Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 20:34   #451
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Podziwiam power, ja mam dzisiaj dzień lenia totalnego.
Dziewczyny czy jak siedzicie przed kompem np to też Wam jest dużo wygodniej jak się odegniecie trochę do tyłu? W ogóle nie mogę się pochylać do kompa jak wcześniej, chyba mi brzuszek przeszkadza, bo po dłuższe chwili czuję po prostu swoje żebra. Gdzie Wam się brzuszek zaczyna, pod biustem niemal czy dużo niżej?
Mam tak samo tyle ze jak siedze lekko do przodu pochylona to mnie watroba boli lub jakisorgan po prawj stronie musze o tym powiedziec lekarzowi mysle ze to własnie ucisk a brzuch mi sie zaczyna ok kilku cm pod biustem
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:43   #452
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Dziewczyny czy jak siedzicie przed kompem np to też Wam jest dużo wygodniej jak się odegniecie trochę do tyłu? W ogóle nie mogę się pochylać do kompa jak wcześniej, chyba mi brzuszek przeszkadza, bo po dłuższe chwili czuję po prostu swoje żebra. Gdzie Wam się brzuszek zaczyna, pod biustem niemal czy dużo niżej?
Ja też tak mam, generalnie jak długo siedzę na krześle to mnie kręgosłup zaczyna boleć.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:51   #453
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

A my trochę porządku dziś w mieszkaniu robiliśmy, porządkowanie szafy i mebli w salonie i porządku w sypialni. Teraz leżę i nic mi się nie chce. Miałam zrobić jeszcze gyrosa, ale totalnie nie mam już siły.

Mi jak siedzę za dlugo przed komputerem to mi brzuszek twardnieje, więc mam ograniczać siedzenie maksymalnie.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:54   #454
Debrah
Zakorzenienie

Jak nie siedzieć to co ? chodzić czy raczej leżeć lepiej??

Kurczę siedziałam dosyć ciepło ubrana i mi się teraz jakoś gorąco zrobiło, przebrałam się i czekam aż ze mnie zejdzie - ale już wkręt mam, że może wysokie ciśnienie? (nigdy nie miałam wysokiego)
Ale nie puchnę ani nic, tylko uczucie gorąca.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:04   #455
eff8
Zakorzenienie

to wrzucam zdjecie brzuszka - 19 tydzien, sorki ze w pizamce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19tydz.jpg (68,8 KB, 55 załadowań)

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:16   #456
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Jak nie siedzieć to co ? chodzić czy raczej leżeć lepiej??

Kurczę siedziałam dosyć ciepło ubrana i mi się teraz jakoś gorąco zrobiło, przebrałam się i czekam aż ze mnie zejdzie - ale już wkręt mam, że może wysokie ciśnienie? (nigdy nie miałam wysokiego)
Ale nie puchnę ani nic, tylko uczucie gorąca.
Jak siedzę to staram się tej siedzieć, żeby macica była najkrócej w pozycji zgietej. Często wolę chodzić, jak jest taka potrzeba to leżę, żeby macica się trochę zregenerowala.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:27   #457
Hosenka*
Zakorzenienie

Zrobiłam to ciasto Banoffee - bardzo proste i szybkie, bez pieczenia Siedzi w lodówce, TŻ już najchętniej by zjadł.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 21:41   #458
Debrah
Zakorzenienie

Hosenko - chyba nie w temacie jestem - podrzuć przepis
Stary 2012-09-01, 21:59   #459
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Jak siedzę to pod biustem taka fałdka 2 cm i już brzuch
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
to wrzucam zdjecie brzuszka - 19 tydzien, sorki ze w pizamce
Nieszkodzi Podobne mamy brzuchy
Trzeba jakieś buty kupić na jesień... Any idea? Może coś kupowałyście albo się Wam rzuciło w oczy?
Aha i szukając lekkiego wózka trafiłam na takie coś: http://allegro.pl/wozek-3-w-1-hitree...600238020.html Całkiem nieźle się prezentuje
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:00   #460
nafiyqa
Zakorzenienie

Mi brzuch zaczyna sie nisko (okolice pepka) - na chlopca?
Raczej nie czuje zadnych boli przy zginaniu sie czy siedzeniu w pozycji pochylonej, ale i tak staram sie tego za czesto nie robic.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:20   #461
bokeh
Zakorzenienie

Dziewczyny!! Muusze wam napisac! Moj Dawid dzis mi sie oswiadczyl!!
Normalnie pojechalismy na domowke do jego przyjaciela a w pewnym momencie zamieszanie on mowi cos o slubie ze juz ustalone ale ja nigdy oficjalnie sie nie zgodzilam i kleka i pyta sie mnie czy za niego wyjde! Ja sie zgadzam placze klekam kolo niego i nagle fajewerki! No masakra nic do mnie nie docieralo.... Ale jestem szczesliwa!
Stary 2012-09-01, 22:25   #462
nafiyqa
Zakorzenienie

bookeh, super, gratulacje!
To wczesniej planowaliscie slub bez oswiadczyn?

Stary 2012-09-01, 22:30   #463
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tak postanowilismy ze chcemy slub a pierscionka mialo nie byc ze wzgleddow ekonomicznych. A tu TAKA niespodzianka
Stary 2012-09-01, 22:34   #464
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Normalnie pojechalismy na domowke do jego przyjaciela a w pewnym momencie zamieszanie on mowi cos o slubie ze juz ustalone ale ja nigdy oficjalnie sie nie zgodzilam i kleka i pyta sie mnie czy za niego wyjde! Ja sie zgadzam placze klekam kolo niego i nagle fajewerki! No masakra nic do mnie nie docieralo.... Ale jestem szczesliwa!
Super Gratulacje!
Stary 2012-09-01, 22:35   #465
nafiyqa
Zakorzenienie

bookeh, fajnie, ze TZ sie postaral - to mile zaskoczenie dla Ciebie

Pustki tu dzis
Ja tez sie zbieram, bo jestem wyjatkowo zmeczona.
Jeszcze kilka miesiecy temu w zyciu by mi nie przyszlo do glowy, ze sobotni wieczor spedze w domu :P

Stary 2012-09-01, 22:38   #466
badziabadzia
Zakorzenienie

bokeh, super gratuluje i jaka oprawa byla!
Stary 2012-09-01, 22:41   #467
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Kobietki,
Ja wpadłam tylko na chwilę, chociaz może zaraz nadrobie dzisiejszy dzien bo mój tzt troche popił %% więc może usnie, ale w skrócie, mój dzien- pojechaliśmy rano na targ, po sklepach, kupiłam dzidzi 3 body ... pozniej do tzta rodzicow, ale sie nazarłam jak glupia jakas.... poza tym, tzta siostra chce nam dać wozek, ale sama gondole bez spacerówki tzn pozyczyc, itp itd, troche sie wkurzylam bo chcialam sobie kupic 3 in 1 .. no ale pozniej rozwine tą mysl... poza tym teraz wracałam i fotoradar mi zrobił słitfocie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 22:57   #468
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, dopiero wrocilismy po calym dniu, jestem tak niemozliwie zmeczona, ze az mi sie w glowie kreci.

Bokeh serdeczne gratulacje!!! Takie zareczyny niespodzianka to cos pieknego, super

Wklejam wam pierwsze ciuszki dla Piotrusia i moj brzuchol sorki ze takie ciemne ale ciemno u nas w sypialni jak w d.... jak slonce nie swieci, a gdzie indziej nie mamy tak duzego lustra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dlapiotrusia.jpg (54,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21tca.jpg (78,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21tc.jpg (81,7 KB, 78 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:07   #469
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

ŁĄAAAAAAAAAAA!!! Ale super!! gratulacje kochana ale niespodzianka

Lady- ale brzusioool nice

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:15   #470
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję, kochana!

U mnie nie będzie niespodzianki, bo wiem, że TŻ oświadczy mi się w tym tygodniu - pierścionek odbieramy od jubilera w poniedziałek... Także spodziewam się tego w najbliższym czasie. No cóż, to nic.

Lady, śliczny ten Twój brzusio.

Dzisiaj przyjechała do mnie przyjaciółka, bo na ulicy, na której mieszkamy, jest festyn, tak zwane Święto Ogrodowej... No i wpadła, żeby się trochę pobawić z nami, pośmiać. Przywiozła mi kilka fajnych ubrań, w sam raz na rosnący brzuszek i nowiutkie buty na jesień (jej mama dostała od znajomej, która ma hurtownię z butami). Co prawda, rozmiar za duże, ale ładne, ciepłe i wygodne, grubsza skarpetka i będzie ok.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 00:52   #471
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffee_latte Pokaż wiadomość
My spróbujmy urządzić osobny pokoik, ale łóżeczko wystawiany donas do sypialni.

Nie wiem tylko czy uda siezrealizowac nasz plan bo wczoraj trafiłam do szpitala i wyglada na to, ze trochę tu poprze. Grunt ze z dzieciatkiem wszystko ok

I wiecie co ... Będzie baba!!! Kolejna lady!!!
Moje przypuszczenia okazały się jak najbardziej błędne

Miłego dzionka dziewczynki !
no to gratuluję baby

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
My też narazie nie urządzamy pokoiku dla dziecka, łóżeczko będzie u nas w sypialni. Dokupimy jakaś komodę na ubranka i łóżko z szuflada już mamy wybrane. Swój pokoik dziecko będzie miało jak już zbudujemy domek. Narazie wynajmujemy mieszkanie.
no u nas będzie pokój dzieci, ale to z racji Sade..bo Nailah będzie z nami w pokoju ...myślę, że jakoś do ok roku..może krócej.. we ll see

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
Gratuluję kolejnych Księżniczek jakie imiona?

Ja też mam łóżeczko w sypialni, a w zasadzie to będzie łóżko dla Karinki (musimy kupić) i kołyska, a potem łóżeczko dla Majeczki. Nie wyobrażam sobie dzidziusia w innym pokoju, a Karinkę przeniesiemy do innego pokoju tak myślę za rok, bo teraz za mała jest.
za mała??????
gdybym na poprzednim mieszkaniu miała 3 pokoje, to już bym dawno Sade przeniosła do swojego...im później tym gorzej...
będziesz z dwójką dzieci w jednej sypialni???
daj się wyspać Karince

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
heh, no widzisz, niby najprostszy sposób a w sumie tak do końca to nie próbowałam hehe ale chyba po prostu mi się w tej sytuacji już "nie chce z nim o tym gadać". Powiem Wam jedną z sytuacji.
Ostatnio tak jakoś bolały mnie trochę plecy. I wieczorem pomyślałam, że w sumie dawno nie robiliśmy sobie masażu (mam tam różne takie kosmetyki, peelingi, maseczki na plecy, nogi, ładnie pachnące, itd, i raz na ruski rok robiliśmy sobie takie domowe spa..ja jemu i on mi ). I pomyślałam, że mega mam na to ochotę. No i mówię mu, że ejjj kochanie a może się trochę pomasujemy..Ty mnie i potem ja Ciebie. No to najpierw zaczął gadać, że ok..ale tylko ja jego Myślałam, że żartuje. Ale on zaczął gadać, że nieee...że on taki zmęczony...że on biegał po południu, że mu się nie chce. A jak zaczęłam go namawiać to usłyszałam "oj..nie ryj"... Poczułam się jakbym dostała w twarz. Nie ryj? Co to w ogóle za odzywka? Byłam zła cały wieczór..na drugi dzień mu powiedziałam, że to było mega chamskie, że nie chce mu się poświęcić mi 15 minut na głupi masaż i jeszcze tak si do mnie odzywa..itd. Ok..widać było, że trochę mu głupio...mówił że to nie ryj było powiedziane tak żartobliwie (no fajne żarty) itd itd. No więc myślałam, że dotarło co nie co. Przed wczoraj zrobiłam drugie podejście, ale tym razem najpierw zadałam pytanie "kochanie..jesteś dzisiaj zmęczony"? No i oczywiście usłyszałam, że to zależy o co chodzi, ale że jak o masaż.. oj to tak..to jest bardzo bardzo zmęczony... Niby oczywiście powiedziane żartem, ale na tym rozmowa się zakończyła.
No to jak ja mam z nim rozmawiać, jak powiedziałam raz, że nie mógł mi poświęcić chwili i nie dotarło....
To taka głupota z tym masażem - przecież przeżyję bez niego chodzi o sam fakt, że jemu się NIE CHCE. Po co się poprzytulać, pospędzać razem czas jak można siedzieć na kompie...I tak chyba jakoś od 2-3 tygodni...A seksu to już też chyba nie było prawie ze 2 tyg... Tylko krzyczy na mnie jak mu coś nie wychodzi z tym pieprz*nym biurem Du pa jedna wielka.

Uff..ale się rozpisałam. Sorki, że Wam tak ględzę, ale potrzebowałam to wyrzucić z siebie, bo mega mi smutno...
powiedz mu za parę dni, że dostałaś od koleżanki namiar na fajnego masażystę z jakiegoś nowego studia odnowy biologicznej i zamierzasz się tam wybrać jutro...może to go ruszy?

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Jaki słodki, łezka aż się w oku kręci

Ponczo możesz przecież nosić i po ciąży, więc myślę, że posłuży Ci na dłużej.

Ja też rozglądam się za kurtką, tylko raczej już zimową. Zastanawiam się w ogóle jaki rozmiar z moim wzrostem (155cm), tak jak przed ciążą 36??? Ta czarna fajna, ale krótka, w dupsko będzie wiało, a czerwony płaszczyk istne cudeńko

Niesamowicie się słucha takich informacji. Gratuluję kochana

Może płytę z jakąś fajną muzyką?

nooo to kupiłam te ponczo http://allegro.pl/show_item.php?item=2580951531
bo płaszczyk był akurat na styk jeśli chodzi o szerokość w biuście..

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A to Twoje pierwsze dziecko??? Ja mam grupę ABRh-, a mąż ARh+, czyli konflikt też możliwy, ale przy pierwszym dziecku raczej się nie zdarza, przy drugim może zaistnieć, ale wtedy po porodzie 1 dziecka musisz wziąć odpowiedni zastrzyk. Poza tym ja robiłam też wyniki na przeciwciała i wyszły ok.
nie musi otrzymać zastrzyku.. to wszystko zależy jaką grupę krwi miało dziecko po urodzeniu.
córka miała też odczynnik rh-, więc nie dostałam.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jak kupuję to pojemnik jest w zamkniętej folii, nie wyparzam.

Ile sklepów oblataliśmy
Zamówiliśmy łóżko i materac Dzięki temu, że u producenta z naszego miasta mogliśmy zamówić sobie węższą ramę (każdy cm jest ważny) i wybrać kolor. Będzie za 2-2,5 tyg
I do tego dosyć tanio : za łóżko + materac kokosowo-sprężynowy 1400 zł.
Mogą mi też zrobić toaletkę na zamówienie

Kupiliśmy też płytki na balkon

A w Lidlu - dwupak śliniaczków z Kubusiem Puchatkiem (8zł).

Odsapnę po obiedzie, posprzatam w kuchni i zrobię mężowi to ciasto bananowe, które kusi na górze strony.
ooo już są? bo w ogóle nie widziałam ich w ofercie, a dzisiaj nawet tam byłam na zakupach i nie rzuciły mi się w oczy....hmmm

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
no to gratulacje !!!!!
Stary 2012-09-02, 07:09   #472
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale niespodzianka Gratuluję
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:08   #473
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
powiedz mu za parę dni, że dostałaś od koleżanki namiar na fajnego masażystę z jakiegoś nowego studia odnowy biologicznej i zamierzasz się tam wybrać jutro...może to go ruszy?
hahahahha, dobre, na to nie wpadłam

bokeh Super niespodzianka Gratuluję !

Jest niedziela i zamiast sobie pospać to oczywiście musiałam się już obudzić i o dalszym śnie nie ma mowy
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:19   #474
badziabadzia
Zakorzenienie

ilkas ja mam tak samo nie potrafię wykorzystać wolnego do długieeego spania
Stary 2012-09-02, 08:34   #475
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
ilkas ja mam tak samo nie potrafię wykorzystać wolnego do długieeego spania
hehehe, nie cierpię tego! A jak jutro będzie trzeba wcześnie wstać to nagle będę taaaka niewyspana

Dzisiaj fajna niedziela mnie czeka. Przyjechali teście na weekend, bo mieli jakąś imprezę u znajomych, więc na 11 idziemy do kina, a potem jedziemy razem do moich rodziców na obiad.
Już mi się śmiać chce jak sobie pomyślę ile będzie gadania o ciąży, ciuszkach, wózkach, remoncie jak się moja mama z teściową dobiorą...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:38   #476
gochaa_p
Zakorzenienie

BOKEH - gratuluje!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:53   #477
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hehehe, nie cierpię tego! A jak jutro będzie trzeba wcześnie wstać to nagle będę taaaka niewyspana

Dzisiaj fajna niedziela mnie czeka. Przyjechali teście na weekend, bo mieli jakąś imprezę u znajomych, więc na 11 idziemy do kina, a potem jedziemy razem do moich rodziców na obiad.
Już mi się śmiać chce jak sobie pomyślę ile będzie gadania o ciąży, ciuszkach, wózkach, remoncie jak się moja mama z teściową dobiorą...
Ja jutro wstaję też wcześnie i tak przez następne parę lat..oprócz weekendów
Shadka idzie do przedszkola...stresika mamy ;]
Stary 2012-09-02, 09:02   #478
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Cudnie, gratuluję już puściłam plotę P.

Pierścieniem się pochwal

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki,
Ja wpadłam tylko na chwilę, chociaz może zaraz nadrobie dzisiejszy dzien bo mój tzt troche popił %% więc może usnie, ale w skrócie, mój dzien- pojechaliśmy rano na targ, po sklepach, kupiłam dzidzi 3 body ... pozniej do tzta rodzicow, ale sie nazarłam jak glupia jakas.... poza tym, tzta siostra chce nam dać wozek, ale sama gondole bez spacerówki tzn pozyczyc, itp itd, troche sie wkurzylam bo chcialam sobie kupic 3 in 1 .. no ale pozniej rozwine tą mysl... poza tym teraz wracałam i fotoradar mi zrobił słitfocie
Kupuj 3in1, nawet jakbyś używany miała mieć - lepiej własny.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dopiero wrocilismy po calym dniu, jestem tak niemozliwie zmeczona, ze az mi sie w glowie kreci.

Bokeh serdeczne gratulacje!!! Takie zareczyny niespodzianka to cos pieknego, super

Wklejam wam pierwsze ciuszki dla Piotrusia i moj brzuchol sorki ze takie ciemne ale ciemno u nas w sypialni jak w d.... jak slonce nie swieci, a gdzie indziej nie mamy tak duzego lustra
Ładne i ubranka, i brzusio jak to moja córa mówi

A propos, dialogi zaczyna mieć fajne
http://www.dzieciologia.blogspot.com...moja-mama.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:08   #479
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko - chyba nie w temacie jestem - podrzuć przepis
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee

Tylko dziewczyna tam nie pisze, żeby masło rozpuścić i rozkruszone ciastka wsypać do przestudzonego. Na takim spodzie robiłam sernik i rozpuszczałam masło.

TŻ oczywiście musiał zygnąć do ciasta no i rezultat taki, że otwieram przed chwilą lodówkę, a tu trochę toffi rozlanego .... Bo kurcze nie poczeka aż się wszystko stężeje, ależ dostanie w dupsko jak wstanie

Cytat:
Gratuluję!!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
My tak właśnie planowaliśmy. Tzn ustalić wszystko wcześniej, a oświadczyny "kiedyś tam". Ale wyszło inaczej Bo TŻ oświadczył się, gdy mieliśmy oficjalnie powiedzieć rodziców, że się pobieramy. Zaskoczył mnie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ooo już są? bo w ogóle nie widziałam ich w ofercie, a dzisiaj nawet tam byłam na zakupach i nie rzuciły mi się w oczy....hmmm
U mnie były jedynie 2 komplety, w tym jeden rozpakowany

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:13   #480
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36269372]Cudnie, gratuluję już puściłam plotę P.

Pierścieniem się pochwal

Kupuj 3in1, nawet jakbyś używany miała mieć - lepiej własny.

Ładne i ubranka, i brzusio jak to moja córa mówi

A propos, dialogi zaczyna mieć fajne
http://www.dzieciologia.blogspot.com...moja-mama.html[/QUOTE]

u nas też fajne teksty lecą ;] chyba muszę zacząć spisywać

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee

Tylko dziewczyna tam nie pisze, żeby masło rozpuścić i rozkruszone ciastka wsypać do przestudzonego. Na takim spodzie robiłam sernik i rozpuszczałam masło.

TŻ oczywiście musiał zygnąć do ciasta no i rezultat taki, że otwieram przed chwilą lodówkę, a tu trochę toffi rozlanego .... Bo kurcze nie poczeka aż się wszystko stężeje, ależ dostanie w dupsko jak wstanie

Gratuluję!!

My tak właśnie planowaliśmy. Tzn ustalić wszystko wcześniej, a oświadczyny "kiedyś tam". Ale wyszło inaczej Bo TŻ oświadczył się, gdy mieliśmy oficjalnie powiedzieć rodziców, że się pobieramy. Zaskoczył mnie

U mnie były jedynie 2 komplety, w tym jeden rozpakowany
Buuuuuuuu!

A słuchaj odnośnie legginsów to pamiętam jak Ci pisałam, żebyś wybrała L tak jak ja...ale po przeanalizowaniu i ponoszeniu ich trochę, weź jednak lepiej M..bo są troszkę za szerokie dla mnie

A i któraś z Was chciała żebym sprawdziła leggi na mojej mamie, co ma 170, więc...Lki kończą się tak na środku kostki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości