|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Maleństwo kurcze... współczuję. Może weź apap??
Butter moim zdaniem na samym początku nie ma sie co napinać jeśli chodzi o dni płodne itp. tylko iść na żywioł. |
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia niee, nie będę brać, bo nie jest na tyle silny ten ból...może słabą kawusię potem wypiję...ostatnio trochę pomogła
![]() A któraś pisała o Kubusiu porzeczkowym...a czemu tak?
|
|
|
|
#1323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie daj zrzucić sobie tego na hormony... ty go teraz wyjątkowo potrzebujesz, bo jesteś w wyjątkowym stanie... koniec kropka... a jak wasze maleństwa będą na świecie, to będziesz go potrzebować jeszcze bardziej... także im wcześniej mąż zda sobie sprawę z tego, że jednak rodzina (czyli żona i dzieci) powinna byc na 1. miejscu, tym łatwiej będzie wam potem przechodzić przez trudniejsze sytuacje... trzymaj się kochana Dodaja, życzę 100 lat Gucia, cześć i na razie zmykam odespać trochę masakryczną nockę... nadrobię później w K. wstawiam mojego pełzaczka ![]()
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa
Dobre, kupię sobie dzisiaj i wam powiem czy to dobra imitacja |
|
|
|
#1326 | |
|
siedzę i myślę
|
Kasiu gratuluję !
![]() Cytat:
Pozwolę się wtrącić, bo ja sama jestem rocznikiem 90. Tak, mam 22 lata i chcę mieć dziecko. Bardzo dziwi mnie to, że teraz większość ludzi decydują się na dziecko dopiero po 30, a gdy ktoś chce mieć dziecko w młodym wieku to jest to coś niespotykanego. Jeszcze 20 lat temu, gdy moja mama mnie rodziła było to normalne ![]() Zdecydowałam się na tak "wczesne" rodzicielstwo ponieważ nie ma na co czekać... Jestem zdrowa, właśnie teraz jest najlepszy czas na dziecko, po ukończeniu 30-35 roku życia stopniowo wzrasta ryzyko wad genetycznych u dziecka, a także powikłań ciąży. Myślę, że zapewnimy dziecku dobry byt, ponieważ mamy z mężem własne mieszkanie, jesteśmy w trakcie budowy, mąż ma własną firmę, ja także. Mąż jest w trakcie zdobywania inżyniera, ja mam już licencjat, póki co nie potrzebuję magistra. Emocjonalnie czuję się gotowa - jestem osobą raczej spokojną, domatorką - opiekunką domowego ogniska ![]() Nie potrzebuję czasu żeby się "wyszaleć' Tyle ode mnie
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i zebyscie nie zyly w takiej niepewnosci ![]() .a wiec...dzis o godzinie 8:00 mialam egzamin teoretyczny na prawko i ...... zdalam dziekuje jeszcze raz za kciuki jestescie nieocenione a teraz spadam do pracy papaaa |
||
|
|
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem wiem - głupie...Cytat:
|
||
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Bardzo chetnie przyłacze sie do staraczek W skórcie o mnie : mam 26 lat, pochodze i mieszkam w okolicach Warszawy i od niedawna jestem szczęsliwą żoną Gratuluje obenym na forum przyszłym mamuśką i trzymam mocno kciuki za przyszłe Mam jeszcze takie pytanie - czy Wy przyszłe mamy macie jakies swoje specjalne motody przygotowań na obecnosci dzidzi ?? Bo ja jak narazie łykam tylko kwas foliowy, no i staram sie lepiej odżywiać, spacerować - bo leniem jestem niesamowitym , takze taki spacer dla mnie to jak ciężkie cwiczenai fizyczne |
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie miałam nic złego na myśli Pytałam tylko z ciekawości.Może dlatego, że ja mając 22 lata jeszcze studiowałam (hee..tu się niewiele zmieniło - dalej studiuję ) i posiadanie dziecka było mi kompletnie nie w głowie.Ale broń boże, nie potępiam wczesnego macierzyństwa, jeśli jest się samodzielnym i jest się w stanie zapewnić dziecku byt Każdy zachodzi w ciąży, kiedy jest na to gotowy ![]() Kotku, Kochana, gratuluję |
|
|
|
|
#1332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście nie jest tak ze jestem na utrzymaniu rodziców, bez planów na przyszłość mam prace, studiuję zaocznie, w przyszłym roku zaplanowany ślub i wspaniałą rodzinę która bardzo mnie wspiera. ...no to tak ogólnie
|
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dodam tylko od siebie, że jak wznowimy staranka, to na pewno pójdę na monitoring żeby się przekonać czy jest owu. Jak ktoś ma/miał wcześniej jakieś problemy, to powinien udać się do lekarza, bo staranka starankami, ale moim zdaniem szkoda nerwów. Człowiek się potem niepotrzebnie nakręca. A tak lekarz bada i widzi czy wszystko dobrze czy nad czymś trzeba popracować. Ale nie zebym chciała kogoś na siłę przekonywać. Każdy działa wg własnych zasad
|
|
#1334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę nie ma co czekać jeśli warunki finansowe i emocjonalne na to pozwalają Chciaż rozumiem również kobiety które decydują się na to później. na każdego przyjdzie pora i każdy pragnie czegoś innego. |
|
|
|
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
Agnusek22 i ButterBear dzięki. Zrobię jakąś grafikę ładną i wyślę mailem do naszego dyrektora. On będzie chyba wiedział co z tym zrobić =)
A z tą rozdzielnością nie pomożecie? Nie znam nikogo kto podpisywał a takie czytanie plusów i minusów w internecie nie do końca pomaga. Jak wróci TŻ pójdziemy do radcy prawnego chyba. Ale wątpie czy to papugowe gadanie rozwieje moje wątpliwości. Poziomkowym =) Bo ja go bardzo lubię i jest o wiele zdrowszy niż winko =) Ale jakby miał imitować winko to faktycznie wybierz jakiś sok porzeczkowy =) Tylko żeby przeterminowany mocno nie był bo to wtedy żadna imitacja =)))) Gratuluje! Gdyby te kciukasy tak wszystko załatwiały...ach świat byłby piękniejszy....
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś urwanie głowy
![]() Z rana byłyśmy z koleżanką w urzędzie załatwić warunki zabudowy każda na swoją działkę, w urzędzie mamy znajomą i obiecała że załatwi to z urbanistką w 2 tyg Trochę się bałam bo w starej decyzji było napisane, że kalenica równolegle do frontu działki, a my mamy równolegle do bocznej granicy, ale znajoma powiedziała że nie będzie z tym problemu i wpiszą nam tak jak chcemy Kotek gratulacje!!!! ![]() klaski:
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co więcej, bardzo się cieszę, że Wam się w końcu udało ![]() Cytat:
Cieszę się, że nie jestem sama w tym ![]() Co do monitorowania, jak powiedziałam ginowi, że myślimy o dziecku, to chciał się umówić właśnie na sprawdzenie, czy jest owulacja w cyklu...a potem wskoczyłam na fotel na badanie i na usg wyszło, że jest akurat na jajniku piękny pęcherzyk jak malowany - idealny, duży, gotowy do pęknięcia i śluz idealny. I wtedy powiedział, że to właściwie idealny dzień na działania...bo pęcherzyk zaraz pęknie ale wtedy jeszcze nie planowaliśmy działać ![]() Zaznaczyłam sobie w kalendarzyku, którego dnia cyklu ten pęcherzyk był taki cudny
|
||
|
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ nastał wrzesień a na pierwszej wiszę, że od września zaczynamy to wyjaśnię o co chodzi.
Wizytę u gin mam 12.09. Wcześniej się nie dało. Mam wyniki badań które mi ostatnio zleciła. Ostatnia @ miałam 25.08, cykle różnie 25,26,28 dni. Następna @ ok 20.09. Jeśli lekarz powie, że wszystko ok to od razu przystępujemy do działania, ale trzymając się matematyki- w tym cyklu nic z tego nie będzie. Wychodzi na to że pierwsza szansa pojawi się dopiero w październiku. Noc poślubna jest 29.09 i mieliśmy nadzieję że pod wieloma względami okaże się szczególna. Ale raczej też nic z tego... Póki co, czekam z niecierpliwością na 12.09. a to już przyszła środa =) ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Dom miał być stawiany na wiosnę, a tu mamy jesień i nie ma nic.
|
|
#1339 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd pomysł, jeśli mogę zapytać? Cytat:
Tylko uważaj na siebie i fasolę ![]() Dobrze, że sprawy z działką idą do przodu! Cytat:
No, ale fajnie, że pęcherzyk sobie był i do tego masz potwierdzenie w śluzie, czyli teraz możesz sama owu obserwować, choć oczywiście na monitoringu wszystko lepiej widać (no, ale kosztuje).Ja jak wiecie mam długie cykle, ale regularne i owu (po samoobserwacji) chyba występuje. Natomiast muszę się zapisać w przyszłym cyklu na monitoring tak czy siak. No i zbadam progesteron, bo to pewnie przyczyna plamień w fazie lutealnej. Zawsze staram się słuchać swojego ciała (obojętnie czego to dotyczy) i nie lekceważyć ewentualnych objawów. ![]() Cytat:
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1341 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ale nie chodzi mi oczywiście o Ciebie Wiem, że nie miałaś nic złego na myśli, ja tylko przytoczyłam swoją historię Nie neguję osób, które chcą z rodzicielstwem poczekać, po prostu znam kilka przypadków, które późno zdecydowały się na dziecko i teraz nie mogą już go mieć... Bardzo mi szkody tych ludzi, ale według mnie są trochę sami sobie winni... ale każdy ma inne priorytety, nie mi to oceniać ![]() Dlatego ja nie mam zamiaru czekać - działam ![]() Cytat:
Piona
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje cykle wahają się od 26-29 dni. To nie duże różnice na szczęście. Z resztą nigdy nie miałam żadnych ginekologicznych problemów, cykle miałam w miarę regularne, sądząc po śluzie, owu była. Z resztą przy poprzedniej wizycie porządnie mnie gin przebadał, usg, cyto... więc mam nadzieję, że pod tym względem jest ok ![]() TŻ deklaruje (mimo, że oczywiście nie ma o tym zielonego pojęcia), że jego plemniczki to dzikie bestie, które nie zważając na nic mkną jak szalone do celu... więc nic, tylko czekać na dzidzię ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Nie każdy może sobie na to pozwolić w młodym wieku, mając np. 22 lata, nawet bardzo chcąc... |
||
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnusku co do plamień, to u mnie też gin mówił, że to może być problem z progesteronem, ale wcale nie musi oznaczać, że może to utrudniać zajście...przeczytałam gdzieś, że pomaga czasem Magnez, ja go brałam w cyklu w którym zaszłam...oczywiście nie wiem czy coś pomógł i nic nie przeszkadza, żebyś sobie zbadała progesteron...tak tylko piszę, jak było u mnie ![]() Głowa coś nie przechodzi...huh...czas chyba coś zjeść i tą kawę wypić... |
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja tylko na chwilę bo mam przerwę między praktykami a pracą. Miałam tylko iść z papierami dzisiaj do przedszkola, ale zostałam. Na początku miałam lekkiego stresa ale potem żal mi było iść stamtąd Stałam dzisiaj nawet w laboratorium na betę ale taka duża kolejka była, że zrezygnowałam i teraz się waham co zrobić, czy robić dzisiaj czy czekać do środy. Mam lekkie mdłości, dzisiaj rano nie otworzyłam okna i jak weszłam do mieszkania to od razu do kibla leciałam, ale na szczęście nic nie było, rano tylko raz mi podeszło wszystko do gardła No i nie mam apetytu co u mnie jest dziwneOnyks Amani kreska wyszła od razu, widziałam, że coś tam jest tylko czekałam aż test zrobi się biały, bo nie wierzyłam. Robiłam go z myślą, że negatywny będzie Gucia0987 ja tęskniłam, tak myślałam, że będziesz w poniedziałek, jak się ogarniesz to opowiadaj jak wakacje Kotek trzymam kciuki butter to zakładaj konto na skarbie, zawsze to możesz sobie coś notować kasia90 piękne krechy
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-09-03 o 11:32 |
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, gratulacje II kreseczek
![]() t(asia) ale zamieszanie z tymi warunkami Cytat:
Agnusku, a wiadomo już u Ciebie od kiedy działasz? Butter, dzikie bestie mówisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Stokrotko, mogę Ci powiedzieć co ja bym zrobiła, leciałabym na betę już dziś
|
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko nie wiem jak u was, ale bety nie trzeba robić rano czy na czczo
Więc może spróbuj po pracy iść i zrobić? Moja koleżanka była po południu...![]() Ja w sumie też byłam chyba po 9 czy nawet ok. 10...po śniadaniu... |
|
|
|
#1347 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Te osoby tak właśnie tak miały... Za późno się zdecydowały (28 lat, bodajże 35), teraz mają problemy ginekologiczne i niestety, ale czeka je długotrwałe leczenie i nie wiadomo czy zakończone sukcesem. Z głupszych powodów dlaczego nie zdecydowali się wcześniej na dziecko : bo chcą jeździć na wycieczki Może się nie znam się, ale z dzieckiem chyba też można jeździć ![]() Najwidoczniej wtedy nie byli gotowi psychicznie. Nie chce ich źle oceniać, ale denerwuje mnie to, ze te same osoby oceniają mnie i dziwią mi się, że chce mieć już dziecko... Podsumowując: niech każdy robi to co chce, ja nie mam zamiaru nikogo zmuszać do wcześniejszego rodzicielstwa i nie chcę również wysłuchiwać mądrości , ze może powinnam jeszcze zaczekać ![]() Cytat:
![]() Ja osobiście biorę kwas foliowy, jem mnóstwo owoców i warzyw, staram się spacerować, bo niestety też jestem leniem ![]() Byłaś już u ginekologa? Może on poleci Ci jakieś badania ? Ja na przykład w tym tygodniu idę na toksoplazmę i cytomegalię.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-09-03 o 11:46 |
||
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to podobnie do mnie też wcinam owoce i warzywa, spacery no i ograniczam kawe - bo straszliwy kawosz ze mnieCo do ginekologa to byłam, pod koniec zeszłego roku szczepiłam sie na ospe wietrzna bo nie przechodziłam i lekarz zasugerował ze lepiej sie zaszczepic, ponoć dorośli strasznie ospe przehcodzą. Mam aktualna cytologie, różyczke , toksoplazmoeze i cytomegalie też. Przy badaniach wyszła mi rózniez lekka anemia, ale dostałam leki i mysle ze jest lepiej. Niedługo mam kontrolne badania. Powiem szczerze, ze bardz osie stresuje... troche juz przeszłam w swoim zyciu problemów ginekologicznych... miałam torbiel na jajowodzie i ostatnio rok temu jakis polip na trzonie macicy |
|
|
|
|
#1349 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Teraz potrzebujesz cierpliwości i dużo starań Nie każdemu udaję się za pierwszym razem ( chociaż prawie każdy myśli, ze akurat jemu się uda )Życzę Ci powodzenia, trzymam kciuki
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba nie ma sensu zakładać cyklu w trakcie jego trwania ![]() Cytat:
A z resztą, który chłop tak nie myśli Stokrotko, ja też bym leciała na betę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

ale czy liczba przy Twoim nicku, to rok urodzenia? Pytam tylko dlatego, że jeśli tak, to bardzo wcześnie zdecydowaliście się a dziecko 

wiem wiem wiem - głupie...

klaski:

No i nie mam apetytu co u mnie jest dziwne