|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie... niby naliczylam teraz 7skurczy co rowniutkie 5minut ale od 6 minut cisza... e nie kuzwa.. idzie nastepny wlasnie z minutowym opoznieniem. cholerka jak sie czas pomiedzy zmniejszy to zaczne miec nadzieje
|
#4203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
za rozwój akcji
|
||
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojka nieźle!!! Trzymam kciuki, żeby to było to! A mnie męczą straszne bóle takie jak miesiączkowe, mam dreszcze i wymiotować mi się chce... I jeszcze głowa boli Wzięłam nospe i czekam aż przejdzie. |
|
|
|
|
#4205 |
|
Raczkowanie
|
Hej, witam się niedzielnie. Sojka jak tam akcja kochana? w domku jestes czy juz tulisz maleństwo?
U nas bez zmian. Dziś ma przyjechać do nas wózek, ciekawe czy przyjedzie bo sprzedający miał dać znać czy sie pojawią czy nie. Śniło mi się że dostałam gratis do wózka PRAWDZIWEGO szympansa, ja kiedys oszaleje!!!!!!!! albo juz zwariowalam ![]() Nie wierze w senniki ale przeczytałam wlasnie ze jak sie sni szympans to ktos mnie wykiwa. Bosko, wozek opłacony, miał byc wyslany kurierem juz w zeszłym tygodniu ale sie nie odzewał sprzedawca, zadzwoniłam tam i pare dni temu facet oddzwonil ze przywiezie go osobiscie w niedziele ale da znac w sobote czy napewno i wczoraj cisza. Zobaczymy ... p.s. kończymy dzis 36 tydzień i wchodzimy od jutra w 37
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-02 o 07:05 |
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nic nie mamciekawe jak tam SOJKA??
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-09-02 o 07:03 |
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj pod wieczor lały mi sie mocno wody,zglosilam ten fakt ale nikt nic z tym nie zrobil.
Dzis zaczynam 36 tydz |
|
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Widzę, że Wasze domki już pięknie przygotowane na przyjście Maluszków. Ja w tym nadchodzącym tygodniu będę miała już wszystko przygotowane więc też wrzucę fotkę aby się pochwalić ![]() Wczoraj miałam dość ciężki dzień ponieważ od samego rana do samego wieczora bardzo bolał mnie brzuch, tak jak na okres, cały czas mnie coś strzykało tam na dole i brzuch co chwilę robił się twardy. Już myślałam, że w nocy mnie weźmie na rodzenia, no ale niestety
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolezance lecialy wody z krwia i tez nic nie zrobili. |
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona co za szpital brak slow. Domagaj sie badania tu chodzi o Twoje dziecko!
Gda? Przeszlo? Cos was zaczyna pobierac . Sojka i jak? 3mam kciuki za rozwoj akcji My z Zuzia wstalysmy i czekamy az panowie wstana Jasiek ma katar i musze mu zrobic inhalacje z soli fizj pediatra nasz mowil ze to najlepsze dla takich malenstw.. Mam nadzieje bo ten nasz inhakator jak zuza miala zapalenie oskrzeli uratowal nam zycie 3 dni u bylo po chorobie
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i wlasnie mowil ze poki pogoda sprzyja i zuzia i jasiu maja jak najwiecej spacerowac
|
|
|
|
#4213 |
|
Zadomowienie
|
Jestem, zyje, nie urodzilam
brzuch nadal napiety przy kazdym ruchu przy chodzeniu grawitacja ciaagnie w dol i pachwiny mi normalnie rozrywa. ale spokko[- ja jak slonica -15mscy bede chodzic:pzielona co za pstafiany:/
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
Sojka spokojnie, jak już któryś raz tak cię pobiera na poród to w końcu urodzisz Zielona, domagaj się badania kontrolnego i tak jak Lucia pisała, strasz ich rzecznikiem praw pacjenta lub skargą do izby lekarskiej, od razu się wezmą do roboty jak im wizja kontroli stanie przed oczami Ja zmykam się też pokąpać, bo mam chęć w wannie poleżeć a po południu koleżanka do nas zawita, więc trzeba mieszkanko ogarnąć troszkę Do później kochane i mam nadzieję, że już będą wieści od ciebie Sojeczko, że coś jednak się rozkręca ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- a jeszcze za pamięci Asiulka podrzuć, jaki masz ten inhalator, bo podejrzewam, że w nadchodzącym okresie jesienno zimowym niejednej z nas może się taka rzecz przydać, jak któraś będzie chciała nabyć |
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzony od ponad 2 lat nic sie nie dzieje.
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
za mną nieprzespana noc już myślałam, że wyląduje na porodówce...po północy obudził mnie straszny ból brzucha i skurcze jak przed okresem. trochę się pokręciłam i jakoś udało się zasnąć. a o 4 rano powtórka z rozrywki, skurcze coraz silniejsze ale bardzo nieregularne, ból taki, że promieniowało mi na całe nogi,jakby drętwe były... w dodatku strasznie mnie mdliło... już mieliśmy jechać do szpitala, ale postanowiłam z tym poczekać. po pierwsze dziś niedziela więc lekarzy praktycznie brak, a jak to fałszywy alarm to i tak pewnie zostawiliby mnie na kilka dni na obserwacji, by dostać za mnie pieniążki. poza tym, z tego co słyszałam to tę pierwszą fazę,jeśli nic złego się nie dzieje, lepiej przeczekać w domu. wzięłam ciepły prysznic i dopiero niedawno odpuściło. brzuch już nie boli, skurczy też brak więc to pewnie fałszywy alarm (no chyba, że się jeszcze coś rozkręci ale lepiej niech mała jeszcze poczeka z tydzień ).mówię Wam, ale się zestresowałam... ale chyba jeszcze bardziej mój małżonek, z tych emocji na rzyganie go brało a niby taka oaza spokoju z niego wysłałam go przed chwilą na ryby, niech się chłopina odstresuje trochę ![]() kurcze i teraz jeszcze bardziej się martwię, że nie rozpoznam kiedy trzeba gnać do szpitala
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Aga nie jesteś sama.
Niby dieci już mam, ale rodzone w innych okolicznościach więc nie mam zielonego pojęcia jak to ma się odbywać, kiedy jechać do szpitala etc.
|
#4219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie ginekolog też mi ostatnio mówił, żeby za bardzo nie sugerować się wodami, to znaczy nie czekać na ich odejście, tylko zwracać uwagę na skurcze, tzn jak będę regularne przez mniej więcej godzinę to można zacząć zbierać się do szpitala. w teorii wszystko takie proste... |
|
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaton, Niegrzeczna, fajne macie te dzieciowe kaciki
my się zabierzemy do organizacji sypialni może w przyszłym tygodniu... wczoraj rozmawialiśmy o tym że to jeszcze 6 tygodni i śmichy chichy się kończą... Może zacznę też pranie... cieszę się na te rzeczy ![]() Sojka, już niedługo, zobaczysz Zielona, co to za szpital ?? trzepnij tego swojego TŻta, bo ktoś musi do pionu doprowadzić tych konowałów! był u Ciebie czy dalej pada? nie komentowałam wcześniej jego zachowania ale do diaska niech facet się weźmie za siebie i przede wszystkim zaopiekuje Tobą.
Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-09-02 o 09:55 |
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam w necie takie informacje, może się przydadzą
![]() Zaczyna się poród weź torbę i jedź do szpitala, gdy - odczuwasz silne, bolesne i regularne skurcze co 5 minut, - skurcze są co 10 minut, ale rodzisz kolejny raz, - brzuch jest cały czas bardzo twardy, jakby trwał niekończący się skurcz, - nie ma skurczów, ale odpłynął czysty płyn owodniowy, - odpływa zielony płyn owodniowy (powinnaś bez zwłoki udać się do szpitala), - pojawia się krwawienie (duże ilości jasnej, czerwonej krwi), - odczuwasz duży niepokój i chcesz potwierdzić, że wszystko jest w porządku. Na rozpoczęcie porodu możesz spokojnie czekać w domu, jeśli - odchodzi czop śluzowy, - pojawiają się nieregularne skurcze, - skurcze są regularne, ale występują co 15 minut, - pojawia się ból w dole brzucha, ale taki jak przy miesiączce, - czujesz ból w okolicy krzyżowej i w pachwinach, - pojawiło się niewielkie plamienie po badaniu wewnętrznym. (źródło: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,4052.html w takim razie dobrze, że się nie pospieszyłam
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Więc do cholerki czego to nie jest tak jak piszą ??
|
|
#4225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój plan dał w łeb ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() a u Ciebie może jeszcze się dziś rozkręci, trzymam kciuki bo zdaję sobie sprawę, że takie czekanie na rozwój akcji to nic przyjemnego ja póki co proszę moją dziecinę by jeszcze tydzień grzecznie wysiedziała, ale po 10 września zacznę kombinować co by tu zrobić, by już zechciała wyjść
|
||
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też wczoraj bardzo bolało wieczorem i brzuch był twardy nawet po prysznicu. Ale skoro te miesiączkowe, to nie znak, to ciekawe jakim rodzajem bólu są prawdziwe skurcze...
Może to ta pełnia z nami tak igra ![]() Ja mam na szczęście szpital 5 minut od domu, więc to mnie uspokaja. |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
za Was trzymamy !!!Jakiś zastój się zrobił ... dziękuję dziewczynki, dzisiaj mi lepiej jest ale mimo wsio mam humorki jak baba w ciąży a to już 3 tyg po rozwiązaniu będzie i witam się w niedzielny poranek
|
#4228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
3 tygodnie? ale ten czas szybko leci dużą już masz dziewczynkę a jak dzisiaj spała? |
||
|
|
|
#4229 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Nasze niedzielne plany upadły. Tata zabrał Kropka na pasiekę, a mieliśmy do Piły jechać do dziadka do szpitala i po stanik do karmienia i do Praktikera. A teraz dupa. No chyba że pojadę sama...
Cytat:
Odciąganie pokarmu przed karmieniem spowoduje jego większe wytwarzanie a więc problem nie zniknie a może się pogłębić. A tak, to było o nim ![]() Cytat:
Cytat:
I brawa za kolejny tydzień ![]() Aha. Cytat:
Pewnie dziś skontrolują wody Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się tego boję strasznie. |
||||||
|
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak myślicie, na jak długo posłużyłoby mi takie łóżeczko? http://allegro.pl/roba-8943-lozeczko...566265782.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

.
za rozwój akcji

już myślałam, że wyląduje na porodówce...
).