Dla wszystkich, które kochają pisać - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 15:51   #151
very niceee
Zadomowienie

Dot.: Dla wszystkich, które kochają pisać

Aż z ciekawości zajrzałam na to ,,twoje Mirriel'', przeczytałam nawet 4 teksty, z czego tylko jeden wywarł na mnie wrażenie. Tekst Demi wcale jakoś nie odstawał od tych, które przejrzałam. Ja akurat jestem wybrednym czytelnikiem, a co do niezrozumienia Twoich tekstów , to już na początku zaznaczyłam, że lubię ,, niejasną'' prozę, zmusza mnie do myślenia, analizowania każdego słowa. Pojawia się wtedy taki rodzaj adrenaliny i duma, kiedy uda mi się dojrzeć drugie dno. Zachęcam do wrzucania takich tekstów. Myślę, że powinnyśmy już skończyć temat tamtego forum. Nie wiem, jak dziewczyny, ale ja poczułam się dotknięta, tym że na tle dziewczyn z Mirriel, to jesteśmy zielone w temacie pisania i w ogóle gówno się znamy, więc nie powinnyśmy dawać nikomu rad. Dla dobra naszych nerwów:
1. Nie publikuj tu tekstów, tylko na dobre wynieś się na tamto forum
albo druga, przyjemniejsza opcja
2. Zamieszczaj tu teksty, ale nie obrażaj się jak ktoś wytknie Ci pewne potknięcia.
Wnioskuję, że jesteś wrażliwą dziewczyną, więc przychylam się do drugiej opcji
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 16:05   #152
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ale ze mnie romantyczka Pokaż wiadomość
Ale z tym Mirriel to serio, ja nie mówiłam głupot, powinnaś tam zamieścić swoje teksty, bo coś mi się zdaje, że masz to "coś". Cóż, może czasem trzeba ściągnąć swoje ego z księżyca i uwierzyć, że ktoś może mieć rację... Kochanie, uwierz mi, na wizazu nie nauczysz się jak DOBRZE, pisać prozę. Chociaż nie twierdzę, że się niczego tu nie nauczyć. Na pewno wątek może być w jakimś sensie pomocny.
Ale ja wcale nie twierdzę, że na Mirrielu nie można się niczego nauczyć. Po prostu każdy ma dość Twojego ,,a na Mirriel się podobało'' ,,dostałam tyle miłych słów na Mirriel'' ,,atmosfera na Mirriel bla bla bla''. Tu jest Wizaż, ja sobie cenię zdanie zwykłych śmiertelników tak samo jak profesjonalistów od czternastu boleści. Nie trzeba mieć wysokiej rangi na Mirrielu, żeby stwierdzić, że coś jest dobre albo jest gniotem. Teraz sobie jeszcze popiszesz, że NAPRAWDĘ na Mirrielu jest super itd., ale możesz sobie darować, jeden raz wystarczyło, dziękujemy za radę.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 16:24   #153
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Myślę, że jednak tu możemy się nauczyć dużo, np. o takich gramatycznych aspektach, itd, nie wiem... Ja na przykład mam problem z szykiem w zdaniu... i z konstrukcją zdań
Ale ze mnie romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:22   #154
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Może tupnij nóżką? Za całej siły tak, może pomoże. Darkoz też by się przydało, bo się złości.
Chętnie. Nad twoją twarzą

Cytat:
Hm, czy ja nie jestem ostatnio za mądra?
Powiedziałabym, że wręcz przeciwnie, nawet mój pies reaguje na ciebie alergicznie. Ale nie będę wredna

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak dziewczyny, ale ja poczułam się dotknięta, tym że na tle dziewczyn z Mirriel, to jesteśmy zielone w temacie pisania i w ogóle gówno się znamy, więc nie powinnyśmy dawać nikomu rad.
Moje ego tez ucierpiało :<

Błagam cię. Na Mirriel są zwykli śmiertelnicy, tak jak tutaj, nie wyrocznie literackie
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 14:27   #155
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Proszę was dziewczyny, uwierzcie że nie jesteście najmądrzejsze na świecie. To wam naprawdę dobrze zrobi, naprawdę. Ja wiem, trudno jest ściągnąć swoje ego z chmur na ziemię, szczególnie na wizazu, ale... to jest niezdrowe tak stale uważać się za niewiadomo co. Czasem warto zastanowić się nad tym, co ktoś powiedział. To nie boli... Pomyśleć. No i inteligentnie jest po prostu powiedzieć "ok, to twoje zdania, ale ja mam inne" i już. A nie zachowywać się jak rozkapryszone dziewczynki, tupać nogami. Niestety, poziom wizazu na Mirrielu nie jest zbyt ceniony... Wiem o tym. Ale ja wcale nie myślę o was tak źle. Myślę, że i tu można się czegoś nauczyć. Tylko wkurza mnie po prostu to wieczne ą, ę na tym forum, to "och, jaka ja jestem mądra, a jak ktoś ma inne zdanie to jest głupi jak but". Potem, gdy inni ci potakują, można się utopić w tej swojej niezwykłości... a to jest niezdrowe. Więc proponuję trochę pokory, kochane No i może kultury, trudno, ktoś może mieć inne zdanie...

Zresztą ja ci chciałam coś ważnego powiedzieć Demi. Uważam, że przydałoby ci się inne spojrzenie na twoją twórczość... Nie, nie miałam na myśli, że nie masz talentu czy coś. Tylko może umieściłabyś też swoje prace w innym miejscu, nie tylko na wizazu. Nie znaczy, że piszesz źle, tylko mogłabyś pisać lepiej, spojrzeć na to inaczej, pod innym kątem...

Edytowane przez Ale ze mnie romantyczka
Czas edycji: 2012-09-01 o 14:38
Stary 2012-09-01, 14:41   #156
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Niestety, poziom wizazu na Mirrielu nie jest zbyt ceniony...
Ach, ach, chyba się potnę z tego powodu.
Kobieto, czy ty nie widzisz, że własnie sama pokazujesz jaka to ty nie jesteś najza☠☠☠istsza i najmądrzejsza, bo cię pochwalili na szlecheckim Mirriel, a na plebejskim Wizażu to same matoły i zarozumialce?

Za radę podziękuję, moze jestem podejrzliwa jak cholera, ale mam przeczucie, że naslesz na mnie swoje koleżaneczki
Stary 2012-09-01, 14:48   #157
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Nie, nie naślę. Wbrew pozorom nie jestem wredna. Zresztą to, co mówię to tylko moje zdanie. To co ktoś mówi, też. Nie znaczy, że tak jest naprawdę. I naprawdę każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Tak jak ty stronę wcześniej zasugerowałaś, że to co piszę jest bełkotem. Tak jak mogę też coś powiedzieć... I nie obrażajmy się, że ktoś ma inne zdanie na jakiś temat. A o tamtym forum wspomniałam, bo mnie sprowokowałaś, a już myślałam, że będzie miło.

Czas edycji: 2012-09-01 o 14:51
Stary 2012-09-01, 14:54   #158
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Czasem warto zastanowić się nad tym, co ktoś powiedział.
Wiesz co? Ty to akurat nie masz prawa tak pisać. W dwóch wątkach dostawałaś te same rady - posłuchałaś którejś z nich? NIE. Ty, oczywiście, wiesz najlepiej, jestes najcudowniejsza, a przy tym niesmiała, skromna bla bla bla. Tak narcystycznego człowieka to dawno nie spotkałam.
Dostałaś kilka dobrych opinii na innym forum - no łaaaał, automatycznie mentalny orgazm i skakanie po ścianach, a teraz teksty o tym, jakie to my złe, niedobre i żenujące (usunęłaś ten fragment ze swojego posta, nieładnie), a na Mirriel to mormalnie anioł Razjel i jego zastępy.

Mam dwa pytania:
1. Na choinkę ciągle tu siedzisz, skoro jesteśmy takie beznadziejne?
2. Które z naszych rad są, według twoich przeza☠☠☠istych kolezanek z Mirriel, takie beznadziejne/żenujące i dlaczego?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Nie, nie naślę. Wbrew pozorom nie jestem wredna.
Hah, jasne. Jesteś bardzo wiarygodna w tym momencie, naprawdę.
Od kogoś, kto sobie"nie nagrabił" tak bardzo jak ty, taką radę przyjęłabym spokojnie. Ale ty w tej chwili jesteś u mnie juz tak bardzo na minusie (zresztą, nie tylko u mnie), że normalnie się ciebie traktować nie da.
Stary 2012-09-01, 15:02   #159
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Oczywiście, techniczne rady biorę do serca. Ale kochanie, uwierz, że tutaj nie dowiesz się czy naprawdę masz talent. Od tego są fora literackie. To znaczy, już bardziej fora literackie... Dlatego własnie nagrody literackienie są wręczane przez kominiarzy. Zejdź na ziemię, proszę...

Pomyśl, zamieściłam tu teksty. Opinie - bełkot, jak mogłaś coś takiego zamieścić, nie masz szacunku dla odbiorcy, ą, ę, wywyższanie się...
Zamieściłam teksty na profesjonalnym forum, jak sama je określiłaś, pamiętasz? I co? Jak zostałam przyjęta? Nikt mnie nie wyśmiał. A wizazanki, uważające się chyba za najmądrzejsze na świecie powiedziały, że jak śmiałam im coś takiego pokazać... Sama pomyśl o czym to świadczy...Rozumiesz?

Wniosek jest taki, że uważacie się za niewiadomo kogo, kompletny brak pokory... Niestety. Tam nikt mnie nie wyśmiał tak jak tutaj, nie zdeptał, mimo że jest to forum profesjonalne. O to mi chodzi. A rady każde sobie cenię.

Czas edycji: 2012-09-01 o 15:11
Stary 2012-09-01, 15:12   #160
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, techniczne rady biorę do serca. Ale kochanie, uwierz, że tutaj nie dowiesz się czy naprawdę masz talent. Od tego są fora literackie. To znaczy, już bardziej fora literackie... Dlatego własnie nagrody literackienie są wręczane przez kominiarzy. Zejdź na ziemię, proszę...
Uno - nie mów do mnie kochanie, nie jesteśmy przyjaciółkami.
Dos - mam wrażenie, że jakbysmy cię tu chwaliły spiewałabyś inaczej.
Tres - na forach literackich nie siedzą sami pisarze, ich odsetek jest niewielki, dziubasku Tak, są tam i kominiarze, i pielęgniarki, a nawet kasjerki.
Cuatro - ekhem, TY mówisz to MNIE? Coś tu chyba nie gra...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Pomyśl, zamieściłam teksty. Opinie - bełkot, jak mogłaś coś takiego zamieścić, nie masz szacunku dla odbiorcy, ą, ę, wywyższanie się...
Zamieściłam teksty na profesjonalnym forum, jak sama je określiłaś, pamiętasz? I co? Jak zostałam przyjęta? Nikt mnie nie wyśmiał. A wizazanki, uważające się chyba za najmądrzejsze na świecie powiedziały, że jak śmiałam im coś takiego pokazać... Sama pomyśl o czym to świadczy...Rozumiesz?
Wiedziałam, wiedziałam! Jakbys dostała tu choć jedną opinię pozytywną (a dostałaś - od Candylips) to na 100% inaczej byś pisała. W kazdym razie, na mmoje zchwyty nie licz, nawet jeśli mam jakąś pozytywną opinię, to mam ciebie tak dosyć, że nie będę twojego ego karmić.

Pogrubione odnosiły się do ciebie i twoich postów W OGÓLE, nie do tekstów.
A Mirriel jest najbardziej profesjonalne, ale WSRÓD FOR HOBBYSTYCZNYCH. Widzisz różnicę?
Stary 2012-09-01, 15:23   #161
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Przepraszam, moja aluzja do mirriel była odpowiedzią na twoją aluzję Oczywiście, ale do tego to już trzeba miec "smykałkę", ciężko coś takiego napisać i bez odpowiednich umiejętności może wyjść, niestety, żałośnie i pseudointelektualnie. - odebrałam to jak złośliwość. Daj mi proszę jeszcze jedną szansę... Nie będę się tu dużo odzywać, ani komentować. Proszę. Naprawdę, też bym chciała aby cię tam pochwalili.

Czas edycji: 2012-09-01 o 15:25
Stary 2012-09-01, 15:35   #162
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Przepraszam, moja aluzja do mirriel była odpowiedzią na twoją aluzję Oczywiście, ale do tego to już trzeba miec "smykałkę", ciężko coś takiego napisać i bez odpowiednich umiejętności może wyjść, niestety, żałośnie i pseudointelektualnie. - odebrałam to jak złośliwość. Daj mi proszę jeszcze jedną szansę... Nie będę się tu dużo odzywać, ani komentować. Proszę. Naprawdę, też bym chciała aby cię tam pochwalili.
Wyjątkowo nie próbowałam cię urazić, tylko pisałam ogólnie
Nie poniżaj się. U mnie jesteś "na warunkowym", podejrzewam, że u innych też.
Teraz przeprosisz, a i tak nic nie zmienisz, za dwie strony będzie to samo.
Skoro jesteśmy taaaakie żałosne i beznadziejne, to czemu ciągle tu z nami siedzisz zamiast pisywać dla swoich psiapsiółeczek z Mirriel? (czuję się jak w podstawówce...)
Stary 2012-09-01, 15:44   #163
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Nie, nie będę mówić o Mirriel ani nic..., tylko czasem zrobię ćwiczenie. Nie chciałabym, aby ten wątek umarł. Beznadziejne to pisałam w złości. Do mnie też tu czasem ktoś tak mówi, np. jak śmiałam coś tak beznadziejnego dodać... Ale już nie będę o tym mówić.

Czas edycji: 2012-09-01 o 15:47
Stary 2012-09-01, 15:46   #164
201607231707
Konto usunięte

Post Dot.: Dla wszystkich, które kochają pisać

Cytat:
Nie chciałabym, aby ten wątek umarł.
Ja też nie. Dziewczyny, może uznajmy, że na razie EOT, a romantyczka ma dwie żółte kartki, co?
Stary 2012-09-01, 18:24   #165
Darkoz
Zakorzenienie

Skąd się tacy ludzie biorą... Idiots. Idiots everywhere.
Ale ze mnie romantyczka, mogłabyś na dobre przenieść się na Mirriel i więcej tu nie wchodzić, kochaniutka? Już zdążyłaś udowodnić, ile masz kompleksów - zresztą nie ma w nich odrobiny przesady - udało ci się zepsuć wątek, więc z łaski swojej wyjdź. Przykro mi, że nie zrobiłaś kariery na Wizażu. Na Mirriel jest sporo ciekawych tekstów, przykre, że teraz będzie kojarzyć mi się z tobą.
Może po prostu zaczniemy ignorować jej posty? W sumie niektóre są dobre na poprawę humoru, niech więc się piekli dalej, bo jej tu nikt nie pochwalił, my możemy robić swoje, co Wy na to?

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2012-09-01 o 18:26
Stary 2012-09-01, 18:31   #166
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Na Mirriel jest sporo ciekawych tekstów, przykre, że teraz będzie kojarzyć mi się z tobą.

Może po prostu zaczniemy ignorować jej posty? W sumie niektóre są dobre na poprawę humoru, niech więc się piekli dalej, bo jej tu nikt nie pochwalił, my możemy robić swoje, co Wy na to?
Mnie to już wcześniej przerażała atmosfera na Mirriel, ale teraz to po prostu masakra

Też jakas opcja Nie wiem, wy decydujcie, ja tylko nie chcę psuć atmosfery na wątku
Stary 2012-09-01, 18:39   #167
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Sluchajcie ja naprawde mam racje tutaj na wizazu jest straszne ą ę, wysokie ego, inni tez to widza, Ja naprawde nie klamie, szczerze mowie, ale wy nie chcecie wierzyc, taka jest opinia, wielu ludzi to przeraza... Mówię szczerze...

Np. kiedyś przyszła na forum głucha dziewczyna. Napisała coś w stylu, że nie lubię was te które macie facetów i życzę wam najgorzej. Boże, no ja zrozumiałam od razu, że to nie było na serio i dziewczyna daje jakiś sygnał... Ale zaraz przyszły na wątek wizaznki, którym nie chciało się myśleć... Zamiast wgłębić się w problem, zaczęły jej wymyślać... W końcu dziewczyna powiedziała, że czuje się tak samotna, że chce popełnić samobójstwo. Dla mnie to był szok, że w tym momencie przyszła szajajaba i... powiedziała - "zgłosiłam". Nie mogłam w to uwierzyć.

Albo innym razem na forum pojawiła się MajaMołodaja. Pamiętacie? Nic takiego nie powiedziała, po prostu miała hipohondrię. Dopiero była jazda....

Jest wiele innych przykładów. Wizazanki mają ego stąd do księżyca i inni (oczywiście poza nimi) o tym wiedzą. Mnie to zadziwia jako zjawisko socjologiczne... i intryguje. Nie umiem tego ogarnąć... Tutaj wiele osób patrzy jakoś tak płytko... Strasznie płytko, jakby nie zastanawiając się nad niczym. Strasznie wysokie ego. A jednocześnie obserwuje zamiłowanie do perfekcji, ambicje, jakąś tam wiedzę. To intrygujące.

Czas edycji: 2012-09-01 o 18:52
Stary 2012-09-01, 18:42   #168
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
sluchajcie ja naprawde mam racje tutaj na wizazu jest straszne a e, wysokie ego, inni tez to widza, ja naprawde nie klamie, szczerze mowie, ale wy nie chcecie wierzyc, taka jest opinia. czemu nie chcecie mi wierzyc, np kurcze ja mowie naprawde szczerze, wielu ludzi to przeraza...
Może dlatego, że to nie na wizażu wyczuwam ąę, tylko na Mirriel właśnie?
Stary 2012-09-01, 19:30   #169
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Właśnie nie. Tutaj jak kiedyś napisałam, że lubię Grochole, jej opowiadania, są takie inne... Ktoś napisał coś w stylu - tylko głupie osoby czytają Grocholę, och jak można... A tam - O, to ciekawe... Co w niej jest niezwykłego? Albo wątek "telewizja odmóżdża" - też jest taki bardzo ą, ę. Och, jaka ta telewizja głupia, nie na moje wysokie progi... Moim zdaniem, jak ktoś myśli, ma ciekawe skojarzenia, to nawet z dobranocki może wyciągnąć coś ciekawego.

Czas edycji: 2012-09-01 o 19:32
Stary 2012-09-01, 19:41   #170
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie. Tutaj jak kiedyś napisałam, że lubię Grochole, jej opowiadania, są takie inne... Ktoś napisał coś w stylu - tylko głupie osoby czytają Grocholę, och jak można...
Pfff, pewnie ktoś napisał, że jemu się nie podoba Grochola, a ty sobie jak zwykle coś ubzdurałaś. Najbardziej mnie rozwaliło, jak ktoś napisał, że masz chujowe podejście, a ty potem się żaliłaś, że cię od ch*jów wyzywają. Tak więc daj sobie spokój z takimi argumentami, nie jesteś najlepszą osobą, by łapać innych za słowa.

Stary 2012-09-01, 20:46   #171
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Np. kiedyś przyszła na forum głucha dziewczyna. Napisała coś w stylu, że nie lubię was te które macie facetów i życzę wam najgorzej. Boże, no ja zrozumiałam od razu, że to nie było na serio i dziewczyna daje jakiś sygnał... Ale zaraz przyszły na wątek wizaznki, którym nie chciało się myśleć... Zamiast wgłębić się w problem, zaczęły jej wymyślać... W końcu dziewczyna powiedziała, że czuje się tak samotna, że chce popełnić samobójstwo. Dla mnie to był szok, że w tym momencie przyszła szajajaba i... powiedziała - "zgłosiłam". Nie mogłam w to uwierzyć.
Pamiętam ten wątek. Były wizażanki, które jej radziły, ale ona je miała w dupie, tylko się żaliła na swój ciężki los. I nie byla glucha, tylko niedosłysząca.
A ta wiadomość o smaobójstwie tez mnie jakoś nie ruszyła, dostała wiadomości o treści "idź do specjalisty", ale to czy posłuchała czy nie, to już nie moja sprawa.

Cytat:
Albo innym razem na forum pojawiła się MajaMołodaja. Pamiętacie? Nic takiego nie powiedziała, po prostu miała hipohondrię. Dopiero była jazda....
Nienawidze hipochondryków, nie dziwię się, że była jazda.

Cytat:
Strasznie płytko, jakby nie zastanawiając się nad niczym.
A moze nie płytko, tylko pragmatycznie?
Z moich osobistych doświadczeń, mocno naznaczonych przez problemy z własną psychiką, wynika, ze im bardziej się nad zyciem zastanawiasz, tym mniej żyjesz. Życie to coś, nad czymm nie warto mysleć - musisz po prostu działać, bo z samego myslenia nic nie wyniknie.

Cytat:
Pfff, pewnie ktoś napisał, że jemu się nie podoba Grochola, a ty sobie jak zwykle coś ubzdurałaś. Najbardziej mnie rozwaliło, jak ktoś napisał, że masz chujowe podejście, a ty potem się żaliłaś, że cię od ch*jów wyzywają. Tak więc daj sobie spokój z takimi argumentami, nie jesteś najlepszą osobą, by łapać innych za słowa.
Też mnie to rozwaliło

Kobieto, wizażanki to grupa minimum dwudziestu tysięcy osób - ciężko żeby wśród nich nie było osób poważnych, dziecinnych, ąę, głupich, lubiących Grocholi, nielubiących, oglądających telewizję, nieoglądających itp.
Stary 2012-09-02, 10:38   #172
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Nie, nie że od chujów - mnie, tylko chodziło mi o agresywne słowo..., taki agresywny wydźwięk, zarozumiały.

Tak, pragmatycznie.

Czas edycji: 2012-09-02 o 10:41
Stary 2012-09-02, 12:56   #173
ChocoWhite
Zakorzenienie

GG do ChocoWhite

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ty też próbowałaś którąś pozycje z tej książeczki? Czyli nie jestem sama
Ale to jakąś łatwiejszą, niektore z tych trudniejszych to już jakiś wyższy poziom wtajemniczenia
wiesz.. po pijanemu z koleżankami na obozie to nawet te najtrudniejsze wyćwiczyłyśmy
ja jak teraz pomyślę to aż sinieję na twarzy na myśl co robiłam pod wpływem alkoholu
nawet moja koleżanka została tak zwaną instruktorką seksu

. .
ChocoWhite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 14:40   #174
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Cytat:
więc się piekli dalej
Ale przepraszam, kto się piekli? To chyba ty bez przerwy się wkurzasz Ja tylko powiedziałam, jak na Mirriel jest fajnie, a ciebie to rozwścieczyło. I jesteś naprawdę w tym taka trochę... słodka Jak taka mała dziewczynka, tak mi się kojarzy przynajmniej... Taka mała złośnica. Ale nie mówię złośliwie, mówię szczerze,

Ja tylko chciałam powiedzieć, że jeśli ktoś pisze w jakiś sposób Inny, niekoniecznie trzeba go zmieniać, bo może idzie właśnie w dobrym kierunku, może to jego droga... Oczywiście, błędy techniczne, to swoją drogą. I w tym sensie obawiałam się o to, czy ten wątek jest dobrym pomysłem. No i według mnie (jak zauważyłam, to nie tylko moje zdanie) w pisaniu liczy się szczerość. W ogóle jeśli coś szczerze robisz, to się sprzedaje, wygrywasz. To na razie wyniosłam z krótkiego pobytu na Mirriel i chciałam wam przekazać... Co nie znaczy, że się nie mylę. Ale tak to teraz czuję. Obawiałam się trochę, że mogłybyśmy kogoś nowego zanadto wyprostować, jeśli ktoś wie o co mi chodzi. I naprawdę, jeśli chcecie o tym porozmawiać, to nie zachowujcie się jak dzieci i nie wkurzajcie się...

Może przyjmiemy taką taktykę, że nikt nie będzie wkurzał się tym, co ktoś powiedział. Jeśli ktoś wyrazi opinie lub dopadnie go jakaś wątpliwość, to jego zdanie. Ktoś może podchwycić dyskusje i powiedzieć, że absolutnie się z tym nie zgadza, albo zauważyć w tym coś ciekawego, choć nie ze wszystkim się zgodzić. No bo tak naprawdę każde przemyślenia mają chyba w sobie coś ciekawego i można z nich coś wynieść. Oczywiście, jeśli nie jest się kimś zarozumiałym. Zachęcam więc was do kulturalnych dyskusji, bez obrażania się na czyjeś zdanie i bez wkurzania.

Czas edycji: 2012-09-02 o 15:04
Stary 2012-09-02, 14:54   #175
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ChocoWhite Pokaż wiadomość
wiesz.. po pijanemu z koleżankami na obozie to nawet te najtrudniejsze wyćwiczyłyśmy
ja jak teraz pomyślę to aż sinieję na twarzy na myśl co robiłam pod wpływem alkoholu
nawet moja koleżanka została tak zwaną instruktorką seksu
Ale jaja
Stary 2012-09-02, 15:39   #176
very niceee
Zadomowienie

Ja się czyta Twoje posty Romantyczka to ręce i cycki opadają.
1. Zgodzę się z Tobą, że na niektórych wątkach wychodzi to wizażowe ę, ą, ale tak jak powiedziała Demi, na każdym forum znajdą się złośliwe osoby, sądzące, że wszystkie rozumy pozjadały.
2. Chyba skutecznie wszystkim obrzydziłaś Mirriel.
3 Niby dlaczego mam się mniej znać niż tamte dziewczyny skoro:
- skończyłam filologię polską i na co dzień mam do czynienia z analizą tekstów
- pracowałam w gazecie,piszę prace maturalne, licencjackie itd, więc umiem wyłapywać tzw. techniczne błędy
- znam się na literaturze,
I nie jest to zarozumiałość. Jestem kiepska w wielu rzeczach, ale wkurza mnie maksymalnie, gdy znam się na jakimś temacie, a ktoś uparcie próbuje mi wmówić, że jest inaczej. Tak, ja też uważam, że trzeba pisać tak jak się czuje, bo to szczere i prawdziwe. Nie uważam się za alfę i omegę, też popełniam błędy, też zdarza mi się strzelić byka, czy sprawdzać dany wyraz w słowniku. Nie twierdzę też, że jestem super utalentowana, bo raz napiszę coś dobrze, a raz do dupy. Tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem się przyznać do błędu i nie chrzań mi, że się nie znam, bo miałam więcej do czynienia z analizą literatury niż Ci się wydaje.
Ex Au pair De
Stary 2012-09-02, 16:15   #177
Ale ze mnie romantyczka
BAN stały

Ja nie mówię o tobie, tylko o forum dla kobiet jako takim. O tym, że bardzo wiarygodna jest dla mnie opinia na forum literackim niż np. na kafeterii. Tym bardziej, że w poprzednim wątku wiele osób miało do mnie pretensję "jak śmiałam tu umieścić takie g...", jak śmiałam? - straszne pretensje, jakby co najmniej kogoś zamordowała, naprawdę, a na forum literackim nikt się nie czepiał, przeciwnie. I o taką zarozumiałość mi chodzi. Wizazankom wydaje się, że są nie wiadomo kim...
I przepraszam (to nie do ciebie, prawdopodobnie, tak mi się wydaje, masz wrażliwość literacką), ale ukończenie filologii polskiej nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem czy ktoś się zna na pisaniu czy nie. Bo liczy się włąśnie wrażliwość, miłość do literatury, tak, nie studia. Nie, nie. Szymborska nie skończyła filologii, wielu poetów, pisarzy studiowało zupełnie co innego. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Liczy się zdolność do zauważania, czegoś ważnego, rozumiesz? Ja nie twierdzę, że ty tego nie masz, przeciwnie. Masz, ale nie dlatego że ukończyłaś filologię, tylko dlatego, że kochasz To. Bo jesteś wrażliwa, zresztą czuję to. To znaczy to tylko moje odczucie takie, takie gdzieś złapane, ale... no tak tylko pomyślałam. Ale wiesz, tak mi się wydaje, że to chodzi bardziej o predyspozycje.

A Mirriel nie chciałam wam obrzydzić. Czuję, że są tam ludzie, którzy patrzą na literaturę właśnie sercem. Myślę, że tak trzeba patrzeć, naprawdę. Nie tym, co się nauczyło na studiach. Chciałam wam to powiedzieć, bo tak myślę. Może nie umiem tego przekazać, ale... naprawdę nie chciałam wam obrzydzić. Nie umiem wam tego powiedzieć i czuję, że tego nie rozumiecie. Pomyślałam sobie po prostu, że ktoś tutaj przyjdzie i może się zniechęci do końca życia, bo mu ktoś powie, że tak się nie pisze, że zasady są inne... A on będzie czuł, że tak musi, że coś w środku mu tak nakazuje... I pomyśli, że To jest NIEWAŻNE.

Czas edycji: 2012-09-02 o 16:32
Stary 2012-09-02, 16:59   #178
very niceee
Zadomowienie

Tak, masz racje, wielu pisarzy nie ukończyło studiów polonistycznych. Poszłam na nie właśnie dlatego, że kocham literaturę, ale to nie znaczy, że niczego mnie nie nauczyły. Wrażliwość owszem trzeba mieć..., ale dobry krytyk musi mieć pojęcie o wielu rzeczach, nie tylko o literaturze, ale i np. o mitologii, filozofii, bo te motywy przejawiają się w wielu tekstach. Tak samo z pisarzami/ poetami, weźmy choćby Herberta czy jego teksty byłyby tak dobre gdyby nie interesował się historią, sztuką itd, pewnie nie. Oczywiście chodzi mi tutaj cały czas o literaturę z wyższej półki. Tak, studia nie uprawniają mnie do tego, żeby czuć się lepsza, ale pomagają rozwinąć ten talent, który już w sobie masz. Pomagają dostrzegać w tekście rzeczy, na które normalnie nie zwróciłabyś uwagi. Co do zasad to nigdy nie napisałabym, że trzeba pisać tak, czy tak, bo cenię indywidualność. Zresztą, nie zamierzamy tu nikogo zniechęcać, tylko wzajemnie się doskonalić, ja przynajmniej tak zrozumiałam założenie tego wątku. Zresztą myślę, że wszystkie tu jesteśmy na swój sposób wrażliwe, bo tak jak napisałaś każda działalność artystyczna wymaga wrażliwości. Po prostu przykre, że nie wzięłaś sobie do serca rad wizażanek i odbierasz nasze słowa jako atak. Ja jestem zawsze ostatnia do kłótni, ale skoro udało Ci się wyprowadzić z równowagi taką spokojną osobę jak ja, to już sukces. Nie wiem jak Wy, ale ja wolę wrócić do głównego założenia wątku. Publikujcie coś dziewczyny, ja dopiero tworzę swoje opowiadanko.
Ex Au pair De
Stary 2012-09-02, 17:43   #179
ChocoWhite
Zakorzenienie

GG do ChocoWhite

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ale jaja
sama jestem w szoku
Jeszcze moja koleżanka tak się zaangażowała że spadła z łóżka na plecy i zaczepiła majtkami o moją szafkę.. coś jak pozycja embrionalna tylko że na plecach...

była u nas w pokoju 12-latka, która powiedziała nam potem, że nasze rozmowy są zbyt 'wulgarne'

. .
ChocoWhite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 17:55   #180
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przepraszam, kto się piekli? To chyba ty bez przerwy się wkurzasz Ja tylko powiedziałam, jak na Mirriel jest fajnie, a ciebie to rozwścieczyło. I jesteś naprawdę w tym taka trochę... słodka Jak taka mała dziewczynka, tak mi się kojarzy przynajmniej... Taka mała złośnica. Ale nie mówię złośliwie, mówię szczerze,
Made my day. Rozwścieczyło? Nie za bardzo sobie schlebiasz? Fajnie, poleciłaś nam Mirriel, a potem do porzygu powtarzałaś te same argumenty. ,,Ja NAPRAWDĘ mam rację, NAPRAWDĘ, na Mirriel można się tyle nauczyć, wiem, że to brzmi jak nieprawda, ale to prawda, NAPRAWDĘ, musicie mi uwierzyć, że mówię serio, NAPRAWDĘ, na wizażu się wiele nie można nauczyć, poza tym negatywne opinię mogą NAPRAWDĘ zniszczyć komuś życie, komuś młodemu, NAPRAWDĘ po prostu sądzę, że nie powinno się brać wszystkiego, co tu się przeczyta serio, bo to może NAPRAWDĘ kogoś zniechęcić, wiem, że to trudno zrozumieć z waszym ego, ale ja NAPRAWDĘ mam rację, więc zejdźcie na ziemię, NAPRAWDĘ nie chciałam, żeby wątek umarł, ale boginie z Mirriel powiedziały, że im się nie podoba, a one NAPRAWDĘ się znają, musicie uwierzyć, że to forum profesjonalne, NAPRAWDĘ!''.
Ja po prostu nie lubię, jak ktoś niszczy ciekawy i dobrze się zapowiadający wątek bezsensownym pieprzeniem i powtarzaniem cały czas tych samych argumentów. Nic do twojej łepetyny nie dociera, chociażbyśmy nie wiadomo ile razy pisały, że zdanie osób z Mirriel nas nie interesuje, bo nam ma prawo się twoja twórczość nie podobać. Ale ty cały czas kontynuujesz swoje bla bla bla, chociaż chyba widać wyraźnie, że do każdego już dotarło to, co chcesz powiedzieć. Czytałam setki razy twoje rady, żebyśmy przestały być ąę, i NAPRAWDĘ zrozumiały, że Mirriel jest takie cuuudowne. Ja to rozumiem, ja to szanuję, ale gówno mnie to obchodzi.

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2012-09-02 o 17:56
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości