|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Yves Rocher - promocje, oferty, nowości - cz. IV
Cytat:
Masz Hydratię? A mogłabym Cię prosić o malutką próbeczkę chociaż? Chciałabym zobaczyć jak mojej skórze się będzie podobał, bo używałam tylko kremów z serii Lipidia i Sensitia.
|
|
#3242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.yves-rocher.co.uk/control...cmSrc=Category. Kosztuje 42zł/75zl i jest dostępna wysyłkowo, ma same bardzo dobre opinie na stronie we francji i chciałam ją kupić z jakimś rabatem. Nic z tej serii jeszcze nigdy nie miałam. |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, dzwoniłam właśnie do YR i pytałam o możliwość zmiany tego prezentu, usłyszałam tylko suche "nie ma możliwości zmiany prezentu". Pff
A ktoś pisał, że mu zmieniono, nie? Czy mi się wydawało? Ciekawa jestem, czy gdybym wpisała kod choćby perfum, które bym chciała, to czy by wysłali, czy z automatu dostałabym krem CS, który jest rzekomo moim ulubionym produktem? Ech. Chcę zamówić z tej oferty, ale kremu nie chcę i już. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
A Ty masz coś ciekawego na próbki, tak przy okazji? Ale nie kremy, raczej podkłady Napisz na PW, żeby tu nie spamować
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... tak czytam i myślałam , że to ja mam problemową skórę ale wychodzi na to, że chyba jednak moja cera jest mało kapryśna bo kremy z YR raczej lubię. Aktualnie używam CS na noc. I bardzo lubię ten krem choć jest mocno tłusty i po użyciu na noc trzeba go rano jeszcze zmywać z twarzy. Mimo to świetnie goi i mocno odżywia więc ja jestem zadowolona. Ilekroć jest w gratisie to robię sobie zapas.
W zapasie mam też chyba Inositol- nie taki zły. Nieco za słabo nawilża ale za to nadaje się na dzień i szybko się wchłania. No i TŻ'towi podbieram czasem żel-krem HV. Idealnego kremu jeszcze nie znalazłam. Mam ochotę na kilka lepszych kremów- m.in. LRP więc może będę testować na jesieni. A z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że problemy ze skórą twarzy to często nie wina kosmetyków ale alergii pokarmowych, problemów hormonalnych i zdrowotnych (jedyne problemy z cerą miałam od chorych jajników- endo). Możliwe, że to też zasługa kosmetyków kolorowych typu podkłady- czasem kusi mnie drogeryjny podkład ale zwykle jak przeczytam jego skład chemiczny to odchodzi mi ochota na eksperymenty. I pozostaję przy Vichy i YR. Co do kremu BB- wielu wizażystów a nawet jeden dermatolog wypowiedziało się w kilku gazetach, że to może być problematyczny kosmetyk i raczej dla cery bezproblemowej więc pewnie coś w tym jest. Ja stwierdziłam, że krem BB sobie odpuszczę a przetestuję ten nowy podkład Pure Light. Ze zniżką z ulotki ze sklepu będzie kosztował 39 zł więc chyba za taką cenę mogę zaryzykować. |
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tak w ogóle to poszukuję oliwki przedłużającej opaleniznę, może macie na zbyciu nieotwieraną flaszkę, chociaż chętniej bym się za coś wymieniła? Zamówiłam sobie jedną, ale oddałam Mamie, bo jej się podobała i nie miałam serca jej odmawiać, jednak żal mi i muszę zdobyć drugą dla siebie
Niestety na stronie jest już niedostępna... Ciekawe czy są szanse, żeby się pojawiła jeszcze na stronie?
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej lubię tonik, krem łagodzący pod oczy, maseczkę i krem na zaczerwienia. Co do maseczki ja na szczęście bo mam 3 w zapasie. |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miss, dziękuję za opinię Ja chciałam ją wziąć na -50% w ofercie orchidea ale nie nabija mi rabatu :| A w e-sklepie jej nie ma
Edytowane przez 201604131205 Czas edycji: 2012-09-01 o 13:47 |
|
|
|
|
#3248 |
|
Konto usunięte
|
karty do zakupów w ofercie wysyłkowej nie ma. wystarczy nr klienta, który przychodzi w pierwszej paczce. jeśli nie robiłaś zakupów w wysyłkowej, to najpierw załóż konto zamawiając z oferty dla nowych klientów, następnie będziesz mogła korzystać ze wszystkich ofert tutaj pokazywanych, bo nr klienta znajdziesz na fakturze.
oferta, z której chcesz skorzystać jest z tzw Klubu Orchidea i dziewczyny otrzymywały wraz z nią jakieś karty (w podziękowaniu za bycie wiernymi i stałymi klientkami), ale do zamówienia wystarczy zwykły nr klienta. |
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ze mnie suchar, no naprawdę ![]() A problemy hormonalne faktycznie wpływają na stan skóry, mam niedoczynność tarczycy i PCOS - zanim zaczęłam brać Euthyrox, hormony, to skóra była jeszcze bardziej sucha Ale nie przeszkadza mi to, podobnie jak rumieńce na polikach - jak się coś ma prawie całe życia, to nie rusza już człowieka. Powiedziałabym nawet, że bez moich rumieńców nie mogłabym żyć Nie maluję się i czuję się dobrze z nimi Cytat:
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2012-09-01 o 13:57 |
|||
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt drogi i opakowanie takie sobie- ot taki szeroki wlew, można chlusnąć ciut za dużo. Wolałabym inny dozownik. Ja tymczasowo rozstałam się z tonikami na rzecz miceli z AA. |
|
|
|
|
#3252 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zwróciłaś może uwagę, czy podkład niebrudzący jest teraz w promocji?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mnie ten z serii Pure Calmille ciekawi, może on też dobry? No i Hydra Vegetal, ale on z alkoholem. Mnie alkohol nie podrażnia, ale jakoś nie przepadam za kosmetykami z nim w składzie. I jest niby do cery normalnej / mieszanej, a nie suchej.Ale micel to nie to samo co tonik ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Oczywiście, że mają! Ale oni się z nimi nie obnoszą, nie mówią o nich, nie przejmują się nimi Mojemu TŻ-towi nie przeszkadzało jakoś specjalnie to, że mu się skóra na czole, nosie i brwiach łuszczy dopóki ja go nie nauczyłam dbać o cerę. Teraz nie ma ani jednej suchej skórki na twarzy, zero syfów, bez błyszczenia, gładka i nawilżona skóra A teraz to sam z ochotą się mazidłami smaruje!
|
|
#3254 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, że się nie przejmują, to zupełnie inna kwestia Ja też musiałam na początku zadbać o kosmetyczkę TŻ-a, teraz jak mu się coś kończy, to od razu mówi mi, że potrzebuje nowe i żebym z nim poszła do sklepu
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to oni łysieją, to niech już cera ładna im będzie ![]() Cieszę się, że mój zmienił swoje nastawienie do kosmetyków, nawet da się czasem balsamem wysmarować po prysznicu, jak ma bardzo suchą skórę i go aż swędzi. To też postęp! A z tym to on ma mega problem, wydaje mi się, że na ciele ma bardziej suchą skórę ode mnie... Kiedyś i do tego dojdziemy, że będzie się sam z własnej woli smarował. Za to do używania odżywki do włosów nigdy go nie namówię - ma długie włosy, za łopatki - ale plus taki, że ma naprawdę ładne te włosy sam z siebie i mu aż tak nie potrzebna. Kiedyś próbował i podobał mu się efekt tych gładkich włosow, ale chyba to nie na jego nerwy takie cackanie się.Dziewczyny, które używają kremu na zaczerwienienia - czy on jest gęsty, tłusty i bogaty? Dobry dla bardzo suchej skóry? Jak jest za 35 zł, to mogę go od biedy wziąć, co najwyżej pójdzie w świat jak nie będzie pasował.
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze wiedziała co robi małpa
|
|
#3260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z własnego doświadczenia wiem, że dużo zależy od ekspedientki.
|
|
#3261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak wrócę to napiszę.
|
|
#3262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- mgs127: p.s. jeszcze jedno. Miałam do czynienia kiedyś z promocją w sklepie obuwniczym, mniejsza z tym... wymieniając buty w tej samej cenie na inne, musiałam przynieść dwie pozostałe pary i zrobić zwrot wszystkich zakupionych butów i skorzystać z promocji od nowa. Tak sobie teraz głośno myślę (choć tego nie słyszysz), że może będziesz musiała zakupy zrealizować od początku, bo jak ja kupowałam z grouponem, to babka musiała wszystko bardzo wnikliwie skanować, żeby promocje się realizowały i stan w kompie się zgadzał. Potraktuj te moje wywody jako marudzenie starej kobiety, no i daj znać. pozdrawiam,
|
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że do suchej będzie Ci pasował, no cóż jest dość treściwy czasem laski stosują tylko zimą bo piszą, że otula twarz przed mrozem i wiatrem. Jak już pisałam wcześniej używam teraz na noc i mi pasuje, później będzie w użyciu również za dnia .
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Kod wrześniowej oferty wysyłkowej (w gratisie niestety wkład kremu inositol na dzień):
pyb9ra18
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-09-01 o 17:49 |
|
|
|
#3266 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie mam znaleźć nową osobę do Yves Rocher dzięki temu dostane wybrany przez siebie darmowy kosmetyk, ale mam z tym kłopot bo nie ma chętnych.
To może kogoś z moich domowników o to poprosić? Będą mogli skoro są z pod tego samego adresu zamieszkania? Myślę, że wiecie o co mi chodzi |
|
|
|
#3267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można, U mnie pod jednym adresem mieszka kilka rodzin i nie ma problemu.
|
|
#3269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra już kończę o innych firmach bo dziewczyny się mogą zburzyć że wątek mi się pomylił![]() |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie jeszcze kremy YR polecasz? Myślę o kremie pod oczy łagodzącym, bo cena jest całkiem spoko. Szukam takiego łagodnego, niepodrażniającego, porządnego nawilżacza. Póki co tylko kojący Avene i SVR Topialyse spełniły te wymagania, ale ich cena...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Poważnie, moja cera nie jest tragiczna, tylko te cholerne naczynka, rumień i przebarwienia.
Chciałabym zobaczyć jak mojej skórze się będzie podobał, bo używałam tylko kremów z serii Lipidia i Sensitia.

Maseczka CS z ostatniego gratisu też mi krzywdy nie zrobiła(wczoraj użyłam)
A Ty masz coś ciekawego na próbki, tak przy okazji? 

stwoerdziła że jest"tak jak mówię"to jej słowa, że dopłacić różnicę tych 24 zł, a w sumie zapłaciłam ponad 70 , czyli nie tyle ile było mówione, chodzi o celowe i złośliwe wprowadzenie w błąd.