|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Pielęgnacji niekoniecznie, ale optymalnych warunków - gleba, wilgotność i temp. powietrza. Sama pielęgnacja to głownie podlewania raz na enty czas i raz na dwa lata przesadzanie i ewentualne formowanie czy szczepienie rośliny
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36274027]Mnie natomiast dziwi, że mój pogląd wywołał taką ogólną histerię, zwłaszcza, że nikt na tym poglądzie personalnie nie cierpi. Za to ciągle ktoś coś przeinacza i dopowiada usilnie dodając mi oryginalności. Jest to o tyle dziwne, że co jakiś czas czyniłam sprostowania i przypominałam co naprawdę mam na myśli. Teraz bez przerwy ktoś przypisuje mi powoływanie się na obce kultury, chociaż zapytałam o nie tylko po to, aby poznać zdanie jednej wizażanki na ten temat. Masz jakieś dowody na to, że 20,30 lat temu takie książki nie isniały? Albo, że 4 latki nie mogą umieć czytać? Z resztą już chyba wystarczająco dobrze wyjaśniłam to wcześniej. Następny przykład przypisywania mi poglądów. Gdzie napisałam, że nie chcę pozwalać na coś innego? Nie napisałam. Po prostu nie widzę powodu, dla którego miałabym zrobić tu listę rzeczy, które mi się nie podobają w naszej kulturze, skoro dyskusja rozwinęła się akurat w takim, a nie innym kierunku.[/QUOTE] Dowodów nie mam ale książki z tego okrsu o tej tematyce, które widziałam nie nadawały się nawet dla samodzielnie czytającej czterolatki. 8 lat czy 7? Ok. Ale 4? No way. |
|
|
|
#1082 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
O dotykaniu już wyrażałam swoją opinię, więc jeśli interesuje cię moje zdanie na ten temat, to przeczytaj kilka poprzednich stron wątku.---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Ciężkie są dyskusje na forum, gdy co chwilę trzeba coś przypominać. Wspominałam już, że gdy czegoś nie rozumiałam, to mogłam zapytać rodziców. |
||
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie Lisbeth
(po przeczytaniu całej tej dyskusji).A tak serio, to dziwią mnie ludzie, którzy na wieść o tym że ćwiczę/nie jem słodyczy robią wielkie oczy i mówią: "Po co ćwiczysz? Przecież jesteś szczupła". No ludzie, jakbym siedziała przed tv/komputerem, wciskała w siebie tony słodyczy to byłabym normalna? Chyba według nich tak, szkoda tylko, że szybko przestałabym być szczupła. Co najlepsze, wiele moich koleżanek, które się dziwiły, że ćwiczę, jakiś czas później zaczęły narzekać, że przytyły itp. Mam ochotę im wtedy powiedzieć: "Ale jak to? Przecież byłaś szczupła?"
|
|
|
|
#1084 |
|
BAN stały
|
Witam wszystkich
Widzę tutaj ciekawy wątek Dla mnie to temat rzeka i nie do wyczerpania dlatego serdecznie polecam pewnien blog na ktorym można znaleźć informacje o których nie mieliście zielonego pojęcia hehe a swoją drogą ludzie są niesamowici http://ozdobyciala-justys.blogspot.com/ http://ozdobyciala-justys.blogspot.com/ http://ozdobyciala-justys.blogspot.c...mpirze-ky.html |
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabina - wy....jdź być głupia gdzie indziej
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36274370]Przypisywania ciąg dalszy? Nie pisałam "wszyscy", pisałam "kto chce". Podejrzewam, że mało kto by chciał, więc w czym problem?
W odpowiedzi na te pytania musiałabym napisać elaborat O dotykaniu już wyrażałam swoją opinię, więc jeśli interesuje cię moje zdanie na ten temat, to przeczytaj kilka poprzednich stron wątku.[/QUOTE]W tym, że nie mam ochoty siadać w tramwaju w miejscu, gdzie godzinę wcześniej siedziałaś swoim gołym tyłkiem ![]() Taa, normalka ![]() Wiem, że pisałaś, że patrzenie, a dotykanie kogoś to co innego, ale to bardzo cienka granica dla ludzi ze skażonym umysłem Nie mam ochoty ciągnąć rozmowy, bo to dla mnie zarazem śmieszne i żałosne. Chciałabym tylko wiedzieć ile masz, lat, ale nie pytam, bo w sumie prywatna sprawa Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2012-09-02 o 14:19 |
|
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i Lisbeth raczej nic nowego nam nie powie.Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żyjąc w społeczeństwie sami sobie narzucamy ograniczenia, żeby jakoś funkcjonować więc nie ma szans na taką samowolkę. Chyba, że jakaś grupa odcięła by się od wszystkich żyjąc np. na odludnej wyspie. |
|
|
|
|
#1089 |
|
BAN stały
|
Fakt ludzie mają dziwne poglądy i zachowania jednak zamiast krytyki ja ich podziwiam... Osobiście nigdy bym się nie odważyła na takie zmiany ;-)
Nawet takie osoby są potrzebne http://ozdobyciala-justys.blogspot.c...mpirze-ky.html http://ozdobyciala-justys.blogspot.c...ie-jezyka.html http://ozdobyciala-justys.blogspot.c...-implanty.html |
|
|
|
#1090 | |
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36274370]
Ciężkie są dyskusje na forum, gdy co chwilę trzeba coś przypominać. Wspominałam już, że gdy czegoś nie rozumiałam, to mogłam zapytać rodziców.[/QUOTE] Gubisz się w zeznaniach. Pierw piszesz, że sama przeczytałaś i pojęłaś. Potem pisałaś, że książka była doskonale opracowana dla małych dzieci. Teraz, że jednak nie była taka idealna skoro rodzice musieli dopowiadać i tłumaczyć. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Spytam moda.
Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-02 o 14:26 |
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mnie ciało boli
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą... już widzę, jak 4-letnie dziecko czyta cokolwiek ze zrozumieniem. W grudniu pilnowałam dwójkę dzieci, gdzie chłopiec miał 4 lata a dziewczynka 6. Jak w coś graliśmy, nawet w Super Farmera, to musiałam obojgu sto razy tłumaczyć zasady gry. No może starsza bardziej kumała, ale młodszy nie do końca. No, ale nie zamierzam ciągnąć tej idiotycznej dyskusji. Betonu głową nie przebijesz.
|
|
|
|
#1093 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podpowiadam, że istotny był fakt, że zapoznanie się z budową układu rozrodczego nie wywołało traumy. |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Flawless
|
Cytat:
ja w przedszkolu bardzo szybko nauczyłam się czytać, kochałam to co prawda książki były o biedronkach, ale rozumiałam, co czytam ![]() Mnie w ogóle dziwi przeciąganie tej dyskusji na siłę
|
|
|
#1095 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mnie dziwią osoby, jak Sabina, które bombardują fora internetowe linkami do swoich (chyba) blogów. |
|
|
|
|
#1097 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A nie sądzisz, że to kwestia gustu? I że dla kogoś innego stopa może być o wiele brzydsza od np. penisa?
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1100 |
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36275005]O tak, największym moim błędem było to, że nie opisałam od razu ze szczegółami procesu poznawczego, którego przebieg ma i tak nikłe znaczenie dla dyskusji
Podpowiadam, że istotny był fakt, że zapoznanie się z budową układu rozrodczego nie wywołało traumy.[/QUOTE] Bo zwyczajnie nie kumałaś na co patrzysz. Też bym nie skumała, że jakieś wykresy mogły by spowodować traumę. Ale goły penis już tak, bo to takie realne. |
|
|
|
#1101 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), jakie książki i kiedy wydawano, czy umiałam czytać no i oczywiście jaka jest moja podatność na traumę i wiele wiele innych.
|
|
|
|
|
#1102 |
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36275484]Yhym, na pewno lepiej wiesz co skumałam, co zobaczyłam w książce (wykresy?
), jakie książki i kiedy wydawano, czy umiałam czytać no i oczywiście jaka jest moja podatność na traumę i wiele wiele innych.[/QUOTE]No tak, jestem jeżem, skąd wiesz, czy jeż nie ma nadnaturalnej inteligencji?
|
|
|
|
#1103 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1104 |
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36275527]Nie wiem czy inteligencji, ale na pewno fantazję masz niecodzienną.
BTW, umiejętność czytania u czterolatków nie jest nadnaturalna.[/QUOTE] Cenię to w sobie
|
|
|
|
#1105 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
ja już w wieku 4 lat Trylogię przeczytałam, no ale może dość przechwałek ąę, zmieńmy temat
![]() dziwią mnie ludzie, którzy całymi dniami siedzą na fejsie, lajkują co i rusz gołe laski ze stron w stylu Dupy, Dupeczki; Krągłe cycuszki itp., mogliby w końcu zaspokoić się z realną dziewczyną mój kumpel tak ma, lubię go więc nie będę usuwać z listy, ale konsekwentnie spamuje mi tablicę lachonami
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-09-02 o 15:33 |
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dziwią rodzice, którzy wychowują dzieci "bezstresowo" (cokolwiek to znaczy), nie wyznaczając żadnych granic, ani nie nakładając żadnych obowiązków, a później się dziwią, że im pasożyt i uchoda losu z dziecka wyrosła.
|
|
|
|
#1108 | |
|
Flawless
|
Cytat:
swoją drogą, skąd taki wniosek!?!?!
|
|
|
#1109 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36261206]Budową anatomiczną?
Po prostu nie widzę żadnego sensownego powodu, dla którego piętnuje się odsłanianie jednej z tych części, a drugiej już nie. [/QUOTE] Czyli uważasz, że chodzenie z penisami na wierzchu powinno być uznawane za normalne?
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi, że dużo kobiet o siebie nie dba. Naprawdę ostatnio coraz więcej widzę babeczek po czterdziestce bardzo zaniedbanych. Nawet chyba nie chodzi o brak pieniędzy. Miałam babkę od chemii, no strasznie zaniedbana, cały czas w tych samych ubraniach, na włosach 5cm siwych odrostów, głowa spuszczona, doły pod oczami. A jej syn? Markowe ubrania, zadbany, schludny, zupełnie jak z dwóch różnych światów, a mieszkają razem i dom też mają ładny.
Co mnie przed chwilą zdziwiło? Jedzie karetka na sygnale, będzie skręcać w prawo, jest na odpowiednim pasie, a przed nią jedzie samochód i zatrzymał się na środku tego zakrętu Rozumiem, że chciał przepuścić, ale zatrzymując się w tym miejscu zrobił chyba najgorszą rzecz jaką mógł Ludzie nie mają wyobraźni czy jak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

Zakładam, że wymaga szczególnej pielęgnacji

O dotykaniu już wyrażałam swoją opinię, więc jeśli interesuje cię moje zdanie na ten temat, to przeczytaj kilka poprzednich stron wątku.
(po przeczytaniu całej tej dyskusji).
A i Lisbeth raczej nic nowego nam nie powie.

Spytam moda.
aż mnie ciało boli 

Rozumiem, że chciał przepuścić, ale zatrzymując się w tym miejscu zrobił chyba najgorszą rzecz jaką mógł