Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 12:46   #3721
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wspolczuje powrotu do pracy
Fajna spacerowka

Z tego co napisalas,to wychodzi 6 karmien,nie 5

Ja musze tylko ubrania kupic i lunchbox (ale to juz mam),reszte zapewnia szkola.Nie kupuje ani ksiazek,ani zeszytow,piornikow,dlugop isow,blokow i tego wszystkiego co w Polsce kupic trzeba.
Ja lubie Wiki kupowac,tylko ona jest juz w takim glupim wieku,ze nie ma takich koncepcji ubraniowych jak ja.Najchetniej by sie ubierala w kilka ulunionych rzeczy,a to sa takie rzeczy ktore ja bym przeznaczyla ewentualnie na chodzenie po domu,a nie na wyjscie.A ona uparcie je zaklada.A z tylu ladnych rzeczy powyrastala,a miala moze z trzy razy na sobie i to pod przymusem.A najgorsze jak mi mowi,ze cos jej sie podoba,a potem zmienia zdanie i nie nosi.Bez sensu pieniadz wydany.
No w Szwecji tez tak jest ze rodzice nic nie musza kupowac , no ale niestety u nas trzeba, ja nie wiem ile na cala wyprawke wydalam - boje sie policzyc. Wszystko i tak potrzebne wiec miec musi!
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
hej kobitki
teściowa w poniedziałek wyjeżdża więc będe na bieżąco od poniedziałku
młody ok tylko w nocy nam się coś porobiło bo budzi się ok 3 4 i nie chce spac no i bylismy z tymi krostkami u lekarza powiedziała że prawdopodobnie skaza i że mamy wrócic do hipp comfort combiotic a nie dawac bio combiotic z tym że na tym bio był już od ponad miesiąca czyżby po takim czasie reakcja wyszła? przepisała maśc kąpiele w oilatum i juz troche lepiej z tym że młody tak się podrapał że wygąda jego buźka jakby mial starcie z dzikim kotem no i dzisiaj usłyszeliśmy jak krzyczy moje dziecko nie placz tylko wrzask ze złości jakby wczesniej tego nie było może skok? w poniedziałe Filip kończy 20 tygodni o ile się nie mylę

coś wam powiem mój tata był przedwczoraj w barze na piwie i wszedł koleś ze szczeniaczkiem na ręku i mówi cytuję że go drażni i idzie ch..uja utopic no to mój tata powiedział mu żeby się sam poszedł utopic i zabrał mu pieska pisałam wam kiedyś że moi rodzice mają owczarka jamnika i dwa koty z tym że ten nasz owczarek w listopadzie został uspany no i tata przytaszczył psiaka do domu mama mu mówi że przecież mówiła że wszystko tylko już nie szczeniak bo mieszkają na 4 piętrze a z takim maleństwem co dwie godziny na dwór trzeba biegac a tata na to że on będzie biegał mama szukała mu domu ale jak na razie nikt odpowiedni nie chciał pieska a w nieznajome ręce powiedziała że go nie da więc jak na razie małutki czarny szczeniaczek jest u moich rodziców i coś mi sie zdaje że zostanie jamnik przy nim odżył bawi się z nim i opiekuje widocznie brakowało mu psiego towarzystwa
Ale kochani Twoi rodzice
A ten facet w barze to nie bede nawet komentowac bo nie chce przekilnac
Cytat:
Bylam na mailu:
Tynka jak zwykle pokazuje zgrabne nozki Jaki piekny bukiet dostalas!A Mateuszek przystojniak
Monia jakie minki fajne Hania robi,slodziutka jest
Desia swietne fotki z urodzinek Adasia,piekny tort,widac ze wszystko super sie udalo!Fajne te zyjatka w akwarium i jaka super trampolina.A ty mamuska widac,ze szczesliwa,taka promienna jestes A Vikunia cudowna,smieszka malutka
Dziekuje Gosia!
Jestem szczesliwa, oprocz tych dni jak mam dolka
Viki bardo sie podobalo jak dzieciaki skakaly na trampolinie, smiala sie w glos, kochana moja!
A ta trampolina to taki zbiorczy przezent od rodziny bo wszyscy mnie pytali co kupic a ja juz wiecej "☠☠☠☠☠☠☠kow" nie chcialam dla Niego, bo On ma caly pokoj zawalony i potem jak ja chce cos tam wyrzucic, to absolutnie nie wolno
A zbiera wszystko-od kamyszkow na dworze , patyczkow, kasztanow, szyszek itp po wszytskie jakies ☠☠☠☠☠☠☠y z mcdonalda, jakies karty, zwierzaki, no taki zbieracz z Niego.
No wiec powiedzialam ze niech sie wszyscy zrzuca i kupia trampoline, u siostry uwiebia skakac to jedno, a drugie zawsze jakis ruch na swiezym powietrzu!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:47   #3722
Mała!
Zakorzenienie

Dzieńdobry............ a przynajmniej na razie lepszy niż wczoraj...chociaż tez ciężki...pogoda do D...i jakoś dziwnie mi...może za dużo myslę...ale wszystko mnie drażni ostatnio!

Nocka u Nas fajna TYMUŚ WSTAL O 5 NA CYCUSIA I DALEJ KIMAŁ DO CHYBA 8:00

Robię obiad...i powoli szykuję sie do "pracy" Mravka Makijażem zajmuję się powiedzmy, że zawodowo bo jestem z zawodu Wizażystką-Stylistką ...no i oczywiście jest to moja pasją chociaż nie pracuje w zawodzie...bo za małe jest nasze miasto na taka działalność to i tak myśle, żeby to kiedyś zmienić...

PS: Tymuś coś w dzień w domu nie za bardzo śpi zaśnie góra na 30 min! no właśnie sie wscieka więc lecę...

PS2: Poprosiłam dzisiaj męża, żeby wygolił mi mój bok bo już włoski za długie były chciałam na 5mm, no i cóż mam wygolone...ale więcej niż 1mm to tam nie ma jakbym żyletką przejechała: hardcore.........no nic odrosną...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 12:48   #3723
emigra
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny w poniedzialek maz z tesciowa ruszaja... niestety autem, bo samolot na 2 osoby ponad 500€ ... wroca w srode dopiero, pogrzeb we wtorek ...

Mravka,wlasnie dzisiaj rozmawialam z tesciowa i stwierdzilysmy ze Babcia na nas czekala ... A moja maz powiedzial ze on w Babci oczach widzial cos co nie dawalo mu spokoju, tak jakby poznala go ale byla zawstydzona...Najwazniejs ze ze Ona juz nie cierpi, my sie z tym jakos pogodzimy.

Juleczka sprawila mamusi super nocke zasnela prze 21, o 23.30 pobudka na mleczko (ladnie zjadla 120) i dopiero o 5.30 obudzila sie na nastepne mleczko, znowu wypila ok 120 ml, pofikala ok pol h i zasnela i spala do 7.30 prawie pojechalysmy z tesciowa na zakupy,pozniej jeszcze na zakupy ciuchowe bo Julcia nie ma pizamek ani spioszkow, mialam jedne na 62 i sa przymale, naciagnely sie na paluszkach, a juz zimno w nocy wiec musze jej cos zakladac cieplejszego no i tesciowa potrzebowala czarne ciuchy, bo nie ma ani jednej bluzki czarnej,...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:02   #3724
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka a pytasz o uczulenie czy rehabilitacje? uczulenie z buzi mu schodzi po bepanhtenie a reszta cialka taka sobie :/ musze kupic oliatum do kapieli i smarowania cos
jutro chrzciny ale mam stresa
Stary 2012-09-01, 13:24   #3725
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzieńdobry............ a przynajmniej na razie lepszy niż wczoraj...chociaż tez ciężki...pogoda do D...i jakoś dziwnie mi...może za dużo myslę...ale wszystko mnie drażni ostatnio!

Robię obiad...i powoli szykuję sie do "pracy" Mravka Makijażem zajmuję się powiedzmy, że zawodowo bo jestem z zawodu Wizażystką-Stylistką ...no i oczywiście jest to moja pasją chociaż nie pracuje w zawodzie...bo za małe jest nasze miasto na taka działalność to i tak myśle, żeby to kiedyś zmienić...

PS: Tymuś coś w dzień w domu nie za bardzo śpi zaśnie góra na 30 min! no właśnie sie wscieka więc lecę...

PS2: Poprosiłam dzisiaj męża, żeby wygolił mi mój bok bo już włoski za długie były chciałam na 5mm, no i cóż mam wygolone...ale więcej niż 1mm to tam nie ma jakbym żyletką przejechała: hardcore.........no nic odrosną...
hihihi no ja mam 6 mm jak wychodzę od fryzjera , a rosną jak dzikie, bo jednak niby cm na miesiąc to przy takiej długości to szybko odrastają , 2 tygodnie i będziesz mieć swoje 5 mm

u nas mamy nowych sąsiadów na pierwszym ( my na 3 ) i robią remont od zera, wymieniają wszystko, rury , kable od prądu, młot chodzi na okrągło, ale napisali sympatyczny list i powiesili na tablicy, w tresci ogolnie o tym,że wymieniają wszystko i że hałas będzie, ze jak ktoś ma życzenia jakieś to nie ma problemu to będą robić w innych godzinach itd. miłe to i dlatego tam nie polecę ( zresz ai tak bym nie poleciała, bo wiadomo,że remontu po cichu nie da się zrobić, sama robiłam to wiem), choć usypia Kają gorzej, ale jak juz padnie to ten mlot jej nie rusza
ps. Mała a okres nie idzie, tzn. tak w związku z tym rozdrażnieniem pytam bo ja przed @ jestem zdolna gryźć wszystkich

a poza tym sąsiad znalazł zaczepkę od mojej dostawki , którą zgubił tż lub moja mama jak wyciągali z piwnicy, przyniósł nam i jest fajno, bo musiałabym kupić nowe i szukać latać , a tak mam spokoj

jutro jedziemy w końcu do zoo, pod warunkiem ,że pogoda dopisze

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-01 o 13:32
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 13:44   #3726
gosia261282
Gang Iren

Przejrzalysmy Wiki ciuchy i trzy czwarte szafy za male
No nic chyba konto bedzie puste jak wrocimy z ciuchowych zakupow

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A ta trampolina to taki zbiorczy przezent od rodziny bo wszyscy mnie pytali co kupic a ja juz wiecej "☠☠☠☠☠☠☠kow" nie chcialam dla Niego, bo On ma caly pokoj zawalony i potem jak ja chce cos tam wyrzucic, to absolutnie nie wolno
A zbiera wszystko-od kamyszkow na dworze , patyczkow, kasztanow, szyszek itp po wszytskie jakies ☠☠☠☠☠☠☠y z mcdonalda, jakies karty, zwierzaki, no taki zbieracz z Niego.
No wiec powiedzialam ze niech sie wszyscy zrzuca i kupia trampoline, u siostry uwiebia skakac to jedno, a drugie zawsze jakis ruch na swiezym powietrzu!
Znam to z tym zbieraniem.Mloda ma taki smietnik,ze szok,pelno kart,figurek,z kinder niespodzianek tych ☠☠☠☠☠☠☠ek to ma trzy pudla,kauczukow,koralikow ,muszelek,karteczek,poza tym ma manie na rzeczy do pisania/malowania/kolorowania,wiec tony jakis pisakow,mazakow,dlugopiso w,farb.Na pisaki to fiol taki,co inne widzi to musi miec,naklejki,sreberka,pa pierki,bo tworzy jakies obrazki,wyklejanki.Z gazet wycinki jakies,na pluszaki tez amba,sa wszedzie.Na razie nie mam motywacji cos,zeby usiasc do tego bajzlu,ale juz zapowiedzilam,ze jak bedziemy sie przeprowadzac,to to wszystko pakowane nie bedzie i selekcja bedzie ostra

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze!
Trzymam kciuki!
Stary 2012-09-01, 14:03   #3727
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
hihihi no ja mam 6 mm jak wychodzę od fryzjera , a rosną jak dzikie, bo jednak niby cm na miesiąc to przy takiej długości to szybko odrastają , 2 tygodnie i będziesz mieć swoje 5 mm

u nas mamy nowych sąsiadów na pierwszym ( my na 3 ) i robią remont od zera, wymieniają wszystko, rury , kable od prądu, młot chodzi na okrągło, ale napisali sympatyczny list i powiesili na tablicy, w tresci ogolnie o tym,że wymieniają wszystko i że hałas będzie, ze jak ktoś ma życzenia jakieś to nie ma problemu to będą robić w innych godzinach itd. miłe to i dlatego tam nie polecę ( zresz ai tak bym nie poleciała, bo wiadomo,że remontu po cichu nie da się zrobić, sama robiłam to wiem), choć usypia Kają gorzej, ale jak juz padnie to ten mlot jej nie rusza
ps. Mała a okres nie idzie, tzn. tak w związku z tym rozdrażnieniem pytam bo ja przed @ jestem zdolna gryźć wszystkich

a poza tym sąsiad znalazł zaczepkę od mojej dostawki , którą zgubił tż lub moja mama jak wyciągali z piwnicy, przyniósł nam i jest fajno, bo musiałabym kupić nowe i szukać latać , a tak mam spokoj

jutro jedziemy w końcu do zoo, pod warunkiem ,że pogoda dopisze
No to zeby pogada dopisala!
Cytat:
Przejrzalysmy Wiki ciuchy i trzy czwarte szafy za male
No nic chyba konto bedzie puste jak wrocimy z ciuchowych zakupow

Znam to z tym zbieraniem.Mloda ma taki smietnik,ze szok,pelno kart,figurek,z kinder niespodzianek tych ☠☠☠☠☠☠☠ek to ma trzy pudla,kauczukow,koralikow ,muszelek,karteczek,poza tym ma manie na rzeczy do pisania/malowania/kolorowania,wiec tony jakis pisakow,mazakow,dlugopiso w,farb.Na pisaki to fiol taki,co inne widzi to musi miec,naklejki,sreberka,pa pierki,bo tworzy jakies obrazki,wyklejanki.Z gazet wycinki jakies,na pluszaki tez amba,sa wszedzie.Na razie nie mam motywacji cos,zeby usiasc do tego bajzlu,ale juz zapowiedzilam,ze jak bedziemy sie przeprowadzac,to to wszystko pakowane nie bedzie i selekcja bedzie ostra

Bedzie dobrze!
Trzymam kciuki!
Dokladnie, opisalas pokoj adasia
Widze ze znasz ten bol

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 14:24   #3728
agabi
Rozeznanie

hej

Emigra-
współczuję, trzymajcie się

miałam dać znać jak przetestuję kaszki Holle. testy wypadły bardzo pozytywnie. kaszki są pyszne. gabrysiek wcina aż mu się uszy trzęsą

byliśmy u pediatry na kontroli- u nas tak jest w poradni, że trzeba się pokazywać z maluszkiem co 4-6 tyg na rutynową kontrol. wszystko ok, tylko gabrysiek mógłby więcej ważyć zdaniem p doktor. waży 7400 i ma 67 cm.

wczoraj na ząbku gabryśka zobaczyłam czerwoną plamkę, kropeczkę taką.myślałam że coś się przykleilo,ale poszorowalam szczoteczką-a plamka jak była tak jest...pierwsza myśl-próchnica normalnie już się do stomatologa wybierałam. potem poczytałam na necie i doszłam do wniosku że to przebarwienie spowodowane jakimś niedoborem, tak więc kierunek -pediatra a nie stomatolog.dzisiaj miałam iśc.ale dzisiaj nic na ząbku nie ma. czary mary normalnie.

zamówiłam na all krzesełko do karmienia.ze względu na brak kasy krzesełko wybraliśmy używane. no i chyba pierwszy raz wystawię ostry negatywny komentarz.krzesełko przyjechało brudne, normalnie poprzyklejene stare jedzenie było,w jednym miejscu rozerwane, masakra normalnie
Stary 2012-09-01, 14:41   #3729
MoniaHan
Wtajemniczenie

Emigra wspolczuje z powodu Babci, ale tak jak mowisz juz nie cierpi. Moja Babcia zmarla w 2010, Tato zadzwonil do mnie dzien przed pogrzebem, a Dziadem zmarl rok po Babci - dowiedzialam sie od obcej osoby. na dwoch pogrzebach nie bylam, nie wiem dlaczego mojj ojciec o ich smierci tak pozno mnie powiadamial (??).

Cytrynka kciuki za chrzest.

Natkulec fajnie ze juz Madzia lepiej.

Gosiu o to ja nie wiedzialam ze tutaj wyprawke szkolna szkola zapewnia, super
co do roznic pogladowych co do ubran, to moja mama jak mialam 8 lat powiedziala ok - to masz pieniadze i kup sobie buty jakie uwazasz - to ty w nich bedziesz chodzic.i od tamtej pory sama sobie kupowalam ciuszki, ale ja zawsze mialam ich nie za duzo. do tej pory nie przywiazuje zbyt duzej uwagi do ubran i szkoda mi na nie wydawac pieniadze (no fakt ale buty na zime i kurtke przewaznie mam dobre, ale reszta to jakies ciuchy na promocjach kupione i w tanich sklepach).
wczoraj pojechalysmy z Hania do miasta i w tesco byly przeceny na ciuszki dzieciece i troche jej kupilam - spodnie ogrodniczki (chlopiece) ale w kolorze jasnym szarym i tak mi sie spodobaly moja Hanka ma tylko jedna sukienke...no dwie w sumie bo jedna letnia a jedna zimowamam problem aby znalezc jej czapeczke na jesien/zime bo widzialam taka ciepla ale jakis taki material polarowy w srodku, wolalabym bawelne.

gkatarzynka u nas to Hania caly czas prawie furczy, juz kilka razy bylam z nia u lekarza w tej sprawie ale problem wraca, czasami przechodzi i pojawia sie znow, ona teraz mega zasliniona jest, a od dwoch dni pokasluje troche, dzis juz o wiele mniej, mialam z nia jechac do lekarza aby ja osluchal, ale pojade w poniedzialek albo jutro.

no i chyba zabek nam sie wylania (dolna jedynka) bo jest tam wyrazna plamka biala, lyzeczka sprawdzalam, ale Hania lyzeczke bierze na jezyk ii nie mam jak sprawdzic ale chyba cos tam lekko zadzwoniloa ogolnie to jeyst marudna tak od tygodnia ze czasami juz wymiekam, tak mnie wczoraj dziaslami gryzla za sutki ze az krzyczalam alallllllaaaaaaa to boli!!! az boje sie ja karmic
Tz dzis pracuje, ale jutro ma wolne. spacerek juz mamy dzis za soba, ale maly szogun byl taki marudny ze wrocilam do domu. w nocy spala dobrze, je na spiocha i przewijalam na spiocha zasnelam z maruda wczoraj o 20:30, pobudka na dobre o 7:30.

Dziewczyny co ja za sen mialam: ze nakrylam Tz z inna kobieta, straszne to bylo, caly czas mam dzis to przed oczami, a jak jemu powiedzialam to on mnie pyta: a fajna jakas???!!!!!!!!!nazywala sie Hania H...... (imie jak nasza corcia a nazwisko jak moja ksywa w szkole

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-09-01 o 14:43
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 14:55   #3730
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry!
Dzis nocka spokojna,bez placzu
Przebudzil sie raz,popil mleczka i spal do rana.

Ja tez tak myje zeby,wychodze z lazienki i mam zamiar do lozka wejsc,a jeszcze do kompa siadam
Pewnie,ze zjadlam,ale nie czekolade tylko loda marsa.No i zeby mylam drugi raz

My szkole zaczynamy w srode.Dzis robimy przeglad ciuchow szkolnych,zeby sprawdzic co dokupic trzeba i nie tylko szkolnych w sumie,bo Wiki tak przez lato urosla,ze co zaklada to przykrotkie.Oj czuje,ze czekaja nas spore zakupy
Zeby jeszcze bylo porozumienie w kwestii ubraniowej miedzy nami...

Widze,ze ty tez zakupy lubisz,mala rzecz a cieszy,co?Ja kupilam wczoraj zestaw trzech lakierow pekajacych.Jeszcze nie mialam takich,dzis przetestuje.
A krzeselko bierzecie to co wklejalas zdjecie ostatnio?
Oj ja lubię zakupy tak to krzesełko jest bardzo stabilne. Olivia nie dostaje rączkami do tego stolika jeszcze ale wolę żeby było na dłużej niż później kupować nowe. Zresztą ona i tak sama nie je
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej kobietki!

Standardowo nocka do kitu..Robcio przeszedl na plan 4h jedzenia,a ja na 3h spania- nie ma sprawiedliwosci
kurka wlasnie mi tu niania buczy,wiec pewnie juz wstał..to sie napisalam.....

zajrze potem i poodpisuje,bo tu juz mi nawoluje "a dziii""ejjj""kiii"..no nic trzeba isc.

milej soboty dla Was!

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

no to Robson zrobil mi niespodzianke...pogadal pogadal i przybil gwozdzia z powrotem Zachodze, a ten smacznie chrapie. Obrazek sielanka, oby czesciej!

Emigra
bardzo mi przykro z powodu smierci babci...niestety to ten etap zycia, ktory napawa mnie lękiem. Popatrz jak to sie zlozylo ,ze udalo sie Wam tam podjechac, mimo tego, ze babcia twierdzi, ze nie pamieta. Ja jestem zdania, ze pewne rzeczy się czuje i czasem ludzie podswiadomie "czekaja" na pewne rzeczy/zdarzenia.

Cytrynka jak tam ciałko Wiktorka juz lepiej?

nowaken przyznam, ze tez cichaczem mnie zazdrosc zzera jak te Twoje aniolki zasypiaja i ogolnie;] ..A tak serio to wiadomo,ze przeciez komus sie takie super grzeczne dziecko musi trafic....ale dlaczego nie mi

natka a jakie krzeselko upolowaliscie?

gosia no to super,ze juz lepiej. Zobaczysz, ze lada moment wroci dobre dziecie

Mała a Ty zawodowo się zajmujesz makijazem, czy takie hobby?
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej

Emigra-
współczuję, trzymajcie się

miałam dać znać jak przetestuję kaszki Holle. testy wypadły bardzo pozytywnie. kaszki są pyszne. gabrysiek wcina aż mu się uszy trzęsą

byliśmy u pediatry na kontroli- u nas tak jest w poradni, że trzeba się pokazywać z maluszkiem co 4-6 tyg na rutynową kontrol. wszystko ok, tylko gabrysiek mógłby więcej ważyć zdaniem p doktor. waży 7400 i ma 67 cm.

wczoraj na ząbku gabryśka zobaczyłam czerwoną plamkę, kropeczkę taką.myślałam że coś się przykleilo,ale poszorowalam szczoteczką-a plamka jak była tak jest...pierwsza myśl-próchnica normalnie już się do stomatologa wybierałam. potem poczytałam na necie i doszłam do wniosku że to przebarwienie spowodowane jakimś niedoborem, tak więc kierunek -pediatra a nie stomatolog.dzisiaj miałam iśc.ale dzisiaj nic na ząbku nie ma. czary mary normalnie.

zamówiłam na all krzesełko do karmienia.ze względu na brak kasy krzesełko wybraliśmy używane. no i chyba pierwszy raz wystawię ostry negatywny komentarz.krzesełko przyjechało brudne, normalnie poprzyklejene stare jedzenie było,w jednym miejscu rozerwane, masakra normalnie
Masakra, jakie ludzie to świnie a my kupujemy to:
http://www.mothercare.com/Mothercare...ouch%25C2%25AE

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 15:13   #3731
Karinio
Zakorzenienie

Wczoraj jak zwykle się męczyłam do 2-giej by zasnąć a synuś obudził się o 5 Mało wyspana byłam,ale dałam flache potem zasnął,kolejna porcja flachy o 8? zaś sen wspólny i spaliśmy uwaga do 11:30 Oczywiście nie spaliśmy od 8,tylko pewnie godzine później chyba bo nie sprawdzałam która była godzina.A ja w dodatku rano dostałam @
Teraz dziecie właśnie zasneło

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Oj ja lubię zakupy tak to krzesełko jest bardzo stabilne. Olivia nie dostaje rączkami do tego stolika jeszcze ale wolę żeby było na dłużej niż później kupować nowe. Zresztą ona i tak sama nie je
Masakra, jakie ludzie to świnie a my kupujemy to:
http://www.mothercare.com/Mothercare...ouch%25C2%25AE
Fajne krzesełko

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-01 o 15:12
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 15:14   #3732
monika83
Raczkowanie

Dodalam nasze zdjecia na mailu. Ona10101, jakos moj Adas na tych zdjeciach nie wyglada tak podobnie, ale jako go widze na zywo to Twoj ze zdjec jest naprawde podobny

Emigra, wyrazy wspolczucia
Cytrynka, powodzenia na chrzcinach!
cziqua, dla Twoich rodzicow. A jamniczek napewno odzyje przy nowym kumplu! Mialam kiedys jamnika i owczarka, niestety owczarek na odszedl ze strarosci, a jamnik doslownie z dnia na dzien sie postarzal. Jak kupilismy nowego psa to po krotkiej adaptacji nasza jamnisia znow zaczela sie zachowywac jak szczeniak!
My dzis robimy z tz przeciery z pomidorow i kiszoniaki, ogory sie mocza w wanience Adasia maly dzis ma dzien spiocha to troszke mozemy w domu porobic.
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 15:16   #3733
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Gosia!
Jestem szczesliwa, oprocz tych dni jak mam dolka
Viki bardo sie podobalo jak dzieciaki skakaly na trampolinie, smiala sie w glos, kochana moja!
Fajny prezent,pamiętam jak moja bratanica też trampoline chciała dostać.
A ad synka,to jednym słowem kolekcjoner rzeczy znalezionych.
Stary 2012-09-01, 15:28   #3734
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
U Nas już 2 noc z rzędu gdzie Oskar sam zasnął w łóżeczku musiałam tylko lekko poprzytulać i jak zamykał oczka to myk do łóżeczka i zasypiał już sam Jak chcecie chwalić to tak po cichu aby nie zapeszyć na dalsze nocki :P
Brawa dla Oskarka! Trzymam kciuki zeby juz mu tak zostalo

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Właśnie zajrzałam na chwilkę tutaj przed snem i na maila Śliczne zdjęcia a Wy Mamusie prezentujecie się pięknie, szczuplutkie, zgrabniutkie, jakbyście nigdy nie rodziły Super wyglądacie a Wasze Skarby są niesamowite
Moja Zuzia dziś miała trzecie szczepienie na którym była z Tatusiem. Zobaczymy jak jutro będzie się zachowywać, oby nie gorączkowała. Dzis podałam jej kaszkę bananową, żeby sprawdzić czy nie będzie uczulona, a oprocz tego dostawała już szpinak przez tydzień i było po nim ok, i teraz przez 4 dni marchew no i kaszkę jabłkową którą dostaje od 4 miesiąca. Tyle że mam problem teraz bo uczulenie wyszło 7 godzin po podaniu kaszki bananowej i nie wiem czy to banan czy marchew. No ale marchew nie uczula przecież i w dodatku dostaje ją juz od kilku dni i nic się nie działo i akurat dziś podałam kaszkę z bananem i po paru godzinach plamki na przedramionach wyskoczyły. Jestem w kropce już... Może coś doradzicie...od poniedzialku do żłobka idziemy więc za bardzo kombinować nie chcę teraz...
Wow! Pewnie Zuzia bedzie pierwsza forumowym bobasem w zlobku. Napisz koniecznie jak jej sie tam podoba

Karolca, zazdroszcze Ci snow. Mi sie chyba nic nie sni od kiedy Ania jest, podobno sny sa nad ranem a nad ranem to my lekko sypiamy

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Mateusz dzis wstał o 5 do 6 sie pobawil troche sam w lozeczku troche z nami, po czym zaczał marudzic , wiec zrobiłam mu mleczko, zjadł 150 ml, w trakcie juz spał i nagle go odbiło i zwymiotował wszystko, wczoraj tak samo, sama nie wiem dlaczego tak sie dzieje, zazwyczaj tylko rano sie to zdarza, moze to za duzo, jak na pierwszy posiłek, moze ząbkowanie.
Tynka, a moze Mateuszek tak wymiotuje jak go nie odbijesz porzadnie?

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ma taki tekst "no co byś zrobiła jakbyś miała 3 dziecko?? Kochałabyś jak swoje"
Super tekst

Cytat:
Dzien dobry, my dzisiaj wczesnie na nogach bo Adas dzisiaj na basen z tz jedzie, pozniej o 15 mamy gosci, wiec duzo mnie nie bedzie.
Jutro idziemy na grilla do znajomych, a w poniedzialek SZKOLY dzien pierwszy, juz sie nie moge doczekac mojego malego ucznia w szkole
Wow, to wielkie wydarzenie ze Adas idzie do szkoly! Ja sobie nie wyobrazam tego ale nas to czeka juz za 4 lata bo tu tak sie szkola zaczyna wczesnie. Trzmam kciuki za jego debiut w systemie edukacji

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Cytrynka bedzie dobrze! Jolka siala panike a fajnie wyszlo im przecie

Mravka, tak sie zasmucilam anemia Robsonka
Dobrze ze macie czujna lekarke i wykryliscie w pore. Trzymam kciuki za leczenie Sama az rozmyslam czy Ani nie zrobic morfologii, bo w tym naszym systemie to wsio jest zawsze ok i samemu trzeba w sumie pilnowac...

My jutro wybywamy na wakacje, Sycylia wzywa Znow pakujemy sie jak na przeprowadzke, jedna waliza 20kg dla Ani druga dla nas Musimy wstac o 4 rano dlatego Ania ma dzis 2 drzemki i idzie spac na nocke ok 6. Trzymajcie kciuki prosze zeby Ania dobrze zniosla loty i upaly, zabieramy namiociki, kremy z filtrem i jeszcze dodatkowo pol apteki Biore tez lapka, wiec moze bede sie odzywac, a na pewno poczytywac.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 15:28   #3735
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Wczoraj jak zwykle się męczyłam do 2-giej by zasnąć a synuś obudził się o 5 Mało wyspana byłam,ale dałam flache potem zasnął,kolejna porcja flachy o 8? zaś sen wspólny i spaliśmy uwaga do 11:30 Oczywiście nie spaliśmy od 8,tylko pewnie godzine później chyba bo nie sprawdzałam która była godzina.A ja w dodatku rano dostałam @
Teraz dziecie właśnie zasneło

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Fajne krzesełko
Ale pospaliście łacze się w bólu też dostałam dziś okres:/ Moja dziś o 3 w nocy się obudziła i nie było jej do spania nie chciała też zjeść po godzinie dopiero zgłodniała i pobudka na stałe o 7. Mąż wstał o 9 zrobił śniadanko. Powiedział mi żebym poszła spać z Olivia pospałyśmy 1.5 h mąż zrobił 2 prania i pozmywał naczynia a jak wstaliśmy to poodkurzał i zmopował. Na 13.30 poszedł do pracy. Kochany mój mężuś Olivia znów śpi
Gosia miałam Ci kiedyś pisać, bo widziałam że byliście kiedyś w Scarborough. Ja tam byłam na wakacjach 4 albo 5 lat temu w pracy piękne miejsce
Właśnie zjadłam pulpeciki w sosie pomidorowym

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-09-01 o 15:42
Stary 2012-09-01, 15:31   #3736
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Wow! Pewnie Zuzia bedzie pierwsza forumowym bobasem w zlobku. Napisz koniecznie jak jej sie tam podoba

Karolca, zazdroszcze Ci snow. Mi sie chyba nic nie sni od kiedy Ania jest, podobno sny sa nad ranem a nad ranem to my lekko sypiamy

Super tekst

Wow, to wielkie wydarzenie ze Adas idzie do szkoly! Ja sobie nie wyobrazam tego ale nas to czeka juz za 4 lata bo tu tak sie szkola zaczyna wczesnie. Trzmam kciuki za jego debiut w systemie edukacji

Dobrze ze macie czujna lekarke i wykryliscie w pore. Trzymam kciuki za leczenie Sama az rozmyslam czy Ani nie zrobic morfologii, bo w tym naszym systemie to wsio jest zawsze ok i samemu trzeba w sumie pilnowac...

My jutro wybywamy na wakacje, Sycylia wzywa Znow pakujemy sie jak na przeprowadzke, jedna waliza 20kg dla Ani druga dla nas Musimy wstac o 4 rano dlatego Ania ma dzis 2 drzemki i idzie spac na nocke ok 6. Trzymajcie kciuki prosze zeby Ania dobrze zniosla loty i upaly, zabieramy namiociki, kremy z filtrem i jeszcze dodatkowo pol apteki Biore tez lapka, wiec moze bede sie odzywac, a na pewno poczytywac.
Zazdroszcze wakacji udanego urlopu przyślij nam kartkė na maila

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 15:42   #3737
tynka88
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny za wszystkie rady

Zia, on mi wymiotuje w trakcie jedzenia, po jedzeniu zawsze go odbijam, po prostu sobie je i nagle bum, ale dzis nie wymiotował, rano dałam mu tylko 120 ml samego mleczka, pozniej zjadł 210 mleczka z kleikiem, poznije jabłuszko, 190 ml mleczka z kleikiem, dostanie jeszcze obiadek, troche pozno , bo przysnał i na noc popije mleczkiem.

Plamki na szyji smaruje kilka razy dziennie, dzis rano przylapalam go jak sie drapal, wiec go swedzi, narazie zbledly leciutko.

Emigra bardzo wam współczuje
moja babcia zmarła jak mialam 15 lat, nie pozegnałam sie z nia, nie zdazylam pojsc do szpitala, do tej pory żałuje, babcia śni mi sie czasem, zawsze jak mi sie przysni to cos niedobre sie w moim zyciu dzieje.
Moja babcia urodziła sie 26 lipca , a 26 lipca wyszedł mi test ciążowy pozytywny, 26 marca urodził sie Mateuszek, pewnie to zbieg okolicznosci.

U nas dzis nocka ok, mimo ze Mateusz zjadł na noc tylko 70 ml mleczka to spal do 6 i pozniej jeszcze pospalismy do 10

Dziewczyny ja tez uwielbiam zakupy, na sama mysl az sie cała trzęse, niewazne czy ciuchy czy kosmetyki czy jedzeniowe
Musze sie niestety powstrzymywac, bo bysmy zbankrutowali, poza tym lubie miec jakies oszczednosci na czarna godzine

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 15:49   #3738
88natka
Zadomowienie

Pewne plemię afrykańskie nawiedziła okrutna susza. Padając z pragnienia udali się do plemiennego szamana z prośbą o pomoc. Szaman ów wyszedł z lepianki i patrząc po tłumie współplemieńców pyta:
- Kto ma wodę?
Nikt się nie zgłasza to powtarza:
- Kto ma trochę wody?
Nieśmiale zgłasza się jeden z członków plemienia i podając bukłak wody mówi:
- Ja mam jeszcze trochę.
Szaman niewiele myśląc wylał wodę do miseczki, ściągnął koszulę i zaczął ją prać. Mieszkańcy wioski patrzyli ze zgrozą. Wyjął koszulę z wody, wykręcił i wodę wylał w krzaki. Znowu pyta:
- Kto ma jeszcze jakąś wodę?
Kolejny osobnik podając mu bukłak mówi:
- Mnie zostało jeszcze pół...
Szaman wziął wodę, wlał do miski i wypłukał koszulę. Wodę wylał, a koszulę powiesił na sznurku.
Kiedy mieszkańcy wioski chcieli się na niego rzucić zaczęły napływać ciężkie chmury i rozpadał się deszcz.
Szaman na to:
- Zawsze, k*rwa, pada, jak pranie zrobię...

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Nad brzegiem jeziora siedzą sobie Polak, Rusek i Anglik. W pewnym momencie Polak zauważył tabliczkę z napisem "To jezioro spełnia życzenia." i instrukcję pod spodem:
"Wejdź na molo, weź rozbieg, przy końcu wyskocz i wypowiedz życzenie, a jezioro zmieni się w rzecz, o którą prosisz."
Pierwszy biegnie Polak. Na końcu mola wyskakuje i krzyczy:
- Wino! - Jezioro zamienia się w wino.
Drugi biegnie Rusek i krzyczy:
- Wódka! - Jezioro zamienia się w wódkę.
Biegnie Anglik, już ma wyskakiwać, ale potyka się:
- Oh shit!

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 15:57   #3739
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze,że dzisiaj nawet dobry,a z tymi humorami to tak bywa,u mnie na zmiane pogody :/
Tosuper,że nocka fajna Ojej,to krótko sypia.O mg,to jaką ty masz fryzure???

Cytat:
Generalnie to nie zaszkodzi, tylko ze te zelki wtedy mi wszystko popsuly bo ja to jak nalogowiec jak juz posmakuje cukru to baaardzo ciezko sie pohamowac potem
Bo przeciez to takie pyszne...
Dzien dobry, my dzisiaj wczesnie na nogach bo Adas dzisiaj na basen z tz jedzie, pozniej o 15 mamy gosci, wiec duzo mnie nie bedzie.
Jutro idziemy na grilla do znajomych, a w poniedzialek SZKOLY dzien pierwszy, juz sie nie moge doczekac mojego malego ucznia w szkole
No tak,ah te żelki kuszą.Też lubie i nawet mam w szafce Haribo Star Mix-moje ulubione
To powodzenia w szkole

Cytat:
że zostanie jamnik przy nim odżył bawi się z nim i opiekuje widocznie brakowało mu psiego towarzystwa
dla taty

Cytat:
Ale pospaliście łacze się w bólu też dostałam dziś okres:/ Moja dziś o 3 w nocy się obudziła i nie było jej do spania nie chciała też zjeść po godzinie dopiero zgłodniała i pobudka na stałe o 7. Mąż wstał o 9 zrobił śniadanko. Powiedział mi żebym poszła spać z Olivia pospałyśmy 1.5 h mąż zrobił 2 prania i pozmywał naczynia a jak wstaliśmy to poodkurzał i zmopował. Na 13.30 poszedł do pracy. Kochany mój mężuś Olivia znów śpi
Nom pospaliśmy,ale niewiem czy nie za długo O prosze,zjednoczyłyśmy się krwią UU,szybka pobudka,ale jak fajnie miałaś że mąż zrobił Ci śniadanie itd. U mnie z kolei dobrze,że mąż o tej 5 tej był jeszcze w domu,to przyniósł mi butle i nie musiałam schodzić na dół ze dwa razy,bo jak wychodził to też mi zostawił butle w podgrzewaczu z wodą.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Zazdroszcze wakacji udanego urlopu przyślij nam kartkė na maila
Ja również Zia zazdraszczam wakacji i zycze udanego wypoczynku

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Pewne plemię afrykańskie nawiedziła okrutna susza. Padając z pragnienia udali się do plemiennego szamana z prośbą o pomoc. Szaman ów wyszedł z lepianki i patrząc po tłumie współplemieńców pyta:
- Kto ma wodę?
- Kto ma trochę wody?
- Ja mam jeszcze trochę.
Szaman niewiele myśląc wylał wodę do miseczki, ściągnął koszulę i zaczął ją prać. Mieszkańcy wioski patrzyli ze zgrozą. Wyjął koszulę z wody, wykręcił i wodę wylał w krzaki. Znowu pyta:
Szaman wziął wodę, wlał do miski i wypłukał koszulę. Wodę wylał, a koszulę powiesił na sznurku.
Kiedy mieszkańcy wioski chcieli się na niego rzucić zaczęły napływać ciężkie chmury i rozpadał się deszcz.
Szaman na to:

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Nad brzegiem jeziora siedzą sobie Polak, Rusek i Anglik. W pewnym momencie Polak zauważył tabliczkę z napisem "To jezioro spełnia życzenia." i instrukcję pod spodem:
"Wejdź na molo, weź rozbieg, przy końcu wyskocz i wypowiedz życzenie, a jezioro zmieni się w rzecz, o którą prosisz."
- Oh shit!
Dowbre kawały
Stary 2012-09-01, 16:00   #3740
88natka
Zadomowienie

Dziewczyny dziś jest 3 dzień jak nie zażywam tabletki i dostałam okres. Nie wiem czy mam ją zażyć dziś czy mam mieć 7 dni przerwy. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak kiedyś brałam.

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 17:08   #3741
MoniaHan
Wtajemniczenie

Natka jak ja bralam, to musialam 7 dni odczekac.

Zia udanych wakacji - bawcie sie dobrze!!

Gosia wlasnie mi sie przypomnialo bo wczoraj pisalyscie o pasternaku, w uk to parsnip jest, wyglada jak pietruszka tylko grubsze. my na farmie uprawiamy parsnipy, ja lubie ( w sumie to kupowalam mrozone) z miodem i do piekarnika na 40min chyba ( w tesco sa gdybys chciala sprobowac), a na stoiskach warzywnych sa surowe.
czy do salatek sie go daje - nie wiem szczerze mowiac, ale super ze Desia napisala o pasternaku, to bede Hani chyba tez podawac.

Stary 2012-09-01, 17:27   #3742
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Natka jak ja bralam, to musialam 7 dni odczekac.

Zia udanych wakacji - bawcie sie dobrze!!

Gosia wlasnie mi sie przypomnialo bo wczoraj pisalyscie o pasternaku, w uk to parsnip jest, wyglada jak pietruszka tylko grubsze. my na farmie uprawiamy parsnipy, ja lubie ( w sumie to kupowalam mrozone) z miodem i do piekarnika na 40min chyba ( w tesco sa gdybys chciala sprobowac), a na stoiskach warzywnych sa surowe.
czy do salatek sie go daje - nie wiem szczerze mowiac, ale super ze Desia napisala o pasternaku, to bede Hani chyba tez podawac.
Dziękuję za odpowiedź, nie byłam właśnie pewna

niespodzianka
Stary 2012-09-01, 17:52   #3743
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, nie byłam właśnie pewna
Natka ale nie sugeruj sie moja odpowiedzia bo moze masz jakies inne tabletki i nie chce Ci zaszkodzic

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Dzis rano zobaczylam w szafkach dwie pulapki na myszy postawione, wiec juz wiedzialam co to oznacza
Tz przyszedl na przerwe i mowi ze rano jak jadl sniadanie to cos buszowalo w szafce wiec zastawil pulapki.
a mowilam mu niech nie gada takich rzeczy do Hani: wieczorem jak Hanie przebieram, smaruje itd to Tz do niej zagaduje bo ona nie lubi jak sie przy niej cos robi no i zawsze bierze takiego malego misiaczka i mowi do Hani (tzn niby ze to ten mis mowi) ''myszka przyjdzie do Hani w nocy i bedzie z Hania spac itd...'' on mowi to takim piskliwym glosem i Hania to uwielbia smieje sie jak szalona wtedy ....no i zwabil myszy do domu
tylko ze jak Tz do swojej chrzesnicy takim glosikiem mowil to ona teraz ma taki piskliwy ''myszkowy'' glos

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-09-01 o 17:53
Stary 2012-09-01, 17:58   #3744
gosia261282
Gang Iren

Wrocilismy z zakupow,troche Wiki kupilam(dwie bluzki,kamizelke i spodnie),ale jeszcze nie wszystko,reszta w poniedzialek,bo nie mialam juz zasu,a chcialam isc jeszcze do innych sklepow.Przy okazji kupilam sobie sweterek,a Erykowi skarpetki i buciki

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

O to fajnie,ze kaszka Holle smaczna,wiec zakupie ja Dzieki za opinie
Z tym krzeselkiem to faktycznie porazka,jak tak mozna,ludzie wstydu nie maja.

Cytat:

Gosiu o to ja nie wiedzialam ze tutaj wyprawke szkolna szkola zapewnia, super
co do roznic pogladowych co do ubran, to moja mama jak mialam 8 lat powiedziala ok - to masz pieniadze i kup sobie buty jakie uwazasz - to ty w nich bedziesz chodzic.i od tamtej pory sama sobie kupowalam ciuszki, ale ja zawsze mialam ich nie za duzo. do tej pory nie przywiazuje zbyt duzej uwagi do ubran i szkoda mi na nie wydawac pieniadze (no fakt ale buty na zime i kurtke przewaznie mam dobre, ale reszta to jakies ciuchy na promocjach kupione i w tanich sklepach).
wczoraj pojechalysmy z Hania do miasta i w tesco byly przeceny na ciuszki dzieciece i troche jej kupilam - spodnie ogrodniczki (chlopiece) ale w kolorze jasnym szarym i tak mi sie spodobaly moja Hanka ma tylko jedna sukienke...no dwie w sumie bo jedna letnia a jedna zimowamam problem aby znalezc jej czapeczke na jesien/zime bo widzialam taka ciepla ale jakis taki material polarowy w srodku, wolalabym bawelne.
U nas to raczej nie przejdzie z tymi pieniedzmi.Moze za kilka lat tak,jak Wiki bedzie miala z 14-15,nie wiem no wole jak idziemy razem i dochodzimy do jakiegos kompromisu.Bo ona do konca jeszcze pewnych rzeczy nie rozumie.Np uparla sie na bluze z jakimis stworkami naszytymi,mowie jej,ze to nie jest dobry pomysl,bo to takie mega dziecinne bylo,ale ona chce,jej sie podoba.Bluza nie tania,bo 20 f.No ale uleglam i kupilam.I co: raz ja miala na sobie,bo kolezanka powiedziala,ze ma dziecinna bluzke.A ja bym chciala,zeby chodzila w tym co ma kupione.A ona ma pelna szafe,a w polowie rzeczy chodzic nie chce.Potem to wyglada tak jakby nie miala w czym chodzic.Jeszcze ludzie pomysla,ze patologia jakas,ze matka ubran jej nie kupuje

Cytat:

O,ale wam fajnie!To udanego wypoczynku zycze
No i kciuki za Aneczke

Cytat:
Gosia miałam Ci kiedyś pisać, bo widziałam że byliście kiedyś w Scarborough. Ja tam byłam na wakacjach 4 albo 5 lat temu w pracy piękne miejsce
Właśnie zjadłam pulpeciki w sosie pomidorowym
To prawda,ze piekne W tym roku bylam juz dwa razy.
Teraz chcielismy jechac do Blackpool,ponoc tez jest tam super,ale jak Radek ma wolne,to akurat nie ma odpowiedniej pogody

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez uwielbiam zakupy, na sama mysl az sie cała trzęse, niewazne czy ciuchy czy kosmetyki czy jedzeniowe
Musze sie niestety powstrzymywac, bo bysmy zbankrutowali, poza tym lubie miec jakies oszczednosci na czarna godzine
To widze,ze nie jestem sama.Fajnie by bylo miec nieograniczona gotowke i kupowac,kupowac,kupowac!

Cytat:
- Kto ma wodę?
- Kto ma trochę wody?
- Ja mam jeszcze trochę.
Szaman na to:

- Oh shit!

Cytat:
Dziewczyny dziś jest 3 dzień jak nie zażywam tabletki i dostałam okres. Nie wiem czy mam ją zażyć dziś czy mam mieć 7 dni przerwy. Szczerze mówiąc nie pamiętam jak kiedyś brałam.
7 dni przerwy trzeba miec w tabletkach,zawsze zaczynasz btrac w ten sam dzien tygodnia.

Cytat:

To ja to ciagle uzywam,a myslalam,ze to pietruszka
Ale jaja
Stary 2012-09-01, 19:04   #3745
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

moje dziecko dzis nadzywczaj spokojne i grzeczne ze az szok! ciekawe jak nocka? wszystko mam gotowe na chrzciny juz chyba mam nadzieje hehe bylismy dzis na lodach i maz zamowil sobie lody piwne i smakuja jak piwo haha wrzuce na maila zdjecia z dzialki
Stary 2012-09-01, 19:34   #3746
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

ja dopiero teraz bo dzisiaj prałam sprzątałam po tygodniu przerwy musiałam obiad ugotować czyli szara rzeczywistość Anulka obudziła się dzisiaj o 5.30 zjadła mleczko i poszła spać dalej ale co z tego że mnie tak mocno bolała głowa ze myślałam że umieram ale jakoś się ogarnęłam

A Ania już śpi

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No tak, jedne dzieci po prostu tak mają.

Moja ogląda się za przejeżdżającymi samochodami Ale jak!
Na psy też zwraca uwagę i coraz częściej się śmieje.
Również niezbyt często zakładam czapkę chyba, że jest chłodno lub mocno wieje. Wczoraj na spacerze w lesie (zero wiatru, ciepło) inne mamy trochę krzywo patrzyły na Ewelinkę jak siedziała w sukience bez rękawków i z gołą głową. Nawet takie 2-3 letnie dzieciaczki miały czapki :/ Bez sensu skoro nie ma ani wiatru, ani słońca i jest ciepło.
Szwagierka swoją córę także nauczyła, że z domu wychodzi się z czapką :/ No ale ich wybór, nie krytykuję. Mnie jak ktoś pyta "jak to tak bez czapki" odpowiadam "ano tak, normalnie i zwyczajnie, sama załóż czapkę w taki dzień " I mam spokój.

Brawo dla synka
Nieee... no ja przecież jestem oazą cierpliwości i spokoju.
Tylko pod koniec dnia jak już usiadłam sobie z Ewelinką na kolanach się rozpłakałam z tego wszystkiego, młoda uniosła główkę i tak na mnie spojrzała, że już nie potrafiłam płakać. Takie spojrzenie miała jakby chciała powiedzieć "nie płacz, nie gniewaj się, będzie dobrze" Utuliłam ją i zebrał się w sobie.

A, jeszcze coś chciałam powiedzieć, co dziś skubana moja małpka zrobiła.
Leżała rozebrana do kąpieli. Daję jej zawsze trochę czasu na golasa na fikanie, bo to lubi. Podałam jej ręce aby się podniosła do siadu, wtedy chwytam ją pod paszki i podnoszę na ręce. A ona usiadła i zaraz fik stała na nogach Wyprostowała się jakby ktoś rzucił komendę "BACZNOŚĆ" I zaczęła się śmiać i skakać.
O czapkach to temat rzeka moje dziecko moja sprawa jak chcą przegrzewać droga wolna Moja Ania robi tak samo że staje na nogi i to robi tak szybko i sprawnie że jestem w szoku. Ten etap u Antka nam przepadł przez te szelki i dlatego jestem czasami zdziwiona

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Hej Wam ale mialam dzis okropny dzien! Dobrze juz sie skonczyl

Tymonek marudzil dzis okropnie, czesto jadl...i nie spal nawet na spacerku...dopiero ok 16 zasnal na gidzine przy cycku a ja z nim...wieczorem to juz w ogole dal mi popalic
Mialam pozalatwiac sprawy i dupa nie moglam meza dobudzic (bo spal po nocce) i z mama sie nie dogadalam..ajc...szkoda gadac!
Potem jeszcze moz oznajmil ze idzie na silownie i zostawil mnie sama z malym terrorysta! No i niby spoko! Ale postanowilam, ze koniec dnia dziecka dla mojego meza...napisalam schemat dnia Tymonka i przepisy na to, co je i o ktorej i od jutra robi wszystko przy malym, bo zdalam sobie sprawe, ze on nawet nie wie co maly je i jak to przygotowac! teraz wymowki nie bedzie...musi wszystko robic w razie czego...i nawet nie ze w razie czego! Poprostu musi i juz!

No to sie wyzalilam ...
I jak dzisiaj poszło tatusiowi dzisiaj ??

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
nowaken przyznam, ze tez cichaczem mnie zazdrosc zzera jak te Twoje aniolki zasypiaja i ogolnie;] ..A tak serio to wiadomo,ze przeciez komus sie takie super grzeczne dziecko musi trafic....ale dlaczego nie mi

Mój tż ostatnio stwierdził że on wszystko wyryczał jako dziecko za siebie i za swoje dzieci a ponoć ryczał nie miłosiernie z tego co teściowa mówi że jemu mleko samo nie wystarczało musiało być zagęszczone innego nie pił i potem wyglądał jak wyglądał .

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:

Super tekst

Udanego urlopu

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
- Kto ma wodę?
- Kto ma trochę wody?
- Ja mam jeszcze trochę.
Szaman na to:

- Oh shit!

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:40   #3747
gosia261282
Gang Iren

Eryk dzis taka gadula,caly dzien buzia mu sie nie zamyka.I wydaje tez takiue odglosy jakby straszyc chcial
Stary 2012-09-01, 20:10   #3748
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
no ja mam to szczęście że mam po prostu takie dzieci które przesypiają całe nocki jak to ktoś mi ostatnio powiedział że chyba ich tresuję że takie są ale nic z tego. Moja mama mówi że taka byłam taka sama i moje siostry też

Wczoraj siedzieliśmy w Kołobrzegu na takim deptaku i trzymałam Anię na kolanach a ona jak ktoś przechodził to zanosiła się śmiechem a szczególnie jak szedł pies wszyscy na nas dziwnie patrzyli bo Ania oczywiście była bez czapki ale każdy na nią zwrócił uwagę
Na takie wesołe dziecko to i ja bym zwróciła uwagę uwielbiam gdy takie maluchy się śmieją

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
No tak, jedne dzieci po prostu tak mają.

Moja ogląda się za przejeżdżającymi samochodami Ale jak!
Na psy też zwraca uwagę i coraz częściej się śmieje.
Również niezbyt często zakładam czapkę chyba, że jest chłodno lub mocno wieje. Wczoraj na spacerze w lesie (zero wiatru, ciepło) inne mamy trochę krzywo patrzyły na Ewelinkę jak siedziała w sukience bez rękawków i z gołą głową. Nawet takie 2-3 letnie dzieciaczki miały czapki :/ Bez sensu skoro nie ma ani wiatru, ani słońca i jest ciepło.
Szwagierka swoją córę także nauczyła, że z domu wychodzi się z czapką :/ No ale ich wybór, nie krytykuję. Mnie jak ktoś pyta "jak to tak bez czapki" odpowiadam "ano tak, normalnie i zwyczajnie, sama załóż czapkę w taki dzień " I mam spokój.

Brawo dla synka
Nieee... no ja przecież jestem oazą cierpliwości i spokoju.
Tylko pod koniec dnia jak już usiadłam sobie z Ewelinką na kolanach się rozpłakałam z tego wszystkiego, młoda uniosła główkę i tak na mnie spojrzała, że już nie potrafiłam płakać. Takie spojrzenie miała jakby chciała powiedzieć "nie płacz, nie gniewaj się, będzie dobrze" Utuliłam ją i zebrał się w sobie.

A, jeszcze coś chciałam powiedzieć, co dziś skubana moja małpka zrobiła.
Leżała rozebrana do kąpieli. Daję jej zawsze trochę czasu na golasa na fikanie, bo to lubi. Podałam jej ręce aby się podniosła do siadu, wtedy chwytam ją pod paszki i podnoszę na ręce. A ona usiadła i zaraz fik stała na nogach Wyprostowała się jakby ktoś rzucił komendę "BACZNOŚĆ" I zaczęła się śmiać i skakać.
Kochana Ewelinka
Oskar tez mnie pociesza jak płaczę i trzymam go na rękach to wtedy patrzy na mnie wzrokiem typu "nie płacz mamusiu ja Cię tak bardzo kocham będzie dobrze"

No zdolna ta Twoja dziewczynka

Cytat:
hej kobitki
teściowa w poniedziałek wyjeżdża więc będe na bieżąco od poniedziałku
młody ok tylko w nocy nam się coś porobiło bo budzi się ok 3 4 i nie chce spac no i bylismy z tymi krostkami u lekarza powiedziała że prawdopodobnie skaza i że mamy wrócic do hipp comfort combiotic a nie dawac bio combiotic z tym że na tym bio był już od ponad miesiąca czyżby po takim czasie reakcja wyszła? przepisała maśc kąpiele w oilatum i juz troche lepiej z tym że młody tak się podrapał że wygąda jego buźka jakby mial starcie z dzikim kotem no i dzisiaj usłyszeliśmy jak krzyczy moje dziecko nie placz tylko wrzask ze złości jakby wczesniej tego nie było może skok? w poniedziałe Filip kończy 20 tygodni o ile się nie mylę

coś wam powiem mój tata był przedwczoraj w barze na piwie i wszedł koleś ze szczeniaczkiem na ręku i mówi cytuję że go drażni i idzie ch..uja utopic no to mój tata powiedział mu żeby się sam poszedł utopic i zabrał mu pieska pisałam wam kiedyś że moi rodzice mają owczarka jamnika i dwa koty z tym że ten nasz owczarek w listopadzie został uspany no i tata przytaszczył psiaka do domu mama mu mówi że przecież mówiła że wszystko tylko już nie szczeniak bo mieszkają na 4 piętrze a z takim maleństwem co dwie godziny na dwór trzeba biegac a tata na to że on będzie biegał mama szukała mu domu ale jak na razie nikt odpowiedni nie chciał pieska a w nieznajome ręce powiedziała że go nie da więc jak na razie małutki czarny szczeniaczek jest u moich rodziców i coś mi sie zdaje że zostanie jamnik przy nim odżył bawi się z nim i opiekuje widocznie brakowało mu psiego towarzystwa
dobrze że Twój tata był w tym barze

Cytat:
- Kto ma wodę?
- Kto ma trochę wody?
- Ja mam jeszcze trochę.
Szaman na to:

- Oh shit!

Witam Was,
nocka nawet ok pobudka o 00.45 potem 5 i 8 na dobre.
I pierwszy raz spał w dzień 2 godz w łóżeczku.
No ale dzień marudny bo zauważyliśmy z TŻ wychodzący ząbek. Jak się puka łyżeczką to słychać. No i już coś tam widać.
Dziewczyny dzieci z ząbkiem mam dwa pytania:
1.Jak zauważyłyście wychądzący ząbek to ile czasu minęło aby wyszedł na dobre??
2. Jak radzicie sobie z ząbkowaniem?? U Nas gryzak tylko na chwilę pomaga tak samo jak bobodent, a przecież nie będę nadużywałą maści.
Stary 2012-09-01, 20:11   #3749
natkulec
Zadomowienie

Madzia śpi znowu sama kąpała bo mąż chwilowo w pracy a teściowa była w kościele. Madzia popołudniową drzemkę miała tylko 40 min więc do wieczora było wszystko na łee na szczęście owsiankę zjadła bez problemu śpi w łóżeczku, oby spała tak jak ost nocy
Stary 2012-09-01, 20:40   #3750
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cziqua alez Twoi rodzice maja dobre serce.
Gosia tak czyli pasternaku uzywasz bo tutaj korzenia pietruszki w sklepach nie ma.moja mami jak przyjechala do nas to sie sprzeczala jeszcze ze mna ze to pietruszka jest,wiec jej przetlumaczylam nazwe I sie zdziwila,bo Pasternak w Pl przewaznie daje sie pasze dla zwierzat.a czytalam dzis ksiazeczke o wprowadzaniu pokarmow stalych (health visitor mi ja dala) I tam jako pierwsze jedzonko to wlasnie Pasternak lub ziemniaczki lub marchewka.

Natkulec trzymam kciuki aby Madzia dobrze w nocy spala.

My gotowe do spanka,ale Hania dzis miala prawie 3h popoludniowa drzemke I obudzila sie o 17,wiec teraz sie turla po lozku a mi sie chce jesc.ale juz maly szogun trze oczka wiec zaraz bedzie syrena...ten typ tak ma

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości