|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Kotek ma dzis urodziny?
![]() wszystkiego NAJ
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Gucia
za rozmowę.Tomalinko też słyszałam że zmiany partnerów są lepsze niż mieszkanie razem. Paranoja jakaś. Antykoncepcja wiadomo- traktowane jak przestępstwo niemalże. Ja mam właśnie spotkanie przed ślubem na ten temat. Ciekawe co małżeństwo które prowadzi te spotkania mi powie. Mają 5 dzieci =) Aaby fajny pomysł z tym wątkiem. Ja nie mam dostępu do klubu. Dostaje się go za zasługi? =) Czy wystarczy poprosić? Mrowinka przykro mi z powodu @... Niusia mojego TŻ prawie w ogóle nie ma. Wpada w miesiącu na parę dni. Ciągle za granicą. Ciężko będzie nam się wstrzelić w środek cyklu. Ja na pewno nie będę się zabierała za mierzenie temp ani nic takiego bo nie mam pojęcia o co chodzi Stokrotka no wesoły. I ja mam tak z nim cały czas =) Jak czasami walnie jakimś tekstem to wymiękam. Nawet jak jestem na niego wściekła. Nie wiem skąd on bierze te teksty. A wątróbki nie zrobię i już!
|
#1203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kotku wszystkiego najlepszego kochana
Cytat:
![]() jakoś to będzie i tak jak radzi blonde zaprowadzę ja na 2 godziny, następnego dnia na 3 i zobaczymy ![]() Bardziej się boję tego, że ona jak się bawi, to zapomina wołać i sika do majtek :/ Cytat:
Cytat:
![]() niestety nie było
|
|
|
#1204 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A progesteron faktycznie warto sprawdzić. Nie mam pojęcia, czemu lekarka przepisała Duphaston bez badania. Cytat:
Rzeczywiście masz dylemat i Ci go nie zazdroszczę. Ja akurat wiedziałam, że będę się starać, mając pewność co do pracy, w innej sytuacji nie. Ale Wy sami wiecie najlepiej, czy dacie sobie radę Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2012-09-01 o 13:49 |
||
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36256437]Ja robiłam więcej badań. Wszystko prywatnie.
A progesteron faktycznie warto sprawdzić. Nie mam pojęcia, czemu lekarka przepisała Duphaston bez badania. [/QUOTE] mi tez przepisala duphaston nie robiac badan Ana tez nie zazdroszcze sytuacji
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
rowniez zycze milego dnia,
ide smazyc placki
|
#1209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze maz sie przekona do Dominika Jak bedzie cos mruczal pod nosem to go do mnie wysli Takie dzieciaczki sa kochane oby na poczatku planowalismy chrzciny na dzisiaj to by maly chodzil z podpitym oczkiem ![]() A jaka roznice Ty bys chciala miedzy Majka a drugim dzieckiem? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No wlasnie Polska wchodzi w tylek Obamie a ten sie buja za kase na wizy ![]() Tak prezenciki beda dla par/ rodziny. Nie osobno dla kazdego. kotek - najlepszego kochana Witajcie Myslalam ze dzisaj dluzej pospie ale z rana dostalam sms. Znajoma urodzila dzisiaj slicznego chlopczyka Juz sie nie moge doczekac jak pojedziemy ich odwiedzic ![]() ![]() Maz wpracy a ja planuje wziasc Dominona zakupy musze mu kupic koszule do przebrania na chrzciny.
|
|
|
#1210 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis nie mam sily ani weny na pisanie. Napisalam wam cos w K. (tzn konze pisac), mam nadzieje ze zrozumiecie.
|
|
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my uczyliśmy się mierzyć temperaturę w poradni przedmałżeńskiej którą musieliśmy odbyć.... Tłumaczył nam że z kobietą jest jak z polem. Najpierw trzeba przygotować zaorać a potem siać ile się da ![]() myślałam że się przekręcę ze śmiechu jak nam tłumaczył
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Kilka dni nie zaglądałam i mam prawie 30 stron do nadrabiania, proszę o krótkie streszczenie najważniejszych wydarzeń! ![]() Pozatym się stęskniłam Kotek sto lat! My przez ostatnie dni kompletowaliśmy wyprawke, jeszcze wszystkiego nie mamy. Kupiliśmy wózek z ekspozycji po okazyjnej cenie, pościel też juz przyszła, mamy też pierdółki typu gaziki,butelka, pampki(też z promocji w Super pharm duża paka za 44zł), smoczek itp.Wczoraj byłam w Tesco i kupiłam kilka niebieskich ciuszków też wszystko za pół ceny. Z dużych rzeczy został nam do kupienia fotelik i łóżeczko. Nie wiem czy pisałam ale byłam w pn u gin i potwierdziła że będzie chłopak, też widziała jajeczka i nawet ich fotke mamy i się przyznała ze w swojej karcie miała już zapisaną dziewczynke ale ze znakiem zapytania
|
#1213 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gratuluję chłopca. |
|
|
|
|
#1214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta z pon nie wiem jeszcze jak to bedzie bo Wojtus jest zaziębiony Oby nic nie doszło, na razie chrypi i jakiś taki ogólnie rozbity chodzi---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36259096]No właśnie nie pisałaś, a my tu czekałyśmy na wieści
![]() Gratuluję chłopca.[/QUOTE] Dziękuje
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- KOTKU 100 Lat!!!!!!!!!!!!
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Lenka nie ma juz gorączki Mam pytanko do Madzi, bo córcia dostała chyba trądziku niemowlęcego ![]() wyczytałam w necie ,że przyczyną może też być alergia pokarmowa. [28.01.2007] 08:45 [zgłoś do usunięcia] Stokrotka__26 Zanim zaczniesz natłuszczać oliwką itp rzeczami idź z tym do pediatry żeby wykluczyła alergię pokarmową na białko, ja natłuszczałam i dziecko się nabawiło trądziku niemowlęcego z którym walczę do dziś a ciemieniucha okazała się skazą białkową, zmieniłam mleko tak jak kazała pediatra i było po wszystkim. teraz co drugie dziecko ma skazę. pozdrawiam co o tym sądzisz ? może odstawie masło/ sery/ mleko...może to jest przyczyna wzdęć i kolek ![]() KOTKU 100 Lat!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Podglądałam Was trochę wczoraj, ale tak mnie zasmuciła wiadomość Mrowinki że nie wiedziałam co pisać ![]() Wierzę cały czas, że po laparo się uda, ale bardzo liczyłam na to że w tym cyklu zbaczysz II kreseczki.Trzymam kciuki dalej, nie trać nadziei Mrowinko Nadrobiłam Was pobieżnie Stokrotko, cieszę się że temp poszła do góry ![]() Kotku Wszystkiego Najlepszego My po notariuszu, wszystko załatwione, działka nasza Teraz czekam na nową decyzję o war zabudowy, bo tabta była na dwa domy na jednej działce, a teraz jak każdy ma swoją to każdy musi mieć swoją decyzję na 1 dom. Byłam wczoraj u znajomego architekta i ....padłam zaśpiewał mi za adaptację rząd wielkości - 3000 zł. W pon idę do innego, takiego co może mi zrobić adaptację i być od razu kierownikiem budowy, ten jest dużo tańszy, ale trzeba się za nim trochę nabiegać bo ma dużo ludzi. |
|
|
|
#1219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja już przebolałam i cóż - trzeba znów ruszać do boju, nie ma innego wyjścia
|
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
och kolko! ODEJDŹ.....
tyle zdołam dziś odpisać. pa
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotku wsyztskiego nja kochana
![]() Emilka sprobuj zredukowac bialkoo do minimum i obserwuj mala. Wcale jest nieprawda ze co drugie dziecko ma skaze biakowa, fakt co drugie dziecko ma alergie pokarmowa ale to nie znaczy ze na bialko. Wazne zebys dzialala odrazu, ja z Filipa skaza wlaczylam caly rok, ale udalo sie i normalnie juz maly nabial je. |
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje!!
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36256437]
Dopiero się zorientowałam, że napisałam bzdurę w poprzednim poście. Przecież przy umowie na zastępstwo nie ma czegoś takiego jak wydłużenie do czasu porodu. Rzeczywiście masz dylemat i Ci go nie zazdroszczę. Ja akurat wiedziałam, że będę się starać, mając pewność co do pracy, w innej sytuacji nie. Ale Wy sami wiecie najlepiej, czy dacie sobie radę No właśnie się nad tym zastanawiałam jak to jest ale właśnie chyba umowa na zastępstwo jest patowa... ciekawe czy jakbym na zwolnieniu była to czy by mnie nie zwolnili całkiem ![]() Ja sama nie wiem na razie mieszkamy z rodzicami, także wiesz... to z finansami nie taki problem, choć... budowa jest... ![]() ale za to problemy innej natury pewnie... no i takie zamknięte koło ![]() Fajnie na swoim, ale z kolei nikt nie pomoże, a tu się może wtryniać ciut za bardzo no i jak tu dogodzić ![]() no ciężko... nie wiem co mamy robić ![]() Bika ![]() Mona ha! a Wy się przyznaliście? Kotku 100 lat!
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-09-01 o 18:57 |
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też mieliśmy jednego gościa od pozwoleń, projektów, odbiorów itp. ale tani nie był :/
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Stokrotka24 , gucia6 , gochaa_p dzięki dziewczyny za odpowiedzi. trochę mnie uspokoiłyście, chociaż mam lekkie zawirowania żołądkowe, ale to pewnie stres związany z tymi wrażeniami
hehe w czwartek wszystkiego się wypytam gina żeby już was nie męczyć :P(t)asia hej i dziękuję
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same powiedzą?? U mnie dziewczyny mówiły, że zabierały po 3 godzinach. Ciekaewe jak to się potoczy Oj oby odeszła ta kolka
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kotku wszystkiego najlepszego
Stokrotko fajnie, że temperaturka jednak poszła w górę! To trzymam dalej kciukasy. I pozostaje czekanie... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Onyks super że działka jest już Wasza!! Gratulacje! |
||
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja teraz czytam naprawde w pospiechu, bo nie potrafie nie wejsc na chwilke ![]() Cytat:
Dasz rade Strong biedactwo Kotku sto lat, sto lat, niech zyje zyje NAM, sto lat, sto lat...... Bylam dzis z mama na zakupach . Kupiłam firany do salonu i do sypialni makarony mama kupila firanke do Seby pokoju i sprezentowala Nam poduszki i jaski z pierza Kochana jest![]() I w CCC upatrzyłam sobie torebke Przed wyjazdem jeszcze kupie bo amm 30%znizki![]() Po południu bylismy u cioci na dzialce, Seba tak sie wyszalal, ze teraz padł w 5 min
|
|
#1230 |
|
Zadomowienie
|
Kotku wszystkiego naj
strong czaruje teraz tą nieszczęsną kolkę, żeby poszła. Czary mary ... Ana*** coś wiem na temat komplikacji i trudnych wyborów. Pisałam wcześniej, że w oczekiwaniu na wymarzony domek (jak na razie mamy tylko pozwolenie na budowę) wynajmujemy mieszkanie. Za miesiąc ślub. Na koniec miesiąca kończy mi się umowa o pracę i raczej nie będzie przedłużana bo chyba tego nie chcę. Miałam mieć drugą ale zrezygnowałam. Z obroną inż też nie idzie tak jak bym chciała... Ale mimo tych wszystkich trudności chcemy z TŻ postarać się o dziecko.Może to nie mądre, i wiele z was uzna że nie rozsądne, ale myślę że jesteśmy na tyle dorośli i zaradni że sobie poradzimy. Dziewczyny rodzą dzieci za małolata i wszystko ok. A jak człowiek tak siedzi i mysli to zawsze znajdzie coś co jest przeszkodą do powiększania rodziny. Nie mówię tutaj o ekstremalnych przypadkach, bo oczywiście nie można generalizować. Życie jest za krótkie żeby się tak wszystkim martwić ![]() strong a czy ja mogę się dopisać do przeglądu tygodnia? We wtorek 04.09 odbieram suknię ślubną A na kolejny tydzień będę już miała coś związanego z przygotowaniami do dzidziusia =)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

za rozmowę.

a drugi miesiąc dyżur, tylko teraz lipiec lub sierpień.
ciekawa jestem jak wyrosły te krasnale
do tego 5 nowych mam, więc pewnie tez płacz będzie... choć te "stare" raczej też łzę uronią, bo długa przerwa 
teraz jest tyle zwalnianych nauczycieli, ze szok, a szukających pracy to już w ogóle... 

na poczatku planowalismy chrzciny na dzisiaj to by maly chodzil z podpitym oczkiem
jakoś zeszło, a byłam zalogowana

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.