczena mi opadla . Mowie ze mam przepisany duphaston i nospe a on na to ze tylko ta nospę brac na twardnienie brzucha i nic wiecej .

!! No ja pie..ole !!!

Nie dosc ze ten konowal ktory stwierdzil u mnie krotka szyjke mnie zdenerwowal i nastraszyl to jeszcze nafaszerowal mnie chemią , hormonami . bez potrzeby !!! Wogole mi nie zmierzyl tej szyjki , wlozyl paluchy i odebral mi radosc z ciazy .. Jak go spotkam !!!! to go

Ale to nie zmienia faktu ze kamien spadl mi z serca . I znowu moge cieszyc sie ciaza . oczywiscie bede uwazac ile sie da ale nie musze lezec plackiem . Taaaaka jestem happy
: jupi: To jest super wiadomość Ale się cieszę że wszystko jest dobrze. Swoją drogą jak lekarz mógł tak się pomylić
Przecież to z samego stresu i nerwów można by urodzić Dobrze że ten stary zna się na rzeczy.

Cieszę się też że u Dojotki - już lepiej

A ja posprzątałam, wstawiłam pranie. Mąż biega teraz z odkurzaczem. I coś mi chodzi szarlotka po głowie - chyba upiekę dzisiaj

Kaaamila - gratuluję 30 tygodnia i śliczny brzusio
Micia - gratuluję 26 tygodnia
Ausente - a ja mam wypukły pępek wyszedł już z miesiąc temu (i nie jest to atrakcyjne a wcześniej miałam dziurę - taki wręcz kanion - moja koleżanka do samego porodu miała dziurkę) i dziś - tak dokładnie dziś jak się obudziłam patrzę na brzuch, patrzę a tam taka dłuuuga, brązowa krecha

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-09-01 o 11:29
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:28   #4053
weronika23
Zakorzenienie

uwaga wklejam moz emnie nie zabija noooo wiec moj tato 50 mama 48 siostra rok mlodsza brat rok straszyyy

moj mowi ze jakbym mniej siedziela na komp to duzo szybciej bym robila a niech sie pocaluje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 390910_457870920910687_702966209_n.jpg (100,4 KB, 59 załadowań)
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:28   #4054
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
No właśnie? Mi gin powiedział ze dzien wczesniej nic nie slodzic, herbata gorzka, żadnych soków itd, a w tej przerwie 2h kazał siedzieć na d..pie bo aktywność ruch moze wpłynąć na wynik
że siedzieć na tyłku to mówili, ale żeby unikać cukru to nie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, wszystko OK, szyjka długa i zamknięta, słyszałam serduszko. Dostałam tylko globulki, bo jakaś infekcja się przyplątała no i szlaban na przytulanki. USG dopiero następnym razem, szkoda, bo dawno nie widziałam Mikołaja. Następna wizyta 21września.

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Nic z tych rzeczy.Dzień wcześniej trzeba się "zachowywać" tak jak zawsze.Jeśli nie będziesz słodziła herbaty itd a codziennie to robisz to to zafałszuje wynik.
tak też mi się zdawało

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Byłam w Kielcach u mojego starego lekarza , opowiedzialam mu o wszystkim no i od do mnie na spokojnie prosze sie polozyc. zrobil mi usg dopochwowe .. No i co sie okazalo .. szyjka ma 37 mm wiec zupelnie normalna .. zamknieta .. Glowka Adasia zaraz obok szyjki , kazal mi przec , maly na nia napieral a ta ani drgnie . nie rozwierala sie wiec wszystko ok . Widzialam wszystko na monitorze .. Potem na fotel , bo moze jest miekka ale nie - szyjka twarda Potem zwykle USG , mowie ze podobno dziecko duzo wieksze . on je mierzy od gory do dolu i mowi ze wszystko w normie , wrecz idealnie , szczena mi opadla . Mowie ze mam przepisany duphaston i nospe a on na to ze tylko ta nospę brac na twardnienie brzucha i nic wiecej .

Ale to nie zmienia faktu ze kamien spadl mi z serca . I znowu moge cieszyc sie ciaza . oczywiscie bede uwazac ile sie da ale nie musze lezec plackiem . Taaaaka jestem happy
świetne wiadomości

Cytat:
Napisane przez evvelina88 Pokaż wiadomość

wróciliśmy z mężem z zakupami do łazienki i niestety muszę pakować torbę do szpitala, nie wyrabiam już... jeśli nic się nie zmieni do jutra, rano (w nocy) pojedziemy na IP.

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Ja właśnie pożegnałam mojego męża Znów samotne 3 tygodnie ale z Wami będę częściej. Wczoraj zaczęłam 27 tydzień A teraz idę spać...Odezwę się jak wstanę

Cytat:

Z pozytywnych rzeczy to zaczynamy dzisiaj z maluszkiem 30 t.c. Z tej okazji wklejam fotkę brzuszka ! Zmierzony i mamy już 91 cm.

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

My dziś zaczynamy 26 tydzień

piję kawkę i zaraz za odkurzanie się biorę
mój łobuziak trochę mi nie dał spać w nocy
a teraz kawka, krówka a on ani drgnie

po południu idziemy na mega nudną imprezę
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:29   #4055
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
I coś mi chodzi szarlotka po głowie - chyba upiekę dzisiaj

mogę wpaść??

Stary 2012-09-01, 11:33   #4056
weronika23
Zakorzenienie

ja bym zjdala pieguski ale orzechow nie chce mi sie obierac poki co robie salatke a szarlotke najlepsza robi moja mam albo sernika na cieplo z bita smitana i truskwkami mmmmmmmmmmmmmmmmm
Stary 2012-09-01, 11:34   #4057
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
uwaga wklejam moz emnie nie zabija noooo wiec moj tato 50 mama 48 siostra rok mlodsza brat rok straszyyy
ojej n aprawdę atrakcyjna
jak moja mama bedzie chodzic z wózkiem też ploty pójda na bank już były ploty jak chodzi ze swoją podopieczna (nianią jest)
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

po południu idziemy na mega nudną imprezę
hehe też bym sie z domu gdzieś wyrwała

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:37   #4058
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

mogę wpaść??
A pewnie - zapraszam, zapraszam Na pewno starczy A jakby tak do takiej gorącej, pachnącej szarlotki dać gałkę lodów...
Stary 2012-09-01, 11:37   #4059
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ja bym zjdala pieguski ale orzechow nie chce mi sie obierac poki co robie salatke a szarlotke najlepsza robi moja mam albo sernika na cieplo z bita smitana i truskwkami mmmmmmmmmmmmmmmmm
Cytat:
A pewnie - zapraszam, zapraszam Na pewno starczy A jakby tak do takiej gorącej, pachnącej szarlotki dać gałkę lodów...

eh, wy mnie wykończycie.. ślina mi cieknie już
ja sobie zaraz zrobię koktajl truskawkowy na maślance

Stary 2012-09-01, 11:38   #4060
ausente
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=-5pPznSmn_Q

a to ten mój kolega co się dostał do Bitwy na głosy

Mój Matik ...
miał być moim mężem

haha TŻ od kąd mnie poznał to był o niego zazdrosny.
A teraz sie bedzie wkurzał ,że go oglądam w TV
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-09-01 o 11:39
ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 11:40   #4061
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
weź wyjdź

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=-5pPznSmn_Q

a to ten mój kolega co się dostał do Bitwy na głosy

Mój Matik ...
miał być moim mężem
oo nie znam :P fajnie śpiewa hehe
bierz go ! :P:P:P

Stary 2012-09-01, 11:40   #4062
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

hehe też bym sie z domu gdzieś wyrwała
a ja bym chętnie została

w poniedziałek kolejna impreza i potem następna 8-go
Stary 2012-09-01, 11:47   #4063
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a ja bym chętnie została

w poniedziałek kolejna impreza i potem następna 8-go
o jaaa co wy tak imprezujecie

my idziemy na pokaz garnków Philipiak 18 wrzesnia. na 10 rano hehe Okrasa bedzie gotować zaproszenie ma M. i może zabrać jeszcze 3 osoby tylko, że osoby powyżej 25 roku życia.. ;/ ja mam 22 niecałe i co? Nie mogę iść z własnym mężem? pójde, zobaczymy.. może nie beda pytać o wiek. A jak mnie nie wpuszczą to sie wrócimy. Nie pójdzie sam o nie! ;] Też bym chciała posmakować kuchni okrasy heheh

już sie nie moge doczekać jaką im wojnę zrobie wrazie czego :P

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-09-01 o 11:50
Stary 2012-09-01, 11:53   #4064
weronika23
Zakorzenienie

ja wypilam kawke zagryzlam 2 ciastkami i coooo dostalam 2 golabki od tesciowej i musze je upchac do brzucha wiec przerwaaaaaaaaaaa a pozniej laznieka o ile sie schyle
Stary 2012-09-01, 11:57   #4065
MiciaKicia
Zakorzenienie

u nas też dziś gołąbki

Stary 2012-09-01, 12:18   #4066
kaaamila1
Zakorzenienie

Mam dzisiaj jakiś dupowaty dzień.. nic mi się nie chce..czuje się strasznie przemęczona.. Na dodatek nic nie mam jeszcze dla dziecka.. zresztą dla siebie również.. Boję sie, ze nie wyrobię z tym wszystkim..przytłacza mnie to..

Na szczęście na wieczór idziemy do znajomych to jakoś się wyluzuje..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:20   #4067
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dzisiaj jakiś dupowaty dzień.. nic mi się nie chce..czuje się strasznie przemęczona.. Na dodatek nic nie mam jeszcze dla dziecka.. zresztą dla siebie również.. Boję sie, ze nie wyrobię z tym wszystkim..przytłacza mnie to..

Na szczęście na wieczór idziemy do znajomych to jakoś się wyluzuje..
też praktycznie nic nie mam i też sie boje... wrzesień się zaczął... eh... Najgorsze jest to, ze M nie zdaje sobie sprawy ile jeszcze rzeczy trzeba skompletować.. i że nie damy rady na raz tego wszystkiego kupic

Stary 2012-09-01, 12:31   #4068
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

mężczyźni tacy są. Ja też praktycznie nic nie mam powiedziała żem jeszcze nic nie kupowała do 8 miesiąca...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

a m powiedział żebym nic jeszcze nie kupowała aż do 8 miesiąca
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:33   #4069
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
mężczyźni tacy są. Ja też praktycznie nic nie mam powiedziała żem jeszcze nic nie kupowała do 8 miesiąca...
Muszę go przycisnąć troszeczkę. Może chociaż pościel kupię ;]

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

do 8 miesiąca? ee troszke późno .... ja chcę już w październiku wszystkp mieć bo to różnie bywa... a jak za wcześnie urodzę to co ? co wtedy ? Dziecko przyjdzie do domu a tu nic
Jedyne z czym poczekam to ze skręceniem łóżeczka. Skręci jak bede już po porodzie...
Kuzynka już miała skręcone
wózek rodzice mi przywiozą też od razu jak pojadę rodzic ;]

Stary 2012-09-01, 12:36   #4070
emylka86
Zakorzenienie

któraś pisała wczoraj że zrobi to ciacho... https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee

co to za ciastka trzeba mieć?? bo ja ciemna i nie wiem o co chodzi

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:38   #4071
landi0909
Zakorzenienie

byłam w sklepie, i dopięłam swego kolega M przyszedł też do sklepu i zawiesił na mnie wzrok... Aż się za mną oglądał ojj będzie zazdrość

a mąż wstał, teraz sprząta a potem będzie tapetował ma moralniaka chyba
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:38   #4072
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ta.. aż do 8 miesiąca, więc ja nawet nie planuje co kupić. Ja tie wiem jaki cudem my się z kasą wyrobimy zakupienie wszystkiego no ale cóż ....
Stary 2012-09-01, 12:40   #4073
niteczka83
Zadomowienie

Eh, myślę o tym samym. Nic praktycznie nie mam. Boję się że z niczym sie nie wyrobię. Zaczyna mnie to przerażać. Ja nawet nie mam koszulki do szpitala. A tu jeszcze chciałabym aby było po remoncie. Boję się że Mały nas zaskoczy i nic nie będzie łóżeczka, wanienki, miliona potrzebnych rzeczy (już mi się śni to po nocach).
Tylko myśl o tym że od poniedziałku już nie mykam do pracy trochę mnie uspokaja może w końcu ogarnę.
Do tego przed chwilą trochę się dobiłam - rozmawiałam z mamą i ona już nie wierzy że się wyrobimy z malowaniem przed narodzinami dziecka. A my musimy - ja nie mam gdzie trzymać tych rzeczy...
Jakiś głupi ten dzień - to chyba ta pochmurna pogoda

A ja na obiad będę miała mielone z kartofelkami i surówką
PS. Ja już jestem w 8 miesiącu - a jak dziecko przyjdzie na świat wcześniej jak zasugerował lekarz to hmmm.. mam jakieś 1,5 miesiąca

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-09-01 o 12:41
Stary 2012-09-01, 12:40   #4074
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
byłam w sklepie, i dopięłam swego kolega M przyszedł też do sklepu i zawiesił na mnie wzrok... Aż się za mną oglądał ojj będzie zazdrość

a mąż wstał, teraz sprząta a potem będzie tapetował ma moralniaka chyba

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
któraś pisała wczoraj że zrobi to ciacho... https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee

co to za ciastka trzeba mieć?? bo ja ciemna i nie wiem o co chodzi
czytałam wczoraj o tym cieście;] to ponoć ciastka z "Lu"

Stary 2012-09-01, 12:41   #4075
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
o jaaa co wy tak imprezujecie
a się nazbierało trochę
dziś rocznica brata P, w poniedziałek moja mama ma imieniny, a 8-go babcia P kończy 90 lat

Cytat:

ja sobie nie mogę pozwolić na takie coś bo musimy rozłożyć wydatki
jakbyśmy mieli wszystko w listopadzie kupić to byśmy zbankrutowali
także myślę wrzesień/październik reszta ciuszków i wyprawki
listopad łóżeczko a potem wózek
Stary 2012-09-01, 12:41   #4076
evvelina88
Rozeznanie

Melduje, że przespałam 5h i jestem jak nowo narodzona!!!!

Plecki nadal bolą ale już trochę mniej.
Maż od rana kładzie 2 warstwę farby do łazienki, później do sklepu po jakieś wężyki do umywalki a później jakąś niespodziankę obiecał.
Współczuje Wam, że macie M na odległość, my mieszkamy w mieście, mamy swoje mieszkanko i moich rodziców na 2 końcu miasta, a M rodzice w pomorskim na wiosce, więc nie porywają mi męża, ale nawet jak jeździmy tam, to wszyscy wyznają zasadę, musimy się nacieszyć sobą, bo znów kilka miesięcy nie będziemy się widzieć. Muszę Wam przyznać że mam wspaniałą teściową i teścia, zawsze stoją po naszej stronie i popierają nasze decyzje, już się nie mogę doczekać października, przyjeżdżają M kibicować w maratonie i na tydzień na "wakacje w wielkim mieście".

Chyba u nas zwycięża zasada, oboje pracujemy i oboje się lenimy, mamy dni w których z łóżka wołami nas nikt nie wyciągnie, oraz dni totalnie zakręcone.

Teraz niestety pozostaje mi patrzeć na remont, bo M nie pozwala sobie pomóc, ale to takie słodkie że się o nas martwi.

Oj strasznie o kocham, i każdemu życzę takiego szczęścia, a szczególnie Wam i Waszym dzidziusiom bo zasługują na szczęśliwą rodzinkę.

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:43   #4077
landi0909
Zakorzenienie

ja z wyprawką mam praktycznie spokój może nawet jutro już wyciągnę kołyskę, zobaczę wogóle czego mi jeszcze brakuje do niej pod koniec września kupię sobie koszulę do szpitala, podpaski, i dla dzieciaczka tetrówki i chyba wszystko już będzie bo pampersy i chusteczki i podstawowe kosmetyki moja mama powiedziała że mi kupi, teraz 10-go ojciec ma wypłatę to pewnie wtedy już coś nam kupią
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:43   #4078
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

czytałam wczoraj o tym cieście;] to ponoć ciastka z "Lu"
z lu... hym zobacze czy coś takiego dostane, jak dostanę to zrobię je : )

na wieczór wam wrzucę zdjęcie mojego brzuchola z 26 tygodnia ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:44   #4079
weronika23
Zakorzenienie

ani mi nie mowicice ja wiekszosc rzeczy mam ale co z tego jak nie wiem gdzie bedzimey mieszkac czy sie wyrobimi noi nic nie pioere wogole mam uczucie ze olus taki pokrzywdzony bo nic mu nie kupuje oprocz butelek i smoka
Stary 2012-09-01, 12:44   #4080
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja nawet nie wiem gdzie postawić łóżeczko żeby znaleść miejsce trzeba robić przemeblowanie znowu o jak mówiłam od razu zrobić miejsce na łóżeczko i szafkę to nie po co jest czas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości