Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 12:57   #1921
ela3010
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Hej.

Muff a nic, tak tylko pytałam, bo chcę się na króciutko ściąc.

Mój Miłosz mówi mama świadomie, baba też, tata, dada, papa, nie niei tyle chyba.

Tż z moim tatą kopia mi za domem i po deszczu będę sadzić truskawki.

U nas dziś 30 st w cieniu.

Na obiad naleśniki z serem i ciato toffik, to na deser do kawusi.

Zmykam żabki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:15   #1922
muffinka90
Zakorzenienie

u nas dziś mega-marud-day

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzisiejsze próby
Brawa dla Roksanki jaka skupiona na tym drugim zdjęciu

szpilko dla Heli

a mój marud zrobi 2-3 kroczki i dalej stoi i się złości nie wiem czemu

"uwielbiam" jak o tej porze na wsi wszystkie myszy lezą do domu chcialam wstawić pranie, ale słyszałam jak się tłuką w pralni, już mi się odechciało, niech tata sobie sam tam chodzi
jeszcze mnie dziś rano olśnił, że jakaś menda musiała wyzeźć pod drzwiami i siedzi pod kominkiem, więc na dole też nie siedze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 14:17   #1923
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Hejka

Noc rewelacyjna. Mimi pał od 21 do 8,57 spacer i zakupyty zaliczone. Już śpi od godziny a ja przez ten czas napiekłam naleśniki, zrobiłam farsz do krokietów, czekając aż ostygnie sprzątnę mieszkanko

Eluś wyśli parę promyczków w okolice Wrocławia. U Nas pochmurnie, ale nie pada ;p

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Baszka czemu nic Ci nie instaluje??? To busuu jest fajne pod tym względem że da się tam nauczyć wymowy bo jest lektor włoski:-D ale powiem Ci że mam i inne kursy zawsze jakieś slowko złapie i zapamiętam;-) spróbuj z tym busuu na kompie bo ja tam w tel musiałam maila podawać i coś mi z tego na pocztę przyszło...poszukaj może na kompie w google :-D może się uda;-)

Mam w kuchni mysz...tz na nic poluje;-) hehe

Bo miałam to samo co ty, każą podać maila i hasło, podaje to piszą że błędne hasło. Z każdym kursem tak miałam ale zobaczę na kompie może faktycznie się uda, dziękuję

Mysz mieliśmy jak byłam w ciąży, ze wsi przywieźliśmy z warzywami. Tż ją przyłapał, bo w garnku z kaszą siedziała, ale jaką pułapkę dla niej wymyślił domowej roboty, to jak to mysz ozbaczyła to chyba zwijała się ze śmiechu, ale na nas dzień kupił łapkę i złapała się na ser strachu w domu było co nie miała
Stary 2012-09-01, 14:25   #1924
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

dziewczyny czy wam też te dzieciaki wstające juz tak dają w kosć?? moj sie kompletnie przestał słuchać, moge go setki razy ściągać z półki z dekoderem czy z szafek i tak aż do płaczu;/dlatego mało tu ostatnio zaglądam, bo wiecznie za nim biegama wieczorem to padam na twarz
e-he...już wie jak otwierać szuflady...pozatym to nie może nic leżeć na ławie, bo wstaje do narożnika a potem myk myk i ma wszystko to co w łapcie jej wpadnie

od 7 do 13 urzędowaliśmy z tż w polu, ziemniaki wykopane...czasami mam dość tej wiochy...a jeszcze tż mówi, że może byśmy poszli ciotce pomóc...o nie...takiego
wykąpałam się i nie zamierzam nic robić...no może później łazienkę posprzątam...i naczynia zmyję...

ciepło jest, ale niebo jakieś takie dziwne
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 14:26   #1925
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ja też witam z kawusią kto się przyłączy ?

OliV dziś w nocy pojękiwała co chwila nie wiem co jej było. Ale za to spała prawie do 8 (7,45) super teraz bawi się z tatusiem. Uczą się mówić czasami wychodzi jej ba-ba i ka-ka a jak u Was?

Michał mówi juz Mamma, ale tylko jak jest głodny, bądź czuje zagrożenie, np stanie przy czyms i nie umie sobie poradzić, tata, dek, to dziadek, baba, nenene jak się ze mną kłuci i mmm jak już połkną i czeka na kolejny kęs

W fajny etap już wchodzą nasze pociechy, bo można już je zrozumieć

Muff, Witaj ju sobię wyobrażam te piękne klimaty
Stary 2012-09-01, 15:21   #1926
janeczka7891
Zadomowienie

ehhh myszy.... ble jak ja nie lubię tego dziadostwa.....

My przy przeprowadzce jak nasze rzeczy stały w garażu, ja tam segregowałam wszystko i patrze a tu jaszczurka heh potem juz nie chcialam nic robić ale udało nam się ją zabić
Stary 2012-09-01, 17:07   #1927
nettka_
Zadomowienie

Myszy bleee ohyda U mnie przeważnie do garażu wchodzą a tam karma dla psa i jest co jeść

Kiedyś się opalałam na trawie i czuje coś mi chodzi po głowie, pomyślałam ,że to mucha i machnęłam ręką a tu po mnie chodziła jaszczurka tak się mnie wystraszyła ,że ogon zgubiła:h ahaha:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:46   #1928
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

A jak jest dziewczyny u was z jedzeniem wasszych pociech?? Bo u nas okropnie sie zrobiło, nie ze wzgledu na brak apetytu tylko na to ze wyłazi mi z krzesełka a przypięta tak ryczy, ze nie ma szans na jedzenie od trzech dni walczymy bo ja przypinam ona nie je, nie przypinam wychodzi i co tu z nią rbić? narazie walcze dzielnie i czekam az przestanie sie wydzierać przy zapieciu (aaa to samo jest w wózku, bo też w nim wstaje, no i gryzą ją pasy w fotelku samochodowym)

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:24   #1929
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Kiedyś się opalałam na trawie i czuje coś mi chodzi po głowie, pomyślałam ,że to mucha i machnęłam ręką a tu po mnie chodziła jaszczurka tak się mnie wystraszyła ,że ogon zgubiła:h ahaha:

To możliwe ?? : cojest:
Stary 2012-09-01, 19:52   #1930
pokszyfka
Zadomowienie

zmysł moje dziecię je z mojego talerza. to co jest przygotowane specjalnie dla niej 'dławi' ją i wypluwa...

była u mnie w odwiedzinach mamka i sis i od tamtego momentu chodzę przybita...niech ten dzień się skończy
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:53   #1931
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Myszy bleee ohyda U mnie przeważnie do garażu wchodzą a tam karma dla psa i jest co jeść

padłam jak to przeczytałam hahahaha

Zmysł u nas też czasami jest ryk jak go wkładam do wózka albo krzesełka, czekam aż się uspokoi i karmię wtedy, nie wyciągam...

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
zmysł moje dziecię je z mojego talerza. to co jest przygotowane specjalnie dla niej 'dławi' ją i wypluwa...

była u mnie w odwiedzinach mamka i sis i od tamtego momentu chodzę przybita...niech ten dzień się skończy
a to dlaczego?
Stary 2012-09-01, 19:54   #1932
kasia_aa
Zadomowienie

beznadziejny dzien, zmarnowana sobota. Nic mi sie juz nie chce. humor do d.upy i zaraz do kompletu pokłócę sie z tżtem. ooo!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:11   #1933
saaraa_lub
Rozeznanie

Elu ja mam króciutkie włosy.Jak jesteś fejsowa to mozesz mnie zobaczyć
Zmysł u nas z krzesełkiem jest tak praktycznie od początku.O zapinaniu nawet nie myślę, po prostu je z zabawkami (aktualnie z drewnianą łyżk), potem wkłada zapięcia do buzi itd.Jak już zaczyna mi wstawać kończymy jedzenie. W wózku tez nie zapinam ( ma tylko zabezpieczenie miedzy nóżkami takze sie nie wyslizgnie) bo jak zaczynam zapinać wrzask i o żadnym spacerze nie ma mowy (a tak tfu tfu juz jakiś czas w wózku posiedzi, nie długo ale zawsze coś bo wcześnie wózek parzył w doopke żywym ogniem).
Stary 2012-09-01, 20:21   #1934
nikaa2
Wtajemniczenie

oj a u nas odwrotnie... dziec w miare pogodny

aby jutro było lepiej

młody ziewa musze uciekac zaraz....

udało mi sie jednak up[olowac te bodziaki z biedry na 80 i 86 niebieski i złołty... glam i jak ten wypad po cos słodkiego udał sie? ja tez nie potrafiłam przejsc obojetnie obok pryncypałków capuccino

lecimy

p.s. ja kiedys przyłapałam mysz jak siedziała w karpatce w kremie :zygi:

pierwsza sie podkradła nizeli ja
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:22   #1935
basiula19
Zadomowienie

hejo mamusie przepraszam za nieobecność ale ostatnio nie mam kompletnie czasu na kompa........robiłam niuniowi konfitury i soczki na zime no i dalej remont........

NASZ STAN NA DZIEŃ DZISIEJSZY:
- stoi w łóżeczku i przy czym sie tylko da,
-raczkuje na łóżku na dywanie sie boi,
-w chodziku lata jak szalony,
- chodzi prowadzony za rączki,
- waga 9,5 kg
- zebów 8 i 2 w drodze

chyba tyle.......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:04   #1936
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
A jak jest dziewczyny u was z jedzeniem wasszych pociech?? Bo u nas okropnie sie zrobiło, nie ze wzgledu na brak apetytu tylko na to ze wyłazi mi z krzesełka a przypięta tak ryczy, ze nie ma szans na jedzenie od trzech dni walczymy bo ja przypinam ona nie je, nie przypinam wychodzi i co tu z nią rbić? narazie walcze dzielnie i czekam az przestanie sie wydzierać przy zapieciu (aaa to samo jest w wózku, bo też w nim wstaje, no i gryzą ją pasy w fotelku samochodowym)
kurcze to musisz się namęczyć. A nie przytrzasnelaś jej, ze teraz ma taki uraz?

Michał je jeszcze w bujaczku, bo zajmuje znacznie mniej miejsca niż krzesełko, ale i tak nie mam z nim problemu, nawet teraz jak naszykuję mu jedzenie i mówię: "Michaś idziemy am, to mnie wyprzedza i sam na nim siada i czeka
W wózku mi tylko wyje jak idzie z nami teściowa bo go nauczyła wyciągania, ze mną i tżem jest grzeczny, w aucie nie mam też problemów...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

oj, przecież takie wizyty powinny działać w prost przeciwnie

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Pokrzyweczko 100 lat i duuużo uśmiechu na twarzy
Stary 2012-09-01, 21:12   #1937
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
U Nas dzien pod hasłem zebów czyli maruda i biegunka))
Stary 2012-09-01, 21:34   #1938
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
To możliwe ?? : cojest:
Możliwe.....Mi nie było do śmiechu

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:42   #1939
nikaa2
Wtajemniczenie

młodego położyłam lulu ale pewnie i tak jeszcze ze 2x mnie zawoła do północy

jak byłam na kontroli u pediatry to wspomniała o tym ze powinnam złapać trochę oddechu i dać młodemu kaszkę mleczną... ale ze więcej powie mi nt. żywienia za tydzien na bilansie, w oóle była zdziwiona że młodego karmię wyłącznie swoim mlekiem+posiłki stałe oczywiście ... ciekawe co miała na mysli- ze może mi zaskzodzić karmienie czy o to wstawanie nocne? ciekawa jestem tej wizyty

Fatal a ile ząbków u Zosi?

coś miałam napisać... aaaa.... nie wiem jak u was ale u mnie pieluszki Dady z biedry do rozm.3 były super... a rozm.4 świerdzi strasznie i to kóraś paczka... ajak jest nawet torszke siusiu to śmierdzi przeokropnie- nie ma tak w babydreamach czy pampersach...... także mówie stanowcze NIE Dadom

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

tak z tą jaszczurką było dobre

delektuje się Redsem jabłkowym- któraś jeszcze?

my jutro kończymy Nifuroksazyd i jesczcze probiotyk 2 tygodnie mamy brać.... i zobacyzmy, oby iegunka nie wróciła

dopiero w październiku będzie kasa na fotelik.... chyba Chicco xpace ))))))) chociaż korci mnie bo tańszy jest Maxi cosi priori- ale musze dotkąńąć na żywo i obejrzeć- chociaż podejrzana jest ta niska cena jak na Maxi cosi? wtf?

wy pewnie już macie zmianę fotelikó za sobą......

a mój młody nie raczkuje, nie trzyma się łóżeczka, nie stoi sam, nie mówi "mama" itp. ... licze na to że jest jednym z najmłodszych na tym wątku i to dlatego bo normalnie się można komplexów nabawić hehehe
Stary 2012-09-01, 22:04   #1940
Seona
Zakorzenienie

Nie doczytałam wszystkiego

Janeczko, wyście się pogodzili a ja się tak z moim pogryzłam przy dzieciach!!! że szok!! resztkami sił mu w pysk nie dałam nie zrobił nic złego, tylko ze złości miałam mu ochotę przypierd... o głupstwo takie, że szkoda gadać

Olusia, Pokszyfka, 100 lat dziewczyny!! Dużo panien na wątku

Ela co z tymi kciukami co miałyśmy trzymać? Ja też zamierzam ściąć włosy na krótko. Mąż faktycznie za grosze pracuje no ale ja też tyle zarabiałam

Podziwiam, że Miłosz tak świadomie mówi moja daaaaleko w tyle

Mszpilka, gratuluję zębów!! U nas już z 8 albo 9?!? Same wychodzą, rachubę zgubiłam 3 na dole i za 5 na górze?

Nikaa, gratulacje, że tyle karmisz. Ja już zapomniałam co to jest? Kto jeszcze karmi piersią?

Muffinka zaraz sprawdzę czy mnie nie wykasowałaś

Fatal, ta biegunka to pewnie od zębów. Moja pediatra mówi, że jak idą zęby to wszystko może być i zielone kupy i śluz w kupie i biegunka i stałe itp. Współczuję

Saaraa, zmysł u mnie krzesełko kompletny nie wypał ani nie da się posadzić ani nakarmić. Przy Pati super się sprawdzało.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:13   #1941
saaraa_lub
Rozeznanie

Ja karmię W zasadzie mojego alergika mam karmić jak najdłuzej -tak radziła ped. Alergo za to zdziwiona,że jeszcze karmię.Ale u nas narazie brak alternatywy.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-09-01 o 22:17
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:18   #1942
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam

my dzis z niunią u taty mego podziałkowaliśmy, pogrilowaliśmy niunia coś zasnąć nie mogla ... od 11-16 ani minutki, a zazwyczaj jakas tam drzemka jest wczesniej potem spanko w podrozy powrotnej, kąpiel i już chrapie...

lece do niej zaraz

ze słów to : mama, dadi, tyrli, papa, baba i inne niepodobne do niczego

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:21   #1943
nikaa2
Wtajemniczenie

Seonka

Sara
przybij pionę )))) dzięki tej pani dr czułam się jak odludź

mój w krzesełku jada narazie ale fakt faktem że go nie przypinam.... bo ma do tacy rpzyczepione takie coś między nogami podpórkę..... moze dlatego toleruje krzesełko? tzn. chyba jeszcze usiedzi w krzesełku, nie wiem bo przez ta tygodniową chorobę to go nei sadzałam w nim bo prawie nic poza piersią nie jadł....
dzisiaj już podałam mu zupkę z mięskiem.... powoli mu rozszerzam dietę do "normalnej"

pójde do klubu bo dawno nie byłam

Dalia
dobranoc Majunia śłicznie już mówi mój wszystko jakieś niezrozumiałe gada sam do siebie, najśmieszniej jest jak do siebie szepcze hehe

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-09-01 o 22:25
Stary 2012-09-01, 22:23   #1944
Seona
Zakorzenienie

Nikaa, Saara, ale ja podziwiam!! nie, że dziwię się. Bardzo bym chciała jeszcze kiedyś zaznać tej bliskości i czułości

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:26   #1945
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Nikaa, gratulacje, że tyle karmisz. Ja już zapomniałam co to jest? Kto jeszcze karmi piersią?

Saaraa, zmysł u mnie krzesełko kompletny nie wypał ani nie da się posadzić ani nakarmić. Przy Pati super się sprawdzało.

ja karmię rano, na sen jako popitka kaszki lub poporstu cyc ( zalezy jak zmeczony dzieć) i w nocy .... w dzien rzadko, bo rzadko jestem

u nas krzesełko strzał w 10000

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-09-01, 22:26   #1946
nikaa2
Wtajemniczenie

Seonka oj żebyś nie wykrakała jeszcze jednego dziecia hehe )))))) **
póki mlenio jest a ja nie wracam do pracy narazie to karmić zamierzam... zaoszczędzę no i ta bliskość to coś magicznego na prawdeę )))

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-09-01 o 22:28
Stary 2012-09-01, 22:27   #1947
saaraa_lub
Rozeznanie

Seona wszystko przed Tobą
Nikka przybijam piątkę
Jeszcze kilka Mamus karmi nie chcę nikogo pominąć takze nie będe wyliczać ale wydaje mi się,ze nawet sporo.
Stary 2012-09-01, 22:29   #1948
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość

Dziewczyny doradzcie to z tym żłobem robic bo juz naprawde nie wiem, a mam tylko ten tydzuen zeby cos posstanowic:
Prywatny czy publiczny: pieniążkowo jeżeli idzie o ilość godzin to kasa taka sama, jeżeli cciałabym wiecej godzin to publiczne bardziej sie opłaca.
Ilość dzieci pryw. 15, 3 panie, publ. 30, 2 panie.
obawam sie ze jak teraz zrezygnuje z publicznego to gdybym chciała kiedyś spróbować to mnie nie przyjmną, a kobitka w prywatnyn szczedrze mnie irytuje.... no iboje sie co z Niną tutaj juz te panie zna a one ją i nie wiem... nie jestem pewna pozostawnia jej w prywatnym, bo póki co tak postanowiłam ale coś mi szepcze zeby spróować... kurde wiem ze jecze ale doradzcie cos
zmysl, niemozliwe, zeby w panstwowym byly 2 panie na 30 dzieci. ustawowo chyba musi byc 1 pani na 5 dzieci do roku. u nas jest 35 dzieci(masakra) i jest 5 Pan na stale i jedna dochodzaca, mysle, ze zakladaja, ze zawsze jakies dzieci chore beda.
Na Twoim miejscu zostawilabym ja w tym prywatnym, jest wiekszy jednak komfort. W Panstowym jest wiecej kontroli itp, co z jednej strony ejst dobre ale z drugiej nic na reke nie pojda- tak jak u nas nie ma opcji wielorazowek i jeszcze pare rzeczy.
w panstowym tez nie zwracaja kasy jak dziecko jest chore itp. Nawet jak zdecydujesz, ze przez miesiac nie bedzie prowadzac to i tak placisz normalnie- oprocz jedzenia. NO i za jedzenie jest oplata za caly dzien, niewazne jak dlugo dziecko jest.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Mamusie po cc
- jak Wasze brzuszki? Macie jeszcze odrętwiałą część fałdki? Zmalała Wam ta fałdka? A może już nie macie jej?
Faldki brak, ale pod blizna mam odretwiale, chyba juz mi nei wroci czucie. Blizna w wiekszosci jest dalej czerwonawa. gdzieniegdzie sie zrobila blada. Bolec mnie na szczescie juz nie boli, ale nie znosze jak sie mnie tam dotyka.
Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
princ ja przy mojej nie moge wlaczyc suszarki,wlaczyc miksera czy blendera,o odkurzaczu nie wspomne a kiedys tez nie bylo problemu,ale w sumie to duzy halas nagly ejst,moze ona nie wie co sie dzieje

------
moja tez placze na takie halasy, ale dopiero po chwili
ostatnio dostala spiewaka slodziaka, to byl wieczor i sie go bala i plakala jak spiewal, a rano juz normalnie sie nim bawila i sie go nie bala. To zalezy od stopnia zmeczenia itd.

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
-gdzie kupowalyscie (jesli w ogole kupowalyscie)puzzle piankowe dla dzieci?bo wtedy cos pisalyscie o jakis atestach,ze mieli je wycofywac czy cos?
my mamy puzzle tessell, sa drogie ale bardzo fajne, aktualnie mamy z nich zlozonego konika bujanego i Kasia lubi sie na nim bujac.
http://tessell.istore.pl/pl/animal-t...biegunach.html
Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
heej!

dziewczyny czy wam też te dzieciaki wstające juz tak dają w kosć?? moj sie kompletnie przestał słuchać, moge go setki razy ściągać z półki z dekoderem czy z szafek i tak aż do płaczu;/dlatego mało tu ostatnio zaglądam, bo wiecznie za nim biegama wieczorem to padam na twarz
z chodzacym juz dzieckiem u nas w domu jest ok, za bardzo szuflad nie otweira, tylko nie moge prania na balkonie wieszac, bo wychodzi choc jest bardzo wysoki prog. MOja glownie biega z zabawkami po domu. Gorzej z nia teraz gdzies wyjsc, bo nie chce siedziec tylko wszedzie chodzic.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

MOja siedzi w krzeselku ok, przypieta zawsze, bo inaczej by caly czas wychodzila. Ja ja wkladam tylko do karmienia- nie bawi sie tam na codzien i mysle, ze dosyc lubi siedziec bo wszystko widzi z wysoka, normalnie nie ma takiej opcji.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:29   #1949
nikaa2
Wtajemniczenie

Dalia
czyli tż wszedł w swoją rolę? to dobrze ze się sprawdził i możesz Majunię zostawić pod jego opieką
a spełniona mama to najlepsza mama
Stary 2012-09-01, 22:33   #1950
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Seonka

Sara
przybij pionę )))) dzięki tej pani dr czułam się jak odludź

mój w krzesełku jada narazie ale fakt faktem że go nie przypinam.... bo ma do tacy rpzyczepione takie coś między nogami podpórkę..... moze dlatego toleruje krzesełko? tzn. chyba jeszcze usiedzi w krzesełku, nie wiem bo przez ta tygodniową chorobę to go nei sadzałam w nim bo prawie nic poza piersią nie jadł....
dzisiaj już podałam mu zupkę z mięskiem.... powoli mu rozszerzam dietę do "normalnej"

pójde do klubu bo dawno nie byłam

Dalia
dobranoc Majunia śłicznie już mówi mój wszystko jakieś niezrozumiałe gada sam do siebie, najśmieszniej jest jak do siebie szepcze hehe

hehehehe... moja czasem tez tak cos mruczy pod nosem ogolnie bardzo duzo dzwiekow wydaje ale ciezko to jakos "dopasowac" do czegos...

moja lubi krzeselko... a najbardziej to juz usmarowac je i siebie

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Dalia
czyli tż wszedł w swoją rolę? to dobrze ze się sprawdził i możesz Majunię zostawić pod jego opieką
a spełniona mama to najlepsza mama

wszedl-nie wszedl... pojęcie względne... mam koleżance ktorej płace za siedzenie z Mają...

zmykam, buziaki

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości