|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
Butelka LOVI Medical 150 ml Butelka LOVI Medical 250 ml Smoczek LOVI *2 Pieluchy tetrowe 10 sztuk Waciki do pempuszka ze spirytusem Wkładki laktacyjne Podkłady poporodowe Szare mydło - dla mnie, najlepsze na rany poporodowe Oliwka Mydełko Bambino Puder Balsam dla dzidziusia (po miesiącu) Gaza i gaziki do kąpieli Gąbka lub leżaczek do kąpieli Pampersy Chusteczki nawilżane Sudocrem Sól morska do noska Proszek DZIDZIUŚ Nożyczki dla dzidziusia Woda mineralna (na liście żeby nie zapomnieć spakować) Klapki do szpitala ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Właśnie się zaczynam zastanawiać czy kupić gąbkę czy leżaczek do kąpieli dla Małej, np. taki http://allegro.pl/fotelik-do-kapieli...595633850.html Przy Karisi miałam gąbki, ale strasznie się owkurzaliśmy na nie, choć były wygodne, tylko ciężko je było wypłukać, wysuszyć i ogólnie utrzymać w czystości... A Wy na co się decydujecie? Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-09-03 o 15:09 |
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też sie zastanawiam wlasnie nad tą gąbką lub leżaczkiem, podłączam się do pytania
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo o spirytusie do przemywania pępka.Moja siostrzenica była myta jedynie gazikami, nie kojarze żadnych gąbek, dopiero jak byłą ciut większa. EDYCJA: te wszelkie niezbędne rzeczy dla nas (wkładki itp) gdzie można kupic? W sklepach medycznych, aptekach?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-03 o 15:13 |
|
|
|
|
#664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- ja na pupkę bardziej sudocrem stosowałam, a spirytus... że tak powiem, każda z nas pewnie co innego będzie polecała. Mi tak zaleciła położna i tak robiłam, ale kupiłam gotowe gaziki nasączone bodajże 10% spirytusem |
|
|
|
|
#665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/materacyk-mata-do-...605840335.htmlA te rzeczy dla nas to w aptece najlepiej lub w medycznym (myślę że Hope ma
|
|
|
|
|
#668 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
------------------------------- Przedszkole - super |
||||
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co moja mama byla ostatnio u mojej gin, i wiadomo jak to mama pytala sie o mnie jak to z porodem itd, wiecie ze moja gin powiedziala jej ze bede rodzila jak chce? albo cc albo sn, myslalam ze cc jest tylko w takich przypadkach gdzie na prawdę trzeba albo za kasiore (na zyczenie) a tu taki szok, no ale ja juz jestem nastawiona na sn chyba ze faktycznie nie bedzie innej opcji ;]
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdyby moja mama gadała o mnie z moim ginekologiem teraz często tak jest ze kobiety same decydują o CC, i wcale nie za kasę, ale ja tego zupełnie nie rozumiem... Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-09-03 o 15:22 |
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
melduje się i ja dopiero w nowym watku
Ja dalej u rodziców, już mam dosyć tego remontu, przywiozłam sobie laptopa do rodziców, ale cały czas mi internet wywala i nie moge coś nadrobic ale pisze, ze żyje i mam sie dobrze ![]() Z Filipkiem dziękujemy za gratulacje I my gratulujemy nowych pisiorków i pipeczek (chociaż tych jest mniej) Trzymam kciuki z wizyty Tak piszecie o tych wyprwakach, a ja jeszcze nawet listy nie mam nawet nie wiem kiedy sie za to zabiore. teraz z kasą popłynęliśmy na tą łazienke, nie zdawałam sobie sprawy, że tyle kasy pójdzie, masakra a tu jeszcze trzeba kupić, lampe, halogeny i inne pierdółkiAle jutro ide do fryzjera i do kosmetyczki na regulacje brwi. W sobote na wesele idziemy, Tż świadkiem będzie to trzeba jakoś wyglądać rzutem na taśmę znalazłam kosmetyczkę na sobotę co mi zrobi makijaż dobrze ze mi siostra pożyczyła sukienke bo bym nie miała w czym iśćTrzymajcie się ciepło, przesyłamy z Fifim buziaki
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Boje sie tej calej pielegnacji maluszka... Ze nie bede wiedziala co jak umyc, te wszystkie waciki, wkladki, pudry, oliwki, zele, gaziki...
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja w szoku byłam jak mi mama o tym powiedziała, że mozna normalnie cc. EDIT; A czy sterylizator do butelek jest b. konieczny??
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-03 o 15:26 |
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#676 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36289565]
Buziaki na półmetek ![]() [/QUOTE] Dzięki. Cytat:
Na pewno damy radę, ponoć przyszłe mamy mają w sobie tyle poweru, że zawsze wypadają na egzaminach bardzo dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To nie Twoja wina, ani Twojego trybu życia, to po prostu ciąża. ![]() Hosenko, z tymi kosmetykami to jest tak, że użycie raz na jakiś czas niewielkiej ilości kosmetyku z alkoholem czy inną substancją nie zaszkodzi - np perfumy, mają w sobie alkohol, ale nie wnika on aż tak głęboko w skórę, żeby zrobić dziecku krzywdę, tak samo tonik. Kosmetyki z witaminą A, C i różnymi kwasami (oprócz hialuronowego) nie są generalnie rzecz biorąc polecane, kosmetyki na trądzik również, ale tak naprawdę nie unikniesz kontaktu z tymi substancjami tak czy siak... W każdym razie ja bym się wstrzymała z kupnem serum do czasu po ciąży, bo witamina C może być w nim mocno skoncentrowana, a w ciąży skóra i włosy inaczej się zachowują, co na pewno już wszystkie zauważyłyśmy. A, trzeba uważać na taki składnik, jak triclosan, bo jest chyba najbardziej szkodliwy ze wszystkich. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-03 o 15:39 |
||||
|
|
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Mi sie dużo bardziej przydał podgrzewać do butelek, na noc, z tym, że nie podgrzewałam w nim mleka tylko wodę. |
|
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to "zdziwiło"... Mama jak mama, wiadomo martwi sie itd. ale lekarz!!! a gdzie mimo wszystko tajemnica lekarska
![]() Cytat:
mnie umaluje siostra, szkoda mi kasy na makijaż. No ale świadkowanie to co innego, cały czas pod obstrzałem wiec trzeba się zrobić na wysoki połysk
|
|
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tak nieraz przeglądam listy wyprawek na necie, to stwierdzam, że część rzeczy wogóle nie jest potrzebnych. Ja np. nie uważam, żeby konieczne było posiadanie kilku butelek, przecież dziecko w zasadzie je co kilka godzin, więc jest czas nawet na sterylizację. Dlatego ja kupuję jedną na mleczko, a jedną ewentualnie na herbatkę.
Napewno polecam kupienie sobie odciągacza do pokarmu, choćby najzwyklejszego ręcznego za kilka złotych. |
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez planuję 2 butelki i odciągacz (siostra miała i fajne rozwiązanie, jak mama musi wyjść akurat w porze karmienia, albo dziecko jest np. u dziadków bez mamy)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-03 o 15:44 |
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tak
Cytat:
|
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawość mocnych kwasów mam już zaspokojoną - przerobiłam Effaclar K, Diacneal, Lysanel Active i parę innych, ale to parę lat temu. Już mi się znudziło :d I mam teraz fazę na preparaty z wit. C, tak chodziły za mną od 2-3 lat, to akurat teraz musiałam się zdecydować na faktyczny zakup ![]() Zapytam jeszcze lekarza pojutrze, najwyżej dopiero za rok kupię
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-03 o 15:48 |
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
No ale przeciez nie mówiła jej moja gin o wszystkim tylko ogólnie, jak to wygląda z położną, szpitalem itd. ;p tajemnica lekarska tutaj nie obowiązuje, bo one rozmawiały ogólnie, a to że wspomniała o mnie ze jestem pod jej opieką to już tez co innego;p wspomnieć zawsze mozna.
|
|
#686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed ciążą kupiłam sobie silnie oczyszczający tonik z kwasem salicylowym, ale oddałam koleżance, jak się dowiedziałam o ciąży, bo mało go używałam i uznałam, że nie będę truła tym dziecka... Kosmetyków tego typu trzeba się raczej wystrzegać. A inne raczej nie zaszkodzą. |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
ja narazie wstrzymuje się z lista do środy, jak poznam płeć to dopiero wezmę się ostro do roboty
![]() Byłam dziś na badaniach no i zrobiłam te TSH... Jakoś wolę dmuchać na zimne. Nigdy nie maiłam robionych badan pod tym kierunkiem wiec nawet dla czystej ciekawości. Jakbym nie zrobiła to bym przeżywała ze może coś jest nie tak itd... już taka jestem No a że zapłaciłam z moczem i marfologią 94 zł to inna bajka
|
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Dzis watek edukacyjny
Dzieki za wszystkie komentarze i listy- powoli zaczynam zapisywac co trzeba bedzie kupic. Widzialam pare stron temu pytanie, ale chyba nikt nie odpowiedzial- co myslicie o recznikach dla maluchow z kapturkami? Potrzebne/wygodne, czy to taki pic na wode?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

To samo o spirytusie do przemywania pępka.

chyba że coś pokićkałam bo to już daaawno było
a juz na pewno odmówie wieczornegoseksu- a co!!!! bo zaplanowalismy na dzis dlugi wieczór ze świecami i całą otoczką, to niech się teraz ślini i żaluje!!! taka żmija ze nie, co krew wyssie, a dziury nie zrobi!!!

Korci mnie zakup na jesień czegoś z witaminą C (np. serum z Lumene)