Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-02, 00:57   #1681
tova1
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI

tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 01:36   #1682
zzzielona
Wtajemniczenie

A ja zamiast iść spać, to siedzę na Wizażu... Ale muszę opowiedzieć Wam moją dzisiejszą mini-przygodę, bo w sumie to dość ciekawa sprawa i chyba zacznę się nad sobą zastanawiać...

Poszłam dzisiaj do Magnolii, jednego z największych centrów handlowych we Wrocławiu, czyli każdego dnia przewija się tam multum ludzi! Jak to miewam w zwyczaju zaszłam na chwilę do Inglota bo lubię tam chodzić i często zaglądam (nie zawsze kupuję, często tylko oglądam, bo lubię ćwiczyć silną wolę :P).

Gdy tylko przestąpiłam próg sklepu przywitała mnie miła pani i zapytała czy w czymś może pomóc. Odpowiedziałam na przywitanie i grzecznie podziękowałam. Rzuciły mi się w oczy cienie, które widziałam na blogu jednej z Was i od razu wysmarowałam sobie nimi nadgarstek. Nie minęło trzydzieści sekund, a pani, która mnie przywitała spojrzała na mnie...

- Pani była tutaj już u nas, prawda? - zapytała ekspedientka.
- Oj, żeby to raz! - odpowiedziałam uśmiechając się.
- Ale pani zajmuje się makijażem, prawda? Jakoś tak panią przez to zapamiętałam. - Zrobiło mi się trochę głupio, bo w sklepach, podczas zaspokajania mojego zakupoholizmu wolałabym być anonimowa... :P
- Tak, ale zapewne dużo osób, które zajmują się makijażem odwiedzają ten sklep... - odpowiedziałam krótko nieśmiało uśmiechając się.
- Tak, ale panią zapamiętałam!
- Miło mi. - Uśmiechnęłam się ponownie i poszłam oglądać inne kosmetyki.

Gdy wyszłam ze sklepu zaczęłam się zastanawiać jakim cudem ta kobieta mnie zapamiętała! Zwłaszcza, że ja nie zapamiętałam jej... A panie w Inglocie w Arkadach i Magnolii, i nawet w Sky Towerze kojarzę! Poza tym tam tyle ludzi w ciągu dnia przechodzi, że przecież to nie sposób zapamiętać. Boże... Jak ja często muszę łazić do tego Inglota, skoro panie ekspedientki już nawet mnie kojarzą...! A może to w Inglotach tak mało klientek?
Stary 2012-09-02, 01:39   #1683
Llorandare
Raczkowanie

Sondrina, a gdzie sie Twoj TZ wybiera? Gdzie studiujecie? Przepraszam, jesli pisalas, a ja przegapilam - czytam wszystko, ale z koncentracja u mnie roznie
zzzielona, a z bloga Cie nie moga kojarzyc?
Stary 2012-09-02, 01:50   #1684
zzzielona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Llorandare Pokaż wiadomość
Sondrina, a gdzie sie Twoj TZ wybiera? Gdzie studiujecie? Przepraszam, jesli pisalas, a ja przegapilam - czytam wszystko, ale z koncentracja u mnie roznie
zzzielona, a z bloga Cie nie moga kojarzyc?
Z bloga raczej nie, bo nigdzie nie ma zdjęcia, na którym byłaby moja cała twarz :P.
Stary 2012-09-02, 02:06   #1685
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Widze ze nie tylko ja nie spie
Posmarowalam sobie wlasnie zaskorniki olejem laurowym i chyba zaraz polece go zmyc bo cuchnie przeokropnie!
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 02:07   #1686
tajemnatajemnica
Raczkowanie

Dobry wieczór, dopiero teraz mam chwilę i nadrabiam
I u mnie zagościła top spamerka, oczywiście "napisala" to samo , ale przynajmniej było również coś na temat...

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ej, ale się skończył sezon True Blood! Teraz pewnie będzie dłuższa przerwa i długo nie dowiemy się ciągu dalszego ;(

A ja zaczęłam pisać (w końcu!) magisterkę! Dopiero parę zdań, ale i tak jestem z siebie dumna
Jestem w połowie sezonu, ale już bolewam ciekawa jestem tylko o jaką ciążę chodzi, muszę na dniach nadrobić zaległości ale ciiii

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
i to mnie cieszy bo zasłużył no i jeszcze Pam i Tara Tara genialnie gra postrzeloną )
Ojj tak, ten duet jest ekstra Ja to ogólnie mówiąc uwielbiam ten serial

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Widze ze nie tylko ja nie spie
Posmarowalam sobie wlasnie zaskorniki olejem laurowym i chyba zaraz polece go zmyc bo cuchnie przeokropnie!
Ja nadrabiam ale już mogę spokojnie pójść spać O proszę, nawet nie wiedziałam, że jest taki olej Dobrej nocy.

Edytowane przez tajemnatajemnica
Czas edycji: 2012-09-02 o 02:14
tajemnatajemnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 02:16   #1687
zzzielona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajemnicatajemnica
I u mnie zagościła top spamerka, oczywiście "napisala" to samo , ale przynajmniej było również coś na temat...
Czy mowa o tej, co wysyła na maila linki do swoich dwóch blogów?
Stary 2012-09-02, 08:31   #1688
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
W ogóle uświadomiłam sobie, że zaczął się wrzesień... A to oznacza, że za 29 dni będę musiała rozstać się z TŻtem. Będziemy widywać się tylko w weekendy i to nie wszystkie. Mam nadzieję, że jakoś przetrwamy ten ostatni rok studiów.
No właśnie, kiedy minęły te, ponad dwa, miesiące !? :O

Nie ogarniam, że już jest wrzesień - że od jutra na ulicach pojawią się dzieciaczki uginające się pod ciężarem ich plecaków. W ogóle jak na początku sierpnia pojawił się 'szkolny szał' w sklepach, tzn zeszyty, plasteliny, kredki, długopisy dosłownie everwhere, naprawdę wróciły mi wspomnienia - nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiałam szkolne zakupy A teraz jestem stara, nie ma już szkoły, ale przynajmniej jest ten jeden, dodatkowy miesiąc wakacji
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:38   #1689
kaarooo
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ja wczoraj sprawdzałam swoją listę czytelniczą znaczy mam ponad 1000 książek do przeczytania na liście
I dzisiaj będzie miły dzień po południu

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:53   #1690
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Koniec laby wstałam bo mam mszę,jeszcze zimno i będę musiała do kościoła wlazic.
Stary 2012-09-02, 09:25   #1691
kaarooo
Zakorzenienie

Czemu musisz?

Stary 2012-09-02, 09:32   #1692
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Wink Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI

Zazwyczaj nie wchodzę do kościoła tylko siedzę na ławach przed. A dzisiaj padaWięc jestem zmuszona
Stary 2012-09-02, 09:42   #1693
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
Poszłam dzisiaj do Magnolii, jednego z największych centrów handlowych we Wrocławiu, czyli każdego dnia przewija się tam multum ludzi!
Wczoraj to tam człowiek na człowieku był... Myślałam, że się wścieknę

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:07   #1694
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Zazwyczaj nie wchodzę do kościoła tylko siedzę na ławach przed. A dzisiaj padaWięc jestem zmuszona
to po co chodzisz w ogóle?

Ja dziś umieram na ból kręgosłupa, pojechałam bez krzesła na malowanie wczoraj licząc na to, że w hotelu w którym jest wesele (i malowanie) będą krzesła normalnej wysokości. No więc nie było, były takie niskie do stolików kawowych. Trochę czasu spędziłam w pochyleniu . Ale makijaże wyszły ładne, jak któraś ma mnie na fejsie to wrzuciłam jedno zdjęcie młodej.

Oraz to był pierwszy taki tru katolicki ślub na jakim byłam. Do tej pory zwykle trafiałam na takie 30-minutówki, do komunii szło 10 osób itd. Tutaj ślub w kościele przyklasztornym, msza grubo ponad godzinę, 90% gości poszło do komunii, a potem wśród życzeń padały głównie takie związane z łaskami bożymi itd.. Naprawdę było widać, że młodzi biorą ślub kościelny z potrzeby serca i z wielkiej wiary. I powiem Wam, że nawet mimo bycia ateistką świetnie się tam czułam, bo to wszystko po prostu było prawdziwe.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:11   #1695
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
to po co chodzisz w ogóle?

Ja dziś umieram na ból kręgosłupa, pojechałam bez krzesła na malowanie wczoraj licząc na to, że w hotelu w którym jest wesele (i malowanie) będą krzesła normalnej wysokości. No więc nie było, były takie niskie do stolików kawowych. Trochę czasu spędziłam w pochyleniu . Ale makijaże wyszły ładne, jak któraś ma mnie na fejsie to wrzuciłam jedno zdjęcie młodej.

Oraz to był pierwszy taki tru katolicki ślub na jakim byłam. Do tej pory zwykle trafiałam na takie 30-minutówki, do komunii szło 10 osób itd. Tutaj ślub w kościele przyklasztornym, msza grubo ponad godzinę, 90% gości poszło do komunii, a potem wśród życzeń padały głównie takie związane z łaskami bożymi itd.. Naprawdę było widać, że młodzi biorą ślub kościelny z potrzeby serca i z wielkiej wiary. I powiem Wam, że nawet mimo bycia ateistką świetnie się tam czułam, bo to wszystko po prostu było prawdziwe.
Biedna, mam nadzieję, że ból szybko minie.
Czasami mam wrażenie, że ślub kościelny to dla niektórych "obowiązek" i sposób na "pokazanie się". Bo wielu młodych o kościele przypomina sobie, gdy chcą się pobrac. Co prawda w kościele nie byli od x lat, ale ślub kościelny musi byc, z pompą, bo cywilny to jakby nie-ślub . Nie będę się powtarzała, pisałam już kiedyś swoje zdanie na temat ślubów kościelnych. "Prawdziwe" ceremonie w kościele, takie z potrzeby serca to teraz rzadkość.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:25   #1696
kaarooo
Zakorzenienie

Ano... panna młoda, w białej sukni, z welonem/wiankiem i w 7-8 miesiącu ciąży...

Stary 2012-09-02, 10:36   #1697
Annaluka
Zakorzenienie

Bry

Wiara to jest niestety zawiły temat i każdy ma do tego inne podejście.
W zeszłym tygodniu właśnie byliśmy u księdza ''zaklepać'' sobie termin
Stary 2012-09-02, 10:48   #1698
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Ineczka bo miałam mszę w rocznicę śmierci bliskiej osoby.
Stary 2012-09-02, 11:03   #1699
kaarooo
Zakorzenienie

Jeżeli to bliska osoba... to kto Cię zmuszał?

Wybacz, ale nie rozumiem tego. Może gdzieś coś przeoczyłam, ale dla mnie to wygląda tak: Chodzę do kościoła, bo muszę, mimo, iż mam wolną wolę i mogę powiedzieć nie, a teraz zostałam zmuszona do wejścia do środka, bo była msza w rocznicę śmierci bliskiej osoby (i/lub deszcz padał). Albo to jest kompletnie bez sensu, albo np. masz stany lękowe, klaustrofobię i tego nie mówisz, a to bym zrozumiała i załapała od razu, że chcesz a nie możesz . Orchi, powiedz mi, co przeoczyłam, gdzie leży błąd, bo choćbym nie wiem co, nie łapię w tym sensu nic a nic o.O
I czy zostałaś zmuszona do wejścia do kościoła czy do samego pójścia na mszę?

Stary 2012-09-02, 11:14   #1700
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Chodzi o to że jeśli chodzę do kościoła to stoję przed budynkiem bo zazwyczaj jest dużo kwiatów a ja mam alergie. no a dzisiaj ważna msza to tym bardziej musiałam wejść,pomijając fakt że pada.
Stary 2012-09-02, 11:20   #1701
kaarooo
Zakorzenienie

Aaaaaa, no to teraz to ma sens Wiedziałam że gdzieś jest coś oczywistego

Stary 2012-09-02, 11:26   #1702
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Ha ha no u mnie dzisiaj spowolnione myślenie:O muszę się przyzwyczaić,że będę niewyspana chodzic.

u mnie dzisiaj na blogu ciekawy kanał na yt-dla włomaniaczek
Stary 2012-09-02, 11:42   #1703
tova1
Zakorzenienie

tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:47   #1704
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej
Znowu wstałam o 11
Stary 2012-09-02, 11:48   #1705
Aniusia1408
Zadomowienie

Cześć

A u mnie na blogu podsumowanie miesiąca czyli denko i zakupy zapraszam

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:10   #1706
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
A ja zamiast iść spać, to siedzę na Wizażu... Ale muszę opowiedzieć Wam moją dzisiejszą mini-przygodę, bo w sumie to dość ciekawa sprawa i chyba zacznę się nad sobą zastanawiać...

Poszłam dzisiaj do Magnolii, jednego z największych centrów handlowych we Wrocławiu, czyli każdego dnia przewija się tam multum ludzi! Jak to miewam w zwyczaju zaszłam na chwilę do Inglota bo lubię tam chodzić i często zaglądam (nie zawsze kupuję, często tylko oglądam, bo lubię ćwiczyć silną wolę :P).

Gdy tylko przestąpiłam próg sklepu przywitała mnie miła pani i zapytała czy w czymś może pomóc. Odpowiedziałam na przywitanie i grzecznie podziękowałam. Rzuciły mi się w oczy cienie, które widziałam na blogu jednej z Was i od razu wysmarowałam sobie nimi nadgarstek. Nie minęło trzydzieści sekund, a pani, która mnie przywitała spojrzała na mnie...

- Pani była tutaj już u nas, prawda? - zapytała ekspedientka.
- Oj, żeby to raz! - odpowiedziałam uśmiechając się.
- Ale pani zajmuje się makijażem, prawda? Jakoś tak panią przez to zapamiętałam. - Zrobiło mi się trochę głupio, bo w sklepach, podczas zaspokajania mojego zakupoholizmu wolałabym być anonimowa... :P
- Tak, ale zapewne dużo osób, które zajmują się makijażem odwiedzają ten sklep... - odpowiedziałam krótko nieśmiało uśmiechając się.
- Tak, ale panią zapamiętałam!
- Miło mi. - Uśmiechnęłam się ponownie i poszłam oglądać inne kosmetyki.

Gdy wyszłam ze sklepu zaczęłam się zastanawiać jakim cudem ta kobieta mnie zapamiętała! Zwłaszcza, że ja nie zapamiętałam jej... A panie w Inglocie w Arkadach i Magnolii, i nawet w Sky Towerze kojarzę! Poza tym tam tyle ludzi w ciągu dnia przechodzi, że przecież to nie sposób zapamiętać. Boże... Jak ja często muszę łazić do tego Inglota, skoro panie ekspedientki już nawet mnie kojarzą...! A może to w Inglotach tak mało klientek?
Ha, no to ja miałam sytuację dokładnie odwrotną. Byłam jednego dnia w złotych tarasach szukając wkładu 401P, oczywiście okazało się, że nie ma i jest tylko w pojedynczych opakowaniach. Szukałyśmy więc z Panią dłuższą chwilę jakiegoś odpowiednika wśród wkładów, ale sama stwierdziła, że rzeczywiście nic nie ma. Następnego dnia przyszłam tam znowu, chciałam się zastanowić czy nie kupić cienia jednak w opakowaniu. Podchodzi do mnie ta sama kobieta, ja mówię, że jestem tym cieniem zainteresowana, ale wolałabym we wkładzie, a nie ma. Na co ona, że na pewno jest i zaczęła szukać, potem stwierdziła, że rzeczywiście nie ma, ale na pewno znajdzie się jakiś odpowiednik... Oczywiście się nie znalazł. Wiem, że przewija im się tam wielu klientów, ale ja chyba jednak zapamiętałabym taką sytuację.

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
[nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiałam szkolne zakupy
Ja też. Teraz niestety wystarczy mi zeszyt i długopis, jednych i drugich mam nadmiar w domu.

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Wiara to jest niestety zawiły temat i każdy ma do tego inne podejście.
W zeszłym tygodniu właśnie byliśmy u księdza ''zaklepać'' sobie termin
Oo, i kiedy będziecie ślubować?
Stary 2012-09-02, 12:12   #1707
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

O czym chcecie dziś na blogu?
- maseczka relaksująco-upiększająca FlosLek
- eliksir do włosów zniszczonych Green Pharmacy
- wosk do włosów Vax Henna Beauty Formulas
?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:16   #1708
emememsik
po prostu Em :)

Orlica, pisz o eliksirze, ciekawa jestem, jak się u Ciebie sprawdził. Właśnie 5 minut temu go użyłam.
Stary 2012-09-02, 12:19   #1709
karolcia198506
Zakorzenienie

Orli wosk wosk

Mam otworzony właśnie koszyk na cocolita i 3 sleeki w nim i nie wiem czy brać wszystkie OSS, Paraguaya, Monaco kupowała któraś z Was tam ?

Edytowane przez karolcia198506
Czas edycji: 2012-09-02 o 12:30
karolcia198506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:23   #1710
kaarooo
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36272176]O czym chcecie dziś na blogu?
- maseczka relaksująco-upiększająca FlosLek
- eliksir do włosów zniszczonych Green Pharmacy
- wosk do włosów Vax Henna Beauty Formulas
?[/QUOTE]
Ja dzisiaj wrzucam notkę inspirowaną po części Tobą

Swoją drogą, zrobiłam sobie dzisiaj wyjątkowo delikatny i ładny makijaż i się sama sobie podobam. Zrobiłam zdjęcia i... się zastanawiam czy nie wrzucić wieczorem na bloga? Wstydzę się takich rzeczy, bo uważam że jest ciągle źle, ale może warto próbować i się pokazywać i od tej strony?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości