Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-02, 23:09   #4321
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Ale Wy pędzicie.
Tak właśnie myśle ile wasze dzieciaczki ważyły w 33/34 tyg? Bo nie wiem czy mój dobrze waży

Kurcze dziewczyny macie też takie cos? Ze robi Wam sie z boku(mi po prawej stronie)taka gulka,że aż boli to chwile tak kilka razy? Jakby dzidzia sie tak mocno wypychała momentami.
Bo bole podbrzusza to nie tylko mi dokuczaja.

Widziałam,że mamy kolejnego maluszka gratulacje!

Konczi kochana oby Dusi minęły kolki,mój synek nie miał,więc nie wiem co to znaczy i jak postępować.

Czekam niecierpliwie na kolejne maluszki.
Do jutra

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 23:53   #4322
colds
Zakorzenienie

Chciałam się tylko pożalić, że nie służą nam huggiesy newborny.. Mała ma strasznie odparzoną dupcię , a nawet miejsce przy nóżkach i brzuszku - gdzie kończą się pampki.
Z 78szt. zużyliśmy może niecałe 20szt..
Więc z dniem dzisiejszym wracamy do Pampersów. Jeżeli sytuacja nadal taka będzie, choć przy nich nic nie zauważyliśmy to próbujemy z Happy. W końcu w szpitalu nic Jej po nich nie było
Stary 2012-09-03, 00:54   #4323
gda
Zakorzenienie

A ja byłam dziś na IP na ktg, bo coś mały się mało ruszał i miałam wrażenie, że tętno mu słabnie (mam detektor tętna, ale bez licznika).

Na szczęście rozszalał się od razu na ktg. Ale zdziwiłam się, że tętno może tak szaleć od 125 do 170 i to normalne

Czynności skurczowej brak... Jakieś pojedyncze 40 wyszły, ale to chyba od ruchów.

Szyjkę mam zamkniętą, 2 cm. Także raczej nie rodzę w najbliższym czasie...

Pierwsza moja panika w tej ciąży
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 02:41   #4324
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja spać nie mogieeeeeee

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 06:34   #4325
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Słuchaj a jak tam Twoje ciśnienie?
Możesz powiedzieć jakie miewasz i co za leki bierzesz żeby je obniżyć?
iwoncia z moim cisnieniem w porządku.rzadko mam jakies wyższe.chyba że wleze gdzies po schodach albo sie zdenerwuje.łykam amlozek 5mg.tyle że ja nie mam tego nadcisnienia od ciąży tylko przedciązowe
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 06:44   #4326
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Dzisiaj całą noc się rzucałam po łóżku. Jakoś średnio wyspana jestem. Za chwile zmykam do laboratorium, a potem do gina.

Gda, dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 07:50   #4327
asiejka86
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
Witam się z rana - i od razu gratuluję wszystkim Mamusiom i ich Maluszkom, które są już z nami na świecie Nie miałam ostatnio weny i chęci, żeby odpalać komputer i być na bieżąco na wizażu.
Postaram się wszystko ponadrabiać.
Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję nowych tygodni - u nas dziś mamy już 38 tydzień - coraz bliżej do wielkiego dnia.
Ach zazdroszczę już mamusiom, które mają Dzieci po tej stronie brzuszka - nie mogę się już doczekać naszej Julki. I ta końcówka ciąży jest trochę uciążliwa - rozchodzi mi się spojenie łonowe i chodzę jak pingwin - uczucie nieprzyjemne..., w nocy wstaję średnio co 3 godziny na siusiu, a potem znaleźć dogodną pozycję do spania - graniczy z cudem - staram się leżakować na lewym boku, bo Mała ma tu kręgosłup i tak mi najwygodniej - jak położę się na prawy to Mała kopie i daje spać, a na plecach ciężko mi oddychać. Ach żeby już był 25 wrzesień.
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 07:50   #4328
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuski . Ja leze i czekam aż poczuje małego bo przez noc kompletnie się nie ruszał ;(

Gda to super że tetno w porządku . Mi ostatnio polozna mówiła że norma jest od 120-160.
Stary 2012-09-03, 07:56   #4329
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry my jemy śniadanko czekam aż sie mały poruszy,bo od rana siedzi cichojuż mam jakieś wkręty:p.

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-03, 08:23   #4330
katiem
Wtajemniczenie

czesc kochane
Wczoraj probowalam cos do Was skrobnac i sie nie udalo. Wygraly dzieciaczki

Moj maz teraz ma mase pracy i w nocy jestem sama z dwojka, a w dzien pomaga mi mama. Ale musze powiedziec, ze jestem bardzo spokojna. Spimy we trojke

Kubus to glodomorek maly. Poprzedniej nocy jadl co 1,5 godziny. Dzisiaj bylo lepiej. niestety zaczyna miec delikatne bole brzuszka. Ale wystarczy chwilke pomasowac i sie uspokaja. to chyba moja wina bo nie bardzo zwracam uwage na to co jem.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcialam tylko przekazac wiadomosci od Agnes21 - dzisiaj o 5 rano przez cc przyszla na swiat Alicja - panie czuja sie dobrze i odpoczywaja obecnie.
Gratuluje dzieciaczka

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:23   #4331
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Mój malutki się poruszyłsprawdziłam sobie tętno detektorem i ma ponad 140 powiedziałam mu,że ma o 6 sie mamusi meldować. Teraz sie wierci a ja ide wstawić pranie

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-03, 08:24   #4332
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuski . Ja leze i czekam aż poczuje małego bo przez noc kompletnie się nie ruszał ;(
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry my jemy śniadanko czekam aż sie mały poruszy,bo od rana siedzi cichojuż mam jakieś wkręty:p.
I jak dziewczyny? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Mój malutki się poruszyłsprawdziłam sobie tętno detektorem i ma ponad 140 powiedziałam mu,że ma o 6 sie mamusi meldować. Teraz sie wierci a ja ide wstawić pranie
Ufff To dobrze
Stary 2012-09-03, 08:44   #4333
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja byłam dziś na IP na ktg, bo coś mały się mało ruszał i miałam wrażenie, że tętno mu słabnie (mam detektor tętna, ale bez licznika).

Na szczęście rozszalał się od razu na ktg. Ale zdziwiłam się, że tętno może tak szaleć od 125 do 170 i to normalne

Czynności skurczowej brak... Jakieś pojedyncze 40 wyszły, ale to chyba od ruchów.

Szyjkę mam zamkniętą, 2 cm. Także raczej nie rodzę w najbliższym czasie...

Pierwsza moja panika w tej ciąży
Kiedyś musi być ten pierwszy raz dobrze ze wszystko okej
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Gda to super że tetno w porządku . Mi ostatnio polozna mówiła że norma jest od 120-160.
i jak tam lepiej?? Odezwał się jaśko? te Jasie to nam lubieją takie figle płatać.

No właśnie norma 120-160 a mój miał poniżej. ehhh

Ja dzisiaj miałąm pierwszy dzień gdzie ja zaowizłam Zuzkę z Jasiem i wyszło nawet sie jakoś ogarneliśmy w domku, Jedynie co muszę kupić to ten śpiwór dla Jasia bo go wtedy tylko w to wpakuje czapkę założe i tak bedzie najszybciej. wiec dzisiaj shopping time
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:50   #4334
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Paula odstawiona do przedszkola a ja w końcu w pracy Nocka spokojna, do wstawania na siku się przyzwyczaiłam. Bardziej denerwuje mnie ścierpnięte biodro.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Zaczynam powoli mieć dosyć ciąży... Czuję się jak niepełnosprytna :/ Nawet z łóżka mi ciężko wstać bez pomocy TŻta, już nie wspominając o chodzeniu, gdzie po 10 minutach mam zadyszkę jakbym co najmniej godzinę biegła.... Kiedy to się skończy....?
Hmmmm kiedy? Na pewno jak urodzisz

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mała ma fazę aktywności całodziennej i wymiękam przy niej .. w dodatku kolki ją nie opuszczają ...
Biedna Adusia, ja jak na razie niewiem co to kolki, Paula nie miała, ciekawe jak bedzie z Matim.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Jest jedno, co mnie niepokoi
Na samej górze brzucha mam takie palące uczucie, jakby mnie coś piekło w środku. Zdarza się to ostatnio coraz częściej. Co to może być?
tez tak mam i z Paulą też miałam. Niewiem co to, ale to normalne.

Cytat:
Kurcze dziewczyny macie też takie cos? Ze robi Wam sie z boku(mi po prawej stronie)taka gulka,że aż boli to chwile tak kilka razy? Jakby dzidzia sie tak mocno wypychała momentami.
Bo to kolanko albo łokieć czy stopa malucha. Też mi tak wypycha i też z prawej strony. Najgorzej jak tak jeszcze przeciąga i ta kulka tak wędruje wystająca.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chciałam się tylko pożalić, że nie służą nam huggiesy newborny.. Mała ma strasznie odparzoną dupcię , a nawet miejsce przy nóżkach i brzuszku - gdzie kończą się pampki.
Z 78szt. zużyliśmy może niecałe 20szt..
Bardzo często słyszałam opinie że Huggiesy odparzają. Pauli po prostu przeciekały. Tylko raz kupiłam.
Stary 2012-09-03, 08:51   #4335
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

takie skoki to norma?????
Jak mi na ktg tak skoczyło w dwóch miejscach to mi potem 5 razy w ciągu dnia podłączali , tylko potem już nie skakało ani razu.
125 to nisko bardzo.
Mój miał 140-150.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36287348]iwoncia z moim cisnieniem w porządku.rzadko mam jakies wyższe.chyba że wleze gdzies po schodach albo sie zdenerwuje.łykam amlozek 5mg.tyle że ja nie mam tego nadcisnienia od ciąży tylko przedciązowe[/QUOTE]

Ja też przed ciążą miałam zawsze nadciśnienie a teraz jestem ciągle kłębkiem nerwów przez zbliżający sie poród i mam ponad granicami to ciśnienie a w szpitalu ani zmiany leku ani zwiększenia go.
No nic, mam nadzieje że rzucawki nie dostane a tż na nocki dziś zaczyna chodzić a ja sama w domu bede - ehhhh
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:55   #4336
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
takie skoki to norma?????
Jak mi na ktg tak skoczyło w dwóch miejscach to mi potem 5 razy w ciągu dnia podłączali , tylko potem już nie skakało ani razu.
125 to nisko bardzo.
Mój miał 140-150.
Dla Ciebie 125 to nisko a to wyobraź sobie mój stres kiedy u Młodego ledwo dobijało do 110.. średnio było 100. Na szczescie urodził się zdrowy ale warto to ktg pod koniec ciązy robić. i także robić z siebie panikarę. tu chodzi o nasze dzieci
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:57   #4337
martusia26
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
niewyspałam się mała mi w nocy wszystkie narzady przestawiała. Czy Wy śpicie tylko na lewym boku? mi brakuje spania na brzuchu, no w żadnej innej pozycji mi niewygodnie...
nadrabiam wczorajszy wieczór
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
na mojego małżonka szkoda mi słów. Fakt, że po porodzie zrobiłam się mega kłótliwa i drobiazg jest mnie w stanie niemiłosiernie wkurzyć, ale on zamiast ustąpić, to zaczyna swoje "wywody" i robi się awantura... ech... coraz częściej zastanawiam się nad złożeniem wniosku o rozwód. Bo w życiu powinno się być szczęśliwym, nie?
a ja z nim od jakiegoś czasu szczęśliwa nie jestem.
był przy porodzie, ale gdybym nie zadzwoniła, żeby przyjechał, to siedziałby w domu i liczył na tel. Bo tak się umawialiśmy. A to, że wiedział, że gdy byłam podłączana pod ktg co godzinę, to musiałam wyłączać tel. i jak od 14 non stop leżałam pod ktg i dopiero o 18 łaskawie mi położna pozwoliła do męża zadzwonić, to pewnie by się nie domyślił, że coś się dzieje i sam by się nie pojawił, ani na oddział nie zadzwonił.
Po wyjściu ze szpitala liczyłam na kwiaty (naiwne nie?) ale oczywiście nic nie było. Prz ostatniej kłótni o bzdurę, gdy mu to wypomniałam (pamiętliwa zołza ze mnie) to usłyszałam, że na kwiaty trzeba sobie zasłużyć. Generalnie od pt jest fatalnie między nami i się do siebie nie odzywamy... Ciężka atmosfera i gdyby nie Mała, spakowałabym walizki i tyle by mnie widział.
no łzy mi w oczach stanęły, co za cham kobieta się namęczyła żeby dziecko urodzić, a on mówi że sobie nie zasłużyła...brak mi słów
Stary 2012-09-03, 09:06   #4338
zielona1911
Zakorzenienie

byla wizyta i do sasiadki ktora ma taka sama sytuacje ordynator stwierdzil ze bierze ja do badania i prawdopodobnie na porodowke,chyba musiala dac w lape,ze sie nia ktos zainteresowal bez kitu.Ze mna jak zwykle nie wiadomo,nic mi nikt nie powiedzial.Leze juz 9ty dzien i coraz bardziej zastanawiam sie po co niby ze jak cos mi sie stanie to bede na miejscu,ale skoro ja mowie ze cos mi sie dzieje ze leje mi sie duzo wod a nikt nie reaguje to rownie dobrze moge w domu pie...lic sobie tak do sciany. Pozatym w domu tez moge jesc antybiotyki,niewiem czy uda mi sie faktycznie wytrzymac tydzien bo ja daje sobie max do srody i jak nikt sie nie zlituje i nie wezmie na badania to naprawde chyba pojde do domu.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:17   #4339
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
byla wizyta i do sasiadki ktora ma taka sama sytuacje ordynator stwierdzil ze bierze ja do badania i prawdopodobnie na porodowke,chyba musiala dac w lape,ze sie nia ktos zainteresowal bez kitu.Ze mna jak zwykle nie wiadomo,nic mi nikt nie powiedzial.Leze juz 9ty dzien i coraz bardziej zastanawiam sie po co niby ze jak cos mi sie stanie to bede na miejscu,ale skoro ja mowie ze cos mi sie dzieje ze leje mi sie duzo wod a nikt nie reaguje to rownie dobrze moge w domu pie...lic sobie tak do sciany. Pozatym w domu tez moge jesc antybiotyki,niewiem czy uda mi sie faktycznie wytrzymac tydzien bo ja daje sobie max do srody i jak nikt sie nie zlituje i nie wezmie na badania to naprawde chyba pojde do domu.
Zielona, ty się zapytaj ordynatora kiedy ty będziesz miała badania ??? nie wiem czy z sączącymi się wodami chciałabym wyjść ze szpitala...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:17   #4340
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Ja też przed ciążą miałam zawsze nadciśnienie a teraz jestem ciągle kłębkiem nerwów przez zbliżający sie poród i mam ponad granicami to ciśnienie a w szpitalu ani zmiany leku ani zwiększenia go.
No nic, mam nadzieje że rzucawki nie dostane a tż na nocki dziś zaczyna chodzić a ja sama w domu bede - ehhhh
ja to bez leków bym dawno padła.od 19 roku życia biore leki na nadcisnienie.kiedys mi skoczyło do 220/180 i wylądowałam na ip.myślałam że sie pożegnam z tym światem.u Ciebie jest chyba troche inaczej bo Ty zaczełaś je leczyć dopiero w ciązy,tak?
a dlczego wlasciwie nie chca Ci zmienić leku skoro Ci sie nie normuje przy tym co teraz bierzesz.ja to zawsze z moja nefrolożka kombinowałam żeby dopasowac idealnie

a z nockami to znam ten ból bo już mąż też pracuje na takie zmiany no ale w takim przypadku biore taxi i jade,daje mu znac a on do mnie przyjezdza.taki mamy ukałd
nie napędzaj się tak w tym pesymizmie.bedzie dobrze
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:25   #4341
coventry
Raczkowanie

wiam się, przepraszam ze się nie udzielam ale mam jakieś słabe dni, podczytuję regularnie, chciałąm się tylko podzielić info., iż jeśli któraś z WAS jest zainteresowana kupnem ręcznego laktatora to ja wczoraj kupiłam w tesco babyono za 24 zł przecenieony z 99zł, nie wiem czy warto ale się pokusiłam
Dearlie miałąm Ci dac znać o wózku - dalej nie zdecydowaliśmy ( dobrze ze fotelik mamy maxi Cosi) rozważamy między laretem a nowym tutkiem tym TAmbero - cena praktycznie identyczna
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:29   #4342
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Zielona, ty się zapytaj ordynatora kiedy ty będziesz miała badania ??? nie wiem czy z sączącymi się wodami chciałabym wyjść ze szpitala...
sa dni gdzie mam suchutko,nic sie nie dzieje ale 2 razy mialam tak,ze nawet lozko bylo troche mokre.Ostatnie usg bylo jakies 7 dni temu,fajnie co nie?
Stary 2012-09-03, 09:32   #4343
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
sa dni gdzie mam suchutko,nic sie nie dzieje ale 2 razy mialam tak,ze nawet lozko bylo troche mokre.Ostatnie usg bylo jakies 7 dni temu,fajnie co nie?
No nie fajnie, ale Zielona, ja bym już tam 5 razy awanturę zrobiła...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:39   #4344
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
No nie fajnie, ale Zielona, ja bym już tam 5 razy awanturę zrobiła...
ja sie boje upomniec o cokolwiek a juz napewno zrobic awanture,ja tu jeszcze musze tydzien spedzic,wiec nie chce zeby mnie zle traktowali,bo pielegniarki i polozne akurat mam zlote.
zobaczymy co powiedza tej kolezance czy ja dadza na porodowke czy nie
Stary 2012-09-03, 10:00   #4345
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry
ja szykuje sie na te ktg
w noicy bolal mnie brzuch a rano odeszedl fragment czopa.
mam numer do niegrzeczne ale moze ktoras jeszce by mi podala swój?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 10:07   #4346
martusia26
Rozeznanie

wysyłam na priv i trzymam kciuki za sprawny poród
Stary 2012-09-03, 10:08   #4347
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Zielona kochana,weź upomnij sie o swoje prawa,ale poproś Tż niech pójdzie i stanowczo porozmawia z lekarzem. Mój mąż to już dawno by biegał za lekarzem i żądał badań. Lekceważą Cie i skoro od 7 dni nikt Cie nie badał to ciekawe skąd wiedzą co z dzieckiem,idioci. mój malutki buszuje,a ja siedzie i mam problem z obiademnie wiem co ugotować. Mój mąż ma zmiany od 10 do 18 to caly dzien jestesmy sami. Asiulka gratuluje organizacji Konczi jak malutka po nocy??

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-09-03, 10:14   #4348
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
ja sie boje upomniec o cokolwiek a juz napewno zrobic awanture,ja tu jeszcze musze tydzien spedzic,wiec nie chce zeby mnie zle traktowali,bo pielegniarki i polozne akurat mam zlote.
Zielona ale pytałaś się rano na obchodzie czy zrobią Ci dziś USG? musisz się dopominać o swoje, bo inaczej na prawde bedziesz tak leżała do października

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Anusia ja dopiero USG będę miała w czwartek i to własnie jest 33/34 tydzień. 3 tygodnie temu mała ważyła 1900 gram. Ale z tego co pamiętam to Twój synuś chyba dobrze ważył jak na ten okres.
Stary 2012-09-03, 10:29   #4349
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jeśli Ty się nie upominasz to kto ma to zrobić. Może myślą że masz to gdzieś i dlatego Cie ignorują. Będziesz tam leżeć do usranej śmierci albo zaczniesz działać, także zepnij poślady i do ordynatora dowiedzieć się co i jak

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzien dobry
ja szykuje sie na te ktg
w noicy bolal mnie brzuch a rano odeszedl fragment czopa.
Może coś się ruszy... Czekamy na wieści
Stary 2012-09-03, 10:29   #4350
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
wysyłam na priv i trzymam kciuki za sprawny poród
dzieki

dzwonilam do szpitala potwierdzic,ze bede na ktg o 11 no i kazali torbe juz wziazc,takze trzymajcie kciuki pliss

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości