|
|
#2521 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Safe (2012) - z Jasonem Stathamem (nie mylić z Safe House). Polski tytuł "Protektor". Ehhh, oczekiwania miałam spore, bo kumple się zachwycali. Tym większe było rozczarowanie. Fabuła miejscami kompletnie niezrozumiała, fragmentaryczna (w pewnym momencie nie wiedziałam kto chce okraść kogo i dlaczego), sporo nieprawdopodobieństw, schemat goni schemat, Statham grywał już znacznie lepiej (generalnie film bardzo średnio zagrany
). Obejrzeć można, bo to solidna nawalanka, ale powstało już wiele lepszych filmów tego typu.
|
|
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jest to komedia w stylu amerykanskim. Ogladalas Gavin and Stacey, Outnumbered ,albo Pramface ? Podobny humor. Mnie i osobom z ktorymi bylam bardzo sie podobala. Jest specyficzna
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie skończyłam oglądać Mroczne cienie.. ale hmm spodziewałam się czegoś znacznie lepszego po Burtonie. Mnie osobiście film wynudził, miał parę śmiesznych momentów, w zasadzie nie był o niczym sensownym. Bynajmniej nie spełnił moich oczekiwań, a wręcz mnie zawiódł. Nawet świetni aktorzy tego nie uratowali..
Ale co kto lubi.. Jak dla mnie 5/10 , choć nawet skłaniałabym się do oceny "ujdzie" czyli 4/10 ale za dobrą muzykę ma ode mnie 5..
|
|
#2524 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Burning Man - Rety, dawno nie oglądałam tak smutnego filmu, depresją wieje na odległość - nie znaczy to, że mi się nie podobał. Był naprawdę piękny. Co prawda troszkę się dłużył, ale oceniam na 8/10
Mój brat niedźwiedź 2 - Uważam, że pierwsza część była o wiele lepsza. Ogólnie spoko, ładne piosenki, wartości (jak to disney) 6/10
|
#2525 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
I tez uwazam,ze pierwsza czesc lepsza.Daje 7/10 A wczoraj ogladalysmy razem Krola Lwa 9/10 Uwielbiam Disneya
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Kieł - ciężki, ale warty obejrzenia film. Nie do końca podobała mi się realizacja, ale wszystko nadrabia fabuła - świetny i jednocześnie chory pomysł. Pokazuje jak wygląda totalne zniewolenie swojej rodziny, życie w szczelnym mikroświecie pod tresurą i do czego to prowadzi. Film z sensem, ale jak już pisałam ciężki, momentami może i zszokować.
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez dzis kino familijne i Krol lew
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
"Madagaskar 3"- po raz kolejny ta animacja mnie nie zawiodła
A pamiętam jeszcze jak kiedyś czytając o tej bajce myślałam, że będzie nudne, bardziej dla dzieciaków. Dobre teksty, zwłaszcza Martiego ( Ciekawe też postaci cyrkowe, np ten lew morski, zabawny głos i rozwalało mnie szczególnie "trapezo americano" Nie żałuję pieniędzy wydanych na bilet
|
|
|
|
#2529 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mam go na liscie filmow do obejrzenia z corka Mam nadzieje,ze dla nas bedzie to taka sama przyjemnosc jak dla ciebie
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem, jest to dobra animacja zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Jak pójdziesz teraz, to raczej nie będzie też już "dzikich tłumów", u nas była może niecała połowa sali (sala oczywiście duża, ale na pewno dużo mniej niż wcześniej, w sierpniu). Moje cioteczne rodzeństwo też podobno było i również im się podobało ![]() Aaa, i świetne efekty 3D według mnie, więc dobrze, że wybraliśmy z facetem taki seans Jemu też się podobało
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-09-01 o 14:11 |
|
|
|
|
#2531 |
|
Rozeznanie
|
SZCZĘŚCIARZ - polecam historia mlodego weterana wojennego ktory znajduje na wojnie zdjecie kobiety, uwaza ze ona go ochronila i dzieki niej przetrwal wojne, po poworcie do domu postanawia odszukac kobiete i jej podziekowac
|
#2532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chętnie pójdę, bo właśnie szukałem czegoś na niedzielę |
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
taaak! przepraszam bardzo, pomyliłam się i napisałam że włoską oglądałam a to hiszpańska
aktor nieziemski ![]()
|
|
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
Zakochani w Rzymie - moim zdaniem bardzo przyjemny filmik. Można się było troszkę pośmiać oraz nasycić oczy widokami pięknego Rzymu.
Inny niż Paryż czy Barcelona Allena, bo tamte to raczej takie obyczajowe, a ten ma elementy komediowe. Ogólnie polecam ![]() ![]()
|
|
|
|
#2535 |
|
Konto usunięte
|
Skóra, w której żyję - film Almodovara z zaskakującą historią, bardzo ciekawy. Nie ma może jakiegoś głębokiego przesłania, ale warto zobaczyć. 9/10
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Królewna Śnieżka i Łowca - taka bajeczka w sumie, żeby raz zobaczyć i zapomnieć. Ode mnie dostaje : 6/10
|
|
#2537 |
|
Konto usunięte
|
The Expendables 2 (2012) - jest dobrze, nie żałuję pójścia do kina, ale pierwsza cześć w moim odczuciu była dużo lepsza. Nie rozczarowałam się, szczególnie, że po raz pierwszy mieliśmy z TŻ całą salę kinową tylko dla siebie (ale nam się udało
), ale nastawiałam się na więcej, znacznie więcej.
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
"Mój przyjaciel Hachiko" 11/10
piękny,piękny,piekny
|
#2539 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
A mi sie calkiem ten film nie podobal.0/10
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja na tym beczałam to się w głowie nie mieści cudowny film ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- typowy film romantyczny typu 'obejrzeć i zapomnieć', jak dla mnie oczywiście ![]() Obejrzałam: 28 tygodni później (5/10) - pierwsza połowa była dobra, ciekawa, a potem to już oglądanie jednym okiem.. ![]() W.E. (8/10) - bardzo dobry film, aż dziw bierze, że to robota Madonny Mroczne cienie (4/10) - wszystko co najlepsze można było zobaczyć w zwiastunie.. ani śmieszne, ani ciekawe. Fajna scenografia, efekty, charakteryzacja, no i Deep - pozostawiający wiele do życzenia, ale bez niego byłaby bieda Burton zachwyca pomysłami, zaciekawia na wejściu, a potem jest klapa..
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-09-02 o 17:26 |
|
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam wczoraj na Niezniszczalnych 2 i na prawdę nieźle się bawiłam, duuużo dobrej akcji połączonej z sensacją i szczyptą specyficznego humoru. Muszę przyznać, że podziwiam ich za to, że ci panowie mają straszny dystans do siebie, bo w filmie robią sobie z siebie nawzajem jaja, podejrzewam że było też na planie zdjęciowym. Generalnie jestem też pod wrażeniem tego, że w jednym filmie można obejrzeć wszystkich twardzieli kina i mimo podeszłego wieku niemal większości z nich, dają radę i to nieźle. Było kilka scen w których płakałam ze śmiechu i jakbym miała okazję to obejrzałabym to jeszcze raz. No i najważniejsze, "dwójka" jest zdecydowanie bardziej hardkorowa, pod tym względem, że jest w niej więcej akcji (czytaj walki wręcz, rozlewu krwi, zabawy z bronią i ciężkim sprzętem), ale ma się wrażenie, że cały ten film jest po prostu jednym wielkim żartem, tak jakby ci wszyscy aktorzy mieli się zaraz roześmiać w twarz oglądającego, co moim zdaniem jest genialne, bo tak jak wspomniałam, faceci mają do siebie ogromny dystans, żeby robić sobie z siebie jaja, zwłaszcza Arni
Tak więc czekam na 3 część 8/10 za akcję, 10/10 za poczucie humoru
|
|
|
|
#2542 |
|
Przyczajenie
|
"Musimy porozmawiać o Kevinie" - pomysłowy i ciekawy temat, ale wiało mi troszeczkę nudą.. 7/10
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
The Divide (7/10) - mocny, brutalny, momentami obrzydliwy, ale jednocześnie ( co niesamowicie ważne przy tego typu produkcjach!) nie kiczowaty film. Pojawiło się kilka niedomówień i abstrakcyjnych, niedopracowanych elementów, ale mimo to film mnie poruszył. Przerażająca wizja tego co może stać się z człowiekiem w takiej sytuacji w jakiej znaleźli się bohaterowie. Co najgorsze, myślę że całkiem prawdopodobna i chyba to przeraża najbardziej.. Polecam osobom o mocniejszych nerwach
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
"Jak urodzić i nie zwariować" - jak dla mnie świetna komedia, dawno się tak nie uśmiałam.
8/10
|
|
#2545 |
|
Wtajemniczenie
|
Mechanik - bardzo mi się spodobał. Ciekawa fabuła i rosnące napięcie, zaskoczył mnie
.
|
#2546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Iris - świetna kreacja J.Dench i K.Winslet. Spodziewałam się trochę więcej biografii w biografii, gdyż twórcy skupili się jedynie na pokazaniu ostatnich lat i choroby Iris oraz ukazaniu różnic charakterologicznych pomiędzy małżonkami. Obserwujemy jak osoba, dla której całe życie toczy się wokół słów (była pisarką i nauczycielem akademickim) zostaje pokonana przez Alzheimera. 7/10 |
|
|
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Marzyciele - Bernardo Bertolucciego
|
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
A u nas był w weekend "Artysta". Nie byliśmy w kinie i długo czekaliśmy na dvd, żeby obejrzeć. Teraz już nic nie powiem, bo naprawdę, zasłużył na te wszyskie oscary.
|
|
|
|
#2549 |
|
Gang Iren
|
Moj przyjaciel Hachiko- 7/10,ogladalam z corka,beczalysmy razem.Ladny film,o przyjazni miedzy psem a czlowiekiem,jednak troszke nudnawy,mozna to bylo opowiedziec w 40 minut.
|
#2550 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio - Batman. The Dark Knight Rises - świetny! Piękna rola Toma Hardy`ego, niesamowity jako bad boy! Christian Bale, Michael Cain i Gary Oldman to klasa sama w sobie. Bardzo fajna rola Marion Cotiliard, coraz bardziej ją lubię. Dla mnie 9/10
Niezniszczalni 2 - widowiskowe kino akcji, fajne efekty, świetni twardziele i szczypta humoru. Nie ważne co by się działo i jaka by była fabuła, jak jest taka śmietanka gwiazd to warto to obejrzeć . 8/10 Cabin in the Woods - oglądałam przede wszystkim ze względu na Chrisa Hemswortha. Na pewno jest to coś innego, coś czego się nie spodziewałam. Trochę dziwne, przerysowane .. ale dobrze się oglądało. 7/10
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

). Obejrzeć można, bo to solidna nawalanka, ale powstało już wiele lepszych filmów tego typu.

A pamiętam jeszcze jak kiedyś czytając o tej bajce myślałam, że będzie nudne, bardziej dla dzieciaków. Dobre teksty, zwłaszcza Martiego (
Ciekawe też postaci cyrkowe, np ten lew morski, zabawny głos i rozwalało mnie szczególnie "trapezo americano" 

), ale nastawiałam się na więcej, znacznie więcej.

.