|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
Cytat:
![]() Polecałyście nie dawno kanał aneczu. Oglądnęłam kilka jej filmików i zyskała moją ogromną sympatię ![]() Denko u aneczu: http://www.youtube.com/watch?v=BvqO29-Eqk4 Edytowane przez dziad kalwaryjski Czas edycji: 2012-09-02 o 13:36 |
|
|
|
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
oglądałam wczoraj filmik rockowej ksieżniczki i kurde, dawno się tak nie zdziwiłam. jak mozna nie mieć przypraw w domu, i to tak podstawowych?
nie dziwię się, że diety jej się nie udawały, skoro jedzenie które jadła nie miało żadnego smaku. trochę mnie przeraził ten film, niby dorosła kobieta, a nie wie, że jedzenie można doprawiać, i uznaje to za rewolucyjną wspaniałą dietę? dla mnie szok.
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczególnie mnie to zaskoczyło bo wcześniej wspomniała,że prowadzi zdrowy tryb życia a później, że u niej w domu korzysta się z gotowców typu Knorr czy Winiary i ona nie potrzebowała do tej pory żadnych przypraw. Przecież nawet gotowy sos Uncle bens można doprawić, żeby miał lepszy smak. |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam całą szufladę przypraw. Choć używam ich naprawdę małe ilości, to nie wyobrażam sobie bez nich jedzenia i diety. Rozumiem jakieś przyprawy typu kardamon, czy lubczyk nie każdy musi mieć, ale curry, chilli, oregano czy bazylia naprawdę nie są odkrywcze i ja je traktuje niczym sól i pieprz ![]() Recenzja diety po 5 dniach jest ŻAŁOSNA. Dietę to ja mogę zrecenzować po roku, kiedy wiem, że schudłam tyle i tyle w takim i takim czasie i nie ma jojo. Jeszcze po odbyciu całej kuracji bym zrozumiała, ale po 5 dniach to typowo sponsorowany filmik i jestem w stanie uwierzyć, że ona tej diety w ogóle nie stosowała. |
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3489 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, odnośnie dzieci ; punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Kiedyś nie lubiłam dzieci, małych dzieci absolutnie nie brałam na ręce , nie widziałam w tym nic przyjemnego a poza tym, bałam się , że zrobię krzywdę. Nikt z moich bliskich znajomych nie mógł sobie wyobrazić mnie w roli mamy i trochę spędzało mi to sen z powiek jak byłam w ciąży ( że sobie nie poradzę). Na szczęście instynkt macierzyński to nie ściema to prawda , że jak urodzisz dziecko to i stosunek do wszystkich innych dzieci się zmienia. Mój synek to facet mojego życia i nie wyobrażam sobie bez niego życia i uważam , że nic lepszego nie mogło mnie w życiu spotkać niż macierzyństwo, mimo, że czasem ręce opadają i mam ochotę rzucić wszystko w pi***Mogłabym pisać o tym temacie na 20 stronach i możecie mi nie wierzyć ale nawet w tych pierwszych tygodniach kiedy jesteś mega zmęczona, obiad nie ugotowany, nie posprzątane, pranie nie zrobione , nie wiesz za co się złapać bo padasz na (nie powiem co) a tu widzisz te małe stópki co wystają zza szczebelek łóżeczka to masz wszystko w du*** dlatego trochę rozumiem te głosy jak to mówicie matek polek które "mądrują się" do tych bezdzietnych, że nie wiedzą co mówią. Uważam , że jeśli nigdy nie wychowywalaś / nie wychowujesz dziecka to mówiąc o tym nie wiesz co mówisz. Rozumiem ludzi którzy po prostu nie chcą dzieci, nie lubią i koniec kropka . Wiem też , że dziecka nie da się zaprogramować by było grzeczne. Jak mój mały miał pół roku i spokojnie siedział w wózku w autobusie , a obok niego nieco starsze dziecko darło się wniebogłosy to myślałam sobie " ooojejjj , kobieto zrób coś bo mój mały też zaraz się rozpłacze ". Teraz mój mały ma kilkanaście miesięcy i codziennie pokonujemy drogę na drugi koniec miasta, nie zawsze autem a autobusem z przesiadką i mały się denerwuje, chce wyjsc z wózka , jest podirytowany, himeruje a mi brakuje już pomysłów czym go zająć i nie raz musiałam wysiąść w połowie drogi, żeby się uspokoił. Więc uspokojenie dziecka to nie taki łatwy kawałek chleba, zwłaszcza kiedy ma temperament po nie łatwej mamie Nie mam uczulenia na dzieci które wrzeszczą, lub robią sobie plac zabaw w sklepie. Mam uczulenie na ich mamy, ignorujące takie zachowania. Co innego gdy starasz się coś z tym zrobić, dwoisz się i troisz i nic, nie radzisz sobie, a co innego gdy dziecko biega samopas a ty rozmawiasz z koleżanką o Igorze z "Na Wspólnej" Jak kupiliśmy mieszkanie to dziękowałam Bogu, że nie mamy okien od strony placu zabaw bo podobnie jak mój syn szybko się irytuje ![]() Shilpo ; to wiem w końcu czemu Brad i Angelina nie adoptują dzieci z Europy !!!
Edytowane przez 19weronika87 Czas edycji: 2012-09-02 o 13:59 |
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zawsze stosunek do dziecka się zmieni po jego urodzeniu.
Gdyby tak było nie byłoby dzieci w śmietnikach czy sytuacji jak z Madzią z Sosnowca.
|
|
#3491 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3494 |
|
BAN stały
|
Kiedys urodzenie i wychowanie (lub nie) bylo najbardziej naturalna rzecza na swiecie. Baba chodzila z brzuchem jak balon, potem urodzila i swiat nie przestal sie krecic i nikt nie traktowal jej jak Marii, a jej dziecka jak Jezusa. A teraz baby maja popierpapier we lbie na punkcie brzuszkow i pieluszek i nikt mi nie powie, ze nie. Jak patrze na mamuski to mi sie odechciewa zostania matka na sama mysl, ze bede taka sama. A najgorsze jest to, ze ojcowie sa tacy sami. Pieszcza sie z dziecmi jak ze szczeniaczkiem. I nie ma teraz mezczyzn, skoro mezczyzni ich nie wychowuja.
Moje dziecko, moj maluszek, moj bobo... Na Boga, po co dajecie tym dzieciom imiona, skoro ich nie uzywacie? |
|
|
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja chyba żyje w dziwnej części Polski, naprawde mogę zliczyć na palcach sytuacje których byłam świadkiem, gdzie rodzice pozwalają dziecku bezkarnie biegać i drzeć się w miejscach publicznych, na imprezach itp. Uwielbiam dzieci ale nigdy bym nie znegowała kogoś za to, że ich nie lubi i nie chce mieć. Edytowane przez malachite Czas edycji: 2012-09-02 o 14:40 |
|
|
|
|
#3496 |
|
summer vibes;)
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
aha, ok
![]() mi się z nieesią skojarzył
|
#3498 |
|
Rozeznanie
|
http://www.teletydzien.pl/rozrywka/n...oga,nId,631478
Wywiad z digitalgirl
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętacie Justuchne?
http://www.youtube.com/watch?v=rz87mjc_LEA Co myślicie o jej metamorfozie? |
|
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Kayako;36274933]Kiedys urodzenie i wychowanie (lub nie) bylo najbardziej naturalna rzecza na swiecie. Baba chodzila z brzuchem jak balon, potem urodzila i swiat nie przestal sie krecic i nikt nie traktowal jej jak Marii, a jej dziecka jak Jezusa. A teraz baby maja popierpapier we lbie na punkcie brzuszkow i pieluszek i nikt mi nie powie, ze nie. Jak patrze na mamuski to mi sie odechciewa zostania matka na sama mysl, ze bede taka sama. A najgorsze jest to, ze ojcowie sa tacy sami. Pieszcza sie z dziecmi jak ze szczeniaczkiem. I nie ma teraz mezczyzn, skoro mezczyzni ich nie wychowuja.
Moje dziecko, moj maluszek, moj bobo... Na Boga, po co dajecie tym dzieciom imiona, skoro ich nie uzywacie?[/QUOTE] Serio wyrażenie 'moje dziecko' Cię irytuje? Skoro to jest ich dziecko to nie rozumiem problemu. Tak samo mój mężu, moja żono, nie widze w tym nic dziwnego. Nie popadajmy w skrajność. Ale, że wszystkie matki się jakoś zachowują, że masz takie poglądy? Są różni ludzie i różne matki, jedna będzie przesadnie się pieścić mówiąc do dziecka, mój bejbiku, maluszku, kruszynko titututut, a inna będzie zwracać się do miesięcznego dziecka: Władysławie czy przemyślałbyś zaprzestanie płakania? Przesada w jedną lub w drugą stronę to... no właśnie przesada, ale niech każdy zachowuje się, jak uważa i zgodnie ze swoimi przekonaniami, póki nikogo nie krzywdzi Bo takie piętnowanie matek to chyba też lekkie nadużycie.
|
|
|
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, naprawdę jest mnóstwo wątków poświęconych stosunkowi do dzieci i macierzyństwa. Ten do nich raczej nie należy.
Edytowane przez pierniczek_ Czas edycji: 2012-09-02 o 16:16 |
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
A ja relaksuje sie przy CeZiku swietny gosc i pochodzi z mojego miasta
![]() http://www.youtube.com/watch?v=wOqYxP79xrU Jezeli chodzi o urodowe to nuuudy,ogladalam Karoline i jej tag z kolezanka (nic ciekawego) i oleske,ktora poleca kanaly.
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
Ja wlasnie siadam z kawą i pączkiem i biorę się za ogladanie filmikow, bo od kilku dni nie zaglądalam na YT
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- ale zmiana! nie poznalabym jej |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Konto usunięte
|
Nie wyobrażam sobiw życia bez soli.
W ogóle, żarcie bez przypraw jest ohydne.. fujj. Ja dużo przyprawiam, lubie mega pikantne. Czasem mogę zjeść nieprzyprawione, ale jak nie ma nawet soli to dla mnie to w ogóle nie ma smaku. sadzę, że jakby wycofali sól ze sprzedaży to bym się zapłakała na śmierć. |
|
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3508 |
|
Konto usunięte
|
chociaż tż twierdzi, że za dużo sole, ale on nie soli prawie w ogóle, dlatego moje mu się wydaje za słone
|
|
|
|
#3509 |
|
BAN stały
|
Żarcie bez przypraw, to samo żarcie i smak żarcia, nie?
Ja też lubię nie-używać, choć nie mówię, że zawsze. No a soli to nie lubię, choć też używam
|
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

nie dziwię się, że diety jej się nie udawały, skoro jedzenie które jadła nie miało żadnego smaku. trochę mnie przeraził ten film, niby dorosła kobieta, a nie wie, że jedzenie można doprawiać, i uznaje to za rewolucyjną wspaniałą dietę? dla mnie szok.