|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Liwka ale fajnie jak to bedzie dziewczynka
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-09-01 o 19:34 |
||
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis zrobilam sobie drzemke o 16.30 a wstalam przed chwila bo siostra do domu wrocila , i naszla mnie ochota na OreO no to ciup do sklepu i do tego kakao yhmmmmm pysznosci. a jutro do pracy od 10do18 ehhh
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ide się umyć i czekam na Mam talent
A jutro jedziemy do Wąwolnicy (Lubelanki wiedza gdzie to) na Mszę Św. bo sa tam uroczystości odpustowe i obiecuje sie pomodlić do Matki Bozej Kębelskiej- słynącej z wielu cudów związanych z cudem narodzin, uratowaniem wielu zagrozonych ciąż i uzdrowień, (nawet w Rozmowach w Toku kiedyś o tym miejscu było) i polecić wszystkie nasze forumowe martwiące się mamusie- oczywiście te wierzące, które sobie tego życzą ![]() I tak w związku z tym jak u Was z wiarą? Wierzące, praktykujące, rózne wyznania? Tak z ciekawości pytam. My z Tż-em niby zawsze byliśmy wierzący i praktykujacy- ale bez przesady, bywało, że czasem nam się nie chciało w niedziele do kościołas pójśc itp. Ale odkąd jestem w ciązy jakoś ta nasza wiara się zwiększyła (Jak trwoga to do Boga , a co za tym idzie i zwiazek jakby silniejszy, trwalszy, mniej kłotni i nawet Tż zaproponował, żeby jutro do Wąwolnicy jechac, chociaż to ja jak już zawsze go do koscioła holowałam...No cóz moze dojrzał Ot taki mój wywód egzystencjalny
|
|
|
|
|
#3004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wiary to ja w Kościele melduje się co tydzień. Moj TŻ niekoniecznie.Nie ma takiej potrzeby. Ale u niego w domu nie było w zwyczaju co niedziele pojawiać się na Mszy więc pewnie dlatego tak.
|
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj kochane moje martwiące się Mamusie, będę mocno ściskać za Was kciuki.
Ja właśnie wciągnęłam pół dużego arbuza, który za mną chodził od wczoraj - i wlaśnie zdałam sobie sprawę jaka mnie nocka czeka ;P |
|
|
|
|
#3006 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana, jak koleżanki powiem jedno: co za cycuszki Super proporcjonalna jesteś mi się podoba, też na dniach jestem za fotą, ale może lepiej ten klubik? nie wiem jak to się robi, ale Wy pewnie wiecie ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3007 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem... ale gdybyś miała ochotę się wygadać, to śmiało pisz pw ah i jeszcze jedno.... sporo się w ostatnich dniach naczytałam o martwych ciążach i praktycznie wszędzie piszą, że jak beta rośnie (nawet jeśli nie "książkowo") to jeszcze jest szansa.... moze nie wszystko przesądzone? trzymaj się Cytat:
Cytat:
oczywiście nie wszystkie dzieci są "problematyczne", ale trudne pojedyncze dni praktycznie chyba każdemu dziecku się zdarzają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ObserwujeCie;362635 95]
No rzeczywiście się wyżej usadowił ! I biust chyba też całkiem całkiem, proszę brać przykład ze strippi i eksponować ![]() [COLOR="Silver"] wiesz kochana ja mam tutan w Norge duzy problem z bustonoszem mieszkania
|
|
|
|
|
#3009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki trzymam kciuki za wasze dzidziusie aby sie okazalo wszystko dobrze!
i jeszcze raz Liwka gratuluje pierwszej wątkowej dziewczynki! co do alkoholu i papierosow ja nie dopuszczam ani macha ani łyka. co do wiary nie wierzaca, ale chodze z tżtem do kosciola bo on wierzacy i praktykujacy bo mu obiecalam. zaraz mnie wysmiejecie my z tżtem od obiadu mamy maraton Czterej Pancerni i Pies jeszcze jeden i ide spac
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
a mi moja mlodsza siostra wlasnie poslala linka. do 'matura to bzdrua' wiecie tegoroczna maturzystka ![]() i pytanie z dzialu ' slwani pisarze i poeci' - ' kto napisal ''basnie Andersena'' ' i koles odp - Kopernik, no az sie poplakalam ze smiechu |
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I gratuluję pierwszej wątkowej dziewczynki (;
|
|
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można się "ciekawych" rzeczy dowiedzieć ![]() dobranoc
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
megi-megi
LiwkaO i ![]() Tak wczoraj narzekałam, że objawy mi minęły - owszem, nie mam zgagi, ale piersi mi dokuczają; a dokładnie sutki, omg, jakie dziwne uczucie Skoro tyle pisałyście o jedzeniu: dziś zrobiłam nam polędwiczkę wieprzową w rozmarynie, duszoną z warzywami (cebula, czosnek, pomidory, ziemniaki, groszek) Mniam!Na jutro Mężczyzna zje kiełbachę z ziemniakami i sałatką, a ja łososia z duszonymi warzywami i kapką ziemniaczków ![]() I znów się głodna zrobiłam |
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
no to spokojnej nocy zycze
|
|
|
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że poczekasz na klub i wtedy No 20zł to nie ma co ryzykować, a jak kupowałam od gościa (na allegro nick euro-moda) to miał podane wymiary w łydkach i kolanie nawet Cytat:
Z tym proporcjonalnym to też jest tak, że jestem ubita, bo jeżdżę konno więc trochę tych mięśni jest i ciało nie jest sflaczałe mimo kg. Jestem za klubem. Mogę założyć go, ale to dopiero jutro wieczorem. Buziaki kochane, miłej niedzieli
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na razie trzeba czekać. Przepraszam, ale nie chce mi sie nadrabiać całosci i cytowac innych. Mam nadzieje ze u Megi wszystko jets ok |
|
|
|
|
|
#3019 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() moje ze śliwkami, malinami i bezową pianką wyszło takie pyszne ze na ciepło cały rządek zjadłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja poproszę też zdrowaśkę i za mniemiłej niedzieli
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam bardzo za info jeśli chodzi o sytuację prawną w pracy
Obudziłam się dziś w środku nocy z bólem brzucha. Chyba Sławkowi (jak nazywamy mój brzuszek) nie przypadła do gustu pizza Jeśli zaś chodzi o spanie, nie wiem czy Wy też to zauważyłyście. Byłam fanką spania na prawym boku, ale od jakiegoś czasu ciężko mi tak spać. Mam wrażenie wtedy jakby nie wszystko w środku zmieniło swoje miejsce i dopiero lewa strona jest wygodna. ![]() Znów czuję przeziębienie w powietrzu. Takie nagłe ochłodzenie zawsze ma na mnie złe skutki... Mam nadzieję, że znów się nie rozchorujemy
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie.
Krwawienie w nocy w końcu ustało, ból też. Czekam na usg, żeby zobaczyć czy z maluchem wszystko dobrze. Dopiero nad ranem usnęłam, jak zobaczyłam czystą podpaskę. Wstąpiła we mnie nadzieja. I tu mam pytanie, bo lekarz wspominał, że może być obrzęk łożyska. W tej chwili łożysko jest duże- zajmuje pół macicy. A jak wychodziło w 12 tygodniu na usg? Możecie zerknąć na fotki?
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2012-09-02 o 09:06 |
|
|
|
|
#3022 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie kobitki w tą słoneczną niedzielę
Mam nadzieję, że u martiwących się mamusiek już sytuacja opanowana i nocka przyniosła dobre wieści![]() Właśnie zajadam się owsianką i postanowiłam do was zajrzeć i nadrobić trochę zaległości żebym potem znowu 10 stron w plecy nie była...jeny już ponad 100 napisałyśmy ![]() I przy okazji - czy myślała któras z Was o wózku? w sensie jakie są teraz rozwiązania uprzyjemniające spacery?) bo ja dostałam możliwość otrzymania w spadku 8letniego wózka, i się zastanawiam czy to oby nie jest jakaś już prehistoria słyszałam, że ważne jest aby miał sketne kółka z przodu i pomopowane...no i ponoć z gondolek się szybko wyrasta...no ale chyba tak czy siak trzeba ją mieć na początku bo w czym innym wozić maleństwo?buzka ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
ja niestety 12 tydzień mam przed sobą (obecnie 9 leci) więc nie pomogę tutaj
|
|
|
|
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to jest oznaczone? ja nic nie wiem na temat łożyska jedyne co to jeśli nie pomyliłam tego z czymś innym to w 10tyg cos mi poazywala ginka ze tu taka plamka mala ok 5mm ze z tego bedzie lozysko. chyba ze pomylilam cos. a kiedy to usg? ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
no ja na 8letni wozek bym sie nie zdecydowala. rok-dwa ale tylko od sprawdzonych osob. mi sie aktualnie podoba Tako. http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=329 http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=326 http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=314 http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=328 http://global.images10.fotosik.pl/13...889d1857e7.jpg
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Niedziela- więc jak lekarz się obrobi po kolei
![]() A lożysko widać. Jest macica. W środku taki placek przyklejony do niej- łożysko właśnie i pod dzidziol. Nawet mnie rzuciło się w oczy, że mam kawał tego łożyska a nie taki pikuś. Dobrze było widać z usg przez brzuch. Aż dzidzi miało mniej miejsca.
|
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj coś czuję, że muszę się zaczać zaznajamiać w rynku niemowlęcym bo wózek to chyba początek góry lodowej![]() ten ma boskie składanie...oczywiście cena odpada ale przyznajcie, że jest boski ![]() http://allegro.pl/wozek-chicco-i-mov...574875540.html Edytowane przez Sunshine833 Czas edycji: 2012-09-02 o 09:51 |
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Zapraszam mamusie do mnie na obiad. Właśnie gotuję rosołek, a na drugie będą kluski, pierś z kurczaka z pergaminu (nowy "Pomysł na..."
) oraz mizeria. Mmmmm.....Już czuję rosół w powietrzu, hehe.
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,też mam nadzieję ,że te kryzysowe sytuacje rozwiążą się pozytywnie.
megi-megi...ja co do łożyska nie mogę pomóc - w ogóle się nie znam ...Cytat:
A ! Jeśli któraś z was będzie kupować wózek nowy to warto jak najpózniej-najblizej porodu.Bo od momentu kupna "działa" gwarancja- a przecież testować będzie się wózek dopiero z maluszkiem...... Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-02 o 10:45 |
|
|
|
|
|
#3028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
własnie ziemniaczki się kończą gotować
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3030 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://stanikomania.blox.pl/html/131...21.html?361780 Cytat:
![]() Cytat:
![]() megi-megi daj znać koniecznie, po mam nadzieję udanym usg, co do łożyska ja Ci nie pomogę, to moja pierwsza ciąża i dopiero połowa 10 tyg. Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-09-02 o 13:16 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

pełno krwi.
więc już mogę mówić do brzuszka po imieniu 

mieszkania 

i 

05.07.2008