|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#68551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() przysięgam uroczyście, że w poniedziałek lecę do drogerii po Isankę i do apteki po coś do stuningowania Kallosa swoją drogą moja koleżanka niedawno kupiła sobie Bingo Spa z algami właśnie, może poproszę, by mi trochę odlała i zobaczę, jak u mnie to działa . Babydreama chciałabym jeszcze troszkę popróbować, bo używam dopiero od tygodnia więc trudno mi stwierdzić, co robi na tych włosach poza tym, że jest bardzo delikatny raczej bliższa jest mi metoda OMO niż mycie odżywką, dlatego jeszcze się dopytam: ta Joanna z rozmarynem ze względu na zielsko odradzana również jako pierwsze 'O'? czy kombinacja Isana > Babydream > Garnier Karite jest ok? czy za ciężko?Odżywek b/s Joanny szukam od dłuższego czasu, ale nigdzie nie mogę znaleźć, ktokolwiek widział w Warszawie? ![]() Po krem zielony do rąk wyślę mamę ![]() W łazienkowej szufladzie mam jeszcze dwa żele do włosów mojego brata z Tafta (składy: Aqua - PVP - Tetrahydroxy Propyl Ethylenediamine - Phenoxyethanol - Carbomer - Glycerin - Peg-40 Hydrogenated Castor Oil - Panthenol - Parfum - Propylene Glycol - Benzophenone-4 - Methylisothiazolinone - Citronellol - Limonene - Linalool - Hexyl Cinnamal - Butylphenyl Methylpropional - Geraniol - CI 42090 - CI 47005; drugi skład: Aqua - VP/Vacopolymer - Sorbitol - PVP - Tea Carbomer - Peg-40 Hydrogenated Castor Oil - Panthenol - Parfum - Peg-75 Lanolin - Methylparaben - Propelyne Glycol - DMD Hydantoin - Benzophenone-4 - Limonene - Citronellol - Disodium EDTA - Butylphenyl Methylpropional - CI 42090, jeszcze mam wariata z Nivei balsam do kręconych: Aqua - Glycerin - C12-15 Alkyl Benzoate - Polyglyceryl-3 - Methylglucose Distearate - PVP - Panthenol - Niacinamide - Aloe Barbadensis - Sorbitan Stearate - Sodium Carbomer - Cetyl Alcohol - Trisodium EDTA - Phenoxyethanol - Methylparaben - Propylparaben - Parfum. wywalić to wszystko, czy mogę używać? ![]() uff, człowiekowi się wydaje, że dwa miesiące siedzi na wizażu i wszystko już wie, a tu nagle można się zdołować swoją niewiedzą kochane jesteście, dziewczyny ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
#68552 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cała wiedza to pigułka i faq i blogi włosomaniaczek. Pamiętaj tylko, że każde włosy są inne i Twoim wszytko nie musi podpasować więc się nie zrażaj tylko szukaj kosmetycznych ideałów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nafta fuuj nie polecam
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-09-01 o 13:09 |
||||||
|
|
|
#68553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuje, skoro niezgodna to się nie skuszę, a odżywkę chciałam używać do mycia, więc myślałam że krótki skład nie będzie przeszkadzał |
|
|
|
|
#68554 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o żel lnianym już słyszałam, w takim razie tylko glicerynka i aloes... aloes też w aptekach? jakieś grosze kosztuje czy szykować się na większe koszta? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sprawdzę! i jeszcze raz dziękuję, kurczę, kiedyś myślałam, że na wizażu to dobrze się bawić można tylko na intymnym, a tu proszę, jaka pożyteczna wiedza zewsząd ![]()
|
|
#68555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#68556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Może i się nada.. Ale serio nie mam pewności
|
|
#68557 |
|
Zadomowienie
|
Cetrimonium chloride jest - moze myc, zastanawia mnei tylko to pq. W malej ilosci, bo po zapachu...no nie wiem,sprobowalabym, gdyby bylo mniejsze opakowanie ;P
|
|
#68558 |
|
Zakorzenienie
|
cześć czy można się dołączyć? posiadam włosy za ramiona, kręcące się zwłaszcza po kontakcie z wodą, deszczem
2017 : picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku
|
|
|
|
#68559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#68560 |
|
Zakorzenienie
|
dodam, że zamierzam w najbliższym czasie prezczytać cały wątek od początku 1 posta od 1 części
2017 : picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku
|
|
|
|
#68561 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Pigułka, FAQ, podwieszone wątki. To jest podstawa. Dziś moje włosy pięknie się zachowują po masce Alterry z granatem. Pierwszy raz tak pięknie, a ja jeszcze rano byłam przeszczęśliwa, że się kończy, bo śmierdzi i - jak dotąd - słabo działa.
|
|
#68562 |
|
Zakorzenienie
|
to znaczy najpierw podstawę a potem w miarę czasu resztę
|
|
|
|
#68563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Podcięłam końcówki wczoraj i dałam się namówić na wycieniowanie. I co? I wcale się nie kręcą teraz
Dół się wywija do zewnątrz, góra do wewnątrz i wyglądam jakbym miała boba z ogonem Jestem załamana
|
|
|
#68564 |
|
Zadomowienie
|
tak, chodziło o alterrę z granatem
![]() kupiłam dzisiaj w tesco taki szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...okrzywowy.html on nadaje się tylko do oczyszczania, tak? |
|
|
|
#68565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#68566 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() jakiś miesiąc temu wstawiałam swoje zdjęcia i miałam wtedy troszkę falowane, po metodach prób i błędów udało mi się zrobić z włosów całkiem znośne fale; używam siemie lniane do fal ale nietrwałe to jakoś u mnie jest. Nie wiem czym mam jeszcze wzmocnić te loki: isaną czy żelem joanny? Chociaż nie mogłam tej joanny znaleźć ostatnio W sumie to moje jedyne pytanie czym utrwalić te loki na dłużej?
|
|
|
|
#68567 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
A tu się nie zgodzę
Cytat:
|
|
|
|
|
#68568 |
|
Zadomowienie
|
Bylam dzis w Ross i m.in. musialysmy z mama kupic plyn do higieny intymnej i dla niej jakas odzywke... Niewiele sie zastanawiajac wzielam Facelle Sensitive i Isane z babassu
Oczywiscie z zamiarem wyprobowania ich "przy okazji" w wiadomy sposob
|
|
#68569 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Miałam na myśli to, że XIII części x 5000 postów, to 65 000 postów. Plus ta część co teraz. Wydaje Ci się, że po przeczytaniu takiej ilości postów (co i tak moim zdaniem jest niemożliwe, chyba, że ma się masę wolnego czasu i brak predyspozycji do znudzenia jedną czynnością robioną przez wiele, wiele dni) cokolwiek zostanie w głowie? ![]() Absolutnie nie miałam na myśli niedocenienia pracy dziewczyn, przez te lata justbe30 aż z ciekawości zaglądnęłam do tego, jak wyglądały Twoje włosy na początku. Gratuluję, wielka zmiana, super jest ![]() Dawaj, jak osiągnęłaś taki efekt?
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2012-09-01 o 22:54 |
|
|
|
|
#68570 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Nie mówiłam o czytaniu wszystkiego równocześnie. A czy zostaje? Tak, zostaje. Sama przeglądałam w wakacje początkowe części wątku i dokopałam się do fajnych informacji.Cytat:
. Bardziej chodzi mi o to, żeby w bardziej rozważny sposób wyrażać swoje myśli, bo może dojść do nieporozumień (ale ja to już taka czepialska jestem na kilku watkach, a na tym szczególnie ).Warto zacząć, jak napisałaś, od podwieszonych wątków, to podstawa. A później, w miarę wolnego czasu przeglądać początkowe wątki (nie od razu). |
||||
|
|
|
#68571 |
|
Rozeznanie
|
Witojcie dzisiaj
Jako że nie mam czasu na ogarnięcie wszystkiego co tutaj się dzisiaj działo, to tak w wielkim skrócie powiem wam, że chyba ogólnie skład, połączenie jakichś składników Pottersów dobrze działa na moje włosy, bo po balsamie z keratyną mam również falowany efekt - zdjęcia w codzienniku. Jak ja się dobrze czuję falowana I zrobił mi się pseudo zawijas u góry po prawej. Już drugi raz, więc może kiedyś coś z tego jednak będzie?
|
|
|
|
#68572 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
znalazłam w końcu co pasuje moim włosom, wcześniej dawałam codziennie różne oleje, często maski z żółtka, wax, ale ja chciałam efekty już a to potrzeba czasu. Ograniczyłam to wszystko i nakładam tylko jedną maskę np. Garnier AiK albo samego WAX. Max 2 razy w tyg., myję odżywką. Często robiłam też płukanki z siemienia. Moje włosy to polubiły. A i przestałam rozczesywać włosy po umyciu, a kupiłam sobie TT no trudno teraz tylko zapuszczanie i próba żeli
|
|
|
|
|
#68573 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Śledzę Wasz wątek w ukryciu już jakiś czas Moje włosy znacznie się poprawiły odkąd odwiedziłam wizaż Wcześniejsze suszenie i zaniedbywanie zrobiło z moich włosów jeden wielki puch i ukrywały skręty :P Przechodząc do sedna sprawy: kupiłam dzisiaj Mrs. Potters Balsam aloes i jedwab. Dopiero później przeczytałam na forum, że jest on "Niezgodny z ortodoksyjna wersją cg". W związku z tym, warto go używać, może zaszkodzić, czy oddać prostowłosej siostrze? I jeszcze jedna sprawa: Czy intensywny zabieg u fryzjera, odbudowujący strukturę włosa wraz z sauną może pomóc zniszczonym włosom, czy raczej nie warto korzystać z takich ofert? |
|
|
|
#68574 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() Sprawdź ten balsam, jeśli działa dobrze, to dlaczego masz oddawać? ![]() Takie zabiegi to zwykle kupa silikonów, ale może ten jakiś wyjątkowy jest
|
|
#68575 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chyba przechodzę kryzys ;(
Przez ostatnie tygodnie ostro wzięłam się za moje włosy... olejowanie, omo, maski, odżywki, wcierki, drożdże, pokrzywa...full wypas! Nawet odstawiłam prostownicę, co wydawało mi się nieosiągalne. Wreszcie dotarło do mnie, że falowane włosy są fajne. I dziś po raz pierwszy, od prawie 20 lat chciałam wyjść z domu w moich 'nowych' włoskach. Z przodu było całkiem fajnie, zwłaszcza gdy je delikatnie podpięłam.. tył troszkę gorzej, ale stwierdziłam: a co tam! Moja matuśka gdy mnie zobaczyła, pierwsze co: czesałaś się dzisiaj? No to ja się śmieję i tłumacze, że jak je rozczeszę, to będę miała aureolkę nad głową na pół metra. No ale jak ja mogę iść do kościoła nieuczesana! Zamiast wesprzeć, że fajnie wyglądam, wreszcie nie katuję ich prostownicą, itp, itd, to mam zepsuć to co sobie wypracowuje, no bo jak to tak nie rozczesać włosów. To na pewno przez to mi tak wypadają, że ich nie czeszę! Efekt: włosy jak zwykle związane, ulizane, nieciekawe. Aż mi się odechciało tego wszystkiego... Edytowane przez Elainetka Czas edycji: 2012-09-02 o 10:16 |
|
|
|
#68576 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zgłasza się kolejna zakręcona
od jakiegoś czasu próbuję myć włosy odżywką, ale trochę się w tym pogubiłam.. Zawsze do stylizacji daję piankę Isany/Nivea fc, albo jakiś mocniejszy żel i ugniatam. Odżywka (np Isana z babasu) dobrze domyje mi włosy? Efekt po takim myciu ogólnie mi się podoba, bo nie mam takiego puchu, loki są ładnie podkreślone co prawda przyklapnięte trochę, ale zastanawia mnie czy te produkty do stylizacji nie zaszkodzą włosom mogę np raz w tygodniu umyć szamponem BD czy jakimś innym, żeby je oczyścić?
|
#68577 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-pianka isana locken - zgodna z CG. subtelnie utrwala, nie skleja, włosy są mięciutkie. ja po jej użyciu nie czuję że mam stylizator i ten zapach - żel męski pomarańczowy z isany - fajnie utrwala (lepiej od pianki), dobrze się odgniata, czuć że jest na włosach. całkiem fajny - żel mrożący z joanny - mocno utrwala, źle nałożony może troszkę podsuszyć. ważne żeby dać go na nawilżone, dobrze zabezpieczone włosy. osobiście go uwielbiam .Cytat:
.Już kiedyś była tutaj wzmianka o tej saunie i wspólnie doszłyśmy do wniosku że to jest bez sensu. Nie dość że drogie, to możesz zrobić sobie coś takiego sama. Wystarczy odżywka o dobrym składzie, trochę oleju i innych dowolnych składników, włosy pod folię, ręcznik i to wszystko podgrzewane suszarką. Zapewniam cię, że fryzjerska sauna nie sprawi że od razu będziesz miała piękne i zdrowe włosy bo to długotrwały proces ![]() Cytat:
. U mnie też dużo osób było w szoku "jak można nie czesać włosów?!". Ale zlałam, pielęgnowałam i teraz cieszę się efektami. Nie musisz mówić rodzinie o wszystkich eksperymentach, unikniesz takich uwag.Cytat:
. Dla niektórych może być za ciężka. Jeśli po kilku myciach czujesz obciążenie to jak najbardziej możesz umyć jakimś delikatnym myjadłem typu BD, ale poza tym nie zapominaj o regularnym oczyszczaniu SLS (sama musisz sobie wyznaczyć co ile to robić)
|
|
#68578 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dalej swędzi mnie głowa. Może to sprawka Sesy? Nie mam pojęcia. Najchętniej bym się drapała i drapała. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- zastanawiam się czy nie położyć na sklap olejku Babydrem fur mama. Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2012-09-02 o 12:15 |
|
|
|
#68579 | ||
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na Twoim miejscu nałożyłabym raczej coś nawilżającego. Żel aloesowy, lniany.
|
|
#68580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

. Babydreama chciałabym jeszcze troszkę popróbować, bo używam dopiero od tygodnia więc trudno mi stwierdzić, co robi na tych włosach poza tym, że jest bardzo delikatny 

Chyba tylko mnie się takie rzeczy przydarzają
<koniec żali

Dół się wywija do zewnątrz, góra do wewnątrz i wyglądam jakbym miała boba z ogonem
Jestem załamana 

mogę np raz w tygodniu umyć szamponem BD czy jakimś innym, żeby je oczyścić?