Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 20:56   #3751
88natka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wrocilismy z zakupow,troche Wiki kupilam(dwie bluzki,kamizelke i spodnie),ale jeszcze nie wszystko,reszta w poniedzialek,bo nie mialam juz zasu,a chcialam isc jeszcze do innych sklepow.Przy okazji kupilam sobie sweterek,a Erykowi skarpetki i buciki

O to fajnie,ze kaszka Holle smaczna,wiec zakupie ja Dzieki za opinie
Z tym krzeselkiem to faktycznie porazka,jak tak mozna,ludzie wstydu nie maja.

U nas to raczej nie przejdzie z tymi pieniedzmi.Moze za kilka lat tak,jak Wiki bedzie miala z 14-15,nie wiem no wole jak idziemy razem i dochodzimy do jakiegos kompromisu.Bo ona do konca jeszcze pewnych rzeczy nie rozumie.Np uparla sie na bluze z jakimis stworkami naszytymi,mowie jej,ze to nie jest dobry pomysl,bo to takie mega dziecinne bylo,ale ona chce,jej sie podoba.Bluza nie tania,bo 20 f.No ale uleglam i kupilam.I co: raz ja miala na sobie,bo kolezanka powiedziala,ze ma dziecinna bluzke.A ja bym chciala,zeby chodzila w tym co ma kupione.A ona ma pelna szafe,a w polowie rzeczy chodzic nie chce.Potem to wyglada tak jakby nie miala w czym chodzic.Jeszcze ludzie pomysla,ze patologia jakas,ze matka ubran jej nie kupuje

O,ale wam fajnie!To udanego wypoczynku zycze
No i kciuki za Aneczke

To prawda,ze piekne W tym roku bylam juz dwa razy.
Teraz chcielismy jechac do Blackpool,ponoc tez jest tam super,ale jak Radek ma wolne,to akurat nie ma odpowiedniej pogody

To widze,ze nie jestem sama.Fajnie by bylo miec nieograniczona gotowke i kupowac,kupowac,kupowac!

7 dni przerwy trzeba miec w tabletkach,zawsze zaczynasz btrac w ten sam dzien tygodnia.

To ja to ciagle uzywam,a myslalam,ze to pietruszka
Ale jaja
Dziękuję za odpowiedź kurde ja też to używałam i też kupuję w tesco mi to smakowało jak pietruszka

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moje dziecko dzis nadzywczaj spokojne i grzeczne ze az szok! ciekawe jak nocka? wszystko mam gotowe na chrzciny juz chyba mam nadzieje hehe bylismy dzis na lodach i maz zamowil sobie lody piwne i smakuja jak piwo haha wrzuce na maila zdjecia z dzialki
Kochany synek pomaga mamie
Cytat:
Eryk dzis taka gadula,caly dzien buzia mu sie nie zamyka.I wydaje tez takiue odglosy jakby straszyc chcial
Rozgadał się, opowiadał co widział dziś

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:02   #3752
joanaros
Zakorzenienie

Czytam was ale weny jakoś do pisania brak.
Moja od dawna nie usypiała z takim płaczem jak dziś. Brzuszek jej dokuczał
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:18   #3753
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Fajny prezent,pamiętam jak moja bratanica też trampoline chciała dostać.
A ad synka,to jednym słowem kolekcjoner rzeczy znalezionych.
oj tak, kolekcjoner
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Wow, to wielkie wydarzenie ze Adas idzie do szkoly! Ja sobie nie wyobrazam tego ale nas to czeka juz za 4 lata bo tu tak sie szkola zaczyna wczesnie. Trzmam kciuki za jego debiut w systemie edukacji

My jutro wybywamy na wakacje, Sycylia wzywa Znow pakujemy sie jak na przeprowadzke, jedna waliza 20kg dla Ani druga dla nas Musimy wstac o 4 rano dlatego Ania ma dzis 2 drzemki i idzie spac na nocke ok 6. Trzymajcie kciuki prosze zeby Ania dobrze zniosla loty i upaly, zabieramy namiociki, kremy z filtrem i jeszcze dodatkowo pol apteki Biore tez lapka, wiec moze bede sie odzywac, a na pewno poczytywac.
No prawdziwe wydarzenie w zyciu takiego malego chlopca
Wczesnie zaczynacie tam szkole. No ale w UK wyksztalcenie chyba zawsze bylo wazne i duzo takich szkol z internatem kiedys bylo, teraz nadal tak jest, chyba juz mniej to popularne?
Milych wakacji, ja na Sycylii nie bylam, ale nasza sasiadka w szwecji to sycylijka byla, kiedys dawno zanim ja sie jeszcze z nim poznalam to ona go tam zabrala do swojej rodziny, mowi ze piekna jest sycylia, wiec napewno bedziecie zadowoleni
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
. Mąż wstał o 9 zrobił śniadanko. Powiedział mi żebym poszła spać z Olivia pospałyśmy 1.5 h mąż zrobił 2 prania i pozmywał naczynia a jak wstaliśmy to poodkurzał i zmopował. Na 13.30 poszedł do pracy. Kochany mój mężuś Olivia znów śpi
Gosia miałam Ci kiedyś pisać, bo widziałam że byliście kiedyś w Scarborough. Ja tam byłam na wakacjach 4 albo 5 lat temu w pracy piękne miejsce
Właśnie zjadłam pulpeciki w sosie pomidorowym
Kochany na maxa mezus!
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja tez uwielbiam zakupy, na sama mysl az sie cała trzęse, niewazne czy ciuchy czy kosmetyki czy jedzeniowe
Musze sie niestety powstrzymywac, bo bysmy zbankrutowali, poza tym lubie miec jakies oszczednosci na czarna godzine
Dobre! Wyobrazilam sobie!
Cytat:
Pewne plemię afrykańskie nawiedziła okrutna susza. Padając z pragnienia udali się do plemiennego szamana z prośbą o pomoc. Szaman ów wyszedł z lepianki i patrząc po tłumie współplemieńców pyta:
- Kto ma wodę?
Nikt się nie zgłasza to powtarza:
- Kto ma trochę wody?
Nieśmiale zgłasza się jeden z członków plemienia i podając bukłak wody mówi:
- Ja mam jeszcze trochę.
Szaman niewiele myśląc wylał wodę do miseczki, ściągnął koszulę i zaczął ją prać. Mieszkańcy wioski patrzyli ze zgrozą. Wyjął koszulę z wody, wykręcił i wodę wylał w krzaki. Znowu pyta:
- Kto ma jeszcze jakąś wodę?
Kolejny osobnik podając mu bukłak mówi:
- Mnie zostało jeszcze pół...
Szaman wziął wodę, wlał do miski i wypłukał koszulę. Wodę wylał, a koszulę powiesił na sznurku.
Kiedy mieszkańcy wioski chcieli się na niego rzucić zaczęły napływać ciężkie chmury i rozpadał się deszcz.
Szaman na to:
- Zawsze, k*rwa, pada, jak pranie zrobię...

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Nad brzegiem jeziora siedzą sobie Polak, Rusek i Anglik. W pewnym momencie Polak zauważył tabliczkę z napisem "To jezioro spełnia życzenia." i instrukcję pod spodem:
"Wejdź na molo, weź rozbieg, przy końcu wyskocz i wypowiedz życzenie, a jezioro zmieni się w rzecz, o którą prosisz."
Pierwszy biegnie Polak. Na końcu mola wyskakuje i krzyczy:
- Wino! - Jezioro zamienia się w wino.
Drugi biegnie Rusek i krzyczy:
- Wódka! - Jezioro zamienia się w wódkę.
Biegnie Anglik, już ma wyskakiwać, ale potyka się:
- Oh shit!

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
To dobrze,że dzisiaj nawet dobry,a z tymi humorami to tak bywa,u mnie na zmiane pogody :/
Tosuper,że nocka fajna Ojej,to krótko sypia.O mg,to jaką ty masz fryzure???

No tak,ah te żelki kuszą.Też lubie i nawet mam w szafce Haribo Star Mix-moje ulubione
To powodzenia w szkole

Bedzie dobrze, o nauke sie nie martwie, bardziej o dzieci bo to bardzo wazne zeby sie wszyscy dogadywali, wiecie same jakie dzieci potrafia byc szczere , przesmiewne itp. A Adas niestety nalezy do takich wrazliwych dzieci i nie postawi na swoim tylko jakby cos sie stalo to chodzi smutny i potem mowi ze np. nikt go nie lubi, a chodzi o takie glupoty w stylu, ze ktos tam nie chcial sie bawic w zabawe jaka on wymyslil. A On to bierze to do siebie i potem jak opowiada to sie jeszcze bardziej nakreca i konczy sie placzem
On mowi ze kocha wszystkich nawet tych co go nie lubia, i on by tak chcial zeby jego tez wszyscy tak kochali
W sumie z jednej strony to dobrze, ale z drugiej to nie wiem jak to delikatnie wytlumaczyc, ze jednak tak swiat nie funkcjonuje
Cytat:
Wrocilismy z zakupow,troche Wiki kupilam(dwie bluzki,kamizelke i spodnie),ale jeszcze nie wszystko,reszta w poniedzialek,bo nie mialam juz zasu,a chcialam isc jeszcze do innych sklepow.Przy okazji kupilam sobie sweterek,a Erykowi skarpetki i buciki

To widze,ze nie jestem sama.Fajnie by bylo miec nieograniczona gotowke i kupowac,kupowac,kupowac!

To ja to ciagle uzywam,a myslalam,ze to pietruszka
Ale jaja
Kazda okazja dobra
Oj ja tez bym tylko kupowala, kupowala, kupowala...
No widzisz to pasternak wcinasz, same witaminki
Cytat:
Eryk dzis taka gadula,caly dzien buzia mu sie nie zamyka.I wydaje tez takiue odglosy jakby straszyc chcial
Znam te odglosy,ktores dziecko w rodzinie tak robilo, tylko nie pamietam ktore, swietnie to brzmi!
My juz po grillu, przezylismy
Jutro za to my idziemy na grilla, fajnie - odpada robienie obiadu!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:23   #3754
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Wspolczuje powrotu do pracy
Fajna spacerowka

Z tego co napisalas,to wychodzi 6 karmien,nie 5
Dobrze napisałam Gosia W tym schemacie żywienia z BoboVity jest napisane że 5 posiłków (4 mleczne +zupka) + 1 deserek i u nas tak jest właśnie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej

zamówiłam na all krzesełko do karmienia.ze względu na brak kasy krzesełko wybraliśmy używane. no i chyba pierwszy raz wystawię ostry negatywny komentarz.krzesełko przyjechało brudne, normalnie poprzyklejene stare jedzenie było,w jednym miejscu rozerwane, masakra normalnie
Uuuu szkoda że Wam się nie udało kupić dobrego krzesełka używanego. A w opisie na all wszystko było dobrze?

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Dodalam nasze zdjecia na mailu. Ona10101, jakos moj Adas na tych zdjeciach nie wyglada tak podobnie, ale jako go widze na zywo to Twoj ze zdjec jest naprawde podobny
Słodki ten Twój synek! Nasze Adasie na pewno mają coś podobnego-obaj mają piękne duże oczy

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moje dziecko dzis nadzywczaj spokojne i grzeczne ze az szok! ciekawe jak nocka? wszystko mam gotowe na chrzciny juz chyba mam nadzieje hehe bylismy dzis na lodach i maz zamowil sobie lody piwne i smakuja jak piwo haha wrzuce na maila zdjecia z dzialki
Lody piwne? mmmm ciekawe jak smakują.
Wiktorek jaki wielki chłopak na tym fotelu turystycznym

My byliśmy dzisiaj na grillu. Adaś od 13.30 do 19.30 był na dworze pomimo że czasem kropiło (w wózku go schowałam) więc mam nadzieje że zmęczony prześpi mi całą noc. Mógłby Wypiłam 2 kieliszki wódki aż Gdzie te czasy kiedy piłam na równi z resztą. Już nie pamiętam kiedy się opiłam I prędko się nie opiję

Dobranoc Dziewczynki. Idę do mojego lekko opitego Męża
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:28   #3755
Mała!
Zakorzenienie

Hej
Kurcze Tymus jeszcze nie spi! juz od 2 h turla sie po swoim wyrku...ja nie wiem...byl z mezem od 15-18 na spacerze i spal mu przez te 3 h wiec chyba wyspany, chociaz przy piersi zasypial a teraz wariacja!

Ale sie odstresowalam w tej pracy dzis wymalowalam 9 kobiet kazda byla zachwyconawiec fajnie robic cos co kochasz...inni to doceniaja i jeszcze Ci za to placa

Dobrej nocki kochane:...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:31   #3756
88natka
Zadomowienie

Oglądacie mam talent?

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 21:34   #3757
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Oglądacie mam talent?
Oglądamy chodzi Ci o tą Betty co robiła striptiz?
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:35   #3758
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź kurde ja też to używałam i też kupuję w tesco mi to smakowało jak pietruszka

Kochany synek pomaga mamie

Rozgadał się, opowiadał co widział dziś
moj tez dzis gadula na wieczor sie zrobila
Stary 2012-09-01, 21:40   #3759
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Oglądamy chodzi Ci o tą Betty co robiła striptiz?
Tak przyszła pokazała tyłek i przeszła dalej wstydu to ona chyba nie ma

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 21:42   #3760
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Oglądacie mam talent?
a właśnie włączyłam i się skończył...

mała- ale Ci fajnie...zazdroszczę Ci takiej satysfakcji i przyjemnosci z pracy no i zdolności a ja nie portafię zrobić makijażu nawet sobie , jakoś nigdy mi nie wychodzi ładnie i naturalnie.

ona- w opisie wszystko było ok...pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, a mnóstwo rzeczy przez allegro kupiłam... no nic, krzesełko wyszorowałam , gabryś dobrze się w nim czuje...chyba odsyłać nie będę.
Stary 2012-09-01, 21:45   #3761
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hej
Kurcze Tymus jeszcze nie spi! juz od 2 h turla sie po swoim wyrku...ja nie wiem...byl z mezem od 15-18 na spacerze i spal mu przez te 3 h wiec chyba wyspany, chociaz przy piersi zasypial a teraz wariacja!

Ale sie odstresowalam w tej pracy dzis wymalowalam 9 kobiet kazda byla zachwyconawiec fajnie robic cos co kochasz...inni to doceniaja i jeszcze Ci za to placa

Dobrej nocki kochane:...
i taką pracę chciałabym mieć fajno masz

Agabi co za wiara , normalnie zero kultury,ze się nie wstydzą, a co muszą mieć w domu za syf ? no i zero szacunku dla innych

Zia udanych wakacji życzę

Desia Adaś ma dobre serduszko

Natka dla tż klask i:

My jutro do zoo w końcu jedziemy, dzisiaj byliśmy w małpim gaju dla dzieci i Nina właziła do takie dmuchanej parówy -ciuchci , no jak wlazła to znikała tam z dzieciorkami i tak trochę stracha o Nią miałam , a ta wylatuje z tego i jesce jesce , potem z tż , który jeździł z Niną poszlismy do mojej Babci i takiej starszej mocno Cioci pokazać Dziewczynki , ta Ciocia ledwo chodzi i tak Jej się łezki kulały jak Kajulkę dotykała

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-01 o 21:48
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:48   #3762
MoniaHan
Wtajemniczenie

Desiu co do tutejszych szkol z internatem to sa,ale bardzo drogie.blisko mnie jest szkola do ktorej chodzila ksiezna Diana,jutro moze wrzuce fotke na maila.mojego dyrektors dwoch synow blizniakow jest w szkole z internatem...koszt to chyba 20tys funtow rocznie/dziecko.o studiach juz nie wspomne jakie tu sa ceny.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:49   #3763
tynka88
Zadomowienie

my juz po grillu sałatke zrobiłam z brokułem, serem feta, pomidorem ,papryką i rozowa cebulka i sosem czosnkowym

Mateuszek śpi i i chichra sie przez sen jest tearz na etapie czołgania sie po podłodze i pokonuje dosc spore odległosci, co mnie przeraza troche

Jutro wybieramy sie z Mateuszkiem do Kosciola, ciekawe czy wytrzyma

zmykam spac, dobranoc

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:51   #3764
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak przyszła pokazała tyłek i przeszła dalej wstydu to ona chyba nie ma
co to kuzwa za talent? zaraz wyskoczy koleś z mega pytonem w gaciach i co? talent to jest? Może jakby tym pytonem dzwignąl cegły albo rozwalił jak Ci z mojego miasta to by było coś.

Ja tam uważam,że faktycznie talent to powinien byc wrodzony, nie wycwiczony, w sumie betty tyłek miała od urodzenia , ale to jakoś dla mnie za mało ,żeby podziwiać, ale ja tam może nie doceniam artyzmu machania dupskiem
Stary 2012-09-01, 21:51   #3765
MoniaHan
Wtajemniczenie

Agabi ja bym wystawila negatyw.

Stary 2012-09-01, 21:52   #3766
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
my juz po grillu sałatke zrobiłam z brokułem, serem feta, pomidorem ,papryką i rozowa cebulka i sosem czosnkowym

Mateuszek śpi i i chichra sie przez sen jest tearz na etapie czołgania sie po podłodze i pokonuje dosc spore odległosci, co mnie przeraza troche

Jutro wybieramy sie z Mateuszkiem do Kosciola, ciekawe czy wytrzyma

zmykam spac, dobranoc
ooo ta sałatka, lubie, jeszcze jajko daję i fasolę czerwoną
Stary 2012-09-01, 21:52   #3767
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
a właśnie włączyłam i się skończył...

mała- ale Ci fajnie...zazdroszczę Ci takiej satysfakcji i przyjemnosci z pracy no i zdolności a ja nie portafię zrobić makijażu nawet sobie , jakoś nigdy mi nie wychodzi ładnie i naturalnie.

ona- w opisie wszystko było ok...pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, a mnóstwo rzeczy przez allegro kupiłam... no nic, krzesełko wyszorowałam , gabryś dobrze się w nim czuje...chyba odsyłać nie będę.
Jeśli chodzi o makijaż to pędzel do rozcierania(blendowania) makijażu może pomóc w zrobieniu lepszego makijażu i oglądnięcie paru filmików instruktażowych ale nie jestem żadnym fachowcem to tylko moje zdanie.
Mała nie myślałaś żeby kręcić takie filmiki na yt? Ja bym z chęcią oglądała

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 21:56   #3768
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Desiu co do tutejszych szkol z internatem to sa,ale bardzo drogie.blisko mnie jest szkola do ktorej chodzila ksiezna Diana,jutro moze wrzuce fotke na maila.mojego dyrektors dwoch synow blizniakow jest w szkole z internatem...koszt to chyba 20tys funtow rocznie/dziecko.o studiach juz nie wspomne jakie tu sa ceny.
Ale drogie masakra
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
co to kuzwa za talent? zaraz wyskoczy koleś z mega pytonem w gaciach i co? talent to jest? Może jakby tym pytonem dzwignąl cegły albo rozwalił jak Ci z mojego miasta to by było coś.

Ja tam uważam,że faktycznie talent to powinien byc wrodzony, nie wycwiczony, w sumie betty tyłek miała od urodzenia , ale to jakoś dla mnie za mało ,żeby podziwiać, ale ja tam może nie doceniam artyzmu machania dupskiem
aż się popłakałam ze śmiechu. Masz rację.

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 22:00   #3769
MoniaHan
Wtajemniczenie

W angielskiej edycji tez byla striptizerka,nawet przeszla do kolejnego etapu.w sumie to fajnie sie ja ogladalo..no ale odpadla w results bo za drugim razem Nic nowego nie pokazala

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

o rany jak pisze z tel to czasami slownik mi wrzuca domyslnie slowa...po angielskuwyjasniam zeby nie bylo..ze piszac zaciagam in English

Jak sobie rozcoelam palec krojac chleb bo Tz mnie zagadalkrew sie polala,ale tz mi pozaklejal itd.mnie to nie wzrusza za bardzo ale tz to sie wzdrygal kilka razy.

Dobrych nocek

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-09-01 o 22:05
Stary 2012-09-01, 22:02   #3770
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
W angielskiej edycji tez byla striptizerka,nawet przeszla do kolejnego etapu.w sumie to fajnie sie ja ogladalo..no ale odpadla w results bo za drugim razem Nic nowego nie pokazala
no właśnie, może to u nas ma złą nazwę, bo moim zdaniem powinno się to nazywac, umiem to zrobić bo jak wspominałam talent to dla mnie sprawa wrodzona
Stary 2012-09-01, 22:02   #3771
88natka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

o rany jak pisze z tel to czasami slownik mi wrzuca domyslnie slowa...po angielskuwyjasniam zeby nie bylo..ze piszac zaciagam in English
Ale ona chyba nic nie wniosła do tego programu, panom się mogło podobać, bo jak widzą goły tyłek to wariują. Tylko że to naprawdę było średnie.

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 22:07   #3772
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

My dziś bylismy ogladac autko ktore chcemy kupic (jechalismy specjalnie 100 km do komisu), bo w tym co mamy ledwo sie miescimy, no niestety na 4-osobowa rodzine musi byc cos wiekszego, bo z wozkiem dla Szymona jest mega problem zeby zmiescic i juz nie moge sie doczekac zakupu, w przyszlym tyg jedziemy znow z kolega mechanikiem na przeglad i jesli bedzie wszystko ok to kupujemy

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Z umiejętności też się cieszę
Choroby jeszcze nie przechodziłam, nie chcę za szybko, tfu tfu tfu
Tak, wszystko jest do przejścia, tylko szkoda, że dzieci nie potrafią zakomunikować co je boli Bo czasem aż człowiekowi przykro, że nie wie jak pomóc i sprawdza wszystko po kolei.
Wlasnie to jest najtrudniejsze w chorobie takiego maluszka bo placze a czesto nie wiadomo o co chodzi i dlaczego co je boli itd... Filipek juz jest pod wzgledem chorowania "fajny", bo nazwie problem wypije bez problemu syropy, polozy sie do lozka, a taki malec nie dosc ze ciagle plakusia, nie powie co mu dolega, to jeszcze nie uleży w lozku no chyba ze ma wysoka goraczke to spi, ale jak tylko katar, kaszel to i tak w lozku nie da sie go polozyc. No i podawanie syropow to cyrk, z Filipem mialam strasznie, bo bardzo nie lubial syropow, wymiotowal oj ile sie nakombinowalam. Teraz od razu bede prosic o zastrzyki (jesli no bedzie taka mozliwosc) bo z syropami to jest jazda.. No niestety trzeba to przejsc Oby niezbyt szybko chociaz to nieuniknione.;/
Cytat:
Hej Wam ale mialam dzis okropny dzien! Dobrze juz sie skonczyl

Tymonek marudzil dzis okropnie, czesto jadl...i nie spal nawet na spacerku...dopiero ok 16 zasnal na gidzine przy cycku a ja z nim...wieczorem to juz w ogole dal mi popalic
Mialam pozalatwiac sprawy i dupa nie moglam meza dobudzic (bo spal po nocce) i z mama sie nie dogadalam..ajc...szkoda gadac!
Potem jeszcze moz oznajmil ze idzie na silownie i zostawil mnie sama z malym terrorysta! No i niby spoko! Ale postanowilam, ze koniec dnia dziecka dla mojego meza...napisalam schemat dnia Tymonka i przepisy na to, co je i o ktorej i od jutra robi wszystko przy malym, bo zdalam sobie sprawe, ze on nawet nie wie co maly je i jak to przygotowac! teraz wymowki nie bedzie...musi wszystko robic w razie czego...i nawet nie ze w razie czego! Poprostu musi i juz!

No to sie wyzalilam ...

A jutro i w niedziele mam prace tzn robie "ala pokaz" makijazu u Nas w miescie w Galerii troszke sie odstresuje

Buzka mamusie...

Emigra: przykro mi! Trzymajcie sie.

Gkatarzynka: a moze malej sie ulewa do noska! I mleczko tam zostaje! Tak.jakby
Tymus tak mial...

Aguska: linki z kaszkami sie przydadza dzieki
Super ze krwawienie sie konczy!
A co do skoku to masakra Tymus tez ma chyba jednak ten skok...

Nowaken: Tymus tez spi na mleku...wiec na razie tez nic nie dodaje
Fajnie, ze mieliscie spokojna i bezpieczna podroz

Karolcia: kupa na rece czesto mnie to spotyja a raczej moja dlon...Tymus chyba lubi walic kupke prosto w raczki mamusi bo od razu ma komfort czystosci i nic mu sie smierdzi pod noskiem cwaniaczek!
Oj oby Wam szybko minal skok
Co do mezow to niestety u mnie rowniez dziala terapia szokowa, inaczej sie nie naucza kiedy co dac do jedzonka, ile, w co ubrac i gdzie co lezy.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja mam juz wszytsko do Adasia do szkoly, troche tego bylo!
A ubranka tez musialm mu kupic , glownie bluzki z dlugim rekawem, bo spodnie niektore ma jeszcze dobre.
No ale co tam, zakupy ciesza! Tym bardziej ze takie dziecko musi miec nowe bo rosnie, wiec przyjemne z pozytecznym
No wlasnie Filipowi tez co jakis czas musze wymieniac garderobe, ale po pierwsze zauwazylam ze rosnie troszke wolniej niz kiedys tzn w jednym rozmiarze pochodzi juz dluzej a po drugie teraz jak mu cos kupuje nowego to juz wogole mi nie zal kasy bo wiem ze dla Szymonka pozniej bedzie
Cytat:
Robię obiad...i powoli szykuję sie do "pracy" Mravka Makijażem zajmuję się powiedzmy, że zawodowo bo jestem z zawodu Wizażystką-Stylistką ...no i oczywiście jest to moja pasją chociaż nie pracuje w zawodzie...bo za małe jest nasze miasto na taka działalność to i tak myśle, żeby to kiedyś zmienić...
.
Wow dobrze wiedziec, ze masz taki zawod
Na zdjeciach widac po Tobie, ze masz wyczucie jesli chodzi o wlasna stylizacje, zawsze podoba mi sie Twoja fryzura, makijaz ubior, wszystko tak razem fajnie współgra.
Cytat:
u nas mamy nowych sąsiadów na pierwszym ( my na 3 ) i robią remont od zera, wymieniają wszystko, rury , kable od prądu, młot chodzi na okrągło, ale napisali sympatyczny list i powiesili na tablicy, w tresci ogolnie o tym,że wymieniają wszystko i że hałas będzie, ze jak ktoś ma życzenia jakieś to nie ma problemu to będą robić w innych godzinach itd. miłe to i dlatego tam nie polecę ( zresz ai tak bym nie poleciała, bo wiadomo,że remontu po cichu nie da się zrobić, sama robiłam to wiem), choć usypia Kają gorzej, ale jak juz padnie to ten mlot jej nie rusza
ps. Mała a okres nie idzie, tzn. tak w związku z tym rozdrażnieniem pytam bo ja przed @ jestem zdolna gryźć wszystkich

a poza tym sąsiad znalazł zaczepkę od mojej dostawki , którą zgubił tż lub moja mama jak wyciągali z piwnicy, przyniósł nam i jest fajno, bo musiałabym kupić nowe i szukać latać , a tak mam spokoj

jutro jedziemy w końcu do zoo, pod warunkiem ,że pogoda dopisze
Super, ze tacy wyrozumiali sasiedzi
No i zycze udanej wyprawy do zoo
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-09-01 o 22:10
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:08   #3773
agabi
Rozeznanie

Cytat:

natka-jestem takie antytalencie że filmiki mi niestety nie pomagają. do makijażu używam tylko podkładu,kredki i tuszu. a strasznie mi się podobają ładnie wycieniowane oczyska ...

MoniaHan-
wystawię negatyw ,
Stary 2012-09-01, 22:15   #3774
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, może to u nas ma złą nazwę, bo moim zdaniem powinno się to nazywac, umiem to zrobić bo jak wspominałam talent to dla mnie sprawa wrodzona
Mnie ujął ten chłopak z kostką rubika
SZYMONEK

Stary 2012-09-01, 22:20   #3775
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ona chyba nic nie wniosła do tego programu, panom się mogło podobać, bo jak widzą goły tyłek to wariują. Tylko że to naprawdę było średnie.
wniosła tyłek na nogach , no i ok, ładnie to wniosła

no ja mam taki talent ,że umiem tak zginać palce w stawach najbliższych paznokciowi ,a pozostałe mam niezgięte
ps. o ręce chodzi

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mnie ujął ten chłopak z kostką rubika
dla mnie to jest nie do ogarnięcia, ale jest to wyćwiczone i dla mnie w takim prawdziwym słowa znaczeniu to talent nie jest , ale jest to zdolność godna podziwiania, no w sumie ma może wrodzoną zdolność zapamiętywania obrazów ten chłopak, to w sumie ma talent

a Ci od łamania cegieł są z mojego miasta, z tym co gadał chodziłam do zerówki

Aaaa Aguśka fajne zdjęcia Chłopaków, no rosną jak na drożdżach , puszczajcie lampiony poki czas ,bo coś czuję ,że za rok będzie już zakaz

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-01 o 22:28
Stary 2012-09-01, 22:42   #3776
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
wniosła tyłek na nogach , no i ok, ładnie to wniosła

no ja mam taki talent ,że umiem tak zginać palce w stawach najbliższych paznokciowi ,a pozostałe mam niezgięte
ps. o ręce chodzi

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dla mnie to jest nie do ogarnięcia, ale jest to wyćwiczone i dla mnie w takim prawdziwym słowa znaczeniu to talent nie jest , ale jest to zdolność godna podziwiania, no w sumie ma może wrodzoną zdolność zapamiętywania obrazów ten chłopak, to w sumie ma talent

a Ci od łamania cegieł są z mojego miasta, z tym co gadał chodziłam do zerówki

Aaaa Aguśka fajne zdjęcia Chłopaków, no rosną jak na drożdżach , puszczajcie lampiony poki czas ,bo coś czuję ,że za rok będzie już zakaz
Ooo moj maz tez tak umie z tymi palcami
A czemu lampiony beda zakazane??? Bo nic nie wiem na ten temat? Dla Filipa to duza frajda.
No i masz racje, chlopak ma niesamowita zdolnosc zapamietywania no i dla mnie to bylo niesamowite
SZYMONEK

Stary 2012-09-01, 22:49   #3777
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ooo moj maz tez tak umie z tymi palcami
A czemu lampiony beda zakazane??? Bo nic nie wiem na ten temat? Dla Filipa to duza frajda.
No i masz racje, chlopak ma niesamowita zdolnosc zapamietywania no i dla mnie to bylo niesamowite
No bo ponoć powodują pożary, niby w Europie w wielu krajach są zakazane , ja nad morzem widziałam jak się zahaczył o dach lampion,ale dał radę i poleciał dalej, ale wiesz jacy są ludzie, puszczają nieostrożnie, czasem po pijaku , nie patrzą czy wiatr wieje, że blisko drzewa itd.U nas na ośrodku też jakoś tak słabo sąsiadom wystartował i mało co i by oknem do chaty na piętrze wleciał , ale na szczęscie się uniósł.
Pewnie będzie tak jak z fajerwerkami ,że wejdą regulacje jakieś do tego, może nie ,że zakaz będzie zupełny, ale jakieś zaostrzone warunki sprzedaży i użytkowania itp.

ps. dawaj tż do duetu i pojedziemy wyginać paluchy
Stary 2012-09-01, 23:03   #3778
Karinio
Zakorzenienie

Jestem ponownie Dziecie śpi od godziny
Też oglądałam Mam Talent ale nie od początku,teraz oglądam-y mam talent extra
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:03   #3779
Flowerbombka
Zadomowienie

Ech nie mam coś dzisiaj weny..

Emigra bardzo mi przykro z powodu babci Tż...

Agabi chamstwo z tym krzesełkiem...negatyw się należy..

Zia udanego wyjazdu

Aguśka a jakie autko sobie upatrzyliście?

przeczytałam wszystko, ale już nie pamiętam co komu miałam napisać..

U nas był dziś festyn na pożegnanie lata i kupiłam Morficzkowi wiatraczek taki mały i jak mu dmuchałam w domu to pierwszy raz chichrał się często i długo tak na głos aż się wzruszylam widząc go aż tak uchachanego..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:08   #3780
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Czytam was ale weny jakoś do pisania brak.
Moja od dawna nie usypiała z takim płaczem jak dziś. Brzuszek jej dokuczał
Uuu,bidulka

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ech nie mam coś dzisiaj weny..
przeczytałam wszystko, ale już nie pamiętam co komu miałam napisać..
U nas był dziś festyn na pożegnanie lata i kupiłam Morficzkowi wiatraczek taki mały i jak mu dmuchałam w domu to pierwszy raz chichrał się często i długo tak na głos aż się wzruszylam widząc go aż tak uchachanego..
Oj
Za dużo tego tych postów
Mała rzecz,a cieszy
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości