Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 08:07   #571
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

a dzisiaj- wypłata

wreszcie bez odbicia raty pożyczki ale juz wiem, na co wydam te pieniądze, które wcześniej szły na ratę
powoli zaczynam kompletowac rzeczy typu: pieluszki, moja wyprawka do szpitala- tak, żeby rozbic te koszty na 3-4 miesiące
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:44   #572
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

A je się witam dzisiejszego poniedziałku, za 20 min muszę iść do pracy a jak mi się nie chce. Najchętniej byłabym na urlopie do samego porodu. Strasznie mi się nie chce już pracować.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:44   #573
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a dzisiaj- wypłata

wreszcie bez odbicia raty pożyczki ale juz wiem, na co wydam te pieniądze, które wcześniej szły na ratę
powoli zaczynam kompletowac rzeczy typu: pieluszki, moja wyprawka do szpitala- tak, żeby rozbic te koszty na 3-4 miesiące
Ja dzisiaj sobie liste zrobie, co kupic we wrzesniu, pazdzierniku, listopadzie i grudniu
sporooo tego i kasiory też sporo hehe, pozniej ide do ciuchacza, moze coś fajnego upoluje

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:49   #574
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
a dzisiaj- wypłata

A ja na wypłatę muszę czekać do piątku, dziś mąż wystawi fakturę a zanim przyjdą z zagranicy i wymienimy w kantorze to będzie piątek. A muszę sobie buty kupić, mamy zamiar łóżeczko kupić i resztę ubranek, a w niedzielę jeszcze chrzciny a ja jestem chrzestną małego.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 08:50   #575
sylwietta1988
Zakorzenienie

ale zazdroszczę tych lumpków pod nosem... ja do superowego ciucholandu mam godzine jazdy autem, także w ogóle sie nie opłaca...... bo w mojej okolicy są tak drogie, że na bazarku taniej kupuje się nowe ciuchy. A dla bobasa szukam głównie w ogłoszeniach na allegro albo tablicy
Stary 2012-09-03, 09:00   #576
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej! A ja dzisiaj 20. tydzień, czyli półmetek.
Zaraz wybywamy do miasta, załatwić kilka spraw. M.in. odebrać mój pierścionek od jubilera.
To nie jest zły pomysł z tym rozbijaniem kosztów, jeśli chodzi o wyprawkę, torbę szpitalną itp itd, chyba też zacznę tak robić, żeby nie musieć później wydawać na raz dużej kasy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:05   #577
mitabe
Rozeznanie

Witam się w dobrym nastroju. Chociaż czytając waszą rozmowę o trudach macieżyństwa trochę popłakałam, ale tak w dobrym sensie .

Dziękuję za życzenia . Wczoraj przyszła mam iprzyniosła mi pierwsze rzeczy dla maleństwa: ręczniczek kąpielowy, przybory do czesania i paznokci, oraz 5 uszytych tetrowych pieluszek. Kupiła materiał i uszyła sama, gdzieś sklep się likwidował i za materiał tetrowy i materiała na pościel dla maleństwa (nie zdążyła uszyć, więc przyniesie następnym razem) zapłaciła 40 zł. Także jeden pełny komplet pościeli będę miała z głowy . Już nie mogę się doczekać następnego poniedziałku, będę buszować po sklepach i kupię ciuszki.

Bokeh gratulację, a pierścionek śliczny .
Lenova oszczędzają się i wszystko będzie dobrze
Dziewczyny fajne brzuszki wstawiłyście , ja to zwyczajnie leniwa jestem bo musiałabym laptopa wyciągać, a tak mi się nie chceeeee . TZ stwierdził, że mam odrazę po pracy i coś w tym jest. Laptop lub komputer kojarzy mi się z katorżniczą pracą

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:08   #578
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry

faktycznie taka lista to super pomysl ja w tym tygodniu planuje rozglądnąć się za witryną do pokoju i byc może kupić no i chce kupić proszek dla dzidziusia zeby juz miec hehe takze z listą jeszcze poczekam ze 2 tygodnie Najwazniejsze ze ciuszkow za wiele nie potrzebuje, wiadome cos zawsze ale lumpek tez mam fajny pod nosem wiec nie bedzie drogo no i poczekam na zimowe wyprzedaze czyli pewnie styczeń i wtedy cos pokupie porzadniejszego na wyjscia

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:10   #579
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
To ja miałam byc sprawdzana na Twojej mamie no i teraz nie wiem jakie wziąc czy L czy M, bo mam 170 a jestem dosyc szczupła , tzn nogi mam takie w miare chude więc chyba jednak M...

Gratulacje Kochana!

Dziewczyny powodzenia jutro z przedszkolakami

U mnie dziś miała być miła niedziela, ale nie wyszła.
Rodzice przyjechali do nas w odwiedziny, niestety w drodze na dworzec po nich złapał mnie mega skurcz w dole brzucha, siadłam na ławce na przystanku i nie mogłam się ruszyć chciałam przeczekać ale siedzielismy tam z 30 min wiec mąż zadzwonił po pogotowie i jak oni mnie zabrali to mąz pojechał po rodziców i później wszyscy zjawili sie w szpitalu.
No a w szpitalu zrobili kompleksowe badania, na szczęście moje maleństwo ma sie dobrze i serduszko bije to było najwzniejsze.
Ja niestety mam coś z łożyskiem że istenieje ryzyko że będzie się odklejało i muszę teraz leżeć i brać leki 3 razy dziennie ;/
Ale wypisali mnie i nie muszę leżeć w szpitalu, obym w domu się oszczędzała. Także leże sobie teraz w domku i odpoczywam . Jutro wizyta a we wtorek usg połówkowe
Odpoczywaj kochana!

Witam się z rana, jakoś tak jesiennie dziś za oknem się zrobiło.
Dziś nasza pierwsza rocznica ślubu Najpierw zrobię pyszny obiad, a wieczorem do kina się wybierzemy. Teraz robię pranie (ciekawe gdzie suszyć będę) Potem się wybiorę na lumpki

Powodzenia w pierwszym dniu w przedszkolu dziewczyny Mój chrześniak dziś zaczyna szkołę! Ależ ten czas leci.

Ale macie ładne brzuszki Gratuluję też 6 miesiąca! Rany ale to szybko zleciało! Dopiero testowanie było i pierwsze wizyty lekarskie
Miłego dnia dziewczyny
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:12   #580
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Odpoczywaj kochana!

Dziś nasza pierwsza rocznica ślubu Najpierw zrobię pyszny obiad, a wieczorem do kina się wybierzemy. Teraz robię pranie (ciekawe gdzie suszyć będę) Potem się wybiorę na lumpki

Powodzenia w pierwszym dniu w przedszkolu dziewczyny Mój chrześniak dziś zaczyna szkołę! Ależ ten czas leci.

Ale macie ładne brzuszki Gratuluję też 6 miesiąca! Rany ale to szybko zleciało! Dopiero testowanie było i pierwsze wizyty lekarskie
Miłego dnia dziewczyny
Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy Duzo miłosci

Stary 2012-09-03, 09:31   #581
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Mamy taki sam zestaw Rozowe krzeselko i zielony stoliczek Za jakis rok dokupimy drugie krzeselko i stolik mammut bo ten jednak malutki.

Wszystkiego najlepszego dla corci gdyby mnie jutro nie bylo My mamy urodzinki dokladnie za miesiac
A jak tam tort z lala? Zdecydowalas sie na niego? Jesli tak to koniecznie pochwal sie efektem Ja mam zamiar zrobic cos z myszka mickey bo Gabrysia uwielbia
Dziękuję za życzenia dla córci Krzesełko i stoliczek się jej bardzo podoba, zresztą wstawię fotki w klubie. A apropo torta to będę robić dopiero na 16, bo tak i nam i gościom pasuje Będzie z lalką syrenką, pół morze, pół piasek, napewno fotki dam. W tamtym roku zrobiłam jej taką lalę http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/...aszej-karinki-
http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/...oczek-karinki/

Z Myszką Miki robiłam 2, o takie :
http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/.../myszka-minnie
http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/...ki-dla-nikolki
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 09:34   #582
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywaj kochana!

Miłego dnia dziewczyny
Rocznicowo wszystkiego wymarzonego życzę przede wszystkim rumianego dzieciątka

ja właśnie z praniem się wstrzymuje- a chyba ze 3 pralki się uzbierało- bo pogoda nie wygląda zbyt optymistycznie...

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzenia dla córci Krzesełko i stoliczek się jej bardzo podoba, zresztą wstawię fotki w klubie. A apropo torta to będę robić dopiero na 16, bo tak i nam i gościom pasuje Będzie z lalką syrenką, pół morze, pół piasek, napewno fotki dam. W tamtym roku zrobiłam jej taką lalę http://slodkiefantazje.flog.pl/wpis/...aszej-karinki-

łooooooooooooooooo matko, jakie cuda!!!! ja ledwo biszkopt uszturam................. .
Stary 2012-09-03, 09:43   #583
eff8
Zakorzenienie

Cytat:

a ja zapomnialam w koncu o zyczeniach ;/ takze spoznione zyczenia urodzinowe dla Twojej corci

Stary 2012-09-03, 09:52   #584
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczynki witam sie w IV watku, przepraszam za znikniecie, ale mam teraz poprostu taki mlyn, ze nie mam kiedy napisac, rodzinka mi sie zwalila na glowe, przez 4 dni nie moglam wogole wejsc na wizaz ... teraz staram sie nadrobic was, ale ciezko mi to idzie, bo dopiero sklonczylam 3 czesc watku

Jade na 5 dni nad jeziorko z przyjaciola na grzyby, liczymy na wielkie zbiory ... takze odezwe sie do was w przyszlym tygodniu na spokojnie

Gratuluje wszystkim dziewczynka, ktore potwierdzily plec... Ja na usg dopiero 17 ide, wiec to juz bedzie polowkowe ... a teraz zmykam ... ale sie staesknilam za wami, mam nadzieje, ze bedzie w tej Trescie internet i wieczorkami, bede sobie nadrabiac
Stary 2012-09-03, 09:56   #585
bokeh
Zakorzenienie

Czesc dziewczeta dziekuje jeszcze raz slicznie za mile slowa przekazalam tez tż zeby uwierzyl ze kupil naprawde sliczny pierscionek

Ide dzis na badanie zobaczymy moze dowiem sie plci chyba ze nie bedzie mi robic usg?

Ehhh ja tez mam wiele obaw co do bycia matka, chciala bym zeby moje dziecko bylo pogodne nie uparte i nie egoistyczne bo jak czasem widze rozne dzieci i ich zachowania... Nie wiem jak uniknac tych wszystkich rzeczy?? Na co mu pozwalac na co nie, a najgorsze ze ja zawsze balam sie malych dzieci tzn nosic je na rekach.... One takie maciupkie i delikatne....
O mieszkanie tez sie martwie nie wiem gdzie bedziemy mieszkac

Takie marudzenie na poczatek dnia
Stary 2012-09-03, 09:56   #586
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dziewczyny muszę się pożalić
Przez to, że mojego szefa widzę raz na pół roku (mieszka na drugim końcu Polski) wysłałam mu maila: że z uwagi na brak możliwości bezpośredniego spotkania, że jestem w ciąży, że mam zamiar pracować jak najdłużej kondycja i zdrowie mi pozwolą i ble ble ble
a on odpisał mi sucho: gratuluje.

Wiem w sumie co miał więcej napisać, ale z drugiej strony jakoś nie wiem nie jest zadowolony, że kolejna osoba dzięki mnie będzie mu na emeryturę zarabiać u Was mam nadzieję lepiej to przyjęli
Stary 2012-09-03, 10:01   #587
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mam pytanie do doświadczonych mamuś- czy warto kupowac ten specjalny ręcznik kąpielowy z kapturkiem czy to tylko kolejna "niezbędna" rzecz w maluszkowej wyprawce, którą z powodzeniem można zastąpi zwykłym ręcznikiem kąpielowym???
Stary 2012-09-03, 10:03   #588
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
a dzisiaj- wypłata

Ja na wypłatę muszę czekać do 10-tego A tak sobie myślę, że już powoli można szykować wyprawkę typowo do szpitala. Boję się, że urodzę za wcześnie (mam jakieś głupie przeczucia) i nie będę przygotowana.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj sobie liste zrobie, co kupic we wrzesniu, pazdzierniku, listopadzie i grudniu
sporooo tego i kasiory też sporo hehe, pozniej ide do ciuchacza, moze coś fajnego upoluje
Dobry pomysł z tą listą

Cytat:
Odpoczywaj kochana!

Miłego dnia dziewczyny
Gratulacje pierwszej rocznicy My już z pewnością powiemy sobie "tak!" 20 października Nie mogę się doczekać. Martwiłam się, że kasy nam nie starczy i nie zrobimy przyjęcia, ale na szczęście mama zaoferowała swoją pomoc Będzie cudnie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Dziewczynki witam sie w IV watku, przepraszam za znikniecie, ale mam teraz poprostu taki mlyn, ze nie mam kiedy napisac, rodzinka mi sie zwalila na glowe, przez 4 dni nie moglam wogole wejsc na wizaz ... teraz staram sie nadrobic was, ale ciezko mi to idzie, bo dopiero sklonczylam 3 czesc watku

Jade na 5 dni nad jeziorko z przyjaciola na grzyby, liczymy na wielkie zbiory ... takze odezwe sie do was w przyszlym tygodniu na spokojnie

Gratuluje wszystkim dziewczynka, ktore potwierdzily plec... Ja na usg dopiero 17 ide, wiec to juz bedzie polowkowe ... a teraz zmykam ... ale sie staesknilam za wami, mam nadzieje, ze bedzie w tej Trescie internet i wieczorkami, bede sobie nadrabiac
Ja też miałam taki czas kiedy nie udzielałam się na wątku, a czuję, ze za chwilę wrócą te czasy, bo znów uczelnia...

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 10:04   #589
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Przez to, że mojego szefa widzę raz na pół roku (mieszka na drugim końcu Polski) wysłałam mu maila: że z uwagi na brak możliwości bezpośredniego spotkania, że jestem w ciąży, że mam zamiar pracować jak najdłużej kondycja i zdrowie mi pozwolą i ble ble ble

Wiem w sumie co miał więcej napisać, ale z drugiej strony jakoś nie wiem nie jest zadowolony, że kolejna osoba dzięki mnie będzie mu na emeryturę zarabiać u Was mam nadzieję lepiej to przyjęli
Nie przejmuj sie, szef to szef mi moj dyrektor nawet nie ppogratulowal, nawet zasugerowal zeby nie pokazywac sie w pracy bo jesteem na l4..... Szkoda gadac
Stary 2012-09-03, 10:08   #590
Delicjanka
Zakorzenienie

[QUOTE=Authentic;36289356]Ja na wypłatę muszę czekać do 10-tego A tak sobie myślę, że już powoli można szykować wyprawkę typowo do szpitala. Boję się, że urodzę za wcześnie (mam jakieś głupie przeczucia) i nie będę przygotowana.
QUOTE]

Ja też mam obawy co do tego że urodze za wcześnie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-03, 10:12   #591
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość

Gratulacje pierwszej rocznicy My już z pewnością powiemy sobie "tak!" 20 października Nie mogę się doczekać. Martwiłam się, że kasy nam nie starczy i nie zrobimy przyjęcia, ale na szczęście mama zaoferowała swoją pomoc Będzie cudnie

Ja też miałam taki czas kiedy nie udzielałam się na wątku, a czuję, ze za chwilę wrócą te czasy, bo znów uczelnia...
A czemu taki pośpiech? Nie lepiej po ciąży wziąć ślub? Trochę tego nie rozumiem.

No i u mnie uczelnia za miesiąc, także kolorowo. Pewnie będę padnięta po zajęciach, ale na szczęście w moim przypadku tylko weekendowo.

Cytat:

Ja też mam obawy co do tego że urodze za wcześnie
Myślę, że podobnie, jak większość z nas...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 10:12   #592
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a ja zapomnialam w koncu o zyczeniach ;/ takze spoznione zyczenia urodzinowe dla Twojej corci
dziękuję
Stary 2012-09-03, 10:12   #593
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie, szef to szef mi moj dyrektor nawet nie ppogratulowal, nawet zasugerowal zeby nie pokazywac sie w pracy bo jesteem na l4..... Szkoda gadac
Dzięki
Napisałam do TŻ i w sumie dobrze mi odpisał (sam jest szefem), że nie przyburzył tylko mi pogratulował i chyba nie spodziewałam się dziesięciu uśmiechów i że to normalne że ciąża dezorganizuje prace i on sam nie jest szczęśliwy jak mu przynoszą laski zaświadczenie o ciąży. Muszę w domu mu przetłumaczyć żeby chociaż dla nich był on bardziej życzliwy
mimo to po pracy wybiorę się na mini zakupy pocieszające
Stary 2012-09-03, 10:13   #594
e_vel
Wtajemniczenie

Laurka, wszystkiego dobrego
Stary 2012-09-03, 10:15   #595
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
To fajnie Lady
Ja się cieszę bardzo z ciąży, czasem mnie po prostu dopadają lęki, bo zauważyłam taką dziwną rzecz - ludzie, z otoczenia najwięcej mówią o minusach a nie o plusach ciąży i macierzyństwa. Mam czasem wręcz poczucie, że straszą. Nieprzespanymi nocami, straconą figurę, zaniedbanym wglądem, brakiem czasu dla siebie, ciągłym płaczem dziecka ( małe jest, i powiedzieć nie powie, to chyba normalne, że płacze) i ogólnie trudami wychowania...zamiast się..po prostu cieszyć i wesprzeć.
Najbliższe osoby cieszą się razem ze mną, ale rozmawiałam ostatnio z rodzicami 4 latka i takim jakimś..marazmem od nich powiało, na zasadzie : "nic już nie będzie jak było, przygotuj się na to na to i na tamto" - wszystko takie jakieś.. w negatywnym kontekście.

Trochę tego nie rozumiem. Nikt nie rodzi się rodzicem, więc jest to TRUDNE, będą trudności na wielu płaszczyznach, ale gdzie oprócz tego jest jeszcze radość z malucha?? Jak się decydujemy na dziecko to bierzemy pod uwagę te wszystkie problemy chyba, a przynajmniej tak sądzę. Dziwnie mi się tego słuchało jak koło nas biegał piękny, inteligentny mały mężczyzna - ich synek.
Powiem tak: jest inaczej. Nie gorzej czy lepiej, zwyczajnie w świecie inaczej, coś jak porównanie życia w LO a studiów

Ja najbardziej kolek się bałam - nie było, za to nie przypuszczałam, że problemy z jedzeniem będą - są nie bałam się za to ani kąpieli, ubierania (od początku przez głowę ubranka brałam, a mąż nie chciał, tylko rozpinane, i w efekcie jak ubierał małą przez głowę on to się darła - bo jego nerwy czuła), nie schizowałam z karmieniem piersią (będzie, to super, nie będzie, to damy butlę) i pokarm był (nic to, że przeszłam na preparat mlekozastępczy bo skaza była - ale czas karmienia nie był dla mnie zmorą).

Noce - jak malutka była to spałam potem nie chciała spać, a ja za póxno wpadłam na to by z nami spała. Teraz śpi sama, u siebe, ale jak marudzi to któreś z nas idzie do niej albo opna przyłazi do nas a ja idę do niej, coby ciasno nie było jak dzisiaj.

Wygląd - a czemu zaniedbany? jak mi się zwyczajnie NIE chciało to się nie malowałam, bo np. tylko w domu miałam akurat danego dnia być, ale spokojnie da radę się pomalować, wykąpać (dziecko w bujaczek i do łazienki), uczesać, wyprasować. Luzik.

To naprawdę jest WSZYSTKO do ogarnięcia, ale chyba trzeba sobie zaszczepić dawkę spokoju i podejścia: będzie ok.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No mają trochę racji - nic nie będzie już tak, jak było, ale czy w negatywnym sensie? Nie sądzę. Życie się zmieni, bo będzie dziecko, człowiek, za którego każda z nas będzie odpowiedzialna. Ale czy to źle? Moja siostra mówiła mi o nieprzespanych nocach, braku czasu dla siebie i takich rzeczach tego typu, ale powiedziała też, że dziecko wszystko wynagradza - jego uśmiech, postępy w nauce codziennych czynności i miłość do mamy oraz taty to coś tak pięknego, że nie da się tego opisać słowami, trzeba to poczuć na własnej skórze.
Ja też się boję, też mnie dopadają lęki, bo na razie nie do końca wyobrażam sobie moje życie z dzieckiem - życie, które do tej pory było życiem młodziutkiej dziewczyny, skupiającej się na swoim hobby, swoim ukochanym i innych, raczej lekkich rzeczach - teraz będzie życiem młodej matki. Myślę, że każda z nas, która spodziewa się pierwszego dziecka, ma przemyślenia tego typu. Bo tego nie da się zobrazować, wyobraźnia nie działa aż tak dobrze, zwłaszcza, że każde dziecko jest inne i nie przewidzimy, czy będzie płaczliwe i marudne, czy raczej ciche i spokojne. Ale nie ma co czarno na to patrzeć - bo pomyślcie, w brzusiu każdej z nas jest mały człowieczek, który już teraz jest zależny najbardziej od nas... Za rok o tej porze będziemy się śmiały z naszych rozterek, zakochane najbardziej, jak tylko można, w swoich dzieciach.

Ps. Ciążowe hormony też mają tutaj dużo do gadania, pamiętajcie, że to one najbardziej odpowiadają za huśtawki nastroju.
Pierwszy rok pod względem opanowywania umiejętności jest cholernie ekscytujący pierwszy uśmiech, potem chwyt, przewrót na brzuszek/plecki, siadanie, raczkowanie, wstawanie, pierwszy ząbek... Tu fajna strona:

http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm

i w miarę poprawnie ten rozwój napisany

A hormony - gorzej mi dawały w ciągu 2 tygodni po porodzie

Cytat:

Aaaaaaa no i witam w 23 TYGODNIU czyli 6 MIESIĄCU !!
Gratuluję

Cytat:
wiecie co? on by teraz mógł co pół godziny.......... ja pierdziu............. ale przeciez tak łatwo nie ulegam bo bym chyba rozkrakiem chodziła

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Ja też witam się w 23 tygodniu czyli w 6 miesiącu!!!
I kolejne gratulacje

Cytat:
Hej! A ja dzisiaj 20. tydzień, czyli półmetek.
Zaraz wybywamy do miasta, załatwić kilka spraw. M.in. odebrać mój pierścionek od jubilera.
To nie jest zły pomysł z tym rozbijaniem kosztów, jeśli chodzi o wyprawkę, torbę szpitalną itp itd, chyba też zacznę tak robić, żeby nie musieć później wydawać na raz dużej kasy.
Buziaki na półmetek

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość

Olej, to facet

No, młoda w przedszkolu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 10:21   #596
e_vel
Wtajemniczenie

Ja też mam listę zrobioną, jak sobie przypomnę co jeszcze to dopisuję. chciałabym w grudniu już nic nie kupować, bo wiadomo, że grudzień ciężki. A przed świętami mam zamiar spakować torbę do szpitala, choć mam nadzieję najwcześniej 1 stycznia urodzić

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

ja też w piątek zaczęłam 23 tydzień
Stary 2012-09-03, 10:28   #597
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam listę zrobioną, jak sobie przypomnę co jeszcze to dopisuję. chciałabym w grudniu już nic nie kupować, bo wiadomo, że grudzień ciężki. A przed świętami mam zamiar spakować torbę do szpitala, choć mam nadzieję najwcześniej 1 stycznia urodzić

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

ja też w piątek zaczęłam 23 tydzień
To widzę, że plany porodowe mamy identyczne powiedziałam męzowi, że w sylwestra tak nogi ścisnę, że wody nie polecą chocby bardzo chciały a tak na serio bardzo chciałabym urodzic juz po 1 stycznia- termin niby na Trzech Króli ale nigdy nic nie wiadomo.....
A torba spakowana będzie o wiele wczesniej, ale ja już taki charakter mam, że wszystko muszę miec dopięte na ostatni guzik
Stary 2012-09-03, 10:31   #598
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
To widzę, że plany porodowe mamy identyczne powiedziałam męzowi, że w sylwestra tak nogi ścisnę, że wody nie polecą chocby bardzo chciały a tak na serio bardzo chciałabym urodzic juz po 1 stycznia- termin niby na Trzech Króli ale nigdy nic nie wiadomo.....
A torba spakowana będzie o wiele wczesniej, ale ja już taki charakter mam, że wszystko muszę miec dopięte na ostatni guzik
jakbym czytała o sobie ja mam termin na 7.01 :p
Stary 2012-09-03, 10:32   #599
sylwietta1988
Zakorzenienie

chyba musze wreszcie zwlec tylek sprzed komputera i cos w domu zrobic, bo przeciez jeszcze łózko nie pościelane, a pościel wymięta po porannych ekscesach, że aż wstyd
zajrzę pózniej, także miłego dzionka życzę
Stary 2012-09-03, 10:35   #600
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu taki pośpiech? Nie lepiej po ciąży wziąć ślub? Trochę tego nie rozumiem.

No i u mnie uczelnia za miesiąc, także kolorowo. Pewnie będę padnięta po zajęciach, ale na szczęście w moim przypadku tylko weekendowo.

Myślę, że podobnie, jak większość z nas...
U mnie też uczelnia za miesiąc- dziennie, ale biorę indywidualny tok (ale nie będę tego wykorzystywać kiedy nie będzie trzeba), zresztą na 3 roku chyba jest mniej zajęć niż na 2 poza tym od 17 września idę na praktyki do szkoły

Black, ja jeszcze się martwie tym żeby nie urodzić dwa tyg po terminie, muszę zdążyć na sesję na uczelni
najlepiej bym chciala tak wg OM czyli 7.01 a z usg mam juz na 3 hehe

Wrrrrrr znowu wzięłam witaminy i kurde niedobrze mi się zrobiło, chyba muszę je zmienić czy coś.. ;/

Szaja- Ty to potrafisz podnieść na duchu !
co do kąpieli hmm obejrzałam filmik na YT i troszkę się boję ale tak tyci tyci.
Wczoraj siostra powiedziała że może być ze mną na porodówce nie sądziłam że się zgodzi ale nie wiem jeszcze czy ja chce zeby ktos byl z rodziny hmm... jeszcze troche czasu jest

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
mam tak samo

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-03 o 10:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości