|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
a dzisiaj- wypłata
wreszcie bez odbicia raty pożyczki ale juz wiem, na co wydam te pieniądze, które wcześniej szły na ratę ![]() powoli zaczynam kompletowac rzeczy typu: pieluszki, moja wyprawka do szpitala- tak, żeby rozbic te koszty na 3-4 miesiące |
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
A je się witam dzisiejszego poniedziałku, za 20 min muszę iść do pracy a jak mi się nie chce. Najchętniej byłabym na urlopie do samego porodu. Strasznie mi się nie chce już pracować.
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporooo tego i kasiory też sporo hehe, pozniej ide do ciuchacza, moze coś fajnego upoluje
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na wypłatę muszę czekać do piątku, dziś mąż wystawi fakturę a zanim przyjdą z zagranicy i wymienimy w kantorze to będzie piątek. A muszę sobie buty kupić, mamy zamiar łóżeczko kupić i resztę ubranek, a w niedzielę jeszcze chrzciny a ja jestem chrzestną małego.
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
ale zazdroszczę tych lumpków pod nosem... ja do superowego ciucholandu mam godzine jazdy autem, także w ogóle sie nie opłaca...... bo w mojej okolicy są tak drogie, że na bazarku taniej kupuje się nowe ciuchy. A dla bobasa szukam głównie w ogłoszeniach na allegro albo tablicy
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
A ja dzisiaj 20. tydzień, czyli półmetek. Zaraz wybywamy do miasta, załatwić kilka spraw. M.in. odebrać mój pierścionek od jubilera. To nie jest zły pomysł z tym rozbijaniem kosztów, jeśli chodzi o wyprawkę, torbę szpitalną itp itd, chyba też zacznę tak robić, żeby nie musieć później wydawać na raz dużej kasy.
|
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w dobrym nastroju. Chociaż czytając waszą rozmowę o trudach macieżyństwa trochę popłakałam, ale tak w dobrym sensie
Dziękuję za życzenia . Wczoraj przyszła mam iprzyniosła mi pierwsze rzeczy dla maleństwa: ręczniczek kąpielowy, przybory do czesania i paznokci, oraz 5 uszytych tetrowych pieluszek. Kupiła materiał i uszyła sama, gdzieś sklep się likwidował i za materiał tetrowy i materiała na pościel dla maleństwa (nie zdążyła uszyć, więc przyniesie następnym razem) zapłaciła 40 zł. Także jeden pełny komplet pościeli będę miała z głowy . Już nie mogę się doczekać następnego poniedziałku, będę buszować po sklepach Bokeh gratulację, a pierścionek śliczny .Lenova oszczędzają się i wszystko będzie dobrze Dziewczyny fajne brzuszki wstawiłyście , ja to zwyczajnie leniwa jestem bo musiałabym laptopa wyciągać, a tak mi się nie chceeeee
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
faktycznie taka lista to super pomysl ja w tym tygodniu planuje rozglądnąć się za witryną do pokoju i byc może kupić no i chce kupić proszek dla dzidziusia zeby juz miec hehe takze z listą jeszcze poczekam ze 2 tygodnie Najwazniejsze ze ciuszkow za wiele nie potrzebuje, wiadome cos zawsze ale lumpek tez mam fajny pod nosem wiec nie bedzie drogo no i poczekam na zimowe wyprzedaze czyli pewnie styczeń i wtedy cos pokupie porzadniejszego na wyjscia
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się z rana, jakoś tak jesiennie dziś za oknem się zrobiło. Dziś nasza pierwsza rocznica ślubu Najpierw zrobię pyszny obiad, a wieczorem do kina się wybierzemy. Teraz robię pranie (ciekawe gdzie suszyć będę) Potem się wybiorę na lumpki ![]() Powodzenia w pierwszym dniu w przedszkolu dziewczyny Mój chrześniak dziś zaczyna szkołę! Ależ ten czas leci.Ale macie ładne brzuszki Gratuluję też 6 miesiąca! Rany ale to szybko zleciało! Dopiero testowanie było i pierwsze wizyty lekarskie ![]() Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krzesełko i stoliczek się jej bardzo podoba, zresztą wstawię fotki w klubie. A apropo torta to będę robić dopiero na 16, bo tak i nam i gościom pasuje Będzie z lalką syrenką, pół morze, pół piasek, napewno fotki dam. W tamtym roku zrobiłam jej taką lalę http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/...aszej-karinki- http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/...oczek-karinki/ Z Myszką Miki robiłam 2, o takie : http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/.../myszka-minnie http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/...ki-dla-nikolki |
|
|
|
|
#582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie z praniem się wstrzymuje- a chyba ze 3 pralki się uzbierało- bo pogoda nie wygląda zbyt optymistycznie... ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki witam sie w IV watku, przepraszam za znikniecie, ale mam teraz poprostu taki mlyn, ze nie mam kiedy napisac, rodzinka mi sie zwalila na glowe, przez 4 dni nie moglam wogole wejsc na wizaz ... teraz staram sie nadrobic was, ale ciezko mi to idzie, bo dopiero sklonczylam 3 czesc watku
![]() Jade na 5 dni nad jeziorko z przyjaciola na grzyby, liczymy na wielkie zbiory ... takze odezwe sie do was w przyszlym tygodniu na spokojnie ![]() Gratuluje wszystkim dziewczynka, ktore potwierdzily plec... Ja na usg dopiero 17 ide, wiec to juz bedzie polowkowe ... a teraz zmykam ... ale sie staesknilam za wami, mam nadzieje, ze bedzie w tej Trescie internet i wieczorkami, bede sobie nadrabiac
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczeta
dziekuje jeszcze raz slicznie za mile slowa przekazalam tez tż zeby uwierzyl ze kupil naprawde sliczny pierscionek ![]() Ide dzis na badanie zobaczymy moze dowiem sie plci chyba ze nie bedzie mi robic usg? Ehhh ja tez mam wiele obaw co do bycia matka, chciala bym zeby moje dziecko bylo pogodne nie uparte i nie egoistyczne bo jak czasem widze rozne dzieci i ich zachowania... Nie wiem jak uniknac tych wszystkich rzeczy?? Na co mu pozwalac na co nie, a najgorsze ze ja zawsze balam sie malych dzieci tzn nosic je na rekach.... One takie maciupkie i delikatne.... O mieszkanie tez sie martwie nie wiem gdzie bedziemy mieszkac ![]() Takie marudzenie na poczatek dnia
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny muszę się pożalić
![]() Przez to, że mojego szefa widzę raz na pół roku (mieszka na drugim końcu Polski) wysłałam mu maila: że z uwagi na brak możliwości bezpośredniego spotkania, że jestem w ciąży, że mam zamiar pracować jak najdłużej kondycja i zdrowie mi pozwolą i ble ble ble a on odpisał mi sucho: gratuluje. Wiem w sumie co miał więcej napisać, ale z drugiej strony jakoś nie wiem nie jest zadowolony, że kolejna osoba dzięki mnie będzie mu na emeryturę zarabiać
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do doświadczonych mamuś- czy warto kupowac ten specjalny ręcznik kąpielowy z kapturkiem czy to tylko kolejna "niezbędna" rzecz w maluszkowej wyprawce, którą z powodzeniem można zastąpi zwykłym ręcznikiem kąpielowym???
|
|
|
|
#588 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My już z pewnością powiemy sobie "tak!" 20 października Nie mogę się doczekać. Martwiłam się, że kasy nam nie starczy i nie zrobimy przyjęcia, ale na szczęście mama zaoferowała swoją pomoc Będzie cudnie ![]() Cytat:
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Authentic;36289356]Ja na wypłatę muszę czekać do 10-tego
QUOTE] Ja też mam obawy co do tego że urodze za wcześnie
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lepiej po ciąży wziąć ślub? Trochę tego nie rozumiem. No i u mnie uczelnia za miesiąc, także kolorowo. Pewnie będę padnięta po zajęciach, ale na szczęście w moim przypadku tylko weekendowo. Myślę, że podobnie, jak większość z nas...
|
|
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam do TŻ i w sumie dobrze mi odpisał (sam jest szefem), że nie przyburzył tylko mi pogratulował i chyba nie spodziewałam się dziesięciu uśmiechów i że to normalne że ciąża dezorganizuje prace i on sam nie jest szczęśliwy jak mu przynoszą laski zaświadczenie o ciąży. Muszę w domu mu przetłumaczyć żeby chociaż dla nich był on bardziej życzliwy ![]() mimo to po pracy wybiorę się na mini zakupy pocieszające
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
Laurka, wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#595 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja najbardziej kolek się bałam - nie było, za to nie przypuszczałam, że problemy z jedzeniem będą - są nie bałam się za to ani kąpieli, ubierania (od początku przez głowę ubranka brałam, a mąż nie chciał, tylko rozpinane, i w efekcie jak ubierał małą przez głowę on to się darła - bo jego nerwy czuła), nie schizowałam z karmieniem piersią (będzie, to super, nie będzie, to damy butlę) i pokarm był (nic to, że przeszłam na preparat mlekozastępczy bo skaza była - ale czas karmienia nie był dla mnie zmorą). Noce - jak malutka była to spałam potem nie chciała spać, a ja za póxno wpadłam na to by z nami spała. Teraz śpi sama, u siebe, ale jak marudzi to któreś z nas idzie do niej albo opna przyłazi do nas a ja idę do niej, coby ciasno nie było jak dzisiaj.Wygląd - a czemu zaniedbany? jak mi się zwyczajnie NIE chciało to się nie malowałam, bo np. tylko w domu miałam akurat danego dnia być, ale spokojnie da radę się pomalować, wykąpać (dziecko w bujaczek i do łazienki), uczesać, wyprasować. Luzik. To naprawdę jest WSZYSTKO do ogarnięcia, ale chyba trzeba sobie zaszczepić dawkę spokoju i podejścia: będzie ok. Cytat:
pierwszy uśmiech, potem chwyt, przewrót na brzuszek/plecki, siadanie, raczkowanie, wstawanie, pierwszy ząbek... Tu fajna strona:http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm i w miarę poprawnie ten rozwój napisany A hormony - gorzej mi dawały w ciągu 2 tygodni po porodzie ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
I kolejne gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, młoda w przedszkolu
|
|||||
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam listę zrobioną, jak sobie przypomnę co jeszcze to dopisuję. chciałabym w grudniu już nic nie kupować, bo wiadomo, że grudzień ciężki. A przed świętami mam zamiar spakować torbę do szpitala, choć mam nadzieję najwcześniej 1 stycznia urodzić
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- ja też w piątek zaczęłam 23 tydzień
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziałam męzowi, że w sylwestra tak nogi ścisnę, że wody nie polecą chocby bardzo chciały a tak na serio bardzo chciałabym urodzic juz po 1 stycznia- termin niby na Trzech Króli ale nigdy nic nie wiadomo.....A torba spakowana będzie o wiele wczesniej, ale ja już taki charakter mam, że wszystko muszę miec dopięte na ostatni guzik |
|
|
|
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam termin na 7.01 :p
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
chyba musze wreszcie zwlec tylek sprzed komputera i cos w domu zrobic, bo przeciez jeszcze łózko nie pościelane, a pościel wymięta po porannych ekscesach, że aż wstyd
![]() zajrzę pózniej, także miłego dzionka życzę |
|
|
|
#600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym od 17 września idę na praktyki do szkoły Black, ja jeszcze się martwie tym żeby nie urodzić dwa tyg po terminie, muszę zdążyć na sesję na uczelni najlepiej bym chciala tak wg OM czyli 7.01 a z usg mam juz na 3 heheWrrrrrr znowu wzięłam witaminy i kurde niedobrze mi się zrobiło, chyba muszę je zmienić czy coś.. ;/ Szaja- Ty to potrafisz podnieść na duchu ! co do kąpieli hmm obejrzałam filmik na YT i troszkę się boję ale tak tyci tyci. Wczoraj siostra powiedziała że może być ze mną na porodówce nie sądziłam że się zgodzi ale nie wiem jeszcze czy ja chce zeby ktos byl z rodziny hmm... jeszcze troche czasu jest ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-03 o 10:38 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

ale juz wiem, na co wydam te pieniądze, które wcześniej szły na ratę 

M.in. odebrać mój pierścionek od jubilera. 

i wtedy cos pokupie porzadniejszego na wyjscia
chciałam przeczekać ale siedzielismy tam z 30 min wiec mąż zadzwonił po pogotowie i jak oni mnie zabrali to mąz pojechał po rodziców i później wszyscy zjawili sie w szpitalu.
My mamy urodzinki dokladnie za miesiac
Ja mam zamiar zrobic cos z myszka mickey bo Gabrysia uwielbia 

nie wiem gdzie bedziemy mieszkac