Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne cz. 29 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 14:53   #1981
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

O 19 jesteśmy umówieni w cukierni tort wybierać Jak ma wyglądać z zewnątrz już wiem, teraz pytanie do Was: Jakie miałyście smaki tortu???
jedno piętro czekolada, jedno wanilia a ostatnie kokos
Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość
Czy ja wspominałam, że jeszcze 5 pięć dni!!!!!!!!!

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:59   #1982
ladystar
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Klauduska, ale Ty chyba nie miałaś takiego angielskiego tortu co? Bo taki środek się w nim nie utrzyma tak myślę.

Czekam na więcej! Jaki tort?
czarny las teraz postanowilam, ze na kazda rocznice bedziemy go zamawiac

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:03   #1983
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
O 19 jesteśmy umówieni w cukierni tort wybierać Jak ma wyglądać z zewnątrz już wiem, teraz pytanie do Was: Jakie miałyście smaki tortu???
Tort mieliśmy w 3 smakach:
- czekoladowy z chrupkami
- czekoladowo-wiśniowy
- orzechowo-kawowy

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
pilnował Wam ktoś domu?
podziwiam za odwagę, ja bym się bała, nawet gdyby ktoś w domu był.
u nas często w okolicy okradają domy osób które akurat mają wesela
Tzn. my mieszkamy w bloku i rodzice po prostu zawieźli do mieszkania i gdzieś schowali, a rano nam dali

Nikogo nie prosiliśmy o pilnowanie (bynajmniej ja nic o tym nie wiem), chociaż sąsiedzi obok byli w domu, więc pewnie gdyby coś się działo to by zareagowali.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:06   #1984
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny już wiem, gdzie bedzie panienski: karczma. Jednak chciałabym przed tym zrobić jakiś poczęstunek. Tylko jaki.... Czy przygotować sałatke, czy kupić te wrapy i zrobić domowe kebaby, czy jakieś pyszne ciasto do tego szampana kupić??...
Stary 2012-09-03, 15:12   #1985
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość

I proszę was o kciuki na jutro, mąż ma operację na przepuklinę, mam nadzieję ze się obędzie bez komplikacji

Cytat:

czekoladowo orzechowy (to kremy) placki były zwykłe biszkoptowe plus kakaowe.... udekorowany kremem śmietanowym albo bitą śmietaną był pycha
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:13   #1986
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
I proszę was o kciuki na jutro, mąż ma operację na przepuklinę, mam nadzieję ze się obędzie bez komplikacji

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-09-03, 15:15   #1987
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny już wiem, gdzie bedzie panienski: karczma. Jednak chciałabym przed tym zrobić jakiś poczęstunek. Tylko jaki.... Czy przygotować sałatke, czy kupić te wrapy i zrobić domowe kebaby, czy jakieś pyszne ciasto do tego szampana kupić??...
ja bym zrobiła sałatkę, do tego jakieś paluszki, ciasteczka

Stary 2012-09-03, 15:29   #1988
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzięki tortomaniaczki już mi się układa w głowie dzięki Wam
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
czarny las teraz postanowilam, ze na kazda rocznice bedziemy go zamawiac
A co to za smak???
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:31   #1989
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
w miedzyczasie sie zakochalam http://www.bridelle.pl/?p=39887
sa cudowne
Piękna, ale jak dla mnie dół mógłby byc prosty i by była cudna

My na obiad dzisiaj mamy - tortille z warzywami i kurczakiem

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:31   #1990
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
A co to za smak???
Ciemna czekolada, kakaowy biszkopt, alkohol, kandyzowane wiśnie, bita śmietana - tak w skrócie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:35   #1991
Nattiv
Zakorzenienie

A mi się ryczeć chce...
Najbliższa mi koleżanka napisała mi, że przyjdzie tylko na godzinkę na panieński, bo jej siostra robi wtedy parapetówę. Do niej pójdzie jeszcze nie raz, a ja mam jeden jedyny taki wieczór Przykro mi strasznie. Napisałam jej kilka przekonywujących wiadomości i mam nadzieję, że jednak zmieni zdanie.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:35   #1992
karolinka85
Rozeznanie

Hej
właśnie pisałam dla Was relację..byłam już w połowie soboty i niechcący palcem wcisnęłam Backspace i poszło...całą relację wcięło!!!
Kurcze co z idiotka ze mnie..a mogłam napisać w wordzie i skapiować ją tutaj..a tak od nowa muszę zacząć..
do wieczora pewnie się wyrobię..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:36   #1993
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ciemna czekolada, kakaowy biszkopt, alkohol, kandyzowane wiśnie, bita śmietana - tak w skrócie.
Brzmi pysznie!!!

---
Micia widziałam notkę na blogu - ładne imię wybraliście

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-09-03, 15:44   #1994
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja myślałam, że czarny las to taki tort który znają wszyscy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-03, 15:49   #1995
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że znają ale pod inną nazwą.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:58   #1996
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
A mi się ryczeć chce...
Najbliższa mi koleżanka napisała mi, że przyjdzie tylko na godzinkę na panieński, bo jej siostra robi wtedy parapetówę. Do niej pójdzie jeszcze nie raz, a ja mam jeden jedyny taki wieczór Przykro mi strasznie. Napisałam jej kilka przekonywujących wiadomości i mam nadzieję, że jednak zmieni zdanie.
eh... no fakt, panienski ma sie raz
mam nadzieje, że zmieni zdanie
Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
Hej
właśnie pisałam dla Was relację..byłam już w połowie soboty i niechcący palcem wcisnęłam Backspace i poszło...całą relację wcięło!!!
Kurcze co z idiotka ze mnie..a mogłam napisać w wordzie i skapiować ją tutaj..a tak od nowa muszę zacząć..
o ja,.. juz bym wywaliła kompa przez okno
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Micia widziałam notkę na blogu - ładne imię wybraliście

Stary 2012-09-03, 16:08   #1997
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Piękna, ale jak dla mnie dół mógłby byc prosty i by była cudna

My na obiad dzisiaj mamy - tortille z warzywami i kurczakiem
Czy ja Ci podziękowałam za ozdoby na auto? Jeśli nie to DZIĘKUJĘ doszły w piątek. Bardzo mi się podoba ten zestaw, musze tylko przylepce dokupić i pomyśleć o kwiatach.
Cytat:

Cytat:
Może ja taka niedoinformowana jestem, ale nie znałam takiej nazwy na smak tortu.
Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
A mi się ryczeć chce...
Grunt to się nie przejmować, ile by osób nie było i jak Ci bliskich, masz się dobrze bawić. Nie zadręczaj się czy będzie na całym czy nie, myśl o tym, że będzie super!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 16:12   #1998
kingsof
Raczkowanie

a ja jestem po sprzeczce z teściówką, dotyczyła tego czy robić winietki czy nie. Ona oczywiście, że nie, że każdy siada jak chce itp. Mój argument natomiast to, to, że zaprosiliśmy pewnych państwa, którzy są dla nas ważni a nie znają ani jednej ani drugiej rodziny, nie chcąc żeby czuli się zagubieni chcę po prostu wyznaczyć im dogodne według mnie miejsca, po drugie na jednym weselu u kuzynki TŻ, nie miała winietek i pojawiły sie sytuacje typu- tam jest kurtka nie widzisz zajęte, a obok leżą moje okulary nie możesz tam siedzieć itp itd dlatego wydaje mi się, że lepiej gości usadzić a Wy jak uważacie?
Stary 2012-09-03, 16:14   #1999
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja byłam raz na weselu bez winietek, uważam że to kompletna porażka.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-09-03, 16:20   #2000
megan713
Wtajemniczenie

Heeeeej

Witam się po weekendzie... a w zasadzie po długiej nieobecności ale jak zoaczycie liste rzeczy dokonanych, to może wybaczycie...
przygotowania nabrały tempa!

* w weekend byliśmy z TŻ u mnie w domu, myliśmy okna, praliśmy dywany i szorowaliśmy łazienki... wszysto na glanc żeby potem zostało nam tylko odświeżenie...
* wpłaciliśmy zadatek na salę,
* ustaliliśmy menu,
* kupiliśmy napoje na poprawiny
* dogadalimy się z dekoratorką (byliśmy w sobotę w kościele kiedy stroiła go dla innej pary)
* przegadałam wszystko z orkiestrą i kamerzystą,
* rozdysponowaliśmy noclegi w 90%
* byliśmy u 1szej spowiedzi przedślubnej
* ustaliliśmy z Księdzem czytanie, kwotę $ i termin spotkania ze świadkami i podpisania dokumentów
* ogarnęłam prezenty dla rodziców : wydrukowaliśmy nasze karykatury na płótnie i zamówiliśmy ramki
* zamówiłam winietki + do każdej jest śmieszny wierszyk z tyłu (2h dopasowywaliśmy je do gości)
* kupiliśmy tablice korkowe i podstawki do nich(które na alledrogo były podstawkaymi pod książki kucharskie!); bordo brystol i złote ozdoby które misternie szyłam w niedzielę i skleciłam 4 tablice hand-made
* usadziliśmy już wszystkich gości (uff!) i spacyfikowaliśmy mojego tatę który jest wybitnie anty jeli chodzi o wszelkie moje plany związane z weselem (dopiero jak jakaś stara ciotka mu powie że faktycznie tak się teraz robi albo nie robi to daje za wygraną... ostatnio chciał koniecznie żebym obchodziła ołtarz z TŻ!!!)

było w międzyczasie mnóstwo jakichś pierdół... zaczęłam wybielać zęy paskami crest; umówiłam się na przedłużanie rzęs i na paznokcie... nie zliczę chyba tego

w tą sobotę panieński - już się nie mogę doczekać ;p

a UWAGA - dziewczyny z 15.09 - polecam lekturę
http://www.tvnmeteo.pl/informacje/prognoza,45/lato-nie-daje-za-wygrana-wroci-30-st-c,56406,1,0.html będziemy płynąć!

Malwuś - trzymam kciuki za mężą!!!
PMKi moje kochane z 01.09 dla Was i mężów! widziałam foto na poczcie

ps. zaczynam mieć w **** poważaniu Menbura. Buty rozchadzam ponad tydzień a nadal piją niemiłosiernie. próbowałam wodą, tłustą maścią...jest lepiej ale po butach za 4 stówy spodziewam się więcej...

kingsof batalie o winietki znam z autopsji. u ns to pierwsze wesele w rodzinie, u TŻ to już tradycja. mam 140 osób i mój ojciec broni się jak może. Przed wpłatą zadatku nie chciał nam dać pieniędzy na zaliczkę i chciał wymusić brak winietek. na szczęśćie mama TŻ mnie wspiera i będą - miałam pieniądze od niej i powiedziałam że jak nie chce to niech nie daje - mamy na zaliczkę od niej, a jak nie zapłaci to najwyżej goście tylko z jednej strony będą. z nim jak z rozwydrzonym bachorem... wszystko wymusza krzykiem i knuciem.

Edytowane przez megan713
Czas edycji: 2012-09-03 o 16:24
megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 16:33   #2001
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość

Opowiadaj gdzie robiłaś - ja w tym temacie nie jestem w ogóle przygotowana!!!! Nie wiem gdzie można zrobić fajny plener...
My robiliśmy sesję nocną przy hali stulecia i w centrum. A w drugi dzień w Leśnicy, na wzgórzu partyzantów i w takiej kamienicy koło wzgórza. Chcieliśmy jeszcze robić na Brochowie w tym labiryncie i przy politechnice ale zabrakło nam czasu. Oprócz tego można oczywiście na rynku, ostrowie itd. ale tam codziennie spotykaliśmy mnóstwo par prawie trzeba by się bić o miejsce.
A tak poza tym to nie wiem gdzie bo ja nie z Wrocławia

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
a ja jestem po sprzeczce z teściówką, dotyczyła tego czy robić winietki czy nie. Ona oczywiście, że nie, że każdy siada jak chce itp. Mój argument natomiast to, to, że zaprosiliśmy pewnych państwa, którzy są dla nas ważni a nie znają ani jednej ani drugiej rodziny, nie chcąc żeby czuli się zagubieni chcę po prostu wyznaczyć im dogodne według mnie miejsca, po drugie na jednym weselu u kuzynki TŻ, nie miała winietek i pojawiły sie sytuacje typu- tam jest kurtka nie widzisz zajęte, a obok leżą moje okulary nie możesz tam siedzieć itp itd dlatego wydaje mi się, że lepiej gości usadzić a Wy jak uważacie?
Byłam na 2 weselach gdzie nie było winietek.. masakra. Nie polecam.
Stary 2012-09-03, 16:55   #2002
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
dziewczyny mam pytanie co robiłyście z kopertami na weselu? Odwoziłyście do domu czy jak?
Mieliśmy sejf w naszym apartamencie na sali. Wygodna sprawa.
Cytat:
Hej

Dawano tu pisałam ale podczytywałam was regularnie
Czytałam wszystkie relacje, widziałam fotki tu i na poczcie i powiem ze każda PM z tego wątku wyglądała pięknie bez wyjątku

Wysyłam wirtualne uściski i buziaki PM z 25.08 i 1.09
Życzę wam dużo dużo miłości i wszystkiego czego sobie wymarzycie z okazji waszych ślubów

Wszystko pójdzie dobrze.
Cytat:

A tymi, co odmawiają z głupich powodów, bądź w niekulturalny sposób trzeba się nie przejmować i może tylko czekać, że kiedyś zmądrzeją.
My mieliśmy tortowego mieszańca Dwa pięterka były śmietanowe - jedno z brzoskwiniami, drugie z malinami A trzecie, największe, z alkoholem i trzema różnymi masami - jedna z wiśniami ala Schwardzwaldzki, druga orzechowa i kolejna czekoladowa. Ponoć to piętro mieszane było najlepsze.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Nie rezygnuj z winietek
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 16:59   #2003
MiciaKicia
Zakorzenienie

Ja nie miałam winietek choć niby chciałam aaaale.. i tak poustawiali sie sami tak samo jak ja bym ich ustawiła takze spoko jak duże wesele to polecam zrobić winietki. Ja też aż tyle ludzi nie miałam to nie było problemów. Zreszta usiedli sobie rodzinami i tyle

Ale ogólnie dla samej mody chciałam sobie zrobić

Stary 2012-09-03, 16:59   #2004
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
o fak! ja bym roztrzaskala kompa:P

Cytat:
nie daj sie! bez winietek to masakra, kazdy biega za miescem , robi sie balagan, nie raz na takim bylam..
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 17:01   #2005
karolinka85
Rozeznanie

Oto i moja relacja w końcu ją napisałam i już nic mi jej nie skasowało.. Bardzo chaotycznie napisana więc przepraszam.. myślę, że o niczym nie zapomniałam..
Czwartek
Rano henna, potem pojechaliśmy na giełdę po owoce.. Po 17 pojechaliśmy na salę pozawieszać balony i takie tam..
Po 18 przyjechała Jagodzia, żeby pozakładać pokrowce na krzesła i zrobić ściankę za nami, no i na koniec dnia pojechałam ostatni raz do Tż przed ślubem na noc..
Piątek
Na 9 pojechałyśmy z mamą i siostrą po odbiór sukni.. Na szczęście wszystkie poprawki jakie miały być zostały wykonane prawidłowo.. jedynie trzeba było trochę przyprasować dekolt bo nie za ciekawie wyglądał…-tak jakby był krzywo skrojony.., ale jak go przyprasowali to było ok..na szczęście
Ok 12 pojechaliśmy z Tż do spowiedzi..a potem jeździliśmy na salę pozawozić wódkę, wino, szmpana bimber..
0 18 z powrotem na sale bo mieliśmy odebrać i zapłacić za ciasto i tort..wszystko wyglądało smakowicie.. Potem ze świadkiem pojechaliśmy do Tż na trochę, żeby pogadać(a chłopaki wypili sobie po piwku)
Po 21 zawiozłam świadka i pojechałam do domciu.. Trochę posprzątałam, popakowałam trochę swoich rzeczy a na zegarku było już po północy, poszłam wziąść prysznic i tak koło 1 dopieri się położyłam..ale przedtem jeszcze położyłam buty na parapet
Sobota
Wstałam koło 6..pojrzałam w stronę okna a tam katastrofa ;( całe niebo zachmurzone i do tego strasznie padało… Poleżałam jeszcze trochę, potem pobłąkałam się trochę po kuchni, wzięłam prysznic i weszłam na wizaż.. Po 8 przyjechała Jagodzia przywiozła bukiety, butonierki i kosz z kwiatami dla taty na cmentarz..
Koło godz. 9 pojechałam z sister zawieść naszą sunię do hotelu dla zwierząt..(strasznie było mi przykro ją tam zostawiać..no ale cóź-zawsze tak mam jak musimy ją tam zostawić.. ;( )
Jak wróciłyśmy to zawiozłyśmy mamę do fryzjera, przy okazji dałam swojego kwiatka we włosy fryzjerce żeby wstawiła do wody, i pojechałyśmy na salę i przy okazji zawieść do Tż moją sukienkę na poprawiny..
Po 10 byłyśmy z powrotem..ja usiadłam na manicure a siostra na fotel na czesanie..potem zamiana i wróciłam do domu a tam czekała już Marta Banach (make-up)
Dodam, że cały czas nie wydawało mi się, że to MÓJ ŚLUB..
Ok 14.30 zaczęłam powoli się ubierać..w tym czasie przyjechał Tż ze świadkiem i razem ze świadkową zaczęli ubierać kryształkami i storczykami samochód..
O 15 przyjechała fotografka i kamerzysta..porobiliśmy kilka fotek i ujęć..-jakoś szybko czas poleciał, że nie miałam już czasu na nic..bo przyjechali goście na błogosławieństwo(chrześni , dziadkowie oraz ciocia z wujkiem reszta gości została przed domem)
15.10 Tż przyszedł do mnie przywitał się wyglądał bosko…mhmm
Przypiełyśmy ze świadkową butonierki i do pokoju obok na błogosławieństwo..
15.15-15.30 błogosławieństwo, potem musiałam poćwiczyć klękanie bo ciężko było w tej sukni z kołami w trzech miejscach..potem dosznurowanie bo się poluzowało, szybciutko do toalety i pod kościołem byliśmy kilka minut przed 16…więc szybciutko do zachrystii złożyć podpisy..
Organistka zdążyła dwa razy zaśpiewać „Ty tylko mnie poprowadź”..
Idąć do ołtarza dalej nie docierało do mnie, że to nasz ślub, nasz dzień, nasi goście..
Msza poleciała szybciutko, kazanie ułożone specjalnie dla nas,potem przysięga..Tż mówił głośno jak troszeczkę ciszej.. przy nakładaniu obrączek ksiądz się pomylił i zamiast Karolino- po cichu powiedział Marto..a my oczy na księdza i, że nie..i się poprawił..i z tego wszystkiego zapomniałam pocałować obrączkę.. ;( trudno..

Reszta mszy poleciała szybko, pieśń na koniec my poszliśmy się pomodlić i zostawić kwiaty no i marsz.. wyjście z kościoła(w między czasie goście cykali foty) życzenia…
Goście pojechali na salę a my pojechaliśmy szybciutko zawieść kwiaty na cmentarz do taty..
Przed 18 dojechaliśmy na salę przywitanie chlebem i solą szampan kieliszki calusieńkie się stłukły..dj nas ładnie przywitał..
Potem sto lat, I danie, II następnie pierwszy taniec a potem deser..
Potem szybciutko już poleciało tańce foty rożne zabawy ..o 24 standardowo oczepiny kilka zabaw-wszyscy byli zadowoleni bo było ciekawie i śmiesznie..
Podziękowanie dla rodziców, taniec i tort a potem już poleciało…
O 6 wracaliśmy do domciu..
Noc poślubna się odbyła…tzn.już był ranek poślubny..

Po 10 wstaliśmy zjedliśmy śniadanko, i pojechaliśmy na salę resztę jedzenia które zostało z wesela..było tego mnóstwo…wędliny, przekąski, jadło ze stołu wiejskiego ciasto owoce..nawet sporo
Wódki zostało ponad 5 -6 kartonów a więc połowa i połowa wina, jedynie piwo poszło całe..
Poprawiny u Tż na działce(w podwójnym garażu)zaczęły się o 14 a skończyły po 21..było ok 50 osób..
I dalej sporo tego zostało..więc troszkę porozdawaliśmy..
Wódki dalej mamy całych 5 kartonów i jakieś 10 win..
A więc wódeczka zostanie na chrzciny.. jak się nie zepsuje..heh
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2012-09-03, 17:06   #2006
karolinka85
Rozeznanie

Chyba wszystko pokolei mi się skopiowało z wordu..bo już nie czytałam..
Dorzuce kilka nieprofesjonalnych fotek..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11581.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (45,3 KB, 184 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11603.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (56,8 KB, 141 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00012.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (75,5 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0207.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (35,2 KB, 123 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0296.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (78,2 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0337.jak-zmniejszyc-fotke_pl(1).jpg (50,8 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0544.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (31,2 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0651.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (31,8 KB, 136 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0405.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (56,2 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0445.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (40,2 KB, 86 załadowań)
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko

Edytowane przez karolinka85
Czas edycji: 2012-09-03 o 17:24
Stary 2012-09-03, 17:07   #2007
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Oto i moja relacja w końcu ją napisałam i już nic mi jej nie skasowało.. Bardzo chaotycznie napisana więc przepraszam.. myślę, że o niczym nie zapomniałam..
Czwartek
Rano henna, potem pojechaliśmy na giełdę po owoce.. Po 17 pojechaliśmy na salę pozawieszać balony i takie tam..
Po 18 przyjechała Jagodzia, żeby pozakładać pokrowce na krzesła i zrobić ściankę za nami, no i na koniec dnia pojechałam ostatni raz do Tż przed ślubem na noc..
Piątek
Na 9 pojechałyśmy z mamą i siostrą po odbiór sukni.. Na szczęście wszystkie poprawki jakie miały być zostały wykonane prawidłowo.. jedynie trzeba było trochę przyprasować dekolt bo nie za ciekawie wyglądał…-tak jakby był krzywo skrojony.., ale jak go przyprasowali to było ok..na szczęście
Ok 12 pojechaliśmy z Tż do spowiedzi..a potem jeździliśmy na salę pozawozić wódkę, wino, szmpana bimber..
0 18 z powrotem na sale bo mieliśmy odebrać i zapłacić za ciasto i tort..wszystko wyglądało smakowicie.. Potem ze świadkiem pojechaliśmy do Tż na trochę, żeby pogadać(a chłopaki wypili sobie po piwku)
Po 21 zawiozłam świadka i pojechałam do domciu.. Trochę posprzątałam, popakowałam trochę swoich rzeczy a na zegarku było już po północy, poszłam wziąść prysznic i tak koło 1 dopieri się położyłam..ale przedtem jeszcze położyłam buty na parapet
Sobota
Wstałam koło 6..pojrzałam w stronę okna a tam katastrofa ;( całe niebo zachmurzone i do tego strasznie padało… Poleżałam jeszcze trochę, potem pobłąkałam się trochę po kuchni, wzięłam prysznic i weszłam na wizaż.. Po 8 przyjechała Jagodzia przywiozła bukiety, butonierki i kosz z kwiatami dla taty na cmentarz..
Koło godz. 9 pojechałam z sister zawieść naszą sunię do hotelu dla zwierząt..(strasznie było mi przykro ją tam zostawiać..no ale cóź-zawsze tak mam jak musimy ją tam zostawić.. ;( )
Jak wróciłyśmy to zawiozłyśmy mamę do fryzjera, przy okazji dałam swojego kwiatka we włosy fryzjerce żeby wstawiła do wody, i pojechałyśmy na salę i przy okazji zawieść do Tż moją sukienkę na poprawiny..
Po 10 byłyśmy z powrotem..ja usiadłam na manicure a siostra na fotel na czesanie..potem zamiana i wróciłam do domu a tam czekała już Marta Banach (make-up)
Dodam, że cały czas nie wydawało mi się, że to MÓJ ŚLUB..
Ok 14.30 zaczęłam powoli się ubierać..w tym czasie przyjechał Tż ze świadkiem i razem ze świadkową zaczęli ubierać kryształkami i storczykami samochód..
O 15 przyjechała fotografka i kamerzysta..porobiliśmy kilka fotek i ujęć..-jakoś szybko czas poleciał, że nie miałam już czasu na nic..bo przyjechali goście na błogosławieństwo(chrześni , dziadkowie oraz ciocia z wujkiem reszta gości została przed domem)
15.10 Tż przyszedł do mnie przywitał się wyglądał bosko…mhmm
Przypiełyśmy ze świadkową butonierki i do pokoju obok na błogosławieństwo..
15.15-15.30 błogosławieństwo, potem musiałam poćwiczyć klękanie bo ciężko było w tej sukni z kołami w trzech miejscach..potem dosznurowanie bo się poluzowało, szybciutko do toalety i pod kościołem byliśmy kilka minut przed 16…więc szybciutko do zachrystii złożyć podpisy..
Organistka zdążyła dwa razy zaśpiewać „Ty tylko mnie poprowadź”..
Idąć do ołtarza dalej nie docierało do mnie, że to nasz ślub, nasz dzień, nasi goście..
Msza poleciała szybciutko, kazanie ułożone specjalnie dla nas,potem przysięga..Tż mówił głośno jak troszeczkę ciszej.. przy nakładaniu obrączek ksiądz się pomylił i zamiast Karolino- po cichu powiedział Marto..a my oczy na księdza i, że nie..i się poprawił..i z tego wszystkiego zapomniałam pocałować obrączkę.. ;( trudno..

Reszta mszy poleciała szybko, pieśń na koniec my poszliśmy się pomodlić i zostawić kwiaty no i marsz.. wyjście z kościoła(w między czasie goście cykali foty) życzenia…
Goście pojechali na salę a my pojechaliśmy szybciutko zawieść kwiaty na cmentarz do taty..
Przed 18 dojechaliśmy na salę przywitanie chlebem i solą szampan kieliszki calusieńkie się stłukły..dj nas ładnie przywitał..
Potem sto lat, I danie, II następnie pierwszy taniec a potem deser..
Potem szybciutko już poleciało tańce foty rożne zabawy ..o 24 standardowo oczepiny kilka zabaw-wszyscy byli zadowoleni bo było ciekawie i śmiesznie..
Podziękowanie dla rodziców, taniec i tort a potem już poleciało…
O 6 wracaliśmy do domciu..
Noc poślubna się odbyła…tzn.już był ranek poślubny..

Po 10 wstaliśmy zjedliśmy śniadanko, i pojechaliśmy na salę resztę jedzenia które zostało z wesela..było tego mnóstwo…wędliny, przekąski, jadło ze stołu wiejskiego ciasto owoce..nawet sporo
Wódki zostało ponad 5 -6 kartonów a więc połowa i połowa wina, jedynie piwo poszło całe..
Poprawiny u Tż na działce(w podwójnym garażu)zaczęły się o 14 a skończyły po 21..było ok 50 osób..
I dalej sporo tego zostało..więc troszkę porozdawaliśmy..
Wódki dalej mamy całych 5 kartonów i jakieś 10 win..
A więc wódeczka zostanie na chrzciny.. jak się nie zepsuje..heh
klask i:
teraz jak czytam relacje to dodatkowo za kazdym razem wspominam swój ślub hihi

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
sukniaaa

Stary 2012-09-03, 17:09   #2008
__Paulinka__
Zakorzenienie

karolinko za relacje! piękne foty!
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 17:10   #2009
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:

Śliczne zdjęcia

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 17:15   #2010
karolinka85
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości