|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
"Masz takie symetryczne wargi sromowe... umówimy się na kawę?"
![]() |
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to lepsze niż Trudne Sprawy
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
"Babciu, a dlaczego masz takie wielkie i wystające wargi sromowe?"
edit: myślałam, że posty łączą się samoistnie, sorry
|
#1055 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie zawsze ciekawili ludzie tego typu: http://tatuaze.us/upload/foto/21/12334340470_21.jpg Zawsze mnie ciekawiło, co siedzi w głowie kogoś, kto jest tak podekscytowany np. kotami albo inną zajawką, że postanawia ekstremalnie zmodyfikować swoje ciało. |
|
|
|
|
#1057 | |
|
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36267990]W ogóle nie zamierzałam dyskutować o kulturach świata
I nie, nie postuluję powrotu do pierwotności, tylko dowolność w swoim wyglądzie. To nie oznacza rezygnacji ze zdobyczy cywilizacji. Nie twierdzę, że wszyscy mają zacząć chodzić nago, bo chyba większość tak to odczytała. Mnie jest obojątne czy ktoś chodzi nago czy nie, bo uważam to za jego prywatną sprawę. O kultury afrykańskie zapytałam z innego powodu (patrz niżej) i nie widzę potrzeby w odwoływaniu się do nich w dyskusji o naszej.Zadałam ci to konkretne pytanie: A co powiesz o kulturach, w których narządy płciowe i piersi nie są jakoś specjalnie ukrywane? w kontekście dojrzewania do seksualności. Pytając niczego nie stwierdzam, byłam ciekawa twojej opinii. A następne przykłady służyły sprecyzowaniu pytania.[/QUOTE] A co mam powiedzieć? Te dzieci tam wiele przechodzą, trzeba by prowadzić badania takich plemion, żeby móc powiedzieć jak to na nie wpływa. Nie możesz powiedzieć, że one oglądają penisy i są normalne. Nie masz o tym pojęcia. Natomiast ja wiem, że z czysto biologicznej strony - dziecko nie jest gotowe na seksualność. Cytat:
Pośmiejmy się
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham wizaż dawno się tak nie uśmiałam
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się wtrącę. Wielce kontenta jestem, że {jak wynika z dyskusji} jedynie nieliczni są panegirystami idei : latajmy na golasa.
Może i czytam bez zrozumienia, ale wydaje mi się, że z postów głosicieli tej idei wynika jedno : nie chodzi o wolność poglądów, o przeciwstawienie się "narzucanym" normom społecznym. Moim zdaniem to silenie się na oryginalność. Ale ta oryginalność w takim wydaniu wyjątkowo sztucznie śmierdzi. Tak samo rozbawiające jest hasło : uświadamiajmy seksualnie czterolatków ! Bo ... tym wieku człowieki są zdolne pojąć cały sens zganienia. A przytaczanie przykładów z innych kultur, jakże w swojej genezie od naszej odległych, to po prostu . I jeszcze : nie rozumiem co ma wspólnego chodzenie bez stanika z wolnością jednostki. Bo i jak miałoby mieć ? Zrzućmy pęta i okowy ! A dlaczego nie tak : ![]() |
|
|
|
#1060 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale patrzcie jakby wzrósł przyrost naturalny. Może to nie taki głupi pomysł?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Kiedyś w SH obok mnie kucała babka, miała spódnicę i nogi rozkraczone. Myślałam, że zwymiotuję. Taką rybą jechało, że ja nie wiem jak ona na codzień z tym zapachem wytrzymuje .Cytat:
Tak? To zasiadaj z tatą do śniadania nago, usiądź mu na kolanach, bo przecież wiecznie Ci zimno, to razem będzie Wam cieplej . Zarzuć fotką, bo jestem ciekawa jak to wygląda![]() Cytat:
.[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36261206] Na kupie ktoś mógłby się poślizgnąć i uszkodzić ciało Kultura ewoluuje i na różne bezzasadne zwyczaje przyjdzie kiedyś koniec. Kiedyś w tej samej kulturze kobiety nie mogły chodzić w spodniach. Budziło to takie samo zgorszenie jak teraz np. penis.[/QUOTE] Naprawdę nie przewszkadzałoby Ci to, gdyby przed Twoimi drzwiami ktoś codziennie rano robił kupę? Albo na przystanku, kucnie, wypnie się i jeszcze na koniec przeprosi, ale troche wylądowało na Twoich butach .[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36261712] Trochę mnie śmieszy takie "ktoś może nie chcieć". Ktoś inny może chcieć albo mieć gdzieś. Dlaczego twoje niechcenie ma być ważniejsze? Moim zdaniem równie dobrze możesz nie chcieć, żeby dziecko oglądało czyjś łokieć. Dla mnie wolność w tej kwestii oznacza to, że możesz się ubrać lub nie w zależności od widzimisię i nikt nie będzie miał prawa za to karać ani narzucać widzimisię większości. Swoją drogą co by się stało, gdyby dziecko zobaczyło biust lub narząd płciowy? [/QUOTE] To może niech każdy się bzyka na ulicy. Co komu to przeszkadza? Jak nie chcesz to nie patrz, tylko obyś nie zajmowała podwójnych miejsc w autobusach i tramwajach, bo wiadomo, na jednym parka może się nie zmieścić .Cytat:
Cytat:
Cytat:
), tylko na przystanku. Podejdzie, pomajta i zacznie się podniecać patrząc na jej Pusię. Milusio wtedy będzie, tak?![]() Cytat:
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2012-09-02 o 10:44 |
||||||||||
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pytam, bo czytałam książkę i był poruszony temat obrzezania i miałam nadzieję, że coś się zmieniło w tej Somalii
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Raz oglądałam program o misjach chrześcijańskich w Somalii... mega szacun za odwagę dla ludzi tam pracujących. Szczególnie, że tam jest zerowa infrastruktura i mogą cię zastrzelić za cokolwiek, albo bez powodu. Teraz niby się podzielili, ale wątpię, żeby się tam jakoś polepszyło.
|
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1065 |
|
BAN stały
|
Jestem tuż przed nowy "etapem w życiu" - hodowlą róży pustyni (Adenium) i w związku z tym pilnie dokształcam się na forum ogrodniczym, pilnie notuję, planuję optymalne warunki wysiewu i tak dalej. Robię to, bo to będzie nowa roślinka, zupełnie mi obca i chcę wiedzieć na co się piszę.
Na tym forum wątek o Adenium ma już 4 części, jest skarbnicą doświadczeń, błędów itd. innych użytkowników, z której ja czerpię garściami .Obecnie dzielnie zbliżam się ku końcowi cz.1. I co mnie wkurza: Co jakiś czas wchodziła jakaś napalona na Adenium dziunia, która albo właśnie spontanicznie zakupiła nasionka albo już co gorsza je wysiała według własnego uznania. Takie dziunie nie czytały chyba wątku bo pytały o podstawowe informacje, które od ponad 50 stron są powtarzane w kółko. Zdarzają się też dziunie, które rzekomo wątek przeczytały/czytają a i tak zadają takie pytania jakby połowy wątku nie widziały na oczy. Do czego biję: już pal licho nadrabianie całego wątku. Ok, ktoś może nie mieć czasu. Ale ja jak kupuję lub planuję kupno nowej rośliny, czy nawet zwierzęcia, wcześniej pilnie się dokształcam w tym temacie by jeszcze zanim "nowy gość" zawita do mojego domu mieć już przygotowaną odpowiednią mieszankę gleby i tak dalej. A nie, że wkładam nasionko do byle gleby, podlewam na oko a potem dopiero zadaję głupie pytania ludziom.
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie wspomnę o tym, że odpowiedzi na ich pytania można znaleźć jak się pytanie wpisze w Google
|
|
|
|
|
#1067 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Forum ogrodnicze ma akurat tę różnice, że jest tematyczne i ciężko o jakiś off top tak więc po przeczytaniu z 10 stron można już wiele się dowiedzieć i nie trzeba głupio pytać. |
||
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tatuaż i kilka kolczyków w uszach... ale tego typu ekstremum mnie przeraża.
|
|
|
|
#1069 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Oczywiście ci gorzej ubrani (że niby wiocha) też kradną, ale tego nie wyczuwa sie po ubraniu ale po zachowaniu. Taka jedna babka, bardzo się kręciła przy moich cukierkach na wagę, zagadywała i wyciągała po kilka rękę - widziałam to. Oczywiście gdy zwróciłam uwagę uciekła z wielkim hałasem na drugi koniec alejki. Co zrobiła ochrona gdy im powiedziałam? Nie wiem ![]() Byli też dziadkowie - babcia z mega grubymi szkłami prosiła mnie bym jej sprawdziła cenę kawy na czytniku, który stał zaraz za mną. Raz się nabrałam bo było mi ślepej babinki szkoda. Przy drugim razie coś mnie tknęło, spojrzałam na jej męża a ten chował cukierki do kieszeni. Zrobiłam mu aferę Wyciągnął część cukierków, zaczęłam go umoralniać, że jak taka starsza osoba się nie wstydzi kraść, że co to za przykład dla młodych ludzi oni dają, że niech się wstydzą. Wielce oburzone państwo odeszło i więcej na moich zmianach się nie pojawiło.
|
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem takie dziadki będą psioczyć w komunikacji miejskiej, jaka to młodzież niewychowana, bo miejsca nie chcą ustąpić .
|
|
|
|
|
#1071 |
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36261206]Budową anatomiczną?
Po prostu nie widzę żadnego sensownego powodu, dla którego piętnuje się odsłanianie jednej z tych części, a drugiej już nie. Nie, to nie jest równie dobrze. To zupełnie inna kategoria. Na kupie ktoś mógłby się poślizgnąć i uszkodzić ciało Kultura ewoluuje i na różne bezzasadne zwyczaje przyjdzie kiedyś koniec. Kiedyś w tej samej kulturze kobiety nie mogły chodzić w spodniach. Budziło to takie samo zgorszenie jak teraz np. penis.[/QUOTE] Powód jest jeden, penis, wagina i odbyt są brzydsze od stopy w dodatku wydzielają często jakieś wydzieliny co też nie jest miłym widokiem. |
|
|
|
#1072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1073 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cały czas próbujesz nam wmówić, że jeżeli prawo zakazuje chodzenia nago, to ogranicza to wolność ludzi. Ale niby dlaczego pozwalać na jedno, a nie pozwalać na drugie? Ktoś może mieć jeszcze inne spaczenia niż ty (bo twoje poglądy NIE są normalne) i też uważać, że ma ograniczoną wolność, więc może od razu w ogóle zezwólmy na wszystko.Cytat:
|
||||
|
|
|
#1075 | ||
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36266009]Nie porównywałabym penisa do noża
Wszystko zależy od szczegółowych okoliczności. Niepokój mniejszy lub większy poczuję zawsze gdy ktoś się będzie do mnie zbliżał w ciemnym zaułku. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że są książki przeznaczone dla dzieci i napisane w taki sposób, że dziecko może je zrozumieć ![]() Ale o co ci w ogóle chodzi? Przypomnę, że w tym wątku wyczułaś mój "brak emptaii" gdy nie napisałaś nic więcej jak tylko to, że widziałaś penisa i miałaś po tym traumę. Nie oczekuj ode mnie, że po dwóch zdaniach na jakiś zupełnie dla mnie nowy temat będę ci całym sercem współczuć. Nigdzie nie twierdziłam, że molestowanie dzieci jest fajne [/QUOTE]Szczególnie z 20, 30 lat temu Ta i jeszcze takie dziecko musi umieć czytać.---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
I dziwią mnie właśnie rodzice, którzy nauczą dziecko w tak młody wieku czytać ale już nie pomyślą o odpowiedniej lekturze - bo oni przecież chcą małego geniusza, jak już umie czytać to niech sięgnie po W Pustyni i W Puszczy - bo to przecież klasyka dla dzieci ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36267090]Tylko brakowało jeszcze mojej analizy psychologicznej. Jaka anarchia? Anarchia jest brakiem władzy. Jeśli pozwala się na jakąś rzecz spośród wielu, to nie oznacznia jeszcze anarchii.
Przeczytałaś moje posty? Nie myślę, że to legalne, ale uważam, że powinno być. A co powiesz o kulturach, w których narządy płciowe i piersi nie są jakoś specjalnie ukrywane?[/QUOTE] A oglądałaś dokumenty co robią dzieci wychowywane w takich kulturach? Idą sobie na sawannę i bawią się w seks - bo przecież znają to od małego. I tak się szerzy tam HIV ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz bez przerwy ktoś przypisuje mi powoływanie się na obce kultury, chociaż zapytałam o nie tylko po to, aby poznać zdanie jednej wizażanki na ten temat. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2012-09-02 o 13:46 |
|||
|
|
|
#1079 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36274027]
Następny przykład przypisywania mi poglądów. Gdzie napisałam, że nie chcę pozwalać na coś innego? Nie napisałam. Po prostu nie widzę powodu, dla którego miałabym zrobić tu listę rzeczy, które mi się nie podobają w naszej kulturze, skoro dyskusja rozwinęła się akurat w takim, a nie innym kierunku.[/QUOTE] Chodzi o to, że Twoje pomysły co trochę nieżyciowe. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania nago w dzisiejszym świecie. Nie patrzmy na pogodę, tylko na te tramwaje, pociągi itp. Spójrz na kwestię higieniczną. Spójrz ile osób chodzi po świecie ze spaczonym umysłem, przecież jak wszyscy byśmy latali nago, to tutaj byłaby sodoma i gomora. Jak nie chcesz pozwalać to dlaczego? Jak chcesz , to na wszystko? Ty chcesz żeby chodzenie nago było normą, a jakiś psychopata zechce móc dotykać każdego nagiego człowieka. To jest NIENORMALNE! Na szczęście jesteś w mniejszości i mam nadzieję, że nie będę żyć w czasach gdy coś takiego jak tutaj proponujesz będzie normą ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

I nie, nie postuluję powrotu do pierwotności, tylko dowolność w swoim wyglądzie. To nie oznacza rezygnacji ze zdobyczy cywilizacji. Nie twierdzę, że wszyscy mają zacząć chodzić nago, bo chyba większość tak to odczytała. Mnie jest obojątne czy ktoś chodzi nago czy nie, bo uważam to za jego prywatną sprawę. O kultury afrykańskie zapytałam z innego powodu (patrz niżej) i nie widzę potrzeby w odwoływaniu się do nich w dyskusji o naszej.

.

. Ale patrzcie jakby wzrósł przyrost naturalny. Może to nie taki głupi pomysł?
. Kiedyś w SH obok mnie kucała babka, miała spódnicę i nogi rozkraczone. Myślałam, że zwymiotuję. Taką rybą jechało, że ja nie wiem jak ona na codzień z tym zapachem wytrzymuje
. Zarzuć fotką, bo jestem ciekawa jak to wygląda
.
. Jestem ciekawa, czy swojej córce też byś powiedziała, że ma się cieszyć z ataku pedofila? Lecz się dziewczyno.

.