|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Kochane ja wpadłam się tylko przywitać i życzyć Wam miłego weekendu.
Mój TŻ ma cały weekend wolny, więc planujemy nacieszyć się sobą. Przy okazji chcę go wykorzystać do małego przemeblowania naszego pokoju, żeby zrobić miejsce w kąciku na łóżeczko, bo od następnego tygodnia chciałabym zacząć konkretniej działać w kwestii zagospodarowania miejsca dla maluszka. Musimy w tym celu wyrzucić z pokoju kilka starych mebli i przenieść z mojego rodzinnego domu szafę, aby przerzucić do niej nasze ciuchy, żeby w komodzie zwolnić miejsce dla Antosiowych rzeczy. Ale mam radochę, że w końcu konkretnie się za to bierzemy. Poza tym wstępnie mam już spakowaną torbę do szpitala... muszę tylko przeprasować koszule i szlafrok i wyprać kosmetyczkę, a tak to wszystko gotowe. Wiem, że mam jeszcze dużo czasu, ale jakaś taka spokojniejsza jestem, że już wstępnie mam tę kwestię ogarniętą.Jeszcze pomarudzę sobie, że dzisiaj w nocy wstawałam 9 razy. Miałam jakieś 3 dziwne jakby skurcze w dole podbrzusza, ale nie wiem czy to napewno skurcze czy znowu coś z pęcherzem lub jelitami. Brzuch robił się twardy i bolało jak diabli. Wstałam i wzięłam nospę i magnez i od razu było lepiej. Co do mojej pracy, to posłuchałam Was i odmówiłam tej klientce, która chciała dzisiaj przyjść. Stanie prawie godzinę to dla mnie już spory wysiłek. Nawet po dłuższym spacerze rwie mnie w pachwinach, więc nie będę ryzykowała. Muszę już teraz myśleć o Antosiu. To on jest teraz najważniejszy, więc za każdym razem, gdy ktoś będzie mnie prosił o jakąś usługę, to będę sobie to zdanie powtarzała jak mantrę i konsekwentnie odmawiała. Dziękuję za uświadomienie mi tego. Zielona brak mi słów na tego Twojego męża. Jego zachowanie jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Nie wyobrażam sobie życia z takim człowiekiem. Ja też często Wam tutaj psioczę na mojego TŻ-ciorka, ale niejednokrotnie to ja się czepiam jego o pierdoły. Jeżeli chodzi o ciążę i malucha to nie mogę złego słowa powiedzieć, bo dba o nas czasami do przesady. Nawet kiedyś wspominałam jak mnie wkurza, gdy nie każe mi sprzątać czy zmywać naczyń, bo twierdzi, że to za wielki wysiłek dla mnie. Nie wyobrażam sobie bycia w Twojej sytuacji i tego, aby mój F. mógł się zachować jak Twój facet. Może postaraj się z nim jakoś na spokojnie poważnie porozmawiać? Chociaż z tego co widzę, to on intelektualnie zatrzymał się gdzieś na poziomie nastolatka, więc już sama nie wiem czy to przyniesie zamierzony skutek. Katiem witamy Was w domku!!! Ślemy pozdrowienia dla Katarzinki i cierpliwie czekamy, aż nas odwiedzi.
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam się z Wami ... dzisiaj troszkę się wyspałam, mąż w nocy wstawał i karmił Dusie a ja ją przebierałam - czuje się odciążona serio .. teraz zabrał małą na spacerek a ja mam czas dla siebie .. jak dobrze że dzisiaj sobota !! W ogóle Duśka uwielbia tatę i jest innym dzieckiem przy nim ... nie wiem czemu tak, może to jego inne podejście? albo jestem beznadziejną mamą? ehh sama nie wiem Cytat:
Kiedy Ty znajdujesz na to czas? ja nie mam czasu się napić a co dopiero obiad zrobić ![]() ![]() ![]() Cytat:
Iwcia dasz radę zobaczysz ... Cytat:
Cytat:
masakra .. jest mi bardzo przykro że masz takiego człowieka u boku ... nie rozumiem co Ty jeszcze przy nim robisz .. ale wiem że to niewytłumaczalne może być .... Tule Cię kochaniutka Cytat:
Właśnie, jak ona krzyczy i pręży się to wtedy ona wychodzi, pediatra wspomniała, że jak się zagoi pępuszek to go zakleimy chyba na 3 tygodnie tak???
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak jak pisałam dzidzia wie kiedy wyjść ale jakos sie przyzwyczaiłam że w poniedziałki nowy tydzień a nie w srody ![]() A w ogóle chciałabym już urodzić bo te bóle mnie męczą i te cisnienie moje też... Cytat:
![]() Tż bedzie po niedzieli miał nocki a ja bede sama w domu i chyba to mnie będzie stresować. Tone melisy bede pić żeby zasnąć. Do dziewczyn odczuwające stawianie sie brzucha i te skurcze zarazem Jak często te objawy odczuwacie w ciągu dnia?? |
||
|
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
haaaaj...
ja nie mam tego stawiania sie brzucha.... wcale. No moze raz miałam tak to tylko bóle jak na okres to ze 3 razy dziennie mam... |
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
u mnie praktycznie non stop, liczyć by mi się nie chciało, za każdym razem po minucie, półtorej odpuszcza i za pare minut znów i tak już od ponad tygodnia, w ostatnich dniach bardziej boleśnie, ale i tak nie licze na jakikolwiek rozwój akcji. w poniedziałek KTG w szpitalu i pewnie znów mnie odeślą, więc się zapisałam nawet na USG na piątek bo coś mam czuja że i tak wcześniej nie urodze, będę chodzic z brzuchem całe 42tygodnie. Nadzieja w piątkowym USG- może wtedy ginek mi już zaproponuje wywołanie to będzie 41tc1d bo wcześniej się z nim nie będę widzieć bo nie ma wolnych terminów
to USG też chciałam zaraz poniedzieli ale nie ma miejsc
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brawo! teraz tylko musisz być konsekwentna! ![]() cześć Kobietki! dzisiaj w nocy wstawałam kilka razy i wcale zasnąć nie mogłam jak już się udało rano to obudziła mnie telefonem moja zatroskana mamusia ![]() ale nie dręczyły mnie skurcze chociaż a to bardzo ważne dziś mamy akcję sprzątanie, przemeblowywanie i urządzanie Basiowego kącika wstępnie ![]() z tej okazji zjeżdżają do mnie mama i siostra z TŻem i stanowiąc siłę roboczą chcą mnie wspomagać ![]() także czeka nas pracowity dzień! milej soboty! |
||
|
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pamiętam dokładnie, ale kupowało się taki plasterek w aptece coś ok.6zł i pierwszy raz nam lekarz zakleił a potem sami zmieniliśmy chyba ze 2 razy około tygodnia chyba to nosił.Bo wiesz to się niszczy ten plaster i odkleja w każdym razie pomogło.
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi kochanie nie jesteś beznadziejna matka nawet tak nie gadaj. Ojcowie mają więcej spokoju bo oni poprostu są rzadziej z dziećmi. Tak jest po prostu, a matka jesteś wspaniałą jednak musisz troszkę mniej sie zamarwtiać bo to jednak dzidziuś czuję nasze nastroje jak bedziesz szczelsiwa i usmiechnieta to Duśka tez taka będzie, i serio zastanów się nadtym mlekiem bo może laktoza obciąza jej brzuszek a to HA jej to załagodzi i bedzie zupelnie inaczej.
No właśnie brak czasu w ciągu dnia dlatego robię to wieczorem. Porpstu wolę robić to jak dzieciaki juz spią by w ciagu dnia to im poswiecac czas. terazwłasnie i Zuzia i Jasiu spia wiec musze posprzatac bo przyjezdzaja znajomi zaprosic nas na wesele, wiec musi byc czysto a u mnie z tym problem bo z dwojka dzieci i z psem to dom wyglada jak pobojowisko ahhh usiadłam peurwsze dzisiaj do kompa bo tak to z telefonu do was pisze no ale przynajmniej jestem z wami w kontakcie i na biezaco ![]() jestem od was uzalezniona |
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. My byliśmy na zakupach, za chwile zrobię obiad, a później będziemy sprzątać pokój dla Jasia, bo w przyszłym tygodniu powinni przyjśc panowie po meble
![]() Jasiu coraz bardziej się rozpycha i wtyka mi wszędzie nóżki ![]() Zielona ja bym ubiła TZ, a póki co nie odzywałabym się do Niego ![]() Ciekawe jak u Muminka.
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Zielona nie mam słów na zachowanie twojego męża,mój jak byłam w szpitalu nawet z pracy się urywał by chociaż pół godzinki ze mną posiedzieć. Poważnie zastanowiłabym się nad Waszym związkiem,wiem że są dzieci,wspólne sprawy ale jeśli w takich chwilach nie można liczyć na najbliższą osobę to coś jest nie tak,wydaje mi się że on nie dojrzał do takiej roli. Z tego co wiem na Wyspiańskiego nie ma patologii ciąży tylko w wojewódzkim i dlatego kobiety z dziećmi i bez leżą razem co jest dla mnie totalną głupotą. Filusia mam nadzieję że pochwalisz się Basi kącikiem. Ivoncia ja tej nocy do 1 się kręciłam bo tak mi się brzuch stawiał i bolał,dzisiaj to już chyba z 8 razy tak miałam. Spotkałam dzisiaj sąsiadkę i mówi ze daje mi parę dni i urodzę bo mam tak buzię zmienioną i że widać po mnie że poród blisko,okaże się czy miała rację. ![]() Też bardzo boję się porodu ale wiem że nie ma wyjścia i trzeba to przeżyć,z drugiej strony nie mogę się doczekać jak dostane swoją Zuzię w ramiona
|
#4124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
one mnie zawsze ciekawią takimi wróżbiarskimi widzeniami
|
|
|
|
|
#4125 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Co do wątku to ja też codziennie muszę poczytać co się dzieje .Cytat:
.Też się zastanawiałam co u |Muminka, bo jakoś się nie odzywam, mam nadzieję, że wszystko ok i to po prostu brak czasu, bo w domu dwójka małych dzieci, a trzecie w szpitalu... ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
. Poważnie mnie to zastanawiam .
|
|||
|
|
|
#4126 |
|
Rozeznanie
|
Mi wczoraj mama powiedziała, że powiększył mi się nos
A jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży bo testy nie pokazywały mi przez pierwszy miesiąc to babeczki w pracy pytały się czy przypadkiem w ciąży nie jestem bo jakoś inaczej wyglądam coś w tym jest.
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asiulka przy Dusi jestem uśmiechnięta ale jak tak płacze to i mi się udziela, nie wiem jak już jej mam pomóc, lekarze mówią że z kolek się wyrasta i trzeba je przetrwać ale gdy się patrzy na takie maleństwo to serce się kraja. Jeszcze jak się pręży i napina to wtedy mi ulewa i dodatkowy stres jest ... o zmianie mleka porozmawiam z pediatra bo już 3 razy zmienialiśmy jej ... i na tym hippie chyba najlepiej ale sama już nie wiem ...
|
|
#4129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I również mam III stopień łożyska. Myślałam, że to jeszcze za wcześniej, ale widzę, że to nic takiego. Moja Mała na całe szczęście od czasu jak wyszłyśmy ze szpitala to dokazuje na tyle, że nie muszę się martwić ruchami. Jestem jej za to wdzięczna Poza tym dzisiaj byłam troszkę w pracy, pomagam dziewczynie, która mnie zastępuje. Ale całe do południa bardzo bolał mnie brzuch jak na okres i był bardzo twardy. Codziennie jak idę spać to myślę sobie "może dzisiaj w nocy urodzę" :P Miłego weekendu Dziewczęta! Idę robić obiadek
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, czyli te skurcze i stawianie sie brzucha w tym tygodniu (38) to raczej normalne. Bo zaczynałam sie martwić, chociaz ja je czułam już w 34,35
![]() No to ciekawe kiedy na porodówke mnie to wezwie bo naprawde coraz gorzej mi z tym brzuchem bo ciężko a chciałabym już malucha przy sobie żeby już sie tym zakichanym ciśnieniem nie martwić... |
|
|
|
#4131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
My dzisiaj pospałyśmy, bo aż do 12 ![]() Cytat:
Katiem - Witaj spowrotem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A to jak dziecko płacze to normalne, że matce też jest wtedy ciężko ![]() Gdy byłyśmy w szpitalu, a Mała cyca ciągnąć nie chciała, a płakała cały czas, aż się bordowa z tego płaczu robiła, to sama na końcu siedziałam przy Jej łóżeczku i płakałam razem z Nią, bo nie wiedziałam jak pomóc . Na końcu,z tej bezradności, dokarmiałam Ją mm..
|
|||
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby jej się nie odmieniło!A mi się chyba powoli obniża brzuszek, czuję coraz większy nacisk na pęcherz. Nie jest to najprzyjemniejsze uczucie na świecie... |
|
|
|
|
#4133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
weronika rodzilam w sw. rodzinie. Pawelka tez. Cytat:
trzymam kciuki za dziadka ![]() Cytat:
Dla meza to byl najgorszy dzien jaki moglam wybrac . Byl w pracy od poniedzialku rana z malymi przerwami. Wrocil we wtorek nieprzytomny. i jeszcze w nocy te moje wody. Na sali porodowej czekalismy do 2 na skurcze wiec oboje sie zdrzemnelismy. Ja na lozku, a On w fotelu. Po podaniu oksy cos zaczelam czuc, ale nie budzilam go. Potem pracowalam z polozna. Obudzil sie krotko przed partymi czyli w sam raz I wtedy dociskal mi glowe do klatki i generalnie wspieral, a ja mu wbijalam pazury w reke![]() Natomiast zaskoczyl mnie jak przyszedl w odwiedziny. Dostalam od niego bransoletke Lilou z 2 serduszkami i zawieszkami w ksztalcie chlopcow i wygrawerowane na chlopcach Jakub i Paweł. Miał tylko nadzieję, że Jakub nie okaże sie Mariolą ![]() Tą wiadomość pisalam prawie 2 godziny. Polozylam starszego to maly sie obudzil. Maly zasnal wlasnie to starszy sie obudzil Bede miala dom wariatow.---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Jasne ze tak. A coreczke masz aniolka ![]() Moj za to straszny glodomor jest nocka raczej nie nalezy do udanych
|
||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedl z tesciem na pare minut,zdazyl podrzec morde ale przynajmniej ciastka przyniosl. wzial mi rzeczy do prania wiec zobaczymy kiedy mi je przyniesie.
jedna kobita wyszla do domu z dzieciatkiem to dali mi ciezarna a misja taka ze z tym samym problemem tez sacza sie jej wody,jest tez w 35tyg,i tez miala w planach rodzic w klinice i tak jak ja kombinuje jakby tu piknąc do tej kliniki w 37tyg tylko najlepsze jest to ze ona ma crp 1,2 a ja 2,2 a mimo wszystko nie dostajemy tych samych lekow tzn. ja mam w tabletkach,a ona dozylnie,ja nie moge wstawac i chodzic a jej nikt nic nie mowi.O co kaman?
|
|
|
|
#4135 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje rozpoczetych tygodni
![]() zielona bardzo mi przykro z powodu Tżta
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Colds takiego dziecka to tylko pozazdroscic
|
#4137 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A naleśniki chyba dobre, bo pochłonął w trybie ekspresowym ![]() Cytat:
Jestem z Ciebie dumna Cytat:
Jesteś wspaniałą mamą, a że Dusia uwielbia być z tatą, cóż, Ty też lubisz z tym facetem przebywać Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zielona co za egzemplarz. Szkoda, że mój chłop poharatany bo normalnie bym cię odwiedziła Konczi bo ta córcia twoja to już mała kokietka jest Moje obie bratanice od pierwszych chwil sobie facetów upodobały. Jak mój mąż przychodził w odwiedziny to bez przerwy za nim oczami strzelały, już nie mówię o dziadku, który jest uwielbiany że hej.Colds czyli dogadywanie idzie wam coraz lepiej
|
|
#4139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby nie miał Ci kto pić przynieść i świeżej bielizny... może jakaś znajoma? Jak może deszcz przeszkodzić mężowi w przyjściu do Ciebie? No po prostu smutne...Trzymaj się dzielnie. Cytat:
. Mała jest córeczką tatusia i to jest zupełnie normalne |
||
|
|
|
#4140 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczęta,
dopiero teraz doczytałam, co się stało z Muminkiem Wróciliśmy do domu o dzień wcześniej bo pogoda się skiepściła, walizki rozpakowane, pralka wiruje, małż śpi, a wieczorem idziemy na spotkanie ze znajomymi... Zaczęłam się śmiać dziś sama z siebie, prawie przez 2 tyg. nie oglądałam się w dużym lustrze, tylko takim do pasa, a tu urósł mi pokaźny bębenek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

Wiem, że mam jeszcze dużo czasu, ale jakaś taka spokojniejsza jestem, że już wstępnie mam tę kwestię ogarniętą.

beznadziejnie znosze ból i ciężko to widze.

no ale przynajmniej jestem z wami w kontakcie i na biezaco