Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 19:33   #3001
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za wsparcie. Niestety krwawienie nie ustaje, ale chyba lekko zmalało. Musiałam iść do wc pełno krwi.
Leżę i czuję ucisk w dole brzucha. Dostałam luteinę pod język.
Dzisiaj widziałam maleństwo. Widać, że charakterne... kopało, jak lekarz dociskał je głowicą i było piękne takie i machało łapkami. A ostatnio jak się widzieliśmy było fasolą.
Tak bym chciała je uchronić przed złem, a czuję tylko bezradność. Mogę tylko leżeć.
A w domu tęskni za mną synek.
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Witam się niestety ze szpitala! przyjechałam wczoraj na IP z silnymi bólami brzucha promieniującymi do pleców. Przyjęli mnie na oddział, zrobili badania. USG w porządku na szczęście! Dzidzia zdrowa dobrze rozwinięta. Pobrali krew, mocz i posiew i czekam na wyniki. Wypiszą jutro prawdopodobnie. Dostaję paracetamol w kroplówce i luteinę pod język. W czasie badania USG pani doktor stwierdziła, że chyba będę mamą dziewczynki tak na 90% więc już mogę mówić do brzuszka po imieniu
Dziewczyny, trzymajcie sie.. tak jak piszecie, w takich chwilach człowiek jest zupelnie bezradny

Liwka ale fajnie jak to bedzie dziewczynka

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-09-01 o 19:34
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 19:41   #3002
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

och coz za dzien, trzymam mocno kciuki za was moje najdrozsze kobietki, wierze iz wszystko bedzie w porzadeczku

ja dzis zrobilam sobie drzemke o 16.30 a wstalam przed chwila bo siostra do domu wrocila , i naszla mnie ochota na OreO no to ciup do sklepu i do tego kakao yhmmmmm pysznosci.
a jutro do pracy od 10do18 ehhh zbytnio za bardzo mi sie nie chce, no ale coz. chyba mam jakiegos MEGA lenia, bo ja bym ciagle mogla tylko spac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 19:51   #3003
klementyna1
Zakorzenienie

A ja ide się umyć i czekam na Mam talent
A jutro jedziemy do Wąwolnicy (Lubelanki wiedza gdzie to) na Mszę Św. bo sa tam uroczystości odpustowe i obiecuje sie pomodlić do Matki Bozej Kębelskiej- słynącej z wielu cudów związanych z cudem narodzin, uratowaniem wielu zagrozonych ciąż i uzdrowień, (nawet w Rozmowach w Toku kiedyś o tym miejscu było) i polecić wszystkie nasze forumowe martwiące się mamusie- oczywiście te wierzące, które sobie tego życzą
I tak w związku z tym jak u Was z wiarą? Wierzące, praktykujące, rózne wyznania? Tak z ciekawości pytam. My z Tż-em niby zawsze byliśmy wierzący i praktykujacy- ale bez przesady, bywało, że czasem nam się nie chciało w niedziele do kościołas pójśc itp. Ale odkąd jestem w ciązy jakoś ta nasza wiara się zwiększyła (Jak trwoga to do Boga, a co za tym idzie i zwiazek jakby silniejszy, trwalszy, mniej kłotni i nawet Tż zaproponował, żeby jutro do Wąwolnicy jechac, chociaż to ja jak już zawsze go do koscioła holowałam...No cóz moze dojrzał Ot taki mój wywód egzystencjalny
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 19:57   #3004
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A jutro jedziemy do Wąwolnicy (Lubelanki wiedza gdzie to) na Mszę Św. bo sa tam uroczystości odpustowe i obiecuje sie pomodlić do Matki Bozej Kębelskiej- słynącej z wielu cudów związanych z cudem narodzin, uratowaniem wielu zagrozonych ciąż i uzdrowień, (nawet w Rozmowach w Toku kiedyś o tym miejscu było) i polecić wszystkie nasze forumowe martwiące się mamusie- oczywiście te wierzące, które sobie tego życzą
I tak w związku z tym jak u Was z wiarą? Wierzące, praktykujące, rózne wyznania? Tak z ciekawości pytam. My z Tż-em niby zawsze byliśmy wierzący i praktykujacy- ale bez przesady, bywało, że czasem nam się nie chciało w niedziele do kościołas pójśc itp. Ale odkąd jestem w ciązy jakoś ta nasza wiara się zwiększyła (Jak trwoga to do Boga, a co za tym idzie i zwiazek jakby silniejszy, trwalszy, mniej kłotni i nawet Tż zaproponował, żeby jutro do Wąwolnicy jechac, chociaż to ja jak już zawsze go do koscioła holowałam...No cóz moze dojrzał Ot taki mój wywód egzystencjalny
To ja poproszę małą zdrowaśkę co do wiary to ja w Kościele melduje się co tydzień. Moj TŻ niekoniecznie.Nie ma takiej potrzeby. Ale u niego w domu nie było w zwyczaju co niedziele pojawiać się na Mszy więc pewnie dlatego tak.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 20:05   #3005
anika_s
Wtajemniczenie

Oj kochane moje martwiące się Mamusie, będę mocno ściskać za Was kciuki.
Ja właśnie wciągnęłam pół dużego arbuza, który za mną chodził od wczoraj - i wlaśnie zdałam sobie sprawę jaka mnie nocka czeka ;P
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 20:08   #3006
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczęłam silnie krwawić. Dziecko na razie żyje. Nie wiedzą dlaczego krwawie. Obraz z usg nie jest typowy. Leżę w szpitalu. Serce zaraz mi pęknie. Widzałam jak się rusza, macha łapkami. A ze mnie leje się krew.
Trzymam kciuki, żeby było dobrze..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

No to dobra, to macie mnie i brzuchol.
Kochana, jak koleżanki powiem jedno: co za cycuszki
Super proporcjonalna jesteś mi się podoba, też na dniach jestem za fotą, ale może lepiej ten klubik? nie wiem jak to się robi, ale Wy pewnie wiecie ?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
strippi
qrde u mnie jak na razie nic nie widac, chociaz ja zawsze bylam przy kosci chociaz sie obawiam jak to bd u mnie wygladala, bo jak zaraz zobaczycie na zdjeciu moj zoladeczek usadowil sie raczej w gornej partii ciala,
No rzeczywiście się wyżej usadowił ! I biust chyba też całkiem całkiem, proszę brać przykład ze strippi i eksponować

Cytat:
Napisze co u mnie...

Witam się niestety ze szpitala! przyjechałam wczoraj na IP z silnymi bólami brzucha promieniującymi do pleców. Przyjęli mnie na oddział, zrobili badania. USG w porządku na szczęście! Dzidzia zdrowa dobrze rozwinięta. Pobrali krew, mocz i posiew i czekam na wyniki. Wypiszą jutro prawdopodobnie. Dostaję paracetamol w kroplówce i luteinę pod język. W czasie badania USG pani doktor stwierdziła, że chyba będę mamą dziewczynki tak na 90% więc już mogę mówić do brzuszka po imieniu
Uff, dobrze że wszystko dobrze, ale co za dzień dziś piekielny, niech już się skończy jak taki pechowy

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
nie chce nikogo pouczac, bo kazdy decyduje za siebie, ale alkoholu nie nalezy porownywac do niezdrowego jedzenia
Dziewczyny, tyle sie przeciez mowi o zespole alkoholowym plodu FAS
http://www.biomedical.pl/ciaza/fas-z...ndrome-39.html

Ja nie pije, 9 miesiecy to pestka w porownaniu do calego zycia naszego dziecka..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

...powinnam nadstawić dupsko razem z Tobą....
a poza tym i

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
nie jest ok, w sumie jest zle, mam mały przyrost po 48h.
Nie chce na razie rozwijać sie tu na forum, lekarz powiedzial co moze nastąpic
za kilka dni sie wszystko wyjaśni
ehh
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 20:35   #3007
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
nie jest ok, w sumie jest zle, mam mały przyrost po 48h.
Nie chce na razie rozwijać sie tu na forum, lekarz powiedzial co moze nastąpic
za kilka dni sie wszystko wyjaśni
oj rozumiem... ale gdybyś miała ochotę się wygadać, to śmiało pisz pw
ah i jeszcze jedno.... sporo się w ostatnich dniach naczytałam o martwych ciążach i praktycznie wszędzie piszą, że jak beta rośnie (nawet jeśli nie "książkowo") to jeszcze jest szansa.... moze nie wszystko przesądzone? trzymaj się
Cytat:
Zaczęłam silnie krwawić. Dziecko na razie żyje. Nie wiedzą dlaczego krwawie. Obraz z usg nie jest typowy. Leżę w szpitalu. Serce zaraz mi pęknie. Widzałam jak się rusza, macha łapkami. A ze mnie leje się krew.
o rety, współczuje... ale nie martw się, jesteś na pewno w dobrych rękach

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
z dwojga złego wolałabym opcję ona chce, on nie, bo co by nie mówić i jak by facetowi nie zależało to on zaraz po porodzie wróci do pracy i to kobieta zostaje na całe dnie sama z dzieckiem, bez towarzystwa, znajomych, wolnego czasu, odpoczynku, z płaczącym dzieckiem. jeśli tego nie chciała i nic jej się nie zmieniło w trakcie ciąży/zaraz po porodzie to marny jej los, dziecka zresztą też.
dokładnie, zgadzam się. mąż posiedzi w domu z dzieckiem tydzień-dwa po urodzeniu (o ile w ogóle) , w którym to czasie większość dzieci jest jeszcze śpiąco-jedzącymi tylko bobasami. a potem może być różnie... kolki, domaganie się tulenia i noszenia, ząbkowanie... a z tym wszystkim zostaje mama właściwie sama, więc to ona w głównej mierze bierze na siebie te trudne chwile. I naprawdę, morze miłości jest potrzebne, by w takich momentach psychika nie siadła oczywiście nie wszystkie dzieci są "problematyczne", ale trudne pojedyncze dni praktycznie chyba każdemu dziecku się zdarzają

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
wlasnie zeby wrzucac fotki ja proponowalam klub albo maila ale nic nie odpowiedzial ;/
ja generalnie jest za, ale nie wiem ile jeszcze z Wami zostane
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
nie chce nikogo pouczac, bo kazdy decyduje za siebie, ale alkoholu nie nalezy porownywac do niezdrowego jedzenia
Dziewczyny, tyle sie przeciez mowi o zespole alkoholowym plodu FAS
http://www.biomedical.pl/ciaza/fas-z...ndrome-39.html

Ja nie pije, 9 miesiecy to pestka w porownaniu do calego zycia naszego dziecka..
dokładnie, absolutnie się zgadzam! jak już pisałam, ja mam jedną zasadę w ciąży - 0 alkoholu i 0 papierosów!!! różne sytuacje się zdarzają, a ja nigdy nie chce sobie zadawać pytania, czy ten łyk piwa czy wina (bez którego naprawdę mogę się obyć...) mógł wywołać jakieś negatywne skutki czy nie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
no widzisz, a my omówiliśmy temat wielokrotnie i podjęliśmy taką, a nie inną decyzję... zresztą wszystkie piszecie, że ja nie chcę i robicie ze mnie niemal Katarzynę W. - a mi jest wszystko jedno (i nie piszcie teraz, że chcę stracić ciążę czy coś, bo nie o to chodzi) - byłabym szczęśliwa i bez dziecka
no tak, tylko widzisz, to głównie na Tobie będzie spoczywał ciężar zajmowania się niemowlakiem (no chyba że Twój mąż nie pracuje).... dziecko to nie prezent ....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 20:35   #3008
kasia86bgo
Zakorzenienie

[QUOTE=ObserwujeCie;362635 95]
No rzeczywiście się wyżej usadowił ! I biust chyba też całkiem całkiem, proszę brać przykład ze strippi i eksponować
[COLOR="Silver"]

wiesz kochana ja mam tutan w Norge duzy problem z bustonoszem ogolnie mam zawsze 90-95 C i o dziwo jest 85 d 95 b ale KAJ moj rozmiar, wiec w ciazowy jakos bd musiala w polsce sie zakupic, jak uda mi sie na siwta pojechac. teraz modle sie by udalo sie wyprowadzic z tego poj......go mieszkania

Stary 2012-09-01, 20:53   #3009
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
trzymajcie się!

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
no widzisz, a my omówiliśmy temat wielokrotnie i podjęliśmy taką, a nie inną decyzję... zresztą wszystkie piszecie, że ja nie chcę i robicie ze mnie niemal Katarzynę W. - a mi jest wszystko jedno (i nie piszcie teraz, że chcę stracić ciążę czy coś, bo nie o to chodzi) - byłabym szczęśliwa i bez dziecka
mnie tylko dziwi, że z taką obojętnością podchodzisz do tej ciąży, a pisząc o szczęściu częściej piszesz o tym w odniesieniu do sytuacji, w której nie jesteś, o tym, że bez dziecka byłabyś szczęśliwa. owszem, jak najbardziej można być szczęśliwym bez dziecka, ale po co w takiej sytuacji się starać? chyba po prostu próbuję zrozumieć Twoje podejście, ale nie bardzo mi to wychodzi.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dokładnie dziś mija mi rok pracy na pełnym etacie. Umowę mam do końca tego roku. Jestem obecnie w ciąży (10tydz jeśli dobrze liczę ), ale nie informowałam jeszcze szefowej. Czekam na zaświadczenie od lekarza. Moje pytanie brzmi- co potem? Czy jeśli teraz powiedziałabym o ciąży, nie mając zaświadczenia w ręce, ona może mnie zwolnić? Znajoma mówiła, że może to zrobić do 10tyg, ale jak czytam w internecie, to nie ma takiego prawa.
Mam w pracy znajomą, również w ciąży. Gdy wyszło to na jaw jej obowiązki bardzo się ograniczyły- wiadomo, nie mogła pewnych rzeczy robić. Wiem, że mnie również to czeka. Jednak ona ma umowę do końca 2013 roku więc może urodzić, być na macierzyńskim i wrócić do rpacy (szefowa sama powiedziała, że bardzo chce by wróciła). Ja zaś czuję się niepewnie chociaż miałyśmy równoległe stanowiska. Po prostu wiem, że ona bardziej lubi tamtą. A ja chociaż wiem, że cała ekipa jest za mną, że się sprawdzam dobrze na swoim stanowisku i teraz gdy jej nie ma, to jednak jakoś nie czuję, ze powie "Wiedz, że zawsze masz u mnie pracę".

Jak to wygląda? Do czasu porodu musi przedłużyć mi umowę, ale czy potem mogę iść na normalny macierzyński? Kiedy powinnam oddać jej zaświadczenie o ciąży?
nie wiem czy mówienie o ciąży bez zaświadczenia w ręce/z zaświadczeniem robi jakąś różnicę. zaświadczenie w razie czego i tak możesz donieść, więc to nie problem. Nie znam się dokładnie, ale kiedyś też trafiłam na informacje, że do któregoś tygodnia jeszcze można zwolnić, jednak nie wiem ile w tym prawdy. jeśli możesz to ja bym się jeszcze wstrzymała z zaświadczeniem, chyba, że ryzyko wykonywania pewnych obowiązków jest zbyt duże. A co do macierzyńskiego to po rozwiązaniu umowy o pracę (w dniu porodu) przysługuje Ci normalny macierzyński z ZUSu. Tylko dochodzi stres związany z szukaniem nowej pracy z malutkim dzieckiem, paranoja.

Cytat:
Hej Laseczki. Mnie dziś jakaś PAni w drzwiach przepuściła i przytrzymała drzwi- czyli widac już brzuszek W długie spodnie nie mieszczę się żadne...Musze sobie kupić ciązówki ,ale w ciuchlandach sa same wielkie na 8-9miesiąc, a 120zł mnie przeraża....Gdzie można kupić tańsze?
3mam kciuki i obiecuję Zdrowaśkę za wszystkie żyjące w niepokpju Mamusie! Głowa do góry!
a byłaś na naszej lubelskiej giełdzie niedzielnej? my się jutro wybieramy z nadzieją na jakieś spodnie właśnie, bo też przestaję się w cokolwiek mieścić. albo na targu? zawsze to taniej niż w sklepach. ja na ciążowe ciuchy nie zamierzam wydawać za dużo kasy, ciało tak szybko się zmienia, że i tak długo w nich nie pochodzę.

Cytat:
to ja sobie życzę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 20:57   #3010
Dragusia88
Zakorzenienie

dziewczynki trzymam kciuki za wasze dzidziusie aby sie okazalo wszystko dobrze!
i jeszcze raz Liwka gratuluje pierwszej wątkowej dziewczynki!

co do alkoholu i papierosow ja nie dopuszczam ani macha ani łyka.
co do wiary nie wierzaca, ale chodze z tżtem do kosciola bo on wierzacy i praktykujacy bo mu obiecalam.

zaraz mnie wysmiejecie my z tżtem od obiadu mamy maraton Czterej Pancerni i Pies
jeszcze jeden i ide spac

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 21:01   #3011
kasia86bgo
Zakorzenienie

: hahaha:
a mi moja mlodsza siostra wlasnie poslala linka. do 'matura to bzdrua' wiecie tegoroczna maturzystka
i pytanie z dzialu ' slwani pisarze i poeci'
- ' kto napisal ''basnie Andersena'' '
i koles odp - Kopernik, no az sie poplakalam ze smiechu

Stary 2012-09-01, 21:46   #3012
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
cześć Laseczki! Jak będę miała więcej czasu to nadrobię i Was poczytam!

Napisze co u mnie...

Jak to dobrze że z dzieckiem wszystko w porządku!
I gratuluję pierwszej wątkowej dziewczynki (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 22:18   #3013
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja poproszę
Stary 2012-09-01, 22:21   #3014
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
: hahaha:
a mi moja mlodsza siostra wlasnie poslala linka. do 'matura to bzdrua' wiecie tegoroczna maturzystka
i pytanie z dzialu ' slwani pisarze i poeci'
- ' kto napisal ''basnie Andersena'' '
i koles odp - Kopernik, no az sie poplakalam ze smiechu
oglądałam to kiedyś można się "ciekawych" rzeczy dowiedzieć

dobranoc

Stary 2012-09-01, 23:45   #3015
Tasia34
Wtajemniczenie

megi-megi
LiwkaO

i , musi być dobrze!!!

Tak wczoraj narzekałam, że objawy mi minęły - owszem, nie mam zgagi, ale piersi mi dokuczają; a dokładnie sutki, omg, jakie dziwne uczucie

Skoro tyle pisałyście o jedzeniu: dziś zrobiłam nam polędwiczkę wieprzową w rozmarynie, duszoną z warzywami (cebula, czosnek, pomidory, ziemniaki, groszek) Mniam!
Na jutro Mężczyzna zje kiełbachę z ziemniakami i sałatką, a ja łososia z duszonymi warzywami i kapką ziemniaczków

I znów się głodna zrobiłam
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 23:52   #3016
kasia86bgo
Zakorzenienie

no to spokojnej nocy zycze ja lece do spania, trza sie przed jutrzejsza praca wyspac

Stary 2012-09-02, 00:27   #3017
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi mysałam o allegro, ale kurcze jak tak w ciemno trafić z rozmiarem...Ale za 20zł to można zaryzykować.

Zrobiłam sobie właśnie foty brzuszka i wyszedł taki ładny duuuzy;p Chciałam Wam pokazać i nie mogę znaleźć kabla do telefonu wrrrrr Ale jeszcze tu wróce i będę się chwalić;p
To czekam na fotkę brzuszka
chyba, że poczekasz na klub i wtedy
No 20zł to nie ma co ryzykować, a jak kupowałam od gościa (na allegro nick euro-moda) to miał podane wymiary w łydkach i kolanie nawet

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Kochana, jak koleżanki powiem jedno: co za cycuszki
Super proporcjonalna jesteś mi się podoba, też na dniach jestem za fotą, ale może lepiej ten klubik? nie wiem jak to się robi, ale Wy pewnie wiecie ?
Dziękuję
Z tym proporcjonalnym to też jest tak, że jestem ubita, bo jeżdżę konno więc trochę tych mięśni jest i ciało nie jest sflaczałe mimo kg.
Jestem za klubem. Mogę założyć go, ale to dopiero jutro wieczorem.

Buziaki kochane, miłej niedzieli
Stary 2012-09-02, 07:42   #3018
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
oj rozumiem... ale gdybyś miała ochotę się wygadać, to śmiało pisz pw
ah i jeszcze jedno.... sporo się w ostatnich dniach naczytałam o martwych ciążach i praktycznie wszędzie piszą, że jak beta rośnie (nawet jeśli nie "książkowo") to jeszcze jest szansa.... moze nie wszystko przesądzone? trzymaj się
beta rosnie, ale malutko, nawet jak nie jest to ciąża martwa to moze byc cos nie tak z rozwojem. Nie wiem która sytuacja jest gorsza
na razie trzeba czekać.

Przepraszam, ale nie chce mi sie nadrabiać całosci i cytowac innych.
Mam nadzieje ze u Megi wszystko jets ok
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 07:50   #3019
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Heh ja swoim też jestem zdziwiona i mówię sobie, że odbiło mi za to, że z Julką w ogóle nie miałam to teraz mam za dwóch

Ciasto dziś wieczorem robię, nie mogę się doczekać mniam mniam :d karmelu sobie podjem
i jak ciasto robiłaś, wyszło
moje ze śliwkami, malinami i bezową pianką wyszło takie pyszne ze na ciepło cały rządek zjadłam

Cytat:
cześć Laseczki! Jak będę miała więcej czasu to nadrobię i Was poczytam!

Napisze co u mnie...

trzymaj się kochana i mam nadzieje ze wypiszą cie do domku z dobrymi wieściami i gratulacje córeczki

Cytat:
Dziękuję Wam za wsparcie. Niestety krwawienie nie ustaje, ale chyba lekko zmalało. Musiałam iść do wc pełno krwi.
Leżę i czuję ucisk w dole brzucha. Dostałam luteinę pod język.
Dzisiaj widziałam maleństwo. Widać, że charakterne... kopało, jak lekarz dociskał je głowicą i było piękne takie i machało łapkami. A ostatnio jak się widzieliśmy było fasolą.
Tak bym chciała je uchronić przed złem, a czuję tylko bezradność. Mogę tylko leżeć.
A w domu tęskni za mną synek.
u cebie też mam nadzieje ze wszystko dobrze się skończy i będziesz mogła sobie w domku leżeć zamiast w szpitalu super ze mogłaś popatrzeć na maluszka

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Sypnęło złymi wiadomościami- trzymajcie się i bądźcie dobrej myśli (choć wiem, że trudno). Trzymam mocno, mocno kciuki!
Moja siostra też wylądowała dziś w szpitalu na patologii- co za dzień
szybkiego polepszenia dla siostry

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie kwestii praca i prawo.

Dokładnie dziś mija mi rok pracy na pełnym etacie. Umowę mam do końca tego roku. Jestem obecnie w ciąży (10tydz jeśli dobrze liczę ), ale nie informowałam jeszcze szefowej. Czekam na zaświadczenie od lekarza. Moje pytanie brzmi- co potem? Czy jeśli teraz powiedziałabym o ciąży, nie mając zaświadczenia w ręce, ona może mnie zwolnić? Znajoma mówiła, że może to zrobić do 10tyg, ale jak czytam w internecie, to nie ma takiego prawa.
Mam w pracy znajomą, również w ciąży. Gdy wyszło to na jaw jej obowiązki bardzo się ograniczyły- wiadomo, nie mogła pewnych rzeczy robić. Wiem, że mnie również to czeka. Jednak ona ma umowę do końca 2013 roku więc może urodzić, być na macierzyńskim i wrócić do rpacy (szefowa sama powiedziała, że bardzo chce by wróciła). Ja zaś czuję się niepewnie chociaż miałyśmy równoległe stanowiska. Po prostu wiem, że ona bardziej lubi tamtą. A ja chociaż wiem, że cała ekipa jest za mną, że się sprawdzam dobrze na swoim stanowisku i teraz gdy jej nie ma, to jednak jakoś nie czuję, ze powie "Wiedz, że zawsze masz u mnie pracę".

Jak to wygląda? Do czasu porodu musi przedłużyć mi umowę, ale czy potem mogę iść na normalny macierzyński? Kiedy powinnam oddać jej zaświadczenie o ciąży?
umowę ci przedłużą do dnia porodu. Wiem ze było tak ze jesli kobieta jest po 3 miesiącu ciąży to jej nie można zwolnić. Ale to chyba sie tyczy bardziej tego że jakby umowa kończyła ci się przed 3 miesiącem to pracodawca mógłby cie zwolnić a po 3 miesiącu juz musi przedłużyć umowę. Jesli masz normalnego pracodawcę to nawet jak powiesz i teraz to cie nie zwolni

Cytat:
Hej Laseczki. Mnie dziś jakaś PAni w drzwiach przepuściła i przytrzymała drzwi- czyli widac już brzuszek W długie spodnie nie mieszczę się żadne...Musze sobie kupić ciązówki ,ale w ciuchlandach sa same wielkie na 8-9miesiąc, a 120zł mnie przeraża....Gdzie można kupić tańsze?
3mam kciuki i obiecuję Zdrowaśkę za wszystkie żyjące w niepokpju Mamusie! Głowa do góry!
no właśnie na targu pod zamkiem albo giełdzie patrzyłaś

Cytat:
my oboje a raczej we trójke bo i z Julką co niedziela i w święta chodzimy na msze paciorek też co wieczór teraz Julka sie uczy Ja poproszę też zdrowaśkę i za mnie szkoda że wcześniej nie wiedziałąm o odpuście może i my byśmy sie wybrali

miłej niedzieli
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 08:15   #3020
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziękuję Wam bardzo za info jeśli chodzi o sytuację prawną w pracy

Obudziłam się dziś w środku nocy z bólem brzucha. Chyba Sławkowi (jak nazywamy mój brzuszek) nie przypadła do gustu pizza Na szczęście obyło się bez rewolucji żołądkowych.
Jeśli zaś chodzi o spanie, nie wiem czy Wy też to zauważyłyście. Byłam fanką spania na prawym boku, ale od jakiegoś czasu ciężko mi tak spać. Mam wrażenie wtedy jakby nie wszystko w środku zmieniło swoje miejsce i dopiero lewa strona jest wygodna.

Znów czuję przeziębienie w powietrzu. Takie nagłe ochłodzenie zawsze ma na mnie złe skutki... Mam nadzieję, że znów się nie rozchorujemy

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 09:05   #3021
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Mamusie.
Krwawienie w nocy w końcu ustało, ból też. Czekam na usg, żeby zobaczyć czy z maluchem wszystko dobrze. Dopiero nad ranem usnęłam, jak zobaczyłam czystą podpaskę.
Wstąpiła we mnie nadzieja.
I tu mam pytanie, bo lekarz wspominał, że może być obrzęk łożyska. W tej chwili łożysko jest duże- zajmuje pół macicy. A jak wychodziło w 12 tygodniu na usg? Możecie zerknąć na fotki?

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2012-09-02 o 09:06
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 09:27   #3022
Sunshine833
Raczkowanie

Witam wszystkie kobitki w tą słoneczną niedzielę Mam nadzieję, że u martiwących się mamusiek już sytuacja opanowana i nocka przyniosła dobre wieści
Właśnie zajadam się owsianką i postanowiłam do was zajrzeć i nadrobić trochę zaległości żebym potem znowu 10 stron w plecy nie była...jeny już ponad 100 napisałyśmy
I przy okazji - czy myślała któras z Was o wózku? w sensie jakie są teraz rozwiązania uprzyjemniające spacery?) bo ja dostałam możliwość otrzymania w spadku 8letniego wózka, i się zastanawiam czy to oby nie jest jakaś już prehistoria słyszałam, że ważne jest aby miał sketne kółka z przodu i pomopowane...no i ponoć z gondolek się szybko wyrasta...no ale chyba tak czy siak trzeba ją mieć na początku bo w czym innym wozić maleństwo?
buzka

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Cześć Mamusie.
Krwawienie w nocy w końcu ustało, ból też. Czekam na usg, żeby zobaczyć czy z maluchem wszystko dobrze. Dopiero nad ranem usnęłam, jak zobaczyłam czystą podpaskę.
I tu mam pytanie, bo lekarz wspominał, że może być obrzęk łożyska. W tej chwili łożysko jest duże- zajmuje pół macicy. A jak wychodziło w 12 tygodniu na usg? Możecie zerknąć na fotki?
Cześć Megi cieszę się, że już jesteś trochę spokojniejsza ja niestety 12 tydzień mam przed sobą (obecnie 9 leci) więc nie pomogę tutaj
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 09:40   #3023
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamusie.
trzymam kciuki

a jak to jest oznaczone? ja nic nie wiem na temat łożyska jedyne co to jeśli nie pomyliłam tego z czymś innym to w 10tyg cos mi poazywala ginka ze tu taka plamka mala ok 5mm ze z tego bedzie lozysko. chyba ze pomylilam cos.
a kiedy to usg?

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
I przy okazji - czy myślała któras z Was o wózku? w sensie jakie są teraz rozwiązania uprzyjemniające spacery?) bo ja dostałam możliwość otrzymania w spadku 8letniego wózka, i się zastanawiam czy to oby nie jest jakaś już prehistoria słyszałam, że ważne jest aby miał sketne kółka z przodu i pomopowane...no i ponoć z gondolek się szybko wyrasta...no ale chyba tak czy siak trzeba ją mieć na początku bo w czym innym wozić maleństwo?
buzka
no nie wiem czy tak szybko wyrasta z gondoli , conajmniej pol roku.
no ja na 8letni wozek bym sie nie zdecydowala. rok-dwa ale tylko od sprawdzonych osob.
mi sie aktualnie podoba Tako.
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=329
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=326
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=314
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=328
http://global.images10.fotosik.pl/13...889d1857e7.jpg

Stary 2012-09-02, 09:42   #3024
megi-megi
Zakorzenienie

Niedziela- więc jak lekarz się obrobi po kolei
A lożysko widać. Jest macica. W środku taki placek przyklejony do niej- łożysko właśnie i pod dzidziol.
Nawet mnie rzuciło się w oczy, że mam kawał tego łożyska a nie taki pikuś. Dobrze było widać z usg przez brzuch. Aż dzidzi miało mniej miejsca.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 09:45   #3025
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:

no nie wiem czy tak szybko wyrasta z gondoli , conajmniej pol roku.
no ja na 8letni wozek bym sie nie zdecydowala. rok-dwa ale tylko od sprawdzonych osob.
mi sie aktualnie podoba Tako.
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=329
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=326
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=314
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=328
http://global.images10.fotosik.pl/13...889d1857e7.jpg
Fajne bo wyglądają na takie zgrabne po złożeniu a to chyba istotne dla mobilnych mamuś chcących zabierać wszędzie maleństwo oj coś czuję, że muszę się zaczać zaznajamiać w rynku niemowlęcym bo wózek to chyba początek góry lodowej

ten ma boskie składanie...oczywiście cena odpada ale przyznajcie, że jest boski
http://allegro.pl/wozek-chicco-i-mov...574875540.html

Edytowane przez Sunshine833
Czas edycji: 2012-09-02 o 09:51
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 10:28   #3026
czarny flamaster
Zadomowienie

Zapraszam mamusie do mnie na obiad. Właśnie gotuję rosołek, a na drugie będą kluski, pierś z kurczaka z pergaminu (nowy "Pomysł na..." ) oraz mizeria. Mmmmm.....
Już czuję rosół w powietrzu, hehe.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 10:40   #3027
nestelle
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,też mam nadzieję ,że te kryzysowe sytuacje rozwiążą się pozytywnie.
megi-megi...ja co do łożyska nie mogę pomóc - w ogóle się nie znam...
Cytat:
buzka
...ja mam wózek po moim prawie 7 letnim synku,córka -3 letnia w nim jeżdziła no i teraz mały też będzie .Wóżek mam firmy quinny-na pompowanych kołach,gondola(sporadyczn ie używałam),spacerówka .Do tego można wpinać fotelik sam.maxi-cosi -i to super rozwiązanie....potem kupiłam spacer.quinny zapp(niby najmniejsza spac.)i do podstawy wpinałam fotelik sam.-super sprawa,malutkie to ,lekkie(w jednej ręce można nieść)a jak dziecko zasnęło podczas jazdy autem to nawt nie trzeba go wybudzać .Potem kupiłam spac.maclarena -i to wózek,który z czystym sercem mogę polecić -jest tam wkładka na mniejsze dzieci(tak oceniam 4 mies),rozkładany na płasko,świetnie się składa-jedną ręką,jak parasolka,lekki,(do samolotu)-ale to nie na sam początek.(za to wejdzie tam dziecko nawet do kilku lat).Moim zdaniem warto pożyczyć wózek na początek.(gondola jest "na chwilę")...jeśli jest dobry to nawet kilku letni nie odbiega wyglądem od dzisiejszych(mój na pewno nie-trzykołowy quinny)-nie wiem jak z jakością ,czy zniszczony.....Zainwestow ać warto dopiero w spacerówkę....

A ! Jeśli któraś z was będzie kupować wózek nowy to warto jak najpózniej-najblizej porodu.Bo od momentu kupna "działa" gwarancja- a przecież testować będzie się wózek dopiero z maluszkiem......

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-09-02 o 10:45
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 12:41   #3028
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli zaś chodzi o spanie, nie wiem czy Wy też to zauważyłyście. Byłam fanką spania na prawym boku, ale od jakiegoś czasu ciężko mi tak spać. Mam wrażenie wtedy jakby nie wszystko w środku zmieniło swoje miejsce i dopiero lewa strona jest wygodna.

Znów czuję przeziębienie w powietrzu. Takie nagłe ochłodzenie zawsze ma na mnie złe skutki... Mam nadzieję, że znów się nie rozchorujemy
ja zawsze spałam na brzuchu no ale teraz musiałam sie przerzucić na bok i najlepiej mi na lewym

Cytat:
Cześć Mamusie.
super ze krwawienie ustało czekamy na dobre wiesci po usg

Cytat:
W
j
ja mam wózek po Julce mój ma pompowane koła ale nie ma skrętnych i mi było z nim wygodnie Ma gondolke taką wyjmowaną z rączkami a później można bez gondolki wozić i na spacerówke przerobić

Cytat:
Zapraszam mamusie do mnie na obiad. Właśnie gotuję rosołek, a na drugie będą kluski, pierś z kurczaka z pergaminu (nowy "Pomysł na..." ) oraz mizeria. Mmmmm.....
Już czuję rosół w powietrzu, hehe.
a ja mam na obiad królika w sosie marchewkowo pieczarkowym z koperkiem, ziemniaczki i mizeria własnie ziemniaczki się kończą gotować
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 12:54   #3029
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mnie tylko dziwi, że z taką obojętnością podchodzisz do tej ciąży, a pisząc o szczęściu częściej piszesz o tym w odniesieniu do sytuacji, w której nie jesteś, o tym, że bez dziecka byłabyś szczęśliwa. owszem, jak najbardziej można być szczęśliwym bez dziecka, ale po co w takiej sytuacji się starać? chyba po prostu próbuję zrozumieć Twoje podejście, ale nie bardzo mi to wychodzi.
Przeszłam poronienie, więc nie nastawiam się na to, że to dziecko będzie, jest jeszcze wiele czasu podczas którego wiele może się powikłać - generalnie to moje podejście do życia - lepiej dla mnie nastawić się, że coś się nie uda i będzie źle, i miło się rozczarować, niż potem wpadać w jakąś bezdenną rozpacz. Staraliśmy się o dziecko, żeby mieć dziecko, a nie żeby się jakoś uszczęśliwiać.
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 13:14   #3030
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz kochana ja mam tutan w Norge duzy problem z bustonoszem ogolnie mam zawsze 90-95 C i o dziwo jest 85 d 95 b ale KAJ moj rozmiar, wiec w ciazowy jakos bd musiala w polsce sie zakupic, jak uda mi sie na siwta pojechac. teraz modle sie by udalo sie wyprowadzic z tego poj......go mieszkania
kasia, a czy ty masz dobrze dobrany biustonosz w ogóle jeśli chodzi o numeracje ? Ja też sądziłam kiedyś, że mam nieśmiertelne w polsce 75 C, od kilku lat po zapoznaniu się z tematyką dobierania biustonoszy (wąski obwód, duża miseczka) okazuje się że mam E. Polecam forum lobby biuściastych na gazeta.pl i blog stanikomania. Tu można zobaczyć różnice w źle i dobrze dobranych stanikach.

http://stanikomania.blox.pl/html/131...21.html?361780

Cytat:
oglądałam to kiedyś można się "ciekawych" rzeczy dowiedzieć

dobranoc
Taa mi w matura i bzdura podobał się odcinek o skrótach i było pytanie o mgr a odpowiedź: rejestracja z Grajewa

Cytat:
Ja temat wózka /fotelika i chusty zostawiam mojemu lubemu do sprawdzenia i wybrania co najlepsze. Nie mogę wszystkiego sama ogarniać. Musi się chłop zaangażować. Także, on już wie że to jego działka mówi, że jak skończę I trymestr to zacznie szukać na forach i pytać wśród znajomych. Z tym że chyba fotelik do auta preferuję nowy, a wózki mogą być używane jak w dobrym stanie. Muszę też się dowiedzieć precyzyjnie co tam moje przyjaciółki dla mnie odłożyły bo może będzie ok, to zostaniemy przy tym co dostaniemy. Jak pisałam, nie jestem rozrzutna z natury i jak coś działa używane to nie widzę powodu by to zmieniać

megi-megi daj znać koniecznie, po mam nadzieję udanym usg, co do łożyska ja Ci nie pomogę, to moja pierwsza ciąża i dopiero połowa 10 tyg.

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-09-02 o 13:16
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości