Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-02, 00:07   #1051
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
"Dzięki, Twoja brocha też całkiem niezła"

Popłakałam się teraz ze śmiechu, serio
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 00:08   #1052
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

"Masz takie symetryczne wargi sromowe... umówimy się na kawę?"
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 00:08   #1053
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
No to wątek mnie zdziwił. Nie spodziewałam się takiej rozrywki w przerwie przy pisaniem pracy.

Nic tylko się pakuję i jadę do Afryki, koniec z tym uciemiężeniem.
wizaż nigdy mnie nie zawodzi i zawsze dostarcza dużo radości ;-)
to lepsze niż Trudne Sprawy
Stary 2012-09-02, 00:10   #1054
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
"Babciu, a dlaczego masz takie wielkie i wystające wargi sromowe?"

edit: myślałam, że posty łączą się samoistnie, sorry
Stary 2012-09-02, 00:11   #1055
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
"Dobra, ale wiesz co, zróbmy coś szalonego! Idźmy do klubu, gdzie ludzie są UBRANI!!!"
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 00:15   #1056
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
"Dobra, ale wiesz co, zróbmy coś szalonego! Idźmy do klubu, gdzie ludzie są UBRANI!!!"
"oj tak, to takie NIEPRZYZWOITE"

Mnie zawsze ciekawili ludzie tego typu: http://tatuaze.us/upload/foto/21/12334340470_21.jpg
Zawsze mnie ciekawiło, co siedzi w głowie kogoś, kto jest tak podekscytowany np. kotami albo inną zajawką, że postanawia ekstremalnie zmodyfikować swoje ciało.
Stary 2012-09-02, 00:34   #1057
lagerfeldised
Rozeznanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36267990]W ogóle nie zamierzałam dyskutować o kulturach świata I nie, nie postuluję powrotu do pierwotności, tylko dowolność w swoim wyglądzie. To nie oznacza rezygnacji ze zdobyczy cywilizacji. Nie twierdzę, że wszyscy mają zacząć chodzić nago, bo chyba większość tak to odczytała. Mnie jest obojątne czy ktoś chodzi nago czy nie, bo uważam to za jego prywatną sprawę. O kultury afrykańskie zapytałam z innego powodu (patrz niżej) i nie widzę potrzeby w odwoływaniu się do nich w dyskusji o naszej.

Zadałam ci to konkretne pytanie: A co powiesz o kulturach, w których narządy płciowe i piersi nie są jakoś specjalnie ukrywane? w kontekście dojrzewania do seksualności. Pytając niczego nie stwierdzam, byłam ciekawa twojej opinii. A następne przykłady służyły sprecyzowaniu pytania.[/QUOTE]
A co mam powiedzieć? Te dzieci tam wiele przechodzą, trzeba by prowadzić badania takich plemion, żeby móc powiedzieć jak to na nie wpływa. Nie możesz powiedzieć, że one oglądają penisy i są normalne. Nie masz o tym pojęcia.
Natomiast ja wiem, że z czysto biologicznej strony - dziecko nie jest gotowe na seksualność.
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
to jest właśnie wolność i zrzucenie okowów cudacznej kultury wg Lisbeth
tak właśnie wyglądałaby nasza codzienność, gdyby normą było pomykanie nago.
I na tym zakończę ze swojej strony, bo tutaj ciekawą dyskusję mogłabym prowadzić tylko z tymi, którzy akurat w tym przypadku zajmują to samo stanowisko, nieliczna druga strona nie ma żadnej wiedzy, więc o czym tu rozmawiać Pośmiejmy się
Stary 2012-09-02, 01:03   #1058
sayurii
Zakorzenienie

Kocham wizaż dawno się tak nie uśmiałam
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 05:56   #1059
Heroldin
Zakorzenienie

To i ja się wtrącę. Wielce kontenta jestem, że {jak wynika z dyskusji} jedynie nieliczni są panegirystami idei : latajmy na golasa.
Może i czytam bez zrozumienia, ale wydaje mi się, że z postów głosicieli tej idei wynika jedno : nie chodzi o wolność poglądów, o przeciwstawienie się "narzucanym" normom społecznym. Moim zdaniem to silenie się na oryginalność. Ale ta oryginalność w takim wydaniu wyjątkowo sztucznie śmierdzi.
Tak samo rozbawiające jest hasło : uświadamiajmy seksualnie czterolatków ! Bo ... tym wieku człowieki są zdolne pojąć cały sens zganienia.
A przytaczanie przykładów z innych kultur, jakże w swojej genezie od naszej odległych, to po prostu .
I jeszcze : nie rozumiem co ma wspólnego chodzenie bez stanika z wolnością jednostki. Bo i jak miałoby mieć ? Zrzućmy pęta i okowy !
A dlaczego nie tak :
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:48   #1060
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julie_ Pokaż wiadomość
Plaże nudystów jestem w stanie zrozumieć, ale chodzić nagim w centrum miasta? Albo nagie podróże komunikacją miejską - siedzenia z dziwną lepką konsystencją. Ile urojonych ciąż by było
O tym nie pomyślałam. Ale patrzcie jakby wzrósł przyrost naturalny. Może to nie taki głupi pomysł?

Cytat:
można by wiele chorób w ten sposób zdiagnozować.
np. kobieta przed Tobą siedzi rozkraczona, a Ty dostrzegasz kłykciny czy coś tam.

stoisz w autobusie, a tu hemoroidy.
Cytat:
No ale wyobraźcie sobie: wstajecie rano, wychodzicie nago z domu i się zaczyna. Na przystanku próbując sprawdzić rozkład przepychacie się obok jakiejś starszej nagiej pani i młodego nagiego chłopaka. Potem wsiadacie do autobusu i siadacie na siedzeniu obszytym tym przywierającym do tyłka materiałem. Jest Wasz przystanek, chcecie wstać, a tu podchodzi kolega: "Ooo, hej, Ty też do pracy?" i klepie Was w tyłek. Potem w pracy szef tłumacząc Ci nowy projekt dotyka Cię penisem, a koleżanka z pokoju pokazuje Ci swoje rozstępy na piersiach. Po pracy idziecie po bułki. Kiedy schylacie się po kajzerki nagle czujecie, że ktoś dotknął Waszego tyłka. "Ja tylko po grahamki" - mówi pan nadal przywierając do Was i nakładając sobie bułki do woreczka. Potem na dziale mięsnym czujecie na plecach piersi starszej pani, która już nie może się doczekać aż odbierze swoje parówki w promocji i napiera na Was. Potem wracacie do domu i ups! pan w tramwaju tuż obok Was ma wzwód i dziobie Was penisem po tyłku. Po długiej przeprawie jesteście w domu szczęśliwe, że nie musicie robić prania.
Padłam

Cytat:
Nie wyobrażam sobie, jak w środkach komunikacji i normalnie na ulicach musiałoby śmierdzieć... Teraz różne zapachy są tamowane chociaż trochę chociażby przez bieliznę czy ubranie, gdyby wszyscy latali nago to moglibyśmy poczuć pełną piersią, kto rano nie wziął prysznica.
Dokładnie. Kiedyś w SH obok mnie kucała babka, miała spódnicę i nogi rozkraczone. Myślałam, że zwymiotuję. Taką rybą jechało, że ja nie wiem jak ona na codzień z tym zapachem wytrzymuje.

Cytat:

Przypominam, że np. w kulturze Czarnej Afryki do niedawna było legalnie stosowane obrzezanie dziewcząt i co, to też normalne?
Do niedawna? Trochę ciekawi mnie ten temat. Nie wiesz czy w Somalii dalej się to praktykuje?

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Nie, nie mam z tym problemu z tego typu sytuacjami.
Tak? To zasiadaj z tatą do śniadania nago, usiądź mu na kolanach, bo przecież wiecznie Ci zimno, to razem będzie Wam cieplej. Zarzuć fotką, bo jestem ciekawa jak to wygląda

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Wyglądały mi na studentki, chyba nawet w moim wieku, no może niewiele starsze. Ale jak widać sodówka uderzyła do głowy, bo sprzedają kosmetyki MAC
Musiałabym upaść na głowę żeby tak się zachować.
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36261206]
Na kupie ktoś mógłby się poślizgnąć i uszkodzić ciało , można to uznać za zaśmiecanie. A goły człowiek komu i w czym przeszkadza? Znowu będzie "bo ja nie mam ochoty oglądać"? Jak nie mam ochoty oglądać, to nie patrzę.
Kultura ewoluuje i na różne bezzasadne zwyczaje przyjdzie kiedyś koniec. Kiedyś w tej samej kulturze kobiety nie mogły chodzić w spodniach. Budziło to takie samo zgorszenie jak teraz np. penis.[/QUOTE]

Naprawdę nie przewszkadzałoby Ci to, gdyby przed Twoimi drzwiami ktoś codziennie rano robił kupę? Albo na przystanku, kucnie, wypnie się i jeszcze na koniec przeprosi, ale troche wylądowało na Twoich butach.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36261712]
Trochę mnie śmieszy takie "ktoś może nie chcieć". Ktoś inny może chcieć albo mieć gdzieś. Dlaczego twoje niechcenie ma być ważniejsze? Moim zdaniem równie dobrze możesz nie chcieć, żeby dziecko oglądało czyjś łokieć. Dla mnie wolność w tej kwestii oznacza to, że możesz się ubrać lub nie w zależności od widzimisię i nikt nie będzie miał prawa za to karać ani narzucać widzimisię większości. Swoją drogą co by się stało, gdyby dziecko zobaczyło biust lub narząd płciowy?
[/QUOTE]

To może niech każdy się bzyka na ulicy. Co komu to przeszkadza? Jak nie chcesz to nie patrz, tylko obyś nie zajmowała podwójnych miejsc w autobusach i tramwajach, bo wiadomo, na jednym parka może się nie zmieścić .

Cytat:
No to teraz mnie zirytowałaś. Jesteś nienormalna ze swoimi poglądami i wręcz czekam na bana, karę albo wtargnięcie Hiszpańskiej Inkwizycji . Jestem ciekawa, czy swojej córce też byś powiedziała, że ma się cieszyć z ataku pedofila? Lecz się dziewczyno.
Cytat:

Rozumiem inne poglądy na te sprawy itp. ale pisanie, że nic wielkiego się nie stało, bo facet penisa TYLKO pokazał małej dziewczynce to już jest jakiś odchył psychiczny chyba... i szkoda mi więcej słów
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć, jak Ty zostajesz zaskoczona w toalecie albo jakimś ciemnym zaułku przez faceta, który zbliża się do Ciebie ze swoim penisem na wierzchu... Większość ludzi w takim przypadku prawdopodobnie by spanikowała, ja na pewno bałabym się gwałtu. Ale rozumiem, że Ty najspokojniej w świecie pochwaliłabyś go za to, że nie wstydzi się paradować z obnażonym Wacławem?
A ja chciałabym zobaczyć jak ktoś ją tak atakuje, ale nie w ciemnym zaułku(bo przecież to wg niej co innego), tylko na przystanku. Podejdzie, pomajta i zacznie się podniecać patrząc na jej Pusię. Milusio wtedy będzie, tak?

Cytat:
Pewnie tak, przecież co to dla niej... jakby jej zaczął walić tym penisem po rękach przykładowo to też nic wielkiego by się nie stało, bo czym się różni penis od dłoni?
Nie no, co tam walić? Pomacajmy się na przywitanie, każdy będzie miał przyjemność

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2012-09-02 o 10:44
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:28   #1061
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
O tym nie pomyślałam. Ale patrzcie jakby wzrósł przyrost naturalny. Może to nie taki głupi pomysł?

Padłam

Dokładnie. Kiedyś w SH obok mnie kucała babka, miała spódnicę i nogi rozkraczone. Myślałam, że zwymiotuję. Taką rybą jechało, że ja nie wiem jak ona na codzień z tym zapachem wytrzymuje.

Do niedawna? Trochę ciekawi mnie ten temat. Nie wiesz czy w Somalii dalej się to praktykuje?

Tak? To zasiadaj z tatą do śniadania nago, usiądź mu na kolanach, bo przecież wiecznie Ci zimno, to razem będzie Wam cieplej. Zarzuć fotką, bo jestem ciekawa jak to wygląda

Musiałabym upaść na głowę żeby tak się zachować.

Naprawdę nie przewszkadzałoby Ci to, gdyby przed Twoimi drzwiami ktoś codziennie rano robił kupę? Albo na przystanku, kucnie, wypnie się i jeszcze na koniec przeprosi, ale troche wylądowało na Twoich butach.

To może niech każdy się bzyka na ulicy. Co komu to przeszkadza? Jak nie chcesz to nie patrz, tylko obyś nie zajmowała podwójnych miejsc w autobusach i tramwajach, bo wiadomo, na jednym parka może się nie zmieścić .

Zgadzam się.

A ja chciałabym zobaczyć jak ktoś ją tak atakuje, ale nie w ciemnym zaułku(bo przecież to wg niej co innego), tylko na przystanku. Podejdzie, pomajta i zacznie się podniecać patrząc na jej Pusię. Milusio wtedy będzie, tak?

Nie no, co tam walić? Pomacajmy się na przywitanie, każdy będzie miał przyjemność
Oj o Somalii nie wiedziałam. No ale tam to co się dzieje jest ogólnie przykre, więc się nie dziwię. Po prostu gdzieś czytała, że w niektórych krajach wprowadza się zakaz stosowania tych praktyk. Czy go stosują, to już inna kwestia .
Stary 2012-09-02, 09:35   #1062
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Oj o Somalii nie wiedziałam. No ale tam to co się dzieje jest ogólnie przykre, więc się nie dziwię. Po prostu gdzieś czytała, że w niektórych krajach wprowadza się zakaz stosowania tych praktyk. Czy go stosują, to już inna kwestia .
Aha. Pytam, bo czytałam książkę i był poruszony temat obrzezania i miałam nadzieję, że coś się zmieniło w tej Somalii
Stary 2012-09-02, 09:59   #1063
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Aha. Pytam, bo czytałam książkę i był poruszony temat obrzezania i miałam nadzieję, że coś się zmieniło w tej Somalii
Raz oglądałam program o misjach chrześcijańskich w Somalii... mega szacun za odwagę dla ludzi tam pracujących. Szczególnie, że tam jest zerowa infrastruktura i mogą cię zastrzelić za cokolwiek, albo bez powodu. Teraz niby się podzielili, ale wątpię, żeby się tam jakoś polepszyło.
Stary 2012-09-02, 11:39   #1064
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Mnie zawsze ciekawili ludzie tego typu: http://tatuaze.us/upload/foto/21/12334340470_21.jpg
Zawsze mnie ciekawiło, co siedzi w głowie kogoś, kto jest tak podekscytowany np. kotami albo inną zajawką, że postanawia ekstremalnie zmodyfikować swoje ciało.
Ja uwielbiam tatuaże, sama chcę mieć kilka, ale jednak taka modyfikacja to nie dla mnie... Też nie wiem, co skłania takich ludzi do wyglądania jak kot czy tygrys, do rozcinania sobie języka itp...
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:07   #1065
Mother Hedgehog
BAN stały

Jestem tuż przed nowy "etapem w życiu" - hodowlą róży pustyni (Adenium) i w związku z tym pilnie dokształcam się na forum ogrodniczym, pilnie notuję, planuję optymalne warunki wysiewu i tak dalej. Robię to, bo to będzie nowa roślinka, zupełnie mi obca i chcę wiedzieć na co się piszę.
Na tym forum wątek o Adenium ma już 4 części, jest skarbnicą doświadczeń, błędów itd. innych użytkowników, z której ja czerpię garściami .
Obecnie dzielnie zbliżam się ku końcowi cz.1. I co mnie wkurza:

Co jakiś czas wchodziła jakaś napalona na Adenium dziunia, która albo właśnie spontanicznie zakupiła nasionka albo już co gorsza je wysiała według własnego uznania. Takie dziunie nie czytały chyba wątku bo pytały o podstawowe informacje, które od ponad 50 stron są powtarzane w kółko. Zdarzają się też dziunie, które rzekomo wątek przeczytały/czytają a i tak zadają takie pytania jakby połowy wątku nie widziały na oczy.

Do czego biję: już pal licho nadrabianie całego wątku. Ok, ktoś może nie mieć czasu. Ale ja jak kupuję lub planuję kupno nowej rośliny, czy nawet zwierzęcia, wcześniej pilnie się dokształcam w tym temacie by jeszcze zanim "nowy gość" zawita do mojego domu mieć już przygotowaną odpowiednią mieszankę gleby i tak dalej. A nie, że wkładam nasionko do byle gleby, podlewam na oko a potem dopiero zadaję głupie pytania ludziom.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:15   #1066
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Co jakiś czas wchodziła jakaś napalona na Adenium dziunia, która albo właśnie spontanicznie zakupiła nasionka albo już co gorsza je wysiała według własnego uznania. Takie dziunie nie czytały chyba wątku bo pytały o podstawowe informacje, które od ponad 50 stron są powtarzane w kółko. Zdarzają się też dziunie, które rzekomo wątek przeczytały/czytają a i tak zadają takie pytania jakby połowy wątku nie widziały na oczy
To samo jest na wątkach włosowych... a najgorzej, jak powstaje nowa część i podłączają się nowe dziewczyny, które o niczym nie mają pojęcia. Na szczęście po iluś tam postach te bardziej kumate zostają, a te mniej odpadają, bo żadnej stałej włosomaniaczce nie chce się w kółko tego samego tłumaczyć Już nie wspomnę o tym, że odpowiedzi na ich pytania można znaleźć jak się pytanie wpisze w Google
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:20   #1067
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nienawidzę takiego traktowania mniej kasiasto ubranych klientów Jak jakaś firma chce obsługiwać tylko bardzo bogatych ludzi, to niech sobie ustawi bramkarza i wpuszcza tylko wybranych
To mi brzmi jak kluby nocne w Warszaffce

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
To samo jest na wątkach włosowych... a najgorzej, jak powstaje nowa część i podłączają się nowe dziewczyny, które o niczym nie mają pojęcia. Na szczęście po iluś tam postach te bardziej kumate zostają, a te mniej odpadają, bo żadnej stałej włosomaniaczce nie chce się w kółko tego samego tłumaczyć Już nie wspomnę o tym, że odpowiedzi na ich pytania można znaleźć jak się pytanie wpisze w Google
Z wizażem sprawa ma się trochę inaczej - o ile rozumiem oburzenie dziewczyn, które zawsze w pierwszych postach mają obszerne kompedium (jak to się pisze?) wiedzy a dziunie nie czytają i pytają; o tyle nie rozumiem oburzenia na kliku częściowych wątkach bez takiego kompedium. A to jasne, że ciężko w takich coś znaleźć.
Forum ogrodnicze ma akurat tę różnice, że jest tematyczne i ciężko o jakiś off top tak więc po przeczytaniu z 10 stron można już wiele się dowiedzieć i nie trzeba głupio pytać.
Stary 2012-09-02, 12:21   #1068
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam tatuaże, sama chcę mieć kilka, ale jednak taka modyfikacja to nie dla mnie... Też nie wiem, co skłania takich ludzi do wyglądania jak kot czy tygrys, do rozcinania sobie języka itp...
Ja mam tatuaż i kilka kolczyków w uszach... ale tego typu ekstremum mnie przeraża.
Stary 2012-09-02, 12:40   #1069
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
To prawda. Dodałabym jeszcze, że bardzo często kradną osoby, po których najmniej byśmy się tego spodziewali.

Jeśli chodzi o krakowskie Douglasy, to zwykle jestem zadowolona z obsługi na Floriańskiej. Z najgorszym potraktowaniem spotkałam się w Gdańsku, kupowałam tylko jedną rzecz i kobieta przy kasie nawet się do mnie nie odezwała, ani nie zapakowała na koniec produktu do torebki, tylko sobie poszła.
Pracując kiedyś w Realu (na stoisku z cukierkami) dowiedziałam się od ochrony, że pewna elegancka pani ukradła jabłko
Oczywiście ci gorzej ubrani (że niby wiocha) też kradną, ale tego nie wyczuwa sie po ubraniu ale po zachowaniu.
Taka jedna babka, bardzo się kręciła przy moich cukierkach na wagę, zagadywała i wyciągała po kilka rękę - widziałam to. Oczywiście gdy zwróciłam uwagę uciekła z wielkim hałasem na drugi koniec alejki. Co zrobiła ochrona gdy im powiedziałam? Nie wiem

Byli też dziadkowie - babcia z mega grubymi szkłami prosiła mnie bym jej sprawdziła cenę kawy na czytniku, który stał zaraz za mną. Raz się nabrałam bo było mi ślepej babinki szkoda. Przy drugim razie coś mnie tknęło, spojrzałam na jej męża a ten chował cukierki do kieszeni. Zrobiłam mu aferę Wyciągnął część cukierków, zaczęłam go umoralniać, że jak taka starsza osoba się nie wstydzi kraść, że co to za przykład dla młodych ludzi oni dają, że niech się wstydzą. Wielce oburzone państwo odeszło i więcej na moich zmianach się nie pojawiło.
Stary 2012-09-02, 12:45   #1070
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Pracując kiedyś w Realu (na stoisku z cukierkami) dowiedziałam się od ochrony, że pewna elegancka pani ukradła jabłko
Oczywiście ci gorzej ubrani (że niby wiocha) też kradną, ale tego nie wyczuwa sie po ubraniu ale po zachowaniu.
Taka jedna babka, bardzo się kręciła przy moich cukierkach na wagę, zagadywała i wyciągała po kilka rękę - widziałam to. Oczywiście gdy zwróciłam uwagę uciekła z wielkim hałasem na drugi koniec alejki. Co zrobiła ochrona gdy im powiedziałam? Nie wiem

Byli też dziadkowie - babcia z mega grubymi szkłami prosiła mnie bym jej sprawdziła cenę kawy na czytniku, który stał zaraz za mną. Raz się nabrałam bo było mi ślepej babinki szkoda. Przy drugim razie coś mnie tknęło, spojrzałam na jej męża a ten chował cukierki do kieszeni. Zrobiłam mu aferę Wyciągnął część cukierków, zaczęłam go umoralniać, że jak taka starsza osoba się nie wstydzi kraść, że co to za przykład dla młodych ludzi oni dają, że niech się wstydzą. Wielce oburzone państwo odeszło i więcej na moich zmianach się nie pojawiło.

A potem takie dziadki będą psioczyć w komunikacji miejskiej, jaka to młodzież niewychowana, bo miejsca nie chcą ustąpić .
Stary 2012-09-02, 12:53   #1071
Mother Hedgehog
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36261206]Budową anatomiczną?
Po prostu nie widzę żadnego sensownego powodu, dla którego piętnuje się odsłanianie jednej z tych części, a drugiej już nie.

Nie, to nie jest równie dobrze. To zupełnie inna kategoria. Na kupie ktoś mógłby się poślizgnąć i uszkodzić ciało , można to uznać za zaśmiecanie. A goły człowiek komu i w czym przeszkadza? Znowu będzie "bo ja nie mam ochoty oglądać"? Jak nie mam ochoty oglądać, to nie patrzę.
Kultura ewoluuje i na różne bezzasadne zwyczaje przyjdzie kiedyś koniec. Kiedyś w tej samej kulturze kobiety nie mogły chodzić w spodniach. Budziło to takie samo zgorszenie jak teraz np. penis.[/QUOTE] Powód jest jeden, penis, wagina i odbyt są brzydsze od stopy w dodatku wydzielają często jakieś wydzieliny co też nie jest miłym widokiem.
Stary 2012-09-02, 12:59   #1072
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem tuż przed nowy "etapem w życiu" - hodowlą róży pustyni (Adenium) i w związku z tym pilnie dokształcam się na forum ogrodniczym, pilnie notuję, planuję optymalne warunki wysiewu i tak dalej. Robię to, bo to będzie nowa roślinka, zupełnie mi obca i chcę wiedzieć na co się piszę.
Na tym forum wątek o Adenium ma już 4 części, jest skarbnicą doświadczeń, błędów itd. innych użytkowników, z której ja czerpię garściami .
Obecnie dzielnie zbliżam się ku końcowi cz.1. I co mnie wkurza:

Co jakiś czas wchodziła jakaś napalona na Adenium dziunia, która albo właśnie spontanicznie zakupiła nasionka albo już co gorsza je wysiała według własnego uznania. Takie dziunie nie czytały chyba wątku bo pytały o podstawowe informacje, które od ponad 50 stron są powtarzane w kółko. Zdarzają się też dziunie, które rzekomo wątek przeczytały/czytają a i tak zadają takie pytania jakby połowy wątku nie widziały na oczy.

Do czego biję: już pal licho nadrabianie całego wątku. Ok, ktoś może nie mieć czasu. Ale ja jak kupuję lub planuję kupno nowej rośliny, czy nawet zwierzęcia, wcześniej pilnie się dokształcam w tym temacie by jeszcze zanim "nowy gość" zawita do mojego domu mieć już przygotowaną odpowiednią mieszankę gleby i tak dalej. A nie, że wkładam nasionko do byle gleby, podlewam na oko a potem dopiero zadaję głupie pytania ludziom.
Dobra o co chodzi z tą różą pustyni?
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 13:08   #1073
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć, jak Ty zostajesz zaskoczona w toalecie albo jakimś ciemnym zaułku przez faceta, który zbliża się do Ciebie ze swoim penisem na wierzchu... Większość ludzi w takim przypadku prawdopodobnie by spanikowała, ja na pewno bałabym się gwałtu. Ale rozumiem, że Ty najspokojniej w świecie pochwaliłabyś go za to, że nie wstydzi się paradować z obnażonym Wacławem?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Inaczej byś ćwierkała jakbyś to Ty była tą 9cioletnią dziewczynką sam na sam z facetem z penisem na wierzchu
Wtedy by Ci się zapewne poglądy zmieniły i dzisiaj byś nie mówiła o tym, że dla Ciebie miejsc intymnych na ciele człowieka nie ma.
Pewnie tak, przecież co to dla niej... jakby jej zaczął walić tym penisem po rękach przykładowo to też nic wielkiego by się nie stało, bo czym się różni penis od dłoni?
Umieram jak was czytam
Stary 2012-09-02, 13:13   #1074
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że tu ubiór nie ma nic do rzeczy, czy ktoś biedny, czy bogaty. To chyba zależy od charakteru człowieka. Moja koleżanka kradnie książki ze szkolnej biblioteki, bo uważa, że jeżeli płaci za tę szkołę 250zł na semestr, to jej się należy. Oni nie chcą jej nawet kartonu dać (szkoła plastyczna), to ona sobie weźmie książki. I drugi argument "mają po tyle takich samych egzemplarzy, to jak wezmę jeden, to nawet nikt nie zauwazy i nic się nie stanie".

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Socjologia? Kulturoznawstwo? Czy tylko takie ogólne zainteresowania społeczeństwem? Pytam z ciekawości, bo tak mi to brzmi "po mojemu".
Ogólne zainteresowanie

Cytat:
Anarchia jest brakiem władzy. Jeśli pozwala się na jakąś rzecz spośród wielu, to nie oznacznia jeszcze anarchii.
Czemu chcesz pozwalać na chodzenie nago, a nie chcesz pozwalać na coś innego? Cały czas próbujesz nam wmówić, że jeżeli prawo zakazuje chodzenia nago, to ogranicza to wolność ludzi. Ale niby dlaczego pozwalać na jedno, a nie pozwalać na drugie? Ktoś może mieć jeszcze inne spaczenia niż ty (bo twoje poglądy NIE są normalne) i też uważać, że ma ograniczoną wolność, więc może od razu w ogóle zezwólmy na wszystko.

Cytat:
A co powiesz o kulturach, w których narządy płciowe i piersi nie są jakoś specjalnie ukrywane?
A co powiesz na to, że w takich kulturach panuje rozwiązłość seksualna, rodzi się mnóstwo dzieci i AIDS jest tam szerokim problemem?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 13:21   #1075
Mother Hedgehog
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36266009]Nie porównywałabym penisa do noża
Wszystko zależy od szczegółowych okoliczności. Niepokój mniejszy lub większy poczuję zawsze gdy ktoś się będzie do mnie zbliżał w ciemnym zaułku.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że są książki przeznaczone dla dzieci i napisane w taki sposób, że dziecko może je zrozumieć

Ale o co ci w ogóle chodzi? Przypomnę, że w tym wątku wyczułaś mój "brak emptaii" gdy nie napisałaś nic więcej jak tylko to, że widziałaś penisa i miałaś po tym traumę. Nie oczekuj ode mnie, że po dwóch zdaniach na jakiś zupełnie dla mnie nowy temat będę ci całym sercem współczuć. Nigdzie nie twierdziłam, że molestowanie dzieci jest fajne [/QUOTE]
Szczególnie z 20, 30 lat temu Ta i jeszcze takie dziecko musi umieć czytać.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Ponawiam pytanie

Ja w wieku 4 lat umiałam czytać, ale książki o anatomii na pewno nie byłabym w stanie przeczytać. Nie mówiąc już o tym, że przeciętny 4-latek nie zawsze potrafi czytać. Ale co tam, posadźmy go przed książką o anatomii, w końcu co to dla niego Gratuluję geniuszu.
Ja nawet gdybym umiała czytać , pewnie wielu słów, nawet tych najprostszych bym zbytnio nie ogarniała. A co dopiero całych zdań i analizy obrazków przedstawiających mniej lub bardziej dokładnie anatomie genitaliów.

I dziwią mnie właśnie rodzice, którzy nauczą dziecko w tak młody wieku czytać ale już nie pomyślą o odpowiedniej lekturze - bo oni przecież chcą małego geniusza, jak już umie czytać to niech sięgnie po W Pustyni i W Puszczy - bo to przecież klasyka dla dzieci

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
20ścia parę lat temu były takie książki ogólnodostępne?
Przecież wtedy była komuna
Też mnie to zastanawia. Tzn, takie książki były dostępne, bo sama mam taką z chyba końca lat 80, ale jest ona rzekomo dostosowana do dzieci lat 8-11 to i tak nie nadawałaby się dla czterolatki czy sześciolatki.
Stary 2012-09-02, 13:25   #1076
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Dobra o co chodzi z tą różą pustyni?
To jest kwiatek Zakładam, że wymaga szczególnej pielęgnacji
Stary 2012-09-02, 13:29   #1077
Mother Hedgehog
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36267090]Tylko brakowało jeszcze mojej analizy psychologicznej. Jaka anarchia? Anarchia jest brakiem władzy. Jeśli pozwala się na jakąś rzecz spośród wielu, to nie oznacznia jeszcze anarchii.

Przeczytałaś moje posty? Nie myślę, że to legalne, ale uważam, że powinno być.
A co powiesz o kulturach, w których narządy płciowe i piersi nie są jakoś specjalnie ukrywane?[/QUOTE]
A oglądałaś dokumenty co robią dzieci wychowywane w takich kulturach? Idą sobie na sawannę i bawią się w seks - bo przecież znają to od małego. I tak się szerzy tam HIV

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
ale wiesz jaka to promocja w świecie? ile kasy napłynęłoby wraz z turystami, którzy chcieliby na własne oczy zobaczyć ten cud nad Wisłą, te wyzwolone Polki, które nareszcie mogły zrzucić majtasy?

Polska Winkelriedem narodów, od teraz wolność i wyzwolenie nabiera nowego znaczenia !
Kasa mówisz? Rozwój państwa? Lecę ściągać ciuchy! Wszystko dla kochanego kraju!
Stary 2012-09-02, 13:44   #1078
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
To i ja się wtrącę. Wielce kontenta jestem, że {jak wynika z dyskusji} jedynie nieliczni są panegirystami idei : latajmy na golasa.
Może i czytam bez zrozumienia, ale wydaje mi się, że z postów głosicieli tej idei wynika jedno : nie chodzi o wolność poglądów, o przeciwstawienie się "narzucanym" normom społecznym. Moim zdaniem to silenie się na oryginalność. Ale ta oryginalność w takim wydaniu wyjątkowo sztucznie śmierdzi.
Tak samo rozbawiające jest hasło : uświadamiajmy seksualnie czterolatków ! Bo ... tym wieku człowieki są zdolne pojąć cały sens zganienia.
A przytaczanie przykładów z innych kultur, jakże w swojej genezie od naszej odległych, to po prostu .
I jeszcze : nie rozumiem co ma wspólnego chodzenie bez stanika z wolnością jednostki. Bo i jak miałoby mieć ? Zrzućmy pęta i okowy !
A dlaczego nie tak :
Mnie natomiast dziwi, że mój pogląd wywołał taką ogólną histerię, zwłaszcza, że nikt na tym poglądzie personalnie nie cierpi. Za to ciągle ktoś coś przeinacza i dopowiada usilnie dodając mi oryginalności. Jest to o tyle dziwne, że co jakiś czas czyniłam sprostowania i przypominałam co naprawdę mam na myśli.
Teraz bez przerwy ktoś przypisuje mi powoływanie się na obce kultury, chociaż zapytałam o nie tylko po to, aby poznać zdanie jednej wizażanki na ten temat.
Cytat:
Szczególnie z 20, 30 lat temu Ta i jeszcze takie dziecko musi umieć czytać.
Masz jakieś dowody na to, że 20,30 lat temu takie książki nie isniały? Albo, że 4 latki nie mogą umieć czytać? Z resztą już chyba wystarczająco dobrze wyjaśniłam to wcześniej.
Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Czemu chcesz pozwalać na chodzenie nago, a nie chcesz pozwalać na coś innego? Cały czas próbujesz nam wmówić, że jeżeli prawo zakazuje chodzenia nago, to ogranicza to wolność ludzi. Ale niby dlaczego pozwalać na jedno, a nie pozwalać na drugie? Ktoś może mieć jeszcze inne spaczenia niż ty (bo twoje poglądy NIE są normalne) i też uważać, że ma ograniczoną wolność, więc może od razu w ogóle zezwólmy na wszystko.
Następny przykład przypisywania mi poglądów. Gdzie napisałam, że nie chcę pozwalać na coś innego? Nie napisałam. Po prostu nie widzę powodu, dla którego miałabym zrobić tu listę rzeczy, które mi się nie podobają w naszej kulturze, skoro dyskusja rozwinęła się akurat w takim, a nie innym kierunku.

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2012-09-02 o 13:46
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 13:44   #1079
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
I tekst na podryw: wow, ale masz kształtnego penisa, niczym z żurnala
Stary 2012-09-02, 13:56   #1080
IzzieSt
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36274027]

Następny przykład przypisywania mi poglądów. Gdzie napisałam, że nie chcę pozwalać na coś innego? Nie napisałam. Po prostu nie widzę powodu, dla którego miałabym zrobić tu listę rzeczy, które mi się nie podobają w naszej kulturze, skoro dyskusja rozwinęła się akurat w takim, a nie innym kierunku.[/QUOTE]

Chodzi o to, że Twoje pomysły co trochę nieżyciowe. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania nago w dzisiejszym świecie. Nie patrzmy na pogodę, tylko na te tramwaje, pociągi itp. Spójrz na kwestię higieniczną. Spójrz ile osób chodzi po świecie ze spaczonym umysłem, przecież jak wszyscy byśmy latali nago, to tutaj byłaby sodoma i gomora.
Jak nie chcesz pozwalać to dlaczego?
Jak chcesz , to na wszystko? Ty chcesz żeby chodzenie nago było normą, a jakiś psychopata zechce móc dotykać każdego nagiego człowieka. To jest NIENORMALNE! Na szczęście jesteś w mniejszości i mam nadzieję, że nie będę żyć w czasach gdy coś takiego jak tutaj proponujesz będzie normą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości