|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
Cytat:
![]()
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c
Cytat:
teraz postanowilam, ze na kazda rocznice bedziemy go zamawiac
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- czekoladowy z chrupkami - czekoladowo-wiśniowy - orzechowo-kawowy Cytat:
![]() Nikogo nie prosiliśmy o pilnowanie (bynajmniej ja nic o tym nie wiem), chociaż sąsiedzi obok byli w domu, więc pewnie gdyby coś się działo to by zareagowali. |
||
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już wiem, gdzie bedzie panienski: karczma. Jednak chciałabym przed tym zrobić jakiś poczęstunek. Tylko jaki.... Czy przygotować sałatke, czy kupić te wrapy i zrobić domowe kebaby, czy jakieś pyszne ciasto do tego szampana kupić??...
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czekoladowo orzechowy (to kremy) placki były zwykłe biszkoptowe plus kakaowe.... udekorowany kremem śmietanowym albo bitą śmietaną był pycha
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki tortomaniaczki
już mi się układa w głowie dzięki WamA co to za smak???
|
|
#1989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i by była cudnaMy na obiad dzisiaj mamy - tortille z warzywami i kurczakiem
|
|
|
#1990 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ciemna czekolada, kakaowy biszkopt, alkohol, kandyzowane wiśnie, bita śmietana - tak w skrócie.
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się ryczeć chce...
Najbliższa mi koleżanka napisała mi, że przyjdzie tylko na godzinkę na panieński, bo jej siostra robi wtedy parapetówę. Do niej pójdzie jeszcze nie raz, a ja mam jeden jedyny taki wieczór Przykro mi strasznie. Napisałam jej kilka przekonywujących wiadomości i mam nadzieję, że jednak zmieni zdanie.
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
Hej
właśnie pisałam dla Was relację..byłam już w połowie soboty i niechcący palcem wcisnęłam Backspace i poszło...całą relację wcięło!!! Kurcze co z idiotka ze mnie..a mogłam napisać w wordzie i skapiować ją tutaj..a tak od nowa muszę zacząć.. ![]() do wieczora pewnie się wyrobię..
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Micia widziałam notkę na blogu - ładne imię wybraliście
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja myślałam, że czarny las to taki tort który znają wszyscy.
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że znają ale pod inną nazwą.
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, że zmieni zdanie Cytat:
|
|
|
#1997 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może ja taka niedoinformowana jestem, ale nie znałam takiej nazwy na smak tortu. Cytat:
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
a ja jestem po sprzeczce z teściówką, dotyczyła tego czy robić winietki czy nie. Ona oczywiście, że nie, że każdy siada jak chce itp. Mój argument natomiast to, to, że zaprosiliśmy pewnych państwa, którzy są dla nas ważni a nie znają ani jednej ani drugiej rodziny, nie chcąc żeby czuli się zagubieni chcę po prostu wyznaczyć im dogodne według mnie miejsca, po drugie na jednym weselu u kuzynki TŻ, nie miała winietek i pojawiły sie sytuacje typu- tam jest kurtka nie widzisz zajęte, a obok leżą moje okulary nie możesz tam siedzieć itp itd dlatego wydaje mi się, że lepiej gości usadzić
a Wy jak uważacie?
|
#1999 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja byłam raz na weselu bez winietek, uważam że to kompletna porażka.
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po weekendzie... a w zasadzie po długiej nieobecności ale jak zoaczycie liste rzeczy dokonanych, to może wybaczycie... ![]() przygotowania nabrały tempa! * w weekend byliśmy z TŻ u mnie w domu, myliśmy okna, praliśmy dywany i szorowaliśmy łazienki... wszysto na glanc żeby potem zostało nam tylko odświeżenie... * wpłaciliśmy zadatek na salę, * ustaliliśmy menu, * kupiliśmy napoje na poprawiny * dogadalimy się z dekoratorką (byliśmy w sobotę w kościele kiedy stroiła go dla innej pary) * przegadałam wszystko z orkiestrą i kamerzystą, * rozdysponowaliśmy noclegi w 90% * byliśmy u 1szej spowiedzi przedślubnej * ustaliliśmy z Księdzem czytanie, kwotę $ i termin spotkania ze świadkami i podpisania dokumentów * ogarnęłam prezenty dla rodziców : wydrukowaliśmy nasze karykatury na płótnie i zamówiliśmy ramki * zamówiłam winietki + do każdej jest śmieszny wierszyk z tyłu (2h dopasowywaliśmy je do gości) * kupiliśmy tablice korkowe i podstawki do nich(które na alledrogo były podstawkaymi pod książki kucharskie!); bordo brystol i złote ozdoby które misternie szyłam w niedzielę i skleciłam 4 tablice hand-made * usadziliśmy już wszystkich gości (uff!) i spacyfikowaliśmy mojego tatę który jest wybitnie anty jeli chodzi o wszelkie moje plany związane z weselem (dopiero jak jakaś stara ciotka mu powie że faktycznie tak się teraz robi albo nie robi to daje za wygraną... ostatnio chciał koniecznie żebym obchodziła ołtarz z TŻ!!!) było w międzyczasie mnóstwo jakichś pierdół... zaczęłam wybielać zęy paskami crest; umówiłam się na przedłużanie rzęs i na paznokcie... nie zliczę chyba tego ![]() w tą sobotę panieński - już się nie mogę doczekać ;p a UWAGA - dziewczyny z 15.09 - polecam lekturę http://www.tvnmeteo.pl/informacje/prognoza,45/lato-nie-daje-za-wygrana-wroci-30-st-c,56406,1,0.html będziemy płynąć! Malwuś - trzymam kciuki za mężą!!! PMKi moje kochane z 01.09 ps. zaczynam mieć w **** poważaniu Menbura. Buty rozchadzam ponad tydzień a nadal piją niemiłosiernie. próbowałam wodą, tłustą maścią...jest lepiej ale po butach za 4 stówy spodziewam się więcej... ![]() kingsof batalie o winietki znam z autopsji. u ns to pierwsze wesele w rodzinie, u TŻ to już tradycja. mam 140 osób i mój ojciec broni się jak może. Przed wpłatą zadatku nie chciał nam dać pieniędzy na zaliczkę i chciał wymusić brak winietek. na szczęśćie mama TŻ mnie wspiera i będą - miałam pieniądze od niej i powiedziałam że jak nie chce to niech nie daje - mamy na zaliczkę od niej, a jak nie zapłaci to najwyżej goście tylko z jednej strony będą. z nim jak z rozwydrzonym bachorem... wszystko wymusza krzykiem i knuciem.
piszę piszę Edytowane przez megan713 Czas edycji: 2012-09-03 o 16:24 |
|
|
|
#2001 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prawie trzeba by się bić o miejsce. A tak poza tym to nie wiem gdzie bo ja nie z Wrocławia ![]() Cytat:
|
|
|
#2002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystko pójdzie dobrze.Cytat:
Dwa pięterka były śmietanowe - jedno z brzoskwiniami, drugie z malinami A trzecie, największe, z alkoholem i trzema różnymi masami - jedna z wiśniami ala Schwardzwaldzki, druga orzechowa i kolejna czekoladowa. Ponoć to piętro mieszane było najlepsze.---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam winietek choć niby chciałam aaaale.. i tak poustawiali sie sami tak samo jak ja bym ich ustawiła takze spoko
![]() jak duże wesele to polecam zrobić winietki. Ja też aż tyle ludzi nie miałam to nie było problemów. Zreszta usiedli sobie rodzinami i tyle ![]() Ale ogólnie dla samej mody chciałam sobie zrobić ![]()
|
|
#2004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2005 |
|
Rozeznanie
|
Oto i moja relacja w końcu ją napisałam i już nic mi jej nie skasowało.. Bardzo chaotycznie napisana więc przepraszam.. myślę, że o niczym nie zapomniałam..
![]() Czwartek Rano henna, potem pojechaliśmy na giełdę po owoce.. Po 17 pojechaliśmy na salę pozawieszać balony i takie tam.. Po 18 przyjechała Jagodzia, żeby pozakładać pokrowce na krzesła i zrobić ściankę za nami, no i na koniec dnia pojechałam ostatni raz do Tż przed ślubem na noc.. Piątek Na 9 pojechałyśmy z mamą i siostrą po odbiór sukni.. Na szczęście wszystkie poprawki jakie miały być zostały wykonane prawidłowo.. jedynie trzeba było trochę przyprasować dekolt bo nie za ciekawie wyglądał…-tak jakby był krzywo skrojony.., ale jak go przyprasowali to było ok..na szczęście ![]() Ok 12 pojechaliśmy z Tż do spowiedzi..a potem jeździliśmy na salę pozawozić wódkę, wino, szmpana bimber.. 0 18 z powrotem na sale bo mieliśmy odebrać i zapłacić za ciasto i tort..wszystko wyglądało smakowicie.. Potem ze świadkiem pojechaliśmy do Tż na trochę, żeby pogadać(a chłopaki wypili sobie po piwku) Po 21 zawiozłam świadka i pojechałam do domciu.. Trochę posprzątałam, popakowałam trochę swoich rzeczy a na zegarku było już po północy, poszłam wziąść prysznic i tak koło 1 dopieri się położyłam..ale przedtem jeszcze położyłam buty na parapet ![]() Sobota Wstałam koło 6..pojrzałam w stronę okna a tam katastrofa ;( całe niebo zachmurzone i do tego strasznie padało… Poleżałam jeszcze trochę, potem pobłąkałam się trochę po kuchni, wzięłam prysznic i weszłam na wizaż.. Po 8 przyjechała Jagodzia przywiozła bukiety, butonierki i kosz z kwiatami dla taty na cmentarz.. Koło godz. 9 pojechałam z sister zawieść naszą sunię do hotelu dla zwierząt..(strasznie było mi przykro ją tam zostawiać..no ale cóź-zawsze tak mam jak musimy ją tam zostawić.. ;( ) Jak wróciłyśmy to zawiozłyśmy mamę do fryzjera, przy okazji dałam swojego kwiatka we włosy fryzjerce żeby wstawiła do wody, i pojechałyśmy na salę i przy okazji zawieść do Tż moją sukienkę na poprawiny.. Po 10 byłyśmy z powrotem..ja usiadłam na manicure a siostra na fotel na czesanie..potem zamiana i wróciłam do domu a tam czekała już Marta Banach (make-up) Dodam, że cały czas nie wydawało mi się, że to MÓJ ŚLUB.. Ok 14.30 zaczęłam powoli się ubierać..w tym czasie przyjechał Tż ze świadkiem i razem ze świadkową zaczęli ubierać kryształkami i storczykami samochód.. O 15 przyjechała fotografka i kamerzysta..porobiliśmy kilka fotek i ujęć..-jakoś szybko czas poleciał, że nie miałam już czasu na nic..bo przyjechali goście na błogosławieństwo(chrześni , dziadkowie oraz ciocia z wujkiem reszta gości została przed domem) 15.10 Tż przyszedł do mnie przywitał się wyglądał bosko…mhmm Przypiełyśmy ze świadkową butonierki i do pokoju obok na błogosławieństwo.. 15.15-15.30 błogosławieństwo, potem musiałam poćwiczyć klękanie bo ciężko było w tej sukni z kołami w trzech miejscach..potem dosznurowanie bo się poluzowało, szybciutko do toalety i pod kościołem byliśmy kilka minut przed 16…więc szybciutko do zachrystii złożyć podpisy.. Organistka zdążyła dwa razy zaśpiewać „Ty tylko mnie poprowadź”.. Idąć do ołtarza dalej nie docierało do mnie, że to nasz ślub, nasz dzień, nasi goście.. Msza poleciała szybciutko, kazanie ułożone specjalnie dla nas,potem przysięga..Tż mówił głośno jak troszeczkę ciszej.. przy nakładaniu obrączek ksiądz się pomylił i zamiast Karolino- po cichu powiedział Marto..a my oczy na księdza i, że nie..i się poprawił..i z tego wszystkiego zapomniałam pocałować obrączkę.. ;( trudno.. Reszta mszy poleciała szybko, pieśń na koniec my poszliśmy się pomodlić i zostawić kwiaty no i marsz.. wyjście z kościoła(w między czasie goście cykali foty) życzenia… Goście pojechali na salę a my pojechaliśmy szybciutko zawieść kwiaty na cmentarz do taty.. Przed 18 dojechaliśmy na salę przywitanie chlebem i solą szampan kieliszki calusieńkie się stłukły..dj nas ładnie przywitał.. Potem sto lat, I danie, II następnie pierwszy taniec a potem deser.. Potem szybciutko już poleciało tańce foty rożne zabawy ..o 24 standardowo oczepiny kilka zabaw-wszyscy byli zadowoleni bo było ciekawie i śmiesznie.. Podziękowanie dla rodziców, taniec i tort a potem już poleciało… O 6 wracaliśmy do domciu.. Noc poślubna się odbyła…tzn.już był ranek poślubny.. ![]() Po 10 wstaliśmy zjedliśmy śniadanko, i pojechaliśmy na salę resztę jedzenia które zostało z wesela..było tego mnóstwo…wędliny, przekąski, jadło ze stołu wiejskiego ciasto owoce..nawet sporo Wódki zostało ponad 5 -6 kartonów a więc połowa i połowa wina, jedynie piwo poszło całe.. Poprawiny u Tż na działce(w podwójnym garażu)zaczęły się o 14 a skończyły po 21..było ok 50 osób.. I dalej sporo tego zostało..więc troszkę porozdawaliśmy.. Wódki dalej mamy całych 5 kartonów i jakieś 10 win.. A więc wódeczka zostanie na chrzciny.. jak się nie zepsuje..heh
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wszystko pokolei mi się skopiowało z wordu..bo już nie czytałam..
![]() Dorzuce kilka nieprofesjonalnych fotek..
Moje aniołki ** [*] 18.01.2014r. 9t4d [*] 17.07.2013r. 9t4d 25.08.2012 r. Nasz ślub 07.10.2011 r. zdany egzamin na prawko Edytowane przez karolinka85 Czas edycji: 2012-09-03 o 17:24 |
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:teraz jak czytam relacje to dodatkowo za kazdym razem wspominam swój ślub hihi ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
karolinko za relacje! piękne foty!
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne zdjęcia
|
|
#2010 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Jak ma wyglądać z zewnątrz już wiem, teraz pytanie do Was: Jakie miałyście smaki tortu???
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

teraz postanowilam, ze na kazda rocznice bedziemy go zamawiac

Przykro mi strasznie. Napisałam jej kilka przekonywujących wiadomości i mam nadzieję, że jednak zmieni zdanie.

a Wy jak uważacie?

A trzecie, największe, z alkoholem i trzema różnymi masami - jedna z wiśniami ala Schwardzwaldzki, druga orzechowa i kolejna czekoladowa. Ponoć to piętro mieszane było najlepsze.

klask i: