|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Ale Wy pędzicie
.Tak właśnie myśle ile wasze dzieciaczki ważyły w 33/34 tyg? Bo nie wiem czy mój dobrze waży ![]() Kurcze dziewczyny macie też takie cos? Ze robi Wam sie z boku(mi po prawej stronie)taka gulka,że aż boli to chwile tak kilka razy? Jakby dzidzia sie tak mocno wypychała momentami. Bo bole podbrzusza to nie tylko mi dokuczaja. Widziałam,że mamy kolejnego maluszka gratulacje!Konczi kochana oby Dusi minęły kolki,mój synek nie miał,więc nie wiem co to znaczy i jak postępować. Czekam niecierpliwie na kolejne maluszki .Do jutra
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się tylko pożalić, że nie służą nam huggiesy newborny..
Mała ma strasznie odparzoną dupcię , a nawet miejsce przy nóżkach i brzuszku - gdzie kończą się pampki.Z 78szt. zużyliśmy może niecałe 20szt.. ![]() Więc z dniem dzisiejszym wracamy do Pampersów. Jeżeli sytuacja nadal taka będzie, choć przy nich nic nie zauważyliśmy to próbujemy z Happy. W końcu w szpitalu nic Jej po nich nie było
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam dziś na IP na ktg, bo coś mały się mało ruszał i miałam wrażenie, że tętno mu słabnie (mam detektor tętna, ale bez licznika).
Na szczęście rozszalał się od razu na ktg. Ale zdziwiłam się, że tętno może tak szaleć od 125 do 170 i to normalne Czynności skurczowej brak... Jakieś pojedyncze 40 wyszły, ale to chyba od ruchów. Szyjkę mam zamkniętą, 2 cm. Także raczej nie rodzę w najbliższym czasie... ![]() Pierwsza moja panika w tej ciąży
|
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja spać nie mogieeeeeee
|
|
|
|
#4325 |
|
Konto usunięte
|
iwoncia z moim cisnieniem w porządku.rzadko mam jakies wyższe.chyba że wleze gdzies po schodach albo sie zdenerwuje.łykam amlozek 5mg.tyle że ja nie mam tego nadcisnienia od ciąży tylko przedciązowe
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Dzisiaj całą noc się rzucałam po łóżku. Jakoś średnio wyspana jestem. Za chwile zmykam do laboratorium, a potem do gina.
Gda, dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze.
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Witam się z rana - i od razu gratuluję wszystkim Mamusiom i ich Maluszkom, które są już z nami na świecie Postaram się wszystko ponadrabiać. Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję nowych tygodni - u nas dziś mamy już 38 tydzień - coraz bliżej do wielkiego dnia. Ach zazdroszczę już mamusiom, które mają Dzieci po tej stronie brzuszka - nie mogę się już doczekać naszej Julki. I ta końcówka ciąży jest trochę uciążliwa - rozchodzi mi się spojenie łonowe i chodzę jak pingwin - uczucie nieprzyjemne..., w nocy wstaję średnio co 3 godziny na siusiu, a potem znaleźć dogodną pozycję do spania - graniczy z cudem - staram się leżakować na lewym boku, bo Mała ma tu kręgosłup i tak mi najwygodniej - jak położę się na prawy to Mała kopie i daje spać, a na plecach ciężko mi oddychać. Ach żeby już był 25 wrzesień. |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski . Ja leze i czekam aż poczuje małego bo przez noc kompletnie się nie ruszał ;(
Gda to super że tetno w porządku . Mi ostatnio polozna mówiła że norma jest od 120-160.
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my jemy śniadanko czekam aż sie mały poruszy,bo od rana siedzi cicho już mam jakieś wkręty:p.
|
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
![]() Wczoraj probowalam cos do Was skrobnac i sie nie udalo. Wygraly dzieciaczki ![]() Moj maz teraz ma mase pracy i w nocy jestem sama z dwojka, a w dzien pomaga mi mama. Ale musze powiedziec, ze jestem bardzo spokojna. Spimy we trojke ![]() Kubus to glodomorek maly. Poprzedniej nocy jadl co 1,5 godziny. Dzisiaj bylo lepiej. niestety zaczyna miec delikatne bole brzuszka. Ale wystarczy chwilke pomasowac i sie uspokaja. to chyba moja wina bo nie bardzo zwracam uwage na to co jem. Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Mój malutki się poruszył
sprawdziłam sobie tętno detektorem i ma ponad 140 powiedziałam mu,że ma o 6 sie mamusi meldować. Teraz sie wierci a ja ide wstawić pranie
|
|
|
|
#4332 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
To dobrze
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze wszystko okej Cytat:
No właśnie norma 120-160 a mój miał poniżej. ehhh Ja dzisiaj miałąm pierwszy dzień gdzie ja zaowizłam Zuzkę z Jasiem i wyszło nawet sie jakoś ogarneliśmy w domku, Jedynie co muszę kupić to ten śpiwór dla Jasia bo go wtedy tylko w to wpakuje czapkę założe i tak bedzie najszybciej. wiec dzisiaj shopping time
|
||
|
|
|
#4334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Paula odstawiona do przedszkola a ja w końcu w pracy Nocka spokojna, do wstawania na siku się przyzwyczaiłam. Bardziej denerwuje mnie ścierpnięte biodro.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo często słyszałam opinie że Huggiesy odparzają. Pauli po prostu przeciekały. Tylko raz kupiłam. |
||||
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie skoki to norma????? Jak mi na ktg tak skoczyło w dwóch miejscach to mi potem 5 razy w ciągu dnia podłączali , tylko potem już nie skakało ani razu. 125 to nisko bardzo. Mój miał 140-150. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36287348]iwoncia z moim cisnieniem w porządku.rzadko mam jakies wyższe.chyba że wleze gdzies po schodach albo sie zdenerwuje.łykam amlozek 5mg.tyle że ja nie mam tego nadcisnienia od ciąży tylko przedciązowe[/QUOTE] Ja też przed ciążą miałam zawsze nadciśnienie a teraz jestem ciągle kłębkiem nerwów przez zbliżający sie poród i mam ponad granicami to ciśnienie a w szpitalu ani zmiany leku ani zwiększenia go. No nic, mam nadzieje że rzucawki nie dostane a tż na nocki dziś zaczyna chodzić a ja sama w domu bede - ehhhh
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() niewyspałam się mała mi w nocy wszystkie narzady przestawiała. Czy Wy śpicie tylko na lewym boku? mi brakuje spania na brzuchu, no w żadnej innej pozycji mi niewygodnie...nadrabiam wczorajszy wieczór Cytat:
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
byla wizyta i do sasiadki ktora ma taka sama sytuacje ordynator stwierdzil ze bierze ja do badania i prawdopodobnie na porodowke,chyba musiala dac w lape,ze sie nia ktos zainteresowal bez kitu.Ze mna jak zwykle nie wiadomo,nic mi nikt nie powiedzial.Leze juz 9ty dzien i coraz bardziej zastanawiam sie po co
niby ze jak cos mi sie stanie to bede na miejscu,ale skoro ja mowie ze cos mi sie dzieje ze leje mi sie duzo wod a nikt nie reaguje to rownie dobrze moge w domu pie...lic sobie tak do sciany. Pozatym w domu tez moge jesc antybiotyki,niewiem czy uda mi sie faktycznie wytrzymac tydzien bo ja daje sobie max do srody i jak nikt sie nie zlituje i nie wezmie na badania to naprawde chyba pojde do domu.
|
|
|
|
#4339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a dlczego wlasciwie nie chca Ci zmienić leku skoro Ci sie nie normuje przy tym co teraz bierzesz.ja to zawsze z moja nefrolożka kombinowałam żeby dopasowac idealnie a z nockami to znam ten ból bo już mąż też pracuje na takie zmiany no ale w takim przypadku biore taxi i jade,daje mu znac a on do mnie przyjezdza.taki mamy ukałd ![]() nie napędzaj się tak w tym pesymizmie.bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
wiam się, przepraszam ze się nie udzielam ale mam jakieś słabe dni, podczytuję regularnie, chciałąm się tylko podzielić info., iż jeśli któraś z WAS jest zainteresowana kupnem ręcznego laktatora to ja wczoraj kupiłam w tesco babyono za 24 zł przecenieony z 99zł, nie wiem czy warto ale się pokusiłam
Dearlie miałąm Ci dac znać o wózku - dalej nie zdecydowaliśmy ( dobrze ze fotelik mamy maxi Cosi) rozważamy między laretem a nowym tutkiem tym TAmbero - cena praktycznie identyczna
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
sa dni gdzie mam suchutko,nic sie nie dzieje ale 2 razy mialam tak,ze nawet lozko bylo troche mokre.Ostatnie usg bylo jakies 7 dni temu,fajnie co nie?
|
|
|
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie boje upomniec o cokolwiek a juz napewno zrobic awanture,ja tu jeszcze musze tydzien spedzic,wiec nie chce zeby mnie zle traktowali,bo pielegniarki i polozne akurat mam zlote.
zobaczymy co powiedza tej kolezance czy ja dadza na porodowke czy nie |
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja szykuje sie na te ktg ![]() w noicy bolal mnie brzuch a rano odeszedl fragment czopa. mam numer do niegrzeczne ale moze ktoras jeszce by mi podala swój?
|
#4346 |
|
Rozeznanie
|
wysyłam na priv i trzymam kciuki za sprawny poród
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona kochana,weź upomnij sie o swoje prawa,ale poproś Tż niech pójdzie i stanowczo porozmawia z lekarzem. Mój mąż to już dawno by biegał za lekarzem i żądał badań. Lekceważą Cie i skoro od 7 dni nikt Cie nie badał to ciekawe skąd wiedzą co z dzieckiem,idioci. mój malutki buszuje,a ja siedzie i mam problem z obiadem
nie wiem co ugotować. Mój mąż ma zmiany od 10 do 18 to caly dzien jestesmy sami . Asiulka gratuluje organizacji Konczi jak malutka po nocy??
|
|
|
|
#4348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Anusia ja dopiero USG będę miała w czwartek i to własnie jest 33/34 tydzień. 3 tygodnie temu mała ważyła 1900 gram. Ale z tego co pamiętam to Twój synuś chyba dobrze ważył jak na ten okres.
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
dzieki
dzwonilam do szpitala potwierdzic,ze bede na ktg o 11 no i kazali torbe juz wziazc,takze trzymajcie kciuki pliss
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

.

Mała ma strasznie odparzoną dupcię 
to próbujemy z Happy. W końcu w szpitalu nic Jej po nich nie było 

dobrze ze wszystko okej 
mała mi w nocy wszystkie narzady przestawiała. Czy Wy śpicie tylko na lewym boku? mi brakuje spania na brzuchu, no w żadnej innej pozycji mi niewygodnie...
niby ze jak cos mi sie stanie to bede na miejscu,ale skoro ja mowie ze cos mi sie dzieje ze leje mi sie duzo wod a nikt nie reaguje to rownie dobrze moge w domu pie...lic sobie tak do sciany. Pozatym w domu tez moge jesc antybiotyki,niewiem czy uda mi sie faktycznie wytrzymac tydzien bo ja daje sobie max do srody i jak nikt sie nie zlituje i nie wezmie na badania to naprawde chyba pojde do domu.