Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 23:43   #4201
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Siedze w wannie w cieplej wodzie i bardzo boli. ledwo co doszlam do domu bo mialam spacer dobre 2km. nie robie sobie jednak nadziei na rozwoj akcji. ale w pachwinach tak rwie ze masakra podniesc noge zeby wejsc do wanny. nie za bardzo moglam ale jakos dalam rade. posiedze tu troche i zobaczymy co bedzie jak wyjde.
no wieeesz... moze wreszcie cos ci z miedzy nóg wyskooooczy

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:48   #4202
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
no wieeesz... moze wreszcie cos ci z miedzy nóg wyskooooczy
Chyba nie... niby naliczylam teraz 7skurczy co rowniutkie 5minut ale od 6 minut cisza... e nie kuzwa.. idzie nastepny wlasnie z minutowym opoznieniem. cholerka jak sie czas pomiedzy zmniejszy to zaczne miec nadzieje
Stary 2012-09-02, 00:24   #4203
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Chyba żartujesz?U mnie w ośrodku zdrowia jak idę z dzieckiem do pediatry,muszę pokazywać,że mamy ubezpieczenie,to samo w szpitalach.Chyba w każdym szpitalu wśród rzeczy i dokumentów,które musisz mieć do porodu jest ubezpieczenie.
Jeżeli masz ubezpieczenie to pokazujesz dokument i masz obowiązek zgłosić dzieci do swojego ubezpieczenia, ale jeżeli ubezpieczenia się nie ma to wtedy w okresie ciąży i połogu i dla dzieci osób bez ubezpieczenia jest darmowa opieka medyczna, jestem tego pewna na 100%, byłam się o to pytać w siedzibie NFZ. Ja nie mam ubezpieczenia stąd moje zainteresowanie tematem, a dziecko po urodzeniu będzie musiał wziąć do siebie w ubezpieczeni mój TŻ, a ja pójdę się zarejestrować do UP .
Cytat:
Chyba nie... niby naliczylam teraz 7skurczy co rowniutkie 5minut ale od 6 minut cisza... e nie kuzwa.. idzie nastepny wlasnie z minutowym opoznieniem. cholerka jak sie czas pomiedzy zmniejszy to zaczne miec nadzieje
za rozwój akcji
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 01:07   #4204
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Jeżeli masz ubezpieczenie to pokazujesz dokument i masz obowiązek zgłosić dzieci do swojego ubezpieczenia, ale jeżeli ubezpieczenia się nie ma to wtedy w okresie ciąży i połogu i dla dzieci osób bez ubezpieczenia jest darmowa opieka medyczna, jestem tego pewna na 100%, byłam się o to pytać w siedzibie NFZ. Ja nie mam ubezpieczenia stąd moje zainteresowanie tematem, a dziecko po urodzeniu będzie musiał wziąć do siebie w ubezpieczeni mój TŻ, a ja pójdę się zarejestrować do UP .

za rozwój akcji
Masz 100% racji. Dzieci i kobiety w ciąży mają konstytucyjnie zagwarantowaną opiekę medyczną.

Sojka nieźle!!! Trzymam kciuki, żeby to było to!

A mnie męczą straszne bóle takie jak miesiączkowe, mam dreszcze i wymiotować mi się chce... I jeszcze głowa boli

Wzięłam nospe i czekam aż przejdzie.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 06:51   #4205
Enigmama
Raczkowanie

Hej, witam się niedzielnie. Sojka jak tam akcja kochana? w domku jestes czy juz tulisz maleństwo?

U nas bez zmian.
Dziś ma przyjechać do nas wózek, ciekawe czy przyjedzie bo sprzedający miał dać znać czy sie pojawią czy nie.
Śniło mi się że dostałam gratis do wózka PRAWDZIWEGO szympansa, ja kiedys oszaleje!!!!!!!! albo juz zwariowalam
Nie wierze w senniki ale przeczytałam wlasnie ze jak sie sni szympans to ktos mnie wykiwa. Bosko, wozek opłacony, miał byc wyslany kurierem juz w zeszłym tygodniu ale sie nie odzewał sprzedawca, zadzwoniłam tam i pare dni temu facet oddzwonil ze przywiezie go osobiscie w niedziele ale da znac w sobote czy napewno i wczoraj cisza. Zobaczymy ...

p.s. kończymy dzis 36 tydzień i wchodzimy od jutra w 37

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-09-02 o 07:05
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 06:59   #4206
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
O matko, Paula mało nie lizała monitora. Spiderman, jej ulubieniec

Jednak nie czekasz do porodu?

Super dziewczyny, ja też już się nie mogę doczekać mojego kącika dla Mateuszka.
tylko wyprawke do szpitala bo nic nie mam

ciekawe jak tam SOJKA??
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-09-02 o 07:03
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 07:37   #4207
zielona1911
Zakorzenienie

wczoraj pod wieczor lały mi sie mocno wody,zglosilam ten fakt ale nikt nic z tym nie zrobil.

Dzis zaczynam 36 tydz jeszcze tylko tydzien i spadam rodzic i wkoncu do domu,jak wroce to nie bede wychodzic z niego przez miesiac!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:03   #4208
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuski

Ciekawe jak tam SOJKA po nocy ?
ZIELONA no tak to nie powinno być że lekceważą Twoje słowa . Ilość wód powinni przecież sprawdzić i sprawdzać je regularnie.
Stary 2012-09-02, 08:21   #4209
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Widzę, że Wasze domki już pięknie przygotowane na przyjście Maluszków. Ja w tym nadchodzącym tygodniu będę miała już wszystko przygotowane więc też wrzucę fotkę aby się pochwalić
Wczoraj miałam dość ciężki dzień ponieważ od samego rana do samego wieczora bardzo bolał mnie brzuch, tak jak na okres, cały czas mnie coś strzykało tam na dole i brzuch co chwilę robił się twardy. Już myślałam, że w nocy mnie weźmie na rodzenia, no ale niestety
Stary 2012-09-02, 08:28   #4210
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuski

Ciekawe jak tam SOJKA po nocy ?
ZIELONA no tak to nie powinno być że lekceważą Twoje słowa . Ilość wód powinni przecież sprawdzić i sprawdzać je regularnie.
jasne leze tu tydzien i tylko raz mi sprawdzali przez usg,a potem jak sie cos stanie nie daj Boze to do kogo bede miec pretensje?
Kolezance lecialy wody z krwia i tez nic nie zrobili.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:46   #4211
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zielona co za szpital brak slow. Domagaj sie badania tu chodzi o Twoje dziecko!

Gda? Przeszlo? Cos was zaczyna pobierac .

Sojka i jak? 3mam kciuki za rozwoj akcji

My z Zuzia wstalysmy i czekamy az panowie wstana Jasiek ma katar i musze mu zrobic inhalacje z soli fizj pediatra nasz mowil ze to najlepsze dla takich malenstw.. Mam nadzieje bo ten nasz inhakator jak zuza miala zapalenie oskrzeli uratowal nam zycie 3 dni u bylo po chorobie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:47   #4212
Asiuulka89
Zakorzenienie

Aaaa i wlasnie mowil ze poki pogoda sprzyja i zuzia i jasiu maja jak najwiecej spacerowac
Stary 2012-09-02, 08:49   #4213
Sojka1990
Zadomowienie

Jestem, zyje, nie urodzilam brzuch nadal napiety przy kazdym ruchu przy chodzeniu grawitacja ciaagnie w dol i pachwiny mi normalnie rozrywa. ale spokko[- ja jak slonica -15mscy bede chodzic:p

zielona co za pstafiany:/
Stary 2012-09-02, 09:11   #4214
lidka0308
Zadomowienie

Witam niedzielnie!

Sojka spokojnie, jak już któryś raz tak cię pobiera na poród to w końcu urodzisz choć domyślam się, że ta niepewność i czekanie mogą wykończyć psychicznie i fizycznie

Zielona, domagaj się badania kontrolnego i tak jak Lucia pisała, strasz ich rzecznikiem praw pacjenta lub skargą do izby lekarskiej, od razu się wezmą do roboty jak im wizja kontroli stanie przed oczami

Ja zmykam się też pokąpać, bo mam chęć w wannie poleżeć a po południu koleżanka do nas zawita, więc trzeba mieszkanko ogarnąć troszkę

Do później kochane i mam nadzieję, że już będą wieści od ciebie Sojeczko, że coś jednak się rozkręca

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

a jeszcze za pamięci Asiulka podrzuć, jaki masz ten inhalator, bo podejrzewam, że w nadchodzącym okresie jesienno zimowym niejednej z nas może się taka rzecz przydać, jak któraś będzie chciała nabyć
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:19   #4215
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie!

Sojka spokojnie, jak już któryś raz tak cię pobiera na poród to w końcu urodzisz choć domyślam się, że ta niepewność i czekanie mogą wykończyć psychicznie i fizycznie

Zielona, domagaj się badania kontrolnego i tak jak Lucia pisała, strasz ich rzecznikiem praw pacjenta lub skargą do izby lekarskiej, od razu się wezmą do roboty jak im wizja kontroli stanie przed oczami

Ja zmykam się też pokąpać, bo mam chęć w wannie poleżeć a po południu koleżanka do nas zawita, więc trzeba mieszkanko ogarnąć troszkę

Do później kochane i mam nadzieję, że już będą wieści od ciebie Sojeczko, że coś jednak się rozkręca

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

a jeszcze za pamięci Asiulka podrzuć, jaki masz ten inhalator, bo podejrzewam, że w nadchodzącym okresie jesienno zimowym niejednej z nas może się taka rzecz przydać, jak któraś będzie chciała nabyć
http://m.allegro.pl/przedmiot,inhala...593873640.html prosze Sprawdzony od ponad 2 lat nic sie nie dzieje.
Stary 2012-09-02, 09:34   #4216
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

za mną nieprzespana noc już myślałam, że wyląduje na porodówce...

po północy obudził mnie straszny ból brzucha i skurcze jak przed okresem. trochę się pokręciłam i jakoś udało się zasnąć. a o 4 rano powtórka z rozrywki, skurcze coraz silniejsze ale bardzo nieregularne, ból taki, że promieniowało mi na całe nogi,jakby drętwe były... w dodatku strasznie mnie mdliło...

już mieliśmy jechać do szpitala, ale postanowiłam z tym poczekać. po pierwsze dziś niedziela więc lekarzy praktycznie brak, a jak to fałszywy alarm to i tak pewnie zostawiliby mnie na kilka dni na obserwacji, by dostać za mnie pieniążki.
poza tym, z tego co słyszałam to tę pierwszą fazę,jeśli nic złego się nie dzieje, lepiej przeczekać w domu.

wzięłam ciepły prysznic i dopiero niedawno odpuściło. brzuch już nie boli, skurczy też brak więc to pewnie fałszywy alarm (no chyba, że się jeszcze coś rozkręci ale lepiej niech mała jeszcze poczeka z tydzień ).

mówię Wam, ale się zestresowałam... ale chyba jeszcze bardziej mój małżonek, z tych emocji na rzyganie go brało a niby taka oaza spokoju z niego wysłałam go przed chwilą na ryby, niech się chłopina odstresuje trochę

kurcze i teraz jeszcze bardziej się martwię, że nie rozpoznam kiedy trzeba gnać do szpitala też macie takie obawy czy tylko ja schizuję
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:37   #4217
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

za mną nieprzespana noc już myślałam, że wyląduje na porodówce...

po północy obudził mnie straszny ból brzucha i skurcze jak przed okresem. trochę się pokręciłam i jakoś udało się zasnąć. a o 4 rano powtórka z rozrywki, skurcze coraz silniejsze ale bardzo nieregularne, ból taki, że promieniowało mi na całe nogi,jakby drętwe były... w dodatku strasznie mnie mdliło...

już mieliśmy jechać do szpitala, ale postanowiłam z tym poczekać. po pierwsze dziś niedziela więc lekarzy praktycznie brak, a jak to fałszywy alarm to i tak pewnie zostawiliby mnie na kilka dni na obserwacji, by dostać za mnie pieniążki.
poza tym, z tego co słyszałam to tę pierwszą fazę,jeśli nic złego się nie dzieje, lepiej przeczekać w domu.

wzięłam ciepły prysznic i dopiero niedawno odpuściło. brzuch już nie boli, skurczy też brak więc to pewnie fałszywy alarm (no chyba, że się jeszcze coś rozkręci ale lepiej niech mała jeszcze poczeka z tydzień ).

mówię Wam, ale się zestresowałam... ale chyba jeszcze bardziej mój małżonek, z tych emocji na rzyganie go brało a niby taka oaza spokoju z niego wysłałam go przed chwilą na ryby, niech się chłopina odstresuje trochę

kurcze i teraz jeszcze bardziej się martwię, że nie rozpoznam kiedy trzeba gnać do szpitala też macie takie obawy czy tylko ja schizuję
Ja czułam się wczoraj bardzo podobnie jak Ty i to samo sobie pomyślałam: co będzie jak nie rozpoznam. Bo w sumie wody nie koniecznie muszą odejść. A ja czułam takie parcie jakby dziecko już wychodziło :P to pewnie śmieszne dla dziewczyn, które rodziły, ale dla mnie to takie dziwne uczucie było.
Stary 2012-09-02, 09:42   #4218
Sojka1990
Zadomowienie

Aga nie jesteś sama.
Niby dieci już mam, ale rodzone w innych okolicznościach więc nie mam zielonego pojęcia jak to ma się odbywać, kiedy jechać do szpitala etc.
Stary 2012-09-02, 09:47   #4219
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja czułam się wczoraj bardzo podobnie jak Ty i to samo sobie pomyślałam: co będzie jak nie rozpoznam. Bo w sumie wody nie koniecznie muszą odejść. A ja czułam takie parcie jakby dziecko już wychodziło :P to pewnie śmieszne dla dziewczyn, które rodziły, ale dla mnie to takie dziwne uczucie było.
u mnie też jest to uczucie parcia, cały czas mam wrażenie, że chce mi się siku a jak idę to tylko kilka kropelek poleci
właśnie ginekolog też mi ostatnio mówił, żeby za bardzo nie sugerować się wodami, to znaczy nie czekać na ich odejście, tylko zwracać uwagę na skurcze, tzn jak będę regularne przez mniej więcej godzinę to można zacząć zbierać się do szpitala. w teorii wszystko takie proste...
Stary 2012-09-02, 09:52   #4220
lourose
Wtajemniczenie

Agaton, Niegrzeczna, fajne macie te dzieciowe kaciki my się zabierzemy do organizacji sypialni może w przyszłym tygodniu... wczoraj rozmawialiśmy o tym że to jeszcze 6 tygodni i śmichy chichy się kończą...
Może zacznę też pranie... cieszę się na te rzeczy

Sojka, już niedługo, zobaczysz

Zielona, co to za szpital ?? trzepnij tego swojego TŻta, bo ktoś musi do pionu doprowadzić tych konowałów! był u Ciebie czy dalej pada? nie komentowałam wcześniej jego zachowania ale do diaska niech facet się weźmie za siebie i przede wszystkim zaopiekuje Tobą.

Edytowane przez lourose
Czas edycji: 2012-09-02 o 09:55
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:53   #4221
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga nie jesteś sama.
Niby dieci już mam, ale rodzone w innych okolicznościach więc nie mam zielonego pojęcia jak to ma się odbywać, kiedy jechać do szpitala etc.
ja to chyba pojadę dopiero, jak z bólu nie będę w stanie na nogach stać albo jak mi wody odejdą. próg bólu mam bardzo wysoki i mało co mnie rusza, więc pewnie dopiero silne skurcze zmuszą mnie by zasuwać do szpitala...kurcze, boję się
Stary 2012-09-02, 10:01   #4222
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
ja to chyba pojadę dopiero, jak z bólu nie będę w stanie na nogach stać albo jak mi wody odejdą. próg bólu mam bardzo wysoki i mało co mnie rusza, więc pewnie dopiero silne skurcze zmuszą mnie by zasuwać do szpitala...kurcze, boję się
To podobnie jak u mnie.
Stary 2012-09-02, 10:03   #4223
aga_ton
Wtajemniczenie

znalazłam w necie takie informacje, może się przydadzą

Zaczyna się poród weź torbę i jedź do szpitala, gdy
- odczuwasz silne, bolesne i regularne skurcze co 5 minut,
- skurcze są co 10 minut, ale rodzisz kolejny raz,
- brzuch jest cały czas bardzo twardy, jakby trwał niekończący się skurcz,
- nie ma skurczów, ale odpłynął czysty płyn owodniowy,
- odpływa zielony płyn owodniowy (powinnaś bez zwłoki udać się do szpitala),
- pojawia się krwawienie (duże ilości jasnej, czerwonej krwi),
- odczuwasz duży niepokój i chcesz potwierdzić, że wszystko jest w porządku.

Na rozpoczęcie porodu możesz spokojnie czekać w domu, jeśli
- odchodzi czop śluzowy,
- pojawiają się nieregularne skurcze,
- skurcze są regularne, ale występują co 15 minut,
- pojawia się ból w dole brzucha, ale taki jak przy miesiączce,
- czujesz ból w okolicy krzyżowej i w pachwinach,

- pojawiło się niewielkie plamienie po badaniu wewnętrznym.

(źródło: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,4052.html

w takim razie dobrze, że się nie pospieszyłam
Stary 2012-09-02, 10:07   #4224
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
myślałam o tym żeby podejsć do sprawy tak samo, do szpitala dopiero jak już mnie nóg zmienie, problem w tym że mam do niego 60km, a casem ponoć jest tak że niektóre kobiety tych skurcy nie partychnie czują jako takie których mogłyby się do porodu spodziewać. i to mnie przerazą, e ten ból zwalający nóg będie onaczał że dzidzia moe wyskocyć za 5minut a ja mam godzine drogi do szpitala

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:

Zaczyna się poród weź torbę i jedź do szpitala, gdy
- odczuwasz silne, bolesne i regularne skurcze co 5 minut,
- skurcze są co 10 minut, ale rodzisz kolejny raz,
- brzuch jest cały czas bardzo twardy, jakby trwał niekończący się skurcz,
- nie ma skurczów, ale odpłynął czysty płyn owodniowy,
- odpływa zielony płyn owodniowy (powinnaś bez zwłoki udać się do szpitala),
- pojawia się krwawienie (duże ilości jasnej, czerwonej krwi),

Na rozpoczęcie porodu możesz spokojnie czekać w domu, jeśli
- odchodzi czop śluzowy,
- pojawiają się nieregularne skurcze,
- skurcze są regularne, ale występują co 15 minut,
- pojawia się ból w dole brzucha, ale taki jak przy miesiączce,
- czujesz ból w okolicy krzyżowej i w pachwinach,

- pojawiło się niewielkie plamienie po badaniu wewnętrznym.

(źródło: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,4052.html

w takim razie dobrze, że się nie pospieszyłam
no i po tym co tu pisze wychodzi na to że powinnam w nocy pojechać do szpitala- skurcze co 5 minut jak w zegarku, nawet po ciepłej kąpieli, brzuch cały czas twardy. i co? i dupa, bo nadal jestem w dwupaku.

Więc do cholerki czego to nie jest tak jak piszą ??
Stary 2012-09-02, 10:15   #4225
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
myślałam o tym żeby podejsć do sprawy tak samo, do szpitala dopiero jak już mnie nóg zmienie, problem w tym że mam do niego 60km, a casem ponoć jest tak że niektóre kobiety tych skurcy nie partychnie czują jako takie których mogłyby się do porodu spodziewać. i to mnie przerazą, e ten ból zwalający nóg będie onaczał że dzidzia moe wyskocyć za 5minut a ja mam godzine drogi do szpitala
o cholera, o tym nie pomyślałam... ja muszę dojechać ponad 30 km i po drodze same lasy...
mój plan dał w łeb

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

no i po tym co tu pisze wychodzi na to że powinnam w nocy pojechać do szpitala- skurcze co 5 minut jak w zegarku, nawet po ciepłej kąpieli, brzuch cały czas twardy. i co? i dupa, bo nadal jestem w dwupaku.

Więc do cholerki czego to nie jest tak jak piszą ??
bo to niestety tylko teoria, a życie swoją drogą
a u Ciebie może jeszcze się dziś rozkręci, trzymam kciuki bo zdaję sobie sprawę, że takie czekanie na rozwój akcji to nic przyjemnego

ja póki co proszę moją dziecinę by jeszcze tydzień grzecznie wysiedziała, ale po 10 września zacznę kombinować co by tu zrobić, by już zechciała wyjść
Stary 2012-09-02, 10:22   #4226
gda
Zakorzenienie

Mnie też wczoraj bardzo bolało wieczorem i brzuch był twardy nawet po prysznicu. Ale skoro te miesiączkowe, to nie znak, to ciekawe jakim rodzajem bólu są prawdziwe skurcze...

Może to ta pełnia z nami tak igra

Ja mam na szczęście szpital 5 minut od domu, więc to mnie uspokaja.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:28   #4227
Konczita
Zakorzenienie

Sojeczka Aga_ton - za Was trzymamy !!!
Jakiś zastój się zrobił ...

dziękuję dziewczynki, dzisiaj mi lepiej jest ale mimo wsio mam humorki jak baba w ciąży a to już 3 tyg po rozwiązaniu będzie

i witam się w niedzielny poranek
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:35   #4228
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mnie też wczoraj bardzo bolało wieczorem i brzuch był twardy nawet po prysznicu. Ale skoro te miesiączkowe, to nie znak, to ciekawe jakim rodzajem bólu są prawdziwe skurcze...

Może to ta pełnia z nami tak igra

Ja mam na szczęście szpital 5 minut od domu, więc to mnie uspokaja.
właśnie też to zastanawia, nie wyobrażam sobie innego skurczu niż ten miesiączkowy... pewnie to pikuś w porównaniu z tym porodowym

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Sojeczka Aga_ton - za Was trzymamy !!!
Jakiś zastój się zrobił ...

dziękuję dziewczynki, dzisiaj mi lepiej jest ale mimo wsio mam humorki jak baba w ciąży a to już 3 tyg po rozwiązaniu będzie

i witam się w niedzielny poranek

3 tygodnie? ale ten czas szybko leci dużą już masz dziewczynkę
a jak dzisiaj spała?
Stary 2012-09-02, 10:49   #4229
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry. Nasze niedzielne plany upadły. Tata zabrał Kropka na pasiekę, a mieliśmy do Piły jechać do dziadka do szpitala i po stanik do karmienia i do Praktikera. A teraz dupa. No chyba że pojadę sama...
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nie mam siły.. Za dużo zachwalałyście tą moją Maludę i dała Nam popalić

Może któraś się orientuje..
Małą karmie piersią i Ona bardzo często się krztusi tym mlekiem. Za łapczywie pije czy jak?
Co mam wtedy zrobić? W sensie, żeby jak najmniej cierpiała, bo to nic przyjemnego pewnie..
Dzisiaj z tego kaszlu aż się Bidulce ulało
Musisz robić przerwy w karmieniu, aby jej się odbiło w między czasie.
Odciąganie pokarmu przed karmieniem spowoduje jego większe wytwarzanie a więc problem nie zniknie a może się pogłębić.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Rano pisałaś,że dziad Cię obudził...
A tak, to było o nim

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Masz 100% racji. Dzieci i kobiety w ciąży mają konstytucyjnie zagwarantowaną opiekę medyczną.
Nie zmienia to faktu, że do porodu chcą ubezpieczenie.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Śniło mi się że dostałam gratis do wózka PRAWDZIWEGO szympansa, ja kiedys oszaleje!!!!!!!! albo juz zwariowalam

p.s. kończymy dzis 36 tydzień i wchodzimy od jutra w 37
Sen
I brawa za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
tylko wyprawke do szpitala bo nic nie mam
Aha.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Dzis zaczynam 36 tydz jeszcze tylko tydzien i spadam rodzic i wkoncu do domu,jak wroce to nie bede wychodzic z niego przez miesiac!

Pewnie dziś skontrolują wody

Cytat:
Jestem, zyje, nie urodzilam brzuch nadal napiety przy kazdym ruchu przy chodzeniu grawitacja ciaagnie w dol i pachwiny mi normalnie rozrywa. ale spokko[- ja jak slonica -15mscy bede chodzic:p
Zosia se z mamy jaja robi

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
No żebyś się nie zdziwiła. Co druga/i pacjent straszy rzecznikiem, izbami lekarskimi, ministrem zdrowia i czym się da. Lekarze mają to delikatnie rzecz ujmując w poważaniu. Robią to co do nich należy zgodnie z wytycznymi nfz. Poza tym po odejściu wód jedzie się na poród to usg nie robią. Może u zielonej myśleli że akcja się rozkręci... Straszenie może odnieść całkowicie przeciwny skutek. U nas w kraju lepiej z lekarzem nie zadzierać po tym co się widzi w tv.

Cytat:
Ja też się tego boję strasznie.
Stary 2012-09-02, 10:50   #4230
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:

[B]Zaczyna się poród weź torbę i jedź do szpitala, gdy
Ten punkt mi się najbardziej spodobał :P To w teorii ja rodzę co najmniej raz dziennie

Dziewczyny jak myślicie, na jak długo posłużyłoby mi takie łóżeczko?
http://allegro.pl/roba-8943-lozeczko...566265782.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości